Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

*Ο τομέας της Ψυχοερεύνησης - Παραψυχολογίας .. ερμηνεύει τα Ανεξήγητα*


Ο επιστημονικός τομέας της Ψυχοερεύνησης και κατ' επέκταση της Παραψυχολογίας, έχει όντως αμείωτο ενδιαφέρον !!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Έχω δημιουργήσει ένα νέο Ιστολόγιο (Blog) με τίτλο Ψυχανάλυση - Ψυχοερεύνηση, στο οποίο  αποθηκεύω σταδιακά άρθρα μου με πάσης φύσεως έρευνες και μελέτες, γύρω από τις λεγόμενες "ανεξήγητες" πτυχές της ανθρώπινης ψυχής, και των υπερφυσικών φαινομένων γενικότερα.
Και τούτο διότι ό,τι δεν γνωρίζει ο άνθρωπος, άλλοτε τον τρομάζει και δεν θέλει να ξέρει - κι άλλοτε το παρερμηνεύει. 

     Στο σημείο αυτό διευκρινίζω ότι ο όρος "Μεταφυσικό" δεν ισχύει πλέον στις μέρες, παρότι συνεχίζουμε να τον χρησιμοποιούμε. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν υπάγεται στους νόμους της φύση (δηλαδή θεωρείται μετά_φυσικό), αλλά ασφαλώς όμως, υπάρχει το Υπέρ_φυσικό (υπερφυσικό), κάτι περισσότερο ή και ισχυρότερο απ' το συνηθισμένο. 
Γι' αυτό άλλωστε ονομάζουμε Υπερφυσικό Φαινόμενο οτιδήποτε παρουσιάζει ιδιαιτερότητες που δεν είναι συνηθισμένες, ή ό,τι δεν επιδέχεται ανθρώπινη παρέμβαση.   

Μια μερίδα ανθρώπων επίσης, δεν γνωρίζει επακριβώς τί θεωρείται Παραψυχολογία, όπως και τον ρόλο όλων εκείνων που ασχολούνται με τις Ψυχικές Έρευνες.
Στην κατηγορία αυτή υπάγονται επιστήμονες που ασχολούνται με θέματα που αφορούν  την ανθρώπινη ύπαρξη. Ειδικότερα τα πάσης φύσεως παραψυχολογικά φαινόμενα των ψυχικών δυνάμεων, και των ιδιαίτερων εγκεφαλικών δυνατοτήτων.

Ως παράδειγμα, στα σχετικά πανεπιστημιακά κέντρα ερευνών, ασχολούνται με φαινόμενα όπως η Ψυχοκίνηση – Τηλεπάθεια – Τηλεκίνηση – Τηλεμεταφορά - Πυροκίνηση – Μεταβολιασμός – Διόραση – Διακοή – Αυτόματη Γραφή – Ενεργειακή Ιατρική – Προμήνυμα Θανάτου.. και πολλά άλλα.  

     Οι Ψυχικές Έρευνες λοιπόν, είναι επιστημονικός κλάδος που ασχολείται με την μελέτη διαφόρων φαινομένων, πραγματικών ή και υποτιθέμενων. Και προκειμένου να “απομυθοποιήσει” το μεταφυσικό ή αλλιώς παραφυσικό, στηρίζεται στις καθολικά αποδεκτές σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες. Επομένως, είναι απαραίτητη η συνεργασία με διαφόρους επιστημονικούς τομείς. Σε θεωρητικό επίπεδο, το φάσμα της έρευνας δεν έχει όρια !!.

«Μυστήριο» χαρακτηρίζουμε ό,τι μας είναι άγνωστο, γι' αυτό δημιουργήθηκε ο όρος «Ανεξήγητο Φαινόμενο»:  

     Έχει παρατηρηθεί ότι τα άτομα που δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσα κρύβουν μυστήριο, έχουν βιώσει κάποια Υπερφυσική εμπειρία. Έχουν καταγραφεί αμέτρητα φαινόμενα. Ωστόσο, πριν πιστέψουμε σε οποιαδήποτε φημολογία, θα πρέπει να εξετάσουμε όλες τις εκδοχές και πιθανότητες.

Τα ανεξήγητα φαινόμενα όπως και οι άγνωστες ανθρώπινες ικανότητες, ανέκαθεν άφηναν την φαντασία να καλπάζει. Και όπως όλα τα ανεξήγητα (έως και στις μέρες μας), συνήθως δημιουργούσαν τρόμο. Τρόμο διότι κάθε τί άγνωστο παίρνει τρομερές εξωπραγματικές διαστάσεις στο μυαλό μας. Τρισδιάστατες όπως θα τις χαρακτηρίζαμε σήμερα !!. 
Παλαιότερα μάλιστα, ακόμη και οι άγνωστες ψυχικές παθήσεις αντιμετωπίζονταν ως άγνωστο φαινόμενο. Και τότε οι δεισιδαιμονίες οργίαζαν. Ως παράδειγμα κατά τον μεσαίωνα, όταν ένα άτομο είχε κάποιες έντονες ψυχολογικές ή διανοητικές διαταραχές, το θεωρούσαν φορέα κακού πνεύματος, ή ακόμη και δαιμονισμένο !!.

Η Παραψυχολογία επομένως, είναι ο επιστημονικός κλάδος που ασχολείται με την μελέτη διαφόρων ψυχικών φαινομένων, πραγματικών ή και υποτιθέμενων, που μοιάζουν ως ανεξήγητα με βάση τις σημερινές καθολικά αποδεκτές επιστημονικές θεωρίες. 
Κατά την παραψυχολογική έρευνα, είναι απαραίτητη και η συνεργασία με άλλους επιστημονικούς τομείς. Για παράδειγμα, η έρευνα πάνω στην «υπεραισθησιακή αντίληψη» απαιτεί τη συνεργασία με την πειραματική ψυχολογία, ενώ η έρευνα πάνω σε ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα απαιτεί την συνεργασία με τον τομέα της Φυσικής κ.λ.π.

Ο όρος Ψυχικές Έρευνες:  

      Κέντρα Ψυχικών Ερευνών, όπως τα κατανοούμε σήμερα, υπήρχαν από την αρχαιότητα. Διδάκτορες Φιλοσοφικών Σχολών στην αρχαία Ελλάδα, (νοεπλατωνικοί, νεοπυθαγόρειοι κ.ά), ήσαν οι αρχαιότεροι Ψυχοερευνητές.
Επομένως, ενώ ο όρος Ψυχοερεύνηση έχει προηγηθεί του όρου Παραψυχολογία, δεν είναι ένας παραδοσιακός επιστημονικός τομέας, αλλά ένας συνεχώς εξελισσόμενος χώρος, όπου διάφορες ειδικότητες (όπως φιλόσοφοι, ανθρωπολόγοι, γλωσσολόγοι, ιστορικοί, εθνολόγοι, ψυχίατροι και νευροφυσιολόγοι κ.ά) μπορούν να παίξουν σημαντικότατο ρόλο στην ολοκλήρωση των συμπερασμάτων.

Απώτερος σκοπός του Ψυχοερευνητή είναι να “απομυθοποιήσει” το λεγόμενο Μεταφυσικό, αναζητώντας εξηγήσεις ικανές να ερμηνεύσουν την “άγνωστη πραγματικότητα”. 
Το άγνωστο πάντα νιώθουμε να κρύβει κινδύνους, διότι όταν αντιλαμβανόμαστε πως κάτι συμβαίνει που όμως είναι πέραν απ’ το γνωστικό μας πεδίο, τότε το σκεπτικό δημιουργεί διάφορες εκδοχές γι’ αυτό το άγνωστο συμβάν. Συνήθως τρομακτικές !!.

Υπάρχει επίσης η εκδοχή να κλονιστεί η πίστη μας προς κάτι που πιστεύουμε στην προστασία του (όπως κάτι Θεϊκό), διότι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πού οφείλεται η παρουσία του. Προκειμένου επίσης να πάψουμε να υποφέρουμε ψυχικά, ενδέχεται να οδηγηθούμε σε ενέργειες οι οποίες θα μας βλάψουν ηθικά και οικονομικά !!.

Με λίγα λόγια, δουλειά μου δεν είναι να σας παρουσιάζω την δική μου άποψη ή την δική μου τοποθέτηση επί του θέματος που παρουσιάζω, αλλά αντιθέτως, να αναλύω τα πάντα σφαιρικά. Τις περισσότερες φορές δε, αφήνω τα συμπεράσματα να είναι δικά σας. 

Η αλήθεια είναι πως η εξέλιξη μας οφείλεται στις ακατάπαυστες έρευνες για πολλά και διάφορα που χαρακτηρίζουμε ως εξωπραγματικά, και που ονομάσαμε «Μεταφυσικά». 
Ωστόσο, τα πάντα είναι «Φυσικά Φαινόμενα», με την διαφορά ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν τον  συνηθισμένο βαθμό συνηθισμένων ικανοτήτων – υπερβαίνουν των πέντε αισθήσεων μας – υπερβαίνουν της απλής λογικής .. και τότε έχουμε να κάνουμε με το «Υπερφυσικό».     


Δεν είναι τυχαία η έκφραση "τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται" !!

      Για την αρχαία φιλοσοφική, οι υπερφυσικές ικανότητες όπως η λήψη φαεινών ιδεών αλλά και μελλοντικών προβλέψεων, προέρχονταν από την «Πηγή Καθαρού Φωτός και Γνώσεων», της οποίας θεός πίστευαν πως ήταν ο Απόλλωνας.

Υποστήριζαν δηλαδή ότι κάπου στο Υπερπέραν, τα πάντα, όλα όσα σωστά έγιναν και σοφά ειπώθηκαν, ακόμα κι όσα σχηματίστηκαν ως εποικοδομητικές σκέψεις στον νου των ανθρώπων όλων των εποχών, καταγράφονται σε ένα είδος αρχείου. Επιπλέον, το αρχείο αυτό εμπλουτίζεται συνεχώς με γνώσεις και σοφία, απ’ το Απολλώνιο Πνεύμα.

Μάλιστα, μετά από μακροχρόνιες επιστημονικές μελέτες, εξηγούνται όλα τα παραπάνω με πιο κατανοητό τρόπο. Τίποτα δεν χάνεται στο Σύμπαν. Από ύλη θα μετατραπεί σε ενέργεια και έτσι δεν πρόκειται να χαθεί. Οι δε μνήμες και οι γενικότερες γνώσεις, πιθανότατα αποθηκεύονται σε ένα “Συμπαντικό Αρχείο”.  

Η πεποίθηση τους πως "τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται", στις μέρες μας μεταφράζεται ως τηλεπάθεια, η οποία παρουσιάζεται σε αρκετές μορφές.

Λειτουργούμε λοιπόν ως πομποί και δέκτες, με έναν ασύλληπτο για το μυαλό μας τρόπο, μέσω της λεγόμενης «Αύρα Ψυχής». Κι αν θέλουμε να το δούμε από διαφορετική σκοπιά, τότε αυτό το άυλο στοιχείο που μας περιβάλει, μπορούμε να το πούμε, ανθρώπινο Πνεύμα.
Κάπως έτσι σήμερα, από την εποχή του Rhine μέχρι και πρόσφατα, περισσότερα από 2.500 πειράματα έχουν αποδείξει πως ο νους μας μπορεί και δέχεται πληροφορίες (σε μικρές ποσότητες), ακόμη και από μεγάλη απόσταση, δίχως την χρήση των γνωστών πέντε αισθήσεων μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εξηγείται και δυνατότητα «μεταβίβαση σκέψεων» !!.

* * Τα παραπάνω ωστόσο ανήκουν σε άρθρο μου σχετικά με την αλληλεπίδραση της Αύρας μας, με μία ή και περισσότερες Αύρες.

      Οι μελέτες λοιπόν σχετικά με την ανθρώπινη φύση, δείχνουν ότι ο άνθρωπος κρύβει ικανότητες, που για όσους δεν τις γνωρίζουν "τρομάζει ο νους" !!. 
Κάτω απ’ την επιφάνεια του συνειδητού και της λογικής, υπάρχουν ασυνείδητες κινητήριες δυνάμεις, οι οποίες σε παλαιότερες εποχές χαρακτηρίζονταν ως «σκοτεινές – δαιμονικές». Ειδικά κατά την εποχή του Μεσαίωνα. Αλλά ακόμη σε επόμενες εποχές, η εντύπωση που ήδη είχε δοθεί στον κόσμο, (επηρεασμένοι κι απ’ τις μεσαιωνικές δεισιδαιμονίες), ήταν ότι αυτές τις δυνάμεις τις έχουν μόνο τα μέντιουμ, άτομα που ασχολούνται με τα πνεύματα ή και την μαγεία.
Γι’ αυτό άλλωστε και στις μέρες μας ακόμη, η λέξη παραψυχολογία ή μελλοντολογία, παραπέμπει σε μέντιουμ. Καμία σχέση βεβαίως !!. 


Πράγματι, συμβαίνει να λειτουργούμε ως πομποί και δέκτες:

       Μετά όλα τα παραπάνω, διαπιστώνουμε πως όντως είναι στην φύση μας η ικανότητα για να ερχόμαστε σε επαφή με πνεύματα ζωντανών ψυχών (να σμίγουν οι Αύρες μας δηλαδή), και αυτό θεωρείται ως δεδομένο. Διαθέτουμε Αύρα που περιβάλει την ψυχή μας. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και τον όρο «Πνεύμα». 
Κατά πόσο όμως μπορούμε να επικοινωνούμε συνειδητά με πνεύματα νεκρών ψυχών (να καλούμε δηλαδή πνεύματα πεθαμένων κ.λ.π.).. αυτό δεν είναι εφικτό. Πρόκειται για ψευδαίσθηση, γέννημα του μυαλού, στην προσπάθεια του να εξηγήσει την άγνωστη παρουσία (την ενέργεια), που την προσέλκυσε προς το μέρος και που όντως έχει την αίσθηση να τον περιβάλει. 

* * Και στο σημείο αυτό, σοφό είναι να λάβουμε υπόψη μας την βάσιμη θεωρία που υποστήριζε ο Πλάτωνας, και επεκτάθηκε σε αυτήν ο Πυθαγόρας:   
«Δεν υπάρχει τύχη ούτε σύμπτωση όταν εκπληρώνεται μια βαθύτερη επιθυμία μας. Αυτό που ονομάζουμε ευτυχές συμβάν, οφείλεται στην ορθή λειτουργία του εγκεφάλου. Είναι η συνέπεια που μαγνητίζει – έλκει και καθορίζει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα». 

Με απλά λόγια το συμπέρασμα δηλαδή .. «εμείς οι ίδιοι έλκουμε το θαύμα προς το μέρος μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι προκαλούμε να συμβεί αυτό που μας φοβίζει» !!. 


Τα Οριακά Φαινόμενα.. συνοπτική Ιστορία:

      Σε μετέπειτα εποχές, οι Υπερφυσικές ικανότητες ονομάστηκαν «παραφυσικά φαινόμενα», και οι πρώτες μελέτες έγιναν σε κέντρα - ινστιτούτα μελετών «Ανεξήγητων Φαινόμενων».
Το 1882 ιδρύθηκε στο Λονδίνο η Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών, που όμως είχε ως σκοπό να εξετάσει φαινόμενα, όπως φαντάσματα - στοιχειωμένα σπίτια κ.λ.π.. και που όπως αποδείχθηκε, είναι αποτελέσματα Ψυχοκίνησης (αναλύω σε άλλο μου άρθρο). Από εκείνο το διάστημα για αρκετά χρόνια, ο επικρατέστερος όρος ήταν «Ψυχικά Φαινόμενα».

Την λέξη parapsychologie την καθιέρωσε πρώτος ο Γερμανός καθηγητής φιλοσοφίας Max Dessoir, όταν σε άρθρο του το 1889 ανέλυσε τα «οριακά φαινόμενα», και τότε εμπνεύστηκε τον όρο «παραψυχολογία»,  για να δώσει τον ορισμό στην συγκεκριμένη επιστήμη.  
Ωστόσο, ο όρος παραψυχολογία, έμεινε στην αφάνεια τουλάχιστον μέχρι το 1937, όπου ο Joseph Rhine, ίδρυσε το παραψυχολογικό εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο Duke των ΗΠΑ, o οποίος και θεμελίωσε την εργαστηριακή Παραψυχολογία, περίπου έτσι όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Λίγα χρόνια αργότερα, άρχισαν σταδιακά να λειτουργούν οργανισμοί όπως το Parapsychology Foundation, το Parapsychological Association, το Institute of Noetic Sciences, το Anomalistic Psychology Research Unit στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, και άλλα μεγάλα παραψυχολογικά παραρτήματα σε γνωστά Πανεπιστήμια σε διάφορα άλλα κράτη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γής, όπου γίνονται συνέδρια, εκδίδονται επιστημονικά έντυπα κ.ά
Λειτουργούν σε συνεργασία με εκατοντάδες επιστήμονες απ’ όλες τις ειδικότητες πέραν της ιατρικής και της ψυχολογίας (όπως ανθρωπολογία, φυσική, χημεία, φιλοσοφία, αρχαιολογία  κ.ά.), με κοινό στόχο την κατανόηση των λεγόμενων «οριακών φαινομένων».

Βέβαια, η αναγνώριση του Parapsychological Association το 1969 από το American Association for the Advancement of Science, την μεγαλύτερη επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες.
Διότι με την αποδοχή της Παραψυχολογίας ως επιστήμη και όχι πια ως "ψευδοεπιστήμη", ο τομέας απέκτησε τον σεβασμό που χρειάζεται και απαιτεί ένας σωστός ερευνητικός κλάδος για να ορθοποδήσει. Ο όρος των ερευνών καθιερώθηκε ως Ψυχοερεύνηση, και ο ερευνητής ονομάζεται Ψυχοερευνητής.

Επομένως ο Ψυχοερευνητής εξετάζει την οποιαδήποτε "ορατή και αθέατη" πλευρά της ανθρώπινης φύσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ψυχοερευνητές στις μέρες μας, εκτός το γεγονός ότι ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην σύγχρονη ψυχολογία, προσφέρουν αποτελεσματικό έργο στις έρευνες μυστικών υπηρεσιών και αστυνομικών αρχών (ειδικότερα στις Η.Π.Α), σε ότι αφορά την μελέτη των προφίλ άγνωστων δραστών (κακοποιών), όπως, τον τρόπο σκέψης τους - την ψυχοσύνθεση τους - τις πιθανές επόμενες κινήσεις τους κ.ά.


Τα τέσσερα Στοιχεία της Φύσης (Νερό - Αέρας - Φωτιά - Γή), ως Ψυχικές Σφραγίδες: 


Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την ανθρώπινη ύπαρξη αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης. 
Ήταν οι πρώτοι μελετητές των φυσικών και πλανητικών φαινομένων. Παρατηρούσαν την επίδραση που είχαν στον άνθρωπο και σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς τα καιρικά και φυσικά φαινόμενα, πιθανολογώντας ότι τα Τέσσερα Στοιχεία της φύσης αντιστοιχούν με άλλες μορφές ζωής. Και πράγματι, αυτό μας αποδεικνύει η επιστήμη του σήμερα.

Στο σημείο αυτό θεωρώ απαραίτητο να συμπληρώσω ότι, η Πεντάκτινος των Πυθαγορείων με τα αλχημιστικά σύμβολα των φυσικών στοιχείων, συμβολίζει τα τέσσερα προαναφερόμενα Στοιχεία, απ’ τα οποία δομείται ο αόρατος κι ο ορατός Κόσμος.
Την λεγόμενη Πεντάλφα, την συναντάμε αρχικά ως σύμβολο της Πυθαγόρειας φιλοσοφίας, σε σχέση με την τελειότητα του ανθρώπου και του Θεού Εντός και της Αιωνιότητας.
Κατά τον Πυθαγόρα ο αριθμός πέντε (5) είναι ο αριθμός του ανθρώπου και της Ψυχής.


Κάθε άκρη της Πεντάλφας σχετίζεται με ένα στοιχείο, που δίνει ζωή στον άνθρωπο αλλά και που το δημιουργεί ο άνθρωπος:

Γή = ύλη γενικά, σάρκα, οστά, οργανικά στοιχεία (ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο κ.λ.π).   
Νερό = σωματικά υγρά, και μάλιστα κατά 70-80% αποτελούμαστε από νερό.
Φωτιά = ενέργεια, θερμοκρασία, κυκλοφοριακό, κύτταρα.
Αέρας = ανάσα, οξυγόνο.  
Το πέμπτο άκρο που τείνει προς τα πάνω, συμβολίζει την Ψυχή και το Θείο.

Η πεντάλφα λοιπόν, είναι ένα δυνατό σύμβολο, ένα σύμβολο ενέργειας και δυνάμεων, αλλά δυστυχώς πολύ παρεξηγημένο και κακοποιημένο από διάφορους κύκλους, επειδή ξέπεσε σε μιαρά χέρια.

Συνεπώς το συμπέρασμα είναι ότι, είναι άρρηκτες οι σχέσεις του Ανθρώπου με το Σύμπαν και την Φύση, καθώς ο άνθρωπος πράγματι έλκει τα στοιχεία απ’ τα οποία είναι φτιαγμένος.. επομένως μπορεί και να τα χειραγωγεί !!.  


Και καταλήγω: 
Καθότι ο άνθρωπος φέρει μέσα του και τα τέσσερα συστατικά της φύσης, αλλά και την ζωτική δύναμη της δημιουργίας (οι Κινέζοι μεταγενέστερα το ονόμασαν τσι), μπορεί να στηριχθεί η θεωρία ότι, «οι κινήσεις των τεσσάρων στοιχείων, μονάχα με τη δύναμη της θέλησης είναι αληθινές».
Όπως δηλαδή η πυροκίνηση και η τηλεκίνηση, που είναι απ’ τα πιο γνωστά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί.

* * Ο άνθρωπος τελικά είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα Του Δημιουργού του.. δίχως αυτό να το κατανοεί !!. 


Στην παράλληλη Ιστοσελίδα μου "Ψυχανάλυση - Ψυχοερεύνηση" θα βρείτε ποικίλα άρθρα μου στα οποία αναλύω αρκετά φαινόμενα όπως προαναφέρω: Τηλεπάθεια - Τηλεκίνηση - Πυροκίνηση - Αυτόματη Γραφή κ.ά.
Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο, δεν έχετε απολύτως καμία οικονομική επιβάρυνση: 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Εάν προκύπτει σοβαρός λόγος για επικοινωνία μαζί μου, στείλτε το προσωπικό μήνυμα σας απ’ την δημόσια σελίδα μου στο facebook, ή στο e-mail μου. Υπάρχουν στις πληροφορίες της αρχικής μου σελίδας. 
Γράψτε το ονοματεπώνυμο σας, τον τόπο διαμονής σας, και το θέμα σας συνοπτικά. Θα το λάβω προσωπικά, και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου