Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΕΤΟΣ *2023 - 2024* .. αποκαλύπτει μελλούμενα και πολλών επόμενων ετών:


 ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ:

Εστιάζω στο Ηλιακό Έτος Απρίλιος 2023 – Μάρτιος 2024.. 
ανακεφαλαιώνοντας ωστόσο συνοπτικά όσα προείπα απ΄το 2019.. 
καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να επεκταθώ ενδεικτικά και στα επόμενα Ηλιακά Έτη !!   
 
Οι διελεύσεις των Κυρίαρχων Πλανητών απ’ τους Ζωδιακούς μας Αστερισμούς, αποδεικνύουν ότι το Σύμπαν λειτουργεί ως ένα αλυσιδωτό σύστημα.. επομένως
 προτείνω να ενημερωθείτε, πώς ερμηνεύονται οι παρεμβάσεις αυτών στα επόμενα έτη !!
 
 
Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου.
Για τους νέους μου αναγνώστες διευκρινίζω ότι οι προβλέψεις μου ακολουθούν πάντα τον Ετήσιο Ηλιακό Κύκλο, ο οποίος αρχίζει με τον Απρίλιο και ολοκληρώνεται με τον ερχόμενο Μάρτιο, παρότι σύμφωνα με το παγκόσμιο ημερολόγιο θεωρείται έναρξη του νέου έτους η 1η Ιανουαρίου. Επανέρχομαι αναλυτικότερα παρακάτω. 

Ωστόσο στο σημείο αυτό σπεύδω να διευκρινίσω ότι, κρατώ ουδέτερη στάση σε ό,τι αφορά την πολιτική. Δεν ανταποκρίνομαι σε πολιτικά σχόλια. Αναπόφευκτα όμως κατά καιρούς, “φωτογραφίζω” πολιτικές εξελίξεις στις προβλέψεις μου. Αλλά και τότε ακόμη, χρησιμοποιώ αλληγορία. Αλληγορικά άλλωστε δίνονται οι απαντήσεις για τα μελλούμενα από την αρχαιότητα ακόμη, ωστόσο οι μελέτες μου, αποζημιώνουν όλους όσους αφιερώνουν τον χρόνο τους για να τις διαβάσουν. Συνεπώς προτείνω, να εξετάσετε το παρόν άρθρο μου ως το τέλος. 
 
Διαβάστε περισσότερα >>

ΠΡΟΛΟΓΟΣ:

      Όσοι με παρακολουθούν για μεγάλο διάστημα, γνωρίζουν ότι μοιράζομαι μαζί σας τα άρθρα μου δίχως να αποσκοπώ σε κανένα οικονομικό κέρδος, διότι δεν σκέφτηκα ουδέποτε να ασκήσω το επάγγελμα του αστρολόγου. Αντιθέτως, οι μελέτες μου σχετικά με την κατανόηση των σχέσεων μας με το Σύμπαν, είναι ένα ακόμη “εργαλείο” για το αντικείμενο μου, που είναι η Ψυχανάλυση - Ψυχοερεύνηση.

Τα άρθρα μου έχουν όντως έναν ασυνήθιστο όγκο, διότι δεν περιορίζομαι στο παρόν και στο άμεσο μέλλον. Τούτο διότι, όσοι μελετούν τα Πλανητικά Δρώμενα δεν σημαίνει ότι έχουν μαντικές ικανότητες. Αντιθέτως, χρησιμοποιώντας σύνθετες μεθόδους, οδηγούνται αναπόφευκτα έως το σημείο που «κλείνει ένας κύκλος», του οποίου το χρονικό διάστημα μικρό ή μεγάλο, δεν εξαρτάται μόνο από τυχών συγκύριες, αλλά κυρίως απ’ τις συμπεριφορές μας. 
 
Αναφέρω ως παράδειγμα:
 
Στο 2008  καθώς ήμουν ήδη χρήστης του διαδικτύου με ιστοσελίδα, δημοσίευσα ότι άνοιξε ένας κύκλος, του οποίου το αποτέλεσμα όπως πρόβλεψα, φάνηκε στο 2014. Και ασφαλώς, για να είμαστε αντικειμενικοί, θα πρέπει πρώτα να αναλογιστούμε μήπως είμαστε υπόλογοι των επιλογών μας. 
Στο 2014 αντί να κάνουμε βήμα μπροστά κάναμε βήμα πίσω, οπότε έσπευσα να αναρτήσω άρθρο μου, προλέγοντας ότι βρισκόμαστε «προ των πυλών μιας Οδύσσειας» - και συμπλήρωσα ότι θα χρειαστεί μια δεκαετία για να φτάσουμε στην Ιθάκη μας (2024) -  αλλά και τότε ακόμη, θα πρέπει να ενεργήσουμε με σοφία ώστε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος «συν Αθήνα και χείρα κίνει».. αφού πρώτα από το 2023 θωρακίσουμε «τα κεκτημένα μας» ως το 2026 !!
Στο 2020 .. υπογράμμισα ότι για το 2023, συμβουλεύω να τηρήσετε την λαϊκή ρήση «κάλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι» !!
 
* * Όσοι θέλουν να επιβεβαιωθούν για τα παραπάνω, μπορούν να ελέγξουν δεκάδες δημοσιεύσεις μου προηγούμενων ετών, καθώς βρίσκονται αρχειοθετημένες στις δημόσιες ιστοσελίδες μου. Θα διαπιστώσουν ότι επί σειρά επιβεβαιώνομαι, καθώς τις αναδημοσιεύω ανά καιρούς.
 
Βέβαια, κατανοώ τους λόγους που ο άνθρωπος αφήνοντας πίσω του το παρελθόν, ενδιαφέρεται να γνωρίζει μόνο το μέλλον. Ωστόσο, κανείς μας δεν έφτασε ουρανοκατέβατος στο παρόν, και ούτε μπορεί να διακτινιστεί για να μεταβεί σε καλύτερο μέλλον όπως το επιθυμεί. Οι παρελθοντικές εμπειρίες γίνονται εφόδια στο παρόν για το μέλλον.
 
    Και κλείνοντας τον πρόλογο θέλω να αναφέρω ότι, δεν είναι τυχαίο που οι συμβολισμοί των ουράνιων σωμάτων διδάσκονται μέσω της αρχαιοελληνικής μυθολογίας. Και ασφαλώς δεν είναι τυχαίο που η  Διεθνής Αστρονομική Ένωση (UAI), η οποία είναι η αρμόδια αρχή για την ονοματοδοσία των ουράνιων σωμάτων, υιοθέτησε τις αρχαιοελληνικές ονομασίες και τους συμπαντικούς χαρακτηρισμούς.
Συνεπώς, στο παρόν άρθρο μου, προκειμένου να σας διευκολύνω, σας διευκρινίζω συνοπτικά τους συμβολισμούς, ώστε να γίνουν πιο κατανοητές οι προβλέψεις μου. Προτείνω να σημειώσετε τα βασικότερα, παρότι θα επανέλθω αναλυτικότερα.
 
      

~ ~ Συνοπτική ανακεφαλαίωση προβλέψεων μου προηγούμενων ετών:


~ 2002 συμφιλιωθήκαμε με την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κοινό νόμισμα, μάς άνοιξε νέους δρόμους και τον χαρήκαμε τον εκσυγχρονισμό, αλλά έφερε ανατροπές όπως και πικρές απογοητεύσεις.. που δίχως αμφιβολία, όλα τα σενάρια ήταν αναμενόμενα στην συνέχεια.
 
~ 2004.. ο καθένας μπορούσε να έχει ολόκληρη συλλογή πιστωτικών καρτών, δάνεια απ’ όλες τις τράπεζες ακόμη και για ασήμαντους λόγους .. εμφανίστηκαν στην αγορά εταιρίες “φαντάσματα”, και αφού οι μεταχρονολογημένες επιταγές άρχισαν να “σκάνε” καθημερινά, η κάθε γειτονιά απέκτησε τον δικό της τοκογλύφο. Ναί αλλά, ο Κρόνος είναι της άποψης ότι, "τα αγαθά με κόπο αποκτούνται".      

~ 2008.. η εποχή, όπου δημιουργήθηκε μια παγκόσμια φτιαχτή (ψεύτικη) κρίση, με σκοπό να οδηγήσει την ψυχική δύναμη της μάζας (ομαδική ψυχοκίνηση), προς τον φόβο και την ανησυχία. Έτσι σταδιακά, η αίσθηση της ανασφάλειας αποδυνάμωσε την πίστη μας προς την δύναμη της θέλησης, όπως και προς την Συμπαντική Δικαιοσύνη.. και κατάφερε να κρατάει εγκλωβισμένη χωρίς όραμα την έμφυτη ανθρώπινη ικανότητα, της αυτοσυντήρησης και της δημιουργικότητας. Ωστόσο ο Πλούτωνας με την είσοδο του στον Αιγόκερω (ως τέλη 2024), υπόσχεται την "αναγέννηση μας μέσα από τις στάχτες μας". 
 
2010.. η ιδανικότερη χρονιά για να τεθούν όλα τα θέματα μας επάνω σε ένα τραπέζι, και να σκύψουμε όλοι μας επάνω σε αυτό (προσωπικά αλλά και ως λαός), ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Δεν έγινε όμως προφανώς, και σήμερα δεν έχει ουσία να εξετάσουμε το γιατί. Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει σύμπτωση - δεν υπάρχει κάρμα. Και τίποτα δεν είναι τυχαίο, σε ό,τι αφορά τις Συμπαντικές παρεμβάσεις !!
 
2014 .. κι ακόμη ψάχνουμε “που υπάρχουν λεφτά” !!  Το πολλά υποσχόμενο 2014 προετοιμάζει τον Ελληνικό λαό για το 2015 - 2016 .. και μάλιστα ο Δίας έφερε τα πάνω κάτω για να εμπεδώσουμε το "ουδέν κακόν αμιγές καλού".. αλλά αυτό απαιτούσε μεγάλη προσοχή στις ψευδαισθήσεις, καθώς ο Ποσειδώνας (κυρίαρχος της χώρας του ονείρου) στο 2012 εγκαταστάθηκε στους ονειροπόλους Ιχθείς για 14 χρόνια, των οποίων είναι ο Κυβερνήτης. 
Αλλά επειδή (ως συνήθως) πάντα μάς φταίνε άλλοι και ποτέ εμείς.. θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι μάς αρέσουν τα ωραία λόγια, με αποτέλεσμα να ακούμε μόνο αυτό που εμείς θέλουμε, ασχέτως αν (προείπα), η ψήφο μας ΝΑΙ ή ΟΧΙ θα ερμηνευτεί όπως βολεύει !!.
 
2017 προείπα για το 2018 .. το δίδαγμα είναι, «πριν πράξω σκέφτομαι, και πριν αναλωθώ φεύγω» !! Βέβαια, τα προβλήματα βρίσκουν λύση, αλλά σε βάθος χρόνου.. και καθώς για όλα υπάρχει πάντα και κάποιο “τίμημα”, και τότε ακόμη, μόνο μέσω κάποιας «Σολομώντειας λύσης» !!.  
 
~ 2019 προείπα στον Ιανουάριο έως και Ιούλιο .. μάς δίνει μια τελευταία ευκαιρία για να αναρωτηθούμε >> μήπως πηγαίνουμε σε λάθος σταθμό για να περιμένουμε το σωστό τραίνο ?! .. και επιπλέον, έχω την αίσθηση ότι αποσπούν την προσοχή μας με ανούσια θέματα, ενώ βρίσκονται προ των πυλών πρωτόγνωρες καταστάσεις για την εποχή μας, και τα πάντα θα εξαρτηθούν από την δύναμη της ψυχικής θέλησης μας, και της ανεξάντλητης αντοχής μας.
Είθε να βγώ ψεύτρα, αλλά «θα χρειαστεί να δώσουμε σκληρή μάχη με έναν αόρατο εχθρό» !!

Υπογράμμισα, το 2020 προβλέπεται το έτος του «Όλα ή Τίποτα», που θα έχει τον ανάλογο αντίκτυπο στο 2021
 
~ 2020 προείπα .. «η λογική είναι μονόδρομος στο 2020 για την επιτυχία στο 2021 ~ καθώς το έτος 2021 είναι η συνέχεια του 2020 !!» .. προκειμένου να απαλλαχτούμε από μια δυσάρεστη κατάσταση, δεσμευόμαστε με κανόνες, ώστε να οδηγηθούμε σε πιο ευχάριστη εποχή. Ωστόσο χρειάζεται πρώτα να περάσουμε μέσα από «Συμπληγάδες Πέτρες» .. ευελπιστώ να τα έχουμε καταφέρει, κλείνοντας μια τριετία στο 2023:
 
ΠΡΟΣΟΧΗ:


* * Αναλυτικές Ετήσιες Προβλέψεις από το 2014 έως και το 2026 για τον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά .. αποθηκεύονται όλα σε μια σελίδα !!

       Πρόκειται για το αρχείο μου με προβλέψεις, οι οποίες άρχισαν να δημοσιεύονται από το 2014 για τον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά .. και θα επεκτείνομαι έως το 2026. Που σημαίνει ότι, αρχίζοντας από το 2014, το άρθρο μου δεν έχει διαγραφεί, και επανέρχομαι κάθε χρόνο συμπληρώνοντας τις νεότερες, έως να συμπληρωθεί ο κύκλος των 12 ετών.. δηλαδή ως το 2026 !! 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/01/2017_8.html
 

 

~ ~ Συνοπτικά, οι εποχές του Ηλιακού Έτους 2022 – 2024:
 
 
~ 2021.. κατ' επανάληψη δημοσίευσα:
Προετοιμαστείτε για το 2022 ..  ο Χειμώνας του 2022 αναμένεται δύστροπος «εποχή αβεβαιότητας».. η Άνοιξη του 2022 θα είναι «η εποχή της καρτερικότητας»..  το Καλοκαίρι «η εποχή των αναθεωρήσεων».. το Φθινόπωρο «η εποχή των περισυλλογών»:

 ~ 2022..  κατ΄ επανάληψη δημοσίευσα:
Είχα χαρακτηρίσει τον Χειμώνας του 2023 ως «εποχή των μεγάλων αποφάσεων» .. καθώς όπως προείπα, στο 2023 όπου κλείνει μια τριετία, επιβάλλεται να εμπεδώσουμε ότι, «δεν υπάρχει πάντα παράδρομος για να βγούμε από λάθος λωρίδα πορείας – δεν υπάρχει μέση λύση, παρά μόνο, ή του ύψους ή του βάθους» !!.
 
Η Άνοιξη του 2023 .. αρχή Νέου Ηλιακού Έτους.. υπογράμμισα ότι μετά από κάποια πολύκροτα γεγονότα, φέρνει την "Σολομώντεια λύση" στο τραπέζι  .. έχω δημοσιεύσει ήδη αναλυτικές προβλέψεις μου και για τους τρείς μήνες της Ανοιξιάτικής εποχής.   
 
Το Καλοκαίρι του 2033 τόνισα θα "εκπλήσσει" άλλους ευχάριστα κι άλλους δυσάρεστα .. σπάνιο Φαινόμενο στον Αύγουστο του 2023 .. το 13ο Ολόγεμο Φεγγάρι !!
Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο θα έχουμε 2 Πανσελήνους, στις 1 και 31 του μηνός .. και ως τότε ασφαλώς θα επανέλθω. Συνοπτικά ωστόσο αναφέρω ότι, στην καρδία του Καλοκαιριού, όπου ο Ήλιος θα βρίσκεται στον Αστερισμό του Λέοντος, του οποίου μάλιστα είναι ο μοναδικός Κυβερνήτης..  επισφραγίζεται αυτό που προείπα για τον Αύγουστο του 2023.
Συναισθηματικά αλλά και υλικά, κάποιοι «θα πάρουν την μερίδα του Λέοντος» .. όμως θα υπάρξουν κι αυτοί που θα εκπλαγούν δυσάρεστα, διότι, «ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός» !!.    
 
Το Φθινόπωρο του 2023 να το θυμηθείτε δίνει "ευκαιρίες επιλογών"  ..  ο Δίας ετοιμάζεται να συναντήσει τον επίσης αποτελεσματικό Ουρανό στον Αστερισμό του Ταύρου, απ’ όπου θα γίνουν πολλά ξεκαθαρίσματα εφ’ όλης της ύλης .. ωστόσο θα δώσει πολλές ευκαιρίες και σενάρια επιλογών, ώστε να είναι αποτελεσματικές οι αποφάσεις.
 
Ενώ ο Χειμώνας του 2024 ..  δίχως αμφιβολία, είναι η εποχή που "διαχωρίζει την ήρα απ' το στάρι", και για το σκοπό αυτόν συμβάλλει όλο το Σύμπαν, ώστε επιτέλους στο επόμενο Ηλιακό Έτος να λάμψει ένα Αστέρι στον Ουρανό !!   

«Συνεπώς, το Ετήσιο Έτος από τον Απρίλιο του 2023 ώς και τον Μάρτιο του 2024, είναι το έτος που θέλοντας και μή, επιβάλλεται επιτέλους να εστιάζουμε στα "κεκτημένα μας"».. το ασφαλέστερο προς το συμφέρον μας !! 
 


~ ~ Συνοπτικά, έτος 2023 – 2024:
 

Προηγουμένως, το 2022 "εκλιπαρούσε για υποσχέσεις" .. 
το 2023 βρίσκει "Σολομώντεια λύση" !! 
 
Η κάρτα του Αστρολογικού Ταρό για όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς, και για όλο το παραπάνω Ηλιακό Έτος 2022 - 2023, είχε την φιγούρα που ονομάζουμε ως ΔΙΑΟΛΟΣ:  
 
Ονομάζεται έτσι, διότι έχει την έννοια του πειρασμού – του πονηρού – αλλά και του φόβου για το άγνωστο, και ερμηνεύεται ανάλογα με τα δεδομένα της εποχής και τα Πλανητικά δρώμενα.

Σίγουρα τα πράγματα δεν πάνε καλά (αυτονόητοι οι λόγοι), ωστόσο η κάρτα αυτή δεν πρέπει να μας τρομάζει, αλλά να μας κάνει πιο υποψιασμένους απέναντι στους άλλους, απέναντι σε υποτιθέμενους εξυχρονισμούς..  αλλά και πιο επιφυλακτικούς στους διάφορους κινδύνους που διατρέχουμε.
Εάν μάς φοβίσει, τότε επιτρέπουμε να υπερισχύσει το κακό απ΄το καλό, και η πονηριά απ’ την εξυπνάδα. Και το χειρότερο όλων θα είναι, να αφήσουμε τον φόβο να μάς  χειραγωγεί !!
 
Αντιθέτως λοιπόν, είναι η χρονιά που επιδιώκει να μας κάνει πιο ευέλικτους, διότι έτσι μόνο βγαίνουμε κερδισμένοι. Είναι η χρονιά που μας κάνει πιο υποψιασμένους, και έτσι αφήνοντας τους άλλους να νομίζουν ότι μας περιπαίζουν, επιτυγχάνουμε να τους αιφνιδιάσουμε. Επίσης είναι σαν να λέμε ότι «σπάει ο διάολος το πόδι του» εκεί που δεν το περιμένει, και κάποιες αδυναμίες του αποκαλύπτονται – όπως και κάποια γεγονότα μάς πάνε πίσω στον χρόνο για να μας θυμίσουν δοκιμασμένες έξυπνες ιδέες, ή ξεχασμένες δυνατότητες, ή ανεκμετάλλευτες πηγές.. που σε κάθε περίπτωση γίνονται τα εφόδια μας για να βελτιώσουμε το μέλλον μας.

Ωστόσο συμβουλεύω να μην ανοίξετε νέες οικονομικές υποχρεώσεις, δίχως να είστε σίγουροι εάν θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε, όπως και να μην απομακρυνθείτε από πρόσωπα που είναι σημαντικά στην ζωή σας, ή που είναι δοκιμασμένες οι σχέσεις σας. Επιπλέον, επιβάλλεται να αναγνωρίσουμε τα παρελθοντικά λάθη μας, ώστε να μπορούμε να επικαλεστούμε την Συμπαντική βοήθεια, που θα φέρει γρηγορότερα αποτελέσματα.
 
Ωστόσο, όπως και να έρθουν τα πράγματα δεν πρέπει να ξεχνάμε:
Πλανήτης Κρόνος σημαίνει «τα αγαθά κόποις κτώνται», και τότε μας τα δίνει απλόχερα.. ενώ Πλανήτης Δίας σημαίνει «η τύχη ευνοεί όποιον Θεό ευγνωμονεί», και τότε βάζει στην ζωή μας και τον παράγοντα τύχη !!.
 
 
* * Ένα Ηλιακό Έτος «μονόδρομος» ..
 Απρίλιος 2023 - Μάρτιος 2024:
 
Ως ετήσια κάρτα για όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς, του παραπάνω Ηλιακού Έτους .. είναι ο Πύργος, που συμβολίζει τα «Κεκτημένα» μας:
 
Σημαίνει πώς μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα, ό,τι αφορά, όλα όσα με κόπο αποκτήσαμε και συνεχίζουμε να μοχθούμε για να διατηρήσουμε, θα πρέπει να τα προστατέψουμε ή και να τα θωρακίσουμε, κάνοντας τον Πύργο μας απόρθητο. Αλλιώς, υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν όσα “κτίσατε” !!.
 
Τα περιουσιακά στοιχεία μας, τα οικονομικά μας, η επαγγελματική μας θέση, απ’ την στιγμή που έχουμε καταφέρει να τα διατηρήσουμε “ακλόνητα” στα προηγούμενα έτη, δεν θα κινδυνεύσουν – δεν θα υπάρξουν αιφνίδιες απώλειες. Σε αντίθεση με αυτό, δεν θεωρείται κατάλληλο έτος για εμπορικά ή οικονομικά ανοίγματα (αγορές κ.λ.π.), όπως και για αλλαγές στο αντικείμενο απασχόλησης. Κι όσοι έχουν νομικά θέματα, καλούνται να τα κλείσουν πριν ενεργήσουν, για το οτιδήποτε που σκέφτονται για να επεκταθούν.
 
Όσον αφορά την υπάρχουσα οικογένεια, ή όπου κι αν ζεί ο καθένας έχοντας την αίσθηση πως ανήκει σε οικογένεια (έστω ως μέλος ομάδας ατόμων με κοινούς σκοπούς), εάν αποκοπεί απ’ όσους του έχουν προσφέρει στήριξη έως πρότινος, θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες σε όλους τους τομείς. Δεν είναι κατάλληλη εποχή για να επιλέξει κάποιος έναν μοναχικό δρόμο, ή για να βιώσει νέες εμπειρίες με νέα άτομα ή νέους σε χώρους. Σε αντίθεση με αυτό, η αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των μελλών μιας οικογένειας, θα έχει ως αποτέλεσμα «το ένα χέρι να νίβει το άλλο, και τα δυό το πρόσωπο» !!.
 
Όσον αφορά τις γενικότερες σπουδές, όσοι έχουν ήδη καταβάλει προσπάθειες με στόχο ένα δίπλωμα – πτυχίο, ή τίτλο σπουδών, θα φτάσουν στο ποθητό αποτέλεσμα ευκολότερα και νωρίτερα απ’ όσο φαντάζονται. Σε αντίθεση με αυτό, όσοι περιμένουν «το πλήρωμα του χρόνου» για να αισθανθούν έτοιμοι για το επόμενο βήμα, θα επιστρέψουν από κεί που αρχίσανε !!.
 
Όσοι ετοιμάζονται για γάμο ή για συνεργασία σε έναν τομέα, έχοντας όμως βάλει προηγουμένως γερά θεμέλια σε μια τόσο ουσιαστική δέσμευση, κι αν δεν έχουν να αντιμετωπίσουν νομικά μπλεξίματα προκειμένου να προχωρήσουν.. το βέβαιο είναι ότι θα “θριαμβεύσουν” κατά κάποιον τρόπο. Σε αντίθεση με αυτό, οι επιπολαιότητες θα καταλήξουν σε «Βατερλώ» !!.
 
Σας επισημαίνω ότι η προηγούμενη ετήσια κάρτα για όλους ήταν ο Διάολος, κι αν χειριστήκατε τα θέματα σας όπως σας συμβούλεψα, τότε, αρχίζοντας το νέο Ηλιακό Έτος θα είστε σε πλεονεκτική θέση !!
 
Το Ηλιακό Έτος 2024 - 2025 αρχίζει με την Άνοιξη ..

      Αρχίζει με τον Ζωδιακό Αστερισμό του Κριού που συνδέεται με τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας, όπου προκειμένου να αποκτήσει ο Ιάσονας το χρυσόμαλλο δέρας (χρυσόμαλλο δέρμα του κριού, στον οποίο επάνω ταξίδεψαν τα αδέλφια Φρίξος και η άτυχη Έλλη).. έπρεπε να περάσει με τους αργοναύτες μου μέσα απ΄ τις Συμπληγάδες πέτρες, και λέγεται ότι ήταν οι μοναδικοί που το κατάφεραν !!

Έχει ουσία να συμπληρώσω ότι το χρυσόμαλλο δέρας ήταν κρεμασμένο στο ιερό δάσος του θεού Άρη (Κυβερνήτη του Κριού), όπου το φύλαγε ένας τρομερός δράκος. Ωστόσο ο Ιάσονας κατάφερε να το πάρει (να το κλέψει) με την βοήθεια την Μήδειας, μετά από συμβουλές του Δία !!

Συμβολικοί και διδακτικοί λοιπόν όλοι οι λαϊκοί μύθοι και θρύλοι.. πόσο μάλλον όταν μιλάμε μέσω της Ελληνικής Μυθολογίας, όποτε συμβαίνει "η ιστορία να επαναλαμβάνεται" !! 

Άνοιξη λοιπόν του 2023 και ο Δίας μετακινήθηκε στον Αστερισμό του Κριού, του οποίου Κυβερνήτης είναι ο Άρης.. συνεπώς ως την Άνοιξη του 2024 θα πρυτανεύσει η σωστή στρατηγική  !!
Ο Δίας στον Ταύρο 2024 -2025 παρέα με τον Ουρανό  .. θυμηθείτε τους λόγους που η Ήπειρος μας ονομάστηκε Ευρώπη !!  
Όσον δε η αλληλεπίδραση του με τον Ουρανό.. σίγουρα "θα λάμψει ένα φωτεινό Αστέρι στον Ελλαδικό ουρανό" !!

 ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Την Άνοιξη του 2023 ο Κρόνος μετακινήθηκε στους Ιχθύες για τα επόμενα σχεδόν 3 χρόνια, δηλαδή ως και τον Χειμώνα του 2026.. όπου βρίσκεται προ ετών εκεί ο Κυβερνήτης των Ιχθύων, ο Ποσειδώνας. 

Συνεπώς.. Κρόνος και Ποσειδώνας μαζί στον Αστερισμό του ονείρου, σίγουρα θα χρειαστεί να περάσουμε από Συμπληγάδες Πέτρες, διότι .. 
για να βγούν τα όνειρα αληθινά, θα πρέπει να πασχίσουμε στην πράξη. Αλλά σε περίπτωση που συνεχίσουμε να επιμένουμε στην ίδια λανθασμένη τακτική, που ασφαλώς δεν θα φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα.. να πρέπει να ξυπνήσουμε απ' τον λήθαργο και να αποδεχθούμε το τίμημα !!
 

 
* * Πλανήτες Κυβερνήτες σε Ζωδιακούς Αστερισμούς  ..  συμβολισμοί και μελέτες μου με προβλέψεις επόμενων ετών, φτάνοντας στο 2040 !!
 

Όλοι οι Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, θεωρούνται Κυβερνήτες των Ζωδιακών Αστερισμών μας: 
Κάθε Πλανήτης εκφράζει μία δύναμη ή μια αρχή, η οποία σε συνδυασμό με την θέση άλλων Κυριάρχων Πλανητών, επηρεάζει αναλόγως όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς. Κυρίως, όταν βρίσκεται σε αυτόν που Κυριαρχεί:

* * Αναλυτικά:
 Διευκρινήσεις για το Ηλιακό μας Σύστημα, χρόνος περιστροφής των Πλανητών γύρο από τον Ήλιο, και για πόσο χρονικό διάστημα βρίσκονται στον κάθε μας Αστερισμό.
Ερμηνείες των ρόλων του κάθε Πλανήτη Κυβερνήτη με προβλέψεις έως και το 2040, όπως και οι ερμηνείες των Ζωδιακών Αστερισμών μας που Κυβερνούν.  
 
Διαβάστε το σχετικό άρθρο μου ανοίγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο και αποθηκεύστε το, θα σας φανεί χρήσιμο στα επόμενα έτη: 
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/01/blog-post_40.html



* * Κρόνος σε συνδυασμό με Δία:
 

Οι κοινοί ρόλοι τους στο Σύμπαν από το 2015 έως το 2028 !!  

Όλοι οι Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος θεωρούνται Κυβερνήτες των Ζωδιακών μας Αστερισμών .. ώστε μέσω των παρεμβάσεων τους να επέρχονται ισορροπίες !!

Ωστόσο αυτοί οι δύο Τιτάνες, Δίας και Κρόνος είναι οι ισχυρότεροι, διότι είναι οι σημαντικότεροι ρυθμιστές των φυσικών ενεργειών του Σύμπαντος. Η διέλευση τους απ΄ τους Ζωδιακούς μας Αστερισμού, δεν έχουν ως σκοπό να αναστατώσουν τις ζωές μας, αλλά χρησιμοποιώντας τις θετικές επιρροές τις οποίες εκπέμπουν, να τις διασπείρουν σε ολόκληρο τον Ζωδιακό Κύκλο. 

Ο Δίας συναντά τον Κρόνο και διοικούν μαζί απ’ τον ίδιο Αστερισμό ανά 12 – 13 περίπου χρόνια. Αυτό εξηγεί τους λόγους που όταν ανοίγει ένας νέος “Κύκλος” χρειάζεται περίπου 12 – 13 χρόνια για να κλείσει.
Είναι σαν ένας κύκλος από ντόμινο, που απ’ την στιγμή που θα πέσει το ένα, θα ρίξει μέχρι και το τελευταίο. Έτσι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, το κάθε συμβάν συνδέει το παρελθόν με το μέλλον.. και αυτό ασφαλώς αρχίζει και τελειώνει σύμφωνα με τις δικές μας συμπεριφορές.
Επομένως, οι επιλογές που μας δίνονται από το Σύμπαν είναι.. εφόσον ρίξουμε το πρώτο κομμάτι από το ντόμινο, να σπεύσουμε να αφαιρέσουμε κάποια απ’ τα επόμενα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα !!      
Ενημερωθείτε ανοίγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο, καθώς φτάνω έως και το 2040: 


* * ΩΣΤΟΣΟ, συνοπτικά αναφέρω τα παρακάτω, και συμβουλεύω να τα αποθηκεύσετε:   


<> ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ:

* * Ο Πλούτωνας θεωρείται Πλανήτης νάνος (λόγω του συγκριτικά μικρότερου όγκου του, μόλις τα 2/4 της σελήνης), ωστόσο έχει ισχυρή επιρροή.
 
Βρίσκεται στον φιλόδοξο γήινο Αιγόκερω από το 2008, απ’ όπου μετά 16 χρόνια, αποχωρεί οριστικά στις 19.11.2024
Χρησιμοποιώντας μεταφορικές έννοιες, ο Πλούτωνας είναι Κυβερνήτης του “μοιραίου” Σκορπιού, και συμβολίζει την αναγέννηση μετά τον θάνατο. Ονομάζεται όμως και Έρις (μήλο της Έριδος).
Έχω αναφερθεί σε παλαιότερες προβλέψεις μου, αλλά θα περιοριστώ να επαναλάβω ότι, όσοι βρίσκονται σε ηλικία που θυμόνται τα γεγονότα από το 2008 και μετά, θα συμφωνήσουν πως ήταν αναμενόμενο η οικονομία να κλονιστεί, να νιώσουμε την κρίση στο πετσί μας, να χάσουμε την γή κάτω απ’ τα πόδια μας.. μέχρι να εμπεδώσουμε ότι, «η Φιλοδοξία είναι καλός υπηρέτης του ανθρώπου.. αλλά θέλει προσοχή όταν εμφανιστεί με το πρόσωπο της Έριδος».   
  
*  * Ο Πλούτωνας στις 20.11.2024 θα εγκατασταθεί στον αέρινο καλόκαρδο Υδροχόο.. όπου θα παραμείνει για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια  (ξεπερνώντας το 2044).. ωστόσο στο 2026, «ακόμη και ο Άδης, φώς Ήλιου θα δεί».. και να θυμάστε ότι στην συνέχεια, την λέξη "Φιλότιμο" που δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα παρά μόνο στην Ελληνική, θα την ζηλέψουν όλοι οι υπόλοιποι λαοί !! 
 
<> ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΣ:

* * Ο γίγαντας Ουρανός, τρίτος σε μέγεθος Πλανήτης, συμβολίζει αυτό που εννοεί το όνομα του.
Βρίσκεται στον κτητικό γήινο Ταύρο για σχεδόν 7 χρόνια, από 6.3.2019 ως 26.4.2026*
Η διέλευση του Ουρανού από τον Ταύρο, έχει να μας διδάξει ότι «το γινάτι βγάζει μάτι». Ωστόσο, εάν στο 2023 το πείσμα μετατραπεί σε ασπίδα προστασίας των “κεκτημένων” μας.. «ο πύργος μας θα μείνει απόρθητος»:
 
~ ~ Στα τέλη του 2023 εισέρχεται και ο Κυρίαρχος Δίας στον Ταύρο, ο οποίος στο 2024 θα φροντίσει να γίνουν ξεκαθαρίσματα ώστε «να διαχωριστεί η ήρα απ' το στάρι»: 
Ειδικά μετά μια Σύνοδο τους με την Αφροδίτη (Κυβερνήτης του Ταύρου), «τα ξεκαθαρίσματα τα αφορούν και συναισθηματικής φύσεως μπερδέματα» !!   
 
* * Ο Ουρανός από τέλη Απριλίου του 2026, για τα επόμενα σχεδόν 7 χρόνια (φτάνοντας στο 2033), θα βρίσκεται στους αέρινους κοινωνικούς Διδύμους. Όσοι μελετήσουν τον Πλανήτη Ουρανό και τον Αστερισμό των Διδύμων, το “κλίμα” που θα επικρατεί θα είναι αυτονόητο. Δεν θα υπάρχει σενάριο επιστημονικής φαντασίας που ο ανθρωπινός νους δεν θα επιχειρήσει να το εφαρμόσει. Άλλωστε, η εποχή των κβαντικών υπολογιστών θα έχει προηγηθεί. 
 
<> ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ:

* * Ο Κυρίαρχος «της χώρας του ονείρου» Ποσειδώνας, στους ονειροπόλους υδάτινους Ιχθείς των οποίων είναι Κυβερνήτης, στρώθηκε για 14 χρόνια, από το 2012 έως 26.01.2026*
 
Πλανήτες στους Αστερισμούς που Κυριαρχούν .. σημαίνει Παντοδυναμία !!  Ωστόσο, ενώ η ονειροπόληση ομορφαίνει την άχαρη καθημερινότητα, εάν ξεπεράσουμε τα όρια, «κινδυνεύουμε να γίνουμε κομπάρσοι στα σενάρια του παραλόγου» !!
 
* * Τέλη Ιανουαρίου του 2026 ο Ποσειδώνας θα εγκατασταθεί στην συνέχεια στον πύρινο εκρηκτικό Κριό, όπου θα παραμείνει και πάλι για σχεδόν 14 χρόνια (πλησιάζοντας το 2040).. και το σενάριο «θα θυμίζει επιστροφή μετά την Αργοναυτική Εκστρατεία».
Συνεπώς θα είναι δημιουργικά χρόνια, αλλά δεν θα λείψει κατά καιρούς και η παράτολμη υπερβολή, η οποία όμως θα παραπέμπει στην επιτυχημένη ριψοκίνδυνη απόφαση του Ιάσονα, να περάσει με το πλήρωμα της Αργώ τις Συμπληγάδες Πέτρες !!
  
~ ~ Πολύ σύντομα  ακολουθεί τον Ποσειδώνα και ο Κρόνος στον Κριό. Που σημαίνει ότι Ποσειδώνας και Κρόνος θα συγκατοικήσουν και πάλι μαζί στον ίδιο Αστερισμό, όπου ο Κρόνος θα παραμείνει για περίπου 3 χρόνια (2026 τέλη 2028). Σχετικά με την συγκεκριμένη τριετία επανέρχομαι αμέσως παρακάτω:
 
<> ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΟΝΟΣ:

* * Ο επιβλητικός Κρόνος, δεύτερος σε μέγεθος γιγάντιος Πλανήτης, στους υδάτινους ονειροπόλους Ιχθείς συναντά τον Κυβερνήτη τους τον Ποσειδώνα, από 7.3.2023 (δηλαδή εισέρχεται με την Ονειροπόλα Πανσέληνο του Μαρτίου), και με τον οποίο θα συγκατοικήσει (όπως προαναφέρω) για τα επόμενα σχεδόν 3 χρόνια, ως 13.2.2026*
 
Ωστόσο ο Κρόνος βοηθά στο έπακρον για να αναρριχηθούν όσοι “δεν λιγοψυχούν στην ανηφόρα” .. όμως, έως το 2026, Κρόνος και Ποσειδώνας μαζί στον Αστερισμό του ονείρου, θα βιώσουμε αυτό που εννοεί η λαϊκή ρήση «μιά στο καρφί και μιά στο πέταλο», διότι για να βγούν τα όνειρα αληθινά, θα πρέπει να πασχίσουμε με πράξεις και να αποδεχθούμε το τίμημα !!
 
* * Τέλη Ιανουαρίου του 2026 ο Ποσειδώνας αποχωρεί απ’ τους Ιχθείς, και λίγες μέρες μετά στον Φεβρουάριο, συναντιούνται εκ νέου ο Κρόνος με τον Ποσειδώνα στον πύρινο Κριό, όπου πιθανόν μέσα σε αυτήν την τριετία (2026 τέλη 2028) να υπάρξει μια ανεπιθύμητη έκρηξη, η οποία όμως θα επαναφέρει τις ισορροπίες σε αρκετούς “χώρους”. Σε ό,τι αφορά τα αισθηματικά ζητούμενα μας, «θα μάθουμε να διαχωρίζουμε τις έννοιες μεταξύ σαρκικού έρωτα, αγάπης, και αναγκαίας συντροφικότητας» !!
 
Για τα επόμενα 3 χρόνια Κρόνος στον Ταύρο από τέλη του 2028 ως και το 2030 .. «θα πρέπει να ζεύσουμε τα βόδια για να οργώσουμε ώστε να σπείρουμε, ωστόσο πλούσια η σοδιά μας και καλοπληρωμένη η κάθε οκά» !!

<> ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΔΙΑΣ:

* * Ο τεράστιος Δίας, ο μεγαλύτερος Ήλιο Πλανήτης μετά τον, στους Ιχθείς ως Συγκυβερνήτης,  συγκατοικώντας με τον Κυβερνήτη τους τον Ποσειδώνα από 29.12.2021 έως 20.12.2022 .. φροντίζει να «σπάει ο διάολος το πόδι του» και η αλήθεια για την παραπλάνηση όσο και την παραπληροφόρηση, ξεφυτρώνει κάτω απ’ το χαλί !!

* * Ο Δίας στον Κριό από 20.12.2022, όπου μετά την ανάδρομη πορεία του, επιστρέφει έως τον Δεκέμβριο του 2023 .. απ’ όπου στρέφει την προσοχή μας προς τα "κεκτημένα" μας, καθώς το 2023 είναι η χρονιά που χαρακτηρίζεται ως «μονόδρομος, αναγκαστική συνεργασία» !!  
*  *  Μετά την Φθινοπωρινή Ισημερία και πρίν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο του 2023, ο Δίας περνάει στον Ταύρο, όπου θα συγκατοικήσει με τον Ουρανό (ώστε να γίνουν αρκετά ξεκαθαρίσματα).. τέλη του 2024 μετακινείται στους Διδύμους (ώστε να κοστολογήσουμε και την άλλη όψη του νομίσματος)..
 
* *  Με την Εαρινή Ισημερία του 2025 αρχίζει το νέο Ηλιακό Έτος που το εκπροσωπεί το «Λαμπερό Αστέρι», κι απ’ την επόμενη θέση του ο Δίας στον υδάτινο μοιρολάτρη Καρκίνο ως τέλη 2026 (η πίκρα των τελευταίων ετών θα ξεχαστεί, και το μοιρολόι θα δικαιωθεί)..
 
* * Πριν φύγει το 2026 θα έχει φτάσει στον πύρινο βασιλιά Λέων, όπου στο 2027 θα αρπάξει την μερίδα του λέοντος, για αποδείξει ότι,  «δίχως Ελλάδα δεν θα υπήρχε Ήπειρος με το όνομα Ευρώπη» !!   
 
 
ΠΛΑΝΗΤΕΣ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ – ΑΡΗΣ – ΕΡΜΗΣ .. θεωρούνται εξωτερικοί Πλανήτες, παρότι είναι Κυβερνήτες Ζωδιακών Αστερισμών. 
 
Η Αφροδίτη είναι Κυβερνήτης του Ζυγού και προστάτιδα του Ταύρου. Η περιστροφή της απ’ όλους τους Αστερισμούς διαρκεί μόλις 7 ως 8 ηλιακούς μήνες. Που σημαίνει ότι κάθε ενάμιση έτος περίπου, περνάει εκ νέου απ’ όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμού.
 
Ο Άρης είναι Κυβερνήτης του Κριού, και Συγκυβερνήτης του Σκορπιού. Η περιστροφή του απ’ όλους τους Αστερισμούς διαρκεί λιγότερο από 2 χρόνια, περίπου 22 ηλιακούς μήνες. Που σημαίνει ότι κάθε δεύτερο έτος, περνάει απ’ όλους και πάλι τους Ζωδιακούς Αστερισμού.
 
Ο Έρμης είναι Κυβερνήτης των Διδύμων και της Παρθένου. Η περιστροφή του απ’ όλους τους Αστερισμούς διαρκεί λιγότερο από 3 ηλιακούς μήνες.. δηλαδή μένει σε κάθε Αστερισμό λιγότερο από 8 ημέρες. Που σημαίνει ότι μέσα στο ίδιο έτος, περνάει απ’ όλους και πάλι τους Ζωδιακούς Αστερισμού 3 – 4 φορές.
 
Συνεπώς οι 3 εξωτερικοί Πλανήτες Κυβερνήτες, συναντούν συχνά όλους τους 5 προαναφερόμενους Κυρίαρχους Πλανήτες, καθώς ο χρόνος της περιστροφής τους το επιτρέπει. Ωστόσο, μόνον εφόσον υπάρχουν σημαντικές αλληλοεπιδράσεις κατά την συνάντηση αυτών, τότε μόνο τις αναφέρω στις μηνιαίες ή σε έκτακτες προβλέψεις μου.
 
 
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΗΛΙΟΣ: είναι η πηγή ζωής .. και ο ρόλος του ως Κυβερνήτης περιορίζεται στον Λέων.
 
Κατά τον Ετήσιο Κύκλο του περνάει απ’ όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς, μένοντας στον καθένα από αυτούς για έναν ολόκληρο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με τον μήνα που γεννηθήκαμε, μπορούμε να γνωρίζουμε σε ποιόν Ζωδιακό Αστερισμό ανήκουμε,
Συνεπώς ο Ήλιος συναντάει όλους τους παραπάνω Κυρίαρχους Πλανήτες κάθε χρόνο, όπως και τους λεγόμενους «εξωτερικούς Κυβερνήτες». Ωστόσο, τις επιρροές κατά την συνάντηση αυτών, τις αναφέρω στις μηνιαίες προβλέψεις μου.
 
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗ: θεωρείται δορυφόρος της Γής, ωστόσο είναι αποκλειστικά μόνο Κυβερνήτης του Καρκίνου.
 
Ως γνωστόν, εμφανίζεται Ολόγεμη κάθε μήνα από Αστερισμό σε Αστερισμό, ωστόσο κάποια ηλιακά έτη, έχουμε 2 Πανσελήνους στον ίδιο μήνα .. δηλαδή το 13ο Ολόγεμο Φεγγάρι, φαινόμενο στο 2020 και φέτος στο 2023).
Συνεπώς συναντάει όλους τους Πλανήτες Κυβερνήτες (όπως και τον Ήλιο), και πάντα για κάθε μήνα δημοσιεύω σχετικό αφιέρωμα μου με προβλέψεις, αναφερόμενο στον Ζωδιακό Αστερισμό που τον εκπροσωπεί.


Άρθρο μου όπου αναλύω τις επιρροές της Σελήνης στον κάθε μήνα:
 

   Μεταξύ μύθων και επιστημονικής αλήθειας ~ οι επιρροές της κάθε Σελήνης μέσα στον Ετήσιο Ηλιακό Κύκλο, και αναλόγως σε ποιόν Αστερισμό λαμβάνει χώρα η Πανσέληνος:

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ: τον Αύγουστο του 2023 θα έχουμε 2 Πανσελήνους, στις 1 και 31 του μηνός .. αλλά  ως τότε ασφαλώς, θα επανέλθω αναλυτικότερα. 

* * Οι μήνες και τα Ολόγεμα Φεγγάρια τους:
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2020/02/blog-post.html
 


ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ: 


Συχνό Πλανητικό Φαινόμενο, εκτός του Ηλίου και της Σελήνης

     Σε ότι αφορά, τα χρονικά διαστήματα που αναφερόμαστε στην ανάδρομη πορεία των Πλανητών, δεν σημαίνει ότι “πηγαίνουν με την όπισθεν”, ούτε ότι μετακινούνται αυθαίρετα σε ανύποπτο χρόνο. Απλά.. ο όρος αυτός χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που οι Πλανήτες παρουσιάζουν φαινομενικά ανάποδη κίνηση σε σχέση με την Γή.

Δηλαδή, όπως τους παρατηρούμε από την Γή, δίνουν την εντύπωση πως περιστρέφονται προς τα πίσω – ανάποδα. Ασφαλώς όμως δεν αλλάζουν όντως κατεύθυνση πορείας.. ασχέτως που τα συμπαντικά αυτά φαινόμενα, χρησιμοποιούνται ως “τροφή” για την αστρολογία.
 
Ωστόσο, όταν βρίσκεται σε φαινομενική ανάδρομη πορεία, πάντα κάτι έχει να μας “επιστρέψει”, ή να μας δώσει “πίστωση χρόνου” για να επανορθώσουμε !!.
 
~ ~ Αναλυτικά για τον κάθε Πλανήτη χωριστά, και σύμφωνα σε ποιόν Αστερισμό παρουσιάζεται το Φαινόμενο.. Ενημερωθείτε:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2022/09/blog-post.html
 

 
Και κλείνω με απαραίτητες Ενημερώσεις - Διευκρινίσεις:

Συχνά γίνεται σύγχυση ανάμεσα στα Ζώδια και στους Αστερισμούς:
 
       Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι Αστερισμοί είναι υπαρκτοί - υλικοί και εμφανείς στον ουρανό, τους οποίους μπορούμε την κατάλληλη εποχή, να τους δούμε και με γυμνό μάτι στον νυκτερινό ουρανό. Ενώ τα Ζώδια είναι άυλα και αόρατα, είναι οι 12 "ενεργειακές πύλες" για τους αστρολόγους, που συμβολίζουν τον ρόλο του ομώνυμου Αστερισμού, τον χαρακτήρα και την ενέργεια αυτού (την αύρα) που εκπέμπει. 
Βέβαια οι Αστερισμοί είναι πολλοί σε αριθμό στον ουράνιο θόλο, αλλά μόνο όσοι περικλείουν την Γή χαρακτηρίζονται Ζωδιακοί Αστερισμοί, και ο καθένας αντιστοιχεί σε έναν ολόκληρο μήνα. Επίσης χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, όσα τα βασικά στοιχεία της φύσης, Αέρας – Νερό – Φωτιά και Γή.    
Συγκεκριμένα:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο Ήλιος περνάει διαδοχικά και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, και χρειάζεται έναν μήνα για να διανύσει τον κάθε έναν από αυτούς. Έτσι, ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται στον Ζωδιακό Αστερισμό που διανύει, συμβολίζοντας αναλόγως κι ένα απ’ τα παραπάνω 4 στοιχεία της φύσης.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Απρίλιο που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Κριού, τότε το άτομο ανήκει στον Κριό που φέρει το στοιχείο της φωτιάς.
Συνεπώς:
Άσχετα με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, που σύμφωνα με αυτήν υπολογίζουμε σε ποιό Ζώδιο ανήκουμε από αστρολογικής πλευράς, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα.
Φυσικό επομένως .. έως 1η Απριλίου, οι Κριοί του Μαρτίου να επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας. Που σημαίνει πως στην πραγματικότητα, τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου αντί να ψάχνουν για τον ωροσκόπο τους, αρκεί να μελετήσουν τον Ζωδιακό Αστερισμό του μήνα που έχουν γεννηθεί.
 
 
~ ~ Και τέλος όπως διευκρινίζω ότι δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με την αστρολογία, ούτε κάν’ με την μαντεία, κι αυτό μου επιτρέπει να μοιράζομαι μαζί σας τις μελέτες μου, ανάλογα με την κρίση μου και τον ελεύθερο χρόνο μου, πάντα αφιλοκερδώς.
Η ευστοχία μου δεν οφείλεται βεβαίως απλά στην διαίσθηση, αλλά σε πολύπλευρες και πολύχρονες μελέτες πολλών ωρών. Και επειδή πιθανόν να έχουν ορισμένοι την απορία, πώς συνάδει το αντικείμενο μου με την αστρολογία, απαντώ ότι: Η κατανόηση της σχέσης μας με το Σύμπαν, είναι ακόμη ένα εργαλείο για την βαθύτερη Ψυχανάλυση – Ψυχοερεύνηση του κάθε ατόμου.    
 
 
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου