Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

"Greeklish" .. σημαίνει Εκσυγχρονισμός ?! .. ή ο Ξεριζωμός της Ελληνικής Ιστορίας ?!


Η διαφορά μεταξύ των Greeklisch ως τάση του νεοέλληνα προς τον "εκσυγχρονισμό" .. και των Λατινικών χαρακτήρων που χρησιμοποιούνται ως  παγκόσμια ανάγνωση εγγράφων


Αγαπημένοι αναγνώστες.
Οι Λατινικοί χαρακτήρες καθιερώθηκαν πολύ σωστά ως παγκόσμια γραφή, με σκοπό την ανάγνωση στοιχείων σε επίσημα έγγραφα (όπως διαβατήριο, ταυτότητα, διπλώματα κ.λ.π), όπως και εγγράφων ή ορολογιών παγκόσμιας αναγνώρισης. 

Καμία σχέση δηλαδή με τον τρόπο που χρησιμοποιούν εμείς οι Έλληνες το Αγγλικό αλφάβητο, για να επικοινωνούν γραπτώς στην Ελληνική γλώσσα !!!!  

Και μάλιστα, το αξιοπερίεργο όλων είναι ότι, ενώ όλοι οι λαοί του κόσμου όταν γράφουν στην γλώσσα τους χρησιμοποιούν την δική τους αλφάβητο.. ο μοναδικός λαός που γράφει την γλώσσα του κατά τον παραπάνω τρόπο "Greeklish", είναι μόνο οι Έλληνες !!. 


Η Ελλάδα έδωσε τα φώτα του πολιτισμού !!.

Το παραδέχονται όλοι οι λαοί απ' άκρη σε άκρη της Γής !!. 
Διδάσκονται τα Ελληνικά στα ξένα Πανεπιστήμια, όπως οι ορισμοί Ελληνικών λέξεων καθότι  άπειρες λέξεις δεν μεταφράζονται σε άλλη γλώσσα - δεν υπάρχουν σε άλλη γλώσσα. Σε όλες τις επιστήμες συναντάμε ορολογίες που προέρχονται από Ελληνικές λέξεις, και κυρίως στην Ιατρική. Και μάλιστα καθώς στην Ελλάδα γεννήθηκαν όλες οι επιστήμες, μελετούν παράλληλα την αρχαιοελληνική φιλοσοφία και κοσμοθεωρία, διότι είναι η μόνες αλάνθαστες που έμειναν ανεξίτηλες στον χρόνο !!. 

Θα μπορούσα να γράψω τόμους ολόκληρους αποδεικνύοντας εμπεριστατωμένα τους παραπάνω ισχυρισμούς μου εφόσον έχω χρόνο. Σκοπεύω όμως να επανέλθω με σχετικό συνοπτικό άρθρο μου, ωστόσο, όπως είπε και ο Σωκράτης, >> δεν μπορώ να διδάξω κανέναν, μπορώ όμως να τον κάνω να σκεφτεί !! 

Μια λαϊκή ρήση λέει, «αν η ζήλια ήταν ψώρα, θα γέμιζε όλη η χώρα» !!.

Εννοείται ότι ο φανατισμός σε σχέση με τον ρατσισμό, σε κάθε περίπτωση είναι αυτοκαταστροφικός. Εννοείται πως η εξέλιξη μας επάνω στην Γή οφείλεται στις όποιες προοδευτικές επαφές και συναλλαγές μεταξύ λαών, όπου βεβαίως απαιτείται και σεβασμός απέναντι στον κάθε διαφορετικό πολιτισμό. 
Και μάλιστα, σε τυχών ευρύτερης οικονομικής κρίσης ή ανεξέλεγκτης νοσηρής κατάστασης (όπως πανδημία) κ.ά. θα χρειαστεί να συσπειρωθούμε - να αλληλοβοηθηθούμε ως συγκάτοικοι στον ίδιο Πλανήτη. Ωστόσο όμως, δεν ξεχνάμε τις ρίζες μας επ' ουδενί λόγω !!.  

Επομένως τα ερωτήματα είναι:

Κατά πόσο εμείς οι ίδιοι ως Έλληνες γνωρίζουμε την αξιοζήλευτη ιστορία μας – πόσο περήφανοι άραγε είμαστε για την μοναδικότητα που παρουσιάζει το Ελληνικό αλφάβητο και η γλώσσα μας, η πιο πλούσια γλώσσα ανά τον κόσμο ?!. 

Και πώς συμβαίνει να δηλώνουμε πατριώτες - να γιορτάζουμε με καμάρι τις εθνικές επετείους.. αλλά την ίδια στιγμή να ανταλλάσσουμε ευχητήρια μηνύματα στα Greeklish ??!! 

Και ένα ακόμη ρώτημα είναι >> μήπως ο ζήλος μας για εκσυγχρονισμό και η προτίμηση σας στις ξένες κουλτούρες που κατ’ επέκταση εξυπηρετεί τα σχέδια της Παγκοσμιοποίησης .. μήπως τελικά η ξενομανία εξαπλώθηκε ως ιός στην νεότερη Ελλάδα ?!.


 Δελφικές Εντολές - Παραγγέλματα:


Οι Δελφοί ορθά θεωρούνταν ο ομφαλός της Γής !!.

Οι λόγοι είναι αυτονόητοι. Θα σας υπενθυμίσω ότι οι Δελφικές Εντολές (Παραγγέλματα) χρησιμοποιήθηκαν ως κανόνες όλων των θρησκειών ανά τον κόσμο – χρησιμοποιήθηκαν ως νόμοι της ανθρώπινης δικαιοσύνης – χρησιμοποιήθηκαν ως θεωρήματα όλων των φιλοσόφων του πλανήτη – έβαλαν τις βάσεις στο σύνταγμα και την δημοκρατία – θεμελίωσαν την κοσμοθεωρία .. και γενικότερα, έγιναν οι πυλώνες όλων των πολιτισμών. 
Η κληρονομιά των Ελλήνων λοιπόν !!.

Η Ελλάδα “γέννησε” όλες οι επιστήμες, όπως προαναφέρω. Εξού και οι ονομασίες τους όπως και όλες οι επιστημονικές ορολογίες είναι λέξεις Ελληνικές. Και παρεμπιπτόντως, εμένα προσωπικά με πικραίνει που θαυμάζουμε ιδεολόγους φιλοσόφους και θρησκευτικούς ηγέτες άλλων πολιτισμών, οι οποίοι αναμφισβήτητα διδάχτηκαν όλοι τους μέσα απ’ την αρχαιοελληνική Μυθολογία. 
Και πιο συγκεκριμένα, όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες "αποστήθισαν" διδάγματα δικών μας φιλοσόφων σχετικά με την ανθρώπινη ύπαρξη όπως και το νόημα του μυθικού Άδη (αθανασία της ψυχής), και εκεί πάνω στήριξαν τους δικούς τους “νόμους λατρείας" !!. 

Και μάλιστα ως παράδειγμα, έτσι για την ιστορία

Ο δε Βούδας, που γεννήθηκε ως Σιντάρτα Γκοτάμα πρίγκιπας της φυλής Σάκυα του Νεπάλ, και ο οποίος έζησε γύρω στα 600 π.Χ...  υπήρξε “θερμός ακόλουθος” – μαθητής του Πυθαγόρα.. ο οποίος στην συνεχεία ως Βούδας, θρησκευτικός ηγέτης του Βουδισμού, εκτός των άλλων ανέλυσε και καθιέρωσε με πειστικότητα την θεωρία του Πυθαγόρα περί μετενσάρκωσης. 
Πρόκειται λοιπόν για ιστορικά γεγονότα, που αν σας κάνουν φημολογίες, δεν έχετε παρά να ανατρέξετε «αναζήτηση μέσω Google» για ενημέρωση σας !!.

Συνεπώς

Η Ελληνική Μυθολογία είναι η αξιοζήλευτη Αρχαιοελληνική ιστορία μας, που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού ανά τον Κόσμο. Στην Ελλάδα “γεννήθηκαν” κοσμοθεωρίες - θρησκείες - νόμοι και Δημοκρατικές ιδέες - όπως και όλες οι επιστήμες !!

Μέσα από την Μυθολογία μας δημιουργήθηκαν τα κίνητρα που οδήγησαν σε έρευνες σχετικά με τις λειτουργίες του Σύμπαντος. Μυθολογία μας είναι ο αποκωδικοποιητής των συμπεριφορών του Σύμπαντος απέναντι μας. Είναι ο καθρέφτης που μέσα από αυτόν βλέπουμε στο μέλλον πώς συμβαίνει και ανακυκλωνόμαστε.

Επομένως είναι μια απύθμενη πηγή διδαγμάτων, και το όποιο ενδιαφέρον μας να γνωρίζουμε τις αρχαιοελληνικές Ρίζες μας - την Φύση μας, και την θέση μας στο Σύμπαν, δεν σημαίνει  Ειδωλολατρία - δεν σημαίνει Αθεϊσμός - δεν σημαίνει αμάρτημα Χριστιανού !!.  
ΕΛΕΟΣ .. δεν ζούμε πια στην εποχή του Μεσαίωνα !!.

Αντιθέτως, επιβάλλεται να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας, διότι μόνο κατ΄ αυτόν τον τρόπο «ποτίζουμε τις ρίζες μας», και δεν επιτρέπουμε στους υποστηριχτές της Παγκοσμιοποίησης «να κόψουν τον κορμό της Ελλάδας για καυσόξυλα» !!. 

_ Γράφω και μιλάω Ελληνικά, διότι είναι η γλώσσα της χώρας μου …
_ Γράφω Ελληνικά κι ας κάνω ορθογραφικά λάθη, διότι δεν είμαι το αδέσποτο ξένης χώρας…
_ Μιλάω Ελληνικά, διότι είναι η μόνη γλώσσα που μπορεί να περιγράψει το κάθε μου συναίσθημα…
_ Επιμένω Ελληνικά και φροντίζω να μάθω την αξιοζήλευτη ιστορία μου … διότι είναι ντροπή μου να διδάσκεται στα ξένα πανεπιστήμια και ‘γω να μην την γνωρίζω !! 


* * NAI στην ιδέα της παγκόσμιας συμμαχίας .. ΟΧΙ στον ξεριζωμό της Ελληνικής Ιστορίας !!



ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια_ Σύμβουλος σχέσεων*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου