Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

*Διαίσθηση και Τηλεπάθεια*

Διαίσθηση .. μπορούμε να την Διευρύνουμε ?!


_Η διαίσθηση είναι μια αστείρευτη πηγή γνώσεων, που μας δόθηκε ως έμφυτο χάρισμα για να μας βοηθήσει στην επιβίωση μας. Είναι η "προίκα" της κάθε ψυχής, την οποία την διαθέτουμε όλοι μας !!
_Η διαίσθηση μας προφυλάσσει από λανθασμένες επιλογές μας, που συνήθως έχουν υλικό και ηθικό κόστος.
_Η διαίσθηση πάντα μας προειδοποιεί όταν πρόκειται να απογοητευτούμε συναισθηματικά – ερωτικά.
_Η διαίσθηση μας προετοιμάζει ψυχολογικά για τις όποιες ψυχοφθόρες μοιραίες εξελίξεις.
_Και η διαίσθηση είναι αυτή που μας δείχνει τον δρόμο προς την διεκδίκηση της ευτυχία.

~ ~ ~ Αγαπημένη μου αναγνώστες, πρόκειται για άρθρο μου από το αρχείο μου με τίτλο "Ψυχοερεύνηση - Παραψυχολογία".
Ωστόσο, κάποια από τα άρθρα μου επαναλαμβάνονται σε διαφορετικά αρχεία μου, λόγω της συνάφειας των θεμάτων. Όπως το παρόν με διαφορετική τοποθέτηση, βρίσκεται σε ένα επίσης ενδιαφέρον αρχείο μου με τίτλο «Έλεγχος σκέψεων και Συναισθημάτων».
Τα άρθρα μου στο προαναφερόμενο αρχείο μου, έχουν ως σκοπό να αποκτήσουμε αυτογνωσία σχετικά με τον έλεγχο των σκέψεων μας και των συναισθημάτων. Μάλιστα περιγράφω μεθόδους, μέσω των οποίων εξασκώντας το μυαλό, βελτιώνουμε την ψυχολογία μας. Ευχάριστα, δίχως καμία ιδιαίτερη προετοιμασία, σε οποιονδήποτε χώρο και ώρα.

Στο παρόν άρθρο μου, προκειμένου να αναλύσω το φαινόμενο Τηλεπάθεια, επιβάλλεται να αναφερθώ στην Διαίσθηση.

Συνεπώς, μπαίνουμε στον εργαστηριακό χώρο των Ψυχικών Ερευνών (Ψυχοερεύνηση), όπου η Παραψυχολογία εκτός των άλλων, μελετά την αλληλεπίδραση μεταξύ ζωντανών και περιβαλλοντικών περιστατικών, που δεν εμπίπτουν στους γνωστούς φυσικούς νόμους της φύσης. Οι μελέτες αυτές επικεντρώνονται σε διάφορους  τομείς. Αποφεύγω τις δυσκολονόητες επιστημονικές ορολογίες, αντικαθιστώντας αυτές με κατανοητές ερμηνείες.

 "Διαβάστε περισσότερα"...  


ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ.. η επαφή μας μαζί της για να την Αναπτύξουμε:  

Για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε ψυχοφθόρες καταστάσεις, ψυχοσωματικές παθήσεις και γενικότερους προβληματισμούς, χρησιμοποιούμε τις φυσικές μας ικανότητες.
Ωστόσο, χρειάζεται να γνωρίζουμε την λειτουργία των βασικότερων “εργαλείων” που διαθέτουμε. Το υπ’ αριθμόν ένα από αυτά, είναι το μυαλό μας (ο εγκέφαλος μας), ο οποίος σε άλλες περιπτώσεις ελέγχει το συναίσθημα, και σε άλλες οδηγείται από αυτό.
  
Ο εγκέφαλος μας χρησιμοποιεί τις πέντε βασικές αισθήσεις μας, οι οποίες συμβάλουν στις συνειδητές σκέψεις μας. Ωστόσο είμαστε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους και τις καταστάσεις γύρω μας με τρόπους αθέατους, που τα μάτια - τα αυτιά - η μύτη - το δέρμα και η γλώσσα, δεν μπορούν να μας τα αποκαλύψουν.. ενώ η Διαίσθησή μας μπορεί !!.

Και συγκεκριμένα, ερχόμαστε στην Γή προικισμένοι με τα Πρωτογενή Ένστικτα, τα οποία σταδιακά αναπτύσσουν την διαίσθηση σε συνειδητό επίπεδο. Και καθώς μέσω της Αύρας της ψυχής μας λειτουργούμε ως πομποί και δέκτες, η διαίσθηση διευρύνεται σε ασύλληπτα μεγάλη εμβέλεια.
Η διαίσθηση είναι το σημαντικότερο έμφυτο χάρισμα που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε κάτι χωρίς να μπορούμε να το αιτιολογούμε αναλυτικά.. ωστόσο ξέρουμε πώς κάτι έχει να μας πεί μια φωνή από μέσα μας. 
Η διαίσθηση είναι η Έμφυτη Κλίση μας προς την αναζήτηση αγνώστων στοιχείων, η οποία ξυπνάει μέσα μας την κατάλληλη στιγμή, γεφυρώνοντας έτσι το χάσμα μεταξύ Συνειδητού και Ασυνείδητου, αλλά και μεταξύ Ενστίκτου και Λογικής !!.


* * Τί ορίζεται ως Διαίσθηση:

Η διαίσθηση είναι αυτή που μας δίνει την αίσθηση πως κάτι μας διαφεύγει εκείνη την στιγμή, ενώ παράλληλα νιώθουμε σαν να ανεβαίνει ένα θερμόμετρο μέσα μας ως τον λαιμό, ή νιώθουμε ένα σφίξιμο στο στομάχι. Τα προαναφερόμενα σημάδια που τα αποκαλούμε προαισθήματα,  ενώ εμφανίζονται συνειδητά, φεύγουν όμως πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πλήρη επίγνωση των αιτιών που μας τα προκάλεσαν. 
Την δεδομένη στιγμή πρέπει να την θυμόμαστε, διότι είναι βέβαιο ότι μας ’’μιλούσε’’ η Διαίσθηση μας, αλλά εμείς δεν αντιληφθήκαμε αυτά που μας έλεγε. Αργότερα όμως, σε πολλές περιπτώσεις, συνειδητοποιούμε πως μας έλεγε αυτό ακριβώς που δεν θέλαμε να ακούσουμε – δεν θέλαμε να ξέρουμε !!.

Συχνά η διαίσθηση "χτυπάει το καμπανάκι" σε ότι δεν πρέπει να κάνουμε – δεν πρέπει να εμπιστευτούμε – δεν πρέπει να επενδύσουμε συναίσθημα και πληγωθούμε. Όταν όμως εμείς την παρακούμε και κάνουμε το αντίθετο, στη συνέχεια πάντα μας βγαίνει "ξινό". Τότε συνηθίζουμε να λέμε «Μα το ήξερα ότι δεν έπρεπε..» _ «Αχ, το ένιωθα μέσα μου ότι ήταν λάθος..» !!.
Κι όμως το κάναμε, κι ας ξέραμε το σωστό. Η διαίσθησή μας το είπε, αλλά δεν θέλαμε να την πιστέψουμε και την αγνοήσαμε. Όταν λοιπόν μας συμβαίνει αυτό.. τότε δεν είναι ποτέ μια απλή σύμπτωση – και δεν φταίει ποτέ η ατυχία μας εάν δεν εμπιστευτούμε την εσωτερική φωνή μας.

Βέβαια, η Διαίσθηση δεν μας προειδοποιεί μόνο για τα δυσάρεστα.. αλλά και μας οδηγεί σε όσα ευχόμαστε – ελπίζουμε να μας συμβούν. Όπως:
Συμβαίνει να σκεπτόμαστε με νοσταλγία ένα άτομο, και όταν χτυπάει το τηλέφωνο (άγνωστο νούμερο), το σηκώνουμε ξέροντας ότι είναι αυτό το άτομο. Συμβαίνει να σκεφτόμαστε έντονα ένα πρόσωπο και να παίρνουμε τους δρόμους για να το συναντήσουμε.. και όντως τα βήματα μας, μάς οδηγούν προς το σημείο που βρίσκεται κ.ά !!.

Τί μας συμβαίνει όμως και δεν την υπ_ακούμε ??!!

Για να αυξήσουμε την επικοινωνία μας με την διαίσθηση μας, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις – δεν χρειάζονται ειδικές ασκήσεις – δεν χρειάζονται υπερφυσικά χαρίσματα ή μυστήριες διαδικασίες. Χρειάζεται μόνο να πάψουμε να υπερεκτιμούμε την νοημοσύνη μας – τις εγκυκλοπαιδικές μας γνώσεις – τα εξωτερικά μας χαρίσματα.. και κυρίως να μετριάσουμε το ΕΓΩ μας !!.
Χρειάζεται να μάθουμε να ελέγχουμε τους σαρκικούς μας πόθους, βάζοντας σε προτεραιότητα τους ηθικούς φραγμούς μας, ώστε τα πάθη μας να μην γίνονται τα μεγαλύτερα και τραγικότερα λάθη μας. Και ασφαλώς πριν όλων.. χρειάζεται να γίνουμε πιο δεκτικοί στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι πως ο άνθρωπος δεν γίνεται να τα ξέρει όλα – να έχει τον έλεγχο σε όλα !!.

Ίσως όλα τα παραπάνω ίσως να ακούγονται ως θρησκευτικό δίδαγμα. Ωστόσο δεν είναι παρά μόνο οι βασικότεροι Συμπαντικοί κανόνες τους οποίους θα πρέπει να σεβαστούμε, ώστε να μπορούμε να έλκουμε την θετική ενέργεια, με σκοπό να κάνουμε πιο ευχάριστη την πορεία της Ψυχής μας στην Γή. Άλλωστε τόσο η επιστήμη της Ψυχολογίας όσο και όλες οι θρησκείες στον πλανήτη μας, έχουν ως απώτερο σκοπό την προφύλαξη της Ψυχή απ’ τους δυσβάσταχτους πόνους και την απέραντη θλίψη.
Οπότε καταλήγουμε στο σαφέστατο συμπέρασμα ότι, η Διαίσθηση είναι μια έμφυτη πηγή γνώσεων, που μας δόθηκε ως Δώρο για να βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής !!.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι διαθέτουμε «Αισθητήρια Μνήμη». Είναι τμήμα της μνήμης του εγκεφάλου, η οποία λειτουργεί πριν ακόμη αποκτήσουμε γνώσεις. Κάθε στιγμή που βιώνουμε, πλαισιώνεται από διάφορα συναισθήματα. Τα συναισθήματα δημιουργούνται διότι διαθέτουμε Αισθήσεις. Οπότε, ακόμη και να μην θυμόμαστε ένα γεγονός, η Αισθητήρια Μνήμη επαναφέρει το συναίσθημα που μας προκάλεσε.
Η Διαίσθηση λοιπόν χρησιμοποιεί τα παρελθοντικά συναισθήματα (ευχάριστα ή ανεπιθύμητα), για να μας δώσει να καταλάβουμε ποιο προβλέπεται να είναι το αποτέλεσμα ώστε να πράξουμε αναλόγως. Οι λόγοι που θεωρώ απαραίτητο να αναφερθώ στην Αισθητήρια Μνήμη, διαπιστώνονται και από τα παρακάτω. Και βεβαίως σας συνιστώ να διαβάσετε το σχετικό άρθρο μου.


* * Τί ορίζεται ως Τηλεπάθεια:

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η Διαίσθηση είναι ένα προαίσθημα για το τί συμβαίνει τώρα ή θα συμβεί.. ενώ η Τηλεπάθεια είναι κάτι περισσότερο. Ως ένα σημείο δεν έχουν άδικο, όμως υπάρχουν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες σε ό’τι αφορά τις εγκεφαλικές ικανότητες.

Όλα όσα αντιλαμβάνεται το υποσυνείδητο (διάσπαρτες πληροφορίες), γίνεται σε κλάσματα δευτερολέπτων. Με την ίδια ταχύτητα περνάνε στην Αισθητήρια Μνήμη. Καταχωρούνται αστραπιαία, οπότε, έως να μεταφερθούν στον επεξεργαστή των αισθήσεων για να δημιουργηθεί σκέψη (τι θέλει να μας πεί το προαίσθημα), χρειάζεται πολλαπλάσιος χρόνος. Και επειδή είμαστε απορροφημένοι σε αυτό το οποίο κάνουμε την δεδομένη στιγμή, και ο χρόνος μας πιέζει για να τα προλάβουμε όλα κατά την διάρκεια της ημέρας.. ένα συνηθισμένο άτομο δεν μπορεί να επαναφέρει συνειδητά όλες αυτές τις πληροφορίες.
Οπότε, όταν θα λάβουμε κάποιες από αυτές τις πληροφορίες, το γεγονός έχει ήδη συμβεί. Δηλαδή η πληροφορία έρχεται ως προμήνυμα (συμβαίνει - θα συμβεί)  και εκ των υστέρων μαθαίνουμε ότι όντως συνέβη. Αυτό σημαίνει ότι έστω στιγμιαία, είχε ενεργοποιηθεί κάποια από τις Ψυχικές μας Δυνάμεις.  

Η Τηλεπάθεια στην ουσία λειτουργεί επίσης διαισθητικά, είναι επίσης ένα προαίσθημα, το οποίο όμως το συλλαμβάνει το μυαλό σε εικόνα με ήχο. Συνεπώς, χρειάζονται και οι ανάλογες εγκεφαλικές ικανότητες. Σαφώς είναι ένα πολύ πιο εξελιγμένο σύστημα, το οποίο μας επιτρέπει να μάθουμε περισσότερα απ' όσα μπορούμε να κάνουμε με τις πέντε βασικές αισθήσεις μας.
Το τηλεπαθητικό άτομο, είναι σαν να βλέπει την πληροφορία (π.χ) ως ένα στιγμιότυπο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα σε πολύ αργή κίνηση,  σε επανάληψη. Ενημερώνεται δηλαδή με πιο άμεσο και πιο διευκρινιστικό τρόπο για κάτι που ήδη έχει συμβεί εν’ αγνοία του, όπως και για κάτι που πιθανόν να υπάρχει μόνο ως σκέψη στο μυαλό κάποιου τρίτου ατόμου, η οποία συνήθως όμως το αφορά άμεσα.
Η ανάγνωση του μυαλού, είναι ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα Τηλεπάθειας. Περιλαμβάνει και την επικοινωνία από μυαλό σε μυαλό δίχως λεκτική διαδικασία, φυσικά ή γραπτά λόγια. Ασφαλώς πάντα διαισθητικά.

Η Τηλεπάθεια μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ατόμων είναι εφικτή, αλλά μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα ή σποραδικά. Μεγάλης διάρκειας ή ως το τέλος μιας ζωή, έχει παρατηρηθεί μόνο σε δίδυμα αδέλφια με ισχυρή ψυχική σύνδεση.

Συνεπώς, ακόμη και γι’ αυτό που ορίζεται ως Τηλεπάθεια, είναι απαραίτητη η Διαίσθηση, το προϊόν της Ψυχικής μας Δύναμης !!.
Αν σταθούμε μια στιγμή σε αυτό και το αναγνωρίσουμε, θα αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε και την απίστευτη προοπτική που έχουμε να αναπτύξουμε και να διευρύνουμε την Διαίσθηση σε ήπιας μορφής Τηλεπάθεια. Εξάλλου, όλοι οι άνθρωποι έχουμε αυτήν την καταπληκτική Ψυχική Δύναμη, κι απ’ την στιγμή που το κατανοήσουμε αυτό, σίγουρα μπορούμε να την ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας ζωή. 
«Τα μεγάλα πνεύματα συναντιόνται», υποστήριζαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι.


Τηλεπάθεια + Ψυχικές Δυνάμεις:

Οι συνηθισμένες εγκεφαλικές ικανότητες σε συνδυασμό με κάποιες ψυχικές δυνάμεις, δίνουν στο τηλεπαθητικό άτομο την ικανότητα να ανιχνεύει κάτι που δεν μπορεί να ανιχνευθεί με τις φυσικές αισθήσεις.
Μορφές Τηλεπάθειας που ενισχύονται από ψυχικές δυνάμεις υπάρχουν αρκετές, οι οποίες έχουν διαχωριστεί σε κατηγορίες, και στις οποίες έχουν δοθεί διαφορετικές ονομασίες. Οι πιο γνωστές περιπτώσεις είναι οι παρακάτω:

_Διόραση: Αντίληψη πέρα από τις γνωστές ανθρώπινες αισθήσεις. Η διόραση σαφώς είναι ψυχική, μέσω της οποίας το άτομο βλέπει ένα στοιχείο ή γεγονός που αφορά - συνδέεται με το παρελθόν, ή ένα άλλο άτομο που βρίσκεται σε απόσταση. Δεν το βλέπει βεβαίως όπως ήταν - είναι εκείνη την στιγμή, ούτε επακριβώς τον χώρο, αλλά η διόραση επιτρέπει στο διορατικό άτομο να οδηγηθεί σε κατατοπιστικά συμπεράσματα.
_Φωτογραφική σύλληψη: Γνωστή και ως φωτογραφική μνήμη. Το μάτι δεν προλαβαίνει να αντιληφθεί (καταγράψει) τις λεπτομέρειες μιας φευγαλέας εικόνας. Πολύ πιθανόν κατά την δεδομένη στιγμή να μην υπάρχει λόγος. Εκ’ των υστέρων όμως, το άτομο επαναφέρει την στιγμή και βλέπει στην εικόνα ουσιώδεις λεπτομέρειες.
_ Απομακρυσμένη προβολή: Επιτρέπει στο άτομο να βλέπει κάτι στο μυαλό του, το οποίο είναι εκτός της οπτικής του γωνίας. Όπως δηλαδή, πριν στρίψει στον γωνιακό δρόμο, βλέπει τον κίνδυνο.
_Ψυχοσκόπηση ή ψυχομετρία: Επιτρέπει στο άτομο την απόκτηση πληροφοριών σχετικά με ένα πρόσωπο ή αντικείμενο ή κατάσταση. Όταν πρόκειται για άτομο στην ουσία διαβάζει τον ψυχισμό του, ακόμη κι όταν απλά αναφέρονται σε αυτό (συζητούν γι’ αυτό) άλλα πρόσωπα. Όταν πρόκειται για αντικείμενο, συνδέει την επίδραση αυτού στην υπάρχουσα κατάσταση. Κι όταν πρόκειται για μια κατάσταση που αφορά το απέναντι πρόσωπο, υπάρχει το ενδεχόμενο να εντοπίσει τους λόγους της εξέλιξη της.
_Ψυχικός αφουγκρασμός – ακοή: Επιτρέπει στο άτομο να συλλαμβάνει ήχους ακόμη και λόγια. Είτε προέρχονται από μακρινή απόσταση της ίδιας σχεδόν στιγμής – είτε έλαβαν χώρα σε παρελθόντα χρόνο – είτε προέρχονται από σκέψεις άλλων ατόμων.
_Αυτόματη γραφή: Εδώ έχουμε να κάνουμε με άτομο που υπερφορτίζεται συνειδητά με αναπάντητα ερωτηματικά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαχωρίσει την “πληροφορία” από το δημιούργημα της φαντασίας του. Αυτή η συναισθηματική πίεση για να απελευθερωθεί, βρίσκει διέξοδο στον γραπτό λόγο. Δηλαδή, κρατώντας στα δάχτυλα ένα μολυβί ή στυλό, και αφήνοντας ελεύθερο το χέρι επάνω σε μία κόλλα χαρτί, αυτό αρχίζει να κινείται και να γράφει λέξεις έως και ολόκληρες προτάσεις (ασυναίσθητα), δίχως την συνειδητή σκέψη του ατόμου.
Σημειώστε, ο γραφικός χαρακτήρας του ατόμου αλλάζει τελείως, σε σημείο να μην μπορεί να τον ταυτοποιήσει με αυτόν του ατόμου, ούτε ειδικευμένος γραφολόγος.    
          Κατά κανόνα δεν βγαίνει νόημα από τα γραφόμενα, διότι πρόκειται για διάσπαρτες “πληροφορίες”. Συνεπώς, μόνο εάν αποφορτιστεί το άτομο από τα βασανιστικά ερωτηματικά θα μπορέσει να διακρίνει εάν έλαβε πραγματικές “πληροφορίες”, ή εάν πρόκειται για υλικό του δικού του σκεπτικού. Σε περίπτωση που τα γραπτά θυμίζουν τον δικό του γραφικό χαρακτήρα, τότε κατά κανόνα, συμβαίνει το δεύτερο.

Αυτά και άλλα πολλά σχετικά με τις ασυνήθιστες ανθρώπινες ικανότητες, στις οποίες επανέρχομαι σε άλλα άρθρα μου του ιδίου αρχείου μου.


Συμβουλή μου, μην πειραματίζεστε μόνοι σας με όλα τα παραπάνω. Είναι προτιμότερο να μην δώσετε διαστάσεις σε κάποιο τυχών παρόμοιο συμβάν. Άλλωστε, υπάρχει το ενδεχόμενο να μας έρθει στα αυτά ένας ήχος ή μελωδία – να έρθει αδικαιολόγητα στην γλώσσα μας μία γεύση – μία οσμή από το πουθενά – να αισθανθούμε ένα “αόρατο” άγγιγμα, και διάφορους άλλους μικροερεθισμούς μέσω των αισθήσεων μας, που ωστόσο θα οφείλονται στην Αισθητήρια Μνήμη.
Και εξάλλου, αυτά που χαρακτηρίζονται ως Φαινόμενα, δεν συμβαίνουν σε καθημερινή βάση και όποτε το θελήσουμε εμείς. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται !!.

Αντί αυτού, προτείνω να διαβάσετε το άρθρο μου σχετικά με τους τρόπους που μπορούμε να καλλιεργήσουμε και να διευρύνουμε την Διαίσθηση μας, ευχάριστα – διασκεδαστικά δίχως καμία ιδιαίτερη προετοιμασία, σε οποιονδήποτε χώρο επιλέξουμε και ώρα του εικοσιτετραώρου. Έτσι, πριν κάνουμε οτιδήποτε, απλά το σκεπτόμαστε λιγάκι παραπάνω, και λαμβάνοντας υπόψη μας το προαίσθημα που συνοδεύει την κάθε μας σκέψη, αποφεύγουμε τις πολλές απογοητεύσεις.
Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες μου, ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Εάν προκύπτει λόγος για επικοινωνία μαζί μου, στείλτε το μήνυμα σας απ’ την δημόσια σελίδα μου στο facebook «Ψυχή & Αστρολογία», ή στο e-mail μου. Υπάρχουν στις πληροφορίες της αρχικής μου σελίδας. 
Γράψτε το ονοματεπώνυμο σας, το τηλέφωνο σας, τον τόπο διαμονής σας, και το θέμα σας συνοπτικά. Θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου