Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

*Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς των οποίων είναι Κυβερνήτης, έως 26.01.2026*


Κυρίαρχοι Πλανήτες σε Αστερισμούς που κυβερνούν .. σημαίνει Κυριαρχία με σκοπό την αρχή νέας εποχής για την ανθρωπότητας στα επόμενα χρόνια !!


Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Ίσως να έχετε την απορία, «γιατί θα πρέπει να αφορά όλους μας η θέση του Πλανήτη Ποσειδώνα», όταν ανήκουμε σε άλλους Ζωδιακούς Αστερισμούς !!

Οι λόγοι δεν μπορούν να γίνουν κατανοητοί εάν δεν αναλυθεί ο συνδυασμός της έντονης αλληλεπίδρασης που θα προκληθεί με ακόμη τρείς ισχυρούς Πλανήτες σε Αστερισμούς που Κυριαρχούν.. ωστόσο τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα θα φανούν στα επόμενα χρόνια.

Ακολουθούν προβλέψεις μου. Πριν όμως αναζητήσετε προβλέψεις για τον Ζωδιακό Αστερισμό που σας ενδιαφέρει, προτείνω να διαβάστε προσεκτικά όλο το κείμενο, διότι ο πρόλογος είναι καθ’ όλα κατατοπιστικός.


Το Ηλιακό Σύστημα:


        Όλοι γνωρίζουμε τους Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, οι οποίοι συντροφεύουν την Γή στο ακατάπαυστο ταξίδι της γύρω από τον Ήλιο. Οι βασικότεροι εξ αυτών, που θεωρούνται Ρυθμιστές του Σύμπαντος  και Κυβερνήτες των Αστερισμών, είναι ο Κρόνος – ο Δίας – ο Ποσειδώνας - ο Ουρανός και ο Πλούτωνας, και ακολουθούν οι ισοδύναμοι Άρης – Αφροδίτη – Ερμής, ενώ στους Κυβερνήτες των Ζωδιακών Αστερισμών περιλαμβάνονται ο Ήλιος και η Σελήνη.  

Ο Ποσειδώνας κατά την αρχαιοελληνική μυθολογία θεωρείτο ο θεός των θαλασσών.
Όλοι έχουν ονόματα θεοτήτων οι οποίες προέρχονται από την Αρχαία Ελλάδα, πολύ φυσικό και διόλου τυχαίο. Μάλιστα, ακόμη και στις μέρες μας, η Παγκόσμια Αστρονομική Ένωση (ΙΑU), η οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την ονοματοδοσία των πλανητών και όλων των ουράνιών σωμάτων που καταχωρούνται επισήμως, αποδέχεται τις αρχαίες ονομασίες.

Σύμφωνα με την Αστρονομία, ο μπλέ Πλανήτης Ποσειδώνας:

Ο Ποσειδώνας έχει κι αυτός δακτυλίδια όπως ο Κρόνος και ο Ουρανός. 
Έχει 13 δορυφόρους (φεγγάρια), που το μεγαλύτερο απ' αυτά είναι ο Τρίτωνας και το επόμενο η Νηρηίδα.  
Στην επιφάνεια του φυσάνε οι πιο δυνατοί άνεμοι απ' όλους τους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος, και το χρώμα του μοιάζει με της θάλασσας. 

Είναι επίσης ένας από τους αέριους γίγαντες, και μένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό περίπου 14 χρόνια, που σημαίνει πως για να διανύσει όλο τον Ζωδιακό Κύκλο χρειάζεται πάνω από 165 χρόνια !!.
Από το 1845 που τον ανακάλυψαν επισήμως, φανταστείτε πως έως το 2011 έκανε μόνο μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο. 


Ο Ποσειδώνας συμβολίζει την αντίληψη της πραγματικότητας όταν βρίσκεται στην Χώρα του Ονείρου:


Κάθε πλανήτης εκφράζει μία δύναμη ή μια αρχή, η οποία σε συνδυασμό με την θέση άλλων Κυριάρχων Πλανητών, επηρεάζει αναλόγως όλους τους Αστερισμούς.

Θεωρείται ο Πλανήτης των ονείρων και των φαντασιώσεων, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι μας διδάσκει να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα μέσα στην Χώρα του Ονείρου.
Ο Ποσειδώνας κατ’ ουσία είναι συμπονετικός, αλλά εξοργίζεται και προκαλεί θαλασσοταραχή στην ζωή όσων βασίζονται στην καλή τους τύχη, όπως και όσων ζητούν την βοήθεια της Αθήνας (μύθος του ναυαγού), δίχως να παλέψουν για την σωτηρία τους.

Είναι απολύτως φυσικό να ψάχνουμε μία “απόδραση” κατά καιρούς. Ένα διάλειμμα από τις ατελείωτες πιέσεις της καθημερινότητας (υποχρεώσεις, λογαριασμοί, ασθένειες, κακές σχέσεις κ.ά), οπότε μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, ο Ποσειδώνας μας συνδέει με όλα τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα. Βουλιάζει τα ανικανοποίητα συναισθήματα μας μέσα στα απύθμενα νερά του, ώστε να ξεπλυθούν οι παλιές πληγές, οι ανησυχίες, δίχως αιτιολογία και σκέψη. Ωστόσο, για να ωφεληθούμε από τις δυνάμεις του Ποσειδώνα, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την διαφορά μεταξύ της άρνησης και του διαλείμματος.

Αντιπροσωπεύει το αόρατο δίχτυ, που άλλοτε μας στηρίζει όταν μας καταβάλει η σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας, άλλοτε μας προστατεύει όταν χάνουμε τον έλεγχο μεταξύ φανταστικού και αληθινού, κι άλλοτε μας υποστηρίζει όταν παύουμε να πιστεύουμε πως το Σύμπαν βοηθά.
Μας βοηθά να “θολώσουμε” τις γραμμές που μας ξεχωρίζουν από τους άλλους. Αφαιρεί τα όρια και τα εμπόδια, τους περιορισμούς, αφήνοντας την φαντασία μας να αγγίξει την ψυχή μας. Δίνοντας μας έμπνευση για νέους στόχους, μας απελευθερώνει από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Ωραιοποιεί τα κακώς κείμενα της πραγματικότητας, επιτρέποντας έτσι στην ελπίδα να κρατηθεί ζωντανή !!.

Είναι απαραίτητο να αφηνόμαστε κάποιες στιγμές στην Χώρα του Ονείρου, για την καλή πνευματική μας κατάσταση.
Όταν όμως είμαστε χαμένοι σε έναν φανταστικό κόσμο – ή όταν δεν φροντίζουμε το σώμα μας, το μυαλό μας –  ή όταν παραβλέπουμε τους ηθικούς φραγμούς και τις ευθύνες μας.. τότε ο Ποσειδώνας είναι “ανθυγιεινή” επιλογή. Επίσης, όσοι χρειάζονται στην ζωή τους ακρίβεια, πειθαρχία, να έχουν τον έλεγχο, ή έχοντας προμελετημένους  δόλιους σκοπούς.. ο Ποσειδώνας επιδρά ως πηγή διανοητικής σύγχυσης !!.  

* Έχει την πλήρη Κυριαρχία όταν είναι στους Ιχθείς.
* Βρίσκεται σε έξαρση όταν είναι σε πύρινα Ζώδια: Κριό - Λέων – Τοξότη
* Βρίσκεται σε αδυναμία όταν είναι σε γήινα Ζώδια: Ταύρο – Παρθένο – Αιγόκερω 
* Βρίσκεται σε πτώση όταν είναι στα αέρινα Ζώδια: Δίδυμοι - Υδροχόο  
* Γίνεται ασυμβίβαστος όταν είναι στον υδάτινο Καρκίνο και Σκορπιό
* Γίνεται απρόβλεπτα αυστηρός όταν είναι στον αέρινο Ζυγό 

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς από τον Φεβρουάριο του 2012 έως 26.1.2026

     
       Ο Πλανήτης Ποσειδώνας, που κατά την αρχαιοελληνική μυθολογία θεωρείτο ο θεός των θαλασσών, είναι ο Κυβερνήτης των Ιχθύων με Συγκυβερνήτη τον Δία. Ο Ποσειδώνας βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον στο Ζώδιο που Κυριαρχεί από τον Φεβρουάριο του 2012. Θα μετακινηθεί στον Κριό στα τέλη Ιανουαρίου του 2026, και θα επανέλθει στους Ιχθείς μετά από 165 χρόνια. Τούτο διότι η διαμονή του στον κάθε Αστερισμό διαρκεί περίπου 14 χρόνια.

Σε συνδυασμό με Κυρίαρχους Πλανήτες σε Αστερισμούς που διοικούν ως το 2026 .. ενημερωθείτε:

* Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω από το 2008 έως 19.11.2024* .. και στην συνέχεια στον Υδροχόο για 20 περίπου χρόνια:
Ανοίξτε τον σύνδεσμο και ενημερωθείτε:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2016/06/blog-post_80.html
 
* Ο Ουρανός στον Ταύρο από 6 Μαρτίου 2019 ως 26 Απριλίου 2026.. και στην συνέχεια στους Διδύμους για άλλα 7 περίπου χρόνια: 
Ανοίξτε τον σύνδεσμο και ενημερωθείτε:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/03/6-2019-26-2026.html
 

Κυρίαρχες δυνάμεις, που η κάθε μία από αυτές έχει τον δικό της ρόλο στο Σύμπαν από την θέση του Κυβερνήτη. Ωστόσο όλοι μαζί, αποσκοπούν στο να κατανοήσουμε πως ενώ εμείς νιώθουμε κυρίαρχοι του δικού μας του Πλανήτη μας, δεν έχουμε την παντοδυναμία. Μας το αποδεικνύουν συχνά πυκνά τα μη ελεγχόμενα Στοιχεία της Φύσης. Μας το αποδεικνύουν οι αιφνίδιες θανατηφόρες ασθένειες, η σταδιακή εξασθένηση του οργανισμού μας, η αναπόφευκτη γήρανση. Είμαστε αναλώσιμοι λοιπόν !!

Περίοδος με σκληρές όψεις και σημαντικές “διασπάσεις” έχουμε όταν ο Κρόνος κάνει παρελθόν ό,τι φθείρει. Ωστόσο θα γνωρίσουμε τις πιο θετικές πλευρές του Δία. Στο παραπάνω χρονικό διάστημα θα εμπεδώσουμε πως η πραγματικότητα είναι ότι, εμείς οι ίδιοι προκαλούμε όλες τις ανθρώπινες μας δυστυχίες. Δεν σεβόμαστε την φύση, δεν απολαμβάνουμε την στιγμή, δεν καλλιεργούμε το πνεύμα μας, δεν εκμεταλλευόμαστε τα φυσικά ψυχικά μας χαρίσματα.

Θα αντιληφθούμε πως με λανθασμένο τρόπο διεκδικούμε τις ταυτότητες της προσωπικότητας μας. Θα μετριάσουμε τον χρόνο που αφιερώνουμε για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα άλλων. Είναι ανοησία που παρασυρόμαστε από κούφιες υποσχέσεις, και να επιτρέπουμε στην πλάτη μας να στήνονται καριέρες. Είναι απαράδεκτο να ατενίζουμε το μέλλον θέλοντας να μείνουμε αγέραστοι, ή σαν να είμαστε αθάνατοι.

Το γεγονός ότι ο Ποσειδώνας βρίσκεται στους Ιχθείς, θεωρείται αρκετά θετικό, καθώς θα αλλάξει τα ιδανικά της ανθρωπότητας και θα στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου σε ευρύτερα πνευματικά ιδεώδη.

Οι Αιγόκεροι, θα πρέπει να κλείσουν οριστικά κάποια παρελθοντικά “κεφάλαια”, για να θεμελιωθούν οι νέοι στόχοι τους. Όλα είναι εφικτά, εάν απαλλαχτούν απ’ όσα τους φθείρουν.

Οι Τοξότες επιβάλλεται να περιορίσουν τα νέα πλάνα τους σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, υπολογίζοντας δηλαδή να βρίσκονται στην σωστή απόσταση βολής από τους στόχους τους. Οι ανατροπές έχουν ως σκοπό την αναδιοργάνωση τους σε σταθερότητες βάσεις.

Οι Υδροχόοι θα έχουν πολλές ευκαιρίες για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα της ζωής τους, θα διδαχτούν να μην στηρίζονται σε λεγόμενα άλλων, θα μάθουν να ελέγχουν το συναίσθημα με την λογική. 

Οι Ταύροι  θα αποδεχτούν πως τίποτα δεν θεωρείται ως δεδομένο, θα γίνουν πιο δεκτικοί στο να αλλάξουν συνήθειες της καθημερινότητας, θα έχουν ευκαιρίες να διευρύνουν τους ορίζοντες τους. 

Και οι δε Ιχθείς θα έχουν άφθονη τύχη σε ό,τι έχει σχέση με υλικά – πρακτικά θέματα, ωστόσο για να μην θαλασσοπνίγονται σε μια κουταλιά νερό στην προσωπική τους ζωή, θα πρέπει να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Έτσι θα έχουν αρκετές επιτυχίες σε ό,τι ήδη κάνουν, ή αίσιες εξελίξεις στις αναζητήσεις σε νέο περιβάλλον.


Απ’ τις παραπάνω επιρροές θα επωφεληθούν όλα τα Ζώδια, περισσότερο όμως τα ακόλουθα στα εξής:

Σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, ευνοούνται οι ριζικές αλλαγές: Ζυγοί – Κριοί, Υδροχόοι – Λέοντες.
Σε ό,τι αφορά νομικά θέματα και νέες ερωτικές γνωριμίες, ευνοούνται: Ταύροι – Σκορπιοί.
Και σε ό,τι αφορά τη απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και την εκπαίδευση, ευνοούνται περισσότερο όλα τα υπόλοιπα.

* * Προσοχή όμως στα αρνητικά:

Τα αρνητικά είναι η αύξηση στις απάτες, τις κακόβουλες παραπλανήσεις, και πισώπλατες κινήσεις. Χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί όλοι μας, διότι θα είναι εύκολο να χάσουμε την πίστη μας στον εαυτό μας.
Συχνά μπερδεμένοι με τις επιλογές τους και τις επόμενες κινήσεις τους, θα είναι οι Δίδυμοι.
Συχνά μπερδεμένοι με τις σκέψεις τους θα είναι οι Καρκίνοι.
Πιο επιρρεπείς στην παραπλάνηση θα είναι οι Παρθένοι.
Παροδικές ανασφάλειες θα νιώθουν όλα τα Πύρινα, όπως και Ζυγοί και Υδροχόοι.
Θα διογκώνουν στο μυαλό τους το πρόβλημα οι Αιγόκεροι, οι Ταύροι και οι Σκορπιοί.
Θα χάνουν κατά καιρούς την αίσθηση της πραγματικότητας και το μέτρο οι Ιχθείς.


~ ~ ~ Εκτός των παραπάνω, προτείνω να παρακολουθείτε τις μηνιαίες αναρτήσεις μου με αναλυτικές προβλέψεις μου, και συμβουλές μου για το κάθε Ζώδιο χωριστά.


* * Προτείνω επίσης να εξετάσετε:

*Αναλυτικές Ετήσιες Προβλέψεις από το 2014 & Σημαντικές Πλανητικές Θέσεις έως και το 2026*
 
Συνολικά, αλλά και αναλυτικά για τον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά .. όλα σε μια σελίδα !!

Πρόκειται για αρχείο μου με προβλέψεις, οι οποίες άρχισαν να δημοσιεύονται από το 2014 .. και θα επεκτείνομαι έως το 2026.
Που σημαίνει ότι, αρχίζοντας τις ετήσιες προβλέψεις από το 2014 το άρθρο μου δεν έχει διαγραφεί, και επανέρχομαι κάθε χρόνο συμπληρώνοντας τις νεότερες, έως να συμπληρωθεί ο κύκλος των 12 ετών.. δηλαδή ως το 2026 !! 
https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/01/2017_8.html
 

 
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια* 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου