Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Φιλίες και Έρωτες.. "κτισμένες" μέσα στον Γυάλινο Κόσμο !!

*Ψυχοσάββατο 3 Ιουνίου*


Αγαπημένοι μου αναγνώστες – ευγενικοί μου φίλοι και γλυκές μου φίλες μέσα στον “Γυάλινο Κόσμο”..  άρθρο μου αφιερωμένο σε όλους εσάς από καρδιάς !!.

Μετά από σκέψη,  «τί θα μπορούσα άραγε να σας αφιερώσω εν’ όψει του Ψυχοσάββατου», επέλεξα το συγκεκριμένο άρθρο μου, το οποίο το έγραψα σε στιγμές που ένιωσα να σκιρτά η ψυχή μου από συγκίνηση, μέσα στον “γυάλινο κόσμο” !!.
Αδάμαστη η ψυχή.. που όταν κουράζεται να βρίσκεται στο σώμα που την ταλαιπωρεί, φτερουγίζει και μας μεταφέρει νοερά σε άλλους τόπους. Σίγουρα υπήρξαν και για μένα στιγμές που ένιωσα η “σιωπή” να γίνεται αφόρητη γύρω μου. Και είναι αυτές οι στιγμές που μπαίνουμε στον γυάλινο κόσμο, διότι εκεί, υπάρχει πάντα για εμάς ζωή !!

 "Διαβάστε περισσότερα"...  

Όταν πέφτει γύρω μας σιωπή.. ο γυάλινος κόσμος υπάρχει για εμάς πάντα εκεί !!

Το διαδίκτυο (internet) έχει μπεί στην ζωή όλων μας για τα καλά, θέλοντας και μη. Ο εκσυγχρονισμός μας, αναμφιβόλως έχει πολλές θετικές πλευρές. Όπως όμως και στην πραγματική μας ζωή, έτσι, ακόμη και το διαδίκτυο κρύβει παγίδες. 
Ωστόσο, σκοπός μου σήμερα είναι να εστιάσουμε στην θετική πλευρά τους, ειδικά σε ότι αφορά την ανάγκη μας για ανθρώπινες επαφές. Μια ανάγκη τις ώρες που ο κόσμος της πραγματικής μας ζωής έχει αποσυρθεί, και τότε ο δεύτερος κόσμος μας, έστω πίσω από ένα γυαλί.. μας περιμένει εκεί ακοίμητος, τις ώρες που γύρω μας “πέφτει η σιωπή” !!

_ Υπάρχουν άνθρωποι κάθε κοινωνικής τάξης φύλου και ηλικίας, που αναζητούν έναν τρόπο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, ειδικά σε ώρες μοναξιάς.
_ Υπάρχουν άνθρωποι πονεμένοι που για κάποιους λόγους επιλέγουν να βιώνουν σιωπηλά τις δύσκολες στιγμές τους, αθέατοι απ’ το στενό τους κύκλο.. και τότε "εξανεμίζουν" τον πόνο τους στο διαδίκτυο.
_ Υπάρχουν άνθρωποι ερωτικά προδομένοι που θέλουν να πάψουν να σκέφτονται "το πρόσωπο", ειδικά τις ώρες που γίνεται αβάσταχτος ο καημός.. και που συνήθως είναι τις νυχτερινές ώρες.
_ Άνθρωποι που δείχνουν σίγουροι για τον εαυτό τους, αλλά κατά βάθος αναζητούν κάποια επιβεβαίωση από τρίτα – ουδέτερα πρόσωπα.
_ Άνθρωποι που δείχνουν δυνατοί και ανέμελοι, αλλά μέσα τους διψούν για λίγη εμψύχωση. 

Ψυχές λοιπόν που διακαώς θέλουν να αποφορτιστούν, και που ωστόσο.. ούτε οι πιο στενοί τους φίλοι δεν ξέρουν τί βάσανο κουβαλάνε μέσα τους !!.

Διαδικτυακές φιλίες:

*ΦΙΛΟΙ* .. δεν είναι μόνο αυτοί που κάνουμε παρέα στην πραγματική μας ζωή, αλλά και όλοι αυτοί που γεμίζουν το κενό της μοναξιάς μας μέσα στο διαδίκτυο. Που άλλοτε μας φτιάχνουν την διάθεση – άλλοτε μας εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους – και άλλοτε μοιράζονται μαζί μας ωφέλιμες πληροφορίες.
Είναι αυτοί που μας δέχονται έστω και με αδιευκρίνιστο προφίλ – αυτοί που δεν επεμβαίνουν στις ζωές μας – αυτοί που δεν παρεξηγούνται εάν για κάποιο διάστημα απομακρυνθούμε – αυτοί που όποτε θέλουμε τους βγάζουμε απ’ την ζωή μας, έτσι απλά δίχως εξηγήσεις.
** Για σκεφτείτε το λίγο !!.. ανεκτίμητες φιλίες, διότι ενώ ουσιαστικά δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από εμάς, μας αφιερώνουν τον χρόνο τους – μας θεωρούν μέρος της ζωής τους.
Αξίζουν λοιπόν αν μητί άλλο, τον σεβασμό μας !!.

Και τέλος .. σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι είναι μόνοι τους στην ζωή, και αναζητούν δικαίως έναν σύντροφο.. ώσπου έτσι στα ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένουν.. γνωρίζουν το ταίρι τους μέσα στο διαδίκτυο. Θεμιτό κι αυτό, ωστόσο.. επανέρχομαι παρακάτω.

**Προσωπικές  εμπειρίες:

Είναι γεγονός ότι υπήρξε περίοδος στην ζωή μου, όπου «Άγνωστοι Φίλοι» με έκαναν να νιώσω τόσο σημαντική.. όσο δεν με έκαναν να νιώσω κάποιοι φίλοι μου στον πραγματικό μου κόσμο, όταν εγώ τους χρειαζόμουν απεγνωσμένα !!.
Άγνωστοι φίλοι που μου θύμισαν τον λόγο που αγάπησα το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαι, και δεν είναι άλλο απ’ το άυλο στοιχείο μας που λέγεται ψυχή !!.

Μιλάω για τον γυάλινος κόσμος, που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είναι εικονικός, δεν είναι ψευδαίσθηση. Αντιθέτως. Είναι ένας κόσμος με τις δικές του χαρές και λύπες, τις δικές του ευαισθησίες και ανησυχίες.. ένας κόσμος που ξέρει πώς να εκμηδενίζει τις αποστάσεις.
Είναι ο αόρατος κόσμος που σύντομα με αγκάλιασε, και σε ανύποπτο χρόνο έγινε κομμάτι της ζωής μου. Είναι ο άγνωστος κόσμος που έδειξε να εμπιστεύεται τις συμβουλές μου, και να θεωρεί σημαντική την άποψη μου !! 

Άγνωστοι φίλοι, που από τότε έως και σήμερα μου αποδεικνύουν καθημερινά ότι αξίζουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μου, για να μοιράζομαι μαζί τους άρθρα μου.
Είναι ο κόσμος των άγνωστων φίλων λοιπόν, που ένας μέσα σε αυτούς..  έχει γίνει ο σύντροφος της ζωής μου !!.

* * ΠΡΟΣΟΧΗ όμως …

Όσον αφορά τους διαδικτυακούς έρωτες.. σε κάθε περίπτωση να θυμάστε πως τα πάντα έχουν 2 όψεις !!.   
Με τα παραπάνω δεν θέλω να ενθουσιάσω και να παρασύρω κανέναν από εσάς, ούτε βεβαίως να τον ενθαρρύνω για να ψάξει την ευτυχία του μέσα στο διαδίκτυο. Εάν στηριχτούμε στις γνωριμίες μας μέσω του διαδικτύου, τότε χάνουμε την επαφή μας με την πραγματική μας ζωή.
Ωστόσο, καθώς δεν αποκλείεται να βρούμε το άλλο μας μισό μέσα απ’ τις διαδικτυακές γνωριμίες.. συνιστώ να γνωρίσετε το ενδιαφερόμενο πρόσωπο στην πραγματική του ζωή, πριν επενδύσετε συναισθήματα σε αυτό. Οι λόγοι είναι αυτονόητοι, καθώς μεγάλο ποσοστό των προφίλ, είναι εικονικό !!.

Δεν θέλω να ασκήσω αυστηρή κριτική για όσους παρουσιάζονται με ψεύτικο προφίλ στο διαδίκτυο. Πιθανόν να έχουν τους λόγους τους, οι οποίοι όμως δεν ξεγελούν κανέναν. Αντιθέτως. Μόνο τον εαυτό τους ξεγελούν, ζώντας μια εικονική πραγματικότητα.
Εάν θέλουμε λοιπόν να βρούμε το λεγόμενο «άγγιγμα ψυχής» έστω και με αυτόν τον τρόπο.. τότε θα το κερδίσουμε προβάλλοντας τον αληθινό μας εαυτό στο διαδίκτυο. Η συμπάθεια – ο θαυμασμός – ο ερωτισμός που εισπράττουμε, όντως μας δίνουν δύναμη και ικανοποίηση, ωστόσο, όταν όμως απευθύνονται στο πρόσωπο που πραγματικά είμαστε..  όπως κι εάν είμαστε !!. 

Μην παίζετε με τον Έρωτα, διότι το παιχνίδι μαζί του δεν είναι όπως το πόκερ, όπου μπορείς να μπλοφάρεις !!.
Ο Έρωτας είναι απόλυτος και τα θέλει όλα δικά του. Και εάν χάσουμε το παιχνίδι μαζί του, τότε φεύγει.. και μας αφήνει παρέα με το απόλυτο Τίποτα !!.
Είναι σαφές ότι ο έρωτας δημιουργείται απ' την ένωση της χημείας δύο ατόμων.. ή κι αλλιώς.. απ' την μίξη της Αύρας δύο ψυχών. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εξ’ επαφής, και όχι νοερά δια αλληλογραφίας !!.
Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρείται ψευδαίσθηση, η οποία ερμηνεύεται ως έρωτας με την ιδέα του έρωτα και μόνο.. και όχι με το πρόσωπο που θα έπρεπε να τον αντιπροσωπεύει. Δηλαδή.. «έρωτας κατά φαντασίαν» !!.

Και κλείνω τονίζοντας πως Τίποτα δεν μας Χαρίζεται σε αυτήν την ζωή. Τα πάντα έχουν το Τίμημα τους. Επομένως.. ακόμα κι εάν συμβεί τα ευχάριστα να αντιστραφούν σε δυσάρεστα, σημαίνει ότι ήρθε το πλήρωμα το χρόνου για να πληρώσουμε το τίμημα της ευτυχίας που νιώσαμε. 
* Σε αυτές τις περιπτώσεις συμβουλεύω να κρατήσετε ως ανάμνηση τις ευχάριστες στιγμές και μόνο , και να συνεχίσετε με αυτές την ζωή σας. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*
 Ακολουθήστε με και στο facebook: https://www.facebook.com/MariannaMosxona.PsychologyAstrology/