Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Τα άρθρα μου αφορούν την κάθε ψυχή, καθότι: *Δεν έχουμε ψυχή – είμαστε Ψυχή*

Ανακαλύψτε την φωνή της Ψυχής, και το μεγαλείο της θέλησης της όταν αναζητά την ανακούφιση της !!


Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Όσοι με παρακολουθείτε ελάχιστα, ή αρχίσατε πρόσφατα να διαβάζετε άρθρα μου, ενδεχομένως να σας έχει δημιουργηθεί η απορία, «τί σχέση έχουν μεταξύ τους όλα αυτά με τα οποία ασχολούμαι».
Είναι λογικό να έχετε σχηματίσει την εντύπωση πως δεν υπάρχει συνάφεια, διότι πράγματι τα θέματα των άρθρων μου ποικίλουν.  

Ωστόσο, το γεγονός είναι πως οι περισσότεροι που ασχολούνται με το άυλο στοιχείο μας που λέγεται Ψυχή, δεν επαναπαύονται στην ειδικότητα τους, διότι όλα όσα συνθέτουν τον Κόσμο και έχουν καταγραφεί στην ανθρώπινη ιστορία, έχουν έναν κοινό παρονομαστή, την Ψυχή !!.   
Συμπαντική Ύπαρξη – Αστρονομία – Κοσμοθεωρία – Ανθρωπολογία – Κοινωνιολογία – Φιλοσοφία – Ψυχολογία - Θεολογία και αμέτρητες άλλες επιστήμες, έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Την ανθρώπινη ύπαρξη !!.

Επομένως, είναι αναμενόμενο τα θέματα των άρθρων μου να είναι συνυφασμένα με οτιδήποτε αφορά τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο που ενώ θεωρεί ότι είναι σώμα, στην ουσία είναι Ψυχή. Είναι Ψυχή σε σώμα. Ένα σώμα το οποίο δίχως ψυχή – δεν αναπτύσσεται, δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει στην ζωή !!.

Η ψυχή είναι ο φορέας όλων των συναισθημάτων, ευχάριστών και δυσάρεστων. Είναι η βασική έννοια της ζωής, αλληλένδετη με την ύπαρξη μας. Είναι το βασικότερο στοιχείο σε αντιδιαστολή με το υλικό μας μέρος που είναι το σώμα.. «μέχρι να βγεί η ψυχή του ανθρώπου».
Αναμφισβήτητα είναι το μοναδικό στοιχείο μας που θεωρείται αθάνατο.. «Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του».
Η ψυχή είναι αυτή που εκφράζει τον συναισθηματικό, πνευματικό και ηθικό κόσμο του ανθρώπου.. «έχει καλή ψυχή – είναι αγνή ψυχή». Είναι δείκτης μέτρησης της κακίας ή της πλεονεξίας του ανθρώπου.. «κακιά ψυχή - δεν έχει ψυχή», και αντιστρόφως, δείχνει τον καλοσυνάτο τον γενναιόδωρο άνθρωπο.. «είναι μεγάλη ψυχή».
Δείχνει το θάρρος, την ανδρεία, την τόλμη.. «θέλει ψυχή» ή «ήταν άνθρωπος με ψυχή». Δηλώνει το άτομο που με την παρουσία του και τις πράξεις του ενισχύει και εμπνέει θάρρος στο κοινωνικό σύνολο, «είναι η ψυχή της ομάδας».
Είναι το δίλημμα του μυαλού, που μας κάνει να νιώθουμε άβολα όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις ηθικές αρχές της ψυχής.. «δεν το θέλει η ψυχή μου».
Είναι ο ίδιος ο Άνθρωπος.. «στο δρόμο δεν υπήρχε ψυχή» !!.

Η ψυχή λοιπόν, είναι μια έννοια που έχει απόλυτη σύνδεση με την ανθρώπινη ύπαρξη. Όλα τα συναισθήματα είναι προϊόν της ψυχής. Είναι ο φορέας του Ενστίκτου, το οποίο λειτουργεί με ταχύτητα, ασύλληπτη για το μυαλό. Το ένστικτο τροφοδοτείται από μια αστείρευτη Συμπαντική πηγή πληροφοριών, αλλά παράλληλα είναι και ο επεξεργαστής της ενέργειας που δεχόμαστε από το Γήινο περιβάλλον (θετική ή αρνητική), όπως και από το Σύμπαν. Και τούτο διότι, η ψυχή περιβάλλεται από την Αύρα της.

Επομένως, τόσο η θετική όσο και η αρνητική Αύρα που δημιουργείται από τις ψυχές μας, δεν εξαπλώνεται μόνο στο γύρω περιβάλλον, αλλά σε άγνωστη ως σήμερα εμβέλεια στο Υπερπέραν. Και στην ουσία (παρεμπιπτόντως), το Σύμπαν ανταποκρίνεται αναλόγως. Οι διάφορες λεγόμενες Πλανητικές επιρροές που δεχόμαστε, μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι είναι κάτι σας επιστροφές διαθέσεων. Γνωστή η θεωρία, «ότι έστειλες, αυτό θα σου επιστραφεί». Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται ότι «η ζωή μας μοιάζει με μπούμερανγκ» !!.

Το σώμα μας λοιπόν είναι απλά το υλικό μέρος της ύπαρξής μας. Είναι ο χώρος – το σπίτι που φιλοξενεί την ψυχή μας, καθότι δίχως αυτό η ψυχή δεν μπορεί να εκφραστεί – να δραστηριοποιηθεί – να εκτελέσει τα καθήκοντα της επάνω στην Γή.
Η ψυχή δεν επιλέγει την εμφάνιση που προβλέπεται να έχει το σώμα, δεν επιλέγει το φύλο, δεν επιλέγει γονείς και οικογενειακό περίγυρο, δεν επιλέγει το περιβάλλον στο οποίο θα έρθει στην Γή.. και δεν έχει την δυνατότητα να “εμφυτέψει” στον εγκέφαλο συναισθήματα αγάπης για εκείνη.  
Η ψυχή συμβιβάζεται με όποιο σώμα της δοθεί, γι’ αυτό και προσπαθεί να συνδεθεί μαζί του - να το προστατέψει από κάθε φθορά και πόνο. Η ψυχή λατρεύει το σώμα που την φιλοξενεί, και ο λόγος είναι αυτονόητος, διότι εάν το σώμα καταρρεύσει ή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ζωτικές ανάγκες του .. τότε εκείνη θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Γή !!.

Ο εγκέφαλος μας διαμορφώνεται κατά την διάρκεια της κύησης. Όταν γεννιόμαστε είναι σαν ένας παρθένος υπολογιστής.. ο οποίος κατά την διάρκεια της ζωής μας (ανάλογα με τα βιώματα μας και τις γνώσεις που αποθηκεύουμε σε αυτόν), αποκτά το δικό του αρχείο Μνήμης. Ο εγκέφαλος αρχίζει σταδιακά να λειτουργεί συνειδητά και να μας βάζει στην διαδικασία σκέψεων, όταν πλέον το αποθηκευμένο υλικό σε αυτόν, είναι ικανό να διατηρήσει το σώμα στην ζωή – να το προστατέψει. Έως εκείνη την εποχή, το σώμα αντιδρά μηχανικά από Ένστικτο. Δηλαδή υπακούει στην «Φωνή της Ψυχής» !!.

Βεβαίως καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας συνεχίζουμε να λειτουργούμε παράλληλα και ενστικτωδώς (υποσυνείδητα).. ωστόσο, αρκετές φορές υπερεκτιμούμε την ορθότητα των σκέψεων μας, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις μας – επιλογές μας, να βασανίζουν την ψυχή.
Εστιάζουμε περισσότερο στην εξωτερική μας εμφάνιση και στο DNA του, παρά στις ομορφιές της ψυχής μας. Αγωνιούμε να γίνουμε αρεστοί στους άλλους – να καλύψουμε τα ζητούμενα των άλλων .. και παραβλέπουμε τις ανάγκες της δικής μας ψυχής !!.
Συνεπώς, είναι δεδομένο ότι οι σκέψεις του μυαλού βασανίζουν την ψυχή, κι όχι το αντίθετο, τα συναισθήματα της ψυχής κάνουν το μυαλό να υποφέρει !!.

* * ΑΥΡΑ ΨΥΧΗΣ:

Ο Δημιουργός μας, μας έδωσε πνοή απ' την πνοή Του = Δηλαδή, μας έδωσε Αύρα από την Αύρα Του, διότι:

_Χωρίς αυτήν η ψυχή μας θα ήταν ασυνόδευτη από ένστικτα, τα οποία ασυναίσθητα τροφοδοτούνται με πληροφορίες απ’ το Υπερπέραν. Οφθαλμοφανής απόδειξη, η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή. Ουδείς γεννήθηκε με γνώσεις.
_Χωρίς αυτήν δεν θα αλληλεπιδρούσαμε, τόσο με το γύρω περιβάλλον μας όσο και με το Σύμπαν, σε απόσταση ανυπολόγιστης εμβέλειας μάλιστα.
_Χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε να επικοινωνούμε νοερά – ψυχικά, ούτε βεβαίως με την γλώσσα του σώματος..  καθώς θα είχαμε ανέκφραστη όψη.
_Χωρίς αυτήν δεν θα είχαμε αισθήματα. Δεν θα εκπέμπαμε αλλά και δεν θα απορροφούσαμε συναισθήματα.
_Χωρίς αυτήν δεν θα μας διαπερνούσε το ρίγος της σεξουαλική έλξη, απαραίτητο για την ώθηση μας στην πράξη την αναπαραγωγής του είδους μας. Επομένως η σεξουαλική έλξη, είναι μέρος της φύσης μας.
_Και τέλος χωρίς αυτήν θα ήμασταν «Σώμα με μυαλό χωρίς Ψυχή».. οπότε επιβάλλεται να ισορροπήσουμε το συναίσθημα με την λογική !!.

* * Απώλεια Ψυχής:

Όταν φεύγει απ΄την ζωή ένα πολυαγαπημένο μας πρόσωπο, η απώλεια του, έχουμε την αίσθηση ότι μπορεί να μας τρελάνει. Σκεφτόμαστε όλα αυτά που άφησε πίσω του – όλα όσα θα μπορούσε ακόμη να κάνει – και πόσο πολύ θα μας λείψει η παρουσία του ατόμου αυτού.
Ωστόσο η ψυχή μας δεν νιώθει την απουσία του, διότι μέσω της Αύρας βρίσκονται σε επαφή κάθε στιγμή, και έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο διατηρούνται οι μνήμες μας ζωντανές, οι οποίες γεμίζουν το κενό του μυαλό μας. Δεν είναι απαραίτητο να βλέπουμε το άτομο που “έφυγε” για να συνεχίσει η ψυχή μας να το αγαπάει !!

Έτσι. Όταν λοιπόν φίλοι μου, μια αγαπημένη μας ψυχή φεύγει για το μεγάλο της ταξίδι, δεν πρέπει να την αποχαιρετάμε αδειάζοντας επάνω της την δική μας θλίψη. Διότι τότε φεύγει λυπημένη που θα μας λείψει !!.
Είναι εγωϊστικό να της υπενθυμίζουμε την απουσία της απ’ την δική μας ζωή, διότι δεν φεύγει χαρούμενη εάν δεν την βοηθήσουμε να νιώσει γαλήνη. 
Είναι αμάρτημα να μοιρολογούμε για τις πληγές που μας άφησε, και να μην την αφήνουμε να αναπαυθεί !!.
                                                               
Η ψυχή που έφυγε, δεν αναπαύεται εάν δεν βεβαιωθεί ότι θα εκπληρώσουμε τον σκοπό μας επάνω στην Γή, και χωρίς εκείνη. Άλλωστε, οφείλουμε να συλλογιστούμε όλους αυτούς που συνεχίζουν να υπάρχουν στην ζωή μας και τους οποίους επίσης αγαπούμε. Όλους αυτούς που μας νοιάζονται, και δυνατούς δίπλα τους μας χρειάζονται !!.


~ ~ Ελπίζω πως με απλά λόγια και μέσα από μεταφορικές έννοιες, να σας διευκρίνισα τους λόγους που τα πάντα είναι μια αδιάσπαστη αλυσίδα πραγμάτων, τα οποία αλληλεπιδρούν με την ύπαρξη μας, και που ασφαλώς σε κάθε περίπτωση αφορούν την κάθε Ψυχή.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Ακολουθήστε με και στο facebook: https://www.facebook.com/MariannaMosxona.PsychologyAstrology/


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Εάν προκύπτει λόγος για επικοινωνία μαζί μου, στείλτε το μήνυμα σας απ’ την δημόσια σελίδα μου στο facebook Ψυχή & Αστρολογία, ή στο e-mail μου:  m.mosxona@gmail.com
Γράψτε το ονοματεπώνυμο σας, το τηλέφωνο σας, τον τόπο διαμονής σας, και το θέμα σας συνοπτικά. Θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου