Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

*Ψυχοερεύνηση – Παραψυχολογία*

Ο τομέας της Ψυχοερεύνησης – Παραψυχολογίας έχει όντως αμείωτο ενδιαφέρον !!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Στο νέο αρχείο με τίτλο «Ψυχοερεύνηση – Παραψυχολογία», μεταφέρω άρθρα μου με θέματα πάσης φύσεως γύρω από τις ανεξήγητες πτυχές της ψυχή του ανθρώπου, και των υπερφυσικών φαινομένων. Προτείνω να διαβάσετε το παρόν άρθρο μου προσεκτικά, επειδή ορισμένοι δεν γνωρίζουν επακριβώς τον ρόλο όλων εκείνων που ασχολούνται με τις Ψυχικές Έρευνες.
Στην κατηγορία αυτή υπάγονται όλοι εκείνοι οι οποίοι ασχολούνται με θέματα γύρω από την ψυχή του ανθρώπου και των πάσης φύσεως παραψυχολογικών θεμάτων – ψυχικών δυνάμεων – ψυχοκίνες.

Κλάδοι ερευνών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι επίσης ότι αφορά την Ψυχοκίνηση – Τηλεπάθεια – Τηλεκίνηση – Τηλεμεταφορά - Πυροκίνηση – Μεταβολιασμός – Διόραση – Διακοή – Αυτόματη Γραφή – Ενεργειακή Ιατρική – Προμήνυμα Θανάτου.. και πολλά άλλα.  

Οι Ψυχικές Έρευνες λοιπόν, είναι επιστημονικός κλάδος που ασχολείται με την μελέτη διαφόρων φαινομένων, πραγματικών ή και υποτιθέμενων. Και προκειμένου να “απομυθοποιήσει” το μεταφυσικό, στηρίζεται στις σημερινές καθολικά αποδεκτές επιστημονικές θεωρίες. Δηλαδή, είναι απαραίτητη η συνεργασία με άλλους επιστημονικούς τομείς.
Σε θεωρητικό επίπεδο, το φάσμα της έρευνας δεν έχει όρια !!.        


Έχει παρατηρηθεί ότι τα άτομα που δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσα κρύβουν μυστήριο, έχουν βιώσει κάποια Υπερφυσική εμπειρία. Έχουν καταγραφεί αμέτρητα φαινόμενα. Ωστόσο, πριν πιστέψουμε σε οποιαδήποτε θεωρία, θα πρέπει να αποβάλουμε τις προκαταλήψεις και να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα.

«Μυστήριο», χαρακτηρίζουμε ό’τι μας είναι άγνωστο, επομένως, πρόκειται για «Ανεξήγητο Φαινόμενο». 
Τα ανεξήγητα φαινόμενα, όπως και οι άγνωστες ανθρώπινες ικανότητες, ανέκαθεν τρόμαζαν τον νού και άφηναν την φαντασία να καλπάζει. Και όπως όλα τα ανεξήγητα (έως και στις μέρες μας), δημιουργούσαν τρόμο. Τρόμο διότι κάθε τί άγνωστο παίρνει τρομερές εξωπραγματικές διαστάσεις στο μυαλό μας. Τρισδιάστατες όπως θα τις χαρακτηρίζαμε σήμερα !!.
Παλαιότερα, ακόμη και οι άγνωστες ψυχικές παθήσεις, αντιμετωπίζονταν ως άγνωστο φαινόμενο. Και τότε οι δεισιδαιμονίες οργίαζαν. Ως παράδειγμα, κατά τον μεσαίωνα, όταν ένα άτομο είχε κάποιες έντονες ψυχολογικές ή διανοητικές διαταραχές, το θεωρούσαν φορέα κακού πνεύματος, ή ακόμη και δαιμονισμένο !!.

Η Παραψυχολογία λοιπόν, είναι ο επιστημονικός κλάδος που ασχολείται με την μελέτη διαφόρων φαινομένων, πραγματικών ή και υποτιθέμενων, που μοιάζουν ως ανεξήγητα με βάση τις σημερινές καθολικά αποδεκτές επιστημονικές θεωρίες. Κατά την παραψυχολογική έρευνα, είναι απαραίτητη και η συνεργασία με άλλους επιστημονικούς τομείς. Για παράδειγμα, η έρευνα πάνω στην «υπεραισθησιακή αντίληψη» απαιτεί τη συνεργασία με την πειραματική ψυχολογία, ενώ η έρευνα πάνω σε ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα, την συνεργασία με τον τομέα της Φυσικής.

Ο όρος Ψυχικές Έρευνες:  

Κέντρα Ψυχικών Ερευνών, όπως τα κατανοούμε σήμερα, υπήρχαν από την αρχαιότητα. Διδάκτορες Φιλοσοφικών Σχολών στην αρχαία Ελλάδα, (νοεπλατωνικοί, νεοπυθαγόρειοι κ.ά), ήσαν οι αρχαιότεροι Ψυχοερευνητές.
Στην κατηγορία αυτή υπάγονται όλοι εκείνοι οι οποίοι ασχολούνται με θέματα γύρω από την ψυχή του ανθρώπου και των πάσης φύσεως παραψυχολογικών θεμάτων κ.ά.

Επομένως, ενώ ο όρος Ψυχοερεύνηση έχει προηγηθεί του όρου Παραψυχολογία, δεν είναι ένας παραδοσιακός επιστημονικός τομέας, αλλά ένας συνεχώς εξελισσόμενος χώρος, όπου διάφορες ειδικότητες (όπως φιλόσοφοι, ανθρωπολόγοι, γλωσσολόγοι, ιστορικοί, εθνολόγοι, ψυχίατροι και νευροφυσιολόγοι κ.ά) μπορούν να παίξουν σημαντικότατο ρόλο στην ολοκλήρωση των συμπερασμάτων.

Απώτερος σκοπός του Ψυχοερευνητή είναι να “απομυθοποιήσει” το Μεταφυσικό, αναζητώντας εξηγήσεις ικανές να ερμηνεύσουν την “άγνωστη πραγματικότητα”. Το άγνωστο πάντα κρύβει κινδύνους, διότι όταν αντιλαμβανόμαστε πως κάτι συμβαίνει που όμως είναι πέραν απ’ το γνωστικό μας πεδίο, τότε το σκεπτικό δημιουργεί διάφορες εκδοχές γι’ αυτό το άγνωστο συμβάν. Συνήθως φοβίστηκες !!.
Υπάρχει επίσης η εκδοχή να κλονιστεί η πίστη μας προς κάτι που νιώθουμε την προστασία του, διότι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πού οφείλεται η παρουσία του. Προκειμένου επίσης να πάψουμε να υποφέρουμε ψυχικά, ενδέχεται να οδηγηθούμε σε ενέργειες οι οποίες θα μας βλάψουν ηθικά και οικονομικά !!.

Με λίγα λόγια, δουλειά μου δεν είναι να σας παρουσιάζω την δική μου άποψη ή την δική μου τοποθέτηση επί του θέματος που παρουσιάζω, αλλά αντιθέτως, να αναλύω τα πάντα σφαιρικά. Τις περισσότερες φορές δε, αφήνω τα συμπεράσματα να είναι δικά σας. 

Η αλήθεια είναι πως η εξέλιξη μας οφείλεται στις ακατάπαυστες έρευνες για πολλά και διάφορα που τα χαρακτηρίζουμε ως εξωπραγματικά. Και αυτά τα ονομάζουμε «Μεταφυσικά». 
Ωστόσο, σχεδόν τα πάντα είναι «Φυσικά Φαινόμενα», με την διαφορά ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν τον  συνηθισμένο βαθμό ικανοτήτων μας – υπερβαίνουν των πέντε αισθήσεων μας – υπερβαίνουν της κοινής λογικής .. και τότε έχουμε να κάνουμε με το «Υπερφυσικό».     


Δεν είναι τυχαία η έκφραση "τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται" !!.

Για την αρχαία φιλοσοφική, οι υπερφυσικές ικανότητες όπως η λήψη φαεινών ιδεών αλλά και μελλοντικών προβλέψεων, προέρχονταν από την «Πηγή Καθαρού Φωτός», της οποίας θεός ήταν ο Απόλλωνας.
Υποστήριζαν δηλαδή ότι κάπου στο Υπερπέραν, τα πάντα, όλα όσα σωστά έγιναν και σοφά ειπώθηκαν, ακόμα κι όσα σχηματίστηκαν ως εποικοδομητικές σκέψεις στον νου των ανθρώπων όλων των εποχών, καταγράφονται σε ένα είδος αρχείου. Επιπλέον, το αρχείο αυτό εμπλουτίζεται συνεχώς με γνώσεις και σοφία, απ’ το Απολλώνιο Πνεύμα.

Μάλιστα, μετά από μακροχρόνιες επιστημονικές μελέτες, εξηγούνται όλα τα παραπάνω με πιο κατανοητό τρόπο. Τίποτα δεν χάνεται στο Σύμπαν. Από ύλη θα μετατραπεί σε ενέργεια και έτσι δεν πρόκειται να χαθεί. Οι δε μνήμες και οι γενικότερες γνώσεις, πιθανότατα αποθηκεύονται σε ένα “Συμπαντικό Αρχείο”.  

Η πεποίθηση τους πως "τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται", στις μέρες μας μεταφράζεται ως τηλεπάθεια, η οποία παρουσιάζεται σε αρκετές μορφές.

Λειτουργούμε λοιπόν ως πομποί και δέκτες, με έναν ασύλληπτο για το μυαλό μας τρόπο, μέσω της λεγόμενης «Αύρα Ψυχής». Κι αν θέλουμε να το δούμε από διαφορετική σκοπιά, τότε αυτό το άυλο στοιχείο που μας περιβάλει, μπορούμε να το πούμε, ανθρώπινο Πνεύμα.
Κάπως έτσι σήμερα, από την εποχή του Rhine μέχρι και πρόσφατα, περισσότερα από 2.500 πειράματα έχουν αποδείξει πως ο νους μας μπορεί και δέχεται πληροφορίες (σε μικρές ποσότητες), ακόμη και από μεγάλη απόσταση, δίχως την χρήση των γνωστών πέντε αισθήσεων μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εξηγείται και δυνατότητα «μεταβίβαση σκέψεων» !!.

Οι μελέτες λοιπόν σχετικά με την ανθρώπινη φύση, δείχνουν ότι ο άνθρωπος κρύβει ικανότητες, που για όσους δεν τις γνωρίζουν "τρομάζει ο νους" !!. 
Κάτω απ’ την επιφάνεια του συνειδητού και της λογικής, υπάρχουν ασυνείδητες κινητήριες δυνάμεις, οι οποίες σε παλαιότερες εποχές χαρακτηρίζονταν ως «σκοτεινές – δαιμονικές». Ειδικά κατά την εποχή του Μεσαίωνα. Αλλά ακόμη σε επόμενες εποχές, η εντύπωση που ήδη είχε δοθεί στον κόσμο, (επηρεασμένοι κι απ’ τις μεσαιωνικές δεισιδαιμονίες), ήταν ότι αυτές τις δυνάμεις τις έχουν μόνο τα μέντιουμ, άτομα που ασχολούνται με τα πνεύματα ή και την μαγεία.
Γι’ αυτό άλλωστε και στις μέρες μας ακόμη, η λέξη παραψυχολογία ή μελλοντολογία, παραπέμπει σε μέντιουμ. Καμία σχέση βεβαίως !!. 


Οριακά Φαινόμενα:

Σε αμέσως επόμενες εποχές, οι υπερφυσικές ικανότητες, ονομάστηκαν «παραφυσικά φαινόμενα». Μάλιστα οι πρώτες μελέτες έγιναν σε κέντρα - ινστιτούτα μελετών «Ανεξήγητων Φαινόμενων».
Το 1882 ιδρύθηκε στο Λονδίνο η Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών, που όμως είχε ως σκοπό να εξετάσει φαινόμενα, όπως φαντάσματα - στοιχειωμένα σπίτια κ.λ.π.. και που όπως αποδείχθηκε, είναι αποτελέσματα Ψυχοκίνησης (αναλύω σε άλλο μου άρθρο). Από εκείνο το διάστημα για αρκετά χρόνια, ο επικρατέστερος όρος ήταν «Ψυχικά Φαινόμενα».

Την λέξη parapsychologie την καθιέρωσε πρώτος ο Γερμανός καθηγητής φιλοσοφίας Max Dessoir, όταν σε άρθρο του το 1889 ανέλυσε τα «οριακά φαινόμενα», και τότε εμπνεύστηκε τον όρο «παραψυχολογία»,  για να δώσει τον ορισμό στην συγκεκριμένη επιστήμη.  
Ωστόσο, ο όρος παραψυχολογία, έμεινε στην αφάνεια τουλάχιστον μέχρι το 1937, όπου ο Joseph Rhine, ίδρυσε το παραψυχολογικό εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο Duke των ΗΠΑ, o οποίος και θεμελίωσε την εργαστηριακή Παραψυχολογία, περίπου έτσι όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Λίγα χρόνια αργότερα, άρχισαν σταδιακά να λειτουργούν οργανισμοί όπως το Parapsychology Foundation, το Parapsychological Association, το Institute of Noetic Sciences, το Anomalistic Psychology Research Unit στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, και άλλα μεγάλα παραψυχολογικά παραρτήματα σε γνωστά Πανεπιστήμια σε διάφορα άλλα κράτη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γής, όπου γίνονται συνέδρια, εκδίδονται επιστημονικά έντυπα κ.ά
Λειτουργούν σε συνεργασία με εκατοντάδες επιστήμονες απ’ όλες τις ειδικότητες πέραν της ιατρικής και της ψυχολογίας (όπως ανθρωπολογία, φυσική, χημεία, φιλοσοφία, αρχαιολογία  κ.ά.), με κοινό στόχο την κατανόηση των λεγόμενων «οριακών φαινομένων».

Βέβαια, η αναγνώριση του Parapsychological Association το 1969 από το American Association for the Advancement of Science, την μεγαλύτερη επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες.
Διότι με την αποδοχή της Παραψυχολογίας ως επιστήμη και όχι πια ως "ψευδοεπιστήμη", ο τομέας απέκτησε τον σεβασμό που χρειάζεται και απαιτεί ένας σωστός ερευνητικός κλάδος για να ορθοποδήσει. Ο όρος των ερευνών καθιερώθηκε ως Ψυχοερεύνηση, και ο ερευνητής ονομάζεται Ψυχοερευνητής.

Επομένως ο Ψυχοερευνητής, εξετάζει την οποιαδήποτε άγνωστη πλευρά της ανθρώπινης φύσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ψυχοερευνητές στις μέρες μας, εκτός το γεγονός ότι ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην σύγχρονη ψυχολογία, προσφέρουν αποτελεσματικό έργο στις έρευνες μυστικών υπηρεσιών και αστυνομικών αρχών (ειδικότερα στις Η.Π.Α), σε ότι αφορά την μελέτη των προφίλ άγνωστων δραστών (κακοποιών), τον τρόπο σκέψης τους, τις πιθανές επόμενες κινήσεις τους κ.ά.


Τα τέσσερα Στοιχεία της Φύσης ως Ψυχικές Σφραγίδες: 

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την ανθρώπινη ύπαρξη αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης. Ήταν οι πρώτοι μελετητές των μεταφυσικών φαινομένων (όπως προαναφέρω), όπως και των πλανητικών φαινομένων. Παρατηρούσαν τα καιρικά και φυσικά φαινόμενα, πιθανολογώντας ότι τα Τέσσερα Στοιχεία της φύσης αντιστοιχούν με άλλες μορφές ζωής. 
Και πράγματι, η Πεντάκτινος των Πυθαγορείων με τα αλχημιστικά σύμβολα των φυσικών στοιχείων, συμβολίζει τα Τέσσερα Στοιχεία απ’ τα οποία δομείται ο αόρατος κι ο ορατός Κόσμος.
Συνεπώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι άρρηκτες οι σχέσεις του Ανθρώπου με το Σύμπαν και την Φύση, καθώς ο άνθρωπος όντως έλκει τα στοιχεία απ’ τα οποία είναι φτιαγμένος !!.  

Έτσι λοιπόν συμβαίνει και λειτουργούμε ως πομποί και δέκτες:
Είναι στην φύση μας η ικανότητα για να ερχόμαστε σε επαφή με πνεύματα ζωντανών ψυχών (να σμίγουν οι Αύρες μας δηλαδή), και θεωρείται ως δεδομένο. Διαθέτουμε Αύρα που περιβάλει την ψυχή μας. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και τον όρο «Πνεύμα». Κατά πόσο όμως μπορούμε να επικοινωνούμε συνειδητά με πνεύματα νεκρών ψυχών (να τα καλούμε δηλαδή).. αυτό δεν είναι εφικτό. Πρόκειται για ψευδαίσθηση, γέννημα του μυαλού, στην προσπάθεια του να ονοματίσει την άγνωστη παρουσία (την ενέργεια), που την προσέλκυσε προς το μέρος του και έχει την αίσθηση ότι τον περιβάλει.  
Τα παραπάνω ωστόσο ανήκουν σε άρθρο μου σχετικά με την αλληλεπίδραση της Αύρας μας, με μία ή και περισσότερες Αύρες. 


Και καταλήγω:
Καθότι ο άνθρωπος φέρει μέσα του και τα τέσσερα συστατικά της φύσης, αλλά και την ζωτική δύναμη της δημιουργίας (οι Κινέζοι μεταγενέστερα το ονόμασαν τσι), μπορεί να στηριχθεί η θεωρία ότι, «οι κινήσεις των τεσσάρων στοιχείων, μονάχα με τη δύναμη της θέλησης είναι αληθινές».
Όπως δηλαδή η πυροκίνηση και η τηλεκίνηση, που είναι απ’ τα πιο γνωστά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί.

Ασφαλώς θα ακολουθήσουν ποικίλα άρθρα μου στα οποία θα αναλύσω και αρκετά φαινόμενα όπως προαναφέρω: Τηλεπάθεια - Τηλεκίνηση - Πυροκίνηση - Αυτόματη Γραφή κ.ά. 

**Ο άνθρωπος τελικά είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα Του Δημιουργού του.. δίχως να το ξέρει !!. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*