Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

*Αφιέρωμα στους Αστερισμούς και τα 12 Ζώδια*

Ο ρόλος μας στο Σύμπαν, εμπεριστατωμένα και απολύτως κατανοητά.. με αφιέρωμα μου στα 12 Ζώδια, όπου τέλος αναλύω το κάθε Ζώδιο χωριστά. 

Πριν όλων, θεωρώ χρήσιμο να γνωρίζουμε τα βασικότερα, τα οποία αφορούν όλους μας:

Η Ελληνική Μυθολογία, δεν είναι απλά και μόνο η ιστορία του λαού μας. Είναι ο κορμός όλων των Κοσμοθεωριών, και η μητέρα της Αστρονομίας.
Η επιστήμη της Αστρονομίας (και κατ’ επέκταση η Αστρολογία), γεννήθηκε όταν οι πρόγονοι μας αντιλήφθηκαν πως η θέση των Ολύμπιων θεών δεν ήταν κάπου επί της Γής, αλλά στους Ουρανούς. Και συγκεκριμένα, είναι Ουράνια Σώματα που λειτουργούν ως ρυθμιστές του Σύμπαντος. Γι΄ αυτό άλλωστε οι ονομασίες εξακολουθούν να είναι Ελληνικές, και οι ερμηνείες που δίνουμε στα Πλανητικά δρώμενα, φωτογραφίζουν την Ελληνική Μυθολογία. 

Ωστόσο, παρότι η Δυτική Αστρολογία υιοθέτησε όλα τα Αρχαιοελληνικά στοιχεία, στην προσπάθεια της όμως να αναπτυχθεί εμπορικά (να γίνει μέρος της καθημερινότητας μας), παγκοσμιοποίησε τις ερμηνείες των Πλανητικών Φαινόμενων, προσθέτοντας παράλληλα δικούς της κανόνες στην παρουσίαση των προβλέψεων.
*Σημειώστε ότι εγώ ακολουθώ αρχαιοελληνικές μεθόδους. Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με την χριστιανική πίστη, αλλά δεν είναι επί της παρούσης για να το αναλύσω.

Πατήστε "Διαβάστε περισσότερα"...  

Οι ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ και οι ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ τους:

 Οι βασικοί Αστερισμοί είναι 12 όσοι και οι μήνες του χρόνου, και τον κάθε Αστερισμό τον αντιπροσωπεύει το ομώνυμο Ζώδιο του. Φανταστείτε τον Ζωδιακό Κύκλο σαν μια ρόδα ποδηλάτου με 6 ακτίνες. Στην άκρη κάθε ακτίνας, είναι ο χώρος ενός απ’ τους Αστερισμούς, που τον εκπροσωπεί κάποιο απ’ τα 12 ομώνυμα Ζώδια. Στο κέντρο του κύκλου ενώνονται (δένονται) όλες οι ακτίνες μεταξύ τους, γι’ αυτό και επηρεάζονται όλα τα Ζώδια όταν εκδηλωθούν έντονα Φαινόμενα σε έναν απ’ τους Αστερισμούς. Τις ακτίνες αυτές τις ονομάζουμε Άξονες.

Επομένως, στις άκρες του κάθε άξονα, εφόσον στην μία άκρη κυριαρχούν οι προτεραιότητες του ενός Ζωδίου, ενώ στην απέναντι του άλλου Ζωδίου, είναι αναμενόμενο να υπάρχει μία “διαπραγμάτευση” μεταξύ των δύο Ζωδίων. Η αλληλεπίδραση αυτή, άλλοτε είναι θετική και άλλοτε αρνητική, ειδικότερα όταν λαμβάνει χώρα Πανσέληνος στον κοινό Άξονα τους. Τα Ζώδια χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, όπως και τα στοιχεία της φύσης. Έτσι, τα  Ζώδια της Φωτιάς σχηματίζουν άξονα με του Αέρα, ενώ της Γής με του Νερού.

*Σημειώστε εάν δεν γνωρίζετε, με ποιο Ζώδιο σχηματίζετε ΑΞΟΝΑ:
ΚΡΙΟΣ _ ΖΥΓΟΣ
ΛΕΩΝ – ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΤΟΞΟΤΗΣ – ΔΙΔΥΜΟΙ
ΤΑΥΡΟΣ – ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΠΑΡΘΕΝΟΣ – ΙΧΘΕΙΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Και καθώς το κάθε Ζώδιο από την πλευρά του, θέλει να καλύψει τις δικές του προτεραιότητες, έτσι κατά καιρούς τα Ζώδια που συνδέονται με τον ίδιο Άξονα, συμβαίνει να χάνουν τις ισορροπίες και να περνάνε μια κρίσιμη φάση. Σε αυτόν τον διαπληκτισμό μεταξύ τους, δεν μένουν αμέτοχοι οι Πλανήτες Κυβερνήτες των Ζωδίων (θεότητες και χαρακτήρες, όπως τις περιγράφει η μυθολογία μας).. με σκοπό να επιβληθεί η ισορροπία του Ζωδιακού Κύκλου.
Και συγκεκριμένα, οι Κυβερνήτες των Αστερισμών (των Ζωδίων μας), είναι οι Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος:
** Ήλιος _ Κρόνος _ Ουρανός _ Δίας _ Πλούτωνας _  Ποσειδώνας _ Άρης _ Ερμής _ Αφροδίτη και η Σελήνη.

Οι  ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ των ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ: 

Από αρχαιοτάτων χρόνων, σε πολλά κράτη του πλανήτη μας, έως και αιώνες μετά την Γέννηση Του Χριστού (τον 16ο αιώνα), ως πρώτη μέρα του Νέου Έτους, εορταζόταν η 1η Απριλίου. Τούτο διότι μετά την Εαρινή Ισημερία Αναγεννιέται η Φύση, και έτσι αρχίζει ένας νέος κύκλος ζωής.
Ο Κριός ως και σήμερα, συμβολίζει την αρχή του κύκλου ζωής, γι’ αυτό και ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό που εκπροσωπεί ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο. Ακολουθεί το κάθε επόμενο Ζώδιο, το οποίο επίσης αντιπροσωπεύει τον δικό του μήνα (ολόκληρο).. ασχέτως εάν λόγω της αλλαγής του εορτασμού του νέου έτους (1η Ιανουαρίου), όπως και των μετέπειτα νεότερων παγκόσμιων ημερολογίων, καθιερώθηκαν οι αλλαγές των Ζωδίων να γίνονται στο τρίτο δεκαήμερο των μηνών.
Επομένως, περνάμε από Αστερισμό σε Αστερισμό και γιορτάζουμε τα γενέθλια μας σύμφωνα με τις ημερομηνίες που γνωρίζουμε.. ωστόσο, επηρεαζόμαστε όλοι μας απ’ τα χαρακτηριστικά του Ζωδίου που κυριαρχούν μέσα στον συγκεκριμένο μήνα.

Ασφαλώς.. δεν μπορούμε να έχουμε απαντήσεις για τα πάντα. Μοναδικός Παντογνώστης είναι ο Θεός, Δημιουργός των πάντων. Γι’ αυτό θεωρώ πως είναι υπεραρκετό να μείνουμε στο γεγονός πως ο Δημιουργός μας, που αναμφισβήτητα όλα εν σοφία εποίησε, φρόντισε η κάθε εποχή του χρόνου να προσφέρει στον άνθρωπο τα εφόδια που του χρειάζονται για την εξέλιξη του επί της Γής. Έτσι συμβαίνει και μέσα στην κάθε εποχή του χρόνου, η φύση να μας υπενθυμίζει τα στάδια της ζωής μας. ‘Όπως:

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.   
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή. 

Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε Ζωδίου (ανθρώπου), υπάρχουν λίγο-πολύ όλες οι πλευρές των υπολοίπων Ζωδίων.

Δηλαδή. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας κι ένα «άγνωστο ή μυστικό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί ενστικτωδώς όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Δηλαδή, όλοι μας και ανάλογα την στιγμή  γινόμαστε (π.χ.) ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πιο έντονα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. Η διαφορετικότητα προφανώς είναι απαραίτητο στοιχείο, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται οι Χαρακτήρες των Αστερισμών,  με σκοπό να μπορεί να υπάρχει εξέλιξη μέσα απ’ την συνύπαρξη μας.

Επομένως, για να δώσουμε μια βαθύτερη ερμηνεία στα δεδομένα – στα αναμενόμενα Συμπαντικά φαινόμενα, χρησιμοποιούμε τις κάρτες του Αστρολογικού Ταρό, που ερμηνεύουν τις εξελίξεις στα διάφορα παραπάνω στάδια της ζωής μας.

Ο ρόλος του κάθε Ζωδίου στον Κύκλο του Χρόνου, και οι απαντήσεις για το αποτέλεσμα των επιλογών μας μέσω Αστρολογικού Ταρό.

Η Μελλοντολογία αγαπημένοι μου αναγνώστες είναι επιστήμη, η οποία μελετά και ερευνά όλες τις μεθόδους προβλέψεων όπως και σε συνδυασμό μεταξύ τους – τις δυνατότητες να δούμε το μέλλον -  το ποσοστό εγκυρότητας - όπως και τις πιθανότητες να διευρυνθούν οι ανθρώπινες ικανότητες, σε ότι αφορά την διορατικότητα, ενόραση, τηλεπάθεια κ.λ.π. Επομένως η μελλοντολογία δεν μία είναι ειδικότητα, δεν είναι κάποια τεχνική, δεν είναι μία συγκεκριμένη μορφή μαντείας.

Μέθοδοι μαντείας υπάρχουν αρκετοί. Μία από τις πιο γνωστές είναι η χαρτομαντεία. Έχει επικρατήσει η ονομασία Ταρώ ή Ταρό σε πολλές και διαφορετικές κάρτες χαρτομαντείας. Ωστόσο η μελέτη των καρτών, γνωστές ως Αστρολογικό Ταρό, που συμπληρώνουν τις αστρολογικές προβλέψεις, είναι μία πανάρχαια μέθοδος με Ελληνικές ρίζες, που διαφέρει από οποιαδήποτε μορφή χαρτομαντείας.
Οι κάρτες του Αστρολογικού Ταρό είναι συγκεκριμένες. Τα φύλλα δεν προκύπτουν τυχαία – δεν επιλέγονται τυχαία – δεν μπαίνουν σε τυχαία σειρά (δεν ανακατεύουμε – δεν ρίχνουμε τα χαρτιά κάθε φορά).. αλλά εδώ και αιώνες βαδίζουν σταθερά γύρω από τον Ζωδιακό Κύκλο. Η πορεία τους θυμίζει το ωρολόϊ του χρόνου, με τους τρείς δείκτες του. Γι’ αυτό μάλιστα αρχικά οι κάρτες ονομάζονταν ΩΡΟΛΟΙ του ΧΡΟΝΟΥ !!. 

Και πιο συγκεκριμένα. Οι κάρτες είναι αριθμημένες. Κάθε χρόνο μία από τις κάρτες αντιπροσωπεύει όλο τον χρόνο για όλα τα Ζώδια. Κάθε μήνα (με την σειρά), μία ακόμη κάρτα αντιπροσωπεύει όλο τον μήνα για όλα τα Ζώδια, και επηρεάζει αναλόγως και το Ζώδιο που εκπροσωπεί τον ίδιο μήνα. Επίσης κάθε χρόνο, για ολόκληρο τον χρόνο, το κάθε Ζώδιο έχει την δική του κάρτα, η οποία σε συνδυασμό με την ετήσια κάρτα του έτους, αποκαλύπτει τις πιθανές εξελίξεις αλλά και τα αποτελέσματα των αποφάσεων – πράξεων – συμπεριφορών του γενικότερα. Και βεβαίως, οι ερμηνείες των καρτών διαφέρουν από Ζώδιο σε Ζώδιο.

Φυσικά όμως, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει πως όσο εξελισσόμαστε, αλλάζουν αναλόγως και οι στάσεις του Σύμπαντος απέναντι μας. Δημιουργείται μια Αλυσιδωτή αντίδραση. Και καθώς οι επιλογές μας, διαμορφώνουν και τον τρόπο της ζωής μας, οι ερμηνείες των καρτών συμβαδίζουν με το στάδιο της εξέλιξης μας. Οπότε σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, ενώ μπορούμε να γνωρίζουμε τις κάρτες που θα “κυριαρχήσουν” και σε όλα τα επόμενα χρόνια.. εκ των προτέρων όμως κρατάμε τις επιφυλάξεις μας, διότι το αποτέλεσμα κρίνεται από την πράξη !!. 

* * Προβλέπεται το αποτέλεσμα των επιλογών μας ?!.

Ο Θεός μας έδωσε ελεύθερη βούληση, επομένως έχουμε το δικαίωμα των επιλογών μας. Αλλά καθώς τα πάντα έχουν 2 όψεις.. οι παρεμβολές του Σύμπαντος έχουν ως σκοπό να μας διδάξουν μέσα από τα λάθη μας, και στην συνέχεια να μας δώσουν μια επόμενη ευκαιρία.
Είναι βέβαιο ότι το Σύμπαν πάντα τάσσεται υπέρ μας, γι’ αυτό μάλιστα μας προειδοποιεί με μηνύματα του προς εμάς. Μηνύματα σχετικά με το αποτέλεσμα των επιλογών μας, τα οποία μας επιτρέπει να τα αποκωδικοποιήσουμε μέσω Αστρολογικού Ταρό. 

Και τέλος.. σίγουρο επίσης είναι ότι υπάρχει λόγος που Τίποτα δεν γίνεται Τυχαία.. όλα έχουν κάποιον σκοπό, και όλα γίνονται στην ώρα τους. Οπότε όταν ανοίγει ένας Κύκλος, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να κλείσει. Και βάσει αυτής της θεωρίας προφανώς, ο ετήσιος κύκλος προβλέψεων ολοκληρώνεται τέλος Μαρτίου. Δηλαδή με τους Ιχθείς.  Γι΄ αυτό άλλωστε (όπως διαπιστώνετε), οι μηνιαίες προβλέψεις μου ξεκινούν απ’ τον μήνα Απρίλιο, και κάθε επόμενο μήνα, απλά συμπληρώνω τις δυνατότητες που μας παρέχει το Σύμπαν στα επόμενα μας βήματα.  
 *Ακολουθεί αφιέρωμα μου και για τα 12 Ζώδια, όπου αναλύω το κάθε Ζώδιο χωριστά* 


*ΖΩΔΙΑ της ΦΩΤΙΑΣ ή αλλιώς Πύρινα Ζώδια:

Στα Ζώδια της Φωτιάς ανήκουν οι Κριοί, Λέοντες και Τοξότες.

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια του Αέρα, και συνήθως αλληλοϋποστηρίζουν τις ανάγκες τους και συμπληρώνουν τις ελλιπείς δυνάμεις – δραστηριοποιήσεις του άλλου.
Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται αρμονικά με τον Αέρα επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει, για να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή ώστε να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί. Κατά κανόνα το «παιχνίδι» το έχουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του ΖΥΓΟΥ.. που καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. Κάπως έτσι λοιπόν, υπάρχει μια καλή προβλεπόμενη Αύρα στους Άξονες αυτούς, ειδικά όταν εισέρχεται σε αυτούς η Σελήνη.
Το κλίμα βαραίνει μόνον όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό κλίμα, και έτσι κινδυνεύουν οι εκπρόσωποι των Ζωδίων από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. Και τέλος, μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Φωτιάς και Αέρα,  συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά.

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

_Ως Ζώδια της Φωτιάς: 
Στις σχέσεις τους έχουν ανάγκη το πάθος. Οι χλιαροί έρωτες γρήγορα τους απογοητεύουν. Γι αυτούς οι εκπλήξεις – οι αλλαγές και το ρίσκο είναι απαραίτητα στοιχεία μέσα στην σχέση τους. Όλα έχουν το έντονο χρώμα της φωτιάς, όπου κυριαρχεί το συναίσθημα. Το υλικό κόστος δεν τους τρομάζει εάν νιώθουν αισθηματική πληρότητα. Το λάθος με το σωστό.. είναι γι αυτούς λεπτές κόκκινες γραμμές που τις διαπερνούν δίχως πολύ σκέψη. Όντως σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύονται τα μεγάλα τους πάθη αυτοκαταστροφικά.. αλλά για έναν περίεργο λόγο.. δεν το μετανιώνουν. Οπότε, εάν ένα Ζώδιο της Φωτιάς σας χωρίσει, θα επιστρέψει μόνο λόγω κάποιας υποχρέωσης, ή κάποιον άλλο σημαντικό εμπόδιο. Εάν η επιλογή είναι δική σας, όσο ακόμη είναι ερωτευμένο μαζί σας.. οι αντιδράσεις του είναι απρόβλεπτες και ακραίες. Σε αυτήν την περίπτωση βιώνει τον χωρισμό μαρτυρικά. Μέσα σε αυτό το διάστημα Ω’ Ναί.. υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης. Το ερώτημα είναι όμως, για πόσο χρονικό διάστημα θα σας δεχτεί πίσω !!.
Το αντίδοτο για τα Ζώδια της Φωτιάς σε κάθε περίπτωση λοιπόν.. είναι ένας νέος έρωτας !!. 


*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΚΡΙΟ  21.03 – 20.4*


*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον ΖΥΓΟ, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΚΡΙΟΣ = ο πολεμοχαρής θεός ΑΡΗΣ – που ωστόσο η Αχίλλειος πτέρνα του είναι η Αφροδίτη
*ΖΥΓΟΣ = γνήσιο παιδί της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – που όσο κι αν θέλει να αποφύγει τον Άρη, η έλξη είναι μοιραία. Οι Κυβερνήτες σας λοιπόν, είναι οι αιώνιοι εραστές του Πλανητικού Συστήματος, και απεικονίζονται στην κάρτα των Εραστών του Αστρολογικού Ταρό.

Ωστόσο, για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, σας συνιστώ να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το Ζώδιο σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του συγκεκριμένου αρχείου μου (ολοκληρωμένο άρθρο μου) με τίτλο: *Αφιέρωμα στους Αστερισμούς και τα 12 Ζώδια*

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο Κύκλος του Χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τον δικό μας ρόλο μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.

Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν Κριό, που  ο ρόλος του είναι, να πυροδοτεί την θέληση και την τόλμη μας για μια Νέα Αρχή !!.
  
*Ο ΚΡΙΟΣ* αντιπροσωπεύει την αρχή της Άνοιξης (τον Απρίλιο), που σημαίνει = Φάση της ζωής μας, όπου έρχεται η κατάλληλη στιγμή για την Αναγέννηση μας. Ωστόσο η ανάσταση προϋποθέτει θάνατο. Αυτό σημαίνει ότι κάτι θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας – κάτι θα πρέπει πρώτα να τελειώσει, το οποίο μας φθείρει ή μας κρατάει σε στασιμότητα. Βέβαια, ο Κριός δυσκολεύεται να δεχτεί πως όταν όλα καούν και απομείνει μόνο η στάχτη, η Φωτιά δεν αναζωπυρώνεται. Οπότε το αδύναμο σημείο του Κριού είναι η δυσκολία να ξεφύγει απ’ το παρελθόν.

 _ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΚΡΙΟΣ ως Ζώδιο της Φωτιάς:

Ο έρωτας είναι φωτιά.. και όταν του καίει τα σωθικά, δεν υπολογίζει καν’ προς τα πού φυσάει ο άνεμος, πριν την ανάψει. Βασανίζεται από αυτό το πάθος του τόσο πολύ, που άθελα του βασανίζει τον σύντροφο του με τις αβεβαιότητες του. Τον φοβίζει πολύ η προδοσία των συναισθημάτων του. Σε αντίθεση όμως με αυτό.. ο ίδιος είναι το Ζώδιο που μπορεί να είναι ερωτευμένο με περισσότερα από ένα πρόσωπο. Νιώθει έντονα και για τα δύο πρόσωπα (σε περίπτωση διπλής σχέσης).. και διχάζεται περισσότερο από κάθε άλλο Ζώδιο να επιλέξει σε ποια σχέση να μείνει. Τελικώς σε αυτήν που θα κλείνει.. θα κάνει τα πάντα να την κρατήσει. Δεν υπολογίζει ούτε το οικονομικό κόστος. Κατά παρόμοιο τρόπο βιώνει την απογοήτευση & τον χωρισμό.. με πολύκροτους τρόπους. Καθώς όμως σχηματίζει άξονα με τον ΖΥΓΟ.. σύντομα ισορροπεί τον εσωτερικό του κόσμο. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην παίξετε ερωτικά παιχνίδια μαζί τους, εάν δεν είστε σίγουροι για τα συναισθήματα σας. Μην μπείτε στην ζωή του σε χρονικό διάστημα που είναι ερωτευμένη/ος με άλλο πρόσωπο.. κινδυνεύετε να πονέσετε. 


*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΛΕΩΝ  23.07 – 23.08*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Υδροχόο, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΛΕΩΝ = το απόλυτο φώς, ο ΗΛΙΟΣ
*ΥΔΡΟΧΟΟΣ = ο ΚΡΟΝΟΣ, και ο βασικότερος ρυθμιστής του Σύμπαντος ο ΟΥΡΑΝΟΣ

Ωστόσο, για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, σας συνιστώ να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το Ζώδιο σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του συγκεκριμένου αρχείου μου (ολοκληρωμένο άρθρο μου) με τίτλο: *Αφιέρωμα στους Αστερισμούς και τα 12 Ζώδια*

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο Κύκλος του Χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τον δικό μας ρόλο μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Έτσι, καθώς με τον Λέων φτάνουμε στο τέλος του καλοκαιριού, (ολοκληρώνεται ο κύκλος της ωριμότητας της ζωής μας), ο ρόλος του Λέοντος είναι, να ενδυναμώνει την θέληση μας για να διεκδικήσουμε την μερίδα του λέοντος !!.

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ψυχή Λιονταριού !!.

**Ο ΛΕΩΝ αντιπροσωπεύει το τέλος του Καλοκαιριού (τον Αύγουστο), που σημαίνει = Φάση της ζωής μας που αγωνιούμε να δούμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας – που ευελπιστούμε να ανταμειφτούμε με την μερίδα του λέοντος. Παράλληλα όμως σκεφτόμαστε μήπως κάτι μας έχει διαφύγει, ώστε να το προλάβουμε όσο έχουμε ακόμη περιθώρια. Ωστόσο αυτή η εποχή της καρτερικότητας, ενδέχεται να εκνευρίσει τα λιονταράκια και να επιτεθούν στο θήραμα (στόχο τους) δίχως στρατηγική και να τους ξεφύγει.

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΛΕΩΝ ως Ζώδιο της Φωτιάς:

Καθώς πάντα κάποιος πρέπει να εκτελεί καθήκοντα αρχηγού.. στις σχέσεις του θέλει να έχει τον πρώτο λόγο, ασχέτως εάν στο τέλος θα σας αφήσει να γίνει το δικό σας. Τον άνθρωπο που θα ερωτευτεί πρέπει για κάποιον λόγο να τον θαυμάζει.. και θα πρέπει να συνεχίζει να τον θαυμάζει ώστε να διατηρηθεί ο ερωτάς του. Στον έρωτα θέλει να είναι κυνηγός και όχι το θήραμα. Φλερτάρετε μαζί του διακριτικά και αφήστε σε εκείνον τα επόμενα βήματα. Έτσι νιώθει κυρίαρχος στην σχέση του και αρχηγός της οικογένειας. Αυτήν την αίσθηση την έχει ανάγκη για να νιώθει ολοκληρωμένος. Σίγουρα είναι χαριτωμένοι όταν παριστάνουν την γατούλα, αλλά σκορπούν τρόμο όταν δείχνουν νύχια και δόντια. Οπότε ξέρετε και πώς θα αντιδράσουν σε μια προδοσία. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Αφουγκράζονται τα πάντα κάθε ώρα και στιγμή και ας μην αντιδρούν. Περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την επίθεση τους. Μην περιμένετε να συγχωρήσει την προδοσία. Είναι πιο εύκολο να συγχωρήσει την απιστία. 


*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΤΟΞΟΤΗ  23.11 – 21.12*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τους ΔΙΔΥΜΟΥΣ, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
ΤΟΞΟΤΗΣ = ο θεός των θεών, ΔΙΑΣ
ΔΙΔΥΜΟΙ = ο συντονιστής των επικοινωνιών και ’’ανασκαφέας’’ του παρελθόντος, ΕΡΜΗΣ

Ωστόσο, για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, σας συνιστώ να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το Ζώδιο σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του συγκεκριμένου αρχείου μου (ολοκληρωμένο άρθρο μου) με τίτλο: *Αφιέρωμα στους Αστερισμούς και τα 12 Ζώδια*

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο Κύκλος του Χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τον δικό μας ρόλο μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Οπότε, καθώς ο Τοξότης εκπροσωπεί τον πρώτο μήνα του Χειμώνα, ο ρόλος είναι να μας θυμίζει πως έφτασε η αρχή ενός τέλους:

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα φιλελεύθερο πνεύμα Τοξότη !!.

** Ο Τοξότης αντιπροσωπεύει την αρχή του Χειμώνα (τον Δεκέμβριο), που σημαίνει = Φάση της ζωής όπου νιώθουμε κουρασμένοι απ’ τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους άλλους, και αρχίζουμε να ψάχνουμε τρόπους για να αποφορτιστούμε απ’ όλα αυτά. Αισθανόμαστε την ανάγκη να έχουμε λίγο περισσότερο δικό μας χώρο και ελεύθερο χρόνο. Απολύτως αναγκαίο και ανθρώπινο βεβαίως πριν δραστηριοποιηθούμε και πάλι για τους νέους στόχους μας.. ωστόσο οι Τοξότες δυσκολεύονται να μετριάσουν το δικαίωμα τους στην ελευθερία των κινήσεων τους. Σε αυτήν την φάση, τους συμβουλεύω εγκράτεια, ώστε να μην απομακρυνθούν απ’ όσα με κόπο κατακτήσανε.  

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΤΟΞΟΤΗΣ ως Ζώδιο της Φωτιάς: 

Ο έρωτας είναι ένας από τους βασικούς στόχους του.. και απολαμβάνει περισσότερο την εποχή που βρίσκεται ακόμη στο φλέρτ. Στην συνέχεια οι υποχρεώσεις μιας σχέσεις, αλλάζουν το κλίμα του ρομαντισμού και την αίσθηση της ελευθερίας.. οπότε απογοητεύεται συντομότερα από κάθε άλλο Ζώδιο. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι λάτρης της ελευθερίας του. Ωστόσο.. αναζητά το ταίρι που θα τον πείσει ότι μπορεί μέσα στην σχέση τους να συνδυαστούν και τα δύο. Δηλαδή να έχει την ελευθερία των κινήσεων του και των επιλογών του.. και τότε θα σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο της οικογένειας. Συνήθως μέσα σε μια σχέση μένουν πιστοί.. ασχέτως εάν φλερτάρουν με έντονο τρόπο. Οι ερωτικές τους απογοητεύσεις δεν τους φθείρουν και η απογοήτευση κρατάει για λίγο. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην συνεχίζετε να τον/την πιέζετε γενικώς όταν βλέπετε ότι απομακρύνεται, θα τον/την χάσετε σε χρόνο ρεκόρ. Μην προσπαθήσετε να του προκαλέσετε οίκτο, απεχθάνεται τα αδύναμα άτομα. Χρησιμοποιήστε λογικά επιχειρήματα. 


*ΖΩΔΙΑ του ΑΕΡΑ: Στα Ζώδια του Αέρα ανήκουν οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος.

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια της Φωτιάς, και εδώ ισχύει ότι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Δηλαδή, συνήθως αλληλοϋποστηρίζουν τις ανάγκες τους και συμπληρώνουν τις ελλιπείς δυνάμεις – δραστηριοποιήσεις του άλλου. Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται αρμονικά με τον Αέρα επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει, για να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή ώστε να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί. Κατά κανόνα το «παιχνίδι» το έχουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του ΖΥΓΟΥ.. που καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. Κάπως έτσι λοιπόν, υπάρχει μια καλή προβλεπόμενη Αύρα στους Άξονες αυτούς, όταν ειδικά εισέρχεται σε αυτούς και η Σελήνη.
Το κλίμα βαραίνει μόνον όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό κλίμα, και έτσι κινδυνεύουν οι εκπρόσωποι των Ζωδίων από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. Και τέλος, μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Φωτιάς και Αέρα,  συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά.
Όσο δε αφορά τα Ζώδια του Αέρα, καθώς «πάνε όπου ο αέρας τους πάει», βρίσκουν πιο εύκολα τις ισορροπίες τους. Εναρμονίζονται εύκολα με κάθε άλλο Ζώδιο.. ως «ο μπαλαντέρ στον Ζωδιακό Κύκλο» !!.

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

_Ως Ζώδια του ΑΕΡΑ: 
Διαθέτουν περισσότερη κατανόηση απ’ όλα τα υπόλοιπα Ζώδια (ειδικότερα ο Ζυγός).. σε βαθμό που κάποιες φορές οι σύντροφοι τους, πιστεύουν ότι δεν ζηλεύουν, δεν διεκδικούν με πάθος. Αυτό είναι λάθος. Απλά πιστεύουν στο δικαίωμα να αναπνέουν ελεύθερα μέσα σε μία σχέση.. γι αυτό και οι ίδιοι την ζούν πιο ανάλαφρα (αέρινα). Παράλληλα έχουν ανάγκη το συναίσθημα να εκδηλώνεται σε όλες τις στιγμές της σχέσης τους. Δεν ασκούν πίεση.. αφήνουν τον χρόνο να δείξει τα αποτελέσματα, αλλά και πάντα είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν το κάθε ενδεχόμενο. Δεν εγκαταλείπουν εύκολα και έχουν μεγάλη πίστη στον εαυτό τους. Είναι πιο δεκτικοί στις αλλαγές και προσαρμόζονται πιο εύκολα από κάθε άλλο Ζώδιο. Με τους ίδιους τρόπους όμως αντιμετωπίζουν και τον χωρισμό.. και έτσι πάν’ την ζωή τους πιο εύκολα παραπέρα. Συνήθως χωρίζουν χωρίς μελοδράματα και υπάρχει πιθανότητα (ανάλογα την περίπτωση) να σας κρατήσουν ως φίλους στην ζωή τους. Το κρεβάτι τους όμως δεν το ξαναβλέπετε εάν εσείς προκαλέσατε τον χωρισμό.. κι ας σας αφήνουν να ελπίζετε σε κάτι τέτοιο !!.


*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ  21.05 – 21.06*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Τοξότη, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΔΙΔΥΜΟΙ = ο ΕΡΜΗΣ, συντονιστής των επικοινωνιών και η υπενθύμιση του παρελθόντος.
*ΤΟΞΟΤΗΣ = ο θεός των θεών, ΔΙΑΣ

Ωστόσο, για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, σας συνιστώ να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το Ζώδιο σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του συγκεκριμένου αρχείου μου (ολοκληρωμένο άρθρο μου) με τίτλο: *Αφιέρωμα στους Αστερισμούς και τα 12 Ζώδια*

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο Κύκλος του Χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τον δικό μας ρόλο μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Οι Δίδυμοι αντιπροσωπεύουν ολόκληρο τον μήνα Ιούνιο. Είναι απ’ τα διπλά Ζώδια, όπως οι Ιχθείς και ο Ζυγός, αλλά είναι λανθασμένη η φήμη ότι έχουν διπλή προσωπικότητα, ή ότι διχάζονται συχνά – πυκνά. Απλά ο χαρακτήρας των διπλών Ζωδίων φωτογραφίζει τις δύο όψεις του νομίσματος.. που στην περίπτωση των Διδύμων σημαίνει, «το καλό το παλικάρι, ξέρει κι άλλο μονοπάτι» !!. 

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν ετοιμόλογο Δίδυμο !!.

**Οι ΔΙΔΥΜΟΙ λοιπόν αντιπροσωπεύουν την αρχή του Καλοκαιριού (τον Ιούνιο), που σημαίνει = Φάση της ζωής μας όπου αρχίζουμε να μετράμε τις δυνάμεις μας. Το συναίσθημα συνεχίζει να υπερτερεί της ώριμης σκέψης, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να διδαχτούμε μέσα από τα λάθη μας. Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να προσέχουν οι Δίδυμοι, είναι τα παρορμητικά ρίσκα και τυχών διπλές καταστάσεις

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ οι ΔΙΔΥΜΟΙ ως Ζώδια του Αέρα: 

Για τον Δίδυμο «όλα τα πράγματα έχουν 2 όψεις».. και έτσι αντιμετωπίζει και τις σχέσεις του. Είναι συναισθηματικός και δεν θέλει να προκαλεί πόνο, όμως ούτε και ο ίδιος τον αντέχει. Θα δώσει τα πάντα σε μία σχέση εάν τον καλύπτει.. όμως πρώτα θα πρέπει να βεβαιωθεί, μετά από αρκετά τέστ αντοχής που θα υποβάλει τον/την σύντροφο του. Για τον Δίδυμο τίποτα δεν παντοτινό, αλλά και δεν φεύγει εάν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Είναι από αυτούς που δίνουν την εντύπωση ότι είναι άπιστοι, αλλά δεν κάνουν σέξ χωρίς συναίσθημα. Οπότε.. αν φύγει από την σχέση, σημαίνει ότι έχει συναισθηματικά αδειάσει.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην εκμεταλλευτείτε ποτέ την ελευθερία που σας δίνει. Μην του αποκρύψετε τίποτα από το παρελθόν σας. Ο Δίδυμος φεύγει χωρίς ενδείξεις και προειδοποιήσεις. *ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΖΥΓΟ  23.09 – 22.10*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Κριό, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΚΡΙΟΣ = ο πολεμοχαρής θεός ΑΡΗΣ – που ωστόσο η Αχίλλειος πτέρνα του είναι η Αφροδίτη
*ΖΥΓΟΣ = γνήσιο παιδί της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – που όσο κι αν θέλει να αποφύγει τον Άρη, η έλξη είναι μοιραία. Οι Κυβερνήτες σας λοιπόν, είναι οι αιώνιοι εραστές του Πλανητικού Συστήματος, και απεικονίζονται στην κάρτα των Εραστών του Αστρολογικού Ταρό.

Ωστόσο, για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, σας συνιστώ να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το Ζώδιο σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του συγκεκριμένου αρχείου μου (ολοκληρωμένο άρθρο μου) με τίτλο: *Αφιέρωμα στους Αστερισμούς και τα 12 Ζώδια*

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο Κύκλος του Χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τον δικό μας ρόλο μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Ο Ζυγός είναι απ’ τα διπλά Ζώδια, όπως οι Ιχθείς και οι Δίδυμοι, αλλά είναι λανθασμένη η φήμη ότι έχουν διπλή προσωπικότητα, ή ότι διχάζονται συχνά – πυκνά. Απλά ο χαρακτήρας των διπλών Ζωδίων φωτογραφίζει τις δύο όψεις του νομίσματος.. που στην περίπτωση του Ζυγού σημαίνει «κατανόηση μεν, δικαιοσύνη δε» !!.
Είναι ο Αστερισμός που συμβολίζει την Δικαιοσύνη, γι’ αυτό άλλωστε παίζει τον ρόλο του κριτή όπως και του ισορροπιστή του Ζωδιακού Κύκλου. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να φέρνει συχνά τον ίδιο τον Ζυγό σε αμφιταλαντευόμενη κατάσταση, στην προσπάθεια του να συμβιβάσει τα Πρέπει με τα δικά του προσωπικά Θέλω.

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν ακριβοδίκαιο Ζυγό !!.

**Ο ΖΥΓΟΣ λοιπόν αντιπροσωπεύει την καρδιά του Φθινοπώρου (τον Οκτώβριο) που σημαίνει = Φάση της ζωής μας όπου αρχίζουμε να αναλογιζόμαστε, «μήπως εάν αλλάζαμε κάποια πράγματα θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για εμάς», και έτσι μπαίνουμε στην διαδικασία να κάνουμε τους απολογισμούς μας. Στην φάση αυτήν τα συναισθήματα μας έχουν διακυμάνσεις. Γι’ αυτό συμβουλεύω οι Ζυγοί, αυτό που θα πρέπει να προσέξουν είναι, να μην γίνουν υπερβολικά υποχωρητικοί σε ότι αφορά το δικαίωμα τους στα δικά του “θέλω” !!.     

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΖΥΓΟΣ ως Ζώδιο του Αέρα: 

Έρχεται στην Γή για να βρεί το άλλο του μισό. Στις Καρμικές του σχέσεις η αγάπη του είναι απύθμενη, και είναι απίστευτα τολμηρός για κάθε θυσία. Έως όμως να ανακαλύψει το άλλο του μισό, φλερτάρει ακόμη και με τον αέρα που αναπνέει.. όμως μην γελιέστε.. δύσκολα θα τον κατακτήσετε. Ως γνήσιο παιδί της Αφροδίτης μπορεί να ερωτευτεί αρκετές φορές και να ζεί με πάθος τον έρωτα, με πολλές εκπλήξεις και φαντασία.. όμως πάντα κρατάει ένα μέρος των συναισθημάτων του για τον Αληθινό, Μοναδικό Έρωτα που θα νιώσει στην ζωή του. Ωστόσο δίνει στην κάθε του σχέση τον καλύτερο του εαυτό, ενώ η ψυχική του αρμονία είναι πιο βασική γι αυτόν, παρά οι υλικές απολαβές της σχέσης. Απεχθάνεται διαφωνίες και καυγάδες γι αυτό και εύκολα υποχωρεί.. όμως και πάλι μην γελιέστε.. άλλο τόσο εύκολα και αμετάκλητα αποχωρεί, εάν κρίνει την σχέση ως αναληθή ή επιφανειακή.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην υποτιμήσετε ποτέ την νοημοσύνη του και μην του κλονίσετε την εμπιστοσύνη. Είναι από τα λίγα πράγματα που ποτέ δεν συγχωρεί. 


*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΥΔΡΟΧΟΟ  20.01 – 19.02*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Λέων, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΥΔΡΟΧΟΟΣ = ο ΚΡΟΝΟΣ, και ο βασικότερος ρυθμιστής του Σύμπαντος ο ΟΥΡΑΝΟΣ
*ΛΕΩΝ = το απόλυτο φώς, ο ΗΛΙΟΣ

Ωστόσο, για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, σας συνιστώ να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το Ζώδιο σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του συγκεκριμένου αρχείου μου (ολοκληρωμένο άρθρο μου) με τίτλο: *Αφιέρωμα στους Αστερισμούς και τα 12 Ζώδια*

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο Κύκλος του Χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τον δικό μας ρόλο μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Μάλιστα ο Υδροχόος θεωρείται το πιο καλόπιστο και φιλότιμο Ζώδιο, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως ο νεροκουβαλητής του Ζωδιακού Κύκλου. Δηλαδή, το καλό παιδί της παρέας για όλες τις δουλειές !!.   

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν ευκολόπιστο και φιλότιμο Υδροχόο !!.

**Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ αντιπροσωπεύει τον Ιανουάριο, το τέλος του Χειμώνα, που σημαίνει = Φάση της ζωής μας που δυσκολευόμαστε να συνέλθουμε από την χειμερία νάρκη. Μια νάρκη που ηθελημένα μπήκαμε σε αυτήν από φιλότιμο, αλλά καθώς μείναμε με άδειο στομάχι και άδεια χέρια, καλούμαστε να ανακτήσουμε τον έλεγχο και να πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Σε αυτό το σημείο είναι που δυσκολεύεται ο Υδροχόος, διότι δίνει περισσότερη βαρύτητα στην συναισθηματική απώλεια, παρά στην άδεια του τσέπη.  

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ ως Ζώδιο του Αέρα:

Δίνει χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα. Του αρέσει να μοιράζεται τα πάντα σε μία σχέση. Δεν παραπονιέται εύκολα εάν δεν είναι ικανοποιημένος. Έχει υπομονή και δίνει πολλές ευκαιρίες. Αγαπάει για να αγαπιέται. Υποχωρεί σε πολλές περιπτώσεις. Η αλλαγή όμως στην συμπεριφορά του μπορεί να σας εκπλήξει (στροφή 180 μοιρών).. εάν πληγώσετε τα συναισθήματα του, ή αντιληφθεί ότι τον θεωρείτε ως δεδομένο. Υπάρχει εκδοχή να μην αντιληφθείτε καν΄ ότι είναι δυστυχισμένος σε μια σχέση. Φεύγει όμως πολύ εύκολα εάν νιώσει να τον καλεί, μία άλλη αγάπη πιο δυνατή. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην εκμεταλλευτείτε ποτέ την καλοπιστία του, θα χάσετε την εμπιστοσύνη του για πάντα. Και μην του ζητήσετε περισσότερα απ' όσα μπορεί να δώσει.. τον πνίγετε. 


*ΖΩΔΙΑ της ΓΗΣ: Στα Ζώδια της Γής ανήκει ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως.

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια του Νερού, και εδώ ισχύει ότι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Τα αντίθετα έλκονται, καθώς η Γή ποτίζεται απ’ το Νερό, και έτσι μπορεί να ευδοκιμήσει. Αυτή όμως η ανάγκη της Γής για να ξεδιψάσει, την κάνει πολλές φορές ευάλωτη. Δίνει δηλαδή πάρα πολλά για «λίγες σταγόνες νερό». Οπότε ο κίνδυνος που διατρέχει η Γή είναι να «ξεβράσει» επάνω της η απέναντι πλευρά ότι την εμποδίζει για να φτάσει στα δικά της ζητούμενα. Τότε είναι σαν να πλημμυρίζει η Γή με Νερό που δεν μπορεί να το απορροφήσει, και «αρρωσταίνει το χώμα» κάτω από αυτό.
Η βοήθεια που λαμβάνουν τότε τα Ζώδια της Γής, ή είναι από κάποιον Αστερισμό της Φωτιάς που εξατμίζει το νερό – ή του Αέρα που την τρέφει με το οξυγόνο που της δίνει.  Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται ότι οι ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ Γής και Νερού, ενώ για ένα διάστημα φαίνονται να εξελίσσονται σε ιδανικές, στην συνέχεια το σκηνικό πιθανότατα να αλλάξει. Επομένως σύμφωνα με τα παραπάνω, τα Ζώδια του Νερού ευνοούνται περισσότερο.

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

_Ως Ζώδια της ΓΗΣ: 
Τους χρειάζεται να νιώθουν την γή γερά κάτω από τα πόδια τους, για αυτό δεν αφήνονται εύκολα στο αυθόρμητο συναίσθημα. Τα πρακτικά μέρη μιας σχέσης είναι στενά συνδεδεμένα με τα συναισθηματικά, και έτσι έχουν και την ικανότητα να ισορροπούν τα θέλω με τα πρέπει. Δύσκολα θα κάνουν αλλαγές εάν αυτές δεν τους διασφαλίζουν εκ’ των προτέρων την επιτυχία. Γενικότερα είναι σταθερά στις απόψεις τους, γι’ αυτό θεωρούνται από τα πιο πιστά. Δεν αντέχουν για μεγάλο διάστημα την μοναξιά και δένονται με την συνήθεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να εγκλωβίζονται σε μια σχέση που στην πραγματικότητα δεν τους καλύπτει απόλυτα. Συνήθως φεύγουν από αυτήν μόνο εάν έχουν βρεί μεγαλύτερη ανταπόκριση, και τότε δεν επιστρέφουν ξανά. Σε περίπτωση που ο χωρισμός δεν είναι δική τους επιλογή, υποφέρουν έως να βρούν το επόμενο ταίρι. Περίπτωση επανασύνδεσης υπάρχει μόνο όσο είναι ακόμη μόνοι.. ή εάν δεν έχουν βρεί κάτι το καλύτερο !!. 


*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΤΑΥΡΟ  21.04 – 20.05*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Σκορπιό, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΤΑΥΡΟΣ = προστάτιδα του η ΑΦΡΟΔΙΤΗ
*ΣΚΟΡΠΙΟΣ = ο πολεμοχαρής ΑΡΗΣ & ο θεός του κάτω κόσμου ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Ωστόσο, για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, σας συνιστώ να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το Ζώδιο σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του συγκεκριμένου αρχείου μου (ολοκληρωμένο άρθρο μου) με τίτλο: *Αφιέρωμα στους Αστερισμούς και τα 12 Ζώδια*

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο Κύκλος του Χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τον δικό μας ρόλο μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Μάλιστα οι αξιαγάπητοι μας Ταύροι πέραν των άλλων, έχουν αρκετούς λόγους για να νιώθουν ως «η δύναμη του Ζωδιακού Κύκλου. 
Ο ένας είναι το γεγονός ότι ο μήνας τον οποίο εκπροσωπούν (ο Μάιος), θεωρείται ο γενέθλιος μήνας του Απόλλωνα, θεού της Πηγής του Φωτός.. κι ένας δεύτερος, ότι το Ζώδιο τους συμβολίζει τον Δία που μεταμορφώθηκε σε ταύρο. Μάλιστα, η αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία απεικονίζεται στο νόμισμα των δύο (2) ευρώ, νόμισμα  που έχει φέρει τα ‘πάνω κάτω σε όλη την Ευρώπη.. ειδικά το τελευταίο διάστημα. Και στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να συμπληρώσω πως.. <<Ευρώπη δίχως Ελλάδα = παιδί δίχως πιστοποιητικό γέννησης» !!. 

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν πεισματάρη Ταύρο !!.

*Ο ΤΑΥΡΟΣ αντιπροσωπεύει το τέλος της Άνοιξης (τον Μάιο), που σημαίνει = Φάση της ζωής μας όπου νιώθουμε να έχουμε την δύναμη να φέρουμε τα επάνω – κάτω,,, όπως και αρκετά ώριμοι για να δεχτούμε το άρωμα του  Έρωτα. Ωστόσο θέλουμε κάποιον να μας ζέψει – να μας καθοδηγήσει. Επίσης είναι η εποχή που θα πρέπει να προσέξουμε ποιους θα εμπιστευτούμε, καθότι οι Ταύροι κατά την εποχή αυτήν κάνουν πολύ συχνά λάθος εκτιμήσεις προσώπων ή καταστάσεων.

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΤΑΥΡΟΣ ως Ζώδιο της Γής:

Ο εχθρός του Ταύρου δεν είναι το κόκκινο πανί, αλλά ο ταυρομάχος. Αυτό δυσκολεύεται να το αντιληφθεί εγκαίρως. Έτσι λοιπόν πολλές φορές λειτουργεί μέσα στις σχέσεις βλέποντας από λανθασμένη οπτική γωνία. Νιώθει ανασφάλειες εκεί που δεν πρέπει.. και χάνει τα καλύτερα, στιγμές που πρέπει να αντιδράσει – ενεργήσει με αυτοπεποίθηση. Θέλει τον δικό του χρόνο για να πάρει τις αποφάσεις του και να προχωρήσει. Αυτό βέβαια πολλές φορές κουράζει την απέναντι πλευρά, αλλά αξίζει η προσπάθεια να του αποβάλλετε κάθε αμφιβολία για τα συναισθήματα σας. Θα τα ανταποδώσει με αφοσίωση και την σταθερότητα των συναισθημάτων του. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην τον πιέσετε να πάρει αποφάσεις, ή να επιλέξει ανάμεσα σε δύο σημαντικές προτεραιότητες στην ζωή του. Μην τον κάνετε να αισθανθεί ότι μπορεί να συμβεί να αλλάξουν τα συναισθήματα σας. 


*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στην ΠΑΡΘΕΝΟ  24.08 – 22.09*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τους Ιχθείς, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΠΑΡΘΕΝΟΣ = προστάτης της ο ΕΡΜΗΣ, αγγελιοφόρος αλλά και ανασκαφέας του παρελθόντος.
*ΙΧΘΕΙΣ = ο ΔΙΑΣ και ο θεός του υγρού στοιχείου ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Ωστόσο, για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, σας συνιστώ να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το Ζώδιο σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του συγκεκριμένου αρχείου μου (ολοκληρωμένο άρθρο μου) με τίτλο: *Αφιέρωμα στους Αστερισμούς και τα 12 Ζώδια*

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο Κύκλος του Χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τον δικό μας ρόλο μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Ο ρόλος της Παρθένου είναι να δημιουργεί ανησυχίες μπροστά για το άγνωστο – πρωτόγνωρο.. καθώς είναι της άποψης, «φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά» !!.

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας τα στοιχεία της υπερπροστατευτικής Παρθένου !!.

**Η Παρθένος αντιπροσωπεύει την αρχή του Φθινοπώρου (τον Σεπτέμβριο), που σημαίνει = Την φάση της ζωής μας όπου δεν γνωρίζουμε ακόμη τα αποτελέσματα των προσπαθειών – ενεργειών μας, αλλά ελπίζουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ότι δηλαδή, έχουμε κάνει σωστή επιλογή σποράς, κι έτσι «θα θερίσουμε αυτό που έχουμε σπείρει». Ο φόβος μας όμως μήπως και απογοητευτούμε, μετατρέπει σε εφιάλτες και τα πιο αισιόδοξα όνειρα μας. Γι’ αυτό λοιπόν οι Παρθένοι φαίνεται να φοβούνται το άγνωστο – το πρωτόγνωρο. Ωστόσο, είναι τόσο εργατικοί, που σε κάθε περίπτωση είναι οι τελευταίοι που θα πεινάσουν. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ως Ζώδιο της Γής:
 
Έχει την ανάγκη να νιώθει ότι είναι μοναδική/ός στην ζωή σας. Φοβάται το άγνωστο, το πρωτόγνωρο και χρειάζεται υπομονή και χρόνο να κατανοήσει - δεχτεί τυχών αλλαγές. Είναι το άτομο που ποτέ δεν θα διστάσει να θυσιαστεί για ότι αγαπά.. αλλά πρέπει να του αποδείξετε ότι αξίζετε την θυσία του. Χρειάζεται να έχει και άλλα ενδιαφέροντα στην ζωή του χωρίς να νιώθει ότι ελέγχεται .. όμως δεν θα σας κρύψει ποτέ τίποτα εάν σας εμπιστευτεί απόλυτα. Είναι το άτομο που όταν νιώθει ότι το αγαπούν, όλα τα υπόλοιπα μπορεί και τα ξεπερνάει.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην τολμήσετε να τον/την απομακρύνεται από ότι έχει ανάγκη να υπάρχει στην ζωή του/της. Και μην ζητήσετε να δεχτεί τις επιλογές σας, σαν να μην έχει άλλη επιλογή. Το παιχνίδι το έχετε χάσει !!.  *ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ  22.12 – 19.01*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Καρκίνο, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ = ο αντιπρόσωπος του χρόνου ο ΚΡΟΝΟΣ – ο Πλανήτης του ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ
*ΚΑΡΚΙΝΟΣ = μητέρα των άστρων (των ψυχών), η ΣΕΛΗΝΗ

Ωστόσο, για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, σας συνιστώ να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το Ζώδιο σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του συγκεκριμένου αρχείου μου (ολοκληρωμένο άρθρο μου) με τίτλο: *Αφιέρωμα στους Αστερισμούς και τα 12 Ζώδια*

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο Κύκλος του Χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τον δικό μας ρόλο μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Ο ρόλος του Αιγόκερου είναι να μας θυμίζει το μυρμήγκι όταν σκάει ο τζίτζικας, καθώς είναι της άποψης πως «με έρωτα δεν γεμίζει το στομάχι» !!.  

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας στοιχεία του φιλόδοξου Αιγόκερου, που την προσωπική του ζωή την βάζει σε δεύτερη μοίρα !!.

**Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ αντιπροσωπεύει την καρδιά του Χειμώνα (τον Ιανουάριο), που σημαίνει = Φάση της ζωής μας που δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας, για να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας. Είναι η εποχή λοιπόν που αναζητάμε τρόπους, ώστε να έχουμε στο μέλλον μας «το τερπνό μετά του ωφελίμου». Ωστόσο οι Αιγόκεροι δίνουν περισσότερη βαρύτητα στα επαγγελματο_οικονομικά, και έτσι αφήνουν άχρωμη την προσωπική τους ζωής. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το προσέξουν. Πολύ πιθανόν γι’ αυτό, το 2016 θα αντιστρέψει τους όρους.  

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ως Ζώδιο της Γής:
 
Έχει ανάγκη να νιώθει ότι έχει τις επιλογές του, ειδικότερα σε ότι αφορά επαγγελματικά ή οικονομικά θέματα. Δέχεται τις αλλαγές και νέες ιδέες.. όμως αφήστε τον να κάνει μόνος το επόμενο βήμα. Νιώθει ολοκληρωμένος σε μία σχέση όταν του αναγνωρίζουν τις αξίες του και θαυμάζουν τις επιτυχίες του. Είναι ειλικρινής ακόμη και όταν αυτό δεν τείνει προς το συμφέρον του, γι αυτό και δεν μένει σε έρωτες που δεν αντέχουν την αλήθεια. Ο έρωτας γι αυτόν είναι συνυφασμένος με την βαθύτερη αγάπη.. και τότε μένει στην σχέση με κάθε θυσία. Σε γενικότερες γραμμές έχει την ανάγκη να νιώθει ότι ανήκει κάπου (όπως σε οικογένεια) και το αντίστροφο, ότι του ανήκουν – του αξίζουν όσα βιώνει. Με δύο λόγια.. δεν είναι λάτρης της μοναχικής ζωής και των ελευθέρων σχέσεων.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην του στερήσετε την ανάγκη να δημιουργεί, έστω αν είναι ένα χόμπι του. Μην τον κρίνετε για λάθη του. Αντιθέτως αποφορτίστε τον.. καθώς ο ίδιος ήδη κρίνει αυστηρά τον εαυτό του. 


*ΖΩΔΙΑ του ΝΕΡΟΥ: Στα Ζώδια του Νερού ανήκουν ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθείς.

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια της Γής, και εδώ ισχύει ότι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Τα αντίθετα έλκονται, καθώς η Γή ποτίζεται απ’ το Νερό, και έτσι μπορεί να ευδοκιμήσει. Αυτή όμως η ανάγκη της Γής για να ξεδιψάσει, την κάνει πολλές φορές ευάλωτη. Δίνει δηλαδή πάρα πολλά για «λίγες σταγόνες νερό». Οπότε ο κίνδυνος που διατρέχει είναι, να «ξεβράσει» επάνω της η απέναντι πλευρά ότι την εμποδίζει για να φτάσει στα δικά της ζητούμενα. Τότε είναι σαν να πλημμυρίζει η Γή με Νερό που δεν μπορεί να το απορροφήσει, και «αρρωσταίνει το χώμα» κάτω από αυτό. Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται ότι αυτές οι ανθρώπινες σχέσεις, ενώ για ένα διάστημα φαίνονται να εξελίσσονται σε ιδανικές, στην συνέχεια το σκηνικό πιθανότατα να αλλάξει.
Ωστόσο στο σημείο αυτό συμπληρώνω ότι, όλα τα Ζώδια του Νερού, κρύβουν μέσα τους έναν χείμαρρο συναισθημάτων που έχουν ανάγκη κάπου να τα αποθέσουν, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν, «να κολυμπούν στα βαθιά». Εκεί έρχονται σε αντίθεση με τα Ζώδια του Άξονα τους, καθώς τα Ζώδια της Γής είναι πιο πρακτικά και συντηρητικά – σταθερά στα ζητούμενα τους. Επομένως τα Ζώδια του Νερού χρειάζονται δίπλα τους άτομα που μπορούν «να συνταξιδεύουν μαζί τους επάνω στα πληθωρικά κύματα των συναισθημάτων τους».. ενώ τα Ζώδια της Γής, άτομα που «εξανεμίζουν τις ανασφάλειες τους». Βέβαια πάντα υπάρχει η εξαίρεση του κανόνα. 

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

_Ως Ζώδια του ΝΕΡΟΥ: 
Είναι πολύπλοκος ο συναισθηματικός τους κόσμος. Βιώνουν πολύ πιο έντονα κάθε ευχάριστη αλλά και δυσάρεστη στιγμή. Η απογοήτευση τους τρομάζει, γι αυτό και δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα. Τότε είναι που βυθίζονται στον δικό τους ονειροπόλο κόσμο. Όσον αφορά τις αλλαγές, ή αποφάσεις σχετικά με το επόμενο βήμα στην σχέση.. όπως και την αποχώρηση τους από αυτήν.. θέλουν τον δικό τους χρόνο για να υιοθετήσουν πρώτα την ιδέα. Τούτο διότι επίσης δυσκολεύονται να ισορροπήσουν το συναίσθημα με την ψυχρή λογική. Είναι από τα ζώδια που τους γεννιούνται εύκολα ενοχές, γι αυτό κι αποχωρούν από μια σχέση μόνο εάν απογοητευτούν τρομερά, ή δεχτούν πίεση για κάτι που χαλάει το όνειρο τους. Βιώνουν με πολλά ψυχοφθόρα σκαμπανεβάσματα το τέλος της σχέσης, και έτσι στην συνέχεια ξεπερνούν πιο γρήγορα τον χωρισμό. Μην ελπίζετε σε επανασύνδεση αν ξεπεράσουν την ιδέα του χωρισμού, ή ερωτευτούν άλλο πρόσωπο. Πιθανότητες υπάρχουν μόνο εάν οι ίδιοι έχουν πράξει μεγάλα λάθη.. και αυτό.. μόνο μέσα στο χρονικό διάστημα που ακόμη νιώθουν ενοχές !!.


*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΚΑΡΚΙΝΟ  22.06 – 22.07*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Αιγόκερω, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ = ο αντιπρόσωπος του χρόνου ο ΚΡΟΝΟΣ – ο Πλανήτης του ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ
*ΚΑΡΚΙΝΟΣ = μητέρα των άστρων (των ψυχών), η ΣΕΛΗΝΗ


Ωστόσο, για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, σας συνιστώ να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το Ζώδιο σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του συγκεκριμένου αρχείου μου (ολοκληρωμένο άρθρο μου) με τίτλο: *Αφιέρωμα στους Αστερισμούς και τα 12 Ζώδια*

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο Κύκλος του Χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τον δικό μας ρόλο μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Ο Καρκίνος είναι ο λεπτολόγος του Ζωδιακού Κύκλου, και πάντα μας υπενθυμίζει όσα είχαμε και χάθηκαν, προφανώς για να μην ξεχνάμε αυτούς που μας πόνεσαν !!.

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας στοιχεία του αθεράπευτε ρομαντικού Καρκίνου !!.

**Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ αντιπροσωπεύει την καρδιά του Καλοκαιριού (τον Ιούλιο), που αυτό σημαίνει =  Φάση της ζωής μας, όπου ενώ ξέρουμε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τις δύσκολες στιγμές – μέρες, ωστόσο ζηλεύουμε την ξενοιασιά του τζίτζικα και αφήνουμε τα δύσκολα για αύριο - μεθαύριο. Νομίζουμε πως έχουμε χρόνο για να εξετάσουμε τις αρρωστημένες καταστάσεις, αψηφώντας έτσι τον κίνδυνο να γίνουν «καρκίνωμα». Εδώ θα πρέπει να συμβουλέψω τα Καρκινάκια μας, να σταματήσουν να εθελοτυφλούν. Οι ασπιρίνες απλά καλμάρουν τον πόνο – δεν γιατρεύουν την πάθηση !!.

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ως Ζώδιο του Νερού:

Θα δοθεί απόλυτα στην αγάπη, μόνο αν νιώσει ότι δεν κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε αρρωστημένες καταστάσεις. Ζει τον έρωτα σε πολλές μορφές, έως που να βρεί την σχέση που του ταιριάζει. Ερωτεύεται κάθε φορά και διαφορετικά, σαν πρώτη φορά.. ενώ η ρουτίνα σε μια σχέση τον αρρωσταίνει. Δεν θέλει να ξέρει – να ελέγχει τα πάντα, αρκεί να είναι σίγουρος για όσα εκείνος χρειάζεται.. και να ζεί μέσα στην σχέση του την κάθε του επιλογή. Δεν έχει δηλαδή πάντα τους ίδιους κανόνες. Είναι όμως και από αυτούς που είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, εφόσον η σχέση του τον καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην περιμένετε να σας πεί ο ίδιος τί τον ενοχλεί μέσα στην σχέση, αλλά να δίνετε προσοχή στα μηνύματα που σας εκπέμπει με την συμπεριφορά του. Εάν τον/την απατήσετε.. καλύτερα να μην το μάθει ποτέ.


*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΣΚΟΡΠΙΟ  23.10 – 22.11*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Ταύρο, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΣΚΟΡΠΙΟΣ = ο πολεμοχαρής ΑΡΗΣ & ο θεός του κάτω κόσμου ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
*ΤΑΥΡΟΣ = προστάτιδα του η ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Ωστόσο, για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, σας συνιστώ να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το Ζώδιο σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του συγκεκριμένου αρχείου μου (ολοκληρωμένο άρθρο μου) με τίτλο: *Αφιέρωμα στους Αστερισμούς και τα 12 Ζώδια*

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο Κύκλος του Χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τον δικό μας ρόλο μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Ο Σκορπιός λειτουργεί μέσω της άριστης στρατηγικής του, και μας υπενθυμίζει τον Δούρειο Ίππο, καθώς είναι την άποψης πως «εάν χάσουμε μια μάχη, δεν σημαίνει ότι χάσαμε τον πόλεμο» !!. 

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν μυστικοπαθή και δύσπιστο Σκορπιό, και αυτό βεβαίως, συχνά μας βγαίνει σε καλό μας  !!.

**Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ αντιπροσωπεύει το τέλος του Φθινοπώρου (τον Νοέμβριο), που σημαίνει = Φάση της ζωής όπου το αποτέλεσμα δεν είναι ανατρέψιμο, και έτσι δεν έχουμε παρά να πορευτούμε με αυτό. Ωστόσο, εάν οι καρποί των προσπαθειών μας δεν είναι ικανοποιητικοί, έχουμε το χρονικό περιθώριο μέσα στο επόμενο διάστημα που ακολουθεί (τον Χειμώνα), να οργανωθούμε καλύτερα. Είναι δηλαδή η εποχή που μέσα από τις εμπειρίες μας μπορούμε να γίνουμε πιο σοφοί και πιο διεκδικητικοί στο μέλλον.

Επομένως ο Σκορπιός είναι ο Αστερισμός που συμβολίζει την Ακρότητα. Δηλαδή, το «όλα ή τίποτα» !!. Από τα βαθύτερα ανομολόγητα ανθρώπινα πάθη μας, στις πιο έντονες και θορυβώδεις εκδηλώσεις των συναισθημάτων μας. Από την παγερή αδιαφορία, στην πιο ένθερμη μαχητικότητα. Από τον αυθορμητισμό, στην συμπεριφορά κατόπιν προμελετημένης στρατηγικής. Πολύ πιθανόν γι’ αυτό, όσοι ανήκουν στον Σκορπιό, ενώ έχουν μεγάλη γκάμα προτερημάτων, σε κάποιες περιπτώσεις χάνουν το μέτρο και έτσι προκαλούν το αντίθετο αποτέλεσμα. Ωστόσο μέσα από τα λάθη τους, γίνονται πιο δυνατοί.

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ ως Ζώδιο του Νερού:
 
Τον συναρπάζει το μοιραίο και το μυστήριο. Ζεί για τον παθιασμένο έρωτα.. αλλά με τον δικό του τρόπο. Θέλει τον/την σύντροφο ψυχή και σώμα δικά του, δίχως όμως να είναι διατεθειμένος να του αποκαλύψει τις δικές του μυστικές πλευρές. Θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο και να γνωρίζει τα πάντα για την ζωή του/της συντρόφου του, παρελθόν έως και τις πιο απόκρυφες σκέψεις του/της. Δεν θα εκδηλώσει με άμεσο τρόπο την ζήλια του, ούτε τις ανασφάλειες του μέσα στην σχέση. Χρειάζεται πολύ λεπτούς χειρισμούς για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του. Η σχέση με έναν Σκορπιό συνήθως είναι δύσκολη αλλά και συναρπαστική. Όντως είναι το νούμερο ένα Ζώδιο που μπορεί να κάνει σέξ με πάθος.. αλλά χωρίς αγάπη. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην του πείτε ψέματα, όσο κι αν το θεωρείτε ασήμαντο ψεματάκι. Μην τον κάνετε να σας ζηλέψει, θα σας το ανταποδώσει. Μην επιχειρήσετε να τον χωρίσετε, οδηγήστε τον να το κάνει ο ίδιος. Τότε έχετε ελπίδες για επανασύνδεση.


*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στους ΙΧΘΕΙΣ  20.02 – 20.03*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με την Παρθένο, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΠΑΡΘΕΝΟΣ = προστάτης της ο ΕΡΜΗΣ, ο αγγελιοφόρος αλλά και ο αρχειοθέτης του παρελθόντος.
*ΙΧΘΕΙΣ = ο ΔΙΑΣ .. και ο θεός του υγρού στοιχείου ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Ωστόσο, για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, σας συνιστώ να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το Ζώδιο σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του συγκεκριμένου αρχείου μου (ολοκληρωμένο άρθρο μου) με τίτλο: *Αφιέρωμα στους Αστερισμούς και τα 12 Ζώδια*

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο Κύκλος του Χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τον δικό μας ρόλο μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο.
Οι Ιχθείς ανήκουν στα διπλά Ζώδια, όπως ο Ζυγός και οι Δίδυμοι, αλλά είναι λανθασμένη η φήμη ότι έχουν διπλή προσωπικότητα, ή ότι διχάζονται συχνά – πυκνά. Απλά ο χαρακτήρας των διπλών Ζωδίων φωτογραφίζει τις δύο όψεις του νομίσματος.. που στην περίπτωση των Ιχθύων, όταν γίνεται αφόρητη η σκληρή πραγματικότητα, μας παρηγορεί το όνειρο που την ομορφαίνει.

Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα ονειροπόλο Ψαράκι !!.

**Οι ΙΧΘΕΙΣ εκπροσωπούν τον Μάρτιο, όπου αναμένουμε τους ανθούς της Άνοιξης. Αυτό σημαίνει = Φάση της ζωής μας που καλούμαστε να ανοιχτούμε σε πελάγη και να βιώσουμε όλα τα πρωτόγνωρα συναισθήματα, αλλά ωστόσο μας τρομάζει το άγνωστο και η όποια τυχών απογοήτευση. Τότε, ενώ τα όνειρα μας, μας κρατούν ξύπνιους τις νύχτες.. κάθε αυγή τα αναβάλουμε για αύριο. Άλλοτε η αναμονή της κατάλληλης στιγμής μας ανταμείβει, κι άλλοτε λόγω ονειροπόλησης χάνουμε την αίσθηση του χρόνου που τρέχει. Είναι λοιπόν μια φάση της ζωής, που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. 

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ οι ΙΧΘΕΙΣ ως Ζώδιο του Νερού:

Είναι από τα διπλά Ζώδια. Γι αυτό ενώ αποζητά τον τέλειο έρωτα που ζεί στην φαντασία του, παράλληλα θέλει να ξέρει στις σχέσεις του, ποια είναι η πραγματικότητα. Δεν εκδηλώνεται έντονα, αλλά τα βιώνει όλα πολύ έντονα. Δεν λέει πολλά (σιωπή ιχθύος) για ότι αφορά τον εσωτερικό του κόσμο και τα αισθήματα του.. αλλά τα εκδηλώνει με πολλούς τρόπους.. και κυρίως με την γλώσσα του σώματος. Μένει μέσα στην σχέση όσο δεν θα του ταράξει τα ήρεμα νερά του και του επιτρέπει να βιώνει τον έρωτα με τον δικό του τρόπο. Φεύγει από αυτήν μόνο εάν νιώσει ότι ο έρωτας απομακρύνεται, ή εάν δεν γίνονται κατανοητές οι βαθύτερες συναισθηματικές του ανάγκες. Τότε το αμίλητο γλυκό ψαράκι.. γίνετε καρχαρίας. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην αμφισβητήσετε ποτέ τα συναισθήματα του. Κατά την εποχή που τα λέει και τα δείχνει.. τα εννοεί. Μην φέρετε το ψαράκι ποτέ σε επαφή με μία σκληρή πραγματικότητα, εάν προηγουμένως δεν τον/την έχετε προετοιμάσει !!.


** Συνιστώ να διαβάσετε τις ετήσιες προβλέψεις μου σχετικά με την πορεία μας στο έτος 2017, όπως και πώς προβλέπεται αυτό το έτος το κάθε Ζώδιο χωριστά. Επίσης πιστεύω πως θα έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό εάν θα παρακολουθείτε τις μηνιαίες προβλέψεις μου, όπου εστιάζω στα αποτελέσματα των εξελίξεων, που αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα. 
Και τέλος, διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, απλά, “παντρεύοντας” την αστρολογία με την ψυχολογία, διαπίστωσα πως αυτό βοηθάει να κατανοήσουμε βαθύτερα το άυλο στοιχείο μας που είναι η Ψυχή.. και τον ρόλο της βεβαίως στο Σύμπαν !!. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*