Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

*Αφιέρωμα στον Λέων .. τον βασιλιά του Ζωδιακού Κύκλου*

Στα Ζώδια της Φωτιάς, ή αλλιώς στα Πύρινα Ζώδια, ανήκουν οι Κριοί οι Λέοντες και οι Τοξότες:

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια του Αέρα, και συνήθως αλληλοϋποστηρίζουν τις ανάγκες τους και συμπληρώνουν τις ελλιπείς δυνάμεις – δραστηριοποιήσεις του άλλου.
Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται αρμονικά με τον Αέρα επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει, για να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή ώστε να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί. Κατά κανόνα το «παιχνίδι» το έχουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του ΖΥΓΟΥ.. που καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. Κάπως έτσι λοιπόν, υπάρχει μια καλή προβλεπόμενη Αύρα στους Άξονες αυτούς, ειδικά όταν εισέρχεται σε αυτούς η Σελήνη.
Το κλίμα βαραίνει μόνον όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό κλίμα, και έτσι κινδυνεύουν οι εκπρόσωποι των Ζωδίων από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. Και τέλος, μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Φωτιάς και Αέρα,  συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά.

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

"Διαβάστε περισσότερα"...  

_Ως Ζώδια της Φωτιάς: 
Στις σχέσεις τους έχουν ανάγκη το πάθος. Οι χλιαροί έρωτες γρήγορα τους απογοητεύουν. Γι αυτούς οι εκπλήξεις – οι αλλαγές και το ρίσκο είναι απαραίτητα στοιχεία μέσα στην σχέση τους. Όλα έχουν το έντονο χρώμα της φωτιάς, όπου κυριαρχεί το συναίσθημα. Το υλικό κόστος δεν τους τρομάζει εάν νιώθουν αισθηματική πληρότητα. Το λάθος με το σωστό.. είναι γι αυτούς λεπτές κόκκινες γραμμές που τις διαπερνούν δίχως πολύ σκέψη. Όντως σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύονται τα μεγάλα τους πάθη αυτοκαταστροφικά.. αλλά για έναν περίεργο λόγο.. δεν το μετανιώνουν. Οπότε, εάν ένα Ζώδιο της Φωτιάς σας χωρίσει, θα επιστρέψει μόνο λόγω κάποιας υποχρέωσης, ή κάποιον άλλο σημαντικό εμπόδιο. Εάν η επιλογή είναι δική σας, όσο ακόμη είναι ερωτευμένο μαζί σας.. οι αντιδράσεις του είναι απρόβλεπτες και ακραίες. Σε αυτήν την περίπτωση βιώνει τον χωρισμό μαρτυρικά. Μέσα σε αυτό το διάστημα Ω’ Ναί.. υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης. Το ερώτημα είναι όμως, για πόσο χρονικό διάστημα θα σας δεχτεί πίσω !!.
Το αντίδοτο για τα Ζώδια της Φωτιάς σε κάθε περίπτωση λοιπόν.. είναι ένας νέος έρωτας. 


*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΛΕΩΝ  23.07 – 23.08*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Υδροχόο, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΛΕΩΝ = το απόλυτο φώς, ο ΗΛΙΟΣ
*ΥΔΡΟΧΟΟΣ = ο ΚΡΟΝΟΣ, και ο βασικότερος ρυθμιστής του Σύμπαντος ο ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο Κύκλος του Χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τον δικό μας ρόλο μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Έτσι, καθώς με τον Λέων φτάνουμε στο τέλος του καλοκαιριού, (ολοκληρώνεται ο κύκλος της ωριμότητας της ζωής μας), ο ρόλος του Λέοντος είναι να ενδυναμώνει την θέληση της ψυχής μας. Και ως μεγαλόψυχος βασιλιάς του Ζωδιακού Κύκλου, μας προκαλεί να τολμήσουμε να διεκδικήσουμε στην ζωή την μερίδα του λέοντος !!.

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ψυχική δύναμη Λιονταριού !!.

**Ο ΛΕΩΝ αντιπροσωπεύει το τελευταίο μήνα του Καλοκαιριού (τον Αύγουστο), που σημαίνει = Φάση της ζωής μας όπου αγωνιούμε να δούμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας –  και όπου ευελπιστούμε να ανταμειφτούμε με την μερίδα του λέοντος. Παράλληλα όμως σκεφτόμαστε μήπως κάτι μας έχει διαφύγει, ώστε να το προλάβουμε όσο έχουμε ακόμη περιθώρια. Ωστόσο αυτή η εποχή της καρτερικότητας, ενδέχεται να εκνευρίσει τα λιονταράκια και να επιτεθούν στο θήραμα τους (στόχο τους) δίχως στρατηγική, και το “θήραμα” να τους ξεφύγει.

Σημαντική διευκρίνιση: Ο χαρακτήρας του Αστερισμού του Καρκίνου, επικρατεί ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο. Έτσι οι Λέοντες του Ιουλίου, έως να μπεί ο δικός τους ο μήνας ο Αύγουστος, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις συμβουλές μου στις προβλέψεις μου του μηνός Ιουλίου. Τούτο διότι όλοι μας επηρεαζόμαστε από τον χαρακτήρα του Αστερισμού που εκπροσωπεί τον μήνα που διανύουμε. Επομένως, το ίδιο θα μας συμβεί στον μήνα του Λιονταριού.

_Ειδικότερα ο ΛΕΩΝ ως Ζώδιο της Φωτιάς:

Καθώς πάντα κάποιος πρέπει να εκτελεί καθήκοντα αρχηγού.. στις σχέσεις του θέλει να έχει τον πρώτο λόγο, ασχέτως εάν στο τέλος θα σας αφήσει να γίνει το δικό σας. Τον άνθρωπο που θα ερωτευτεί πρέπει για κάποιον λόγο να τον θαυμάζει.. και θα πρέπει να συνεχίζει να τον θαυμάζει ώστε να διατηρηθεί ο ερωτάς του. Στον έρωτα θέλει να είναι κυνηγός και όχι το θήραμα. Φλερτάρετε μαζί του διακριτικά και αφήστε σε εκείνον τα επόμενα βήματα. Έτσι νιώθει κυρίαρχος στην σχέση του και αρχηγός της οικογένειας. Αυτήν την αίσθηση την έχει ανάγκη για να νιώθει ολοκληρωμένος. Σίγουρα είναι χαριτωμένοι όταν παριστάνουν την γατούλα, αλλά σκορπούν τρόμο όταν δείχνουν νύχια και δόντια. Οπότε ξέρετε και πώς θα αντιδράσουν σε μια προδοσία. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Αφουγκράζονται τα πάντα κάθε ώρα και στιγμή και ας μην αντιδρούν. Περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την επίθεση τους. Μην περιμένετε να συγχωρήσει την προδοσία. Είναι πιο εύκολο να συγχωρήσει την απιστία.** Η τακτική μου είναι να δημοσιεύω τις μηνιαίες προβλέψεις για όλα τα Ζώδια, με την έναρξη κάθε νέου μήνα. Επομένως, πρώτη Αυγούστου θα κοινοποιήσω τις νεότερες προβλέψεις μου.. έως τότε συνιστώ να επανεξετάσετε τις προβλέψεις του Ιουλίου.
Και τέλος, διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, απλά, “παντρεύοντας” την αστρολογία με την ψυχολογία, διαπίστωσα πως αυτό βοηθάει να κατανοήσουμε βαθύτερα το άυλο στοιχείο μας που είναι η Ψυχή.. και τον ρόλο της στο Σύμπαν. Ακολουθώ αρχαιοελληνική μέθοδο, η οποία επί σειρά ετών δεν με έχει διαψεύσει ποτέ !!. 

~ ~ ~ Συνιστώ , για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα, να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το δικό σας Ζώδιο, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του συγκεκριμένου αρχείου μου (ολοκληρωμένο άρθρο μου) με τίτλο: 
*Αφιέρωμα στους Αστερισμούς και τα 12 Ζώδια* https://psychologyastrology.blogspot.gr/2017/01/12.htmlΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*