Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

*Η αλήθεια για την Μαγεία και την Βασκανία*

Μαγεία και Βασκανία !!


Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Μετά το άρθρο μου «Μύθοι και Θρύλοι στην σφαίρα της Πραγματικότητας», ακολουθεί το παρόν σχετικά με την Μαγεία και την Βασκανία. Εννοείται ότι συμπεριλαμβάνεται στο αρχείο μου με τίτλο «Ψυχοερεύνηση – Παραψυχολογία».

Στην ουσία πρόκειται για την επέκταση του προηγούμενου άρθρου μου, και πράγματι υπάρχει συνάφεια σε αρκετά άρθρα μου που αποθηκεύω στο ίδιο αρχείο, παρότι τα θέματα διαφέρουν μεταξύ τους. 
Τούτο διότι, απ’ όποια οπτική γωνία κι αν εξετάσουμε τα ζητούμενα της ψυχής, θα οδηγηθούμε στο ίδιο συμπέρασμα: 

Οι ανεκπλήρωτες ανάγκες της ψυχής.. τροφή της αχαλίνωτης φαντασίας !! 

Αυτό σημαίνει ότι η ψυχή γνωρίζει - διαισθάνεται την πραγματικότητα, και αγαλλιάζει μόνο όταν ο νους την αποδεχθεί. Όταν εναρμονιστεί με τις ανάγκες της. Ωστόσο, την πραγματικότητα ενδέχεται να την επισκιάζει η άγνοια ή η θολωμένη κρίση, καθώς όσα δεν γίνονται αντιληπτά από τον εγκέφαλο μέσω τις πέντε βασικές αισθήσεις μας, συνήθως παρερμηνεύονται. 
Το άγνωστο - το ανεξήγητο - το μυστήριο .. κάποιοι δεν θέλουν να ξέρουν διότι τους τρομάζει οτιδήποτε δεν μπορούν να το διαχειριστούν – κάποιοι άλλοι δέχονται ότι μας περιβάλει κάποια αθέατη μορφή ενέργειας, αλλά αμφισβητούν την δύναμη της – κάποιοι άλλοι έχουν την εντύπωση ότι αυτή η ενέργεια κινεί τα νήματα της ζωή τους – και κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι μέσω αυτής της ενέργειας, υπάρχει δυνατότητα να προκληθούν ανατροπές, τόσο στην δική τους ζωή, όσο και στις ζωές άλλων !!.

Το τελικό συμπέρασμα δεν μπορεί να τεκμηριωθεί με υποκειμενικές απόψεις ή αβάσιμες θεωρίες. Θα πρέπει να θεμελιώνεται, για να μην μας μένουν ψεγάδια αμφιβολίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σοφό είναι να αναζητάμε επιστημονικά πορίσματα.    
Οι Ψυχικές Έρευνες είναι επιστημονικός κλάδος που ασχολείται με την μελέτη διαφόρων φαινομένων, πραγματικών ή και υποτιθέμενων, που μοιάζουν ως ανεξήγητα. Απώτερος σκοπός είναι να “απομυθοποιήσει” το μεταφυσικό, και να δοθούν εξηγήσεις σε όλα όσα δεν κατανοεί ο άνθρωπος. Για τον σκοπό αυτόν, είναι απαραίτητη η συνεργασία και με άλλους επιστημονικούς τομείς. 

Λειτουργούμε ως πομποί και δέκτες:

Κάθε έμψυχος οργανισμός (άνθρωπος - ζώα – φυτά – ορυκτά) απορροφά και εκπέμπει ενέργεια. Οι επιρροές που δεχόμαστε από τις διάφορες ενέργειες ποικίλουν. 
Τις διαχωρίζουμε σε Θετικές και Αρνητικές, και γίνονται αναπόφευκτα αποδεκτές από εμάς. Δεν φιλτράρονται, διότι λειτουργούμε ως πομποί και δέκτες μέσω της Αύρας μας, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει άλλη ψυχή στο γύρω περιβάλλον μας. 
Με απλά λόγια, αρκεί και μόνο η σκέψη για να έλξουμε τόσο τα θετικά – όσο και τα αρνητικά στοιχεία της κάθε ενέργειας, και φυσικά πάντα ανάλογα με τις διαθέσεις μας και την ψυχοσύνθεση μας. 

Τα στοιχεία αυτά (φανταστείτε τα σαν δακτυλίδια καπνού σε διάφορα χρώματα), εισχωρούν στην Αύρα μας, η οποία από ένα σημείο και μετά θέλει να αποφορτιστεί. Είναι σαν ένα δωμάτιο ασφυκτικά γεμάτο από καπνούς, που εάν δεν ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα νιώθουμε ότι θα πνιγούμε.  
Επομένως, όταν συσσωρευτούν ασφυκτικά μέσα μας, αναζητάμε τρόπους αποβολής αυτών. Συνηθίζουμε να το λέμε ανάγκη για «εκτόνωση». Η θετική επίδραση μας δημιουργεί την ανάγκη για διάφορες δραστηριότητες που μας ευχαριστούν (χορός, τζόκιν κ.α). Για να εκτονωθούμε όμως αποβάλλοντας την αρνητική, ψάχνουμε αφορμή για καυγά ή για να τα σπάσουμε όλα γύρω μας.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την θεωρία του Ασκληπιάδη (Βιθυνού)«μόνοι μας προκαλούμε να μας συμβεί αυτό που φοβόμαστε περισσότερο» !!.   


Γλωσσοφαγιά ή και μάτιασμα (Βασκανία):

Τα αποτελέσματα αυτής της εκρηκτικής ενέργειας δεν διαφέρουν, όταν αυτή θα κατευθυνθεί προς κάποιον στοχευμένο αποδέκτη.
Είναι γεγονός ότι εκπέμπουμε αυτό που έχουμε συσσωρεύσει μέσα μας. Καλό ή κακό. Άλλοτε αυτό διαπερνά τους άλλους στο διάβα μας, το εκπέμπουμε δηλαδή στο γύρω περιβάλλον μας – άλλοτε το μεταβιβάζουμε μέσω συζήτησης ή ακόμη και μέσω της σκέψης –  κι άλλοτε “εκτοξεύεται” προς κάποιον συγκεκριμένο στόχο. Άλλωστε είναι αποδεδειγμένο ότι μεταξύ ανθρώπων ενδέχεται να υπάρχει νοερή επικοινωνία, όπως δηλαδή Τηλεπάθεια.

Επομένως το ερώτημα είναι, «εάν έχουμε την επιλογή, να χρησιμοποιήσουμε τις συσσωρευμένες ενέργειες για το καλό μας».
Η απάντηση είναι πως κατά ένα μεγάλο βαθμό, είναι όντως επιλογή μας, καθότι οι ανθρώπινες επιλογές γίνονται συνειδητά. Δηλαδή κατόπιν έντονων και συγκεντρωμένων σκέψεων, που ενδυναμώνουν την θέληση μας για το ποθητό προς εμάς αποτέλεσμα. Δεν θα ήταν λάθος να το λέγαμε «προσευχή».
Η Δύναμη της Θέλησης της Ψυχής του ανθρώπου, είναι ανυπολόγιστη. Έχουμε άπειρα παραδείγματα όπου το ακατόρθωτο γίνεται εφικτό.. και ένα παράδειγμα που μου έρχεται πάντα πρόχειρο στο μυαλό, είναι αυτό με τον Γολιάθ και τον Δαβίδ.!!.

Το επόμενο ερώτημα λογικά είναι, «εφόσον δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις αρνητικές επιρροές, πώς μπορούμε να τις αποβάλουμε».
Η απάντηση είναι αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα σε θετικό. Βάζοντας τα όρια μας απέναντι στους άλλους. Αντιμετωπίζοντας τους φόβους μας. Αναγνωρίζοντας τα λάθη μας. Αποβάλλοντας από μέσα μας ψυχοφθόρα συναισθήματα.
Ο σοφός λαός λέει «κάνε το καλό και ρίξ’ το στο γιαλό». Αυτό σημαίνει ότι δεν ωφελεί να περιμένουμε ανταπόκριση από ανθρώπους που "τρέφονται" από εμάς (μεταφορικά).. απλά λέμε χαλάλι και τους γυρνάμε την πλάτη.

Κάπως έτσι επηρεαζόμαστε κι απ’ την λεγόμενη γλωσσοφαγιά ή αλλιώς "το κακό μάτι", την Βασκανία. Γινόμαστε δηλαδή αποδέκτες των αρνητικών διαθέσεων άλλων. Ατόμων που συνήθως νιώθουν απ’ την ζωή αδικημένα, ή έχουν κάνει τρόπο ζωής τους την μιζέρια. Το χειρότερο όλων είναι, να συναναστρεφόμαστε με ζηλόφθονα άτομα, που στερούνται κάτι το οποίο έχουμε εμείς.    
Απλά παραδείγματα:
Όπου υπάρχει θλίψη, δεν υπάρχει χώρος για την χαρά. Το μίσος, θα προκαλέσει κάτι άσχημο. Η έντονη γκρίνια, θα προκαλέσει κακοτυχία. Ο κακοπροαίρετος θαυμασμός ή ζήλια, θα δημιουργήσει αρνητικό ασφυκτικό κλίμα (όπως προαναφέρω) κ.ά.
Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ότι εξαπολύεται, επιστρέφει στον αποστολέα του. Αργά ή γρήγορα, γυρνάει μπούμερανγκ.  !!. 

Επομένως, οι παραπάνω συμβουλές μου ισχύουν για κάθε περίπτωση. Επιπλέον, τολμώντας να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας σε άτομα που μας φορτίζουν στενάχωρα, είναι σαν να τους κλείνουμε τον διακόπτη. Είναι σαν να μην βρίσκει η κακομοιριά τους παραλήπτη !!. 

Σας συνιστώ να διαβάσετε το σχετικό άρθρο μου με τίτλο "Ανάλυση της Θεωρίας Μπούμερανγκ". Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε: 


* Οι ανάγκες της ψυχής, και η Μαγεία:  

Μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες του ανθρώπου απ’ την στιγμή που βρέθηκε επάνω στην Γή, ήταν η ανάγκη να προβλέπει τους κακούς ή καλούς οιωνούς.. με σκοπό να προφυλάξει τον εαυτό του, και να επιτύχει την μακροβιότερη επιβίωση του πάνω στην Γή. Πρόκειται για την ανάγκη της ψυχής να μείνει μέσα στο σώμα που την φιλοξενεί, γι’ αυτό άλλωστε μπροστά στον κίνδυνο, γίνεται όλο και πιο ευρηματική. 
Η θέληση για επιβίωση, οδήγησε τον άνθρωπο σε σκέψεις να πειραματιστεί με διάφορα υλικά που βρίσκονται στην φύση, άλλοτε για να προστατέψει το σώμα του, και άλλοτε για να το θεραπεύσει. Κατά τις εποχές όμως εκείνες, θεωρούνταν μαγικά βότανα – μαγικά φίλτρα κ.λ.π. Φυσικό ήταν, καθώς δεν γνώριζε πώς να ονομάσει τις ιδιότητες τους.

Επίσης. Από ένστικτο και μόνο οι άνθρωποι γνώριζαν ότι τους περιβάλουν κάποια θετικά και αρνητικά στοιχεία της φύσης (δηλαδή κύματα θετικής και αρνητικής ενέργειας), τα οποία όμως τα εξηγούσαν ως Καλά και Κακά Πνεύματα. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να ερμηνεύσουν κάτι το οποίο διαισθάνονταν ότι υπάρχει αλλά ήταν αόρατο. Έτσι, παντού και σε όλα τα στοιχεία της φύσης, πίστευαν ότι υπήρχε και κάποιο πνεύμα. Όπως το πνεύμα του δάσους – του ποταμού κ.λ.π. 
Μάλιστα η κάθε ομάδα που αργότερα εξελίχθηκε σε φυλή, είχε τον δικό τους λεγόμενο «μάγο». Το άτομο αυτό, εκτός απ’ τις διάφορες προβλέψεις που έκανε σύμφωνα με τα σημάδια απ’ τα στοιχεία της φύσης, ερμήνευε και τις διαθέσεις των Πνευμάτων. Και επειδή το θεωρούσαν σημαντικό να έχουν την εύνοια των πνευμάτων, έκαναν διάφορες τελετές για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα τους.
Οι διαδικασίες των διαφόρων τελετών, όπως, η έλξη καλών πνευμάτων και αντιστρόφως οι εξορκισμοί κακών πνευμάτων (δηλαδή συγκέντρωση θετικής ενέργειας – διάσπαση αρνητικής ενέργειας), σε πολλές περιπτώσεις είχαν αποτελέσματα, και τούτο διότι πράγματι, μέσω αυτών των διαδικασιών διογκώνεται η μάζα της ενεργείας.. «Θέλησης Ψυχών».

* Η Μαγεία στις μέρες μας:

Όλα τα παραπάνω βέβαια, ανήκουν σε εποχές που ο άνθρωπος στερούνταν γνώσεις. Γι’ αυτό άλλωστε κάθε τι άγνωστο – ανεξήγητο, χαρακτηριζόταν ως μαγικό. Ωστόσο, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η συγκέντρωση θετικής ενέργειας μπορεί πράγματι να επιτευχθεί, εάν πολλές ψυχές μαζί ενώσουν την δύναμη της θέλησης τους για κοινό σκοπό. Και αντιστρόφως.. το κακό να επιστρέψει στον αποστολέα του !!.
Εάν ο σκοπός είναι καλός, τότε σίγουρα «ο σκοπός Αγιάζει τα μέσα». Μάλιστα, σε αυτό στηρίζεται η κάθε θρησκεία, και ορίζει συγκεκριμένες μέρες και ώρες για την συγκέντρωση των πιστών, με σκοπό την ομαδική προσευχή. 

Στις μέρες μας επομένως, είναι λογικό να θεωρούμε τα μαγικά βότανα και τα μαγικά λυχνάρια σενάρια αχαλίνωτης φαντασίας. Άρα με την ίδια λογική θα πρέπει να εξετάζουμε όλα όσα περιστρέφονται γύρω απ’ την λεγόμενη λευκή ή μαύρη μαγεία. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για “αντιγραφές” των παλαιότερων εποχών, που ωστόσο στις μέρες μας υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Το μυστήριο το οποίο δημιουργεί η όποια διαδικασία, αποσκοπεί στην «Πλύση Εγκεφάλου», ώστε να πιστέψουμε ότι μέσω κάποιας υπερδύναμης θα πραγματοποιηθεί αυτό που θέλουμε να συμβεί – ή που θέλουμε να προκαλέσουμε.

Και στο σημείο αυτό θέλω να επαναλάβω ότι μόνοι μας προκαλούμε να συμβεί, αυτό που φοβόμαστε πιο πολύ. Κάντε ένα πείραμα στον εαυτό σας. Ανεβείτε σε ένα ψηλό σκαμπό και κλείστε τα μάτια.. και αρχίστε να σκέφτεστε ότι θα πέσετε. Μόλις τρομάξετε στην σκέψη πως αν πέσετε θα χτυπήσετε.. τότε σίγουρα θα πέσετε !!   
Επομένως με τον ίδιο τρόπο (όπως αναφέρω παραπάνω – θέληση ψυχής), μπορούμε να έλξουμε το “θαύμα” προς το μέρος μας !!. 

Έτσι αιώνες μετά, και παρότι φτάσαμε στην σημερινή εξέλιξη, είναι αδιανόητο κάποιοι άνθρωποι να συνεχίζουν να αναζητούν μεταφυσικούς – μαγικούς τρόπους για να εκπληρώσουν τις ανάγκες της ψυχής τους. Είτε πρόκειται για συναισθηματική ολοκλήρωση, είτε για ηθική ικανοποίηση, είναι λυπηρό να πιστεύουν ότι υπάρχουν τρόποι για να φέρουν τα πάνω – κάτω !!.
Κι όταν οι βαθύτερες επιθυμίες να γίνονται Εμμονές, μας κάνουν να εθελοτυφλούμε – να παραβλέπουμε την πραγματικότητα.. και το μόνο που πλέον μας ικανοποιεί – μας ανακουφίζει, είναι να μας επιβεβαιώσουν αυτό που ΕΜΕΙΣ θέλουμε να ακούσουμε !!.

Αυτές λοιπόν οι ανθρώπινες αδυναμίες όσο περισσότερο αυξάνονται, τόσο περισσότερο θα τις εκμεταλλεύονται οικονομικά κάποιοι επιτήδειοι, και τόσο περισσότεροι μέθοδοι μαντείας και μαγείας θα εξελίσσονται σε επαγγέλματα.
Τα διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται, κακές απομιμήσεις παλαιότερων εποχών.. δεν είναι ικανά να φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα, αλλά ούτε να βλάψουν. Οι δε διαδικασίες με σκοπό τον εντυπωσιασμό για να μας βάλουν μέσα σε ένα κλίμα μυστηρίου.. είναι στημένα σκηνικά !!.

Ωστόσο: 
Θα πρέπει να προσθέσω πως σε κάποιους ανθρώπους η ικανότητα διείσδυσης στο “μυαλό” των άλλων, είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη απ’ ότι σε έναν συνηθισμένο άνθρωπο. Έτσι αντιλαμβάνονται τις σκέψεις των άλλων, δηλαδή κατά κάποιον τρόπο «διαβάζουν τις σκέψεις». Μία μερίδα αυτών, καλλιεργούν την ικανότητα αυτή για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έχοντας καλές προθέσεις.  
Όμως κάποιοι άλλοι, την κάνουν κερδοφόρα επιχείρηση, μέσω της οποίας “πουλάνε” ελπίδες. Ως παράδειγμα, αφού έχουν αντιληφθεί αυτό που απασχολεί το απέναντι άτομο, υποτίθεται ότι μαντεύουν το πρόβλημα του. Στην συνέχεια διαβεβαιώνουν το ενδιαφερόμενο άτομο ότι είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν αυτά που διακαώς θα ήθελε να συμβούν.

Άλλωστε, ΕΑΝ πράγματι υπήρχαν «μάγοι», που να έχουν την ικανότητα με μεταφυσικούς τρόπους να φτιάξουν την ζωή μας στα μέτρα μας – να μας λύσουν τα όποια θέματα μας με τρίτους – να μας δώσουν νούμερα για τυχερά παιχνίδια κ.ά… τότε θα ήταν όλοι τους βαθύπλουτοι και τρισευτυχισμένοι. Γιατί τάχα να ασχοληθούν μαζί μας ?!. 

Επομένως, την μεγαλύτερη μερίδα ευθύνης την έχουμε εμείς. Η ζωή καθημερινά μας διδάσκει πως ως δια μαγείας δεν μας χαρίζεται τίποτα, και ούτε ασφαλώς υπάρχουν μαγικά κόλπα για να πλάσουμε στα μέτρα μας μια ποθητή κατάσταση. Πόσο μάλλον, για να εμφυτεύσουμε σε κάποιο άτομο συναισθήματα, τα οποία ακόμη και να τα είχε κάποτε για εμάς.. έχουν πλέον εξανεμιστεί !!. ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


**Σας συνιστώ να διαβάσετε το προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο: 

Κατά πόσο άραγε οι Μύθοι και οι Θρύλοι συγγενεύουν με την Πραγματικότητα ?!.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου