Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Φιλίες και Έρωτες "κτισμένες" μέσα στον Γυάλινο Κόσμο !!

Διαδικτυακές Φιλίες και Έρωτες !! 

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, ευγενικοί μου φίλοι και γλυκές μου φίλες μέσα στον “Γυάλινο Κόσμο”..  πρόκειται για άρθρο μου αφιερωμένο σε όλους εσάς, από καρδιάς !!.

Μετά από σκέψη μου, «τί θα μπορούσα άραγε να σας αφιερώσω για τα δώδεκα χρόνια μου στον “γυάλινο κόσμο”», επέλεξα το συγκεκριμένο άρθρο μου, το οποίο το έγραψα σε στιγμές που ένιωσα να σκιρτά η ψυχή μου από συγκίνηση. Μάλιστα υπήρξαν άπειρες οι φορές, και το οφείλω σε εσάς.

Αδάμαστη λοιπόν η ανθρώπινη ψυχή, που όταν κουράζεται να βρίσκεται στο σώμα που την ταλαιπωρεί, φτερουγίζει και μας μεταφέρει νοερά σε άλλους τόπους. Εκεί που όταν στην πραγματική μας ζωή “γύρω μας πέφτει σιωπή”.. και ένας δεύτερος κόσμος μας προσκαλεί.
Σίγουρα υπήρξαν και για μένα στιγμές που ένιωσα η “σιωπή” να γίνεται αφόρητη γύρω μου. Και είναι αυτές οι στιγμές που μπαίνουμε στον “γυάλινο κόσμο”, διότι εκεί, υπάρχει πάντα για εμάς ζωή !!

Ο Γυάλινος Κόσμος υπάρχει εκεί.. όταν γύρω μας πέφτει σιωπή:

Το διαδίκτυο (internet) έχει μπεί στην ζωή όλων μας για τα καλά, θέλοντας και μη. Ο εκσυγχρονισμός μας, αναμφιβόλως έχει πολλές θετικές πλευρές. Όπως όμως και στην πραγματική μας ζωή, έτσι, ακόμη και το διαδίκτυο κρύβει παγίδες. 
Ωστόσο, σκοπός μου σήμερα είναι να εστιάσουμε στην θετική πλευρά, ειδικά σε ότι αφορά την ανάγκη μας για ανθρώπινες επαφές. Μια ανάγκη τις ώρες που ο κόσμος της πραγματικής μας ζωής έχει “αποσυρθεί”, και τότε ο δεύτερος κόσμος μας, έστω πίσω από ένα γυαλί.. μας περιμένει ακοίμητος εκεί, τις ώρες που γύρω μας “πέφτει η σιωπή” !!

_ Υπάρχουν άνθρωποι κάθε κοινωνικής τάξης φύλου και ηλικίας, που αναζητούν έναν τρόπο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, ειδικά σε ώρες μοναξιάς.
_ Υπάρχουν άνθρωποι πονεμένοι που για κάποιους λόγους επιλέγουν να βιώνουν σιωπηλά τις δύσκολες στιγμές τους, αθέατοι απ’ το στενό τους κύκλο.. και τότε "εξανεμίζουν" τον πόνο τους στο διαδίκτυο.
_ Υπάρχουν άνθρωποι ερωτικά προδομένοι που θέλουν να πάψουν να σκέφτονται "το πρόσωπο", ειδικά τις ώρες που γίνεται αβάσταχτος ο καημός.. και που συνήθως είναι τις νυχτερινές ώρες.
_ Άνθρωποι που δείχνουν σίγουροι για τον εαυτό τους, αλλά κατά βάθος αναζητούν κάποια επιβεβαίωση από τρίτα – ουδέτερα πρόσωπα.
_ Άνθρωποι που δείχνουν δυνατοί και ανέμελοι, αλλά μέσα τους διψούν για λίγη εμψύχωση. 

Ψυχές λοιπόν που διακαώς θέλουν να αποφορτιστούν, και που ωστόσο.. ούτε οι πιο στενοί τους φίλοι δεν ξέρουν το  βάσανο κουβαλάνε μέσα τους !!.

* * Προσωπικές εμπειρίες:

Είναι γεγονός πως κάποια στιγμή της ζωής μου, ένιωσα πως δεν ανήκω στον υλικό κόσμο μέσα στον οποίο ζούσα. Με κούρασε να προσπαθώ να είμαι αυτό που περίμεναν όλοι οι άλλοι από εμένα, και ο καθένας τους χωριστά. Με τσάκισε να πρέπει να είμαι πάντα εκεί για όλους, αλλά για μένα κανείς όταν το χρειαζόμουν απεγνωσμένα !!. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, για να μην χάσουμε τον εαυτό μας, επιβάλλεται να "δραπετεύουμε" σε άλλους χώρους, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Όταν όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα, ένας τρόπος είναι και το διαδίκτυο. 

Εγώ προσωπικά, γνώρισα «Άγνωστους Φίλους», που με έκαναν να αισθανθώ τόσο σημαντική για εκείνους, όσο δεν με έκαναν να νιώσω οι φίλοι στον πραγματικό μου κόσμο.
Άγνωστοι Φίλοι, που μου θύμισαν τί ήθελα εγώ για τον εαυτό μου .. και κυρίως τον λόγο που επέλεξα να ασχοληθώ με το άυλο στοιχείο μας που λέγεται ψυχή !!.
Άγνωστοι Φίλοι μέσα σε έναν "γυάλινο κόσμο", που τελικά δεν είναι εικονικός, δεν είναι άψυχος. Αντιθέτως. Είναι ένας κόσμος με τις δικές του χαρές και λύπες, τις δικές του ευαισθησίες και ανησυχίες.. είναι ένας κόσμος που ξέρει να εκμηδενίζει τις αποστάσεις τις ώρες της σιωπής !!. 
Είναι ο "γυάλινος κόσμος" που σύντομα με αγκάλιασε, και έγινε κομμάτι της ζωής μου. Είναι ένας ζωντανός κόσμος, που έδειξε εμπιστοσύνη και σεβασμό στο πρόσωπο μου !!  

Άγνωστοι Φίλοι λοιπόν, που έως και σήμερα μου αποδεικνύουν καθημερινά ότι αξίζουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μου για να τους δημοσιεύω τα άρθρα μου.
Μιλάω για τον κόσμο των άγνωστων φίλων μου, που ένας μέσα σε αυτούς..  έχει γίνει ο σύντροφος της ζωής μου !!.

Διαδικτυακές Φιλίες:

** Για σκεφτείτε το λιγάκι !!.
ΦΙΛΟΙ .. δεν είναι μόνο αυτοί που κάνουμε παρέα στην πραγματική μας ζωή, αλλά και εκείνοι που γεμίζουν το κενό της μοναξιάς μας μέσα στο διαδίκτυο, όταν όλοι οι άλλοι στην πραγματική μας ζωή “δεν είναι διαθέσιμοι”. 
Είναι ανεκτίμητες οι Φιλίες μέσα στο διαδίκτυο, διότι ενώ υπάρχουν για εμάς, δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από εμάς. Μας αφιερώνουν τον χρόνο τους – μας θεωρούν μέρος της ζωής τους – μας δέχονται έτσι όπως είμαστε – δεν επεμβαίνουν στις επιλογές μας – και δεν μας ασκούν κριτική για τις επιλογές μας.
Είναι οι άγνωστοι φίλοι που δεν παρεξηγούνται όταν θέλουμε να κλειστούμε στον εαυτό μας, που δεν απαιτούν εξηγήσεις .. και τους οποίους βάζουμε και τους βγάζουμε απ’ την ζωή μας.. έτσι απλά, με ένα κλίκ .. δίχως εξηγήσεις!!.
Αξίζουν λοιπόν αν μητί άλλο τον σεβασμό μας !!.

Διαδικτυακοί Έρωτες:

Βεβαίως υπάρχουν και οι άνθρωποι που είναι μόνοι τους στην ζωή, και αναζητούν δικαίως έναν σύντροφο.. ώσπου έτσι στα ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένουν.. γνωρίζουν το ταίρι τους μέσα στο διαδίκτυο. Θεμιτό κι αυτό, καθώς άλλωστε έχουμε πολλά παραδείγματα με επιτυχημένους γάμους και σοβαρές σχέσεις. 

* * ΠΡΟΣΟΧΗ όμως …

Όσον αφορά τους διαδικτυακούς έρωτες..  να θυμάστε πως και σε αυτήν την περίπτωση, τα πάντα έχουν 2 όψεις.  Με τα παραπάνω δεν θέλω να ενθουσιάσω κανέναν από εσάς και να τον ενθαρρύνω για να ψάχνει την ευτυχία του μέσα στο διαδίκτυο, διότι έτσι θα χάσει την επαφή με την πραγματική του ζωή. Ωστόσο, καθώς δεν αποκλείεται να βρούμε το άλλο μας μισό μέσα απ’ τις διαδικτυακές γνωριμίες.. συνιστώ να γνωρίσετε το ενδιαφερόμενο πρόσωπο στην πραγματική του ζωή πριν επενδύσετε συναισθήματα σε αυτό. Οι λόγοι είναι αυτονόητοι, καθώς μεγάλο ποσοστό των προφίλ, είναι εικονικό !!.

Δεν θέλω να ασκήσω κριτική για όσους παρουσιάζονται με ψεύτικο προφίλ στο διαδίκτυο. Πιθανόν να έχουν τους λόγους τους, οι οποίοι όμως δεν ξεγελούν κανέναν. Εάν θέλουμε λοιπόν να βρούμε το λεγόμενο «άγγιγμα ψυχής».. τότε θα το κερδίσουμε προβάλλοντας τον αληθινό μας εαυτό στο διαδίκτυο. Η συμπάθεια – ο θαυμασμός – ο ερωτισμός που εισπράττουμε, όντως μας δίνουν δύναμη και ικανοποίηση, όταν όμως απευθύνονται στο πρόσωπο που πραγματικά είμαστε..  όπως κι εάν είμαστε !!. 

Είναι σαφές ότι ο έρωτας δημιουργείται απ' την ένωση της χημείας δύο ατόμων.. ή κι αλλιώς.. απ' την μίξη της Αύρας δύο ψυχών. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εξ’ επαφής, και όχι νοερά δια αλληλογραφίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρείται ψευδαίσθηση, η οποία ερμηνεύεται ως μονόπλευρος έρωτας με την ιδέα του έρωτα και μόνο.. και όχι με το πρόσωπο που θα έπρεπε να τον αντιπροσωπεύει. Δηλαδή.. «έρωτας κατά φαντασία» !!.

Και κλείνοντας τονίζοντας πως το μεγαλύτερο Ευχαριστώ, το οφείλουμε σε άτομα που έρχονται στην ζωή μας δίχως να μας ζητάνε το ανάλογο Τίμημα για την παρουσία τους !!. 
Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου, σας ευχαριστώ που υπάρχετε στην ζωή μου !!.  


ΜΑΡΙΑΝΝΑ: Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου