Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

*Ψυχές.. η θέση τους στον Αστρολογικό Κύκλο*

Η τελειότητα του Ηλιακού μας Συστήματος, είναι ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νου !!.


* ΨΥΧΗ .. το αθάνατο μέρος της κάθε ύπαρξης που ονομάζεται άτομο.
* Το κάθε ΑΤΟΜΟ είναι ένα μόριο του Αστερισμού στον οποίο ανήκει.
* Ο κάθε ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ είναι το δίχτυ προστασίας των ατόμων που αντιπροσωπεύει. 
* Το κάθε ΖΩΔΙΟ καθρεφτίζει και μία από τις πλευρές του χαρακτήρα του κάθε ατόμου.

~ ~ ~ Αγαπημένοι μου αναγνώστες, παρότι ο τίτλος του άρθρου μου παραπέμπει σε αστρολογικής φύσεως θέμα, πρόκειται για μία τελείως διαφορετική προσέγγιση. Θα διαπιστώσετε ότι τα Αστρικά θέματα δεν περιορίζονται μόνο σε Αστρολογικές Προβλέψεις, αλλά σε ευρύτερες έρευνες με κοινό παρονομαστή τoν ρόλο της Ύπαρξης μας στο Σύμπαν, και κυρίως την θέση του Άυλου - Αθάνατου μέρους αυτής, που είναι η Ψυχή.

Προτείνω να διαβάσετε το συναφές άρθρο μου *Αύρα Ψυχής στο Σύμπαν* 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Με το παρόν άρθρο μου σε συνδυασμό με το προηγούμενο «Αύρα Ψυχής», σκοπός μου είναι να γίνει κατανοητή η δύναμη της Αύρας μας ή και αλλιώς του πνεύματος μας σε άλλη “γλώσσα”, διότι μόνο μέσω αυτού του στοιχείου της ύπαρξης μας μπορούν να εξηγηθούν η Τηλεπάθεια – η Τηλεκίνηση – η Αυτόματη Γραφή και πολλά άλλα Φαινόμενα που απαιτούν ψυχικές δυνάμεις, τα οποία αναλύω σε άρθρα μου στο αρχείο μου με τίτλο *Ψυχοερεύνηση - Παραψυχολογία*  

Συνεπώς "μπαίνουμε στα χωράφια" του επιστημονικού κλάδου των Ψυχικών Ερευνών, γι΄αυτό άλλωστε το παρόν άρθρο μου συμπεριλαμβάνεται επίσης στα θέματα που αποθηκεύω στο προαναφερόμενο αρχείο μου.  
Για τον κλάδο αυτόν, είναι φυσικό να έχει ενδιαφέρον οτιδήποτε αφορά τις ψυχικές δυνάμεις και όσα ονομάζονται "Φαινόμενα Ψυχοκίνησης". Ωστόσο, πριν διαβάσετε τα σχετικά άρθρα μου, θα πρέπει να γίνουν κατανοητά τα παρακάτω βασικά. 
Αποφεύγω δυσκολονόητες επιστημονικές ορολογίες, αντικαθιστώντας αυτές με κατανοητές ερμηνείες. 


Τα τέσσερα Στοιχεία της Φύσης ως Ψυχικές Σφραγίδες: 

Δεν είναι τυχαίο που οι Αστερισμοί (τα Ζώδια) φέρουν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Νερό – Αέρας – Φωτιά – Γή !!.

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την ανθρώπινη ύπαρξη αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης. Ήταν οι πρώτοι μελετητές των υπέρ_φυσικών φαινομένων, όπως και των πλανητικών φαινομένων. Παρατηρούσαν τα καιρικά και φυσικά φαινόμενα, πιθανολογώντας ότι τα Τέσσερα Στοιχεία αντιστοιχούν με άλλες μορφές ζωής.  
Και πράγματι, η Πεντάκτινος των Πυθαγορείων με τα αλχημιστικά σύμβολα των φυσικών στοιχείων, συμβολίζει τα Τέσσερα Στοιχεία απ’ τα οποία δομείται ο αόρατος κι ο ορατός Κόσμος. Και στην κορυφή όλων βρίσκεται ο Αιθέρας, ο οποίος αποτελεί την Πεμπτουσία της ύπαρξης, που κυριαρχεί πάνω στα υπόλοιπα στοιχεία.

Επομένως, καθώς ο άνθρωπος φέρει μέσα του και τα τέσσερα συστατικά της φύσης, αλλά και την ζωτική δύναμη της δημιουργίας (οι Κινέζοι μεταγενέστερα το ονόμασαν τσι), μπορεί να στηριχθεί η θεωρία ότι, «οι κινήσεις των τεσσάρων στοιχείων μονάχα με την δύναμη της θέλησης του ανθρώπου, είναι αληθινές». 
Όπως δηλαδή η Πυροκίνηση και η Υδροκίνηση, που είναι απ’ τα πιο γνωστά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί.
Συνεπώς, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι άρρηκτες οι σχέσεις του Ανθρώπου με το Σύμπαν και την Φύση, καθώς μάλιστα ο άνθρωπος, όντως έλκει τα στοιχεία απ’ τα οποία είναι φτιαγμένος !!.  

 ~ ~ ~ Οπότε στο παρόν άρθρο μου διευκρινίζω τους τρόπους που ο άνθρωπος μπορεί όντως να “χειραγωγήσει” τα στοιχεία της Φύσης, ώστε σταδιακά, να προχωρήσω στην δημοσίευση άρθρων μου σχετικά με ποικίλα Φαινόμενα. 


Μια διαφορετική προσέγγιση των ρόλων των Αστερισμών: 

Ο Πτολεμαίος παρέμεινε κάθετος στην άποψη του, την οποία πρωτοεξέφρασε ο  Μέτων (5ο αιώνα π.Χ) και βρήκε σύμφωνο και τον Πλάτωνα, η οποία στο περίπου είχε ως εξής:
«Κάθε Αστερισμός κι ένα κομμάτι του ανθρώπινου χαρακτήρα. Ο άνθρωπος όμως δεν μένει με αυτό που γεννιέται. Έως να κάνει τον κύκλο του, ανακαλύπτει όλους τους χαρακτήρες μέσα του».

Επομένως για άλλη μία φορά συμπεραίνουμε ότι ο Αστρικός Κύκλος συμπεριλαμβάνει και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (αέρα, νερό, γή και φωτιά), και χωρίζεται σε τέσσερις εποχές, ώστε μέσω της αλλαγής της φύσης να μας υπενθυμίζει τα διαφορετικά στάδια της ζωής μας.

Και συγκεκριμένα:

Ο Δημιουργός μας και Δημιουργός των πάντων που όλα εν σοφία εποίησε, φρόντισε ώστε η κάθε εποχή του χρόνου να προσφέρει στον άνθρωπο τα απαιτούμενα εφόδια που του χρειάζονται για την επιβίωση του, αλλά και την εξέλιξη του επάνω στην Γή. Έτσι, την κάθε εποχή του χρόνου, η φύση μας υπενθυμίζει τα βασικότερα στάδια της ζωής μας:

_Η Άνοιξη συμβολίζει το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας όπου προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Άλλες φορές δειλιάζουμε να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, και άλλες φορές πεισμώνουμε και το επιχειρούμε με κάθε τίμημα. Το βέβαιο είναι ότι θα κάνουμε λάθη.. όμως μόνο τότε γινόμαστε πιο σοφοί και πιο δυνατοί.
_Το Καλοκαίρι συμβολίζει  την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Ωστόσο βρισκόμαστε στο στάδιο που ο έρωτας πρωταγωνιστεί στην ζωή μας και δυσκολευόμαστε να ισορροπήσουμε τα Θέλω μας με τα Πρέπει. Οι πρωτόγνωροι πόθοι μας βάζουν σε περιπέτειες.. αλλά εάν δεν πέσεις στα βαθιά - δεν θα μάθεις να κολυμπάς. 
_Το Φθινόπωρο συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – των επιλογών μας, όπου θα θερίσουμε ότι προηγουμένως έχουμε σπείρει. Βρισκόμαστε στην φάση που θέλοντας και μη κάνουμε τους απολογισμούς μας. Άλλοτε βαραίνουν στο ζύγι αυτά που δεν τολμήσαμε - κι άλλοτε αυτά για τα οποία δοξάζουμε Τον Θεό που καταφέραμε να αποκτήσουμε ή να βιώσουμε. Και τελικώς σε κάθε περίπτωση.. αποκτούμε σωστότερη κρίση.  
_Ο Χειμώνας συμβολίζει την ανάπαυση της φύσης όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος..  διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση, ή αλλιώς, μια Νέα Αρχή. Είναι η φάση της ζωής μας που ενώ νιώθουμε θλίψη που δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, συμβιβαζόμαστε με τα δεδομένα. Αλλά μόλις κλείσουμε ένα κεφάλαιο της ζωής μας, τότε μπαίνουμε στην επόμενη φάση όπου νιώθουμε ευλογημένοι που μας δίνεται - δόθηκε μία νέα ευκαιρία.

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των προαναφερόμενων φάσεων της ζωής μας. Αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.

Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια. Δηλαδή, όλοι μαζί οι «Χαρακτήρες των Αστερισμών» συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία, τα οποία καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας του τρόπου επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και της συνύπαρξης μας μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.

Η Αστρολογία δεν είναι μία μέθοδος που μας επιτρέπει μέσω αυτής να δούμε το προσωπικό μας μέλλον, αλλά επιστήμη που μας  βοηθά να κατανοήσουμε την θέση της Ψυχής μας στο Πλανητικό Σύστημα. Επίσης, είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι οι Ρυθμιστές του Σύμπαντος που είναι και οι λεγόμενοι Κυβερνήτες των Αστερισμών μας, λειτουργούν αυθαίρετα και σύμφωνα με τα κέφια τους. Εάν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, θα κατέρρεαν όλοι οι φυσικοί κανόνες της Κοσμοθεωρίας.

Μία ακόμη πραγματικότητα είναι ότι ο Δημιουργός μας, μας έδωσε ελεύθερη βούληση. Το ΕΓΩ μας όμως σε πολλές περιπτώσεις, δεν μας αφήνει να παραδεχτούμε το γεγονός πως τις περισσότερες δυστυχίες στην ζωή μας, τις προκαλούμε μόνοι μας. Και τότε σε αυτές τις περιπτώσεις, μας φταίνε τα πάντα και οι πάντες, ακόμη και οι θέσεις των Πλανητών .. εκτός βέβαια απ’ τον ίδιο μας τον εαυτό !!.

Το Σύμπαν πάντα συνωμοτεί υπέρ μας. Ακόμη κι όταν δεχόμαστε πιέσεις απ’ το Υπερπέραν. Τούτο διότι εάν δεν βελτιώσουμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο. Εάν δεν προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την διαφορετικότητα των άλλων, δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε μαζί τους. Μάλιστα οι δοκιμασίες που μας στέλνονται, έχουν ως σκοπό να πιστέψουμε στην δύναμη της θέλησης της Ψυχής μας, ώστε να μπορούν να πιστέψουν και οι άλλοι σε μας.
Είναι αυτονόητο λοιπόν πως όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο, και σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ των Κυρίαρχων Πλανητών.

Αυτό που εκπέμπουμε – Αυτό μας επιστρέφεται !!.

Στην πραγματικότητα επομένως, το Σύμπαν αντιδρά σύμφωνα με τις συμπεριφορές μας, καθότι εμείς οι ίδιοι κινούμε τα νήματα μέσω της Αύρας μας. Όπως. Όταν εκπέμπουμε καλά συναισθήματα, εισπράττουμε θετική ενέργεια. Ενώ αντιθέτως έλκουμε την αρνητική ενέργεια, όταν επιτρέπουμε να μας στοιχειώνουν άσχημες σκέψεις. Πρόκειται δηλαδή για μία Αλυσιδωτή Αντίδραση.  
Εξάλλου έχουμε άπειρα ζωντανά παραδείγματα, τα οποία αποδεικνύουν την θεωρία του Ασκληπιάδη (Βιθυνού), «μόνοι μας προκαλούμε να μας συμβεί αυτό που φοβόμαστε περισσότερο» !!.   

Επίσης πέραν όλων των παραπάνω, θα ήταν παράλειψη να μην λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι η κάθε Ψυχή είναι Μία και Μοναδική. Και δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η κάθε ψυχή κουβαλάει το δικό της Κάρμα ερχόμενη στην Γή.. άσχετα σε ποιόν Αστερισμό ανήκει. Άλλωστε σε αυτό οφείλεται και το γεγονός ότι η ψυχοσύνθεση του κάθε ανθρώπου διαμορφώνεται σύμφωνα με το μέγεθος της έντασης που δέχεται, απ’ τους ερεθισμούς της όποιας κατάστασης βιώνει. Μάλιστα ο Κρόνος που θεωρείται ο Πλανήτης του Πεπρωμένου, παρεμβαίνει κατά καιρούς στα δεδομένα μας, ώστε να μας αποδείξει ότι, «πληρώνουμε το Τίμημα των επιλογών μας, το Αντίτιμο της ελεύθερης βούλησης μας» !!. 


Μάλιστα στο σημείο αυτό, για να γίνουν πιο κατανοητοί οι λόγοι που τελικώς πληρώνουμε το αντίστοιχο τίμημα των επιλογών μας (σχετικά με το λεγόμενο Κάρμα μας δηλαδή), προτείνω να διαβάσετε το αναλυτικό άρθρο μου με τίτλο «Ανάλυση της θεωρίας, Μπούμερανγκ» !!
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση:  Αναμφισβήτητα λοιπόν, υπάρχει άρρηκτη σχέση μεταξύ Ψυχής και Αστρολογίας, δίχως όμως να μπερδεύουμε τους ρόλους μεταξύ αστρολόγου και μέντιουμ, όπως και μεταξύ ψυχιάτρου και ψυχαναλυτή. 

~ ~ Και τέλος, οφείλω να τονίσω ότι πέραν όλων των Αστρολογικών προβλέψεων, τις θέσεις των Πλανητών στον Αστρολογικό μας χάρτη κ.λ.π. θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η κάθε περίπτωση είναι μοναδική, και έτσι θα πρέπει να εξετάζεται. Αναλύοντας δηλαδή τα βιώματα – τις εμπειρίες – τα γεγονότα – τα πρόσωπα που επηρεάζουν την ζωή μας (θετικά ή αρνητικά)..  γι' αυτό άλλωστε συνιστώ να διαβάζετε όλο το κείμενο όταν δημοσιεύω δικές μου προβλέψεις, και όχι επιλεκτικά ότι αφορά μόνο το δικό σας Ζώδιο.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια
*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου