Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

* * Οι 4 μαρτυρικές ημέρες Του Ιησού Χριστού.. σύμφωνα με ιστορικά ντοκουμέντα και Ιατροδικαστικές αναλύσεις !!


Επιστημονικές μελέτες βήμα – βήμα, με σύγχρονες Ιατροδικαστικές αναλύσεις ..  οδηγούν σε τεκμηριωμένα πορίσματα, που πείθουν κάθε άπιστο Θωμά: 

Συμπέρασμα: «Ουδείς θνητός άνθρωπος θα είχε επιζήσει μετά από τις 4 τόσο μαρτυρικές ημέρες Του .. πόσο μάλλον να υποστεί στην συνέχεια και την ανθρωπίνως αφόρητη διαδικασία της σταύρωση Του» !!

        Αγαπημένοι μου αναγνώστες. Δεν αρκεί να λέμε ότι πιστεύουμε στον Χριστό, ότι είμαστε χριστιανοί..  δίχως να έχουμε αποστομωτικές απαντήσεις στο «γιατί». Άλλωστε, ο Χριστός δεν είπε «πίστευε και μην ερευνάς», αλλά αντιθέτως, η σωστή μετάφραση από την Αραμαϊκή γλώσσα στην Λατινική είναι, «πιστεύεις δεν πιστεύεις, ερεύνησε το» !!.

     Επομένως στα άρθρα μου σχετικά με τα βιώματα Του Χριστού, δεν έχει ουσία να επαναλαμβάνω όσα μάς είναι κοινώς γνωστά από τα εκκλησιαστικά βιβλία. Ως Ερευνήτρια και Αναλύτρια, επιβάλλεται να είμαι της άποψης ότι η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Και εξάλλου, εάν ο άνθρωπος δεν είχε την ανάγκη να ερευνά το "γιατί", θα ζούσαμε ακόμη στην εποχή των σπηλαίων !!

Και πέραν αυτών, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι, κατά την εποχή εκείνη ο κάθε λαός ακολουθούσε το δικό του ημερολόγιο. Το Εβραϊκό απείχε μακράν απ’ το Ρωμαϊκό, με αποτέλεσμα πριν από 2000 χρόνια να έχουν καταγραφεί τα γεγονότα με διαφορετικές ημερομηνίες. Επίσης από αρχαιοτάτων χρόνων ακόμη, υπήρχαν σε όλους τους ανεπτυγμένους λαούς ιστορικοί, οι οποίοι μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι ρεπόρτερ της εποχής τους. Ειδικά στα χρόνια Του Χριστού, ήταν πολύγλωσσοι με υψηλού επιπέδου γνώσεις. Αλίμονο αν δεν κινούσε το ενδιαφέρον τους ο βίος Του, κυρίως οι τελευταίες ημέρες Του, τις οποίες παρακολουθούσαν στενά.
Συνεπώς, πέραν όσων αναφέρονται στα ιερά βιβλία, στον μεγάλο αριθμό αρχείων που έχουν διασωθεί, συμπεριλαμβάνονται και περιγραφές ιστορικών διαφορετικών εθνικοτήτων.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ:

Στο αμέσως προηγούμενο άρθρο μου αναλύω τις Πολυήμερες άνομες Δίκες Του Ιησού Χριστού, καθώς είναι συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις κατόπιν των νεότερων ερευνών και της μελέτης της υπόθεσης Του από νομικής πλευράς, από διακεκριμένους νομοθέτες και ποινικολόγους της εποχής μας. 

Προτείνω να το διαβάσετε, ώστε σε συνδυασμό με το παρόν (2ο μέρος), να οδηγηθείτε στην απάντηση για τους λόγους που << επί 4 ημέρες επιδίωκαν τον θάνατο Του – την εξόντωση Του, πριν φτάσουν ακόμη στην Σταύρωση Του >> !!

Διαβάστε περισσότερα>>...

         Χριστιανός είσαι κατά επιλογή σου: 


        Ο Χριστιανισμός δεν είναι θεωρίες με υποθετικά συμπεράσματα. Οι εποχές αλλάξανε, οι γνώσεις διεύρυναν την νοημοσύνη μας, και όποιος Τον ακολουθεί, θα πρέπει να γνωρίζει γιατί είναι η επιλογή του, έχοντας ακλόνητα επιχειρήματα. Η επιστήμη δεν αποσκοπεί στο να κλονίσει την θρησκεία - την εκκλησία, αλλά αντιθέτως να ενδυναμώσει την Πίστη, δίνοντας απαντήσεις στην όποια αμφισβήτηση ή αμφιβολία.

Τους λόγους που αμέτρητοι επιστήμονες τόλμησαν να αγγίξουν αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, θα τους αντιληφθείτε διαβάζοντας το κείμενο μου έως το τέλος.

      Ομολογώ ότι κατά το παρελθόν, όταν για πρώτη φορά κίνησε το ενδιαφέρον μου να συμμετάσχω σε μελέτη μιας πανεπιστημιακής ομάδας σχετικά με Τα Άγια Πάθη, δεν φανταζόμουν πως θα γινόταν η αιτία για να αναθεωρήσω αρκετές απόψεις μου για το νόημα της Πίστης στην ζωή μου !!.

Στην συνέχεια έπεσε στην αντίληψη μου μια παρόμοια έκθεση (αναφέρω στο άρθρο μου παρακάτω), ενός διάσημου Ιατροδικαστή Ελληνικής καταγωγής, η οποία όχι απλά με συγκλόνισε αλλά με διαπέρασε, καθώς μάλιστα ήταν γραμμένη στην τόσο πλούσια Ελληνική γλώσσα !!.
Από τότε αποφάσισα να συγκεντρώσω όσο περισσότερο υλικό για να συντάξω δικά μου άρθρα, ελπίζοντας ότι δεν θα θεωρηθεί ασεβές αυτό το τόλμημα μου. 

Άλλωστε, πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι τα Πάθη είναι ψυχοσωματικά, και επομένως το θέμα με αφορά. Ασφαλώς βέβαια στην περίπτωση Του Χριστού ήταν εκούσια, ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι ο Χριστός είχε και την ανθρώπινη φύση, την οποία προκύπτει ότι Υπερνίκησε !!.


~ ~ Η "τέχνη" του βασανιστικού θανάτου:

        Για κάθε μέθοδο βασανισμού ή θανάτωσης που έχουμε συναντήσει στην ιστορία, οι εκτελεστές ήταν και είναι καλώς πληροφορημένοι σχετικά με την ανατομία του ανθρώπινου σώματος, και τις οργανικές λειτουργίες του. Δεν είναι τυχαίο που οι ειδικευμένοι βασανιστές, ανάλογα με το πόσο ήθελαν να βασανιστεί ο καταδικασμένος, επέλεγαν και τον τρόπο θανάτωσης του. 

Αναμφιβόλως, ακόμη κι’ όταν το μαρτύριο δεν κρατάει ώρες, το κάθε λεπτό της ώρας φαντάζει αιώνας. Το ενδεχόμενο του θανάτου που σε άλλη περίπτωση τρομάζει την σκέψη και την ψυχή.. τότε.. φτάνει πλέον να μοιάζει σαν μια απολαυστική – θεσπέσια λύτρωση !!. 

Οι Ρωμαίοι συνήθιζαν την σταύρωση ως θανατική ποινή, πολύ προ Χριστού:


    Οι τρόποι ήταν αρκετοί και διαφορετικοί. Ωστόσο έδεναν τα χέρια του κατάδικου επάνω στον σταυρό, και σε αρκετές περιπτώσεις παράλληλα κάρφωναν τα χέρια και τα πόδια του. Στην περίπτωση Του Χριστού, τα χέρια δεν είχαν δεθεί. 

Ο τρόπος σταυρώσεως με καρφιά στα χέρια και στα πόδια δίχως να έχει δεθεί το σώμα (να κρατάνε το βάρος του τα σχοινιά), σίγουρα ήταν ο πιο τυραννικός. Τούτο διότι ο κατάδικος θα πέθαινε από αιμορραγία και ασφυξία, καθώς κρεμόταν κυριολεκτικά απ’ τα χέρια και το στήθος του πιέζονταν από τις ωμοπλάτες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει σωστά.

Για να αναπνεύσει λοιπόν, αναγκαζόταν να βάζει δύναμη στα πόδια του που ήταν επίσης καρφωμένα, και να ανασηκώνεται όρθιος με τα γόνατα τεντωμένα για να φέρει τα χέρια σε κανονική έκταση, και να μπορεί να αναπνεύσει βαθιά. Έτσι.. σηκωνόταν για λίγο στα πόδια και ανέπνεε, αλλά αμέσως μετά έπεφτε απ΄ τον πόνο και κρεμόταν πάλι από τα χέρια. 

Απ’ τον αφόρητο πόνο όμως και την αιμορραγία, κι από την διακοπτόμενη αναπνοή, εξαντλείτο τόσο πολύ ο μελλοθάνατος, που δεν είχε τη δύναμη να ξαναορθωθεί μετά από λίγη ώρα.. και έτσι πέθαινε από ασφυξία. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι βασανιστές τους έσπαζαν τα γόνατα για να μην μπορούν να ξαναορθωθούν.
Ο θάνατος επομένως επέρχονταν γρηγορότερα, αλλά η απόγνωση μέχρι την τελευταία πνοή, οδηγούσε στην τρέλα !!.

Συνεπώς, ακόμη  και ο πιο καλά γυμνασμένος άνθρωπος με τον πιο ανθεκτικό οργανισμό, και δίχως προηγουμένως να έχει βασανιστεί όπως ο Χριστός.. δεν θα άντεχε πάνω από 1 - 2 ώρες .. ενώ ο Χριστός υπολογίζεται ότι άντεξε τουλάχιστον 8 ώρες !!.

Πέραν αυτών: 
Τόσο οι ίδιοι οι εκτελεστές της καταδικαστικής απόφασης (οι δήμιοι) όσο και οι περαστικοί, απολάμβαναν να εμπαίζουν τους μελλοθάνατους, γι’ αυτό και τους σταύρωναν σε δημόσιους δρόμους ή σε σταυροδρόμια ή δίπλα σε πύλες της πόλης. Επιπλέον τους κρεμούσαν και μία πινακίδα που έγραφε την αιτία της καταδίκης τους.

Παρεμπιπτόντως, εξού και η πινακίδα που κάρφωσαν επάνω στον σταυρό του Ιησού Χριστού, η οποία δήλωνε ότι καταδικάστηκε διότι παρίστανε τον βασιλιά των Ιουδαίων. Γι’ αυτό οι παρόντες και οι περαστικοί που ήταν εναντίον Του, κορόιδευαν τον Εσταυρωμένο Ιησού.

* * Κι εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι

     Σύμφωνα με το Ρωμαϊκό Δίκαιο, με αυτόν τον τρόπο καταδικάζονταν μόνο οι δούλοι – οι σκλάβοι, κι όχι οι ελεύθεροι πολίτες όπως ήταν ο Χριστός. Και επιπλέον, ο Χριστός δεν καταδικάστηκε με τον Ρωμαϊκό Νόμο, και εάν όντως παρίστανε τον βασιλιά των Ιουδαίων ήταν θέμα των Εβραίων που δεν αφορούσε τους Ρωμαίους. 

Την ανάλυση όμως από νομικής πλευράς Των Παθών Του, την παρουσιάζω όπως προαναφέρω στο πρώτο μέρος.



~ ~ Ουδείς θνητός άνθρωπος θα είχε επιζήσει μετά τα παρακάτω, ώστε να υποστεί στο φινάλε και το μαρτύριο της σταύρωσης .. τα συμπεράσματα βήμα – βήμα αναλυτικά: 


        Πριν όλων δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρχαν ιστορικοί, οι οποίοι μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ρεπόρτερ της εποχής τους. Ειδικά στα χρόνια Του Χριστού, ήταν πολύγλωσσοι με υψηλού επιπέδου γνώσεις. Αλίμονο αν δεν κινούσε το ενδιαφέρον τους ο βίος Του, κυρίως οι τελευταίες μέρες Του που τις παρακολουθούσαν στενά. Αρκετές απ’ τις περιγραφές τους έχουν διασωθεί και έχουν περάσει στα χέρια μας. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας από τις επίσημες Γραφές –  τις ιστορικές πηγές – τους σύγχρονους μελετητές - και ειδικότερα τα ιατροδικαστικά πορίσματα της σύγχρονης ιατρικής (γνώσεις που διαθέτουμε πλέον) .. προκύπτει το αξιόπιστο πόρισμα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ουδείς άνθρωπος θα είχε αντέξει να φτάσει έως τον Γολγοθά. Πόσον μάλλον να αντέξει και το σταυρικό μαρτύριο !!.

Σίγουρα, είναι φυσικό να υπάρχουν “κενά” στην ιστορία, διότι από πλευράς των Εβραίων αποσιωπήθηκαν πολλά γεγονότα, και για άλλα τόσα επέρριψαν ευθύνες στους Ρωμαίους.  
Ωστόσο στις μέρες μας, έχουμε υλικό με μαρτυρίες τρίτων προσώπων – χειρόγραφα με ιστορικές περιγραφές – και μετέπειτα μελέτες - έρευνες κ.ά όπως προαναφέρω .. ώστε τελικώς, αρκετά άγνωστα γεγονότα να εξηγούνται πλέον αυτονόητα.

        Όταν ο Χριστός φεύγει από τον Μυστικό Δείπνο και πορεύεται για να προσευχηθεί, εμφανίζεται βάσει των Γραφών εκστατικός σαν να περίμενε το δυσάρεστο. Ο Χριστός προσεύχεται για τρίτη φορά και τρέχει από το μέτωπό του ιδρώτας και αίμα !!.

Αυτό το σημείο της διήγησης του Ευαγγελιστή Λουκά, περί «αιματηρού ιδρώτα», 
αμφισβητήθηκε πολύ έντονα για αιώνες. Ωστόσο ο Λουκάς γράφει κάτι που ήταν αδιανόητο και πρωτοφανές για την εποχή εκείνη, χωρίς βέβαια να τον νοιάζει εάν θα τον αμφισβητήσουν. Πράγματι λοιπόν, σήμερα δικαιώθηκε.

Η σύγχρονή Ιατρική αποφάνθηκε ότι υπάρχει ένα σύμπτωμα του οργανισμού με αυτά τα χαρακτηριστικά, όταν κάποιος βρεθεί σε μεγάλη ψυχοσωματική ένταση.
Ξέρουμε πλέον στις μέρες ότι οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι διάσπαρτοι στο σώμα, αλλά οι πολυπληθέστεροι βρίσκονται στις παλάμες, στα πέλματα, στον αυχένα και στο μέτωπο. Έτσι όταν ο άνθρωπος βρεθεί σε μεγάλη ένταση, είναι δυνατόν να γίνει ρήξη μεγάλου αριθμού τριχοειδών αγγείων στο σπείραμα των αδένων. 
Δηλαδή, το αίμα που απελευθερώνεται αναμειγνύεται με τον ιδρώτα και τον βάφει κόκκινο.

Αυτό το παραχθέν μείγμα αναβλύζει στο δέρμα. Απ’ αυτό καταλαβαίνει κανείς σε πόσο μεγάλο βαθμό έντασης βρισκόταν ο Χριστός, ακόμη πριν απ' τη σύλληψή Του. Από την όλη συμπεριφορά Του και την στάση Του στην συνέχεια, μπορούμε να γνωρίζουμε ότι ήξερε τί θα ακολουθούσε. Επομένως οι φόβοι Του δεν ήταν για όσα επρόκειτο να υποστεί. 

Ο φόβος Του προφανώς ήταν να μην Τον εγκαταλείψει το θνητό Του σώμα πριν το έργο Του ολοκληρωθεί. Αγωνιούσε να ολοκληρώσει πριν φτάσει στο Τέλος, ώστε να μην απογοητευτούν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε Αυτόν και Τον λησμονήσουν !!.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ~ διατηρείται λόγω του τουρισμού έως τις μέρες μας:


Μετά τη σύλληψη Του από την φρουρά του Σανχεντρίν (και όχι από Ρωμαίους), πέρασε από έξι (6) εξαντλητικές, βασανιστικές, κακόπιστες ανακρίσεις.

Όπως: 
Από τον Άννα στον Καϊάφα - στην συνέχεια στο Συνέδριο του Σανχεντρίν - Τον οδήγησαν στον Πόντιο Πιλάτο ο οποίος τους παρέπεμψε  στον Ηρώδη – κι απ’ τον Ηρώδη ξανά πίσω στις φυλακές του Σανχεντρίν – την επομένη εκ’ νέου στον Πιλάτο.. κι όλα αυτά άυπνος νηστικός και διψασμένος.

Όταν Τον μετέφεραν από τον Άννα στον Καϊάφα, ήταν εμφανέστατες οι κηλίδες από αίμα στα ρούχα του, που ασφαλώς οφείλονταν στα σωματικά τραύματα του. 
Όταν Τον εμφάνισαν στην αίθουσα του Ιερατικού Δικαστηρίου (το Σανχεντρίν), υπήρχαν και μώλωπες στο πρόσωπο Του, όπως και αίμα στα μαλλιά Του. Συνεπώς στο μεσοδιάστημα, είχε υποστεί κτυπήματα και στο κεφάλι. Και όπως γνωρίζουμε, συνεχίστηκε μέσα στην αίθουσα η κακοποίηση Του. 
Όταν Τον πρωτοπαρουσίασαν στον Πόντιο Πιλάτο (σύμφωνα και με τις μαρτυρίες της γυναίκας του, μετέπειτα Αγία Πρόκλα), παρουσίαζε ήδη εικόνα αιμόφυρτου ατόμου, με βαθιές 
πληγές στα κάτω άκρα και τις πατούσες .. ορατές καθώς μάλιστα ήταν ξυπόλυτος.     


* Βασανίστηκε ανελέητα και αθέατα για 12 περίπου ώρες:


       Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις έως και μαρτυρίες, που επιβεβαιώνουν υποψίες ότι Χριστός βασανίστηκε στην φυλακή Του, τις ώρες που μόνο οι δήμιοι Του είχαν επαφή μαζί Του. 
Ώρες οι οποίες ήταν αρκετές για να σκοτώσουν έναν θνητό άνθρωπο δίχως να του προκαλέσουν εμφανή σημάδια δολοφονίας.

Η φωτογραφία είναι ενός ζωγραφικού πίνακα, καθώς
Σύμφωνα με την ομολογία ενός εκ των Φαρισαίων (κατόπιν διαταγής ανάκρισής του από τον Καίσαρα, επανέρχομαι στο επόμενο άρθρο μου).. ο Χριστός έμεινε κρατούμενος σε αθέατο χώρο (στα μπουντρούμια του Σανχεντρίν), όπου κακοποιήθηκε ανελέητα και ακατάπαυστα για πάνω από δώδεκα ώρες, με απώτερο σκοπό να υποκύψει στα τραύματα Του.

Αυτό και μόνο αποδεικνύει την πρόθεση των Αρχιερέων του Σανχεντρίν να ξεψυχήσει απ’ τα βασανιστήρια !! 
Τούτο διότι ήθελαν μεν να Τον αφανίσουν, αλλά το Εβραϊκό Δικαστήριο δεν μπορούσε να εκδώσει επίσημη θανατική καταδικαστική απόφαση, όπως αναλύω στο προηγούμενο άρθρο μου. 
Και καθώς ο Πόντιος Πιλάτος ήδη δήλωσε ότι δεν είχε την αρμοδιότητα για να εκτελέσει την όποια θανατική ποινή Του .. και καθώς ο δε Ηρώδης ήδη κράτησε ουδέτερη στάση στις κατηγορίες των Εβραίων εναντίον Του .. προφανώς επιδίωξαν τον θάνατο Του – την εξόντωση Του, πριν ακόμη επιδιώξουν την Σταύρωση Του !! 

~ ~ Ενδεχομένως τα παραπάνω να μην εκπλήσσουν καθώς είναι γνωστά, ωστόσο δείτε τις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά !!

_ Γνωρίζουμε ότι ο Χριστός είχε υποστεί 6 συνεχόμενες ψυχοφθόρες ανακρίσεις, επαναλαμβανόμενες κακοποιήσεις και 8 βάναυσα μαστιγώματα. Βέβαια η ψυχοσωματική κακοποίηση Του, δεν σταματάει εκεί. 
_ Έμεινε νηστικός διψασμένος και άυπνος για 4 ημερόνυχτα, και αναγκάστηκε να περπατήσει ξυπόλυτος πάνω από 40 χιλιόμετρα, ενώ Τον έσερναν κυριολεκτικά αλυσοδεμένο επάνω στους ανώμαλους χωματόδρομους και πέτρες, καθώς οι συνοδοί του (τα μέλη του Εβραϊκού Δικαστηρίου) ήταν έφιπποι, ενώ εκείνος ακολουθούσε ξυπόλητος και δεμένος.
_ Του φόρτωσαν στην πλάτη Του ένα τεράστιο σταυρό από ακατέργαστο ξύλο, ο οποίος υπολογίζεται ότι ζύγιζε τουλάχιστον 200 κιλά.  
_  Υποχρεώθηκε να κουβαλήσει αυτό το υπερβολικά αδιανόητο βάρος στους ήδη αιμόφυρτους ώμους Του (μετά το τελευταίο μαστίγωμα, επανέρχομαι παρακάτω), και σέρνοντας αυτό να ανέβει περπατώντας έναν ανηφορικό χωματόδρομο, μία απόσταση των περίπου 2 - 3 χιλιομέτρων έως την κορυφή του Γολγοθά !!  

* * Θεωρείται πρακτικά αδύνατον να συνέβησαν όλα τα παραπάνω μέσα στο χρονικό διάστημα της μίας νύχτας και μίας ημέρας. Ούτε καν' εντός δύο ημερών. Ωστόσο δεν επεκταθώ περισσότερο σχετικά με το χρονικό διάστημα Των Παθών Του για να μην επαναλαμβάνομαι. 
Παρακαλώ διαβάστε το προαναφερόμενο άρθρο μου που προηγήθηκε "Οι πολυήμερες Δίκες Του Χριστού":


 ~ ~ Βλέπετε φωτογραφίες από φραγγέλια εκείνης της εποχής:

     Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη μας τις αντοχές του ανθρώπινου σώματος και του οργανισμού του, θα περίμενε κανείς ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επιζήσει οποιοσδήποτε θνητός ως την ώρα της σταύρωση του, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω !!

Η μαστίγωση γινόταν με φραγγέλιο. Ανάλογα την περίπτωση και ποιος ο σκοπός, χρησιμοποιούσαν την κατάλληλη κατασκευή του. Όπως δηλαδή εάν επρόκειτο για απλή τιμωρία, ή για ομολογία κρατούμενου, ή για μαστίγωμα μέχρι θανάτου. 

Στην περίπτωση Του Χριστού, γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιήθηκε φραγγέλιο με σφαιρίδια, όπως και με λουριά που στις άκρες είχε σπασμένα κόκαλα (βλέπετε παραπάνω φωτογραφία)
Κάθε φορά που έπεφτε στο σώμα το μαστίγιο, αυτά τα αντικείμενα έμπαιναν μέσα στις σάρκες Του, και όταν το τραβούσε ο βασανιστής για να ξαναχτυπήσει, έσκιζαν την σάρκα ως το κόκαλο.

Στα μεσοδιαστήματα όπως γνωρίζουμε, ο Χριστός κακοποιήθηκε ήδη με πολύωρους και βάρβαρους τρόπους, και μαστιγώθηκε τουλάχιστον άλλες δύο φορές.
Οι πληγές που Του προκάλεσαν σίγουρα ήταν φοβερές σε όλη την οπίσθια επιφάνεια, στην πλάγια κοιλιακή και θωρακική χώρα. 

Ο Χριστός πρέπει να έχασε πολύ μεγάλη ποσότητα αίματος, και μόνο ως το σημείο αυτό με όσα είχαν προηγηθεί, το γεγονός ότι η Ψυχή Του συνέχισε να βρίσκεται στο σώμα Του, είναι από μόνο του το μεγαλύτερο Θαύμα Του !!. 


* Το θανατηφόρο αγκάθινο στεφάνη.. προφανέστατος ο τρόπος στέψης μελλοθάνατου: 

Η φρουρά του Σανχεντρίν λοιπόν παρέλαβε Τον Χριστό, και περιγελώντας Αυτόν, Του φόρεσαν το αγκάθινο στεφάνι. Αυτή είναι η αλήθεια. 

Πρέπει να συλλογιστούμε ότι, ο Χριστός φορώντας το ακάνθινο στεφάνι υπέφερε ένα επιπλέον πολύωρο φρικτό βασανιστήριο. 

Πράγματι επρόκειτο για φρίκη. Ποτέ πριν δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο, και ποτέ ξανά δεν επαναλήφθηκε. 
Το κατασκεύασαν από μια ποικιλία δηλητηριώδης τζιτζιφιάς, ευλύγιστο φυτό με πολύ μεγάλα και σκληρά αγκάθια, που ευδοκιμεί στην περιοχή της Ιερουσαλήμ. 

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ, το χρησιμοποιούσαν για προστατευτικούς φράχτες από αγρίμια !!

Η αιμορραγία σίγουρα ήταν μεγάλη και αφόρητος ο πόνος απ’ τα αγκάθια, καθώς το τριχωτό της κεφαλής είναι αγγειοβριθέστατο. Έχει δηλαδή πολύ καλή αιμάτωση και ειδική νεύρωση.

Στη συνέχεια όπως μας περιγράφουν τα Ευαγγέλια, κυριολεκτικά σέρνει τα βήματά Του και υποφέρει. Αναμενόμενο. Μάλιστα σύμφωνα και με όλες τις άλλες περιγραφές, ο Χριστός ήταν αδύνατο άτομο με μέτριες μυϊκές δυνάμεις. 

Ωστόσο, εξεπλάγησαν όλοι όταν είδαν ότι φορτώθηκε στην πλάτη Του τον σταυρό, που Του υπέβαλαν να τον κουβαλήσει Μόνος Του !!


Λόγω του μεγάλου βάρους και τις μεγάλες διαστάσεις του σταυρού.. ουδέποτε μελλοθάνατος διατάχθηκε να τον κουβαλήσει στις πλάτες του:

Επρόκειτο για βάρος τουλάχιστον 200ων κιλώναπό ξύλο που δεν ήταν πλανισμένο όπως το βλέπουμε στις αγιογραφίες ή στις ταινίες. Άλλωστε δεν υπήρχαν ακόμη τα κατάλληλα εργαλεία, και επιπλέον, οι σταυροί των μαρτυρίων δεν κατασκευάζονταν για να προσφέρουν άνεση !!

Ήταν δυο κορμοί χοντροί, ώστε να μην ανοίξουν από τις χοντρές πρόκες των τριάντα (30) πόντων, οι οποίες έπρεπε να εισχωρήσουν βαθιά στους κορμούς για να κρατήσουν το βάρος του σώματος. Το μάκρος των κορμών, θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ τις διαστάσεις ενός μεγαλόσωμου ατόμου. 

Ο κάθετος κορμός προκειμένου να σταθεροποιηθεί βαθιά στην Γή υπολογίζεται στα 6 - 8 μέτρα, ενώ ο οριζόντιος κορμός υπολογίζεται στα 3 - 4 μέτρα.

Οι κορμοί ήταν γεμάτοι σκληρό φλοιό και ρόζους, και καταλαβαίνετε τι έγινε όταν πέταξαν τον ασήκωτο σταυρό πάνω στην πλάτη Του που ήδη ήταν κομματιασμένη απ’ τη μαστίγωση. Το ακατέργαστο ξύλο μπήκε μέσα στις πληγές προκαλώντας αφόρητο πόνο, μέχρι λιποθυμίας φυσιολογικά.

Αναπόφευκτα, έπρεπε να σέρνει αυτό το βάρος των 200ων κιλών επάνω στον αναφορικό χωματόδρομο των περίπου δύο (2) χιλιομέτρων .. με αποτέλεσμα λόγω και των διαστάσεων, ο σταυρός να γέρνει πότε δεξιά – και πότε αριστερά. 

Πρόκειται για κατάσταση που δεν αντέχεται βάσει τα ανθρώπινα μέτρα. Υπολογίστε το βάρος του σταυρού – τον όγκο του – την απόσταση που έπρεπε να διανύσει – το ανώμαλο έδαφος – την δυσκολία να μεταφερθεί ο σταυρός, μετά την ψυχοσωματική φθορά που είχε υποστεί !! 

Ωστόσο ο Χριστός δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες, πέφτει αλλά ανασηκώνετε στα γόνατα και μπουσουλώντας προχωρεί. Απολύτως φυσικό, καθότι δεν έχει πλέον ανάσες και αρκετό οξυγόνο. Το αίμα Του λιγοστεύει και κάποια στιγμή λυγίζουν τα γόνατά Του, και είναι αδύνατον να προχωρήσει. 

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το ανθρώπινο σώμα Του, δεν είχε καμία ελπίδα να αντέξει και να φτάσει στο σημείο της Σταύρωσης Του !!.
Κι όμως, Εκείνος υπερέβη τα ανθρώπινα όρια και έφτασε στο τελευταίο στάδιο του Μαρτυρίου Του, διότι ήθελε να ολοκληρωθεί η Θυσία Του. 

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το Θείο Πάθος είναι Εκούσιο !!. 

Ο Χριστός με δική Του θέληση δέχτηκε τα πάντα, γι’ αυτό ακόμη και την ώρα που τα καρφιά έσκιζαν τις σάρκες του και τρυπούσαν τα οστά Του, Εκείνος προσευχόταν για τους σταυρωτές Του, πράγμα που δεν θα έκανε ουδείς άνθρωπος !! 


* Η μαρτυρική σταύρωση Του:


Οι σταυρωτές Τον ξαπλώνουν επάνω στον Σταυρό και Του καρφώνουν τα χέρια και τα πόδια. Για το ακριβές σημείο του καρφώματος υπάρχουν δύο εκδοχές:

Ή στο εσωτερικό της παλάμης που φαίνεται και σε πολλές εικόνες, ή το κέντρο της έσω επιφανείας των καρπών. Εάν όντως το καρφί μπήκε ανάμεσα στα δύο κόκαλα (κερκίδα και ωλένη), έχουμε φρικτό πόνο γιατί τραυματίστηκε το μέσο νεύρο. Σκεφτείτε πώς είναι εάν χτυπήσουμε το νεύρο του αγκώνα, πόσο έντονο πόνο νιώθουμε. Φανταστείτε επομένως, να περάσει χοντρή πρόκα των 30 πόντων από αυτό το νεύρο !!.

Ως προς το κάρφωμα των ποδιών, οι εκδοχές είναι ότι σταύρωσαν τα πόδια και το καρφί περνούσε από το ένα πόδι στο άλλο, ή ότι καρφώθηκαν παράλληλα. Ευρήματα του 1968 σε τάφους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μας δείχνουν ότι υπήρχαν και άλλοι που σταυρώθηκαν στα πόδια με τον πρώτο τρόπο όπως πιθανόν και ο Χριστός.

Επίσης πρωτοφανής ο τρόπος ανύψωσης του σταυρού (δίχως σταθεροποίηση του βάρους του σώματος), καθώς το πιθανότερο είναι να επιφέρει τον θάνατο ακαριαία !!

Ωστόσο, δίχως να δέσουν το σώμα Του επάνω στους κορμούς (κυρίως τα χέρια στον οριζόντιο), σήκωσαν τον Σταυρό και όλο το βάρος του σώματος έπεσε μπροστά. Στο σημείο αυτό, και καθώς είχαν προηγηθεί όλα τα προηγούμενα βασανιστήρια, βάσει των ανθρώπινων αντοχών, φυσιολογικά θα είχε ξεψυχήσει !!. 


~ ~ Το Μαρτύριο Του συνεχίστηκε:


Μετά την ανύψωση του Σταυρού Του, ο Χριστός αντιμετωπίζει μια σειρά από δυσμενείς παράγοντες:

Υποχρεωτική ορθοστασία που Του δημιουργεί ορθοστατική υπόταση.  
Υποχρεωτική ακινησία, που δεν δίνει τη δυνατότητα στο φλεβικό αίμα να επιστρέψει στην καρδιά.  
Ειδική στάση του θώρακα με το βάρος του σώματος να είναι σε μόνιμη έκπτυξη, που αυτό δυσκολεύει φοβερά την αναπνοή. Δεν μπορεί να κάνει εκπνοή παρά μόνο εισπνοή.
Αντιμετωπίζει επιπλοκές των τραυμάτων, αιμορραγία, αφυδάτωση, εξάντληση.
Μια σημαντική ακόμη λεπτομέρεια είναι και η επιδρομή των σαρκοφάγων εντόμων. Το αίμα φέρνει από πολύ μακριά έντομα που κόβουν κομμάτια από τις πληγές ενός ακίνητου ανθρώπου.


* * Δεν ήταν τυχαίο που δόθηκε διαταγή για λογχισμό της πλευράς Του:


Το γεγονός ότι Εκείνος συνέχιζε ακόμη να ζεί .. κατατρόμαζε τους “διώκτες” Του. 
Όσο Εκείνος συνέχιζε να αναπνέει, η αγωνία στο Σανχεντρίν κορυφώνονταν !!.  

Καθόλου τυχαίο που δόθηκε διαταγή για λογχισμό στα πλευρά Του, όπου βρίσκονται οι πνεύμονες. Από όποια πλευρά και να έγινε ο λογχισμός με το βαρύ όπλο των δυόμισι μέτρων, δεν υπάρχει περίπτωση ο οποιοσδήποτε άνθρωπος να μείνει ζωντανός κατόπιν αυτού. Μα με τίποτα !!.

Σημειωτέο, όταν η λόγχη τρύπησε τα πλευρά Του, βγήκε «αίμα και ύδωρ». 
Αυτό το γεγονός από μόνο του είναι το πιστοποιητικό του σαρκικού θανάτου Του, που μάς επιτρέπει να πιστεύουμε ότι, ενώ το σώμα Του ήδη οργανικά κατέληξε προ ωρών .. η Ψυχή Του δεν Τον εγκατέλειπε !!.

Πολλά πράγματα έδρασαν για την κατάληξη Του (τον σαρκικό θάνατο Του) προ ωρών, με τελικό αίτιο την ασφυξία μαζί με την κυκλοφορική ανεπάρκεια. Ωστόσο, έμεινε στον Σταυρό Του Μαρτυρίου Του, τουλάχιστον για ακόμη 8 ΩΡΕΣ !!. 

Μιλάμε πλέον για Υπεράνθρωπη αντοχή !! 
Προφανώς Εκείνος δεν άφησε Την Ψυχή Του να εγκαταλείψει το σώμα Του πριν την Σταύρωση Του, διότι υπήρχε λόγος. 
Υπερέβη τα ανθρώπινα μέτρα, ως δείγμα Της Θεότητας Του !!.


* Ψυχοσωματική βία & Συναισθηματική υπερφόρτωση:


        Σίγουρα, οι πιο φρικτές στιγμές για Τον Κύριο ήταν όσο κρεμόταν το σώμα Του επάνω στον Σταυρό. Σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι ήταν μαρτύριο αργό και λίαν βασανιστικό. Και αναμφισβήτητα, ήδη Του είχε ασκηθεί στο έπακρον Ψυχοσωματική βία - κακοποίηση  !!

Στις ανακρίσεις Τον αμφισβήτησαν, Τον περιέπαιζαν, Τον διέσυραν και Τον εξευτέλισαν. 
Τον έγδυσαν τουλάχιστον έξη φορές και άλλες τόσες Τον έντυσαν – Τον μαστίγωσαν μπροστά στους οπαδούς του που πίστεψαν σε Εκείνον – Τον έσερναν σαν να ήταν τρόπαιο – Τον χλεύαζαν δημοσίως – Τον περιγελούσαν – Τον έφτυναν – Τον πρόδωσαν – Τον απογοήτευσαν.

Του φόρεσαν ακάνθινο στεφάνι ως τάχα βασιλικό στέμμα –  Του φόρτωσαν τον βαρύ Σταυρό στην πλάτη και γελούσε το πλήθος μαζί Του που παραπατούσε και έπεφτε καθ' οδόν.
Και μάλιστα, ως τελευταία Του επιθυμία, αντί για νερό Του έδωσαν ξύδι για να κάνουν ακόμη πιο αστεία την ατμόσφαιρα. Και τέλος, για να “σκοτώσουν” την ώρα τους έως να ξεψυχήσει.. έπαιζαν τον χιτώνα Του στα ζάρια !!.

* * Το πικρό παράπονο Του:

     Πράγματι όπως λέγεται, στις τελευταίες Του στιγμές σήκωσε το βλέμμα Του στον ουρανό και εξέφρασε ένα παράπονο Του ως ερώτημα Του προς Τον Πατέρα Του – Τον Θεό !!

Ωστόσο με το παράπονο Του «γιατί σε εμένα το πικρό ποτήρι ετούτο», δεν εννοούσε γιατί Τον επέλεξε. Δεν εννοούσε με αυτό, γιατί επέτρεψε να βιώσει τόσο μεγάλο σωματικό πόνο. Δεν εννοούσε με αυτό, γιατί να έχει τόσο φρικτό θάνατο. 

Εξέφρασε λοιπόν την πίκρα Του, που έπρεπε να γευτεί τα πιο κτηνώδη και αιμοδιψή συναισθήματα του ανθρώπινου είδους !!.  

Φυσιολογικά, αυτό που ήταν εξαιρετικά δυσβάσταχτο για Εκείνον, καθώς ως άνθρωπος είχε και το συναισθηματικό μέρος. Ήταν δυσβάσταχτο να προσπαθεί να κρύψει τις οδύνες Του, βλέποντας τα αγαπημένα Του πρόσωπα να σπαράζουν για Εκείνον κάτω απ’ τον σταυρό. 
Φυσιολογικά επομένως όπως και για κάθε άλλον άνθρωπο, θα πρέπει να ήταν απερίγραπτη η απόγνωση – η απογοήτευση Του, καθώς παράλληλα το συγκεντρωμένο πλήθος των Εβραίων Τον χλεύαζε, Τον περιγελούσε, και ειρωνικά Του ζητούσε να αποδείξει τις θεϊκές δυνάμεις Του .. προκαλώντας Αυτόν να κατέβει απ’ τον σταυρό Του !!.


Επίλογος:

                       Με απλά λόγια, δεν χωρά αμφιβολία πως κάθε άλλος άνθρωπος εκτιμάται ότι θα είχε βρεθεί σε απόγνωση, θα εκδήλωνε κρίσεις πανικού, υστερίας, νευρικού κλονισμού κ.ά.. σε βαθμό να προκληθεί εγκεφαλικό μόνο και μόνο από τα απανωτά ψυχολογικά ΣΟΚ !!.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά ιατροδικαστικά πορίσματα, καταρρίπτονται όλες οι θεωρίες που επιδιώκουν να αμφισβητηθεί η Θεϊκή ιδιότητα Του. Και επειδή πέρασαν αρκετοί αιώνες, κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να εντυπωσιάζουν με σενάρια που θα τα ζήλευε ακόμη και η Χαλιμά !!.
Άλλοι απομονώνουν τα γεγονότα και επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες στους Ρωμαίους. Άλλοι υποστηρίζουν την εκδοχή να έκλεψαν οι μαθητές Του το νεκρό σώμα Του. Άλλοι θέτουν το ερώτημα, πού ήταν μέχρι τα τριάντα Του χρόνια “κρυμμένος”. Άλλοι υπονοούν ότι είχε απώτερους σκοπούς ο Χριστός, που δεν πρόλαβε να τους πραγματοποιήσει.
Κάποιοι άλλοι γράφουν σενάρια για ταινίες που τείνουν προς το συμφέρον των Εβραίων, και άλλοι πάλι, Τον θέλουν να έχει επιβιώσει μετά απ’ όλα τα παραπάνω, και ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων σε άλλη χώρα, να συνέχισε την ζωή Του μαζί με την αγαπημένη Του Μαγδαληνή .. και άλλα πολλά .. ΕΛΕΟΣ πιά !!!! 

Και απορώ. Γιατί όσοι απορρίπτουν Την Θεϊκή Υπόστασή Του, δεν μας εξηγούν πώς συμβαίνει ο Χριστιανισμός να είναι η θρησκεία με το μεγαλύτερο ποσοστό πιστών απ’ όλες τις υπόλοιπες και μάλιστα με διαφορά.. θεωρούν δηλαδή τους χριστιανούς ηλίθιους  ??!!.



* * Έχουν προηγηθεί:

Οι πολυήμερες Δίκες Του Ιησού Χριστού.. άρθρο μου με ντοκουμέντα και την ανάλυση των γεγονότων από Νομικής πλευράς !!
Επί 4 ημέρες επιδίωκαν τον θάνατο Του – την εξόντωση Του, πριν ακόμη φτάσουν στην Σταύρωση Του !!
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/04/blog-post_23.html


* * Προτείνω επίσης να διαβάσετε το άρθρο μου σχετικά με «Το προφίλ του Ιούδα και την έννοια του φιλιού της Προδοσίας»:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2016/12/blog-post_9.html


* * Θα ακολουθήσει άρθρο μου που συμπληρώνει κάποιες ακόμη πλευρές της ιστορίας, γεγονότα μετά Την Ανάσταση Του, ξεχασμένα για τους πολλούς. Και συγκεκριμένα, δίνονται απαντήσεις στο >> Τί απέγιναν οι ηθική αυτουργοί Του ?!



ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

1 σχόλιο: