Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

*ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ του 2017 .. ανασκόπηση στο παρελθόν και η πορεία μας στην Νέα Χρονιά !!



Καλή Χρονιά ~ αρχίζει η πορεία μας στο 2017 !!


Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.. εύχομαι ολόψυχα σε όλους μας να κατανοήσουμε σωστά τα “μηνύματα” του Σύμπαντος, ώστε μέσα στο 2017 να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του προς εμάς.

Για να κατανοήσουμε τα μηνύματα του Σύμπαντος, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι το άυλο και αθάνατο μέρος της ύπαρξης μας λειτουργεί όπως μία συσκευή, η οποία ταυτόχρονα δέχεται και στέλνει μηνύματα. Και έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο, είναι αυτονόητο ότι η κάθε ψυχή έχει ενεργή θέση μέσα στο Σύμπαν.  

Επομένως το Σύμπαν δεν λειτουργεί όπως ένας “άψυχος μηχανισμός”, αλλά αντιθέτως έχει τον ρόλο του ρυθμιστή, τον οποίο προφανώς του τον ανέθεσε ο Δημιουργός μας. Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι τα μηνύματα που μας έρχονται απ’ το Σύμπαν είναι πάντα Θεάρεστα, τα οποία αν τα αποκωδικοποιήσουμε σωστά, ακόμη και στα αρνητικά, μπορούμε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα. Και μάλιστα το έτος 2017 .. θα είναι η χρονιά που θα μας αποδείξει πως «ότι σπέρνεις, στο τέλος αυτό θερίζεις».

Συνεπώς όλοι μας έχουμε ίσες ευκαιρίες για να καρπωθούμε τα οφέλη της Χρονιάς που μας οδηγεί προς το Φώς – προς τον Ήλιο.. και που υπόσχεται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας. Ευημερία - υλοποίηση των στόχων μας - ψυχική ανάκαμψη - ισορροπημένη προσωπική ζωή.. και κυρίως μεγάλη ανακούφιση, σε ότι αφορά την κρίση. Βέβαια, καθώς για όλα υπάρχει πάντα και κάποιο Τίμημα.. τα προβλήματα μας θα λυθούν, αλλά μέσω κάποιας «Σολομώντειας λύσης».

       Πριν όμως προχωρήσω σε εξηγήσεις, οφείλω να τονίσω πως για να “δούμε” την πορεία μας στο μέλλον, θα πρέπει προηγουμένως να κάνουμε μια ανασκόπηση στο παρελθόν. Είναι Κανόνας. Παγκόσμιος Κανόνας που θεμελιώθηκε πολύ πρίν από εμάς (από τους προγόνους μας), και θα ισχύει και μετά από εμάς. Ένας κανόνας που είναι ο κορμός για κάθε μέθοδο πρόβλεψης.
Και στο σημείο αυτό προσθέτω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου. Αυτό μου δίνει την ευχέρεια να αφιερώνω τις προβλέψεις μου σε όσους με παρακολουθούν, σύμφωνα με την κρίση μου. Δηλαδή να εστιάζω σε όσα θεωρώ ουσιώδη αλλά και υπεραρκετά να τα γνωρίζουμε. Ακολουθώ αρχαιοελληνικές μεθόδους (τις οποίες αναλύω σε συγκεκριμένα άρθρα μου), οι οποίες μάλιστα επί σειρά ετών, αποδεικνύονται αλάνθαστες !!.

Βάσει των παραπάνω, αλλά έως και σήμερα για την σύγχρονη αστρολογία.. ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό, τον εκπρόσωπο του Απριλίου. Και τον κάθε επόμενο ολόκληρο μήνα, τον εκπροσωπεί το επόμενο Ζώδιο.
Μάλιστα, έως και αρκετούς αιώνες μετά την γέννηση Του Χριστού (16ο αιώνα), η πρωτοχρονιά εορταζόταν στις 1 Απριλίου. Την εποχή που Αναγεννιέται η φύση και όλα αρχίζουν απ΄ την αρχή.
Τον Απρίλιο επίσης, οι άνθρωποι έκαναν τις “απογραφές” τους. Κι αυτό όχι μόνο σε ότι είχε σχέση με τα υλικά αγαθά τους, αλλά και στα διδάγματα που τους έδωσε ο προηγούμενος χρόνος. Μάλιστα μέσα στον Χειμώνα, την εποχή που “νεκρώνει” η φύση και ο χρόνος “παγώνει” κατά κάποια έννοια, αναλογίζονταν τα όποια τυχών λάθη τους ώστε να μην τα επαναλάβουν μέσα στον επόμενο χρόνο, ή ακόμη, αναζητούσαν νέες δυνάμεις για να ευδοκιμήσουν ακόμη περισσότερο οι προσπάθειες τους στο μέλλον.
Επομένως, ο Κύκλος που άνοιξε τον Απρίλιο του 2016, θα κλείσει τέλος Μαρτίου του 2017 !!


Ας κάνουμε λοιπόν μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν:

Το έτος 2002 συμφιλιωθήκαμε με την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κοινό νόμισμα, μας άνοιξε νέους δρόμους, αλλά και έφερε ανατροπές, εκπλήξεις όπως και απογοητεύσεις.. που δίχως αμφιβολία όλα τα σενάρια ήταν αναμενόμενα.
Το 2010 ήταν η ιδανικότερη χρονιά για να τεθούν τα θέματα μας επάνω σε ένα τραπέζι, και να σκύψουμε όλοι επάνω σε αυτό (προσωπικά αλλά και ως λαός), ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Δεν έγινε όμως προφανώς, και σήμερα δεν έχει ουσία να εξετάσουμε το γιατί. Ωστόσο σημασία έχει πως τον Αύγουστο του 2015, είχαμε όλοι μια επόμενη ευκαιρία !!.   

Το πολλά υποσχόμενο 2014 μας προετοίμαζε για το 2015.. και μάλιστα έφερε τα πάνω κάτω για να εμπεδώσουμε το «Ουδέν κακόν αμιγές καλού».. αλλά αυτό απαιτούσε μεγάλη προσοχή στις ψευδαισθήσεις μας. Και επειδή (ως συνήθως) μας αρέσουν τα ωραία λόγια, με αποτέλεσμα να ακούμε αυτό που εμείς θέλουμε – ελπίζουμε .. έτσι, το 2015 ήρθε να μας διδάξει πως «ότι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός» !!.


* *  2016 … το έτος του Μοναχικού Οδοιπόρου, που ψάχνει τον δρόμο προς το Φώς !!.

Η δύναμη της θέλησης της ψυχής.. μπορεί να κάνει Θαύματα !!.
_Η Εμπειρία κοίταξε το απέραντο πέλαγος, και είπε >> δεν έχουμε ελπίδα ..
_Όντως είναι μάταιο >> συμπλήρωσε η Λογική.. 
_Το κόβω για πολύ ριψοκίνδυνο >> είπε η Τόλμη..
_Δεν μπορώ να το δεχτώ ότι ο δρόμος μας τελειώνει εδώ, ψέλλισε η Ψυχή.. ελάτε τουλάχιστον να προσπαθήσουμε όλοι μαζί  !!.

Αυτό ήταν το μήνυμα του 2016 προς εμάς !!.
Όλοι μας είμαστε μοναχικοί οδοιπόροι επάνω στην Γή, αναζητώντας το νόημα της ζωής. Ωστόσο το νόημα για τον λόγο που υπάρχεις.. Εσύ το ορίζεις !!

Το 2015 χαρακτηρίστηκε ως το έτος της Δικαίωσης, το οποίο σε βάθος χρόνου μέσα στο 2016 μας έδειξε την σκληρή όψη της πραγματικότητας, υπενθυμίζοντας μας έτσι πως, «Ότι διαφεύγει απ’ την ανθρώπινη δικαιοσύνη, δεν διαφεύγει ωστόσο απ’ την Θεία Δίκη» !!. 
Βέβαια, τί θεωρεί δίκαιο ο καθένας μας για τον εαυτό του, είναι κυρίως υποκειμενικό. Άρα, μέσα στο 2017 το Δίκαιο θα απονεμηθεί σε βαθμό που στον καθένα μας ανήκει !!.

Γενικώς το 2016 ήταν μία χρονιά με αρκετά σπάνια Πλανητικά Φαινόμενα, των οποίων η θετική επιρροή θα στηρίζει τις προσπάθειες μας, έως να κλείσει ο Κύκλος:  

* Κρόνος στον Τοξότη:

     Ο Κρόνος βρίσκεται στον Τοξότη πέραν του ενός χρόνου, και σίγουρα από την θέση του αυτή, κάτι έχει ακόμη να διδάξει σε όλα τα Ζώδια. Και συγκεκριμένα η πρόκληση είναι να μάθουμε να μην χαραμίζουμε τα βέλη μας για άπιαστους στόχους ή για καταστάσεις που βλέπουμε ότι μας ροκανίζουν τον πολύτιμο χρόνο μας. Επομένως μην χάνετε την αυτοπεποίθηση σας..  έχουμε ακόμη χρόνο μπροστά μας έως τον Δεκέμβριο του 2017, για να εκμεταλλευτούμε την προσφορά του Κρόνου.
Κρόνος στον Τοξότη για όλα τα Ζώδια, αλλά ειδικότερα για τους Τοξότες σημαίνει, «ευημερία - δυνατότητα υλοποίησης των στόχων - ψυχική ανάκαμψη - πιο ισορροπημένη προσωπική ζωή – δημιουργία υγιούς οικογένειας».   

* Αύγουστος 2016:

    Να θυμάστε πως ο κάθε Αύγουστος είναι κομβικός. Του 2015 μας έδωσε την δεύτερη ευκαιρία μας, την οποία και περίμενε να την αρπάξουμε απ’ τα μαλλιά. Του 2016 μας κάλεσε σε Οπισθοπορεία, και Επανεκκίνηση από Νέα Αφετηρία !!. 
Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε επιτέλους να κάνουμε την ενδοσκόπηση μας, για να εντοπίσουμε πού οφείλεται η φωλιασμένη πίκρα στην ψυχή μας. Δηλαδή, καλούμασταν να ανοίξουμε χώρο στην ζωή μας, ώστε να μπορούμε να δεχτούμε τα καλύτερα πράγματα. Ίσως να το έκανε με σκληρό τρόπο, αλλά εδώ επιβεβαιώνεται η θεωρία, «εάν δεν βιώσεις την απόλυτη πίκρα, δεν μπορείς να έχεις μέτρα σύγκρισης για την πραγματική ευτυχία !!.

* Σεπτέμβριος.. ο Έρωτας αναστατώνει – θυμώνει – απογοητεύει, εάν δεν υπάρχει ψυχική επαφή !!
Ήταν ο  καταλληλότερος μήνας για να αρχίσουμε να επανεξετάζουμε τις ερωτικές μας σχέσεις, ώστε να διευθετηθούν αρρωστημένες καταστάσεις – να ξεπεραστούν πράγματα που μας εμποδίζουν να πάμε μπροστά –  να έρθουμε κοντά σε άτομα που η απόσταση πληγώνει ή ζημιώνει.. και ασφαλώς, για να εστιάσουμε την προσοχή μας προς την ανεύρεση της «Δίδυμης Ψυχής» μας !!.


* Δίας στον Ζυγό:

Ο Δίας αποχαιρετά την Παρθένο.. και το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας θα το πάρει ο Ζυγός. Ωστόσο, όλοι μας θα βιώσουμε το ρητό, «όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος» !!.

Ο Κυβερνήτης του Τοξότη ο Δίας, απ’ τα τέλη Σεπτεμβρίου βρίσκεται στον Ζυγό, στο οικογενειακό του περιβάλλον, και αυτό έως και τον Οκτώβριο του 2017.  
Δηλαδή στον Αστερισμό της κόρης του της Δίκης, την οποία απέκτησε με την Θέμιδα (σύμφωνα με την μυθολογία),
Από εκεί, θα ολοκληρώσει πρώτα το έργο του, το οποίο είναι να μας “νοικοκυρέψει” θέλοντας και μη, που αυτό σημαίνει ότι έχουμε όλοι ίσες ευκαιρίες για να ισορροπήσουμε τα οικονομικά μας, και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με την οικογένεια μας – το στενό μας περιβάλλον. Και στην συνέχεια ασφαλώς σε βάθος χρόνου, θα ανταμειφθεί ο καθένας μας αναλόγως. Δηλαδή, «ο καθένας μας θα θερίσει ότι έχει σπείρει» !!.


* Το Ξύπνημα της Πυθίας:

Ο αστεροειδής Πυθία θα παίξει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο έως την γέμιση της Ματωμένης Σελήνης, δηλαδή την Πανσέληνο που βάσει αυτής καθορίζεται ο εορτασμός της Ανάστασης Του Κυρίου. Επομένως έως 10 – 11 Απριλίου του 2017.

Το “ξύπνημα” της με την γέμιση της Σελήνης του Οκτωβρίου.. η Πανσέληνος που χαρακτηρίστηκε ως Ιαματική – Θεραπευτική.. σημαίνει ότι η ομίχλη διαλύεται σταδιακά απ’ το θολό τοπίο μας. Μπορούμε πλέον να διακρίνουμε καθαρότερα τον σωστότερο δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, και οι λύσεις των προβλημάτων μας δεν θα φαντάζουν «μονόδρομος». Οι δε προτεραιότητες μας, αλλάζουν για το καλό μας !!. 

Επίσης άλλο τόσο, δηλαδή έως 10 – 11 Απριλίου του 2017, θα διαρκέσει και η θετική Αύρα της προαναφερόμενης Ιαματικής – Θεραπευτικής Σελήνης.. που αυτό σημαίνει πως έως τότε πολλές πονεμένες καρδιές θα βρούν την γιατρειά τους – αρκετοί ταλαιπωρημένοι έρωτες θα σμίξουν – αρκετές “παγωμένες” μακροχρόνιες σχέσεις θα αναζωπυρωθούν ερωτικά, και βεβαίως.. για αρκετούς ασθενείς θα βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία !!.

* Γυμνή η Πανσέληνος του Νοεμβρίου:

    Η δε Πανσέληνος του Νοεμβρίου δικαίως χαρακτηρίστηκε ως «Γυμνή».. διότι πέραν από το σπάνιο Φαινόμενο που παρουσίασε (σε μέγεθος και λάμψη)..  ήδη μας βοηθάει στο να προσαρμοστούμε στην γυμνή πραγματικότητα. Είναι στην ανθρώπινη φύση μας να πλάθουμε όνειρα – στόχους, σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες – τα θέλω μας – τα προσωπικά μας συναισθήματα. Όλα αυτά όμως ενδέχεται να απέχουν απ΄ την δυνατότητα της υλοποίησης. Και τότε το Σύμπαν έρχεται να μας προσγειώσει στην πραγματικότητα. Συνήθως βέβαια πονάει.. αλλά η αλήθεια στο τέλος μας λυτρώνει !!.

* Νέα Σελήνη στις 29 Νοεμβρίου, με Πανσέληνο 14 Δεκεμβρίου:

     Τίποτα λοιπόν τυχαίο, καθώς ο Θεός όλα εν σοφία εποίησε !!. Να θυμάστε πάντα πως όσο πιο “ανθρώπινοι” γινόμαστε, τόσο περισσότερο το Σύμπαν μας επιβραβεύει. Έτσι μαζί με αυτήν την Σελήνη, γεννήθηκαν νέες ελπίδες – νέες ευκαιρίες – νέες εναλλακτικές για όλους μας.. και ειδικότερα για τους Τοξότες.
Ωστόσο, καθώς η Σελήνη είχε όψη προς τους Διδύμους, δηλαδή τον Αστερισμό με τον οποίο σχηματίζει Άξονα ο Τοξότης .. συμβουλεύω τους Τοξότες μας, να μην επιχειρήσουν να εφαρμόσουν την παροιμία «και σκύλος χορτάτος, και πίτα ολόκληρη» !!.

Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου είχε ως σκοπό να μας αποδείξει πως «όλα γίνονται για κάποιον λόγο, και όλα έχουν την ώρα τους» !!
Κατανοώντας τις συμπεριφορές των άλλων απέναντί μας, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε μαζί τους, και ούτε βεβαίως ότι τους συγχωρούμε. Κατανοώντας την διαφορετικότητα των άλλων, δεν σημαίνει ότι ακυρώνουμε τις δικές μας απόψεις, και ούτε βεβαίως ότι θα βαδίσουμε στα χνάρια τους. Κατανοώ σημαίνει ότι το παίρνω απόφαση πως
με βλάπτει να ζώ με τον πόνο της απογοήτευσης. Κατανοώ απλά σημαίνει ότι, το παίρνω απόφαση πως είναι μάταιο να ελπίζω να φέρω στα μέτρα μου, κάτι που διαφέρει κατά πολύ από εμένα.  

Συνεπώς, τελειώνοντας το 2016, αρχίζουμε να κατανοούμε τους λόγους που έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να απαλλαγούμε επιτέλους από ψυχοφθόρες αγωνίες - απορίες και άσκοπες αναμονές !!.
Η Αύρα της Λυτρωτικής Σελήνης θα συμβάλει στο να έχουμε καθαρότερη κρίση – να κάνουμε την ορθότερη επιλογή – να αποδεχτούμε κάποιο τέλος, διότι το 2017 θα είναι η Χρυσή Χρονιά  για όσους πιστέψουν στην δύναμη της θέλησης της ψυχής τους. Ωστόσο για να έχει δύναμη η ψυχή .. χρειάζεται να την τρέφουμε με Ανθρωπιά !!.


* * Η πορεία μας προς τον Ήλιο το 2017 !!

     Πράγματι, το 2017 υπόσχεται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας. Ευημερία - υλοποίηση των στόχων μας - ψυχική ανάκαμψη - ισορροπημένη προσωπική ζωή.. και κυρίως μεγάλη ανακούφιση, σε ότι αφορά την κρίση. Βέβαια, καθώς για όλα υπάρχει πάντα και κάποιο Τίμημα.. τα προβλήματα μας θα λυθούν, αλλά σε βάθος χρόνου (ίσως σε μια πενταετία) μέσω κάποιας «Σολομώντειας λύσης» !!.

~ ~ Για την ιστορία, συνοπτικά και με απλά λόγια:

      Η φράση «Σολομώντεια λύση», πρωτοαναφέρθηκε στην Αγία Γραφή, όπου περιγράφεται η στρατηγική που ακολούθησε ο σοφός βασιλιάς Σολομώντας, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια, την στιγμή που μπροστά του αντιδικούσαν δύο γυναίκες, δίχως καμία από τις δύο να μπορεί να αποδείξει τον δικό της ισχυρισμό ως αληθινό. Τότε ο βασιλιάς δημιούργησε στις δύο γυναίκες ένα μεγάλο δίλημμα, με αποτέλεσμα να εκδηλώσουν τα συναισθήματα τους και τις πραγματικές τους σκέψεις. Έτσι διαπίστωσε ποια από τις δύο έλεγε την αλήθεια !!.

      Και συγκεκριμένα, δύο γυναίκες ιερόδουλες εγκυμονούσες, ζούσαν μαζί στο ίδιο σπίτι. Γέννησαν και οι δύο αγόρια δίχως άλλη βοήθεια, με 2 – 3 μέρες διαφορά. Η μία από τις δύο, την ώρα που θήλαζε το παιδί της στο κρεβάτι της μια νύχτα, αποκοιμήθηκε με αποτέλεσμα να καταπλακώσει το βρέφος και αυτό να πεθάνει από ασφυξία. Όταν το αντιλήφθηκε, πήρε κρυφά το ζωντανό παιδί της άλλης γυναίκας, και έβαλε στην θέση του το δικό της νεκρό παιδί. Η μητέρα του ζωντανού αγοριού ζητούσε απεγνωσμένα το παιδί της πίσω. 
Τότε ο Σολομώντας ανέλαβε να αποδώσει δικαιοσύνη. Ωστόσο και οι δύο γυναίκες ισχυρίζονταν πως το ζωντανό παιδί ήταν δικό τους, δίχως καμία από τις δύο να μπορεί να αποδείξει την αλήθεια. 
Για να λυθεί το πρόβλημα, ο βασιλιάς (μετά από σκέψη) διέταξε να μοιράσουν - κόψουν το παιδί στα δύο.. και να δώσουν στην κάθε μία από μισό. Σε αντίθεση με την αντίδραση της κλέφτρας.. η πραγματική μητέρα, ακούγοντας την απόφαση, έσπευσε να δηλώσει πως έλεγε ψέματα.. δηλαδή ότι το παιδί δεν ήταν τελικά δικό της, και ότι θα έπρεπε να το επιστρέψουν ζωντανό στην άλλη γυναίκα !!.

Το παιδί βεβαίως επιστράφηκε στην πραγματική του μητέρα, και έκτοτε, χρησιμοποιούμε την φράση Σολομώντεια λύση, όταν πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση για ένα περίπλοκο δίλημμα, ή άλυτο πρόβλημα. Η λύση θεωρείται σοφή και δίκαιη, αλλά ενδεχομένως η απόφαση να είναι πολύ σκληρή !!.
**Επομένως Δίας στον Ζυγό σημαίνει Δικαιοσύνη, καθώς ότι έδωσες - αυτό θα σου επιστραφεί» !!.  

~ ~ ~  Και κλείνοντας το άρθρο μου που ερμηνεύει τα σημαντικότερα μηνύματα του Σύμπαντος προς εμάς χρόνο με τον χρόνο, σας ενημερώνω ότι ακολουθούν οι παρακάτω κοινοποιήσεις μου:

** Συνοπτικές ετήσιες προβλέψεις μου, σχετικά με τις ευνοϊκές επιρροές που θα υπάρξουν για το κάθε Ζώδιο χωριστά.
** Μηνιαίες προβλέψεις μου για όλα τα Ζώδια, σε ότι αφορά τον μήνα Ιανουάριο.
** Αναλύσεις για τον ρόλο του κάθε Αστερισμού στο Σύμπαν, όπως και του κάθε Ζωδίου μέσα στο Ζωδιακό Κύκλο.
** Συνδυασμοί μεταξύ Ζωδίων «πώς προβλέπεται να εξελιχθούν οι σχέσεις τους».. και άλλα πολλά !!.  


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου