Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

* * Πλανήτες Κυβερνήτες και Αστερισμοί ~ Συμβολισμοί με Προβλέψεις έως και το 2040:


Όλοι οι Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος θεωρούνται Κυβερνήτες των Ζωδιακών Αστερισμών .. διότι μέσω των "φυσικών ενεργειακών πυλών" αυτών, συμβάλουν στο να επανέρχονται οι ισορροπίες επί της Γής !!
 
Γνωρίστε τους Πλανήτες Κυβερνήτες σας και τους συμβολισμούς των Ζωδίων σας, και κρατήστε σημειώσεις έχοντας έναν αξιόπιστο οδηγό στα επόμενα έτη φτάνοντας στο 2040 .. καθώς έρχονται νέες εποχές !! 
 

* * Απαραίτητος πρόλογος, καθ’ όλα κατατοπιστικός:
 
Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου.
Γνωρίζω πως είναι κουραστικό να επαναλαμβάνομαι, αλλά καθώς από το 2012 και μετά αποκτώ σταδιακά νέους αναγνώστες, οφείλω να προλογίζω τα άρθρα μου με διευκρινίσεις.

Το συγκεκριμένο ενημερώνω ότι το δημοσιεύω για πρώτη φορά στον Ιανουάριο του 2019 .. θα το αναδημοσιεύω μετά την Εαρινή Ισημερία του 2022.. και μάλιστα όντως οι μελέτες μου σχετικά με τις προβλεπόμενες μελλοντικές εξελίξεις, φτάνουν στο 2040.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που δημοσιεύω παρόμοιες μακροχρόνιες μελέτες μου, και σε κάθε περίπτωση προτείνω να τις αποθηκεύεται, παρότι θα τις αναδημοσιεύω ανά χρονικά διαστήματα. Ενδεχομένως όμως, έως το παραπάνω πλήρωμα του χρόνου, να μην βρίσκομαι πλέον στην ζωή. 

    Προλογίζοντας το περιεχόμενο του άρθρου, θεωρώ πως δεν είναι επί της παρούσης για να αναλύσω έννοιες όπως «Πρωτογενή Ένστικτα» και «Αρχέγονες Γνώσεις», ωστόσο εάν θέλετε να εξετάσετε τον συσχετισμό αυτών με την εξέλιξη του είδους μας, αλλά και την επίδραση τους στον ψυχισμό μας, έχω δημοσιεύσει αναλυτικό άρθρο μου, του οποίου τον σύνδεσμο θα τον βρείτε στο τέλος του κειμένου. 

Την παρούσα στιγμή, ζητώ μόνο να σκεφτείτε.. >> πώς συμβαίνει από την εποχή των σπηλαίων, να έχει φτάσει ο άνθρωπος στην σύγχρονη εποχή, δίχως να έχει διδαχθεί όσα δημιούργησε, και να συνεχίζει μέχρι που κατάφερε να αντιγράψει ικανότητες του εγκεφάλου του, έχοντας στην διάθεση του πλέον κβαντικούς υπολογιστές .. και συνεχίζει !!.
Σκεφτείτε επίσης πώς συμβαίνει όλα τα ουράνια σώματα, να αλληλοεπιδρούν τόσο μεταξύ τους όσο και με την Γή, σαν να πρόκειται για έναν ζωντανό οργανισμό όπου τα ζωτικά όργανα αυτού αλληλοϋποστηρίζονται, ώστε να μην κλονιστούν οι βασικές λειτουργίες του !!. 

Βέβαια ο άνθρωπος έφτασε να έχει απαντήσεις σχετικά με το Ηλιακό μας Σύστημα, ωστόσο δεν κατανοεί ότι οι ρυθμίσεις των λειτουργιών του Σύμπαντος, δεν επιδέχονται ανθρώπινη παρέμβαση. Και τούτο διότι προφανώς, ο άνθρωπος δεν είναι παρά μόνο ένα μόριο όλης αυτής της αιώνιας μηχανής, που ονομάζεται «Φύση» !!
 
Σε αντίθεση με τις συμπεριφορές του ανθρώπου απέναντι στα στοιχεία της φύσης, το βέβαιο είναι ότι το Σύμπαν τάσσεται πάντα υπέρ μας διότι αυτός είναι ο ρόλος του. Και όπως κι αν αντιλαμβάνεται ο καθένας την έννοια «Θεός», ακόμη πιο βέβαιο είναι πως τα πάντα στο Σύμπαν είναι δικό Του δημιούργημα, ενός και μόνο Δημιουργού. Και μάλιστα πλασμένα με τόση πανσοφία, που δεν θα μπορέσει ποτέ ο άνθρωπος να την συναγωνιστεί. 
Προφανώς συνεπώς, διόλου τυχαίο που επέλεξε να δώσει στον άνθρωπο αναπτυγμένη νοημοσύνη, φροντίζοντας από κάπου να “διαφωτίζεται”, ώστε να μπορεί να εξελιχτεί επάνω στον Πλανήτη Γή, αλλά και να αποδεχθεί την θέση του στο απέραντο Σύμπαν !! 
 
Δυστυχώς ωστόσο, ο άνθρωπος όχι μόνο παρεμβαίνει στις ροές της μητέρας Φύσης, αλλά και καθιερώνει τις δικές του θεωρίες ως κανόνες ζωής. Ως παράδειγμα, σε αντίθεση με τους πραγματικούς χρόνους λειτουργίας του Ηλιακού μας Συστήματος, καθιέρωσε ως αλλαγή του χρόνου μια άσχετη ημερομηνία, και συγκεκριμένα όρισε ως πρωτοχρονιά την 1η Ιανουαρίου !!
Και καταλήγω υπογραμμίζοντας ότι, όποιος θέλει να παρακολουθεί τα Συμπαντικά Δρώμενα, θα πρέπει να αποδεχθεί το γεγονός ότι ο Νέος Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία. Που σημαίνει, ο Απρίλιος είναι ο πρώτος μήνας του νέου έτους !!
 
     * * Το παρόν άρθρο μου επομένως συμπεριλαμβάνει όσα εννοούνται απ' τον τίτλο και τον υπότιτλο, διευκρινίζοντας παράλληλα συνοπτικά με απλά λόγια, τους λόγους που όλες οι επιστήμες με αντικείμενο τους το Σύμπαν, αποκωδικοποιούν τις λειτουργίες του και την σχέση αυτών μαζί μας, μέσω της αρχαιοελληνικής Μυθολογίας.
 
Διαβάστε περισσότερα >> ..
 
* * ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:
 
     Κάθε Πλανήτης εκφράζει μία δύναμη ή μια αρχή, η οποία σε συνδυασμό με την θέση άλλων Κυριάρχων Πλανητών, επιδρούν αναλόγως όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς. Τούτο συμβαίνει διότι:
 
_ Κάθε Πλανήτης είναι φορέας και μιας διαφορετικής φυσικής ενέργειας, η οποία διαχέεται στους Αστερισμούς που περικλείουν την Γή, που χαρακτηρίζονται ως «ενεργειακές πύλες». Και σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν οι Αστερισμοί, καθορίστηκαν ως Κυβερνήτες αυτών οι ενεργειακά “συνυφασμένοι” Πλανήτες.
Σχετικά με του Ζωδιακούς Αστερισμούς, τους χαρακτήρες των Ζωδίων και τι εκπροσωπεί ο καθένας από αυτούς, υπάρχει αναλυτικό άρθρο μου, του οποίου τον σύνδεσμο σας δίνω παρακάτω:  

_ Οι ρόλοι των Πλανητών, ώστε να διατηρηθούν οι λειτουργίες του Ηλιακού μας Συστήματος, είναι ρυθμισμένες σύμφωνα με τους απαράβατους κανόνες της φύσης. Οι αλληλοεπιδράσεις μεταξύ όλων των ουράνιων σωμάτων, και κατ’ επέκταση με όλα τα στοιχεία της φύσης, δεν γίνεται να αφήνουν ανεπηρέαστους τους ζωντανούς οργανισμούς επάνω στην Γή, καθώς και αυτός ο Πλανήτης ανήκει στο ίδιο σύστημα.  
 
_ Βέβαια, κατά την εποχή που οι αρχαίοι μας πρόγονοι αποκωδικοποιούσαν τις λειτουργίες του Σύμπαντος, οι ερμηνείες αυτών πέρασαν στην Μυθολογία, έως που ανακαλύφτηκαν στην συνέχεια επισήμως τα ουράνια σώματα στα οποία αναφέρονταν.
Συνεπώς δεν είναι τυχαίο που η  Διεθνής Αστρονομική Ένωση (UAI), η οποία είναι η αρμόδια αρχή για την ονοματοδοσία των ουράνιων σωμάτων, υιοθέτησε τις αρχαιοελληνικές ονομασίες και τους συμπαντικούς χαρακτηρισμούς, θεωρώντας σωστό να παραπέμπουν οι ερμηνείες στην αρχαιοελληνική μυθολογία. Παράλληλα θέσπισε ως επίσημους τους 88 Αστερισμούς που σημειώθηκαν κατά την αρχαιότητα από τον Πτολεμαίο.
Βέβαια μόνο όσοι περικλείουν την Γή χαρακτηρίζονται Ζωδιακοί Αστερισμοί (οίκοι των Ζωδίων), και είναι 12 όσοι οι μήνες του Ηλιακού Έτους, καθώς ο Ήλιος μένει στον καθένα από αυτούς έναν ολόκληρο μήνα.
 
_ Όλοι οι Πλανήτες, περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους και πάντα κυκλικά γύρω από τον Ήλιο, συνοδεύοντας την Γή στο ακατάπαυστο ταξίδι της.. Ο καθένας όμως από αυτούς, για να ολοκληρώσει μία περιφορά γύρω από τον Ήλιο, χρειάζεται διαφορετικό χρόνο απ’ ότι τα Γήινα Έτη, ο οποίος είναι καθορισμένος και γνωστός στις επιστήμες με αντικείμενο το Σύμπαν.  
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να διαφέρει ο χρόνος της διέλευσης των Πλανητών από τον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό, απ’ τους οποίους μετακινούνται – περιστρέφονται μόνο κυκλικά, από τον πρώτο έως τον δωδέκατο.
 
_ Συνεπώς. Κατά τα χρονικά διαστήματα που αναφερόμαστε στην ανάδρομη πορεία των Πλανητών, δεν σημαίνει ότι “πηγαίνουν με την όπισθεν”, ούτε ότι μετακινούνται αυθαίρετα σε ανύποπτο χρόνο.
Απλά.. ο όρος αυτός χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που οι Πλανήτες παρουσιάζουν φαινομενικά ανάποδη κίνηση σε σχέση με την Γή. Δηλαδή, όπως τους παρατηρούμε από την Γή, δίνουν την εντύπωση πως περιστρέφονται προς τα πίσω – ανάποδα. Ασφαλώς όμως δεν αλλάζουν όντως κατεύθυνση πορείας.. παρότι τα συμπαντικά αυτά φαινόμενα, χρησιμοποιούνται ως “τροφή” για την αστρολογία.
 
_ Σίγουρα όμως, κάτι σημαίνει αυτή η οφθαλμική ψευδαίσθηση για τον άνθρωπο. Η φαινομενική ανάδρομη περιστροφή – πορεία των Πλανητών, ερμηνεύεται ως «περίοδος επιστροφής σε παρελθόντα χρόνο».
Δηλαδή, ενώ ο κάθε Πλανήτης έχει τον δικό του ρόλο στο Σύμπαν, ωστόσο, όταν βλέπουμε να βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία, πάντα κάτι έχει να μας “επιστρέψει”, ή για να μας δώσει “πίστωση χρόνου”, είτε για να επανορθώσουμε – είτε για να κερδίσουμε χαμένο έδαφος !!.
(σας δίνω τον σύνδεσμο του άρθρου μου παρακάτω, το οποίο περιέχει ερμηνείες του κάθε ανάδρομου Πλανήτη, και επιρροές ανάλογα με τον Αστερισμό που βρίσκεται)
 
 
Η επιστήμη της Αστρονομίας, θεμελιώθηκε κατόπιν της αρχαιοελληνικής Αστρολογίας:
 
 
     Η Αστρονομία μετά την Αστρολογία, εξελίχθηκε σε επιστήμη που στηρίζεται στους φυσικούς κανόνες, σύμφωνα με το οποίους λειτουργούν όλα τα ουράνια σώματα. Θεμελιώθηκε απ’ τους αρχαίους προγόνους μας, όταν αντιλήφθηκαν πως δεν ήταν λάθος η εντύπωση που υπήρχε για τους Ολύμπιους θεούς, με την διαφορά ότι η θέση τους δεν ήταν κάπου επί της Γής, αλλά στους Ουρανούς. Απέδειξαν πως πρόκειται για Ουράνια Σώματα που λειτουργούν ως ρυθμιστές του Σύμπαντος.
Κι άλλωστε όπως είπε άλλωστε και ο Πλάτων, «δεν πρέπει να έχουμε τον φόβο τους.. δεν είναι αυθαίρετοι διευθύνοντες θεοί.. αλλά πρέπει να τους έχουμε σεβασμό ως ρυθμιστές του Σύμπαντος».
 
Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήσαν αυτοί που έβαλαν να θεμέλια ώστε να αναπτυχθούν – εξελιχθούν όλες οι επιστήμες, όπως σαφώς και όσες έχουν ως αντικείμενο την σχέση του ανθρώπου με το Σύμπαν, κατ’ επέκταση Αστροφυσική, Κβαντική Φυσική κ.ά. 
Συνεπώς, όποια εντύπωση κι αν έχουμε για το Πλανητικό Σύστημα, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ανήκουμε στον αυτόν τον Κόσμο, είμαστε πλάσματα της ίδιας Φύσης, γι’ αυτό άλλωστε ο άνθρωπος έλκει τα στοιχεία απ’ τα οποία είναι φτιαγμένος. Λειτουργούμε τελικώς, ως «πομποί και δέκτες» !!.
 
Φυσικό επίσης είναι να δίνονται ερμηνείες στα Πλανητικά δρώμενα που φωτογραφίζουν την Ελληνική Μυθολογία, καθώς δεν είναι απλά και μόνο η ιστορία του λαού μας, αλλά είναι ο κορμός όλων των Κοσμοθεωριών. Συνεπώς, είναι απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται το ενδιαφέρον για Αστρονομικά Φαινόμενα ειδωλολατρία !!  
Και ως απόδειξη αυτού, ασφαλώς δεν είναι τυχαίο που η  Διεθνής Αστρονομική Ένωση (UAI), η οποία είναι η αρμόδια αρχή για την ονοματοδοσία των ουράνιων σωμάτων, υιοθέτησε της αρχαιοελληνικές ονομασίες και τους συμπαντικούς χαρακτηρισμούς που τους είχαν δοθεί από την εποχή εκείνη ακόμη. Όπως επίσης, αναγνώρισε επισήμως τους 88 Αστερισμούς που είχε επισημάνει ο Πτολεμαίος από την αρχαιότητα.   
 
Συμβολικοί και διδακτικοί λοιπόν όλοι οι λαϊκοί μύθοι και θρύλοι.. πόσο μάλλον η αρχαιοελληνική Μυθολογία, η οποία στην ουσία, αποκωδικοποιεί τις λειτουργίες του Σύμπαντος !! .  
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Συχνά γίνεται σύγχυση ανάμεσα στα Ζώδια και στους Αστερισμούς:
 
      Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι Αστερισμοί είναι υπαρκτοί - υλικοί και εμφανείς στον ουρανό, τους οποίους μπορούμε την κατάλληλη εποχή, να τους δούμε και με γυμνό μάτι στον νυκτερινό ουρανό. 
Ενώ τα Ζώδια είναι άυλα και αόρατα, είναι οι 12 "ενεργειακές πύλες" για τους αστρολόγους, που συμβολίζουν τον ρόλο του ομώνυμου Αστερισμού, τον χαρακτήρα και την ενέργεια αυτού (την αύρα) που εκπέμπει. 
Βέβαια οι Αστερισμοί είναι πολλοί σε αριθμό στον ουράνιο θόλο, αλλά μόνο όσοι περικλείουν την Γή χαρακτηρίζονται Ζωδιακοί Αστερισμοί, και ο καθένας αντιστοιχεί σε έναν ολόκληρο μήνα. Επίσης χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, όσα τα βασικά στοιχεία της φύσης, Αέρας – Νερό – Φωτιά και Γή.    
Συγκεκριμένα:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο Ήλιος περνάει διαδοχικά και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, και χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να διανύσει τον κάθε έναν από αυτούς. Έτσι, ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται στον Ζωδιακό Αστερισμό που διανύει, συμβολίζοντας αναλόγως κι ένα απ’ τα παραπάνω στοιχεία της φύσης.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Απρίλιο που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Κριού, τότε το άτομο ανήκει στον Κριό που φέρει το στοιχείο της φωτιάς.

Συμπέρασμα:
Άσχετα με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, που σύμφωνα με αυτήν υπολογίζουμε σε ποιό Ζώδιο ανήκουμε από αστρολογικής πλευράς, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα.
Φυσικό επομένως .. έως 1η Απριλίου, οι Κριοί του Μαρτίου να επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας. Που σημαίνει πως στην πραγματικότητα, τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου αντί να ψάχνουν για τον ωροσκόπο τους, αρκεί να μελετήσουν τον Ζωδιακό Αστερισμό του μήνα που έχουν γεννηθεί.

ΖΩΔΙΑΚΟΙ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ & ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:

*ΚΡΙΟΣ = ο ΑΡΗΣ, ο πολεμοχαρής θεός.. που ωστόσο ανά εποχές εστιάζει στον θυελλώδη έρωτα.
*ΤΑΥΡΟΣ = προστάτιδα του η ΑΦΡΟΔΙΤΗ
*ΔΙΔΥΜΟΙ = ο ΕΡΜΗΣ, ο αγγελιοφόρος και συντονιστής των επικοινωνιών.
*ΚΑΡΚΙΝΟΣ = η ΣΕΛΗΝΗ, μητέρα όλων των άστρων (των ψυχών).
*ΛΕΩΝ  = ο ΗΛΙΟΣ, το απόλυτο φώς – κυρίαρχος του συμπαντικού συστήματος.
*ΠΑΡΘΕΝΟΣ = προστάτης της ο ΕΡΜΗΣ
*ΖΥΓΟΣ = ως γνήσιο παιδί της, η ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ
*ΣΚΟΡΠΙΟΣ = ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ, ο θεός του κάτω κόσμου του Άδη, με Συγκυβερνήτη τον ΑΡΗ 
*ΤΟΞΟΤΗΣ = ο ΔΙΑΣ, θεός των θεών.   
*ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ  = ο ΚΡΟΝΟΣ, ο εκπρόσωπος του χρόνου, ο Πλανήτης του πεπρωμένου.
*ΥΔΡΟΧΟΟΣ = ο ΚΡΟΝΟΣ, και επίσης βασικότερος ρυθμιστής του σύμπαντος ο ΟΥΡΑΝΟΣ
*ΙΧΘΕΙΣ = ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ, ο θεός της Θάλασσας αλλά και του υγρού στοιχείου, με Συγκυβερνήτη τον ΔΙΑ

* * Συνεπώς, μελετώντας τις δυναμικές των Πλανητών, διαπιστώνουμε κοινά στοιχεία στα χαρακτηριστικά των Αστερισμών που Κυβερνούν. Επίσης, εάν δεν γνωρίζετε με ποιον Ζωδιακό Αστερισμό σχηματίζετε άξονα, σημειώστε:

ΛΕΩΝ – ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΖΥΓΟΣ – ΚΡΙΟΣ
ΤΟΞΟΤΗΣ – ΔΙΔΥΜΟΙ
ΤΑΥΡΟΣ – ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΠΑΡΘΕΝΟΣ – ΙΧΘΕΙΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – ΚΑΡΚΙΝΟΣ

     Από τον παραπάνω πίνακα προκύπτει ότι όλα τα Πύρινα Ζώδια (της Φωτιάς) έχουν απέναντι τους και ένα απ’ του Αέρα, ενώ τα Γήινα έχουν απέναντί τους του Νερού. Τα πρώτα (αριστερά) ενισχύουν τα απέναντι τους (δεξιά), τα οποία άλλοτε συμπληρώνουν τα κενά του πρώτου, κι άλλοτε αντιδρούν αρνητικά στα ζητούμενα των απέναντι. 


Προτείνω να δείτε, πώς πιθανολογείται να εξελιχθούν μακροχρόνια οι δεσμοί των Ζωδίων με τα υπόλοιπα !!
* *Συνδυασμοί μεταξύ όλων των Ζωδίων, όταν πρόκειται για ερωτικές σχέσεις:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/02/blog-post_15.html


 
* * Το Ηλιακό μας Σύστημα:



        Όλοι γνωρίζουμε τους Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, οι οποίοι συντροφεύουν την Γή στο ακατάπαυστο ταξίδι της γύρω από τον Ήλιο. Μαζί με την Γή, είναι 11 σε αριθμό. Οι υπόλοιποι θεωρούνται όλοι Κυβερνήτες των Ζωδιακών Αστερισμών, συμπεριλαμβανόμενοι ο Ήλιος και η Σελήνη, επομένως στο σύνολο είναι 10 σε αριθμό οι Κυβερνήτες.
 
Οι βασικότεροι εξ αυτών, που θεωρούνται και Ρυθμιστές του Σύμπαντος, είναι:

Ο Δίας – ο Κρόνος – ο Ουρανός – ο  Ποσειδώνας, και ο Πλούτωνας (παρότι είναι Πλανήτης νάνος) έχει όμως τεράστια ισχύ. Ακολουθούν οι λεγόμενοι «εξωτερικοί Πλανήτες» που ωστόσο έχουν ρόλο Κυβερνήτη: Αφροδίτη – Άρης – Ερμής, όπως και η Σελήνη παρότι θεωρείται δορυφόρος της Γής.
 
Κατά σειρά απόστασης από τον Ήλιο, οι Πλανήτες είναι:

Ερμής, Αφροδίτη, Γή, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, ο ο παγερός Ποσειδώνας λόγω απόστασης, και 9ος ο Πλούτωνας που έχει και την ονομασία Έρις (δηλαδή μήλο της Έριδος).
Η Γή δηλαδή, είναι ο τρίτος Πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο, και ο πέμπτος μεγαλύτερος στο Ηλιακό Σύστημα.
 
Κατά σειρά σε μέγεθος μετά τον Ήλιο:

Πρώτος είναι ο Δίας, ακολουθεί ο Κρόνος, ο Ουρανός, Ποσειδώνας, Γή, Αφροδίτη, Ερμής, η Σελήνη (μόλις λίγο μικρότερη απ’ τον Ερμή), Άρης, και Πλούτωνας (Πλανήτης νάνος), μόλις τα 2/3 της Σελήνης.  

Κατά σειρά, σύμφωνα με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διαμονής τους στον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό:

Πλούτωνας = παρότι είναι Πλανήτης νάνος, είναι ο πιο βραδυκίνητος .. ανάλογα με τον Αστερισμό, μένει από 12 χρόνια ως και 30 χρόνια !! Και συγκεκριμένα, βρίσκεται στον Αιγόκερω για 16 χρόνια, ενώ όταν περάσει στον Υδροχόο θα μείνει για περίπου 20 χρόνια !!  Κάποιο από εμάς, δεν θα προλάβουν να τον δούν ούτε καν’ στους Ιχθείς !!
 
Ποσειδώνας = μένει περίπου 14 χρόνια σε κάθε Αστερισμό.. μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 164 χρονιά. Συνεπώς υπολογίστε, εάν πρόσφατα πέρασε απ’ το Αστερισμό σας.. δεν θα τον ξαναδείτε στον Αστερισμό σας.
 
Ουρανός = μένει περίπου 7 χρόνια σε κάθε Αστερισμό.. που σημαίνει ότι μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 84 χρονιά. Εύκολο να υπολογίσετε εάν θα τον ξαναδείτε στον Αστερισμό σας !!
 
Κρόνος = μένει από δυόμιση ως 3 χρόνια σε κάθε Αστερισμό.. μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 30 χρονιά. Που σημαίνει ότι μετά 30 χρόνια περίπου θα εισέλθει και πάλι στον δικό σας Αστερισμό, εφόσον έχει περάσει πρόσφατα.
 
Άρης = μένει περίπου 55 ημέρες (λιγότερο από 2 μήνες) στον κάθε Αστερισμό.. κάνοντας μια πλήρη περιφορά γύρω απ΄ τον Ήλιο σε 22 μήνες. Που σημαίνει ότι κάθε δεύτερο έτος εισέρχεται σε δικό μας Αστερισμό.. και κατά την διέλευση του συναντά όλους τους παραπάνω, όπως και τους παρακάτω.
 
Δίας = παρότι είναι ο μεγαλύτερος σε όγκο, μετακινείται πολύ γρήγορα. Συνήθως μένει σχεδόν έναν χρόνο στον κάθε Αστερισμό.. χρονιές που έχουμε 13 Πανσελήνους, σημαίνει ότι μετακινείται νωρίτερα στον επόμενο Αστερισμό. Που σημαίνει ότι θα τον βλέπουμε στον Αστερισμό μας κάθε 12 – 13 μήνες.. και κατά την διέλευση του συναντά όλους τους παραπάνω, όπως και τους παρακάτω.
 
Αφροδίτη = μένει μόλις 17 – 18 ημέρες στον κάθε Αστερισμό .. κάνοντας μια πλήρη περιφορά γύρω απ΄ τον Ήλιο σε λιγότερο από 8 μήνες. Που σημαίνει ότι μέσα στον ίδιο έτος, περνάει για δεύτερη φορά από 4 τουλάχιστον Αστερισμούς.. συναντώντας όλους τους προαναφερόμενους Κυβερνήτες, όπως βεβαίως Ερμή και Σελήνη.   
 
Ερμής = μένει λιγότερο από 8 ημέρες .. δηλαδή μέσα στον ίδιο μήνα περνάει από 3 ως 4 Αστερισμούς, κάνοντας μια πλήρη περιφορά γύρω απ΄ τον Ήλιο σε μόλις 88 ημέρες. Που σημαίνει ότι μέσα στον ίδιο έτος, περνάει τουλάχιστον 3 φορές απ’ τον κάθε Αστερισμό.. συναντώντας εις τριπλούν όλους τους παραπάνω, όπως και την Σελήνη φυσικά.    
 
Σελήνη = παρότι θεωρείται δορυφόρος της Γής, είναι Κυβερνήτης του Καρκίνου. Περιστρέφεται μαζί με την Γή γύρω από τον Ήλιο, με αποτέλεσμα μέσα στον κάθε μήνα, να την βλέπουμε να χάνεται – να μισοφωτίζεται -  να φωτίζεται ολόκληρη (ολόγεμο φεγγάρι). Συνεπώς, Πανσέληνο έχουμε κάθε μήνα σε κάθε έναν διαφορετικό Αστερισμό .. ωστόσο κάποιες χρονιές έχουμε 2 Πανσελήνους στον ίδιο μήνα (επανέρχομαι παρακάτω), σύνολο 13 στο Ηλιακό Έτος.
 
Γή = κατά την αρχαιότητα, η Γή είχε Κυβερνήτης της τον Απόλλωνα, ο οποίος όμως δεν έχει βρεθεί ακόμη ως ουράνιο σώμα. 
Ο Πλανήτης Γή κάθε ολόκληρο Ηλιακό μήνα, όπως περιστρέφεται, έρχεται σε ευθυγράμμιση με κάποιον από τους 12 Ζωδιακούς Αστερισμούς κατά σειρά, καθώς ο κάθε ένας από αυτούς αντιπροσωπεύει το δικό του μήνα. 

* * Με απλά λόγια, οι Αστερισμοί (οίκοι των Ζωδίων) δεν μετακινούνται, αλλά οι Πλανήτες όπως περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο, περνούν διαδοχικά μέσα από αυτούς !!   
 
ΣΥΝΕΠΩΣ:

Όλοι οι Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, έχουν τον δικό τους χρόνο περιφοράς και περιστροφής .. που σημαίνει ότι δεν μετακινούνται απρόσμενα και σύμφωνα με τα κέφια τους ανάλογα την εποχή !!
Ωστόσο, καθότι από αστρολογικής πλευράς λαμβάνεται υπόψη και οι λεγόμενη «ανάδρομη πορεία των Πλανητών» .. η οποία ασφαλώς είναι φαινομενική, ας το εξετάσουμε: 


~ ~ Σε ό,τι αφορά την λεγόμενη «Ανάδρομη πορεία των Πλανητών» !!
 

Κάθε Πλανήτης βεβαίως, έχει τον δικό του ρόλο στο Σύμπαν. Ωστόσο, όταν βρίσκεται σε φαινομενική ανάδρομη πορεία, πάντα κάτι έχει να μας “επιστρέψει”, ή να μας δώσει “πίστωση χρόνου” για να επανορθώσουμε !!.

Για να μην επαναλαμβάνομαι, προτείνω να διαβάσετε το αναλυτικό άρθρο μου, χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: 
* * Οι ερμηνείες των Ανάδρομων Πλανητών ανά χρονικά διαστήματα:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2022/09/blog-post.html
 
 

* * Κάθε Πλανήτης λοιπόν εκφράζει μία δύναμη ή μια αρχή.. δείτε αρχικά τους συμβολισμούς αυτών συνοπτικά:
 


~
 Ο Δίας:

Ο Πλανήτης που επισκιάζει όλους τους υπόλοιπους. Εκφράζει το ψυχοδυναμικό πεδίο του ανθρώπου, δηλαδή κινεί τα νήματα μέσω της ψυχοσύνθεσης μας, προκαλώντας την βαθύτερη ενδοσκόπηση μας. Σχετίζεται με θέματα πίστης, δεοντολογίας, αφοσίωσης, αξιοπρέπειας και υπεροχής. Αστράφτει και βροντάει μόνο όταν οι άνθρωποι ξεχνούν τις ρίζες τους, αγνοούν τους ηθικούς φραγμούς, και αποβλέπουν στο προσωπικό τους συμφέρον παρότι βλάπτουν άλλους.
Λειτουργεί ως “αλεξικέραυνο” για την Ελλάδα, που απωθεί οτιδήποτε θα μπορούσε να την σβήσει απ’ τον χάρτη. Συμβολίζει την ανταπόδοση του καλού – την ανταμοιβή, γι΄ αυτό  θεωρείται καλός αγωγός της τύχης, πολύπλευρος ευεργέτης, και γενναιόδωρος με όσους αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία δυσάρεστες καταστάσεις. Και γι’ αυτό άλλωστε λέγεται ότι, «ο Δίας ευνοεί, όποιον Θεό ευγνωμονεί» !!    
 



Ο Κρόνος:

Ο δεύτερος μεγαλύτερος σε μέγεθος Πλανήτης, στην κατηγορία των Τιτάνων. Εκφράζει την έμφυτη εξέλιξη του ανθρώπου μέσω του νού, επομένως, κινεί τα νήματα μέσω της νοημοσύνης μας. Έχει χαρακτηριστεί ως ο Πλανήτης του Πεπρωμένου, αλλά με την έννοια ότι είναι το άγρυπνο μάτι, που δεν επιτρέπει παραβάσεις στους νόμους της Συμπαντικής Δικαιοσύνης, «ό,τι έδωσες θα λάβεις» !!. Αντιπροσωπεύει την αποτελεσματικότητα της ψυχρής αντικειμενικότητας, ώστε να μην μάς εμποδίζουν συναισθηματικοί λόγοι να πράξουμε σκεπτόμενοι λογικά, ή σύμφωνα με το δίκαιο. Και όντως, βάζει τρικλοποδιές σε όσα φθείρουν ή ροκανίζουν πολύτιμο χρόνο, και αν χρειαστεί γκρεμίζει για να κτίσει απ’ την αρχή.
Ωστόσο, ευνοεί  θέματα υγείας, σχετίζεται με την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού και την αντοχή στον επίμονο πόνο, γι’ αυτό τον ονομάζουμε επίσης «γιατρό του χρόνου». Ευνοεί στο έπακρον όσους κοπιάζουν να αναρριχηθούν πνευματικά, κοινωνικά, επαγγελματικά, και όσους δεν επιτρέπουν να ποδοπατηθούν οι αξίες τους. Γι’ αυτό είναι της άποψης ότι, «τα αγαθά κόποις κτώνται» !!.

 


Ο Ουρανός:
 

Ο Ουρανός είναι ο τρίτος μεγαλύτερος σε μέγεθος Πλανήτης, και ανήκει και αυτός στην κατηγορία των Γιγάντων Αερίων. Είναι ένας από τους τέσσερις γίγαντες του Ηλιακού μας συστήματος. Αυτοί οι πλανήτες ονομάζονται Πλανήτες Γενεάς, καθώς με την αργή περιστροφή τους γύρω από τον Ήλιο, μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάθε έναν απ΄ τους Ζωδιακούς Αστερισμούς.
Ο Ουρανός συγκεκριμένα, μένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό επτά (7) περίπου χρόνια, με αποτέλεσμα να χρειάζεται περίπου 84 χρόνια για να κάνει έναν ολόκληρο κύκλο. 
Σχετίζεται με τους «Φόβους μας». Συμβολίζει το μη προβλέψιμο που απαιτεί ψυχραιμία για να το
διαχειριστούμε. Είναι ο Πλανήτης των απρόβλεπτων αλλαγών και απροσδόκητων γεγονότων. Η συμπεριφορά του περιγράφεται ως μια ηλιόλουστη μέρα, που ξαφνικά πιάνει βροχή και χαλάει όλα μας τα σχέδια – ως έναν ξάστερο ουρανό, που ξαφνικά πυκνά μαύρα σύννεφα κρύβουν την υπέρλαμπρη Σελήνη.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι δοκιμάζει τις αντοχές μας, ή ότι τσεκάρει την ευστροφία μας μπροστά σε απρόβλεπτα συμβάντα. Ωστόσο, η απάντηση για όλα τα παραπάνω είναι ότι, εκφράζει την ανυπολόγιστη δύναμη της θέλησης όταν πρόκειται για την επιβίωση μας. Και επειδή, πάντα στην ζωή θα μάς συμβαίνουν μη αναμενόμενες καταστάσεις, καταβάθος συμβάλει στο να “εκπαιδεύσει” το ένστικτο της αυτοσυντήρησης μας. Κι όσο κι αν φοβίζουν οι όψεις του Πλανήτη αυτού, να θυμάστε ότι, «πάντα μετά την καταιγίδα βγαίνει το ουράνιο τόξο» !!.     
 


Ο Ποσειδώνας:

Τέταρτος σε μέγεθος μεγαλύτερος Πλανήτης, εκφράζει την κόκκινη γραμμή μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου. Ενθαρρύνει την ονειροπόλα διάθεση του ατόμου, απαραίτητη για να κρατάει την ελπίδα ζωντανή. Θεωρείται ο Κυρίαρχος στην «Χώρα του Ονείρου», ειδικά όταν βρίσκεται στους Ιχθείς των οποίων είναι Κυβερνήτης. Συμβολίζει ωστόσο την αντίληψη της πραγματικότητας στην «Χώρα του Ονείρου», πού σημαίνει ότι, ανοίγει πρόθυμα τις πύλες του φανταστικού κόσμου, αλλά επεμβαίνει αλύπητα όταν δεν χρησιμοποιείται ως ένα διάλλειμα απ’ την άχαρη καθημερινότητα, αλλά ως εγκατάσταση μέσα σε αυτόν λόγω άρνησης αποδοχής της πραγματικότητας. Συνεπώς είναι αυτός που, «κάνει τα όνειρα πραγματικά εφόσον επιδέχονται σάρκα και οστά, αλλιώς, βυθίζει στον πυθμένα του παραλόγου όνειρα απατηλά» !!
 



~ Ο Πλούτωνας:

Παρότι είναι Πλανήτης νάνος (μόλις τα 2/3 της Σελήνης), θεωρείται ισχυρότερος και αποτελεσματικότερος ακόμη και του Άρη. Ονομάζεται και Έρις, που παραπέμπει στο μήλο της Έριδος, όχι μόνο λόγω του μικρού όγκου του, αλλά και διότι εκφράζει την βασισμένη στην ενστικτώδη ορμητικότητα του ανθρώπου, και την υπόγεια δράση, σε συλλογικό και μεταφυσικό επίπεδο.
Είναι ο Πλανήτης του «Παραδόξου», καθώς συνδυάζει τις πιο αντιφατικές ιδιότητες και δυνάμεις σε σχέση με τους υπόλοιπους Πλανήτες. Είναι ο Πλανήτης της μεταμόρφωσης, που μέσα από την καταστροφή πυροδοτεί την θέληση της αναγέννησης. Συμβολίζει δηλαδή την «αναγέννηση μέσα απ’ τις στάχτες της φωτιάς», όπως και τις άγνωστες δύσβατες καταστάσεις, από τις οποίες θα πρέπει να περάσει ο άνθρωπος για να φθάσει τελικά στην κατανόηση του εαυτού του, και την σχέση του με την φύση.
Σχετίζεται με την σε βάθος ανάλυση, που κατ’ επέκταση χρησιμεύει στους ψυχαναλυτές και εγκληματολόγους. Μάλιστα, έγιναν μελέτες από τους Freud και Jung για το ασυνείδητο, και την προσπάθεια να αποδεχτούμε τους φόβους μας, μέσα απ' την σκοτεινή πλευρά μας σε σχέση με τον Πλούτωνα. Και πράγματι ο Πλανήτης επιδρά θετικά όταν χανόμαστε στην σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας, στους βαθύτερους φόβους και τις ανασφάλειες μας.
Συνεπώς, μια μεγάλη δυνατότητα που μας δίνει ο Πλούτωνας, είναι, η εκμετάλλευση ευκαιριών για να περάσουμε από τον μεταφορικό θάνατο στην αναγέννηση.
 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ Πλανήτες Κυβερνήτες:



~ Η Αφροδίτη:

Η Αφροδίτη θεωρείται ο Πλανήτης του έρωτα και της αγάπης, των συναισθημάτων και της τύχης, της ευχαρίστησης και της ομορφιάς, της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και της τέχνης, της καλαισθησίας και των συνεργασιών, του ρομαντισμού και του γάμου. Είναι καλός αγωγός σε ό,τι αφορά την τάση προς την μουσική, την τέχνη, τον χορός, και την δημιουργία αντικειμένων που χρησιμοποιούνται για στολισμό ή διακόσμηση, όπως τα αρώματα, τα καλλυντικά, τα κοσμήματα και τα εκλεκτά υφάσματα.
Συμβολίζει επομένως τον έρωτα, την σωματική αλλά και κάθε είδους πνευματική έλξη, το μαγνητισμό που νιώθουμε μόλις μπαίνει στο χώρο κάποιο άτομο. Αντιπροσωπεύει την ευγένεια, την καλαισθησία και την φινέτσα, όπως και τις σχέσεις, το γάμο και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις σε όλα τα επίπεδα. Εκφράζει την αισθητική μας, τα γούστα και τις καλλιτεχνικές κλίσεις. Θα επανέλθω παρακάτω αναλυτικότερα.
 



~ Ο Άρης:

Ο Άρης θεωρείται ο Πλανήτης της ακατάπαυστης δράση και της πυροδότησης των σεξουαλικών επιθυμιών.
Λέξεις που εκφράζουν τον Άρη είναι - ισχύ, πρωτοβουλία, ενέργεια, κίνητρα, δυναμισμός, σεξουαλικότητα, θυμός, επιθυμία, ένστικτο επιβίωσης και συντήρησης, αυτοπεποίθηση, θέληση, ενθουσιασμός, παρόρμηση.

Η Αχίλλειος πτέρνα του, είναι η Αφροδίτη. Όποτε συναντιέται μαζί της (Συνοδός Πλανητών), τα ζητούμενα της Αφροδίτης θεωρούνται ακαταμάχητα. Μπορούμε να περιμένουμε παύση πυρών ακόμη και στις πιο φανατισμένες περιπτώσεις. Αλλά και να μείνουμε έκπληκτοι, καθώς ο Δαβίδ αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον Γολιάθ. Τούτο διότι, ο Άρης είναι ο Πλανήτης της δράσης, ενώ η Αφροδίτη ο Πλανήτης της αντίδρασης.
Σύμφωνα με την κάρτα του Αστρολογικού Ταρό «οι εραστές», συμβολίζουν τους αιώνιους εραστές, που αποδεικνύουν ότι «τα ετερώνυμα έλκονται». Δηλαδή, ο Άρης συμβολίζει την σεξουαλική επιθυμία και όχι το συναίσθημα, δηλαδή καθαρά την σεξουαλική έλξη. Ενώ η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει όσα αναφέρω παραπάνω. Θα επανέλθω παρακάτω αναλυτικότερα.   
 



~ Ο Ερμής:

Ο Ερμής αντιπροσωπεύει τον τρόπο επικοινωνίας σας. Η τοποθέτησή του στο κάθε σύστημα πληροφοριών και αποκαλυπτικών ενημερώσεων. Αποκαλύπτει επίσης πώς προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας και να αναπτύξουμε τον δικό μας εσωτερικό διάλογο, τον οποίο στη συνέχεια προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε πίσω στον κόσμο καθώς πλοηγούμαστε στις αλληλεπιδράσεις μας. Η θέση του Ερμή, μάς δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον έξω κόσμο, που προσλαμβάνουμε και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες, που αντιδρούμε, αλλά και που ερωτευόμαστε.
Σκεφτείτε τον Ερμή ως τον τρόπο έκφρασής σας και παρέμβασής σας, που σας καθοδηγεί στις αλληλεπιδράσεις σας με όλους στον γύρω κόσμο σας. Συνεπώς ο Ερμής, είναι παράλληλα και ο συντονιστής των σκέψεών μας. Θα επανέλθω παρακάτω αναλυτικότερα.
 
 

* * ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ όλοι οι Πλανήτες Κυβερνήτες !!
 

* * Πλανήτης Κυβερνήτης  ΗΛΙΟΣ ~ ο Βασιλιάς και ο Παντοκράτορας ..
* * Πλανήτης Κυβερνήτης ΣΕΛΗΝΗ ~ η Βασίλισσα της νύχτας, μητέρα των αστεριών - των ψυχών !!
 
Σχετικά με την πλατωνικό έρωτα του Ήλιου με την Σελήνη, για τον έρωτα τους δίχως ανταπόκριση, έχω δημοσιεύσει αρκετούς μύθους και θρύλους.


Ο Ήλιος ως Πλανήτης, είναι ο πυρήνας του Ηλιακού μας Συστήματος: 
Ήλιος σημαίνει ΖΩΗ .. και όσο ο Ήλιος θα βγάζει φώς, θα φέρνει ζωή !!
 
Ο Πλανήτης Ήλιος είναι το κέντρο του Ηλιακού μας Συστήματος. Μέσω της “Κυριαρχίας” αυτού του Πλανήτη υπολογίζουμε τον χρόνο, τις αλλαγές των εποχών, την ώρα σε κάθε σημείο του Πλανήτη Γή.
Ο Ήλιος είναι εκείνος που δίνει δύναμη στους άλλους Πλανήτες, γι 'αυτό και ο Πλανήτης αυτός παίζει τον βασικό ρόλο στις λειτουργίες του Σύμπαντος.
Αυτό το Φαινόμενο της ενέργειας του (βλέπετε φυσική Κβαντική), είναι επίσης ένας κύριος ρόλος για την υγεία και την ευημερία μας.
 
Θεωρείται αρσενικός Πλανήτης, που εμψυχώνει και δίνει ζωή στα πάντα, ενώ συμβολίζει την ακεραιότητα και τον πυρήνα της προσωπικότητας. Συμβολίζει την συνείδηση, την δύναμη, την θέληση, την ζωτικότητα και την αρσενική ενέργεια.
Ο Πλανήτης αυτός αντιπροσωπεύει τον εαυτό μας, την προσωπικότητα και το εγώ μας, το πνεύμα και ό,τι είναι κάνει το άτομο μοναδικό. Είναι η ταυτότητά μας και το πρόσωπό μας στον κόσμο. Συμβολίζει επίσης την δημιουργική ικανότητα και την δύναμη του ατόμου, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της καθημερινής ζωής.
 
Η χρυσή λάμψη του Ήλιου είναι μια βασική πηγή ζωής που μας τροφοδοτεί με δύναμη, ενέργεια, και θέληση να πετύχουμε τους στόχους μας. Η ενέργεια του Ήλιου είναι τόσο ισχυρή, που μετά από αυτό έρχεται η εξουσία, η ικανότητα να ηγείται κανείς. Παράλληλα ρυθμίζει τα δικαιώματα και τα ανώτερα αξιώματα.
Ήλιος (στα αρχαία Ελληνικά Ἥλιος, και στην Ομηρική διάλεκτο Ἠέλιος), ήταν το όνομα του θεού και προσωποποίησης του ήλιου στην αρχαία Ελληνική θρησκεία και μυθολογία.
Ο Ήλιος ως θεός ήταν η προσωποποίηση του ήλιου και η θεμελιακή δημιουργική δύναμη του, και ως αποτέλεσμα συχνά λατρευόταν ως θεός ζωής και δημιουργίας. Λόγω της ιδιότητάς του ως Ήλιος που βλέπει τα πάντα, ήταν και ο θεός των όρκων.
 
Ο Ήλιος ταυτίστηκε και με τον Απόλλωνα:  

Στην Ελληνιστική περίοδο ο Απόλλων είχε συνδεθεί στενά με τον Ήλιο σε λατρεία. Στην αρχαία τέχνη βλέπουμε να εμφανίζεται συχνά ως ένας νεαρός άνδρας με ηλιακό στέμμα που οδηγεί ένα τέθριππο στον ουρανό.

Και μάλιστα είναι γεγονός ότι το άγαλμα της Ελευθερίας των ΗΠΑ, είναι αντίγραφο του Απόλλωνα.

Ο Απόλλων ή Απόλλωνας, θεωρείτο και θεός της μαντείας (Μαντείο των Δελφών), θεός της «Συμπαντικής πηγής γνώσεων – της πηγής του Καθαρού Φωτός».. αλλά ακόμη και στις μέρες μας, συμβολίζει το Ελληνικό Πνεύμα !!  
 
Ο Ήλιος παραμένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό για έναν ολόκληρο μήνα, και χρειάζεται ένα χρόνο για να ταξιδέψει μέσα και από τους 12 του Ζωδιακού Κύκλου. Είναι η αρσενική ενέργεια και Κυβερνά τον Λέοντα.
 
Σύμφωνα με την θέση μας στο Βόρειο Ημισφαίριο, ο Ήλιος βρίσκεται σε:
Θέση Έξαρσης: στον Κριό, μήνας Απρίλιος, όπου αρχίζει τον νέο ετήσιο ηλιακό κύκλο του.
Θέση Κυριαρχίας: στο Λέοντα που Διοικεί, μήνας Αύγουστος.
Θέση Πτώσης: στον Ζυγό, μήνας Οκτώβριος, καθώς μετά την Φθινοπωρινή Ισημερία η μέρα μικραίνει.
Θέση Αδυναμίας: στον Υδροχόο, μήνας Φεβρουάριος, ο παγερότερος μήνας του Χειμώνα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Σχετικά με τις επιρροές μέσα σε κάθε μήνα και εποχή του Ηλιακού Κύκλου, δημοσιεύω αναλυτικές προβλέψεις μου.
Και συγκεκριμένα, 4 φορές τον χρόνο, πριν την έναρξη κάθε νέας εποχής, δημοσιεύω μελέτες μου που αφορούν και τους 3 μήνες της εκάστοτε εποχής, για κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά.
Δηλαδή προλέγω τα μελλούμενα των ερχόμενων τριών μηνών, αναφέροντας ενδεικτικά και τις εξελίξεις εντός των επόμενων εποχών.
 
 
* * Η Σελήνη ως Πλανήτης δορυφόρος που ονομάζουμε Φεγγάρι.. και οι επιρροές της στους ζωντανούς οργανισμούς στην Γή:

     Τα Ολόγεμα Φεγγάρια και οι μεταμορφώσεις της Σελήνης, συνδέονται άμεσα με μύθους - θρύλους και λαϊκές παραδόσεις.. ωστόσο υπάρχει επιστημονική αλήθεια !! 
Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι αρχικά οι άνθρωποι μετρούσαν τους μήνες σύμφωνα με την εμφάνιση της Πανσελήνου, παρότι από μήνα σε μήνα οι μέρες δεν ήταν ίσες.. ωστόσο κατά τις εποχές εκείνες για την μέτρηση του χρόνου επικρατούσε το Σεληνιακό Έτος
 
Σύμφωνα λοιπόν με την Ελληνική Μυθολογία, τα φεγγάρια ήταν δώδεκα, ένα για κάθε μήνα. Αλλά μετέπειτα οι θεοί αποφάσισαν να χαρίσουν στους ανθρώπους ακόμη ένα φεγγάρι, και μάλιστα το δέκατο τρίτο ήταν προσφορά σ' αυτούς που ζούνε μόνοι, ώστε να βρούν το ταίρι τους και να πάψουν να μοιρολογούν τους ανεκπλήρωτους έρωτες τους. Επανέρχομαι παρακάτω.

Το όνομα της Σελήνης ετυμολογείται από το Σέλας ~ δηλαδή φώς: 
 
     Για τους παραδοσιακούς λαούς, η αόρατη όψη της Σελήνης αντιπροσώπευε την σκοτεινή πλευρά της φύσης. Είναι εκείνη που ελέγχει τις παλίρροιες, τις πλημμύρες, τις βροχές, δηλαδή, το υδάτινο στοιχείο γενικότερα. Ενώ η φωτεινή πλευρά της κατά την Πανσέληνο, συμβολίζει την ολότητα, την ολοκλήρωση, την ισχύ και την πνευματική δύναμη, όπως και την διάρκεια των εποχών.
Οι πρόγονοι μας βάφτισαν Εκάτη την Σελήνη. Σύμφωνα με την μυθολογία, ήταν θεότητα με δύο ή και τρία πρόσωπα, την οποία λάτρευαν αλλά και την έτρεμαν. Κάποιοι πίστευαν ότι είναι κόρη του Δία και της Δήμητρας, και άλλοι την ταύτιζαν με την θεά Άρτεμη που ερωτεύτηκε τον Περσέα και άθελα της τον σκότωσε, και έκτοτε τον ανέβασε στον ουρανό. Έτσι έχουμε τον Αστερισμό του Περσέα, απ’ όπου κάθε χρόνο έρχεται η Βροχή των Αστεριών που ονομάζονται Περσείδες.
 
* * Η Σελήνη ως αποκλειστικός Κυβερνήτης του Αστερισμού του Καρκίνου:
 
       Παρότι η Σελήνη βέβαια θεωρείται δορυφόρος της Γής, σύμφωνα με την αρχαιοελληνική αστρολογία, κυβερνά όλα τα εσωτερικά μας συναισθήματα. Τα συναισθήματά μας και η ψυχή μας συνδέονται εγγενώς, καθώς τα συναισθήματά μας είναι και η έκφραση της ψυχής μας.
Αντιπροσωπεύει μια όψη του αποτυπώματος της ψυχής μας, από την οποία την ουσία αποτελείται η ψυχή μας. Γι’ αυτό κι άλλωστε χαρακτηρίζεται η Σελήνη ως «μητέρα των ψυχών – των αστεριών», καθώς όπως λέγεται, κάθε αστέρι αντιστοιχεί και σε μια ψυχή.
 
Η Σελήνη συνδέεται επίσης με τις παιδικές μας εμπειρίες, επειδή οι παιδικές εμπειρίες συνήθως, διέπουν τις συναισθηματικές αντιδράσεις μας ως ενήλικες. Και για να αποθηκευτούν οι εμπειρίες, μεταφέρονται στην μήνη.
Συνεπώς, η Σελήνη αντιπροσωπεύει το ομαδικό ασυνείδητο και την συλλογική μνήμη, και κατ’ αυτόν τον τρόπο μάς παρέχει πληροφορίες για την συμπεριφορά, τις συνήθειες, αλλά και την ποιότητα της μνήμη μας.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο Αστερισμός του Καρκίνου συμβολίζει το αρχείο της μνήμης μας. 
 

Σημειώστε ~ Ηλιακά Έτη με 13 Ολόγεμα Φεγγάρια:

* * Στο 2020 δύο Πανσελήνους στο ίδιο μήνα, λαμβάνουν χώρα στον Οκτώβριο στις 2 & 31 του μηνός. Στον μήνα του Αστερισμού της Δικαιοσύνης. Και επιπλέον, σύμφωνα με την θέση μας στο Βόρειο Ημισφαίριο, με Πανσέληνο αποχαιρετάμε τον Νοέμβριο και υποδεχόμαστε τον Δεκέμβριο, ενώ ο δε Δεκέμβριος κλείνει με Πανσέληνο νύχτα μεταξύ 30 – 31 του μηνός.
 
* * Στο 2023 θα δούμε το ίδιο Φαινόμενο να λαμβάνει χώρα στον Αύγουστο, στις 1 & 31 του μηνός .. που σημαίνει πως «ό,τι άρχισε στο 2020, για άλλους ο χρόνος επιλογών της πορείας τους τελειώνει - και κάποιους άλλους ο δρόμος που επιλέξανε τους ολοκληρώνει» !!

Προσοχή: Ο Ήλιος θα βρίσκεται στον Αστερισμό του Λέοντος στον Αύγουστο μήνα (όπως κάθε χρόνο άλλωστε), ο οποίος είναι κι ο μοναδικός Κυβερνήτης του Αστερισμού του .. η ιδιαιτερότητα ωστόσο είναι ότι, το Φαινόμενο λαμβάνει χώρα κατά την εποχή Κυριαρχίας του Ήλιου και μάλιστα στον Αστερισμό του βασιλιά του Αστρικού Κύκλου, τον Λέοντα. Και καθώς κλείνει μια τριετία απ’ το προηγούμενο Φαινόμενο στον Αστερισμό της Δικαιοσύνης.. θέλει ιδιαίτερη προσοχή στις επιλογές μας, σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα μας, και ειδικότερα ως λαός. 
~ ~ Όσον αφορά τις προαναφερόμενες επιλογές μας.. ενημερωθείτε βλέποντας στις ετήσιες προβλέψεις μου, όπου θα αναφέρομαι και στην εποχή του Καλοκαιριού, τονίζοντας τον μήνα Αύγουστο του 2023.
 
* * Στο 2026 αναμένεται όμοιο Φαινόμενο, το οποίο προβλέπεται να λάβει χώρα κατά την περίοδο Εαρινής Ισημερίας.. όταν δηλαδή ο Ήλιος αρχίζει τον Νέο Ετήσιο Κύκλο του. Θα έλεγα «μακάρι» να μην πέφτουν έξω οι Αστρονομικές μελέτες, ή για κάποιους λόγους να μην συμπέσει το Φαινόμενο στον ίδιο μήνα (για το Β. Ημισφαίριο). Μακάρι διότι, εάν όντως συμβεί κατά την παραπάνω εποχή.. θαύματα δεν σας τάζω, αλλά θα εκλείψουν προβλήματα του λαού μας, που ο Δίας πασχίζει επί σειρά ετών η επίλυση τους να βρεθεί !!   
 
Προβλέψεις μου σχετικά με την κάθε αναμενόμενη Πανσέληνο, θα τις παρακολουθείτε στις μηνιαίες δημοσιεύσεις μου. Ωστόσο:
 
* * Προτείνω να διαβάσετε το σχετικό παρακάτω άρθρο μου, ώστε ενημερωθείτε για ό,τι έχει ουσία να γνωρίζεται σχετικά με τον δορυφόρο της Γής που ονομάζουμε Σελήνη, η οποία επιδρά στο υδάτινο στοιχείο που σχετίζεται με τον Πλανήτη Γή. Κατ' αυτόν τον τρόπο εξηγούνται οι λόγοι που η κάθε Πανσέληνος επηρεάζει όλους τους ζώντες οργανισμούς, κυρίως αυτούς που φέρουν το στοιχείο της Φύσης, το νερό !! 
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Οι μήνες και τα Ολόγεμα Φεγγάρια τους !!

Μεταξύ μύθων και επιστημονικής αλήθειας ~  οι επιρροές της κάθε Σελήνης μέσα στον Ετήσιο Ηλιακό Κύκλο, και αναλόγως σε ποιον Ζωδιακό Αστερισμό θα λάβει χώρα η Πανσέληνος.
https://psychologyastrology.blogspot.com/2020/02/blog-post.html
 
 

* Ο Δίας ~ ο μοναδικός Κυβερνήτης του Τοξότη και Συγκυβερνήτης των Ιχθύων:
 
Σύμφωνα με την μυθολογία, ήταν ο θεός όλων των θεών. Είναι ο καλός αγωγός της τύχης, αλλά είναι της άποψης ότι, «η τύχη ευνοεί, όποιον Θεό ευγνωμονεί» !!  


Είναι ο μοναδικός Κυβερνήτης του Τοξότη. Ωστόσο θεωρήθηκε Κυβερνήτης και του Αστερισμού των Ιχθύων, παρότι από την αρχαιότητα ο Ποσειδώνας είχε τον ρόλο του Κυβερνήτη αυτών. Και τούτο διότι, ο Ποσειδώνας ανακαλύφθηκε επισήμως αργότερα, καθώς είναι ο πιο απόμακρος Πλανήτης από τον Ήλιο. Συνεχίζει όμως ο Δίας να θεωρείται Συγκυβερνήτης των Ιχθύων.
 
Ο Δίας  μετακινείται κάθε χρόνο από Αστερισμό σε Αστερισμό, παραμένοντας στον καθένα από αυτούς περίπου για έναν χρόνο. Δηλαδή, παρότι είναι ο μεγαλύτερος σε όγκο Πλανήτης, αρκετές χρονιές περιστρέφεται γύρο από τον Ήλιο σε μικρότερο χρονικό διάστημα απ’ ότι η Γή. Δηλαδή σε λιγότερο από 12 μήνες.

* * Κατά την εποχή που ο Δίας μετακινείται, αυτό που θα πρέπει να προσέχουμε όλοι μας είναι: «μήπως περιμένοντας το σωστό τραίνο, περάσει όλη μας η ζωή σε λάθος σταθμό ?!»
 
Ο Δίας όπως και ο Κρόνος, θεωρούνται οι πιο ισχυροί πλανήτες, που έχουν τη δύναμη να απορροφούν τα επικίνδυνα για την Γή διαστημικά αντικείμενα, ή ακόμη και να τα απωθούν έξω από το Ηλιακό μας Σύστημα. Μάλιστα ο Δίας είναι 320 φορές μεγαλύτερος από την Γή, και είναι ο 5ος μεγαλύτερος Πλανήτης του Ηλιακού μας Συστήματος. Γι’ αυτό άλλωστε είναι από τους Πλανήτες που έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. 
 
Ο Δίας εκφράζει το ψυχοδυναμικό πεδίο του ανθρώπου, και κινεί τα νήματα μέσω της ψυχοσύνθεσης μας. Η ενέργεια του μεταφράζεται ως καλός αγωγής της τύχης, έχει ευεργετικό χαρακτήρα, αλλά και ρόλο δάσκαλου. Βέβαια, ανάλογα με τον χαρακτήρα του Αστερισμού όπου βρίσκεται ο Δίας, προσαρμόζει και τα διδάγματα του προς εμάς. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι, όλοι μας λαμβάνουμε τα ίδια “μηνύματα”, στα οποία ωστόσο, το κάθε Ζώδιο αντιδράει διαφορετικά, τα αξιοποιεί διαφορετικά, και τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί αναλόγως ασφαλώς.
 
Περιόδους με σκληρές όψεις και σημαντικές διασπάσεις έχουμε όταν λειτουργεί συνδυαστικά με τον Κρόνο, ο οποίος κάνει παρελθόν οτιδήποτε φθείρει ή ζημιώνει λόγω στασιμότητας.  
Οι αλλαγές των θέσεων, τόσο του Δία όσο και του Κρόνου, είναι γεγονός ότι δημιουργούν νέα σενάρια στις εξελίξεις, κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Σκοπός αυτών είναι να υπάρξει το καλύτερο για εμάς αποτέλεσμα, και τότε αναμενόμενο είναι βεβαίως, να αλλάζουν και οι προϋποθέσεις. Αυτό όμως δεν συμβαίνει από την μία μέρα στην άλλη, δηλαδή με το πέρασμα των Πλανητών στον επόμενο Αστερισμό, αλλά σε βάθος χρόνου. Και ασφαλώς, χρήσιμο είναι να θυμόμαστε πάντα αυτό που είπε και ο Πλάτων:
«Οι θεοί, δεν είναι αυθαίρετοι διευθύνοντες της ζωής μας, στους οποίους πρέπει να έχουμε φόβο όπως λένε οι μύθοι, αλλά ουράνιες μορφές που επιβλέπουν τις υψηλότερες λειτουργίες του Σύμπαντος» !!.   
 
Συνοπτικές Προβλέψεις:
 
* * Ο Δίας στους Ιχθείς (ως Συγκυβερνήτης), συγκατοικώντας με τον Κυβερνήτη τους τον Ποσειδώνα από 29.12.2021 έως 20.12.2022 .. φροντίζει να «σπάει ο διάλογος το πόδι του» και η αλήθεια για την παραπλάνηση όσο και την παραπληροφόρηση, ξεφυτρώνει κάτω απ’ το χαλί !!

* * Ο Δίας στον πύρινο Κριό από 20.12.2022, όπου μετά την ανάδρομη πορεία του επιστρέφει έως τον Δεκέμβριο του 2023 .. και μας αποδεικνύει ότι ακόμη και το πέρασμα μέσα απ΄ τις Συμπληγάδες Πέτρες είναι εφικτό, αρκεί να συμβαδίζει η τόλμη με την ευρηματικότατα !!.

*  * Μετά την Φθινοπωρινή Ισημερία και πρίν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο του 2023, ο Δίας περνάει στον Ταύρο, όπου θα συγκατοικήσει με τον Ουρανό (ώστε εκεί να γίνουν ξεκαθαρίσματα, επανέρχομαι στον Ουρανό παρακάτω).. 
* * για το 2024 μετακινείται στους Διδύμους (ώστε να κοστολογήσουμε και την άλλη όψη του νομίσματος, επανέρχομαι παρακάτω).. 
* * στο 2025 απ’ την θέση του στον Καρκίνο (η πίκρα και το μοιρολόι της πανδημίας θα ξεχαστεί, επανέρχομαι).. 
* * κι όταν φτάσει στον βασιλιά Λέων, τέλη του 2026 .. μέσα στο 2027 θα αποδείξει πως «δίχως Ελλάδα δεν θα υπήρχε Ήπειρος με το όνομα Ευρώπη» !!

* * Στο 2028 θα βρίσκεται στην Παρθένο, απ’ όπου ευνοεί ό,τι έχει σχέση με την οικογένεια και τα οικονομικά θέματα της επιβίωσης. Ειδικότερα ό,τι έχει σχέση με παιδιά και ηλικιωμένους, όπως και με άτομα με ειδικές ανάγκες.. περιμένετε και θα δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα !!

* * Η καλύτερη χρονιά θα είναι μεταξύ 2028 – 2029 με τον Δία στο Ζυγό.. μετά από σχεδόν 12 χρόνια και πάλι στο οικείο περιβάλλον του, η παντοδυναμία του είναι αναμφισβήτητη, «ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο» !!.
Από τον Αστερισμό της δικαιοσύνης, θα κλονιστούν διεφθαρμένα συστήματα – ο κάθε κατεργάρης και κερδοσκόπος στον πάγκο του.. καθώς μάλιστα οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις δεν θα έχουν όριο !!
Και εδώ κλείνει ένας ΚΥΚΛΟΣ που άνοιξε στο 2016 .. ένας κύκλος που παραπέμπει σε ντόμινο !!
 
* * Μεταξύ 2029 – 2030 Δίας στον υδάτινο Σκορπιό, που έχει Κυβερνήτες τον σκοτεινό Πλούτωνα και τον πολεμοχαρή Άρη.. μπορούμε να πούμε ότι ο Δίας, «θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας», ώστε να εμπεδώσουμε επιτέλους πως με έναν ακόμη επόμενο πόλεμο, δεν θα υπάρχει νικητής και ηττημένος. Θα καταστρέψουμε ολόκληρο τον Πλανήτη Γή !!.. το αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης = ειρήνη !! 

* * 2030 – 2031 Δίας στον πύρινο Τοξότη που Κυβερνά ο ίδιος.. μελέτες με προοπτικές που θα αφορούν το γενικότερο καλό θα αποδειχθούν εύστοχες και σύντομα πραγματοποιήσιμες – σε αντίθεση με αυτό, όσοι στοχεύσουν και επενδύσουν στην προσωπική τους επιτυχία αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα, «θα τους γυρίσει μπούμερανγκ» !!  

* * 2031 – 2032 Δίας στον φιλόδοξο γήινο Αιγόκερω.. είναι η συνέχεια του προηγούμενου Ηλιακού Έτους και ο καθένας θα πληρώσει το τίμημα των επιλογών του. «Οι βλέψεις μας, ή θα απογειωθούν – ή δεν θα’ χουν πού να κρυφτούν» !!  

* * 2032 – 2033 Δίας στον αέρινο Υδροχόο που είναι Συγκυβερνήτης του, συναντώντας εκεί τον Πλούτωνα .. αλλά η ισχύ του Πλούτωνα μηδαμινή μπροστά στου Δία. Θα στρέψει το ενδιαφέρον μάς προς μια πιο σωστή εκμετάλλευση του υπόγειου γήινου πλούτου, αλλά και προς τον εκσυγχρονισμό του εναέριου χώρου.    

* * 2033 – 2034 Δίας στους ονειροπόλους Ιχθείς .. κι αυτήν την φορά, μόνος του πλέον σε αυτόν τον Αστερισμό, επικροτεί οτιδήποτε αφορά την αξιοποίηση της φαντασίας – την πνευματική καλλιέργεια – και γενικότερα την λογοτεχνία. Επίσης θα προωθηθούν ιδέες που θα αφορούν βελτιώσεις της αλιείας. 

* * 2034 – 2035 Δίας στον πύρινο Κριό συναντάει τον Ποσειδώνα .. Δίας και Ποσειδώνας μετά 12 χρόνια και πάλι μαζί, αλλά αυτήν την φορά σε πύρινο Αστερισμό που «συμβολίζει τον επιμένων που νικά ακόμη και το ακατόρθωτο» !! Κι όμως θα υπάρξει καλή μεταξύ τους συνεργασία, μετά απ’ όσα θα γκρεμίσει ο Κρόνος για να κτιστούν απ’ την αρχή .. και όντως μπαίνουν νέες βάσεις ακόμη κα σε αυτά που θεωρούμε ότι δεν υπάρχει τρόπος για να αλλάξουν !!

* * 2035 – 2036 Δίας στον γήινο πεισματάρη Ταύρο .. εξανεμίζει αντιλήψεις που δεν βοηθούν στην καλλιέργεια της γής, και γενικότερα στην παραγωγή τροφίμων με την βοήθεια της φύσης. Στρέφει το ενδιαφέρον πολλών νέων να ασχοληθούν με την γεωργία και κτηνοτροφία ~ απαλλάσσονται οι κλάδοι αυτοί απ’ την κερδοσκοπία !! 

* * 2036 – 2037 Δίας στους αέρινους Διδύμους, που Κυβερνήτης αυτών είναι ο Ερμής .. εξελίσσονται όλα τα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας –παρακολούθησης των μέσων μεταφορών – αλλά και η εκμάθηση μέσω διαδικτύου. Η δημοσιογραφία και τα ρεπορτάζ, ανοίγουν κλειστές πόρτες και ερμητικά κλειστά στόματα !!

* * 2037 – 2038 Δίας στον υδάτινο Καρκίνο με Κυβερνήτη του την Σελήνη, ο Δίας συναντάει και πάλι τον Ουρανό, κι αυτήν την φορά οι δύο μαζί.. στον Αστερισμό που συμβολίζει το αρχείο της μνήμης μας. Κι όταν ο Ουρανός το σενάριο γράφει – ο Δίας το υπογράφει – και η Σελήνη συνυπογράφει .. το Καλοκαίρι του έτους 2037 θα θυμίζει, «Μάνα εξ ουρανού» !!. 

* * 2038 – 2039 Δίας στον πύρινο Λέων, επίσης μετά από 12 χρόνια και πάλι .. παίρνει την μερίδα του Λέοντος απ’ αυτούς που θεωρούσαν ότι τους ανήκει, και την μοιράζει στους πεινασμένους – στερημένους, ακόμη και σε χώρες Τριτοκοσμικές. Μαθαίνουμε να μην πετάμε τίποτα – να περιορίζουμε την σπατάλη !! 

* * 2039 - 2040 Δίας στην γήινη Παρθένο που επίσης Κυβερνήτης της είναι ο Ερμής .. στον Αστερισμό που αναπαριστά την Περσεφόνη. Ολοκληρώνει και επισφραγίζει το κεφάλαιο που είχε ανοίξει πριν 12 χρόνια.

* * 2040 - 2041 Δίας και πάλι στον Ζυγό .. συναντάει τον Κρόνο ώστε αυτήν την  φορά.. μαζί κλείνουν το κεφάλαιο που άνοιξε ο Δίας μεταξύ 2028 – 2029 .. όπως προαναφέρομαι παραπάνω και σχετικά με τον Κρόνο παρακάτω.
 
* * ΔΙΑΣ σε συνδυασμό με ΚΡΟΝΟ .. επανέρχομαι παρακάτω:

* * * * Όπως βλέπετε λοιπόν, ο Δίας χρειάζεται περίπου 12 χρόνια για να διανύσει και τους 12 Αστερισμούς. Που σημαίνει ότι συναντά τον Κρόνο και αλληλοϋποστηρίζονται απ’ τον ίδιο Αστερισμό κάθε 12 – 13 χρόνια. Επομένως, για να ολοκληρωθεί ένας προηγούμενος ΚΥΚΛΟΣ απ’ την στιγμή που ανοίγει ένας νέος.. χρειάζεται σχεδόν 12 ΧΡΟΝΙΑ !!. 



 
* Πλανήτης Κρόνος σημαίνει “τα αγαθά, κόποις κτώνται” .. και εφόσον δεί την προσπάθεια ανταμείβει στο έπακρον !!.

Είναι ο μοναδικός Κυβερνήτης του Αιγόκερου. Ωστόσο θεωρείται και Συγκυβερνήτης του Αστερισμού του Υδροχόου, μαζί με τον Πλανήτη Ουρανό.

Ο Κρόνος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Πλανήτης μετά τον Δία, ενώ οι εντυπωσιακοί πολύχρωμοι δακτύλιοι γύρω από αυτόν, τον κάνουν τον ομορφότερο Πλανήτη. Η πλήρης περιστροφή του γύρω από τον Ήλιο, δηλαδή ένα Κρόνιο έτος, διαρκεί περίπου 30 χρόνια. Ο Κρόνος δηλαδή παραμένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό κατά μέσο όρο δυόμιση με τρία χρόνια, περιλαμβανομένης και της φαινομενικής ανάδρομης πορείας του. 
 
Ο Κρόνος φημολογείται ότι έχει σχέση με τον πόνο, την θλίψη, την καθυστέρηση, την άρνηση, τον χωρισμό, και την σκληρή εργασία. Ενώ η αλήθεια είναι ότι ο Κρόνος μπορεί όντως να πυροδοτήσει όλες αυτές τις καταστάσεις, ωστόσο, με σκοπό τα άτομα που επιδιώκουν να βρουν το βαθύτερο νόημα και τον σκοπό της ζωής τους, να μάθουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που φέρνει ο Κρόνος. Δηλαδή, να φέρει το άτομο αντιμέτωπο με τα εμπόδια, ώστε να το οδηγήσει στη διαδικασία της αποδέσμευσης και της απελευθέρωσης του από τα καταστροφικά του πρότυπα.
 
Επίσης η αλήθεια είναι πως εάν αντισταθούμε στην καθοδήγηση του Κρόνου, μπορεί να αποδειχτεί αυστηρός δάσκαλος, και τα μαθήματα του να μας φανούν σκληρά. Η αντίσταση στην υπερπήδηση ενός εμποδίου, όντως μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την επαναφορά ξανά και ξανά της ίδιας επίπονης κατάστασης, έως τελικά, να πετύχουμε την  βαθύτερη κατανόηση και επίγνωση του εμποδίου, ώστε να γίνουμε αρκετά δυνατοί για να το ξεπεράσουμε.
Εάν δηλαδή, είμαστε πρόθυμοι να αναλογιστούμε τους λόγους που ο Κρόνος μας φέρνει αντιμέτωπους με ανεπιθύμητες εμπειρίες, τότε, μπορούμε να διακρίνουμε πολύ πιο γρήγορα το βαθύτερο αίτιο πίσω από αυτήν την εμπειρία. Έτσι η κατανόηση αυτού του βαθύτερου σκοπού, αρχίζει να μας δίνει την λύση για το πρόβλημα μας, και τότε ο Κρόνος μας δίνει την υπομονή - την επιμονή - και το σθένος, όχι μόνο για να απελευθερωθούμε από το πρόβλημα, αλλά και να βελτιώσουμε θεαματικά την ποιότητα της ζωής μας.
 
Συνοπτικές Προβλέψεις:
 
* * Ο Κρόνος στους υδάτινους ονειροπόλους Ιχθείς συναντά τον Κυβερνήτη τους τον Ποσειδώνα, με τον οποίο θα συγκατοικήσει από 7.3.2023 για τα επόμενα σχεδόν 3 χρόνια, ως 13.2.2026*
Ο επιβλητικός Πλανήτης Κρόνος, ωστόσο βοηθά να αναρριχηθούν όσοι “δεν λιγοψυχούν στην ανηφόρα” .. μετά μια ανάδρομη πορεία του αποχωρεί απ’ τους Ιχθείς, λίγες μέρες μετά τον Ποσειδώνα.. μαζί στον ΚΡΙΟ:
~ ~ Ωστόσο έως το 2026, Κρόνος και Ποσειδώνας μαζί στον Αστερισμό του ονείρου, θα βιώσουμε αυτό που εννοεί η λαϊκή ρήση «μιά στο καρφί και μιά στο πέταλο», διότι για να βγούν τα όνειρα αληθινά, θα πρέπει να πασχίσουμε με πράξεις και να αποδεχθούμε το τίμημα !!

* * Τον Ιανουάριο του 2026 ο Ποσειδώνας εισέρχεται στον Κριό, και στις 13 Φεβρουαρίου τον ακολουθεί ο και Κρόνος. Συνεπώς θα συγκατοικήσουν και πάλι μαζί στον Κριό για περίπου 3 χρόνια.. απ’ όπου, κατά τα χρονικά διαστήματα που θα εισέρχονται κι άλλοι Κυρίαρχοι Πλανήτες, «αναμένεται τα όνειρα να παίρνουν σάρκα και οστά, αλλά κι ότι φθείρει να καίγεται στην πυρά !! .. έως τέλη του 2028 όπου ο Κρόνος μετακινείται στον Ταύρο.

* * Για τα επόμενα 3 χρόνια με τον Κρόνο στον Ταύρο ως το Φθινόπωρο του 2030 .. «θα πρέπει να ζεύσουμε τα βόδια για να οργώσουμε ώστε να σπείρουμε, ωστόσο πλούσια η σοδιά μας και καλοπληρωμένη η κάθε οκά» !!

* * Ως μέσα του 2033 ο Κρόνος στους Διδύμους ~ και ως μέσα του 2036 στον Καρκίνο μαζί με τον Ουρανό:
Κρόνος και Ουρανός Κυβερνήτες του ευέλικτου Υδροχόου. Ο Κρόνος συναντά τον Ουρανό στους Διδύμους (επανέρχομαι παρακάτω), και σχεδόν μαζί αναχωρούν για τον Καρκίνο. Και εφόσον ο Κρόνος υποστηρίζει οτιδήποτε έχει αναπτυξιακές προοπτικές – οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής (βλέπετε παρακάτω).. μέσα σε αυτά τα 6 χρόνια όσα “χωλαίνουν” στο σήμερα, γίνονται παρελθόν !!    

* * Από τα μέσα του 2036 ως αρχές 2038 στον πύρινο Λέων, τον βασιλιά του Ζωδιακού Κύκλου, με Κυβερνήτη τον Κυρίαρχο όλων των Πλανητών, την πηγή ζωής τον Ήλιο.. ο Κρόνος θα  φέρει στην επιφάνεια την οποιαδήποτε κρυφή σκοτεινή πτυχή, ακόμη κι αν χρειαστεί να φωτίσει τα έγκατα της γής !!

 * * Ως τέλη Φθινοπώρου 2040 .. στην γήινη Παρθένο που αναπαριστά την Περσεφόνη, ο Κρόνος κατά την περίοδο της πρώτης Εαρινής Ισημερίας (όπου σύμφωνα με τον αρχαιοελληνικό μύθο η Περσεφόνη επιστρέφει από τον Άδη στην Γή) .. θα φροντίσει είτε με τον έναν – είτε με τον άλλον τρόπο, να αποκαταστήσει όλους τους αδικοχαμένους, δηλαδή ως αποτέλεσμα, να αποφευχθούν τουλάχιστον τα ίδια ανθρώπινα λάθη !!.

* * Από τα τέλη Φθινοπώρου του 2040 για 3 περίπου χρόνια (φτάνοντας τέλη καλοκαιριού του 2043) ο Κρόνος στον αέρινο Ζυγό το σύμβολο της Δικαιοσύνης .. συνεργάζεται και πάλι με τον Δία για σχεδόν έναν χρόνο μαζί.. όπου ανοίγει ένα νέο κεφαλαίο που θα αφορά το έργο της Δικαιοσύνης και της Διακυβέρνησης. Θα ψηφιστούν νέα αυστηρότερα νομοσχέδια – η κάθε αξιόποινη πράξη θα εντοπίζεται μέσα σε λίγα λεπτά – θα υπάρξουν νέα μέτρα και στενοί περιορισμοί για άτομα που έχουν βιαιοπραγήσει – εξαπατήσει – έχουν κάνει κατάχρηση εξουσίας κ.λ.π.. με σκοπό ανάλογα την περίπτωση, οι αξιόποινες πράξεις να περιοριστούν !!
 
* * Πιθανότατα κάποιοι από εμάς να μην βρίσκονται στην ζωή έως τότε.. σημασία όμως έχει πως για τους νεότερους από εμάς, οι πυλώνες της Ελλάδος θα έχουν αναστηλωθεί φτάνοντας στο 2043, και όσο μικρή κι αν φαίνεται στον παγκόσμιο χάρτη, θα αποκτήσει και πάλι την αναγνώριση που της αναλογεί !!   

 

* * ΚΡΟΝΟΣ σε συνδυασμό με ΔΙΑΣ:
 


Εάν θέλετε να επανεξετάσετε παλαιότερες προβλέψεις μου, με πρόσθετες νεότερες έως το 2028 πιο αναλυτικά και για κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά.. 
ανοίξτε τον σύνδεσμο και ενημερωθείτε:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2018/04/blog-post_14.html
 
 

* Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς των οποίων είναι Κυβερνήτης για 14 χρόνια, από το 2012 έως 26.01.2026:
 
Πλανήτες στους Αστερισμούς που Κυριαρχούν .. σημαίνει Παντοδυναμία, με σκοπό την αρχή νέας εποχής για την ανθρωπότητας στα επόμενα χρόνια !!


Σύμφωνα με την Μυθολογία, ο Ποσειδώνας ήταν ο θεός της θάλασσας, και ως εκ τούτου είναι Κυβερνήτης των Ιχθύων. Αναμενόμενο επομένως να συμβολίζει την αντίληψη της πραγματικότητας, στην «Χώρα του Ονείρου».
 
Ο μπλέ Πλανήτης Ποσειδώνας, έχει κι αυτός δακτυλίδια όπως ο Κρόνος και ο Ουρανός. 
Είναι επίσης ένας από τους αέριους γίγαντες, και μένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό περίπου 14 χρόνια, που σημαίνει πως για να διανύσει όλο τον Ζωδιακό Κύκλο χρειάζεται πάνω από 165 χρόνια !!.
Από το 1845 που τον ανακάλυψαν επισήμως, φανταστείτε πως έως το 2011 έκανε μόνο μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο. 
 
Ο Ποσειδώνας, εκφράζει την κόκκινη γραμμή μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου. Ενθαρρύνει την ονειροπόλα διάθεση του ατόμου, απαραίτητη για να κρατάει την ελπίδα ζωντανή. Συμβολίζει την αντίληψη της πραγματικότητας στην «Χώρα του Ονείρου», πού σημαίνει ότι, ανοίγει πρόθυμα τις πύλες του φανταστικού κόσμου, αλλά επεμβαίνει αλύπητα όταν δεν χρησιμοποιείται ως ένα διάλλειμα απ’ την άχαρη καθημερινότητα, αλλά ως εγκατάσταση μέσα σε αυτόν λόγω άρνησης αποδοχής της πραγματικότητας. Συνεπώς είναι αυτός που, «κάνει τα όνειρα πραγματικά εφόσον επιδέχονται σάρκα και οστά, αλλιώς, βυθίζει στον πυθμένα του παραλόγου όνειρα απατηλά» !!

Συνοπτικές Προβλέψεις:
 
* * Ο Ποσειδώνας στους ονειροπόλους Ιχθείς των οποίων είναι Κυβερνήτης, για 14 χρόνια, από το 2012 έως 26.01.2026*
Πλανήτες στους Αστερισμούς που Κυριαρχούν .. σημαίνει Παντοδυναμία !!  Ωστόσο, ενώ η ονειροπόληση ομορφαίνει την άχαρη καθημερινότητα, εάν ξεπεράσουμε τα όρια, «κινδυνεύουμε να γίνουμε κομπάρσοι στα σενάρια του παραλόγου»:

* * Τέλη Ιανουαρίου του 2026 ο Ποσειδώνας θα εγκατασταθεί στον ΚΡΙΟ, όπου θα τον ακολουθήσει ο Κρόνος.
Που σημαίνει ότι Ποσειδώνας και Κρόνος θα συγκατοικήσουν μαζί στον Κριό για περίπου 3 χρόνια.. ως τέλη του 2028 όπου ο Κρόνος μετακινείται στον Ταύρο (προαναφέρω), ενώ ο Ποσειδώνας μένει ως το 2040 .. απ’ όπου, κατά τα χρονικά διαστήματα που θα εισέρχονται στον Κριό κι άλλοι Κυρίαρχοι Πλανήτες, «αναμένεται τα όνειρα να παίρνουν σάρκα και οστά, αλλά κι ότι φθείρει να καίγεται στην πυρά !!  

* * Εάν θέλετε να επανεξετάσετε παλαιότερες προβλέψεις μου, σε συνδυασμό με τις νεότερες πιο αναλυτικά, και με συμβουλές μου για κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά.. ανοίξτε τον σύνδεσμο και ενημερωθείτε:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/01/26012026.html
 

 
* Ο Ουρανός στον κτητικό Ταύρο, από 6.3.2019 έως 26.4.2026:
 
Ο Ουρανός συμπεριλαμβάνεται πάντα στις ετήσιες προβλέψεις μου, ο οποίος μαζί με τον Κρόνο είναι Κυβερνήτης του Υδροχόου. 


Ο Ουρανός είναι ο τρίτος μεγαλύτερος σε μέγεθος πλανήτης, και ανήκει και αυτός στην κατηγορία των Γιγάντων Αερίων. Είναι ένας από τους τέσσερις γίγαντες του Ηλιακού μας συστήματος. Αυτοί οι πλανήτες ονομάζονται Πλανήτες Γενεάς, καθώς με την αργή περιστροφή τους γύρω από τον Ήλιο, μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάθε έναν απ΄ τους Ζωδιακούς Αστερισμούς.

Ο Ουρανός συγκεκριμένα, μένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό επτά (7) περίπου χρόνια, με αποτέλεσμα να χρειάζεται περίπου 84 χρόνια για να κάνει έναν ολόκληρο κύκλο. 
Συνεπώς, η διέλευση του Ουρανού απ΄ τον κτητικό Ταύρο, θα διαρκέσει περίπου επτά (7) χρόνια:
 
Είναι ο κατεξοχήν Πλανήτης της ιδιοφυΐας, ενώ παράλληλα εκφράζει τις ανθρωπιστικές προσπάθειες για εξέλιξη. Και για να πετύχει ο άνθρωπος τους σκοπούς του, να καρπωθεί από τις σημαντικές αλλαγές στην ζωή του, τον φέρνει αντιμέτωπο με τις φοβίες του – τους χειρότερους εφιάλτες του. 
Είναι ο Πλανήτης των μεγάλων και ξαφνικών – ανέλπιστων αλλαγών, με το πέρασμα του από τον Ταύρο, θα αλλάξει καθοριστικά το χρηματο_οικονομικό σύστημα του πλανήτη μας. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα αναδιαμορφωθούν οι αξίες μας, και η σχέση μας με τα υλικά και άϋλα αγαθά.
 
Θα βιώσουμε αλλαγές στον τρόπο που μεταχειριζόμαστε την φύση και τα ζώα. Ο Ουρανός θα ξυπνήσει την συνείδηση μας και θα μας δώσει στα επόμενα χρόνια την ευκαιρία να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας, καθότι θα καταλάβουμε ότι μόνο έτσι μπορούμε να προστατεύσουμε και τον ίδιο μας τον εαυτό.
Ωστόσο, όλες αυτές τις τεράστιες αλλαγές που θα συμβούν σε προσωπικό και παγκόσμιο επίπεδο, θα τις αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία και ονειροπόλα διάθεση, καθώς ο Ποσειδώνας απ’ τους Ιχθείς δεν θα μας εγκαταλείψει έως 26.1.2026.  
 
Συνοπτικές Προβλέψεις:
 
* * Ο Ουρανός στον κτητικό Ταύρο για 7 περίπου χρόνια, από 6.3.2019 ως 26.4.2026*
Η διέλευση του Πλανήτη Ουρανός απ΄ τον γήινο Ταύρο διαρκεί περίπου 7 χρόνια, και το δίδαγμα θα είναι, «το γινάτι βγάζει μάτι». Ωστόσο, εάν το πείσμα στο 2023 μετατραπεί σε ασπίδα προστασίας των “κεκτημένων” μας.. «ο πύργος μας θα μείνει απόρθητος»:

* * Στα τέλη του 2023 εισέρχεται και ο Δίας στον Ταύρο, ο οποίος στο 2024 θα φροντίσει «να διαχωριστεί η ήρα απ' το στάρι»:   

* * Ο Ουρανός από τέλη Απριλίου του 2026, για τα επόμενα σχεδόν 7 χρόνια (φτάνοντας στο 2033), θα βρίσκεται στους αέρινους κοινωνικούς Διδύμους. Όσοι μελετήσουν τον Πλανήτη Ουρανό και τον Αστερισμό των Διδύμων, το “κλίμα” που θα επικρατεί είναι αυτονόητο. Δεν θα υπάρχει σενάριο επιστημονικής φαντασίας που ο ανθρώπινος νούς δεν θα επιχειρήσει να το εφαρμόσει. Άλλωστε, η εποχή των κβαντικών υπολογιστών θα έχει προηγηθεί.
* * Στα 3 σχεδόν τελευταία χρόνια θα έχει εισχωρήσει και ο Κρόνος (προαναφέρω), απ’ όπου θα αναχωρήσουν σχεδόν την ίδια εποχή για τον Καρκίνο, συνολικά δηλαδή μαζί για 6 περίπου χρόνια. Και οι δύο Κυβερνήτες του ευέλικτου Υδροχόου.  

* * Ο Ουρανός στον Καρκίνο φτάνοντας η παραμονή του στο 2040, στον Αστερισμό του οποίου Κυβερνήτης είναι η Σελήνη.. οι γνώσεις μας για ό,τι μας συνδέει με το Σύμπαν – τα στοιχεία της φύσης – τους ζωντανούς οργανισμούς επάνω στην Γή κ.λ.π.. θα ωθήσουν την προσοχή μας στο να προστατέψουμε τον Πλανήτη μας..  αλλά κι απ’ την πλευρά της Ιατρικής, θα έχουν ανακαλυφθεί θεραπείες και μέσα εντόπισης παθήσεων, που θα πάψουμε πλέον να μιλάμε για ανίατες ασθένειες !!  

* * Εάν θέλετε να επανεξετάσετε παλαιότερες προβλέψεις μου, σε συνδυασμό με τις νεότερες πιο αναλυτικά, και με συμβουλές μου για κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά.. ανοίξτε τον σύνδεσμο και ενημερωθείτε:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/03/6-2019-26-2026.html
 

 
* Ο Πλούτωνας ως Κυρίαρχος Κυβερνήτης του Σκορπιού.. με Συγκυβερνήτη τον Άρη:  
 
Παρότι είναι Πλανήτης νάνος (μόλις τα 2/3 της Σελήνης), θεωρείται ισχυρότερος και αποτελεσματικότερος ακόμη και του Άρη, είναι υψηλότερη οκτάβα του Άρη, διότι είναι ισχυρότερος και αποτελεσματικότερος του Άρη.


     Ο Πλούτωνας, επειδή είναι ο πιο απομακρυσμένος από τον Ήλιο Πλανήτης αλλά και παρά πολύ μικρός σε όγκο, άργησε να ανακαλυφθεί επισήμως. Έως τότε, είχε θεωρηθεί Κυβερνήτης του Σκορπιού ο Άρης. 
Βέβαια, οι αρχαίοι Έλληνες αστρολόγοι ήταν σίγουροι για την ύπαρξη του Πλούτωνα, και μάλιστα τον είχαν χαρακτηρίσει ως Πλανήτη του παραδόξου, καθώς συνδυάζει τις πιο αντιφατικές ιδιότητες και δυνάμεις σε σχέση με τους υπόλοιπους Πλανήτες. 
Συμβολίζει την αναγέννηση μέσα από τις στάχτες της φωτιάς, αλλά και τις άγνωστες δύσβατες περιοχές από τις οποίες πρέπει να περάσει ο άνθρωπος για να φθάσει τελικά στην κατανόηση του εαυτού του, και την σχέση του με την φύση.

Επομένως μετά την επίσημη ανακάλυψη του, επιδόθηκαν στην μελέτη και στην καταγραφή των βασικών  χαρακτηριστικών του, και έτσι ο καθορισμός της κυριαρχίας του στον Ζωδιακό Κύκλο, ανήκει στον Αστερισμό του Σκορπιού.
 
Παρότι είναι ο μικρότερος Πλανήτης σε όγκο, είναι ο πιο βραδυκίνητος. Μένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό από 12 έως και 30 χρόνια.. και συγκεκριμένα όταν θα φτάσει στον Ταύρο, θα παραμείνει για 31 χρόνια !!
 
Με το πέρασμα του Πλούτωνα στον Αιγόκερω (συνολικά 16 χρόνια), από 26.12.2008 έως 19.11.2024.. ήταν αναμενόμενο ότι αρχίζει η εποχή της μεταμόρφωσης και της αλλαγής, που μέσα από την καταστροφή, δημιουργεί την θέληση της αναγέννησης.

Στο μεσοδιάστημα από την Άνοιξή του 2023 ως Δεκέμβριο του 2024 .. το αποτέλεσμα θα είναι να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει  - να αποκαλυφθούν σημαντικές παραβλέψεις - να κλονιστούν συστήματα που αντί να αποδίδουν φθείρουν .. και γενικότερα θα αναθεωρήσουμε αρκετά !! 

Με το πέρασμα του όμως στον Υδροχόο από 20.11.2024 για τα επόμενα 20 χρόνια .. "ξαναγεννιόμαστε μέσα από τις στάχτες μας".. ειδικότερα κατά τα χρονικά διαστήματα που οι Κυβερνήτες του Υδροχόου (Κρόνος και Ουρανός), θα αποκτούν παντοδυναμία, επανέρχομαι παρακάτω. 

Ο Πλούτωνας στην Μυθολογία:

Ο Πλούτωνας σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογία, ήταν γιός του Κρόνου και της Ρέας, αδελφός του Δία και του Ποσειδώνα, με τους οποίους μοιράστηκε τον κόσμο, όταν οι θεοί του Ολύμπου επικράτησαν των Γιγάντων και των Τιτάνων.
Ο Πλούτωνας ή αλλιώς Άδης (Αΐδης = αόρατος) πήρε τον Κάτω Κόσμο, δηλαδή το βασίλειο των σκιών και των νεκρών, στο οποίο ήταν απόλυτος άρχοντας. Φύλακας του Άδη ήταν ο Κέρβερος, ένα σκυλί με τρία κεφάλια και ουρά φιδιού. Ο μοναδικός που μπόρεσε να του ξεφύγει ήταν ο Ηρακλής.
Το όνομα Πλούτων δόθηκε από τη λέξη πλούτος, καθώς είχε πλήρη εξουσία στα πλούτη που κρύβονται κάτω από την Γή. Σύμβολο της εξουσίας του ήταν η κυνή (η βαθιά νύχτα δηλαδή), μέσα στην οποία βασίλευε και μπορούσε να τον κάνει αόρατο.
Ονομάζεται και Έρις, που παραπέμπει στο μήλο της Έριδος, όχι μόνο λόγω του μικρού όγκου του, αλλά και διότι εκφράζει την βασισμένη στην ενστικτώδη ορμητικότητα του ανθρώπου, και την υπόγεια δράση, σε συλλογικό και μεταφυσικό επίπεδο.
 
Ο Πλούτωνας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον μύθο της αρπαγής της  Περσεφόνης:
Σύμφωνα με τον μύθο, η μοναδική φορά που ανέβηκε ο Πλούτωνας στον πάνω κόσμο ήταν όταν γοητευμένος από τα κάλλη της Περσεφόνης άρπαξε την όμορφη νέα. Η Περσεφόνη όμως ήταν κόρη της θεάς Δήμητρας, και η Δήμητρα την ζήτησε πίσω. Απευθύνθηκε στον θεό των θεών Δία, και συμφωνήθηκε να ανεβαίνει η Περσεφόνη έξι μήνες στον πάνω κόσμο με την έναρξη του Νέου Ηλιακού Κύκλου, και να κατεβαίνει τους επόμενους έξι στον κάτω.
Έτσι, τους μήνες που η Περσεφόνη ήταν στον πάνω κόσμο η θεά Δήμητρα χαιρόταν, γι’ αυτό και άνθιζε η πλάση και η Γή ευδοκιμούσε. Άρχιζε η καλοκαιρία. Ενώ τους άλλους μήνες που η Περσεφόνη επέστρεφε στον κάτω κόσμο, η θεά Δήμητρα θρηνούσε, και έτσι υπήρχε κακοκαιρία. Η φύση νεκρώνονταν !! 
Ήταν μία δίκαια λύση την οποία επέβαλε ο Δίας στον θεό του Άδη τον Πλούτωνα, ο οποίος επειδή ερωτεύτηκε τρελά την Περσεφόνη όπως προαναφέρω, την απήγαγε. 
 
Έκτοτε, μετά την Εαρινή Ισημερία έχουμε την έναρξη της αναγέννησης της φύσης, καλοκαιρία - και μετά Φθινοπωρινή Ισημερία, αρχίζει η ανάπαυση της φύσης και η κακοκαιρία.
 
Ο συμβολισμός του μύθου είναι ότι, η δυνατότητα που μας δίνει ο Πλούτωνας, είναι η εκμετάλλευση ευκαιριών για να περάσουμε από τον μεταφορικό θάνατο στην αναγέννηση.

Συνοπτικές Προβλέψεις:

Βρίσκεται στον φιλόδοξο γήινο Αιγόκερω από το 2008, απ’ όπου μετά 16 χρόνια, αποχωρεί οριστικά στις 19.11.2024
Χρησιμοποιώντας μεταφορικές έννοιες, ο Πλούτωνας είναι Κυβερνήτης του “μοιραίου” Σκορπιού, και συμβολίζει την αναγέννηση μετά τον θάνατο. Ονομάζεται όμως και Έρις (μήλο της Έριδος).
Έχω αναφερθεί σε παλαιότερες προβλέψεις μου, αλλά θα περιοριστώ να επαναλάβω ότι, όσοι βρίσκονται σε ηλικία που θυμόνται τα γεγονότα από το 2008 και μετά, θα συμφωνήσουν πως ήταν αναμενόμενο η οικονομία να κλονιστεί, να νιώσουμε την κρίση στο πετσί μας, να χάσουμε την γή κάτω απ’ τα πόδια μας.. μέχρι να εμπεδώσουμε ότι, «η Φιλοδοξία είναι καλός υπηρέτης του ανθρώπου.. αλλά θέλει προσοχή όταν εμφανιστεί με το πρόσωπο της Έριδος».  
 
*  * Ο Πλούτωνας στις 20.11.2024 θα εγκατασταθεί στον αέρινο καλόκαρδο Υδροχόο.. όπου θα παραμείνει για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια (ξεπερνώντας το 2044).. ωστόσο στο 2026, «ακόμη και ο Άδης, φώς Ήλιου θα δεί».. και να θυμάστε ότι στην συνέχεια, την λέξη "Φιλότιμο" που δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα παρά μόνο στην Ελληνική, θα την ζηλέψουν όλοι οι υπόλοιποι λαοί !! 

* * Και επαναλαμβάνω ότι, με το πέρασμα του στον Υδροχόο (ως το 2044).. "ξαναγεννιόμαστε μέσα από τις στάχτες μας".. ειδικότερα κατά τα χρονικά διαστήματα που οι Κυβερνήτες του Υδροχόου (Κρόνος και Ουρανός), θα αποκτούν παντοδυναμία. 
Και συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα που ο Κρόνος με τον Ουρανό θα βρίσκονται μαζί στους ίδιους Αστερισμούς (Δίδυμοι και Καρκίνο όπως προαναφέρω), δηλαδή στα 6 περίπου χρόνια 2030 – 2036 !!  

* * Εάν θέλετε να επανεξετάσετε παλαιότερες προβλέψεις μου, σε συνδυασμό με τις νεότερες πιο αναλυτικά, και με συμβουλές μου για κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά.. ανοίξτε τον σύνδεσμο και ενημερωθείτε:
 


ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:



* Ο φτερωτός ΕΡΜΗΣ .. πανέμορφος πολύχρωμος Πλανήτης:
 
Είναι Κυβερνήτης των Διδύμων και της Παρθένου.
Σύμφωνα με την Μυθολογία ήταν ο φτερωτός θεός, ο ταχυδρόμος που μετέφερε σε αστραπιαίο χρόνο πληροφορίες, αλλά και εντολές των ανώτερων θεών.


Ο Ερμής βρίσκεται μεταξύ Ήλιου και Γής, είναι ένας πολύ μικρός Πλανήτης, μόλις λίγο μεγαλύτερος από την Σελήνη. Θεωρείται «εξωτερικός πλανήτης».
Περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του σε περίπου 59 γήινες ημέρες, ενώ κάνει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο σε μόλις 88 ημέρες !!

Δηλαδή, μένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό λιγότερο από 8 ημέρες .. και συνεπώς, συναντά όλους τους υπόλοιπους στο πέρασμα του.
 
Παρότι είναι μικρός και πολύ γρήγορος Πλανήτης, ο Ερμής αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους Πλανήτες μετά τον Ήλιο και τη Σελήνη που ονομάζονται «φώτα» της ζωής. Οι ιδιότητες του Ερμή είναι τέτοιες, που συνδέονται επίσης με την ίδια τη ζωή. 
Σχετίζεται άμεσα με την επικοινωνία. Για να γίνει πιο κατανοητή η συμβολή του στην ζωή μας, ας φανταστούμε ένα άτομο που δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον εξωτερικό κόσμο, αλλά ωστόσο με κάποιον τρόπο λαμβάνει πληροφορίες.
 
Συνεπώς, δικαίως αντιπροσωπεύει τον οποιονδήποτε τρόπο επικοινωνίας μας, να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας και να αναπτύξουμε τον δικό μας εσωτερικό διάλογο. Η δυναμική του σχετίζεται βεβαίως και με οποιοδήποτε σύστημα ενημέρωσης και πληροφόρησης, που σημαίνει ότι μεσολαβεί ώστε (αργά ή γρήγορα) να μην μας αποκρύπτονται γεγονότα που θα έπρεπε να τα γνωρίζουμε.
 
* * Κατά το χρονικό διάστημα (των ημερών) που βρίσκεται στους Διδύμους, μας κάνει πιο επικοινωνιακούς και πιο ευέλικτους σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μας, αλλά και τις πρακτικές μας συναλλαγές.
Από την θέση του στην Παρθένο, συνδέει το παρελθόν με το παρόν, με αποτέλεσμα να φέρνει στην επιφάνεια κάτι που μας έχει διαφύγει – κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζουμε – αλλά και κάτι που δεν το χρησιμοποιήσαμε κατά το παρελθόν, ενώ είναι πολύ καλή λύση στο παρόν.
 
Σχετικά με τις επιρροές του Ερμή σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά, εφόσον είναι όντως σημαντικές (κατά την κρίση μου), τις αναλύω στις μηνιαίες προβλέψεις μου.    
 
 
* Η θεά της ομορφιάς ΑΦΡΟΔΙΤΗ .. 
ο Πλανήτης που ονομάζεται και Αυγερινός ή Αποσπερίτης !!   
 
Είναι Κυβερνήτης του Ζυγού και του Ταύρου.
Σύμφωνα με την Μυθολογία ήταν η θεά του έρωτα και της αγάπης, αντιπροσωπεύει τις σχέσεις, το γάμο και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις σε όλα τα επίπεδα. Εκφράζει την αισθητική μας, τα γούστα και τις καλλιτεχνικές κλίσεις.


      Ο Πλανήτης Αφροδίτη έχει μια φαινομενική κίνηση παρόμοια με αυτή του πλανήτη Ερμή. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτοί οι δύο πλανήτες βρίσκονται μεταξύ του Ήλιου και της Γης και ως εκ τούτου ονομάζονται κατώτεροι ή εσωτερικοί Πλανήτες.

Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε απόσταση από τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού μας Συστήματος και ο κοντινότερος προς την Γή. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό ουρανό μετά τη Σελήνη, ορατή δια γυμνού οφθαλμού.
Ονομάζεται από το λαό Αυγερινός ή Αποσπερίτης, καθώς είναι ιδιαίτερα λαμπρή στο δειλινό ή κατά την αυγή. 
 
Ο Πλανήτης περιστρέφεται εξαιρετικά αργά γύρω από τον άξονά του. Μια μέρα στην Αφροδίτη διαρκεί όσο 243 μέρες στην Γή, εκτελώντας έτσι την πιο αργή περιστροφή από οποιονδήποτε άλλον Πλανήτη.
Και λόγω του ότι η περιφορά της γύρω από τον Ήλιο διαρκεί κάπως λιγότερο από 224 γήινες μέρες, δηλαδή λιγότερο από 8 μήνες.

Συνεπώς μένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό μόλις 18 ως 19 ημέρες.. και συναντά στο πέρασμα της όλους τους υπόλοιπους έως και 2 φορές στο ίδιο έτος. Επομένως συναντάει τον Άρη τουλάχιστον 1 φορά στο ίδιο έτος.. ωστόσο παίζει ρόλο σε ποιόν Αστερισμό, και εφόσον βρίσκεται σε αυτόν κάποιος απ’ τους Πλανήτες Κυβερνήτες (εκτός του Ηλίου και της Σελήνης) φυσικά. 

* * Από την θέση της στον Ζυγό, εκπροσωπεί τις αρχές της αρμονίας, της δικαιοσύνης και της ισορροπίας. Από την θέση της στον Ταύρο, δείχνει ποιες είναι οι ηθικές αξίες μας και τις ερωτικές επιθυμίες μας. Όσον αφορά τους συμβολισμούς της.. δείτε παραπάνω στην περίληψη.
 
Σχετικά με τις επιρροές της Αφροδίτης σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά, εφόσον είναι όντως σημαντικές (κατά την κρίση μου), τις αναλύω στις μηνιαίες προβλέψεις μου ή δημοσιεύω πρόσθετο αφιέρωμα μου.

Ως παράδειγμα, στο 2022 είχαμε αξιοσημείωτες συναντήσεις (Συνόδους) με Άρη – Ποσειδώνα – Δία και Πλούτωνα.       



* Η τριπλή Σύνοδος Αφροδίτης με Άρη και Πλούτωνα.. κλονίζει τα δεδομένα μας !! 

Διάρκεια της σπάνιας τριπλής συνάντησης των παραπάνω Πλανητών από 3 Μαρτίου έως την Εαρινή Ισημερία 20 – 21 Μαρτίου .. στην χώρα του Ποσειδώνα, αλλάζει τα δεδομένα μας τα επόμενα 2 χρόνια !!



* Ο πολεμοχαρής ΑΡΗΣ .. που ονομάζεται και κόκκινος Πλανήτης !!
 
Ο Άρης σύμφωνα με την Μυθολογία ήταν ο θεός του πολέμου.
Λέγεται κόκκινος Πλανήτης, διότι όντως, στον νυχτερινό ουρανό έχει κοκκινωπό χρώμα, κόκκινο σαν αίμα, και πιθανόν έτσι πήρε το όνομα του θεού του πολέμου, του Άρη. 


Περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του σε 24 Γήινες ώρες και 37 λεπτά επιπλέον. Και περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο σε 1.9 Γήινα χρόνια. Δηλαδή η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί 687 ισοδύναμες ημέρες στην Γή, που σημαίνει (1 χρόνο + 10 περίπου μήνες), περίπου 22 μήνες.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, μένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό λιγότερο από 2 μήνες, περίπου 55 ημέρεςΕπομένως συναντιέται στο πέρασμα του με όλους τους υπόλοιπους.. και εννοείται ότι συναντάει την Αφροδίτη τουλάχιστον 1 φορά στο ίδιο έτος.. ωστόσο παίζει ρόλο σε ποιόν Αστερισμό, και εφόσον βρίσκεται σε αυτόν κάποιος απ’ τους Πλανήτες Κυβερνήτες (εκτός του Ηλίου και της Σελήνης) φυσικά. 


Η Αχίλλειος πτέρνα του Άρη είναι όντως η Αφροδίτη !! 


    Ο Άρης είναι ο Πλανήτης της δράσης, ενώ η Αφροδίτη ο Πλανήτης της αντίδρασης. Σύμφωνα με την κάρτα του Αστρολογικού Ταρό, συμβολίζουν τους αιώνιους εραστές, που αποδεικνύουν ότι «τα ετερώνυμα έλκονται».
Δηλαδή, ενώ η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει όλα όσα απαιτούν καλαισθησία και βαθύτερες ευαισθησίας, μέσα απ’ τα οποία περνάει και ο έρωτας.. για τον Άρη ο έρωτας είναι σεξουαλική επιθυμία - καθαρά σεξουαλική έλξη και όχι συναίσθημα. Και προκειμένου να διεκδικήσει το αντικείμενο του πόθου του, αψηφά κάθε τίμημα.
 
Ο Άρης είναι Συγκυβερνήτη του Σκορπιού και Κυβερνήτης του Κριού:

Έχει την θέση του Συγκυβερνήτη του Σκορπιού, επειδή ο Πλούτωνας ως Κυβερνήτης του, θεωρείται υψηλότερη οκτάβα του Άρη, παρότι ο Πλούτωνας είναι Πλανήτης νάνος (μόλις τα 2/3 της Σελήνης).    
Ο Πλούτωνας είναι ισχυρότερος και αποτελεσματικότερος του Άρη, καθώς εκφράζει την βασισμένη στο ένστικτο ορμή του ανθρώπου, σε συλλογικό και μεταφυσικό επίπεδο. Επιπλέον, αντιπροσωπεύει την δύναμη που ξαναγεννά το άτομο μέσα από τις στάχτες του.   
 
Η θέση του Άρη απ’ τον Σκορπιό,  μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τον εαυτό του, προκειμένου να προσελκύσει το άλλο φύλο. Εκπροσωπεί το μοιραίο, τα επτασφράγιστα μυστικά, και την μελέτη σχεδίων μέσω στρατηγική. Σε γενικές γραμμές, ενεργεί με έμμεσους τρόπους και αυτό το εκπέμπει προς όλους τους Αστερισμούς.. ωστόσο απαραίτητη τακτική κατά καιρούς για όλους.   

Η θέση του Άρη απ’ τον Κριό, είναι η ιδανικότερη θέση για τον Άρη ως Κυβερνήτη του με κοινά χαρακτηριστικά.  
Τον κάνει ιδιαίτερα ενεργητικό, πάρα πολύ δυνατό, αλλά τολμηρό με γνήσιο ηγετικό προφίλ. Η μαχητικότητα του Άρη στον Κριό ωθεί τον άνθρωπο σε διαρκή ενεργοποίηση και σε μόνιμη αναζήτηση και κατάκτηση στόχων. Ανταγωνιστικός και παρορμητικός, μπαίνει σε μάχες με την παραμικρή ευκαιρία και δε βγαίνει από αυτές παρά μόνο αν έχει νικήσει. Ανυπόμονος, ριψοκίνδυνος έως και επιπόλαιος, ο Άρης απ’ τον Κριό αναλαμβάνει πρόθυμα μια πολύ δύσκολη αποστολή και νιώθει ότι πρέπει μόνιμα να αμφισβητεί τις θέσεις εξουσίας, αν αυτές καταλαμβάνονται από ανθρώπους με λιγότερες δυνάμεις από αυτόν.

Η διεισδυτικότητά του και η στρατηγική ικανότητά του για πολιορκία, δεν είναι εύκολα ανταγωνίσιμες από τους υπόλοιπους Πλανήτες. Ο Άρης στον Κριό είναι γεννημένος κατακτητής. 
 
* * Σχετικά με τις επιρροές του για το κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά, εφόσον είναι όντως σημαντικές (κατά την κρίση μου), τις αναλύω στις μηνιαίες προβλέψεις μου ή δημοσιεύω πρόσθετο αφιέρωμα μου.


* Ο Αστεροειδής που ονομάζεται Πυθία ~ και ο ρόλος του στην Αστρολογία*
 
Πώς ερμηνεύεται το “Ξύπνημα της Πυθίας” που λαμβάνει χώρα με την πρώτη Πανσέληνο αμέσως μετά την μετακίνηση του Δία .. και με ποιόν τρόπο, μάς ευνοεί αυτό το Φαινόμενο !!


    Επαναλαμβάνω πως κάθε ουράνιο σώμα είναι και μια διαφορετική ενεργειακή πηγή, που συμβάλει στις ισορροπίες των κανόνων της φύσεως. Η αλληλεπίδραση των ενεργειακών πηγών με όλα τα στοιχεία της φύσης αφορά αναπόφευκτα και τον άνθρωπο, καθώς είναι δημιούργημα της φύσης.
 
Τα Αστεροειδή Σώματα είναι αρκετά σε αριθμό, ωστόσο, ένα απ’ τα σημαντικότερα όλων ονομάζεται όντως επισήμως 432 Pythia ~ Πυθία.
 
Οι ιδιότητες του Αστεροειδή 432 Pythia, φωτογραφίζουν τις ιδιότητες της εκάστοτε Πυθία.

Η Πυθία είναι ένας αστεροειδής, που ο ρόλος του θεωρείται επίσης καθοριστικός. Έχει τις ιδιότητες της εκάστοτε τότε Πυθίας, που μέσω του στόματος αυτής ο Απόλλων αποκάλυπτε τα μελλούμενα, τους λεγόμενους Χρησμούς. Το λεγόμενο “ξύπνημα” της, το Φαινόμενο αυτό λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, συνήθως με την πρώτη Πανσέληνο, μετά την κάθε μετακίνηση του Δία στον επόμενο Αστερισμό, απ' όπου εκπέμπει συμβουλευτικά μηνύματα για όλα τα Ζώδια, και ανάλογα με το στοιχείο της φύσης στο οποίο ανήκει ο κάθε Αστερισμός μας.    
Οι συμβουλές μου στο συγκεκριμένο άρθρο μου δεν ακυρώνουν όσα προβλέπονται για το κάθε χρονικό διάστημα, απλά, προσθέτοντας και τα αινιγματικά “μηνύματα” της Πυθίας προς εμάς, έχουμε έναν αξιόπιστο σύμβουλο για τις κακοτοπιές που ενδέχεται να συναντούμε στα επόμενα βήματα μας.
Αξίζει τον χρόνο σας να ενημερωθείτε αναλυτικά, ανοίγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2018/11/blog-post_27.html
 

 
~ ~ ΠΡΟΤΕΙΝΩ επίσης να διαβάσετε:

 
*Αναλυτικές Ετήσιες Προβλέψεις από το 2014 & Σημαντικές Πλανητικές Θέσεις έως και το 2026*

Συνολικά, αλλά και αναλυτικά για τον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά .. όλα σε μια σελίδα !!
Πρόκειται για αρχείο μου με προβλέψεις, οι οποίες άρχισαν να δημοσιεύονται από το 2014 .. και θα επεκτείνομαι έως το 2026.
Που σημαίνει ότι, αρχίζοντας τις ετήσιες προβλέψεις από το 2014 το άρθρο μου δεν έχει διαγραφεί, και επανέρχομαι κάθε χρόνο συμπληρώνοντας τις νεότερες, έως να συμπληρωθεί ο κύκλος των 12 ετών.. δηλαδή ως το 2026 !! 
Ανοίξτε τον σύνδεσμο και ενημερωθείτε: https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/01/2017_8.html
 
 
* * Οι ρόλοι των Αστερισμών μέσα στο Ηλιακό Έτος, και τα χαρακτηριστικά των 12 Ζωδίων*  
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/01/blog-post_14.html
 


 ~  ~ ~ Κλείνοντας, διευκρινίζω (όπως πάντα) ότι, δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με την αστρολογία ούτε κάν’ με την μαντεία, κι αυτό μου επιτρέπει να μοιράζομαι μαζί σας τις μελέτες μου, ανάλογα με την κρίση μου και τον ελεύθερο χρόνο μου, πάντα αφιλοκερδώς.
Η ευστοχία μου δεν οφείλεται βεβαίως απλά στην διαίσθηση, αλλά σε πολύπλευρες και πολύχρονες μελέτες πολλών ωρών. Και επειδή πιθανόν να έχουν ορισμένοι την απορία, πώς συνάδει το αντικείμενο μου με την αστρολογία, απαντώ ότι: Η κατανόηση της σχέσης μας με το Σύμπαν, είναι ακόμη ένα εργαλείο για την βαθύτερη Ψυχανάλυση – Ψυχοερεύνηση του κάθε ατόμου.    
 
 
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου