Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

*Άρθρο μου εν όψει της γιορτής Της Μεγαλόχαρης.. ωστόσο επίκαιρο κατά όλη την διάρκεια του χρόνου*


Η Πίστη είναι η ανεξάντλητη πηγή δύναμης της ψυχής.. και τότε η δύναμη αυτής έλκει Το Θαύμα προς το μέρος μας !!


Αγαπημένη μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.
Η πίστη δεν συμβαδίζει πάντα με την λογική, όπως και η ελπίδα που λέγεται ότι πεθαίνει τελευταία, ακόμη κι όταν θεωρείται ανέφικτο να συμβεί αυτό που ευελπιστούμε. Ωστόσο, καθώς η δύναμη θέλησης της ψυχής μπορεί να φέρει το "υπεράνθρωπο" αποτέλεσμα, γι' αυτό και έχουμε άπειρα παραδείγματα που ακόμη και η επιστήμη "σηκώνει τα χέρια στον Θεό" !! 

Για όσους δεν το γνωρίζουν το βαφτιστικό μου είναι Μαρία, παρότι όταν γεννήθηκα (στο εξωτερικό) δηλώθηκα με το όνομα Μαριάννα. Με βαφτίσανε ασαράντιστη διότι διαγνώστηκε πάθηση που κατά την εποχή εκείνη δεν επιδέχονταν θεραπεία.. και τότε η μητέρα μου έκανε Τάμα στην Παναγία. Προφανώς όχι μόνο επέζησα, αλλά στις επόμενες εξετάσεις, ήταν πλέον ανύπαρκτη η πάθηση στον οργανισμό μου !! 

Πέραν αυτού, και πολλά άλλα μικρά και μεγάλα Θαύματα που έχω δεί με τα μάτια μου, θεωρώ σημαντικό να σας προτείνω να διαβάσετε ένα συγκεκριμένο δημοσίευμα μου.
Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό βιογραφικό μίας αγαπημένης μου φίλης, η οποία είχε 
προσβληθεί από καρκίνο, και ανέλαβα να το δημοσιεύσω ως εκπλήρωση ενός Τάματος προς Την Παναγία !!.
Στο βιογραφικό της περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την χρονική περίοδο που άρχισε να αποθέτει όλες τις ελπίδες της σε Θαύμα Της Παναγίας, τα στάδια της μακρόχρονης και εξαντλητικής θεραπείας της .. έως την ημέρα που η Επιστήμη έκπληκτη μίλησε για Πραγματικό Θαύμα !!   
Σας δίνω τον σύνδεσμο του προαναφερόμενου βιογραφικού στο τέλος του παρόντος άρθρου μου. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Το αυταπόδεικτο και το αυτονόητο, δεν επιδέχονται αμφιβολίες !!

      Ωστόσο στο παρόν άρθρο μου, παρότι ανήκω στον χώρο της επιστήμης, εστιάζω στην "έμφυτη πίστη" διότι πλανώνται πλάνην οικτρά όσοι θεωρούν πως ο άνθρωπος στις μέρες μας έχει απαντήσεις για τα πάντα.  
Την απόλυτη πραγματικότητα δεν μπορεί να την διανοηθεί ο ανθρώπινος νους. Και όσο κι αν αναπτυχθεί η ανθρώπινη ευρηματικότητα - όσο κι αν εξελιχθεί η σύγχρονη τεχνολογία, πολλά θα συνεχίσουν να παραμένουν άλυτοι γρίφοι. Και τούτο διότι μοναδικός Παντογνώστης είναι μόνο ο Δημιουργός μας – ο Δημιουργός όλου του Σύμπαντος τον οποίο αποκαλούμε Θεό, ο οποίος μας έδωσε μεν νοημοσύνη ώστε να εξελιχθεί το ανθρώπινο είδος, αλλά έχουμε παρεξηγήσει την δυνατότητα της ελεύθερης βούλησης μας !!. 

~ ~ Τραγικό δεν είναι να μην πιστεύουμε σε Θεό, τραγικό είναι να πιστεύουμε στον Θεό με λάθος τρόπο:  

      Οι άνθρωποι από τα βάθη των αιώνων πίστευαν σε πολλές και διαφορετικές θεϊκές ή συμπαντικές υπερδυνάμεις, όπως διαπιστώνουμε εξετάζοντας την ανθρώπινη ιστορία. Παρότι δεν γνώριζαν ποιά ήταν η αλήθεια, ωστόσο, ήταν κάτι για το οποίο δεν χρειάζονταν αποδείξεις διότι αντιλαμβάνονταν την Υπέρτατη δύναμη ενστικτωδώς. Άλλωστε το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να έχει για όλα εξηγήσεις και αποδείξεις, καθώς η Ψυχή είναι αυτή που έχει επαφή με τον Θεό, κι αν εμπιστευόμαστε τα έμφυτα ένστικτά της, τότε έτσι απλά, ξέρουμε ότι ακολουθούμε με τον σωστό τρόπο το θέλημα Του.
Η Πίστη επομένως είναι μια ασύλληπτα τεράστια πηγή δύναμης για την κάθε Ψυχή, ασχέτως εάν το αντικείμενο της πίστης μας δεν συμβαδίζει με την λογική. 

~ ~ Η εκμετάλλευση της Πίστης:
 
      Δυστυχώς η ειρωνεία είναι ότι, γνωρίζοντας την έμφυτη ανάγκη της ψυχής προς οτιδήποτε ενδυναμώνει την Πίστη της, βλέπουμε σε αρκετές περιπτώσεις εκπρόσωποι θρησκευμάτων ή δογμάτων, όπως και αρχηγοί λαών .. να την έχουν χρησιμοποιήσει για να χειραγωγήσουν τους πιστούς ώστε να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες - νόμους, μετατρέποντας την θρησκευτική πίστη σε ομαδική παράκρουση, ή σε φανατισμό έως και κανιβαλισμό !!. 
Πράξεις που ασφαλώς δεν είναι το θέλημα κανενός Θεού (σε όποιον θεό κι αν αναφέρονται), καθότι κανένας θεός δεν θα ζητούσε απ' τα πλάσματα του να χρησιμοποιείται το όνομα του, ώστε, άλλοτε να σπέρνουν τον τρόμο έως και τον θάνατο, άλλοτε να αποσκοπούν σε εμπορικό κέρδος, άλλοτε σε αναρρίχηση εξουσιών, και άλλοτε έτσι απλά, για να ικανοποιούν τις αρρωστημένες ιδεολογίες τους.
Έχουμε άπειρα παραδείγματα γεγονότων ακόμη και στις μέρες μας, τα οποία συνεχίζουν να συγκλονίζουν τον πληθυσμό του Πλανήτη μας !!.

~ ~ Η εμπορία της Πίστης: 

      Πράγματι, σχεδόν τα πάντα έχουν γίνει εμπορεύσιμα. Συνεπώς είναι αναμενόμενο να επιχειρούν πολλοί ασυνείδητοι μικροπωλητές να επωφεληθούν την Πίστη της Ψυχής, ειδικά στις μεγάλες θρησκευτικές εορτές, στήνοντας πάγκους έξω από εκκλησίες ή μοναστήρια. Αυτό το βλέπουμε κάθε χρόνο ειδικότερα κατά τον εορτασμό Της Μεγαλόχαρης.
Μάλιστα έχουν ακουστεί πολλά ευτράπελα, όπως να πωλούνται διάφορα αντικείμενα για φυλαχτά τα οποία δήθεν κατασκευάζονται από μοναχούς/μοναχές και υποτίθεται ότι είναι διαβασμένα με ευχές, ενώ η αλήθεια είναι ότι κατασκευάζονται σε διάφορες βιοτεχνίες. 
Επίσης έχει αποκαλυφθεί πως πωλείται Αγιασμός σε μπουκαλάκια, που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από καθαρό νεράκι Του Θεού απ’ την βρύση, που με αυτό γεμίζουν τα μπουκαλάκια οι τσαρλατάνοι έμποροι.
Η εμπορία της Πίστης βέβαια δεν σταματάει στα παραπάνω παραδείγματα. Αλλά όσον αφορά τους θρησκευτικούς πανηγυρικούς εορτασμούς, εφόσον τους απολαμβάνουμε ως μια εμποροπανήγυρη, έχουμε τουλάχιστον την ικανοποίηση της διασκέδασης !!.       
 
~ ~ Συνεπώς αγαπημένοι μου αναγνώστες: 

       Ακόμη κι αν διαφωνούμε με πάρα πολλά που σχετίζονται με το θρησκευτικό κομμάτι, δεν θα πρέπει να γίνονται αιτίες για να κλονίζεται η Πίστη μας στα Ιερά και Όσια στα οποία έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε και να προσευχόμαστε, διότι χάνοντας την Πίστη μας, είναι σαν να χάνουμε την Ψυχή μας. 

Δεν έχει σημασία εάν αγοράζουμε έναν πραγματικό Αγιασμό ή απλό νεράκι Του Θεού, αρκεί κατά την στιγμή που βρέξουμε το πρόσωπο μας με αυτό, να το κάνουμε με Πίστη. Άλλωστε ακόμη και το πόσιμο νεράκι, είναι δώρο Του Θεού. 
Δεν έχει σημασία πώς και πού κατασκευάστηκε ένα αντικείμενο που το φοράμε ως φυλαχτό, αρκεί να πιστεύουμε στην δύναμη του πως μας προστατεύει απ’ το κακό. 

Δεν έχει ουσία να τηρούμε τα Χριστιανικά έθιμα για να κρατάμε τα προσχήματα. Και ούτε ασφαλώς μας ζήτησε ο Χριστός να θρηνούμε την εβδομάδα Των Παθών Του σε όλη την διάρκεια του χρόνου για να λεγόμαστε χριστιανοί. Αρκεί όμως όταν κάνουμε τον σταυρό μας, να Τον νιώθουμε στην ψυχής μας. 
Δεν έχει σημασία με ποιόν τρόπο θα προσευχηθούμε και σε ποιόν χώρο, αρκεί κατά την στιγμή εκείνη να βγαίνει η προσευχή μας από τα βάθη της ψυχής μας. 

Το γεγονός ότι μια μερίδα ανθρώπων ερμηνεύουν με λάθος τρόπους το θέλημα Του Θεού, ή προσκυνούν λάθος θεούς, δεν θα πρέπει να κλονίζει την δική μας πίστη. Άλλωστε στην ελεύθερη βούληση συμπεριλαμβάνεται και η επιλογή θρησκείας – λατρείας.
Αλλά όποια μορφή κι αν δίνουμε στον Θεό, είναι σαφές ότι:

* * ΘΕΟΣ σημαίνει απύθμενη αγάπη δίχως διαχωρισμούς, και δεν είναι αποκλειστικότητα κανενός. Και όπως κι αν Τον ονομάζει ο καθένας από εμάς, είναι ο Μοναδικός Δημιουργός όλων των ψυχών.
Ο Θεός είναι η Αύρα της Υπέρτατης Δύναμης, η οποία είναι ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νού. Γι’ αυτό και μας επιτρέπει να πιστεύουμε σε Αυτόν, όπως εμείς Τον αντιλαμβανόμαστε. Να προσευχόμαστε σε Αυτόν, όταν εμείς νιώθουμε την ανάγκη. Να απευθυνόμαστε σε Αυτόν, απ’ όποιον χώρο αισθανόμαστε να έχουμε επαφή μαζί Του.
Και επειδή επίσης είναι Φιλεύσπλαχνος, μας δίνει πάντα μια επόμενη ευκαιρία.. αρκεί να μην κάνουμε σε άλλους, όσα δεν θέλουμε να κάνουν οι άλλοι σε εμάς. Δεν νομίζω να μας ζητάει πολλά !!. 

Και τέλος:
Αμέτρητοι οι Ιατροί απ’ όλους τους κλάδους που έχουν δεί με τα μάτια τους Ζωντανά Θαύματα, και τα οποία τα περιγράφουν με ευλάβεια, δημοσιεύοντας αυτά στο διαδίκτυο. 
Δεν υπάρχουν λοιπόν επιστημονικές εξηγήσεις για τα πραγματικά Θαύματα, ωστόσο μπορούμε να ανατρέξουμε στον Νόμο της Έλξης, τον οποίο υποστηρίζει και η σύγχρονη φυσική Κβαντική. 
<<Μόνοι μας προκαλούμε να μας συμβεί αυτό που φοβόμαστε, και αντιστρόφως, εμείς οι ίδιοι έλκουμε το θαύμα προς το μέρος μας>> !!  


Διαβάστε
Επώνυμο Βιογραφικό Συγκλονιστικής Εμπειρίας.. Θαύματα Της Παναγίας επί των Ημερών μας !!


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Σύμβουλος σχέσεων*

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !!. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου