Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

*Ο Ζωδιακός Κύκλος και το Αστρολογικό Ταρό*

Ο ρόλος του κάθε Ζωδίου στον Κύκλο του Χρόνου, 
και οι απαντήσεις για το αποτέλεσμα των επιλογών μας μέσω Αστρολογικού Ταρό.

Μέθοδοι μαντείας υπάρχουν αρκετοί αγαπημένοι αναγνώστες. 
Ωστόσο, σε ο'τι αφορά την Μαντεία - την Μαγεία - την Βασκανία κ.λ.π. αναλύω εμπεριστατωμένα σε άλλα άρθρα μου, από διαφορετική πλευρά, τα οποία βρίσκονται αποθηκευμένα στο αρχείο μου με τίτλο "Ψυχοερεύνηση - Παραψυχολογία". 

Στο παρόν άρθρο μου, αναλύω την χρήση των καρτών του Αστρολογικού Ταρό από Αστρολογικής πλευράς. 
Μία μέθοδος μαντείας, από τις πιο γνωστές, είναι η χαρτομαντεία. Ωστόσο η μελέτη των καρτών γνωστές ως Αστρολογικό Ταρό, που συμπληρώνουν τις αστρολογικές ερμηνείες, χρησιμεύουν για άλλο σκοπό. Πρόκειται για μία σύνθετη πανάρχαια μέθοδος με Ελληνικές ρίζες, που διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη μορφή χαρτομαντείας. Και το αναλύω απολύτως κατανοητά παρακάτω.

Πριν όλων όμως, θεωρώ χρήσιμο να γνωρίζουμε τα βασικότερα, τα οποία αφορούν όλους μας:

Μου συμβαίνει αρκετά συχνά, να με ρωτάνε για πράγματα που προσωπικά τα θεωρώ άνευ ουσίας να τα γνωρίζει ένα άτομο που δεν ασχολείται επαγγελματικά με αστρολογικά θέματα. Όπως δηλαδή σχετικά με τον ωροσκόπο τους ή τις θέσεις Πλανητών στον αστρολογικό τους χάρτη.. ενώ δεν γνωρίζουν πώς μπορούμε να τα ανακαλύψουμε όλα αυτά, και σε τί μπορούν να μας φανούν χρήσιμα. Και σε αντίθεση με αυτό αγνοούν τα βασικότερα, που αν μητί άλλο, δίνουν μια σαφέστατη εικόνα σε ό'τι αφορά τον τομέα της Αστρολογίας. 

Η Ελληνική Μυθολογία λοιπόν, δεν είναι απλά και μόνο η ιστορία του λαού μας. Είναι ο κορμός όλων των Κοσμοθεωριών, και η μητέρα της Αστρονομίας.
Η επιστήμη της Αστρονομίας (και κατ’ επέκταση η Αστρολογία), γεννήθηκε όταν οι πρόγονοι μας αντιλήφθηκαν πως η θέση των Ολύμπιων θεών δεν ήταν κάπου επί της Γής, αλλά στους Ουρανούς. Και συγκεκριμένα, είναι Ουράνια Σώματα που λειτουργούν ως ρυθμιστές του Σύμπαντος. Γι΄ αυτό άλλωστε, οι ερμηνείες που δίνονται παγκοσμίως για τα Πλανητικά δρώμενα, φωτογραφίζουν την Ελληνική Μυθολογία. 

Ωστόσο. Παρότι η Δυτική Αστρολογία υιοθέτησε όλα τα Αρχαιοελληνικά στοιχεία, στην προσπάθεια της όμως να αναπτυχθεί εμπορικά η ανάγκη μας να γνωρίζουμε το μέλλον μας, κατάφερε να γίνουν μέρος της καθημερινότητας μας οι ερμηνείες των Πλανητικών Φαινόμενων, προσθέτοντας βεβαίως παράλληλα δικούς της κανόνες στην παρουσίαση των προβλέψεων.
* * Σημειώστε ότι ακολουθώ αρχαιοελληνικές μεθόδους. Και παρότι δεν υστερώ από γνώσεις, οφείλω να δηλώνω ότι δεν ασχολούμαι επαγγελματικά. Τούτο διότι, έτσι έχω την επιλογή να δημοσιεύω τα σχετικά άρθρα μου σύμφωνα με όσα θεωρώ σημαντικά (κατά την κρίση μου), και σύμφωνα βεβαίως με την ευχέρεια του ελεύθερου χρόνου μου, καθώς έχω την ενασχόληση μου σε άλλους τομείς.


Από αρχαιοτάτων χρόνων, ήταν  γνωστό ότι ο Νέος Ηλιακός Κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία. Επομένως στην ουσία, από Αστρολογικής πλευράς, τότε γίνεται και η έναρξη του Νέου Έτους. 
Μάλιστα, σε πολλά κράτη του Πλανήτη μας, έως και αιώνες μετά την Γέννηση Του Χριστού (τον 16ο αιώνα), είχε καθιερωθεί ως πρώτη ημέρα του Νέου Έτους να εορτάζεται η 1η Απριλίου. 
Τούτο διότι μετά την Εαρινή Ισημερία Αναγεννιέται η Φύση, και έτσι αρχίζει και ένας νέος κύκλος ζωής.
Ο Κριός ως και σήμερα συμβολίζει την αρχή του κύκλου ζωής, γι’ αυτό και ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό που εκπροσωπεί ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο. Ακολουθεί το κάθε επόμενο Ζώδιο, το οποίο επίσης αντιπροσωπεύει τον δικό του μήνα (ολόκληρο).. ασχέτως εάν λόγω της αλλαγής του εορτασμού του νέου έτους (την 1η Ιανουαρίου), λόγω των μετέπειτα παγκόσμιων μετρήσεων του χρόνου (νέου ημερολογίου), οι αλλαγές των Ζωδίων γίνονται στο τρίτο δεκαήμερο των μηνών.
Επομένως, ενώ περνάμε από Αστερισμό σε Αστερισμό και γιορτάζουμε τα γενέθλια μας σύμφωνα με τις ημερομηνίες που γνωρίζουμε.. ωστόσο, επηρεαζόμαστε όλοι μας απ’ τα χαρακτηριστικά του Ζωδίου που κυριαρχούν μέσα στον συγκεκριμένο μήνα. Εξηγώ παρακάτω. 

Οι Αστερισμοί και οι Κυβερνήτες τους:

Παρατηρήστε την φωτογραφία που συνοδεύει το παρόν κείμενο. Φανταστείτε τον Ζωδιακό Κύκλο σαν μια ρόδα ποδηλάτου με 6 ακτίνες. Η κάθε πλευρά της ακτίνας, είναι ο χώρος ενός διαφορετικού Αστερισμού, που τον εκπροσωπεί κάποιο απ’ τα 12 ομώνυμα Ζώδια. Στο κέντρο του κύκλου ενώνονται (δένονται) όλες οι ακτίνες μεταξύ τους, γι’ αυτό και επηρεάζονται όλα τα Ζώδια όταν εκδηλωθούν έντονα Φαινόμενα σε έναν απ’ τους Αστερισμούς. Τις ακτίνες αυτές τις ονομάζουμε Άξονες.

Επομένως, στις άκρες του κάθε άξονα, καθώς κυριαρχούν οι προτεραιότητες του ενός Ζωδίου, ενώ στην απέναντι του άλλου Ζωδίου, είναι αναμενόμενο να υπάρχει μία “διαπραγμάτευση” μεταξύ των δύο Ζωδίων. 

Η αλληλεπίδραση αυτή, άλλοτε είναι θετική και άλλοτε αρνητική, ειδικότερα για τα Ζώδια που βρίσκονται απέναντι, όταν λαμβάνει χώρα η Πανσέληνος στον κοινό τους Άξονα. 
Οι θέσεις των Ζωδίων δεν αλλάζουν ποτέ, γι' αυτό άλλωστε γνωρίζουμε ότι τα  Ζώδια της Φωτιάς (ή αλλιώς τα πύρινα) σχηματίζουν άξονα με του Αέρα, ενώ της Γής με του Νερού.

*Σημειώστε, εάν δεν γνωρίζετε με ποιο Ζώδιο σχηματίζετε ΑΞΟΝΑ:
ΚΡΙΟΣ _ ΖΥΓΟΣ
ΛΕΟΝΤΑΣ – ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΤΟΞΟΤΗΣ – ΔΙΔΥΜΟΣ
ΤΑΥΡΟΣ – ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΠΑΡΘΕΝΟΣ – ΙΧΘΕΙΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Και καθώς το καθένα Ζώδιο από την πλευρά του θέλει να καλύψει τις δικές του προτεραιότητες, κατά καιρούς τα Ζώδια που συνδέονται με τον ίδιο Άξονα, συμβαίνει να χάνουν τις ισορροπίες και να περνάνε μια κρίσιμη φάση. Σε αυτόν τον διαπληκτισμό μεταξύ τους, δεν μένουν αμέτοχοι οι Πλανήτες Κυβερνήτες των Ζωδίων (θεότητες και χαρακτήρες, όπως τις περιγράφει η μυθολογία μας).. με σκοπό να επιβληθεί η ισορροπία στον Ζωδιακό Κύκλο.
Και συγκεκριμένα, οι Κυβερνήτες των Αστερισμών (των Ζωδίων μας), είναι οι Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος:
** Ήλιος _ Κρόνος _ Ουρανός _ Δίας _ Πλούτωνας _  Ποσειδώνας _ Άρης _ Ερμής _ Αφροδίτη και η Σελήνη.ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ & ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ:

*ΚΡΙΟΣ = ο πολεμοχαρής θεός ΑΡΗΣ
*ΤΑΥΡΟΣ = προστάτιδα του η ΑΦΡΟΔΙΤΗ
*ΔΙΔΥΜΟΙ = ο συντονιστής των επικοινωνιών ΕΡΜΗΣ
*ΚΑΡΚΙΝΟΣ = η μητέρα των άστρων (των ψυχών), ΣΕΛΗΝΗ
*ΛΕΩΝ = το απόλυτο φώς ο ΗΛΙΟΣ
*ΠΑΡΘΕΝΟΣ = προστάτης της ο ΕΡΜΗΣ
*ΖΥΓΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ως γνήσιο παιδί της 
*ΣΚΟΡΠΙΟΣ = ο ΑΡΗΣ και ο θεός του κάτω κόσμου ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
*ΤΟΞΟΤΗΣ = θεός των θεών, ΔΙΑΣ
*ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ = ο ρυθμιστής του χρόνου ο ΚΡΟΝΟΣ – ο Πλανήτης του Πεπρωμένου
*ΥΔΡΟΧΟΟΣ = ο ΚΡΟΝΟΣ και  ο ρυθμιστής του σύμπαντος ο ΟΥΡΑΝΟΣ
*ΙΧΘΕΙΣ = ο ΔΙΑΣ και ο θεός του υγρού στοιχείου ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ


Τα τέσσερα στοιχεία της Φύσης, ως Ψυχικές Σφραγίδες: 

Ζώδια του Αέρα: Ζυγός - Δίδυμοι - Υδροχόος
Ζώδια της Φωτιάς: Κριός - Λέων - Τοξότης 
Ζώδια του Νερού: Καρκίνος - Σκορπιός - Ιχθείς 
Ζώδια της Γής: Ταύρος - Παρθένος - Αιγόκερως 

Οι  Χαρακτήρες των Αστερισμών: 

Ασφαλώς, η Πανσοφία Του είναι ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νου. Δεν μπορούμε να έχουμε απαντήσεις για τα πάντα. Μοναδικός Παντογνώστης είναι ο Θεός, Δημιουργός των πάντων. Γι’ αυτό άλλωστε θεωρώ πως είναι υπεραρκετό να μείνουμε στο γεγονός πως ο Δημιουργός μας, που αναμφισβήτητα όλα εν σοφία εποίησε, φρόντισε η κάθε εποχή του χρόνου να προσφέρει στον άνθρωπο τα εφόδια που του χρειάζονται για την εξέλιξη του επί της Γής. 
Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι μέσα στην κάθε εποχή του χρόνου, η φύση να μας υπενθυμίζει τα στάδια της ζωής μας. ‘Όπως:

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.    
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή. 

Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε Ζωδίου (ανθρώπου), υπάρχουν λίγο-πολύ όλες οι πλευρές των υπολοίπων Ζωδίων.

Δηλαδή. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας κι ένα «άγνωστο ή μυστικό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί ενστικτωδώς όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Δηλαδή, όλοι μας και ανάλογα την στιγμή  γινόμαστε (π.χ.) ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πιο έντονα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. Η διαφορετικότητα προφανώς είναι απαραίτητο στοιχείο, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται οι Χαρακτήρες των Αστερισμών,  με σκοπό να μπορεί να υπάρχει εξέλιξη μέσα απ’ την συνύπαρξη μας.

Επομένως, για να δώσουμε μια βαθύτερη ερμηνεία στα δεδομένα – στα αναμενόμενα Συμπαντικά φαινόμενα, χρησιμοποιούμε τις κάρτες του Αστρολογικού Ταρό, που ερμηνεύουν τις εξελίξεις στα διάφορα παραπάνω στάδια της ζωής μας, όπως όμως και το αποτέλεσμα των επιλογών μας.

Η μέθοδος Προβλέψεων, μέσω Αστρολογικού Ταρό:

Η Μελλοντολογία αγαπημένοι μου αναγνώστες είναι επιστήμη, η οποία μελετά και ερευνά όλες τις μεθόδους προβλέψεων όπως και σε συνδυασμό μεταξύ τους – τις δυνατότητες να δούμε το μέλλον -  το ποσοστό εγκυρότητας - όπως και τις πιθανότητες να διευρυνθούν οι ανθρώπινες ικανότητες, σε ότι αφορά την διορατικότητα, ενόραση, τηλεπάθεια κ.λ.π. 
Επομένως η μελλοντολογία δεν μία είναι ειδικότητα, δεν είναι κάποια τεχνική, δεν είναι μία συγκεκριμένη μορφή μαντείας, και κυρίως δεν είναι επάγγελμα για προσωπικές προβλέψεις. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο παρακαλώ, για να ενημερωθείτε: 
https://psychologyastrology.blogspot.gr/2017/03/blog-post_53.html


Μέθοδοι χαρτομαντείας υπάρχουν πολλές. Έχει επικρατήσει η ονομασία Ταρώ ή Ταρό σε πολλές και διαφορετικές κάρτες χαρτομαντείας. Ωστόσο η μελέτη των καρτών, γνωστές ως Αστρολογικό Ταρό, που συμπληρώνουν τις αστρολογικές προβλέψεις, είναι μία πανάρχαια μέθοδος με Ελληνικές ρίζες, που διαφέρει από οποιαδήποτε μορφή χαρτομαντείας.

Οι κάρτες του Αστρολογικού Ταρό είναι συγκεκριμένες. 
Τα φύλλα δεν προκύπτουν τυχαία – δεν επιλέγονται τυχαία – δεν μπαίνουν σε τυχαία σειρά (δεν ανακατεύουμε – δεν ρίχνουμε τα χαρτιά κάθε φορά).. αλλά εδώ και αιώνες βαδίζουν σταθερά γύρω από τον Ζωδιακό Κύκλο. Η πορεία τους θυμίζει το ωρολόϊ του χρόνου, με τους τρείς δείκτες του. Ακολουθούν δηλαδή την πορεία του Ήλιου (κυκλικά), γύρω από Αστρικό Κύκλο. 

Και πιο συγκεκριμένα: Οι κάρτες είναι αριθμημένες και μετακινούνται με διαφορετική ταχύτητα. Κάθε χρόνο μία από τις κάρτες αντιπροσωπεύει όλο τον χρόνο για όλα τα Ζώδια. Κάθε μήνα (με την σειρά τους), μία κάρτα αντιπροσωπεύει όλο τον μήνα για όλα τα Ζώδια, και επηρεάζει αναλόγως και το Ζώδιο που εκπροσωπεί τον ίδιο μήνα. Επίσης κάθε χρόνο, για ολόκληρο τον χρόνο, το κάθε Ζώδιο έχει την δική του κάρτα, η οποία σε συνδυασμό με την ετήσια κάρτα του έτους, αποκαλύπτει τις πιθανές εξελίξεις αλλά και τα αποτελέσματα των αποφάσεων – πράξεων – συμπεριφορών του γενικότερα. Και βεβαίως, οι ερμηνείες των καρτών διαφέρουν από Ζώδιο σε Ζώδιο.

Φυσικά όμως, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει πως όσο εξελισσόμαστε, αλλάζουν αναλόγως και οι στάσεις του Σύμπαντος απέναντι μας. Δημιουργείται μια Αλυσιδωτή αντίδραση. Και καθώς οι επιλογές μας, διαμορφώνουν και τον τρόπο της ζωής μας, οι ερμηνείες των καρτών συμβαδίζουν με το στάδιο της εξέλιξης μας. Οπότε σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, ενώ μπορούμε να γνωρίζουμε τις κάρτες που θα “κυριαρχήσουν” και σε όλα τα επόμενα χρόνια.. εκ των προτέρων όμως κρατάμε τις επιφυλάξεις μας, διότι το αποτέλεσμα κρίνεται από την πράξη !!. 

* * Προβλέπεται το αποτέλεσμα των επιλογών μας ?!.

Ο Θεός μας έδωσε ελεύθερη βούληση, επομένως έχουμε και το δικαίωμα των επιλογών μας. Αλλά καθώς τα πάντα έχουν δύο όψεις, με αποτέλεσμα οι επιλογές μας να έχουν ανεπιθύμητες εξελίξεις.. οι παρεμβολές του Σύμπαντος έχουν ως σκοπό να μας διδάξουν μέσα από τα λάθη μας, και στην συνέχεια να μας δώσουν μια επόμενη ευκαιρία.
Είναι βέβαιο ότι το Σύμπαν πάντα τάσσεται υπέρ μας, γι’ αυτό μάλιστα μας προειδοποιεί με μηνύματα του προς εμάς. 
Μηνύματα σχετικά με το αποτέλεσμα των επιλογών μας, τα οποία, μάς επιτρέπει να τα αποκωδικοποιήσουμε μέσω Αστρολογικού Ταρό. 

Και τέλος.. το σίγουρο επίσης είναι πως υπάρχει λόγος που Τίποτα δεν γίνεται Τυχαία.. όλα έχουν κάποιον σκοπό, και όλα γίνονται στην ώρα τους. Οπότε όταν ανοίγει ένας κύκλος, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να κλείσει. Ο ετήσιος κύκλος προβλέψεων ολοκληρώνεται τέλος Μαρτίου. Γι΄ αυτό άλλωστε (όπως διαπιστώνετε), δημοσιεύω τις ετήσιες προβλέψεις μου με την Εαρινή Ισημερία, και οι μηνιαίες ξεκινούν με τον μήνα Απρίλιο. Στην ίδια ανάρτηση μου, απλά κάθε επόμενο μήνα, συμπληρώνω τις δυνατότητες που μας παρέχει το Σύμπαν στα επόμενα μας βήματα.  

~ ~ Κλείνοντας οφείλω να τονίσω ότι πέραν όλων των Αστρολογικών προβλέψεων, τις θέσεις των Πλανητών στον Αστρολογικό μας χάρτη κ.λ.π. θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η κάθε περίπτωση είναι μοναδική, και έτσι θα πρέπει να εξετάζεται. Αναλύοντας δηλαδή τα βιώματα – τις εμπειρίες – τα γεγονότα – τα πρόσωπα που επηρεάζουν την ζωή μας (θετικά ή αρνητικά)..  γι' αυτό άλλωστε συνιστώ να διαβάζετε όλο το κείμενο όταν δημοσιεύω δικές μου προβλέψεις, και όχι επιλεκτικά ότι αφορά μόνο το δικό σας Ζώδιο.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*