Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Άρθρα μου που αφορούν κάθε ψυχή, καθότι *Δεν έχουμε ψυχή – είμαστε Ψυχή*

Ανακαλύψτε το μεγαλείο της Ψυχής !!


Αγαπημένοι μου αναγνώστες. 
Σε όσους από εσάς με παρακολουθείτε ελάχιστα ή αρχίσατε πρόσφατα να διαβάζετε άρθρα μου, ενδεχομένως να έχει δημιουργηθεί η απορία, τί σχέση έχουν μεταξύ τους όλα αυτά με τα οποία ασχολούμαι. Πράγματι τα θέματα των άρθρων μου ποικίλουν, και είναι λογικό να έχει σχηματιστεί η εντύπωση ότι δεν υπάρχει συνάφεια.

Ωστόσο, είναι γεγονός πως οι περισσότεροι που ασχολούνται με το άυλο στοιχείο μας που λέγεται ψυχή (όπως ψυχίατροι, ψυχολόγοι, θεολόγοι κ.ά), δεν επαναπαύονται στην ειδικότητα τους, διότι όλα όσα συνθέτουν τον Κόσμο και έχουν στην ιστορία καταγραφεί.. έχουν έναν κοινό παρονομαστή, ο οποίος είναι η ψυχή !!.   
Συμπαντική Κοσμοθεωρία – Ανθρωπολογία – Κοινωνιολογία – Θρησκεία – Φιλοσοφία – Πολιτική, όπως και αμέτρητες άλλες επιστήμες, έχουν ένα κοινό σημείο. Την ανθρώπινη ύπαρξη !!.

Επομένως, τα θέματα των άρθρων μου είναι συνυφασμένα με τον άνθρωπο, ο οποίος ενώ λέει ότι έχει ψυχή – στην ουσία είναι Ψυχή. Είναι Ψυχή που έχει σώμα. Ένα σώμα το οποίο χωρίς ψυχή – δεν έχει ζωή !!.

Η ψυχή είναι η βασική έννοια της ζωής, αλληλένδετη με την ύπαρξη μας. Αναμφισβήτητα είναι το μοναδικό στοιχείο μας που θεωρείται αθάνατο.. «Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του». Είναι το βασικότερο στοιχείο σε αντιδιαστολή με το υλικό μας μέρος που είναι το σώμα.. «μέχρι να βγεί η ψυχή του ανθρώπου».
Η ψυχή είναι αυτή που εκφράζει τον συναισθηματικό, πνευματικό και ηθικό κόσμο του ανθρώπου.. «έχει καλή ψυχή – είναι αγνή ψυχή». Είναι δείκτης μέτρησης της κακίας ή της πλεονεξίας του ανθρώπου.. «κακιά ψυχή - δεν έχει ψυχή», και αντιστρόφως, δείχνει τον καλοσυνάτο τον γενναιόδωρο άνθρωπο.. «είναι μεγάλη ψυχή».
Δείχνει το θάρρος, την ανδρεία, την τόλμη.. «θέλει ψυχή» ή «ήταν άνθρωπος με ψυχή». Δηλώνει το άτομο που με την παρουσία του και τις πράξεις του ενισχύει και εμπνέει θάρρος στο κοινωνικό σύνολο, «είναι η ψυχή της ομάδας».
Είναι το δίλημμα του μυαλού, που μας κάνει να νιώθουμε άβολα όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις ηθικές αρχές της ψυχής.. «δεν το θέλει αυτό η ψυχή μου».
Είναι ο ίδιος ο Άνθρωπος.. «στο δρόμο δεν υπήρχε ψυχή» !!. 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 
Η ψυχή λοιπόν, είναι μια έννοια που έχει απόλυτη σύνδεση με την ανθρώπινη ύπαρξη. Όλα τα συναισθήματα είναι προϊόν της ψυχής. Είναι ο φορέας του Ενστίκτου, το οποίο λειτουργεί με ταχύτητα, ασύλληπτη για το μυαλό. Το ένστικτο τροφοδοτείται από μια αστείρευτη Συμπαντική πηγή πληροφοριών, αλλά παράλληλα είναι και ο επεξεργαστής της ενέργειας που δεχόμαστε από το Γήινο περιβάλλον (θετική ή αρνητική), όπως και από το Σύμπαν. Και τούτο διότι, η ψυχή περιβάλλεται από την Αύρα της.

Επομένως, τόσο η θετική όσο και η αρνητική Αύρα που δημιουργείται από τις ψυχές μας, δεν εξαπλώνεται μόνο στο γύρω περιβάλλον, αλλά σε άγνωστη ως σήμερα εμβέλεια στο Υπερπέραν. Και στην ουσία (παρεμπιπτόντως), το Σύμπαν ανταποκρίνεται αναλόγως. Οι διάφορες λεγόμενες Πλανητικές επιρροές που δεχόμαστε, μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι είναι κάτι σας επιστροφές διαθέσεων. Γνωστή η θεωρία, «ότι έστειλες, αυτό θα σου επιστραφεί». Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται ότι «η ζωή μας μοιάζει με μπούμερανγκ» !!.

Το σώμα μας λοιπόν είναι απλά το υλικό μέρος της ύπαρξής μας. Είναι ο χώρος – το σπίτι που φιλοξενεί την ψυχή μας, καθώς δίχως αυτό η ψυχή δεν μπορεί να εκφραστεί – να δραστηριοποιηθεί – να εκτελέσει τα καθήκοντα της επάνω στην Γή.
Δεν επιλέγει την εμφάνιση που προβλέπεται να έχει το σώμα (λόγω DNA), δεν επιλέγει το φύλο, δεν επιλέγει γονείς και οικογενειακό περίγυρο, δεν επιλέγει το περιβάλλον στο οποίο θα έρθει στην Γή.. και δεν έχει την δυνατότητα να “εμφυτέψει” στον εγκέφαλο συναισθήματα αγάπης για εκείνη.  
Η ψυχή συμβιβάζεται με όποιο σώμα της δοθεί, γι’ αυτό και προσπαθεί να συνδεθεί μαζί του - να το προστατέψει από κάθε φθορά και πόνο. Η ψυχή λατρεύει το σώμα που την φιλοξενεί, και ο λόγος είναι αυτονόητος, διότι εάν το σώμα καταρρεύσει ή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ζωτικές ανάγκες του .. τότε εκείνη θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Γή !!.

Ο εγκέφαλος μας διαμορφώνεται κατά την διάρκεια της κύησης. Όταν γεννιόμαστε είναι σαν ένας παρθένος υπολογιστής.. ο οποίος κατά την διάρκεια της ζωής μας (ανάλογα με τα βιώματα μας και τις γνώσεις που αποθηκεύουμε σε αυτόν), αποκτά το δικό του αρχείο Μνήμης. Ο εγκέφαλος αρχίζει σταδιακά να λειτουργεί συνειδητά και να μας βάζει στην διαδικασία σκέψεων, όταν πλέον το αποθηκευμένο υλικό σε αυτόν, είναι ικανό να διατηρήσει το σώμα στην ζωή – να το προστατέψει. Έως εκείνη την εποχή, το σώμα αντιδρά μηχανικά από Ένστικτο. Δηλαδή υπακούει στην «Φωνή της Ψυχής» !!.

Βεβαίως καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας συνεχίζουμε να λειτουργούμε παράλληλα και ενστικτωδώς (υποσυνείδητα).. ωστόσο, αρκετές φορές υπερεκτιμούμε την ορθότητα των σκέψεων μας, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις μας – επιλογές μας, να βασανίζουν την ψυχή.
Εστιάζουμε περισσότερο στην εξωτερική εμφάνιση, παρά στις ομορφιές της ψυχής. Αγωνιούμε να γίνουμε αρεστοί στους άλλους – να καλύψουμε τα ζητούμενα των άλλων .. και παραβλέπουμε τις ανάγκες της δικής μας ψυχής !!.
Συνεπώς, είναι δεδομένο ότι οι σκέψεις του μυαλού βασανίζουν την ψυχή, κι όχι τα συναισθήματα της ψυχής το μυαλό !!.

**ΑΥΡΑ ΨΥΧΗΣ:

Ο Δημιουργός μας, μας έδωσε πνοή απ' την πνοή Του = δηλαδή, μας έδωσε Αύρα από την Αύρα του, διότι:

_Χωρίς αυτήν η ψυχή μας θα ήταν ασυνόδευτη από ένστικτα, τα οποία ασυναίσθητα τροφοδοτούνται με πληροφορίες απ’ το Υπερπέραν. Οφθαλμοφανής απόδειξη, η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή. Ουδείς γεννήθηκε με γνώσεις.
_Χωρίς αυτήν δεν θα αλληλεπιδρούσαμε, τόσο με το γύρω περιβάλλον μας όσο και με το Σύμπαν, σε απόσταση ανυπολόγιστης εμβέλειας.
_Χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε να επικοινωνούμε νοερά – ψυχικά, ούτε βεβαίως με την γλώσσα του σώματος..  καθώς θα είχαμε ανέκφραστη όψη.
_Χωρίς αυτήν δεν θα είχαμε αισθήματα. Δεν θα εκπέμπαμε αλλά και δεν θα απορροφούσαμε συναισθήματα.
_Χωρίς αυτήν δεν θα μας διαπερνούσε το ρίγος της σεξουαλική έλξη, απαραίτητο για την ώθηση μας στην πράξη την αναπαραγωγής του είδους μας. Επομένως η σεξουαλική έλξη, είναι μέρος της φύσης μας.
_Και τέλος χωρίς αυτήν θα ήμασταν «Σώμα χωρίς Ψυχή».. οπότε επιβάλλεται να ισορροπήσουμε το συναίσθημα με την λογική !!.

~ ~ Ελπίζω πως με απλά λόγια και μέσα από μεταφορικές έννοιες, να διευκρίνισα τους λόγους που τα πάντα είναι μια αδιάσπαστη αλυσίδα πραγμάτων, που αλληλεπιδρούν με την ύπαρξη μας, και που ασφαλώς σε κάθε περίπτωση αφορούν την κάθε Ψυχή.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Εάν προκύπτει λόγος για επικοινωνία μαζί μου, στείλτε το μήνυμα σας απ’ την δημόσια σελίδα μου στο facebook, Ψυχή & Αστρολογία, ή στο e-mail μου: 
Γράψτε το ονοματεπώνυμο σας, το τηλέφωνο σας, τον τόπο διαμονής σας, και το θέμα σας συνοπτικά.
Για εξαιρετικές περιπτώσεις, στείλτε μήνυμα σας στον αριθμό: 6993617550ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*