Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

*Φθινοπωρινή Ισημερία .. έναρξη της δεύτερης Εποχής ~ της δεύτερης Ευκαιρίας*


Στις 23 Σεπτεμβρίου καθώς περνάμε στον Αστερισμό του Ζυγού, καλωσορίζουμε επισήμως το Φθινόπωρο στο Βόρειο Ημισφαίριο .. και παράλληλα το δεύτερο εξάμηνο του Ετήσιου Ηλιακού Κύκλου  !!

Αυτό σημαίνει ότι το δεύτερο εξάμηνο διαρκεί έως την Εαρινή Ισημερία του 2023 .. όπου αρχίζει εκ' νέου ο Ηλιακός Κύκλος - το Ηλιακό Έτος: 


Αγαπημένοι αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.
Η επιστήμη την Αστρονομίας ακολουθεί την ροή του Ηλιακού Κύκλου - στηρίζεται στα Φαινόμενα του Ηλιακού μας Συστήματος - μελετά τις συμπεριφορές των Ουράνιων Σωμάτων, και συμβαδίζει με τους απαράβατους Κανόνες της Φύσης. 
Συνεπώς, παρότι εμείς οι άνθρωποι έχουμε επιλέξει τον εορτασμό του Νέου Έτους τη 1η Ιανουαρίου, και έχουμε μεταφέρει την έναρξη των εποχών σύμφωνα με το νεότερο παγκόσμιο ημερολόγιο κ.ά .. η φυσική ροή του χρόνου (συμπαντική χρονομηχανή) δεν αλλάζει τους ρυθμούς της !! 

    Το παρόν κείμενο μου είναι πράγματι ιδιαιτέρως αναλυτικό, αλλά εάν θέλετε να έχετε μια σφαιρική εικόνα της πραγματικότητας, αξίζει τον χρόνο σας. Επομένως, μην βιαστείτε να διαβάσετε επιλεκτικά μόνο ό,τι αφορά το Ζώδιο σας, διότι είναι σαν να κοιτάτε την ελιά και χάνετε τον ντενεκέ με το λάδι !!

Διαβάστε περισσότερα >> ...  


ΠΡΟΛΟΓΟΣ:


Αγαπημένοι αναγνώστες, πριν εξετάσετε τα παρακάτω, να θυμάστε:

~ Ο Σεπτέμβριος μήνας χαρακτηρίζεται ως "ο μήνας του θερισμού" .. και πράγματι, όσο πλησιάζει η Φθινοπωρινή Ισημερία (ίσες ώρες μέρας και νύχτας), καλούμαστε να θερίσουμε ό,τι σπείραμε .. κυρίως με την μεταφορική έννοια. 

~ Με τον Σεπτέμβριο κλείνει η Καλοκαιρινή Εποχή, και έως το Χειμερινό Ηλιοστάσιο (τέλη Δεκεμβρίου) διανύουμε την Φθινοπωρινή Εποχή, όπου μας δίνεται πάντα η "δεύτερη ευκαιρία" για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα των λανθασμένων επιλογών μας.

ΩΣΤΟΣΟ:

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες εξελίξεις στο νέο Ηλιακό Έτος, κάθε εποχή του χρόνου ερμηνεύεται και αναλόγως. 
Και επειδή, τα μελλοντικά Πλανητικά Δρώμενα είναι γνωστά για την Αστρονομία (τα ουράνια σώματα δεν κινούνται αυθαίρετα και σύμφωνα με τα κέφια τους), από τα τέλη του 2021 σας έχω ήδη προετοιμάσει δημοσιεύοντας τα ακόλουθα: 

_Χαρακτήρισα ως “δύστροπο” Χειμώνα του 2022 ..
_την Άνοιξη του 2022 ως την εποχή της “καρτερικότητας” ..
_το Καλοκαίρι του 2022 ως την εποχή των “αναθεωρήσεων” .. 
_το Φθινόπωρο του 2022 θα είναι η εποχή των “περισυλλογών” όπου θερίζουμε ό,τι σπείραμε..  
αι ο δε Χειμώνας του 2023 θα είναι η εποχή “των μεγάλων αποφάσεων” ..
καθώς όπως προείπα, στο 2023 όπου κλείνει μια τριετία τεραστίων αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο, μάς επιβάλλεται να εμπεδώσουμε πως δεν υπάρχει πάντα «παράδρομος» για να βγούμε από λάθος λωρίδα πορείας, δεν υπάρχει μέση λύση, παρά μόνο «ή του ύψους ή του βάθους».


* * Ο Σεπτέμβριος της Παρθένο, της οποίας ο Αστερισμός αναπαριστά την Περσεφόνη !!


      Όπως κάθε χρόνο την ίδια εποχή, δημοσιεύω άρθρο μου σχετικά με τον συμβολισμό της Φθινοπωρινής Ισημερίας, προσθέτοντας συμβουλές μου για όλα τα Ζώδια σχετικά με το δεύτερο εξάμηνο, την δεύτερη εποχή του χρόνου, σύμφωνα με τον Ετήσιο Ηλιακό Κύκλο και τους Κανόνες της Φύσης. Πρόκειται για μία πανάρχαια ερμηνεία των αναμενόμενων εξελίξεων στον Κύκλο του Χρόνου, άγνωστη για τους πολλούς.
Μέσω αυτής αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που οι εποχές του χρόνου συμβολίζουν όλα τα στάδια της ζωής μας (μετά το Τέλος η νέα Αρχή), όπως και τους λόγους που ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν συγκεκριμένο μήνα. 

Στο σημείο αυτό επιβάλλεται να σημειωθεί ότι, στην προσπάθεια του ο άνθρωπος να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο ημερολόγιο, έχει “ξεφύγει” απ’ τον πραγματικό Συμπαντικό Χρόνο. Ωστόσο, τόσο τα Πλανητικά όσο και τα Φυσικά Φαινόμενα, συνεχίζουν να λειτουργούν με τους δικούς τους απαράβατους κανόνες.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ήμαστε «Μαριονέτες του Σύμπαντος» όπως λανθασμένα νομίζουν αρκετοί. Ήμαστε ένα μόριο του συνόλου που Εκείνος έπλασε !!.
Και προφανώς, Εκείνος επέλεξε την Ελλάδα ως πυρσό, για να δώσει τα φώτα της γνώσης και του πολιτισμού στους υπόλοιπους λαούς !!.

Η Περσεφόνη – και η σχέση της με την Εαρινή και Φθινοπωρινή Ισημερία:


    Σύμφωνα με τον αρχαιοελληνικό μύθο, ο θεός του κάτω κόσμου ο Πλούτωνας, απήγαγε την Περσεφόνη και ανάγκασε να τον ακολουθήσει στον Άδη. Η Περσεφόνη όμως ήταν κόρη της θεάς Δήμητρας, και η Δήμητρα την ζήτησε πίσω. Απευθύνθηκε στον θεό των θεών Δία, και συμφωνήθηκε να ανεβαίνει η Περσεφόνη έξι μήνες στον πάνω κόσμο με την έναρξη του Νέου Ηλιακού Κύκλου, και να κατεβαίνει τους επόμενους έξι στον κάτω.
Έτσι, τους μήνες που η Περσεφόνη ήταν στον πάνω κόσμο η θεά Δήμητρα χαιρόταν, γι’ αυτό και άνθιζε η πλάση και η Γή ευδοκιμούσε. Άρχιζε η καλοκαιρία. Ενώ τους άλλους μήνες που η Περσεφόνη επέστρεφε στον κάτω κόσμο, η θεά Δήμητρα θρηνούσε, και έτσι υπήρχε κακοκαιρία. Η φύση νεκρώνονταν !! 
Έκτοτε, στον Μάρτιο μετά την Εαρινή Ισημερία έχουμε την έναρξη της αναγέννησης της φύσης, και στον Σεπτέμβριο μετά Φθινοπωρινή Ισημερία, αρχίζει η ανάπαυση της φύσης.
Ήταν μία δίκαια λύση την οποία επέβαλε ο Δίας στον θεό του Άδη τον Πλούτωνα, ο οποίος επειδή ερωτεύτηκε τρελά την Περσεφόνη, την απήγαγε. 
     
      Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, ο Αστερισμός της Παρθένου αντιπροσωπεύει όλο τον Σεπτέμβριο, τον μήνα όπου περνάμε στην «δεύτερη εποχή» με την Φθινοπωρινή Ισημερία. Και καθώς η Παρθένος αναπαριστά την Περσεφόνη που σύμφωνα με τον αρχαιοελληνικό μύθο με την Φθινοπωρινή Ισημερία κατεβαίνει στον κάτω κόσμο, είναι η εποχή της αναμονής της «δεύτερης ευκαιρίας» !!.

Ωστόσο, για να γίνουν κατανοητά τα παραπάνω, λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα:



* * Η Επιστήμη της Αστρονομίας και οι Ζωδιακοί Αστερισμοί:


    Ως γνωστόν, ακολουθούμε την Δυτική Αστρολογία. Σε αντίθεση με αυτό, εγώ ακολουθώ αρχαιοελληνικές σύνθετες μεθόδους, οι οποίες επί σειρά ετών αποδεικνύονται αλάνθαστες. Ο κορμός τους στηρίζεται πάντα στην Αστρονομία, αλλά αναπόφευκτα, οι ερμηνείες παραπέμπουν στην αρχαιοελληνική μυθολογία για ευνόητους λόγους.

Η Αστρονομία είναι επιστήμη, η οποία θεμελιώθηκε απ’ τους αρχαίους προγόνους μας, όταν αντιλήφθηκαν πως η θέση των Ολύμπιων θεών δεν ήταν κάπου επί της Γής, αλλά στους Ουρανούς. Απέδειξαν πως πρόκειται για Ουράνια Σώματα που λειτουργούν ως ρυθμιστές του Σύμπαντος. Ωστόσο, είναι φυσικό να δίνονται ερμηνείες στα Πλανητικά δρώμενα που φωτογραφίζουν την Ελληνική Μυθολογία. Συνεπώς, η Ελληνική Μυθολογία, δεν είναι απλά και μόνο η ιστορία του λαού μας. Είναι ο κορμός όλων των Κοσμοθεωριών, και ειδικότερα της Αστρονομίας. Και ασφαλώς δεν είναι τυχαίο που η  Διεθνής Αστρονομική Ένωση (UAI), η οποία είναι η αρμόδια αρχή για την ονοματοδοσία των ουράνιων σωμάτων, υιοθέτησε της αρχαιοελληνικές ονομασίες και τους συμπαντικούς χαρακτηρισμούς.

Συχνά γίνεται σύγχυση ανάμεσα στα Ζώδια και στους Ζωδιακούς Αστερισμούς:
Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι Αστερισμοί είναι υπαρκτοί - υλικοί και εμφανείς στον ουρανό, τους οποίους μπορούμε την κατάλληλη εποχή, να τους δούμε με γυμνό μάτι στον νυκτερινό ουρανό. 
Βέβαια οι Αστερισμοί είναι πολλοί σε αριθμό στον ουράνιο θόλο, αλλά μόνο όσοι περικλείουν την Γή χαρακτηρίζονται Ζωδιακοί, και ο καθένας αντιστοιχεί σε έναν μήνα, καθώς ο Ήλιος περνάει διαδοχικά από αυτούς ανά μήνα.  
Συνεπώς τα Ζώδια είναι άυλα και αόρατα, είναι οι 12 "ενεργειακές πύλες" για τους αστρολόγους, που συμβολίζει τον ρόλο του ομώνυμου Αστερισμού που περιβάλλει την Γή. 
Δηλαδή:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο Ήλιος περνάει διαδοχικά και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, και χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να διανύσει κάθε έναν από αυτούς. Ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται σε ένα Ζωδιακό Αστερισμό.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Οκτώβρη, που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Ζυγού, τότε το άτομο ανήκει στον Ζυγό.
 

Συνεπώς:
Άσχετα λοιπόν με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι επηρεαζόμαστε όλοι μας (λίγο – πολύ) απ’ τα χαρακτηριστικά του ομώνυμου Ζωδίου, καθώς αυτά κυριαρχούν μέσα στον δικό του μήνα. Αυτό ισχύει και για τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου.
Ως παράδειγμα:
Έως 1η Απριλίου, οι Κριοί του Μαρτίου επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου, οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας. 


* * Ωστόσο, όποια εντύπωση κι αν έχετε για τα Συμπαντικά Φαινόμενα, να θυμάστε ότι το Σύμπαν τάσσεται πάντα υπέρ μας. Οι Πλανήτες, Κυβερνήτες των Αστερισμών μας, δεν λειτουργούν αυθαίρετα και σύμφωνα με τα “κέφια” τους. Γι’ αυτό άλλωστε μπορούμε να γνωρίζουμε όλες τις επόμενες θέσεις τους και όλα τα Συμπαντικά Φαινόμενα εκ’ των προτέρων. Επίσης θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τον ρόλο τους στον Σύμπαν, τον όρισε ο Δημιουργός μας, Δημιουργός των πάντων. Και σε καμία περίπτωση, δεν ευθύνονται τα Ουράνια Σώματα για τις όποιες δικές μας δυστυχίες !!.

Επιπλέον, επιβάλλεται να κατανοήσουμε ότι λειτουργούμε ως Πομποί και Δέκτες. Που σημαίνει πως το “θαύμα” δεν συμβαίνει εάν δεν πιστέψουμε σε αυτό, ώστε να το έλξουμε προς το μέρος μας. Και κατά τον ίδιο τρόπο, προκαλούμε να μας συμβεί αυτό που φοβόμαστε περισσότερο.
Επομένως, πέραν όλων των γενικότερων προβλέψεων ή την αναζήτηση των θέσεων των Πλανητών στον Αστρολογικό μας χάρτη.. κ.λ.π.. εννοείται πως η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, και ως μοναδική θα πρέπει να αναλύεται. Δηλαδή, εξετάζοντας την παρούσα κατάσταση μας σε συνδυασμό με τα αναπόφευκτα παρελθοντικά βιώματα μας – τις συνειδητές επιλογές μας – και κυρίως λαμβάνοντας υπόψη μας τις σχέσεις μας με πρόσωπα που επηρεάζουν την ζωή μας, άλλοτε θετικά κι άλλοτε αρνητικά !!.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι:
Ο πατέρας της ιατρικής ο Ιπποκράτης, και ο μεταγενέστερος μεγάλος γιατρός Γαληνός, αναφέρονται στις επιρροές που δεχόμαστε απ’ την κίνηση ορισμένων Αστεροειδών σωμάτων και Πλανητών, οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία των ανθρώπων. Ο Δημόκριτος δε, παρότι δεν ήταν γιατρός, εκφέρει την ίδια άποψη σε δικές του θεωρίες.


* * Ο Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος:

       Σύμφωνα με το νεότερο ημερολόγιο, το οποίο έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια μέτρηση του χρόνου, γιορτάζουμε ως πρώτη μέρα του νέου έτους την 1η Ιανουαρίου.
Ωστόσο, παρότι οι εποχές και οι ημερομηνίες έχουν μετακινηθεί γενικότερα, από Αστρονομικής πλευράς και σύμφωνα με τους Φυσικούς Κανόνες, ο νέος Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος αρχίζει πάντα με την Εαρινή Ισημερία για το Βόρειο Ημισφαίριο, και γιορτάζεται ως επίσημη έναρξη της Άνοιξης.

Δεν είναι τυχαίο που ο Αστρολογικός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό. Ο Ήλιος μένει στον κάθε Αστερισμό για έναν ολόκληρο μήνα (όπως προαναφέρω). Οπότε σύμφωνα με το Ηλιακό Έτος, παλαιότερα η έναρξη του Νέου Έτους εορτάζονταν την 1η Απριλίου.
Αυτό σημαίνει ότι, ενώ ο Ιανουάριος θεωρείται ο πρώτος μήνας του Νέου Έτους και ο δεύτερος του Χειμώνα για το Βόρειο Ημισφαίριο, στην ουσία είναι ο ένατος μήνας του Ηλιακού έτους, και ο πρώτος μήνας του Χειμώνα.

Επομένως, ενώ περνάμε από Αστερισμό σε Αστερισμό και γιορτάζουμε τα γενέθλια μας σύμφωνα με τις ημερομηνίες που γνωρίζουμε με το σημερινό ημερολόγιο, ωστόσο, ο κάθε Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα. Και μάλιστα, επηρεαζόμαστε όλοι μας απ’ τα χαρακτηριστικά του Ζωδίου του, τα οποία κυριαρχούν μέσα στον δικό του μήνα. Περισσότερο βέβαια, επηρεάζονται τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου.
Ως παράδειγμα:
Το άτομο που γεννήθηκε στον Απρίλιο, όπου ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Κριού, τότε το άτομο αυτό ανήκει στον Κριό. Ωστόσο. Έως την 1η Απριλίου, οι Κριού του Μαρτίου επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου, οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας.


~ ~ Οι 2 εποχές του Ηλιακού Κύκλου: 

Σήμερα μιλάμε για τα δύο εξάμηνα του χρόνου, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο - και απ' τον Ιούλιο έως και τον Δεκέμβριο. ΩΣΤΟΣΟ: 

        Από Αστρονομικής πλευράς λοιπόν, καθώς ο Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος (ο χρόνος) μοιράζεται στην μέση, οι άνθρωποι για πολλούς αιώνες θεωρούσαν ότι έχουμε μόνο δύο εποχές.
Οι δύο εποχές διαχωρίζονται από την Εαρινή Ισημερία έως την Φθινοπωρινή Ισημερία, και από την Φθινοπωρινή έως την Εαρινή και πάλι.

Και εδώ θα πρέπει να προσθέσω φίλοι μου ότι, σημαντικές δεν είναι μόνο οι προσωπικές και οι εθνικές εορτές. Εξάλλου μπήκαν στην ζωή του ανθρώπου κατά την πορεία του επί της Γής. Με την ίδια λογική λοιπόν που γιορτάζουμε τις σημαντικές ημερομηνίες της ζωής μας (π.χ. γενέθλια κ.λ.π.), με την ίδια λογική οφείλουμε να υμνούμε τα φυσικά αγαθά που μας προσφέρει Εκείνος για να επιβιώσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλαξοπιστούμε, ή ότι γινόμαστε ειδωλολάτρες.

Δεν υπάρχουν σαφείς αναφορές πότε δημιουργήθηκε η ιδέα να καθιερωθεί ως ημερολογιακή αρχή της νέας χρονιάς μια συγκεκριμένη ημερομηνία για όλους τους λαούς. Υποστηρίζεται ότι η αρχική ιδέα ήταν του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην συνέχεια πιθανότατα, το επιδίωξε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και έτσι επικράτησε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς την 1η Απριλίου, έως και τον 16ο αιώνα μ.Χ.
Και συγκεκριμένα, το 1582 μ.Χ. μετά την κατάργηση του Ιουλιανού Ημερολογίου, καθιερώθηκε οριστικά ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς την 1η Ιανουαρίου.

Ωστόσο προηγουμένως, κάπου στο 140 μ.Χ. είχε αναγνωριστεί από τον Πτολεμαίο (Αστρονόμος, Μαθηματικός και Γεωγράφος),  ότι η ημέρα της εαρινής ισημερίας συνέπιπτε με την αρχή του Ζωδιακού Κύκλου, δηλαδή άρχιζε με τον Κριό. Και επειδή οι ημερομηνίες των Ζωδίων ήδη μετακινήθηκαν, και όπως πολύ σωστά προέβλεψε ο Πτολεμαίος, καθώς ακολουθούσαν περισσότερες αλλαγές, έθεσε ως ημερομηνία έναρξης του Ζωδιακού Κύκλου την 21η Απριλίου. Δηλαδή, την έως τότε πρώτη ημέρα του χρόνου, την προβλεπόμενη Εαρινή Ισημερία.
Αυτό σημαίνει ότι έκτοτε οι Ζωδιακοί Αστερισμοί έχουν περιοριστεί στους 12 βασικούς (όσοι οι μήνες του χρόνου), και οι ημερομηνίες των αλλαγών των Ζωδίων, έχουν καθιερωθεί όπως τις γνωρίζουμε.


Α) Εαρινή Ισημερία .. άδραξε την ευκαιρία ως την Φθινοπωρινή Ισημερία !!

Για το Βόρειο Ημισφαίριο και σύμφωνα με τις σημερινές ημερομηνίες, μεταξύ 20 – 22 Μαρτίου καλωσορίσαμε επισήμως την Άνοιξη, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

      Η Εαρινή Ισημερία συνεχίστηκε να είναι μία από τις σπουδαιότερες γιορτές, καθώς συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης – την έναρξη νέου κύκλου ζωής – νέων προσδοκιών.
Η Εαρινή Ισημερία φέρνει την Άνοιξη κυριολεκτικά και μεταφορικά. Θεωρείται λογικό λοιπόν που κατά την αρχαιότητα απέδιδαν στο φυσικό αυτό φαινόμενο μυθικές σημασίες. Και μάλιστα σε όλες τις περιπτώσεις οι  μύθοι, ή αναφέρονται στον τέλος μια οδυνηρής κατάστασης, ή στην μετάβαση απ’ τον θάνατο στην ζωή. Όπως και ο αρχαιοελληνικός μύθος της Περσεφόνης. Επομένως σημαίνει ότι γυρίζουμε σελίδα - ένας νέος κύκλος ανοίγει για μια νέα αρχή.

Συνεπώς, αυτός είναι και ο λόγος που η αλλαγή του χρόνου (η Πρωτοχρονιά δηλαδή), εορταζόταν την ίδια εποχή. Από κάποιους λαούς την ίδια μέρα, από κάποιους άλλους την επομένη, και από άλλους με την πρώτη Πανσέληνο αμέσως μετά την Εαρινή Ισημερία. Δηλαδή, την λεγόμενη “Ματωμένη Πανσέληνο” πριν την σταύρωση Του Ιησού Χριστού, όπως χαρακτηρίστηκε αργότερα η τελευταία Πανσέληνος της δεύτερης εποχής. Τα Θεία Πάθη ασφαλώς ήταν εκούσια, διότι Εκείνος το γνώριζε ότι η Ανάσταση ακολουθεί μετά το “τέλος” !!.
Συμβολίζει την μετάβαση από τον θάνατο στην ζωή !!.
Βλέπουμε ότι ο συμβολισμός δεν άλλαξε ούτε στα χρόνια Του Χριστού, καθώς επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εποχή για να αποδειχθεί η Θεϊκή Υπόσταση Του με την Ανάσταση Του – την μετάβαση από τον θάνατο στην ζωή !!.

Σημειώστε:
_ Την εαρινή ισημερία την εόρταζε βεβαίως και ο Χριστός μαζί με τους μαθητές του !!.
_ Η εαρινή ισημερία αργότερα, έγινε η αφετηρία για τον υπολογισμό της εορτής του Πάσχα, τόσο για τους Χριστιανούς, όσο και για τους Ιουδαίους.
_ Η εαρινή ισημερία αποτελεί ως και σήμερα την αφετηρία του Περσικού ή αλλιώς Ιρανικού ημερολογίου, και συμπίπτει με την Πρωτοχρονιά για τους Ιρανούς και Ινδούς, αλλά και για πολλούς λαούς της Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας. Επίσης, η επόμενη της εαρινής ισημερίας, είναι η πρώτη ημέρα του Ινδικού Εθνικού Ημερολογίου.
_ Και αντιθέτως, στο νότιο ημισφαίριο η ισημερία του Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη του Φθινοπώρου.


Β) Φθινοπωρινή Ισημερία έως την Εαρινή Ισημερία .. ότι Τελειώνει ενδέχεται να πληγώνει, ωστόσο στην συνέχεια Λυτρώνει !!.

Για το Βόρειο Ημισφαίριο και σύμφωνα με τις σημερινές ημερομηνίες, μεταξύ 21 - 23 Σεπτεμβρίου καλωσορίσαμε επισήμως το Φθινόπωρο, και παράλληλα το δεύτερο εξάμηνο του Ηλιακού Κύκλου.

      Η δεύτερη εποχή του Ηλιακού Κύκλου μπορεί να θεωρηθεί και ως περίοδος «Λύτρωσης μέσω μιας Δεύτερης Ευκαιρίας». Άλλωστε, για όλους έρχεται στιγμή που εκλιπαρούμε για μια επόμενη ευκαιρία. Αλλά αυτό που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, είναι πως τα πάντα στην ζωή έχουν τα "αφενός" και τα "αφετέρου". Πράγμα που σημαίνει πως για να μπορέσουμε να βάλουμε νέες βάσεις για μια νέα αρχή, θα πρέπει προηγουμένως κάτι να αφήσουμε πίσω μας, καθώς "πίτα ολόκληρη και σκύλος χορτάτος.. δεν γίνεται" !!. 

Επομένως, πριν δώσουμε μία ακόμη ευκαιρία στον εαυτό μας ή σε άλλους, φροντίζουμε προηγουμένους να θέσουμε τα όρια μας πρώτα απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό, και ύστερα βάζουμε απαράβατους κανόνες στους άλλους. Βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο να απογοητευτούμε. Είτε διότι θα αντιληφθούμε ‘ότι εμμένουμε στην ίδια εσφαλμένη τακτική που τελικώς δεν οδηγεί πουθενά, είτε διότι το συγχωροχάρτι που δώσαμε δεν εκτιμήθηκε όπως ευελπιστούσαμε !!.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, ότι αφήσαμε πίσω μας, μάς Λυτρώνει. Να θυμάστε:
 ** Εάν κάτι τρέφεται από μας, δεν το αφήνουμε να χορτάσει. Απαλλασσόμαστε από αυτό, όσο το συντομότερο μπορούμε !!. 



* * Τα τέσσερα Στοιχεία της Φύσης ως Ψυχικές Σφραγίδες: 


Λεγόμαστε Γήινα όντα, ωστόσο είμαστε μέρος του Σύμπαντος. Είμαστε πλάσματα της φύσης, καθώς φέρουμε τα στοιχεία της φύση. Με απλά λόγια:

Δεν είναι τυχαίο που οι Αστερισμοί (τα Ζώδια) χωρίζονται σε κατηγορίες οι οποίες αντιπροσωπεύουν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Νερό – Αέρας – Φωτιά – Γή !!.

      Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την ανθρώπινη ύπαρξη αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης. Ήταν οι πρώτοι μελετητές των μεταφυσικών φαινομένων, όπως και των πλανητικών φαινομένων. Παρατηρούσαν τα καιρικά και φυσικά φαινόμενα, πιθανολογώντας ότι τα Τέσσερα Στοιχεία αντιστοιχούν με άλλες μορφές ζωής.  
Μάλιστα, η Πεντάκτινος των Πυθαγορείων, με τα αλχημιστικά σύμβολα των φυσικών στοιχείων, συμβολίζει τα Τέσσερα Στοιχεία απ’ τα οποία δομείται ο αόρατος κι ο ορατός Κόσμος. Και στην κορυφή όλων βρίσκεται ο Αιθέρας, ο οποίος αποτελεί την Πεμπτουσία της ύπαρξης, που κυριαρχεί πάνω στα υπόλοιπα στοιχεία.

Καθώς λοιπόν ο άνθρωπος φέρει μέσα του και τα τέσσερα συστατικά της φύσης, αλλά και την ζωτική δύναμη της δημιουργίας μονάχα με τη δύναμη της θέλησης της ψυχής, (οι Κινέζοι το ονόμασαν τσι), σίγουρα μπορεί να στηριχθεί η θεωρία ότι, «οι κινήσεις των τεσσάρων στοιχείων, είναι αληθινές φυσικές ικανότητες». Όπως δηλαδή η πυροκίνηση - η τηλεκίνηση κ.ά, απ’ τα πιο γνωστά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί.

Ο Πτολεμαίος (τον οποίο προαναφέρω) δεν ήταν μάντης, αλλά γνώριζε ότι κάποτε θα καθιερωνόταν ένα παγκόσμιο ημερολόγιο, καθώς σχεδίασε χάρτες, οι οποίοι αργότερα οδήγησαν τους θαλασσοπόρους στην ανακάλυψη των νέων – άγνωστων έως τότε Ηπείρων. Οι Αστρονομικές μελέτες του αναγνωρίστηκαν παγκοσμίως και έγιναν τα θεμέλια της Κοσμοθεωρίας.
Ωστόσο ο Πτολεμαίος παρέμεινε κάθετος στην άποψη του, την οποία πρωτοεξέφρασε ο Μέτων (5ο αιώνα π.Χ) και βρήκε σύμφωνο και τον Πλάτων, η οποία στο περίπου έχει ως εξής:
«Κάθε Αστερισμός κι ένα κομμάτι του ανθρώπινου χαρακτήρα. Ο άνθρωπος δεν μένει αυτό που γεννιέται. Έως να κάνει τον κύκλο του, γνωρίζει όλους τους χαρακτήρες μέσα του. Μήνα το μήνα, τους ανακαλύπτει».

Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Ασφαλώς δεν μπορούμε να έχουμε απαντήσεις για τα πάντα. Μοναδικός Παντογνώστης είναι ο Θεός, ο Δημιουργός των πάντων. Γι’ αυτό θεωρώ πως είναι υπεραρκετό για να μείνουμε στο γεγονός πως ο Δημιουργός μας, που αναμφισβήτητα όλα εν σοφία εποίησε, υπάρχει λόγος που φρόντισε η κάθε εποχή του χρόνου, να μας προσφέρει μέσω της φύσης τα εφόδια που χρειαζόμαστε για την εξέλιξη μας επί της Γής.
Συνεπώς σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως οι εποχές του Αστρικού Κύκλου συμβολίζουν τα φυσικά στάδια της ζωής μας.

Όπως:
_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Άλλες φορές δειλιάζουμε να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, και άλλες φορές πεισμώνουμε και το επιχειρούμε με κάθε τίμημα. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, η ονειροπόληση, η αναζήτηση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και η αναβλητικότητα. Το βέβαιο είναι ότι θα κάνουμε λάθη.. όμως μόνο τότε στην πορεία γινόμαστε πιο σοφοί και πιο δυνατοί.
 _Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Ωστόσο καθώς βρισκόμαστε στο στάδιο που ο έρωτας πρωταγωνιστεί στην ζωή μας, δυσκολευόμαστε να ισορροπήσουμε τα Θέλω μας με τα Πρέπει. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και η ανυπομονησία. Άλλοτε θαυμάζουμε το μυρμήγκι, κι άλλοτε ζηλεύουμε τον τζίτζικα. Οι πρωτόγνωροι πόθοι, μας βάζουν σε περιπέτειες.. ωστόσο το δίδαγμα είναι πως εάν δεν πέσεις στα βαθιά - δεν θα μάθεις να κολυμπάς. 
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Βρισκόμαστε στην φάση που θέλοντας και μη κάνουμε τους απολογισμούς μας. Άλλοτε βαραίνουν στο ζύγι αυτά που δεν τολμήσαμε, και τότε μετανιώνουμε - κι άλλοτε γέρνει η πλάστιγγα προς τα σίγουρα, και δοξάζουμε Τον Θεό που καταφέραμε έστω τα βασικότερα. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, η ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και η αμφιβολία. Ωστόσο μέσα απ’ τις αμφιταλαντεύσεις, αποκτούμε ορθότερη κρίση.  
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος. Είναι η φάση της ζωής μας που ενώ νιώθουμε θλίψη που δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να αλλάξουμε τα πράγματα, τελικώς συμβιβαζόμαστε με τα δεδομένα. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική μας γονατίζει. Αλλά μόλις αποφασίσουμε να κλείσουμε ένα παλιό κεφάλαιο της ζωής μας, τότε νιώθουμε ότι μπαίνουμε στην επόμενη φάση όπου νιώθουμε ευλογημένοι, καθώς μας δόθηκε – μας δίνεται μία νέα ευκαιρία. Αρχίζει να μυρίζει Άνοιξη, και τότε συνειδητοποιούμε πως μόνο μετά από ένα Τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση !!.

Συμπέρασμα:
Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε διαφορετικού Ζωδίου (ανθρώπου που το αντιπροσωπεύει), υπάρχουν λίγο - πολύ όλες οι πλευρές και των υπολοίπων Ζωδίων.

Δηλαδή: Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας κι ένα «άγνωστο ή μυστικό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί ενστικτωδώς όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Δηλαδή, όλοι μας και ανάλογα την στιγμή  γινόμαστε (π.χ.) ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πιο έντονα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η σύνδεση μεταξύ όλων, προφανώς είναι το απαραίτητο στοιχείο για να αλληλοσυμπληρώνονται οι χαρακτήρες μας, με σκοπό την εξέλιξη μας μέσα απ’ την συνύπαρξη μας.


 
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στο ΕΡΩΤΗΜΑ: 

Το Σύμπαν καθορίζει όντως το μέλλον μας ?! 


     Οι Αρχαίοι μας πρόγονοι, ήταν οι πρώτοι με διαφορά απ’ όλους τους υπόλοιπους λαούς, που αντιλήφθηκαν ότι οι θεϊκές φιγούρες, έχουν μυθικό χαρακτήρα. 
Ωστόσο, σωστά διαισθάνθηκαν ότι οι ολύμπιοι “θεοί” πράγματι υπάρχουν, όχι όμως ως φιγούρες αλλά ως Ουράνια Σώματα, τα οποία όπως είπε και ο Πλάτων, «δεν πρέπει να έχουμε φόβο, δεν είναι αυθαίρετοι διευθύνοντες θεοί, αλλά πρέπει να τους έχουμε σεβασμό ως ρυθμιστές του Σύμπαντος».


Ο δε Πτολεμαίος θεωρούσε την μαντική Αστρολογία πιθανοκρατικό – συμβουλευτικό εργαλείο, αλλά όχι αλάνθαστο οδηγό. Ήταν της άποψης ότι «μπορούμε να μελετήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε, αλλά το αποτέλεσμα θα κριθεί από τις επιλογές μας». 

Οι πρόγονοι μας λοιπόν, πατέρες όλων των επιστημών, γνώριζαν αυτό που εμείς σήμερα λέμε «κάρμα» (ξενόφερτη λέξη) και το ονόμαζαν «αντιπεπονθός»,  που σημαίνει ότι, «οι πράξεις μου στην πορεία της ζωής μου δημιουργούν τα αποτελέσματα».

Ασφαλώς γνώριζαν και παρακολουθούσαν την πορεία της ψυχής. Ο Πλάτωνας μάλιστα δίνει πολύ χαρακτηριστικές περιγραφές του ταξιδιού της, και όπως προκύπτει μέσα απ’ τα διδάγματα του, αναφέρονταν συχνά στον Έναν Μοναδικό Αληθινό Θεό των Ζωντανών, όπως, «Θεός είναι αγάπη – ευσπλαχνία – κατανόηση – η πηγή της ζωής και τροφή του πνεύματος.. για όλα τα άσχημα και τα κακά θα πρέπει να αναζητήσουμε τους λόγους αλλού, καθώς ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο ελεύθερη βούληση».

* * Πράγματι αγαπημένοι μου αναγνώστες:
    Ο Θεός μας έδωσε ελεύθερη βούληση, επομένως έχουμε το ελεύθερο των επιλογών μας. Μας έδωσε όμως και την νοημοσύνη, ώστε να αξιοποιούμε σωστά την ελεύθερη βούληση. Επομένως, ήμαστε υπόλογοι των πράξεων μας.
Ωστόσο, οι παρεμβολές του Σύμπαντος έχουν ως σκοπό να μας διδάξουν μέσα από τα λάθη μας, και στην συνέχεια να μας δώσουν μια επόμενη ευκαιρία.
Το Σύμπαν τάσσεται πάντα υπέρ μας, γι’ αυτό άλλωστε μας προειδοποιεί με μηνύματα σχετικά με το αποτέλεσμα των επιλογών μας, τα οποία μας επιτρέπει να τα αποκωδικοποιήσουμε ώστε να πράξουμε το ωφελιμότερο, τόσο για μας, όσο και για το γενικότερο σύνολο.  


ΣΥΝΕΠΩΣ: 
Η Αστρολογία δεν εξυπηρετεί τις καθαρά προσωπικές προβλέψεις !!

Επομένως, δείτε σε ποια εποχή ανήκετε σύμφωνα με τον Ετήσιο Ηλιακό Κύκλο, και κρατήστε τις παρακάτω συμβουλές μου για την χρονική περίοδο της δεύτερης εποχής, αλλά να θυμάστε, δεν μπορούμε να περιμένουμε ωραιότερο αύριο όταν εθελοτυφλούμε στο απαίσιο σήμερα !!. 

>> ΖΩΔΙΑ της Άνοιξης:

* Οι συμβουλές μου είναι:
Πίτα ολόκληρη και σκύλος χορτάτος, δεν γίνεται. Είναι φυσικό να μας κουράζει η καθημερινότητα, να θέλουμε να αλλάξουμε παραστάσεις, να ξεφύγουμε απ’ την ρουτίνα. Ωστόσο, εάν δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε τις όποιες τυχών απώλειες, δεν μπορούμε να διδαχτούμε μέσα από τα βιώματα μας. Η ζωή είναι όπως ένα ατελείωτο σχολείο. Ο κάθε επόμενος χρόνος της ζωής μας, είναι όπως η κάθε επόμενη τάξη, που έχει και μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Άλλωστε έως να έρθει το αύριο – δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν ήταν καλύτερο το χθές. Επομένως συμβουλεύω, ναί μεν να πλάθετε όνειρα για την επόμενη μέρα, αλλά έως εκεί που υπάρχει πιθανότητα πρακτικά να υλοποιηθούν και δίχως απώλειες. 
Κριοί, ωστόσο θα μπορέσουν ευκολότερα να βάλουν σε νέα τάξη όλα όσα σκοτίζουν το μυαλό τους, υιοθετώντας όμως τις νέες αλλαγές στην ζωή τους, και εφαρμόζοντας πλέον ό,τι θεωρούν να τους αντιπροσωπεύει. Σταδιακή αλλά σταθερή πνευματική εξέλιξη.
Ταύροι, το γινάτι βγάζει μάτι λέει μια λαϊκή παροιμία, κι αυτό θα είναι το δίδαγμα τους στο δεύτερο εξάμηνο. Ωστόσο εφόσον αποδεχτούν με περισσότερη σοβαρότητα και κατανόηση κάποιες αρμοδιότητες ή ευθύνες τους, η φιλοδοξία τους καρποφορεί παρά τα εμπόδια.
Δίδυμοι, στον τομέα των σχέσεων ή των συνεργασιών, θα αντιληφθούν ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποιοί τελικά είναι οι σημαντικοί άνθρωποι στην ζωή τους, ώστε να προφυλάξουν τα κεκτημένα τους. Απ’ τα άτομα που θα κρατήσουν δίπλα τους θα εξαρτηθεί η ανοδική ή η καθοδική πορεία τους.  

>> ΖΩΔΙΑ του Καλοκαιριού:

* Οι συμβουλές μου είναι:
Εάν δεν βρέξεις τον πισινό, ψάρια δεν πιάνεις. Είναι κανόνας να μην παραμελούμε ανθρώπους που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή μας. Ασφαλώς όμως, έχουμε το δικαίωμα να είμαστε κάποιες φορές μόνο για τον εαυτό μας. Υπάρχουν και οι μοναδικές στιγμές, που τρέχουν και φεύγουν μέσα από τα δάχτυλα μας όπως το νερό. Πράγματι, είναι σημαντικό για εσάς να έχετε τον οικονομικό έλεγχο, όπως και την γνώση για όλα όσα συμβαίνουν και σας αφορούν. Ωστόσο, θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την ιδέα πως δεν μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι για τα πάντα, δεν γίνεται να είστε αγαπητοί σε όλους, και ούτε βεβαίως να γνωρίζετε τί παίζεται πραγματικά στο μυαλό των άλλων. Επομένως συμβουλεύω μέσα σε αυτό το εξάμηνο να μην φορτίζεστε συναισθηματικά, και να μην επιβαρύνετε τον εαυτό σας με πράγματα που υπερβαίνουν τις δυνάμεις σας. 
Καρκίνοι, ωστόσο, μέσα απ’ τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις, θα απομακρυνθούν από περιττές και ανούσιες σχέσεις. Θα  δείξουν την εκτίμηση τους σε πρόσωπα που το αξίζουν, και τότε ακόμη και στα αισθηματικά, θα νιώσουν την ποθητή γαλήνη.
Λέοντες, ωστόσο προσγειώνονται στην πραγματικότητα και αποφασίζουν να κάνουν επιτέλους αυτό που θέλει η καρδιά τους. Στέκονται πολύ πιο γερά στα πόδια τους σε όλα τα δύσκολα, και παίρνουν σοβαρές αποφάσεις για τα αισθηματικά τους. 
Παρθένοι, θα χρειαστεί να ανατρέξουν στο παρελθόν (μνήμες), για να απομακρύνουν από το σπίτι τους ή το στενό τους περιβάλλον τοξικά άτομα. Και έτσι, θα ασχοληθούν ανεπηρέαστοι με επιτυχία, ειδικά σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα τους (υλικά) οικονομικά ή και περιουσία τους. 

>> ΖΩΔΙΑ του Φθινοπώρου:

* Οι συμβουλές μου είναι:
Εάν σπείρεις σιτάρι, δεν μπορείς να περιμένεις να φυτρώσει καλαμπόκι. Κι εάν η σοδιά δεν έχει το επιθυμητό βάρος, τότε σίγουρα δεν φταίει η ζυγαριά. Πιθανότατα φταίει η λανθασμένη ιδέα που είχαμε, ή για την ποιότητα του σπόρου, ή για την καταλληλότητα του εδάφους. Που σημαίνει ότι, δεν έχουμε παρά να εμπεδώσουμε πως την  στιγμή που κάνουμε τους προγραμματισμούς μας για το μέλλον, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τα σημερινά δεδομένα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα. Επομένως συμβουλεύω να μην σας απογοητεύσουν  “του καιρού τα γυρίσματα”. Ίσως να μην εξελιχθούν τα πράγματα όπως το περιμένετε, αλλά θα είναι πολλά και αρκετά τα ευχάριστα.
Ζυγοί, ωστόσο, θα έχουν ευκαιρίες για να αναπτυχθούν, ή να ειδικευτούν σε κάτι με καλύτερες προοπτικές. Θα οργανωθούν, και έτσι θα προγραμματίσουν ευκολότερα το άμεσο μέλλον τους σε όλους τους τομείς. Θα έχουν επιτυχία και αναγνώριση από το περιβάλλον τους. 
Σκορπιοί, αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα δίχως περιστροφές. Πιθανόν να απομακρυνθούν από την οικογένειας τους (χιλιομετρικά), ή για να δημιουργήσουν δική τους οικογένεια, ή διότι πρέπει να αλλάξουν τόπο διαμονής. Ωστόσο και σε κάθε περιπτώσεις, το αποτέλεσμα θα είναι για καλό τους.
Τοξότες, ο Δίας, ο Κυβερνήτη τους στον Αστερισμό τους (ως Δεκέμβριο 2019), τους έδωσε μαθήματα, ώστε να αντιμετωπίζουν ωριμότερα τις ευθύνες της ζωής. Υπήρξε λίγο σκληρός μαζί τους, όμως έκτοτε, μαθαίνουν από τις εμπειρίες του παρελθόντος και  προετοιμάζονται με περισσότεροι ωριμότητα για νέους τους στόχους.

>> ΖΩΔΙΑ του Χειμώνα:

* Οι συμβουλές μου είναι:
Ο λύκος τρώει απ’ τα μετρημένα. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο σε όλα. Συμβαίνουν πράγματα στην ζωή μας, που ενώ αλλιώς τα προγραμματίσαμε – αλλιώς τα ονειρευτήκαμε, συμβαίνει κάτι να μην πάει καλά, ή κάτι δεν ήταν αυτό που φαινόταν. Αφήστε λοιπόν και κάποια πράγματα στην τύχη τους. Άλλωστε μετά τον χειμώνα έρχεται η Άνοιξη με τις δικές της ομορφιές. Και αφού έχετε ανάγκη απ’ ένα ζεστό σπιτικό, ζήστε το με βροχή και χιόνι, με ήλιο και λιακάδα, είτε με τα πολλά – είτε με τα λίγα. Εσείς μόνο μπορείτε να απολαύσετε το όνειρό σας σε όλες σε τις εποχές του χρόνου .. διότι ακόμη και το λυχνάρι του Αλαντίν να έχετε, δεν μπορεί να σας φέρει την ευτυχία !!. 
Αιγόκεροι, οι συνθήκες απαιτούν να αναπτύξουν την υπομονή τους, διότι πιθανόν να υπάρξουν αναβολές σε αρκετά θέματά τους. Ωστόσο όλα θα γίνουν στην σωστή ώρα τους, διότι έχουν κάνει μεγάλα άλματα στο προηγούμενο εξάμηνο, κι ας μην το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη. 
Υδροχόοι, θα έχουν ευκαιρίες να αναπτύξουν σχέσεις που θα είναι χρήσιμες, ωστόσο, πρέπει να βγάλουν από την ζωή τους οριστικά, άτομα χειριστικά - τοξικά ή ανεύθυνα. Έτσι, θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν σάρκα και οστά στις επιθυμίες και σε σχέδια τους. 
Ιχθείς, ωστόσο, εάν βάλουν σε προτεραιότητα τα πρακτικά και οικονομικά τους θέματα, θα ανταμειφθούν διπλά. Το μυστικό είναι να μην απομακρυνθούν από άτομα που τους στηρίζουν. Διαφορετικά, θα υπάρξουν οικονομικές απώλειες, όπως και προβληματισμοί στον αισθηματικό τομέα. 


Ωστόσο, αρκεί να θυμάστε τις πάγιες συμβουλές μου για όλους:
 
_Αποφύγετε αδιέξοδες καταστάσεις, κι ακόμη περισσότερο αμφίβολες αισθηματικές σχέσεις.
_Αποφύγετε την όποια υπερβολή και στρώστε τα πλάνα σας μέσα στο γνωστικό σας πεδίο, ή βάλτε μελλοντικούς στόχους μέχρι εκεί που θα έχετε οπτική επαφή με τον στόχο.
_Να σκέφτεστε όλες τις εκδοχές πριν πάρετε μια απόφαση, και ακόμη περισσότερο αυτές που ενδέχεται να έχουν δυσάρεστες εξελίξεις.
_Να σκέφτεστε τί αντίκτυπο θα έχουν οι πράξεις σας, τόσο στο στενό - όσο και στο κοινωνικό σας περιβάλλον, διότι θα χρειαστείτε σωστούς ανθρώπους δίπλα σας.
_Βγάλτε από την ζωή σας τοξικούς ανθρώπους όσο κι αν σας είναι αβάσταχτη η απουσία τους. Δώστε σημασία στις δικές σας προτεραιότητες και μεριμνήστε για θέματα υγείας σας.
_Βγάλτε από τις σκέψεις σας το αγκάθι της αμφιβολίας, ο φόβος μάς ωθεί να δημιουργούμε από μόνοι μας ανεπιθύμητα αποτελέσματα. 
Και τέλος .. αγαπήστε τον εαυτό σας περισσότερο από κάθε άλλον, διότι με αυτόν θα πορευτείτε μια ολόκληρη ζωή, ακόμη κι όταν όλοι οι άλλοι θα σας έχουν γυρίσουν την πλάτη !!.


* * Βέβαια με τα παραπάνω δεν ακυρώνονται ούτε οι ετήσιες, ούτε οι μηνιαίες προβλέψεις μου. Απλά, χρησιμοποιώ παράλληλα και την παραπάνω σύνθετη μέθοδο, μέσω της οποίας αντιλαμβανόμαστε τα αδύναμα σημεία μας, τα οποία και θα πρέπει να τα προσέξουμε !!.


ΠΡΟΤΕΙΝΩ:

Θα ακολουθήσουν αναλυτικές εποχιακές προβλέψεις μου (μήνες Φθινοπωρινοί και Χειμερινοί) για τον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά. Προτείνω να τις παρακολουθείτε.

ΕΠΙΣΗΣ: 

* * Προβλέψεις μου, με επιρροές Κυρίαρχων Πλανητών έως και το 2040.. έχω ήδη δημοσιεύσει τις σχετικές μελέτες μου. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε: 
 

* * Οι ερμηνείες των Ανάδρομων Πλανητών ανά χρονικά διαστήματα:
 Επειδή, στο άκουσμα και μόνο «ανάδρομος Πλανήτης» ο νούς τρομάζει !! .. ας εξετάσουμε λοιπόν τί συμβαίνει πραγματικά σε όλες αυτές τις περιπτώσεις: 
Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:


~ ~ ~  Καλό μας εξάμηνο φίλοι και φίλες μου. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*

2 σχόλια:

  1. ΜΟΝΑΔΙΚΗ , ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ !!! ΜΥΡΙΑ ΕΥΓΕ ΣΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ από καρδιάς καλέ μου φίλε Εμμανουήλ.. καλό μας Φθινόπωρο, κάθε επιθυμία σου ευχή μου !!

      Διαγραφή