Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

*Αστρολογικός Χάρτης*

Σε τί μας χρησιμεύει η ημεροχρονολογία και ώρα γέννησης μας ?!. 


Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Η ημεροχρονολογία γέννησης μας, είναι το πιστοποιητικό της ύπαρξης μας επί της Γής. Η δε ώρα, δεν αναφέρεται σε κανένα επίσημο έγγραφο, παρά μόνο στην βεβαίωση της κλινικής ή του νοσοκομείου που γεννηθήκαμε, εφόσον βέβαια ήρθαμε στην ζωή μετά τον 19ο αιώνα.

Όσον αφορά την γέννηση μας:
Ορισμένοι έχουν γεννηθεί πρόωρα – κάποιοι άλλοι μετά από ιατρική παρέμβαση, τεχνητή υποστήριξη – και κάποιοι άλλοι με καισαρική. Στην τελευταία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με αφαίρεση μας από την μήτρα, συνήθως, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού με τον μαιευτήρα.
Συνεπώς στις παραπάνω περιπτώσεις, ακόμη και η ημερομηνία που “ξεκοπήκαμε” από την μητέρα μας δεν μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική γέννηση. Πόσο μάλλον αδιάφορη είναι η ώρα, που είναι απαραίτητο στοιχείο για να μελετήσουμε τις θέσεις και τις όψεις των Πλανητών εκείνη την χρονική στιγμή !!.  

Ωστόσο, ακόμη κι αν γεννηθήκαμε φυσιολογικά και γνωρίζουμε την ακριβή ώρα.. μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε κατά πόσο μοναδικοί είμαστε ώστε να έχουμε προσωπικό Αστρολογικό Χάρτη ?!.
Την ημεροχρονολογία που γεννηθήκαμε εμείς – στην ίδια περίπου ώρα ακόμη και στην ίδια χώρα.. πόσοι άλλοι άνθρωποι άραγε ήρθαν στην ζωή ?!.
Και όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι, που ο καθένας χωριστά έχει το δικό του DNA – μεγάλωσε κάτω από διαφορετικές συνθήκες – κουβαλάει τις δικές του εμπειρίες – βιώνει διαφορετικά το δικό του παρόν – έχει τις δικές του ανησυχίες για το μέλλον του.. πώς είναι δυνατόν οι Πλανήτες να επιδρούν διαφορετικά για τον καθένα χωριστά αφού όλοι έχουν τον ίδιο Αστρολογικό Χάρτη ??!!.   

Συνεπώς, κανείς μας δεν έχει προσωπικό αστρολογικό χάρτη. Όμως, απ’ την στιγμή που αποκόπτεται το νεογέννητο απ’ την μητέρα του και θεωρείται αυτόνομο άτομο, βεβαίως είναι γεγονός ότι παίρνει την δική του θέση στο Σύμπαν. Γίνεται ένα μόριο του συνόλου στον Αστρικό Κύκλο, παρότι η κάθε ψυχή είναι μία και μοναδική. Και ως μία και μοναδική Ψυχή, καλείται να ανταπεξέλθει στον δικό της ρόλο, τόσο μέσα στο Σύμπαν – όσο και επί της Γής.  

Η ανάλυση της αστρολογικής μας θέσης, ουδέποτε είναι καθοριστική.

Στα πάντα υπάρχει η εξαίρεση του κανόνα. Στην ζωή μας έρχονται άτομα που άλλοτε την επηρεάζουν θετικά και άλλοτε αρνητικά. Έτσι συμβαίνει και το κάθε πρόβλημα, έχει την δική του ρίζα. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, και ως μοναδική θα πρέπει να εξετάζεται. Δηλαδή, αναλύοντας το παρελθόν σε συνδυασμό με το παρόν, διότι κανείς μας δεν έχει τα ίδια παρελθοντικά βιώματα, ούτε βεβαίως τα ίδια ζητούμενα με οποιονδήποτε άλλον. Άρα το συμπέρασμα είναι ότι κανείς μας δεν θα έχει το ίδιο μέλλον, όσο κι αν έχουμε κοινό αστρολογικό χάρτη. Ούτε καν’ τα δίδυμα αδέλφια !!. 

Το Πεπρωμένο λέγεται ότι δεν αποφεύγεται – δεν είναι ανατρέψιμο. Και πολύ σωστά λέγεται διότι πράγματι δεν είναι προβλέψιμο.. καθότι «είναι άγνωστες οι Βουλές Του Κυρίου» !!.
Ωστόσο, ο Δημιουργός μας – Δημιουργός των πάντων, μας έδωσε ελεύθερη βούληση, και έτσι η κάθε μία ψυχή είναι υπόλογη των πράξεων της. Παράλληλα μας προίκισε με νοημοσύνη, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να εξετάζουμε τα πάντα σφαιρικά και απ’ όλες τις οπτικές γωνίες. Έδωσε στον άνθρωπο ένα επιπλέον προτέρημα απ’ ότι έδωσε σε όλους τους υπόλοιπους ζώντες οργανισμούς, με σκοπό την εξέλιξη του είδους του επί της Γής, και την προοδευτική ποιότητα της ζωής του στο γενικό σύνολο.

Επομένως, δεν μας αποκαλύπτει το Πεπρωμένο μας κανένας Αστρολογικός Χάρτης.
Στην νοημοσύνη μας λοιπόν οφείλουμε τις γνώσεις που διαθέτουμε σήμερα, τις οποίες επιβάλλεται να τις διευρύνουμε, διότι αυτό επέλεξε Εκείνος για εμάς.
Είναι λανθασμένη η άποψη ότι, «τα Ουράνια Σώματα είναι απλά και μόνο αιωρούμενα πετρώματα, και το Σύμπαν λειτουργεί ως ένας “άψυχος μηχανισμός”». Άλλωστε ακόμη και οι Γραφές “μιλάνε” για αναρίθμητα Φαινόμενα «εξ’ Ουρανού».  Αυτό μάλιστα εξηγεί και το γεγονός πως όλα τα μηνύματα που μας έρχονται απ’ το Σύμπαν είναι πάντα Θεάρεστα, τα οποία αν τα αποκωδικοποιήσουμε σωστά, ακόμη και στις αρνητικές εξελίξεις μπορούμε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα.
Και ασφαλώς, άλλο τόσο εσφαλμένη είναι η άποψη ότι οι Πλανήτες – Κυβερνήτες των Αστερισμών μας λειτουργούν αυθαίρετα και καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας. Είναι οι ρυθμιστές του Σύμπαντος, και δεν ευθύνονται για τα όποια πάθη μας – τις ψυχοφθόρες εμμονές μας – τις εσφαλμένες επιλογές μας – τις πολεμοχαρείς και αιμοδιψείς τάσεις μας. Ούτε βεβαίως μπορούν ως δια μαγείας να αλλάξουν τα κακώς κείμενα που δημιουργούν οι ίδιοι οι άνθρωποι !!

Το Σύμπαν τάσσεται πάντα υπέρ μας, υπέρ των προσπαθειών μας, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και για την αρμονική συνύπαρξη μας, και τούτο διότι το κάθε στοιχείο στο αχανές Σύμπαν, έχει κάποιον πολυμορφικό ρόλο, τον οποίο προφανώς του τον ανέθεσε ο Δημιουργός μας. Αλλιώς σε άλλη περίπτωση, θα είχε πλάσει μόνο την Γή, τον Ήλιο και το Φεγγάρι.

Τί μας αποκαλύπτει ένας Αστρολογικός Χάρτης ?!.

Ασφαλώς μπορώ να κατανοήσω που οφείλεται η αγωνία μας για το πώς θα εξελιχθεί μέλλον μας. Είναι οι γενικότερες απογοητεύσεις μας στο παρελθόν και στο παρόν, που μας δημιουργούν την ανάγκη να κρατηθεί ζωντανή κάποια ελπίδα μας. Είναι οι βασικοί παράγοντες που μας ωθούν στην αναζήτηση απαντήσεων. Απολύτως ανθρώπινο και φυσιολογικό. Ωστόσο .. ας προσπαθήσουμε να κινούμαστε στην σφαίρα της απλής κοινής λογικής. Είναι λυπηρό να υποτιμάμε από μόνοι μας την νοημοσύνη μας !!

Μεγάλη μερίδα ανθρώπων έχουν την εντύπωση πως εάν γνωρίζουν τον αστρολογικό τους χάρτη, ή κι ακόμη καλύτερα, και του προσώπου που τους ενδιαφέρει.. θα πάρουν τις απαντήσεις για όσα τους απασχολούν, ή για όσα δεν τους είναι κατανοητά. Ορισμένοι μάλιστα, πιστεύουν ότι θα τους αποκαλυφθεί το μέλλον τους !!. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όσοι διαθέτουν γνώσεις και ασχολούνται με τα Αστρονομικά Φαινόμενα, άνετα μπορούν να “φτιάξουν” έναν αστρολογικό χάρτη, βάσει μιας συγκεκριμένης ημεροχρονολογίας και ώρας.
Πράγμα που σημαίνει πως σύμφωνα με την συγκεκριμένη μέρα και ώρα που γεννηθήκαμε, μπορούμε να γνωρίζουμε τον ωροσκόπο μας, όπως και την θέση των Πλανητών στους Αστερισμούς.
Οπότε σύμφωνα με αυτόν τον χάρτη, έχουμε μια ενδεικτική εικόνα ως ποιόν βαθμό ανεχόμαστε ή αντιδρούμε στην διαφορετικότητα των άλλων – σε ποιους τομείς θα μπορούσαμε να διαπρέψουμε – και κατά πόσο οι επιλογές μας (ενδεχομένως), συμβαδίζουν με τον χαρακτήρα μας.

Οι ευκολίες όπως και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς σε κάποιους τομείς, σίγουρα μπορούμε να τις διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο εάν γνωρίζουμε τον ρόλο μας στο Σύμπαν (όπως προαναφέρω), διότι πραγματικά ανήκουμε σε ένα σύνολο Αύρας Ψυχών. Και αφού σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία (άσχετα με ποιόν τρόπο), ήρθαμε σε επαφή με τον άυλο Κόσμο, σημαίνει ότι ανήκουμε σε έναν συγκεκριμένο Αστερισμό του Ζωδιακού Κύκλου.
Και παρεμπιπτόντως, στο σημείο αυτό οφείλω να ομολογήσω πως εάν ένας ψυχαναλυτής - ψυχοερευνητής διαθέτει και αστρολογικές γνώσεις, τότε το έργο του γίνεται ακόμη πιο εύκολο σε ότι αφορά την διάγνωση του προφίλ ενός ατόμου. Μου το επιτρέπει να το υποστηρίζω αυτό, η μακροχρόνια εμπειρία μου.

Ωστόσο, όση μεγάλη ανάγκη κι αν έχουμε για να απαντηθούν κάποια ζητούμενα μας, οφείλουμε με γνώμονα την λογική να αναρωτηθούμε με ποιους τρόπους μπορούμε θα δώσουμε λύσεις. Και βεβαίως, τις λύσεις στα προσωπικά μας ζητούμενα δεν θα τις βρούμε σε αστρολογικούς χάρτες. Οι λόγοι που δεν είναι εφικτό, νομίζω πως είναι αυτονόητοι.

Και τέλος:
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι αποκτάμε ψυχή κατά την εποχή ακόμη που είμαστε έμβρυο στην μήτρα της μητέρας μας. Από εκείνη την δεδομένη στιγμή ήδη είμαστε ζωντανή ψυχή, η οποία μάχεται για να διατηρηθεί στο σώμα που σχηματίζεται σταδιακά και θα την φιλοξενήσει, όταν έρθει σε επαφή με τον Κόσμο. Με απλά λόγια.. η ψυχή ήδη αρχίζει να διεκδικεί μια θέση στην ζωή, πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο σχηματισμός του υλικού μέρους της ύπαρξης μας. 
Στην συνέχεια. Άλλοτε αποκτά επαφή με τον έξω κόσμο κάτω από φυσιολογικές συνθήκες και εφόσον συμπληρωθεί το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την κύηση - άλλοτε πρόωρα και τότε το σώμα χρειάζεται τεχνική υποστήριξη - κι άλλοτε κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού με ιατρικές επεμβάσεις.
Μάλιστα στην σύγχρονη εποχή μας, τόσο η σύλληψη όσο και η γέννηση.. προγραμματίζονται πλέον κατόπιν επιλογής μας. Δηλαδή στην ουσία, προγραμματισμένα επιλέγεται και η Αστρολογική Θέση των απογόνων μας !!. 
 
~ ~ Συνεπώς, οι Πλανήτες δεν μας "στιγματίζουν" απ' την πρώτη μας ανάσα. Δεν έχει ουσία να γνωρίζουμε Αστρονομικά θέματα άνευ αξίας για εμάς, και να παραβλέπουμε τα άκρως ουσιαστικά. Αυτός είναι και ο λόγος που σας ζητώ να διαβάζετε τα κείμενα των προβλέψεων μου προσεκτικά, και όχι επιλεκτικά σε ό’τι φορά μόνο το Ζώδιο σας.
Αντί λοιπόν να αναλωνόμαστε αναζητώντας στο Σύμπαν τους υπεύθυνους για τα κακώς κείμενα της ζωής μας, ας αναλογιστούμε πώς δημιουργήθηκαν αυτά. Οι προσδοκίες μας ασφαλώς μπορούν να ευδοκιμήσουν, αλλά δεν γίνεται να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα εάν εμμένουμε στις ίδιες λανθασμένες τακτικές.
Μάλιστα, έχουμε άπειρα ζωντανά παραδείγματα, τα οποία αποδεικνύουν την θεωρία του Ασκληπιάδη (Βιθυνού), «μόνοι μας προκαλούμε να συμβεί αυτό που φοβόμαστε περισσότερο» !!.   
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

2 σχόλια:

  1. Και όμως Μαριάννα μου,κάτι επιρρεαζει. Σύμπαν? Αγγελος? Κάτι. Και μην ξεχνάμε... Άλλα άνθρωπος βούλεται,άλλα θεός κελευει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αντιλέγω .. άλλωστε αυτό υποστηρίζω. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο άρθρο (όπως και στα περισσότερα), εστιάζω σε κάποιες λανθασμένες εντυπώσεις που έχουν αρκετά άτομα. Καλό μας ξημέρωμα .. την αγάπη μου !!

      Διαγραφή