Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ: Πλανήτες Κρόνος και Δίας .. ως Κυβερνήτες Ζωδιακών Αστερισμών*

Ως ρυθμιστές του Σύμπαντος, οι ρόλοι τους από το 2015 έως το 2028 .. στον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό !!   

Όλοι οι Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος θεωρούνται Κυβερνήτες μας .. ωστόσο αυτοί οι δύο Τιτάνες, Δίας και Κρόνος είναι οι ισχυρότεροι !!
 
Είναι οι σημαντικότεροι ρυθμιστές του Σύμπαντος και παρεμβαίνουν από κοινού ή συνδυαστικά, ώστε μέσω των ενεργειακών πηγών των Ζωδιακών Αστερισμών μας, να επέρχονται ισορροπίες !!


Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. Το παρόν άρθρο μου παρότι το δημοσιεύω αρχές Απρίλιου του 2018 όπως προκύπτει άλλωστε .. θα το αναδημοσιεύω σταδιακά έως να φτάσουμε στο 2028. 

Ωστόσο προτείνω να το αποθηκεύσετε διότι θα χρειαστεί να το επανεξετάζετε, ώστε να έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό, καθώς πολλά θα αλλάζουν μέσα στην δεκαετία. Παρατηρήστε χρονολογίες. 

* * Δείτε επομένως, τόσο ο Κρόνος όσο και ο Δίας πώς θα επιδρούν στα επί της Γής θέματα στα παραπάνω έτη, και πώς θα μας επηρεάζουν οι ενέργειες τους μέσω του κάθε Ζωδιακού Αστερισμού. 

Διαβάστε περισσότερα >>

Για τους νέους αναγνώστες μου, προλογίζω τα άρθρα μου με διευκρινίσεις:

     Κάθε Πλανήτης ξεκινώντας απ’ τον Ήλιο, όπως και κάθε άλλο ουράνιο σώμα, είναι φορέας και μιας διαφορετικής φυσικής ενέργειας. Δηλαδή σώμα φυσικής ενεργειακής πηγής. Σ’ αυτό δεν εξαιρείται ο Πλανήτης Γή. Οι αλληλοεπιδράσεις μεταξύ όλων αυτών στον ουράνιο θόλο, είναι ρυθμισμένες έτσι ώστε να λειτουργεί με σταθερότητα το Ηλιακό μας Σύστημα.
 
Είναι ένα σύνολο ενεργειακών πηγών της Φύσης, που δημιουργήθηκαν με σκοπό να διατηρηθούν οι κανόνες της και η ροή του κύκλου ζωής, που στον κύκλο αυτόν του “πομπού και δέκτη” ανήκει και ο άνθρωπος, ως ένα στοιχείο της ίδιας Φύσης !!
 
Οι Αστερισμοί είναι πολλοί σε αριθμό και ορατοί, αλλά μόνο οι 12 που περικλείουν την Γή ονομάζονται Ζωδιακοί.
Οι ονομασίες των Αστερισμών έχουν δοθεί απ’ τους αρχαίους προγόνους μας (όπως και των Πλανητών), αλλά μόνο οι 12 έχουν συνδεθεί με την ανθρώπινη ύπαρξη, όσοι είναι οι μήνες του Ηλιακού έτους, καθώς ο Ήλιος μένει στον καθένα από αυτούς έναν ολόκληρο μήνα.
Όσον αφορά τα Ζώδια είναι άυλα, εικονικά, και θεωρούνται «οι ενεργειακές πύλες των Αστερισμών». 

Οι ονομασίες των Ζωδίων προέρχονται από τους αντίστοιχους Αστερισμούς και η επιλογή του Ζωδίου για κάθε άτομο, εξαρτάται από την κίνηση του Ήλιου ο οποίος διαδοχικά κάθε μήνα διανύει έναν από αυτούς τους Αστερισμούς. Τους λόγους που σύμφωνα με τους αστρολόγους, τα Ζώδια αλλάζουν στο τελευταίο δεκαήμερο του κάθε μήνα, τους αναλύω κάθε φορά στις μηνιαίες και ετήσιες προβλέψεις μου. 
 
Σύμφωνα με τα παραπάνω, το βέβαιο είναι ότι κάθε Πλανήτης εκφράζει μία δύναμη ή μια αρχή, η οποία σε συνδυασμό με την θέση άλλων Κυριάρχων Πλανητών, επηρεάζει αναλόγως όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς.
Δηλαδή, αυτό το οποίο εκπέμπουν οι Πλανήτες (σύμφωνα με τον ρόλο τους στο Σύμπαν), διαχέεται στους Αστερισμούς που περικλείουν την Γή. Και σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά στοιχεία που εκπροσωπούν οι Αστερισμοί ως «φυσικές ενεργειακές πηγές», οι ενεργειακά “συνυφασμένοι” Πλανήτες καθορίστηκαν ως Κυβερνήτες αυτών.
 
       Κλείνοντας τον πρόλογο συνεπώς μπορούμε να πούμε ότι, ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με τις συμπεριφορές του, έχει και την αντίστοιχη ανταπόκριση απ’ το Σύμπαν. Επειδή όμως συνήθως «κοντά στο ξερό καίγεται και το χλωρό».. το τίμημα των συγκυριών κάποιες φορές, για άλλους είναι άδικο και γι’ άλλους τύχη βουνό. Πού σημαίνει ότι, παρότι έχουμε γεννηθεί την ίδια ημέρα και ώρα με άλλα άτομα, στο μέλλον δεν έχουμε όλοι το ίδιο επιθυμητό αποτέλεσμα !!


Ο Δίας σε συνδυασμό με τον Κρόνο
 
     Είναι από τους Πλανήτες, που καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου έχουν πάντα πρωταγωνιστικούς ρόλους για τους αστρολόγους, με αποτέλεσμα να έχουμε την εντύπωση πως ευθύνονται για όλη την οδύνη μας επάνω στην Γή.

Αντιθέτως:
~ Πλανήτης Κρόνος σημαίνει απελευθέρωση και αναρρίχηση, αλλά βάζει τον όρο «τα αγαθά, κόποις κτώνται» .. και εφόσον δεί την προσπάθεια, ανταμείβει στο έπακρον !!.
~ Ενώ ο Πλανήτης Δίας σημαίνει ευκολία και καλοτυχία, ωστόσο είναι της άποψης ότι «η τύχη ευνοεί, όποιον Θεό ευγνωμονεί» !!  

Ας τους γνωρίσουμε επομένως για να διευκρινιστούν και οι ρόλοι τους στις ζωές μας, κατανοώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, σε ποιες περιπτώσεις γίνονται ευεργέτες μας – και σε ποιες επεμβαίνουν και αλλάζουν τα δεδομένα μας.
Συμβουλές μου για κάθε Ζωδιακό Αστερισμό  !!  
 

Από Αστρονομικής πλευράς:
 
      Πριν όλων θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, που συνοδεύουν την Γή στο ακατάπαυστο ταξίδι της γύρω από τον Ήλιο, δεν παρεκκλίνουν της πορεία τους. Συνεπώς, σε ότι αφορά τα χρονικά διαστήματα που αναφερόμαστε στην ανάδρομη πορεία των Πλανητών, δεν σημαίνει ότι “πηγαίνουν με την όπισθεν”, ούτε ότι μετακινούνται αυθαίρετα σε ανύποπτο χρόνο.
Απλά.. ο όρος αυτός χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που οι Πλανήτες παρουσιάζουν φαινομενικά ανάποδη κίνηση σε σχέση με την Γή. Δηλαδή, όπως τους παρατηρούμε από την Γή, δίνουν την εντύπωση πως περιστρέφονται προς τα πίσω – ανάποδα. Ασφαλώς όμως δεν αλλάζουν όντως κατεύθυνση πορείας.. ασχέτως που τα συμπαντικά αυτά φαινόμενα, χρησιμοποιούνται ως “τροφή” για την αστρολογία.
 
Ο Κρόνος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Πλανήτης μετά τον Δία, ενώ οι εντυπωσιακοί πολύχρωμοι δακτύλιοι γύρω από αυτόν, τον κάνουν τον ομορφότερο Πλανήτη. Είναι γνωστός από τους αρχαιότερους χρόνους, και έως και σήμερα είναι ανυπολόγιστη η ηλικία του.
 
Η πλήρης περιστροφή του γύρω από τον Ήλιο, δηλαδή ένα Κρόνιο έτος, διαρκεί περίπου 30 χρόνια. Ο Κρόνος δηλαδή παραμένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό κατά μέσο όρο δυόμιση με τρία χρόνια, περιλαμβανομένης και της φαινομενικής ανάδρομης πορείας του. 

Αυτό σημαίνει ότι μετά από περίπου 30 χρόνια (στις 21.12.2017) εγκαταστάθηκε και πάλι στον Αιγόκερω, στον Αστερισμό του οποίου είναι Κυβερνήτης. Ωστόσο καθώς είναι και Συγκυβερνήτης του Υδροχόου, εγκαταστάθηκε σε αυτόν μετά τον Αιγόκερω, για περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα, ως 7.3.2023
 
Ο δε Δίας, είναι 320 φορές μεγαλύτερος από την Γή, είναι ο μεγαλύτερος Πλανήτης του Ηλιακού μας Συστήματος μετά τον Ήλιο. 
Μετακινείται επίσης κυκλικά από Αστερισμό σε Αστερισμό (όπως όλοι άλλωστε), και μένει στον καθένα 1 περίπου Ηλιακό έτος, που σημαίνει ότι μετά από περίπου 12 χρόνια επανέρχεται στον Αστερισμό του οποίου είναι Κυβερνήτης, στον Τοξότη. 
Το ίδιο συμβαίνει και σε Αστερισμούς που είναι Συγκυβερνήτης, στον Σκορπιό όπως και στους Ιχθείς.

Και στο σημείο αυτό σπεύδω να διευκρινίσω τα εξής:

      Παρότι οι αρχαίοι Έλληνες μελετητές αστρολόγοι ήταν σίγουροι για την ύπαρξη του Πλούτωνα, και τον είχαν συνδέσει με τον Αστερισμό του Σκορπιού λόγω των συμβολισμών του .. ωστόσο ο Πλούτωνας ανακαλύφθηκε επισήμως στο 1930, καθώς είναι ο πιο απόμακρος από τον Ήλιο αλλά και πολύ μικρότερος από κάθε άλλον.
Επισήμως ως τότε, ο Δίας είχε την Κυριαρχία του Σκορπιού, με Συγκυβερνήτη του Σκορπιού τον υποδεέστερος Άρη.
Μετά την επίσημη αναγνώριση του Πλούτωνα, συγκαταλέχθηκε στην ομάδα Πλανητών του Ηλιακού μας Συστήματος.. και τότε πήρε επιτέλους την θέση του Κυβερνήτη του Σκορπιού.
Ωστόσο όμως, όποτε ο Δίας βρίσκεται στον Σκορπιό συνεχίζει να έχει Κυρίαρχο ρόλο, εφόσον ο Πλούτωνας βρίσκεται σε άλλον Αστερισμό. Δηλαδή, ακόμη κι αν Δίας και Άρης βρίσκονται μαζί στον Σκορπιό, "το πάνω χέρι" συνεχίζει να το έχει ο Δίας !!.
Το ίδιο συμβαίνει όταν ο Δίας διανύει τους Ιχθύες. Δηλαδή έχει Κυρίαρχο ρόλο. Σε περίπτωση που στους Ιχθείς βρίσκεται ο Κυβερνήτης τους ο Ποσειδώνας, τότε υπάρχει ισοδυναμία. 
 
       Ο Δίας όπως και ο Κρόνος, θεωρούνται οι πιο ισχυροί Πλανήτες, που έχουν τη δύναμη να απορροφούν τα επικίνδυνα για την Γή διαστημικά αντικείμενα, ή ακόμη και να τα απωθούν έξω από το Ηλιακό μας Σύστημα. Ως παράδειγμα αναφέρω ένα απ’ τα Φαινόμενα, που η είδηση του έκανε τον γύρο του κόσμου:
 
<< Ο Δίας λειτούργησε ως ασπίδα προστασίας για τον Πλανήτη μας, μπαίνοντας ανάμεσα στη Γή και έναν απειλητικό κομήτη. Και συγκεκριμένα αναφέρομαι στον κομήτη «Shoemaker Levy 9» που προσέκρουσε στο Πλανήτη Δία. Έπεσε στην επιφάνεια του Δία με τόση ορμή, που άνοιξε μία τρύπα ίση με τον Ειρηνικό Ωκεανό !! 
Για την ακρίβεια δεν ήταν ένα κομμάτι, αλλά 21 θραύσματα αυτού του κομήτη, που έπεσαν πάνω στην επιφάνεια του Δία σε διάρκεια 6 ημερών. Οι επιστήμονες της ΝΑSA εκτιμούν πως εάν ο κομήτης δεν συναντούσε εμπόδιο στην πορεία του (τον τεράστιο όγκο του Δία), το βέβαιο είναι ότι θα έπεφτε πάνω στη Γή, καταστρέφοντας μισό ημισφαίριο αυτής, καθώς μάλιστα κινούνταν με ταχύτητα 60 χλμ. το δευτερόλεπτο > > !! 
 
* * Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δίας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στα δεδομένα της Αστρονομίας, κάτι που αρχικά τρόμαξε διότι κινήθηκε εκτός των ορίων των Φυσικών Φαινομένων, αλλάζοντας ένα μήνα ενωρίτερα απρόβλεπτα την πορεία του !!.
 
 
Ο Κρόνος όπως και ο Δίας, “κέρβεροι” της Συμπαντικής Δικαιοσύνης
 
Ο Κρόνος γκρεμίζει αλλά μόνο ό,τι φθείρει ~ ενώ ο Δίας αστράφτει και βροντά, μόνο όταν κλονίζονται οι ηθικές αξίες:
 
Κυβερνήτης Κρόνος: 

Ο Κρόνος εκφράζει την έμφυτη εξέλιξη του ανθρώπου μέσω του νού, επομένως, κινεί τα νήματα μέσω της νοημοσύνης μας:
 
        Και όντως, ο Κρόνος είναι ο επιβλητικός Πλανήτης που απαιτεί, να αξιοποιεί ο άνθρωπος την ελεύθερη βούληση του, χρησιμοποιώντας την νοημοσύνη του. Θεωρείται ο Πλανήτης του Πεπρωμένου διότι μάς φέρνει αντιμέτωπους με το άγνωστο, ώστε να κεντρίσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Αλλά καθώς οι παρεμβάσεις του δεν είναι πάντα  επιθυμητές για εμάς, έχουμε την εντύπωση ότι «μας τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια» σε ανύποπτους χρόνους !!.
 
Φημολογείται ότι ο Κρόνος έχει σχέση με τον πόνο, την θλίψη, την καθυστέρηση, την άρνηση, τον χωρισμό, και την σκληρή εργασία. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι, ο Κρόνος μπορεί όντως να πυροδοτήσει όλες αυτές τις καταστάσεις, ο σκοπό του όμως είναι, τα άτομα που επιδιώκουν να βρουν το βαθύτερο νόημα αλλά και τον ανώτερο σκοπό της ζωής τους, να μάθουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους φέρνει. Ο Κρόνος δηλαδή, φέρνει το άτομο αντιμέτωπο με εμπόδια, ώστε να το οδηγήσει στην διαδικασία της αποδέσμευσης και της απελευθέρωσης του απ’ τα αυτοκαταστροφικά του πρότυπα – να απεγκλωβιστεί από την στασιμότητα – να μάθει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
 
Επίσης η αλήθεια είναι πως εάν αντισταθούμε στην καθοδήγηση του Κρόνου, μπορεί να αποδειχτεί αυστηρός δάσκαλος, και τα μαθήματα του να μας φανούν σκληρά. Η αντίσταση στην υπερπήδηση ενός εμποδίου, όντως μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την επαναφορά ξανά και ξανά της ίδιας επίπονης κατάστασης, έως τελικά, να πετύχουμε την  βαθύτερη κατανόηση και επίγνωση του εμποδίου, ώστε να γίνουμε αρκετά δυνατοί για να το ξεπεράσουμε.
Εάν δηλαδή, είμαστε πρόθυμοι να αναλογιστούμε τους λόγους που ο Κρόνος μάς φέρνει αντιμέτωπους με ανεπιθύμητες εμπειρίες, τότε, μπορούμε να διακρίνουμε πολύ πιο γρήγορα το βαθύτερο αίτιο πίσω από αυτήν την εμπειρία. Έτσι η κατανόηση αυτού του βαθύτερου σκοπού, αρχίζει να μας δίνει την λύση για το πρόβλημα μας. Και τότε ο Κρόνος μας δίνει την έμπνευση – την υπομονή – την επιμονή – και το ψυχικό σθένος, όχι μόνο για να απελευθερωθούμε από το πρόβλημα, αλλά και να βελτιώσουμε θεαματικά την ποιότητα της ζωής μας.
 
Ως Πλανήτης Ιατρός του Χρόνου, όπως ορθά οι αρχαίοι μας πρόγονοι τον χαρακτήριζαν, επειδή με την πάροδο του χρόνου, οι πικρές στιγμές και οι δυσκολίες μας ξεχνιούνται. Όλοι συμφωνούμε στο γεγονός ότι, ο καλύτερος γιατρός για τα σωματικά όπως και  ψυχικά μας τραύματα είναι ο χρόνος. Και τότε οι εμπειρίες μας, μάς κάνουν ολοένα και πιο σοφούς. Βέβαια, είναι λογικό η συμπεριφορά του συχνά να μας μπερδεύει, διότι κατά την διάρκεια της παραμονής του στον κάθε διαφορετικό Αστερισμό, οι γεγονότα διαφοροποιούν τις προτεραιότητες μας.

Στην ουσία όμως, ο Κρόνος δεν είναι αυτός που ευθύνεται για τις ανατροπές, ούτε ο ρόλος του αλλάζει. Απλά ..  για να μην συνεχίζουμε με την ίδια λανθασμένη τακτική, ο Κρόνος “συγχωνεύεται” με την δυναμική του κάθε Αστερισμού που το φιλοξενεί, και έτσι, μάς δημιουργεί μια διαφορετική οπτική από αυτήν που είχαμε, δίνοντας μας έτσι νέα κίνητρα. 
 
Γενικό συμπέρασμα:
Ο Κρόνος γκρεμίζει ό,τι φθείρει – ό,τι δεν έχει γερά θεμέλια – ό,τι δεν έχει ηθική, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε μια νέα υγιή αρχή !!
Και αν με ρωτάτε.. τέλη του 2025 θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα και όλες τις απαντήσεις για όσα προηγήθηκαν μέσα στην τελευταία πενταετία. Τότε.. όταν ο ιός που προκάλεσε την Πανδημία θα ανήκει στην ιστορία, όπως η Πανούκλα – Χολέρα – Λέπρα κ.ά.    
 
 
Κυβερνήτης Δίας

Ο Δίας εκφράζει το ψυχοδυναμικό πεδίο του ανθρώπου, επομένως, κινεί τα νήματα μέσω της ψυχοσύνθεσης μας:
 
       Όντως, ο Δίας είναι ο Πλανήτης που μέσω της ψυχοσύνθεσης κινεί τα νήματα μας. Είναι αυτός που μας κάνει πιο ευαισθητοποιημένους σε ότι αφορά θέματα υγείας, καθώς ο Δίας έχει την γενική κυριαρχία στο αίμα, στην αρτηριακή κυκλοφορία, στο ηπατικό σύστημα και τους μηρούς.
 
Θεωρείται ο μεγάλος πνευματικός δάσκαλος του Ζωδιακού Κύκλου, που μας δίνεται σαν δώρο στην ευκολία. Δηλώνει ευημερία και φιλανθρωπία, είναι καλός αγωγός της τύχης.
 
Ο Δίας σχετίζεται με την τιμιότητα, την γενναιοδωρία και την επιτυχία, όπως και με την υψηλότερη εκπαίδευση, φιλοσοφία, θεολογία και νομολογία. Γι’ αυτό άλλωστε, καθώς αντιπροσωπεύει την θρησκεία, τις ηθικές και πνευματικές αξίες, και την δικαιοσύνη, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον Δία να ευνοήσει τις όποιες δόλιες προθέσεις και τους ανέντιμους στόχους μας. Εκεί, τον βρίσκουμε απέναντί μας. Απεχθάνεται επίσης, την λαιμαργία, την υπερβολή, την υπερτίμηση δυνάμεων (λεονταρισμούς).. με την κυριολεκτική αλλά και μεταφορική τους έννοια όλα τα παραπάνω.

Σε όποιον Αστερισμό (Ζώδιο) και να βρίσκεται ο Δίας, πάντα ευνοεί την δημιουργική επέκταση μας, όπως και την διατήρηση των πνευματικών και φυσικών επιπέδων μας, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτόν τα θετικά στοιχεία, που ασφαλώς διαθέτει ο κάθε Αστερισμός ως κύρια χαρακτηριστικά του. Και έτσι, πάντα μα πάντα, μάς δείχνει τον δρόμο για να εξελιχθούμε, όταν μάλιστα πρόκειται οι στόχοι μας να αυξήσουν το ηθικό και νοητικό μας επίπεδο.

 
Ακόμη. Ο Δίας υποστηρίζει την ευημερία ατόμων μετά το 40ο έτος της ηλικίας τους, κι αυτός είναι ένας απ’ τους λόγους που αρκετοί από εμάς στη μέση ηλικία μας, στα ξαφνικά, ανακαλύπτουμε νέα ταλέντα μας και πρόσθετες ικανότητες μας. Πράγματι, ο Δίας έχει την τάση να οδεύει το άτομο προς την επιτυχία, γι’ αυτό εξάλλου δίνει αρκετές ευκαιρίες γι’ αυτόν τον σκοπό, αρκεί το άτομο να τείνει προς ενδιαφέροντα που είναι δημιουργικά. Και τότε,  διαφυλάσσει και προστατεύει την καλοπέραση του ατόμου.
Είναι λοιπόν της άποψης ότι, «η τύχη ευνοεί όποιον Θεό ευγνωμονεί» !!  
 

Κρόνος σε συνδυασμό με τον Δία μαζί στον ίδιο Αστερισμό .. κάθε περίπου 12 - 13 χρόνια

    Ο Δίας χρειάζεται 12 περίπου χρόνια για να διανύσει όλους τους Ζωδιακούς, ενώ ο Κρόνος μένει για 3 περίπου χρόνια στον καθένα από αυτούς. Αυτό σημαίνει ότι ο Δίας συναντά τον Κρόνο εκ’ νέου στον επόμενο Αστερισμό που τον είχαν συγκατοικήσει μαζί στον προηγούμενο κύκλο του.
* * Τα παραπάνω σημαίνουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, αναμενόμενο είναι να αναθεωρούμε, καθώς πολλές απόψεις και πεποιθήσεις αλλάζουν, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
 
Στην ουσία, λειτουργούν αρμονικά μαζί. Αλλά επειδή κάποιες φορές, οι αντιλήψεις μας γύρω από τα προσωπικά μας θέλω (υποκειμενικά, ανθρώπινο κι αυτό), μάς κρατούν δέσμιους σε καταστάσεις που μας φθείρουν ακόμη περισσότερο, το βέβαιο είναι ότι ο συνδυασμός Κρόνος και Δίας στον ίδιο Ζωδιακό Αστερισμό, μάς αναγκάζουν να μπούμε στην διαδικασία να αξιολογήσουμε τις καταστάσεις κι από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι εξελίξεις εκπλήσσου.. ωστόσο στο τέλος διαπιστώνουμε «ουδέν κακόν αμιγές καλού» !!
 
Κατά το έτος επομένως που συναντιούνται ώστε να “συμπορεύονται” οι δυνάμεις τους (η ορολογία είναι Σύνοδος Πλανητών), το γενικότερο αποτέλεσμα είναι να μαθαίνουμε, να μην επαναπαυόμαστε με θεωρητικά επιχειρήματα, αλλά να αναζητάμε έμπρακτες λύσεις.
 
Ως παράδειγμα: Κρόνος και Δίας μαζί στον Αιγόκερω:  
 
* * Κρόνος κατά το 3ο έτος στον Αιγόκερω ως Κυβερνήτης του ~ εισέρχεται και ο Δίας = μαζί επομένως όλο το 2020:  
Αν λάβουμε ως παράδειγμα την θέση τους στον φιλόδοξο Αιγόκερω = θα υπάρξουν νέες ιδέες και εφαρμόσιμες λύσεις, για οτιδήποτε αφορά επικοινωνιακά, εκπαιδευτικά, οικονομικά και επαγγελματικά κολλήματα. Ωστόσο λόγω του Αιγοκερίσιου «εγώ» (όπως προείπα), πιθανόν να αντιμετωπιστούν με υποκειμενικότητα κάποια ανεπιθύμητα μέτρα, όπως όμως και να αυξηθεί το παραεμπόριο !!
 

* * Κρόνος και Δίας στο 2021 στον Υδροχόο .. η πολύκροτη Σύνοδος τους !!
 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ των δύο Τιτάνων ανήμερα του Χειμερινού Ηλιοστασίου 21 Δεκεμβρίου 2020:
Ο Κρόνος και ο Δίας θα έρθουν τόσο κοντά μετά από πολλά χρόνια, που θα μοιάζει σαν να είναι ο ένας δίπλα στον άλλον !!
 
_ Ο Κρόνος ως Συγκυβερνήτης του φιλότιμου Υδροχόου, θα φέρει ως αποτέλεσμα «να μην κρυφτεί κάτω απ’ το χαλί» η όποια ελπιδοφόρα ιδέα ξεπρόβαλε στο 2020.. και συνεπώς το 2021 θα είναι η συνέχεια του 2020.
_ Ο δε Δίας θα κινεί τα νήματα, ώστε στην κάθε μας προσπάθεια να υπάρξει ευαισθητοποίηση από εξωτερικούς παράγοντες, καθώς ο Δίας δεν επιτρέπει να σβηστεί απ’ τον χάρτη η Ελλάδα. Ωστόσο τείνει την προσοχή μας, «μήπως περιμένουμε σε λάθος σταθμό το σωστό τρένο ?!».  
 
Κρόνος και Δίας συναντιούνται καθώς μετακινούνται μαζί στο Υδροχόο, από τέλη του 2020 μαζί στο 2021 .. ως τέλη του 2021 όπου ο Δίας αποχωρεί:
Ενημέρωση με προβλέψεις για όλα τα Ζώδια: 

 
* * Οι επιρροές του Δία από Αστερισμούς, σύμφωνα με τις παρακάτω χρονιές ως και το 2027:
 

~ Επιρροές του Δία απ’ Λέων 2015 - 2016:
Άστραφτε και βροντούσε .. προειδοποιούσε. Ωστόσο, μέσα στην ίδια εποχή είχα δημοσιεύσει. «Όσο ο Δίας θα βροντά και θα αστράφτει, για όσο ο Κρόνος το σενάριο θα γράφει, και εφόσον η Σελήνη πάντα το συνυπογράφει .. η Ελλάδα δεν θα πάψει να θεωρείται «ο ομφαλός της Γής» !!   
 
~ Επιρροές του Δία απ’ την Παρθένο 2015 - 2016:
Έστρεψε την προσοχή μας προς οποιαδήποτε ταλέντα μας ή “εμπορεύσιμα” ενδιαφέροντα μας, ώστε να τα αξιοποιήσουμε ως οικονομική μας στήριξη.
 
~ Επιρροές του Δία απ’ στον Ζυγό 2016 - 2017:
Ευνόησε τις σταθεροποιήσεις σχέσεων, τις συμβιώσεις, τους γάμους, και σημειώθηκε αύξηση στις γεννήσεις παιδιών. Στις προτεραιότητες του ήταν η Δικαιοσύνη, καθώς «ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο».
 
~ Επιρροές του Δία απ’ στον Σκορπιό 2017 - 2018:
Το δίδαγμα του Δία απ’ τον Σκορπιό είναι, «πριν πράξω σκέφτομαι, πριν αναλωθώ φεύγω» !! Κι αν δεν το έχουμε εμπεδώσει ακόμα, στην συνέχεια διαπιστώνουμε ότι, «ο καθένας μας θερίζει ότι έχει σπείρει» !!.
 
~ Επιρροές του Δία ως Κυβερνήτης του Τοξότη, έως 2.12.2019:
Ο φιλελεύθερος Τοξότης υποδέχεται τον Κυβερνήτη του Δία μετά από 11 και κάτι χρόνια, ως ανεπιθύμητο επιτηρητή. Ωστόσο, φανταστείτε τον Δία να δαμάζει ένα άγριο άλογο.. εξασφαλισμένη η επιτυχία του Δία !!.
 
~ ~ Μέσα στο έτος 2019 διακρίνουμε όλες τις θετικές πλευρές του Δία, που είναι η γενναιοδωρία, η αισιοδοξία, η πίστη, η σοφία, η αρμονική συνύπαρξη, και η επιθυμία για βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Δαμάζει την τάση προς την φιλελευθερία και ανεξάρτητη πορεία, διότι αναμένονται δύσκολες μέρες.
Ωστόσο, συναντώντας τον Κρόνο στον Αιγόκερω, το 2020 είναι το έτος, «ό,τι φθείρει θα γίνει παρελθόν, μάς αρέσει δέν μάς αρέσει» .. και αυτό θα μάς γίνει ξεκάθαρα αντιληπτό στο 2023.
 
~ Επιρροές του Δία απ’ τους Ιχθείς (ως Συγκυβερνήτης), συγκατοικώντας με τον Κυβερνήτη τους τον Ποσειδώνα από 29.12.2021 έως 20.12.2022 .. φροντίζει να «σπάει ο διάολος το πόδι του» και η αλήθεια για την παραπλάνηση όσο και την παραπληροφόρηση, ξεφυτρώνει κάτω απ’ το χαλί !!
 
~ Επιρροές του Δία απ’ στον Κριό από 20.12.2022, έως τον Δεκέμβριο του 2023 .. στρέφει την προσοχή μας προς τα "κεκτημένα" μας, καθώς το 2023 είναι η χρονιά που χαρακτηρίζεται ως «μονόδρομος, αναγκαστική συνεργασία» !!  
 
~ Επιρροές του Δία απ’ τον Ταύρο στο 2024, όπου θα συγκατοικήσει με τον Ουρανό.. ώστε να γίνουν αρκετά ξεκαθαρίσματα, που θα αφορούν δημόσιους και κρατικούς φορείς – εικονικές εταιρίες – συναλλαγές κάτω απ’ το τραπέζι.. αλλά θα επεκταθεί και στην προσωπική μας ζωή.
   
~ Επιρροές του Δία απ’ στους Διδύμους στο 2025 .. θα μας ωθήσει να κοστολογήσουμε και την άλλη όψη του νομίσματος, καθώς το πολύ καλό δεν είναι πάντα αληθινό.
 
~ Επιρροές του Δία απ’ τον Καρκίνο στο 2026.. η πίκρα των τελευταίων ετών θα ξεχαστεί, το μοιρολόι μας θα δικαιωθεί, θα αντικρίζουμε τα θεμέλια μια νέας εποχής. 
 
* * Τέλη του 2026 όπου θα φτάσει στον πύρινο βασιλιά Λέων, στο 2017 θα αρπάξει την μερίδα του λέοντος, για αποδείξει ότι,  «δίχως Ελλάδα δεν θα υπήρχε Ήπειρος με το όνομα Ευρώπη» !!   
 
 
* * Οι επιρροές του Κρόνου από Αστερισμούς, σύμφωνα με τις παραπάνω χρονιές ως και το 2028:
 

~ Ο Κρόνος απ’ τον Τοξότη, από αρχές του 2015 έως 21.12.2017:
Η θέση του αυτή σήμαινε για όλους εμάς η αρχή ευρύτερης αναζήτησης – ευημερίας - δυνατότητας υλοποίησης των στόχων μας - ψυχικής ανάκαμψης – ισορροπημένης προσωπικής ζωής. 
 
~ Κρόνος απ’ τον Αιγόκερω του οποίου είναι Κυβερνήτης, έως 16 Δεκεμβρίου του 2020:
Το δίδαγμα θα είναι: «τίποτα δεν μας χαρίζεται - κερδίζεται όμως με κόπο και με την πάροδο του χρόνου». 
Σχετικά με τον τελευταίο χρόνο μαζί με τον Δία στον Αιγόκερω, προαναφέρω.
 
~ Κρόνος απ’ τον Υδροχόο του οποίου είναι Συγκυβερνήτης, έως 7.3.2023:
Σχετικά με τον πρώτο χρόνο μαζί με τον Δία στον Υδροχόο, προαναφέρω.
Μια παροιμία λέει, «αν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, θα πάει το βουνό στον Μωάμεθ» .. και αυτό ακριβώς θα κάνει ο Κρόνος, μετά από σχεδόν 9 χρόνια σε Αστερισμούς που διοικεί. Δηλαδή το αποτέλεσμα θα δείξει ότι, εκείνος έκανε ό,τι δεν κάναμε εμείς για εμάς .. αλλά αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου !!. 
 
~ Κρόνος απ’ τους Ιχθείς έως 13.2.2026 .. όπου  συναντά τον Κυβερνήτη τους τον Ποσειδώνα.  
Δηλαδή εισέρχεται με την Ονειροπόλα Πανσέληνο του Μαρτίου, και θα συγκατοικήσει με «τον άρχοντα στην χώρα του ονείρου» για τα επόμενα σχεδόν 3 χρόνια

Στην συνέχεια με λίγες μέρες διαφορά αρχές του 2026, θα αναχωρήσουν για να εγκατασταθούν και πάλι μαζί Κρόνος με τον Ποσειδώνα στον Πύρινο Κριό.

Από την θέση του αυτή ο Κρόνος βοηθά στο έπακρον για να αναρριχηθούν όσοι “δεν λιγοψυχούν στην ανηφόρα”.. όμως, έως το 2026, Κρόνος και Ποσειδώνας μαζί στον Αστερισμό του ονείρου, θα βιώσουμε αυτό που εννοεί η λαϊκή ρήση «μιά στο καρφί και μιά στο πέταλο».. διότι για να βγούν τα όνειρα αληθινά, θα πρέπει να πασχίσουμε με πράξεις και να αποδεχθούμε το τίμημα !!

Για τα επόμενα 3 χρόνια ο Κρόνος στον Ταύρο απ' το Φθινόπωρο του 2028 ώς και τέλη του 2030 .. «θα πρέπει να ζεύσουμε τα βόδια για να οργώσουμε ώστε να σπείρουμε, ωστόσο πλούσια η σοδιά μας και καλοπληρωμένη η κάθε οκά» !!

 
* * Τα Δώρα του Δία προς όλα τα Ζώδια, αναλόγως σε ποιόν Αστερισμό βρίσκεται:
 
 
ΔΙΑΣ στον ΚΡΙΟ:
Για όλους είναι χρονιά με ευκαιρίες ανόδου, επαγγελματικών και κοινωνικών επιτυχιών. Βελτίωση των όποιων οικογενειακών ζητημάτων. Υποστήριξη από άτομα “εξουσίας”. Ευκολία στην διαχείριση των υποχρεώσεων, αρκεί να γίνονται σωστοί υπολογισμοί. Δίνονται ευκαιρίες για ουσιαστικές γνωριμίες στον επαγγελματικό χώρο, και για καλύτερη οργάνωση της προσωπικής ζωής. Στον έρωτα κυριαρχεί η λογική.
 
ΔΙΑΣ στον ΤΑΥΡΟ:
Σταθερότητα στα ζητούμενα της σεξουαλικής ζωής ή της συντροφικότητας. Ταξίδια, έρωτες, γνωριμίες, ωραίες εμπειρίες, όλα τα σενάρια παίζουν. Ωστόσο το διάβασμα και η μελέτη είναι το κλειδί που ανοίγει όλους τους ορίζοντες, και προσφέρει επιτυχίες σε σπουδές, σε επαγγελματική άνοδο κ.λ.π. Εύνοια για δημιουργία οικογένειας, διευκόλυνση σε πρακτικά θέματα. Στα οικονομικά έξοδα προσοχή.
 
ΔΙΑΣ στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ:
Η ζωή μας αποκτά νέο νόημα. Ενίσχυση οικονομική μέσω τρίτων, ή διευκολύνσεις σε θέματα εφορίας, ασφαλειών, δανείων, επενδύσεων, χορηγιών, επιδοτήσεων, υποτροφιών κλπ. Ωστόσο επιβάλλεται βαθύτερη κατανόηση του εσωτερικού μας κόσμου, και περισσότερος έλεγχος της συμπεριφοράς μας εάν δεν θέλουμε να αμφιβάλουν για τις προθέσεις μας. Και εννοείται ότι δεν βγαίνουν σε καλό διπλές ερωτικές σχέσεις.
 
ΔΙΑΣ στον ΚΑΡΚΙΝΟ:
Έρχονται καλοπροαίρετοι άνθρωποι στην ζωή σας. Έτος ευχάριστων εξελίξεων στις σχέσεις (όπως γάμοι, εγκυμοσύνες), ευκαιρίες για βελτίωση της κοινωνικής ζωής. Ευνοείται η ανάπτυξη νέων σχέσεων αλλά και συνεργασιών. Ωστόσο θα πρέπει να αναπτυχθεί και το αίσθημα της ευγνωμοσύνης γι’ αυτά που μας δίδονται απ’ την ζωή, και να ανταποδίδουμε στους άλλους αυτά που λαμβάνουμε .
 
ΔΙΑΣ στον ΛΕΩΝ:
Έτος όπου υπάρχει εύνοια και οικονομικές απολαβές σε ό,τι έχει σχέση με προϊόντα από ζώα και την παραγωγή ή καλλιέργειες γενικότερα. Καλυτέρευση σε θέματα που απασχολούν την υγεία, και επιτυχημένες θεραπείες. Επαγγελματικές επιτυχίες σε καινοτόμα ανοίγματα, βελτιώσεις στις όποιες συνθήκες εργασιακές, αλλά και της καθημερινότητα μας (χρόνος για τον εαυτό μας, αισθηματική ζωή), αρκεί να αποβληθεί η απαισιοδοξία.
 
ΔΙΑΣ στην ΠΑΡΘΕΝΟ:
Τύχη σε ό,τι αφορά παιδιά και οικογένεια, όπως και επιτυχία σε ερωτικές σχέσεις. Ευκολίες στην διαχείριση σε ό,τι αφορά γραφειοκρατικά ή περιουσιακά θέματα. Ευκαιρίες για περισσότερη δημιουργικότητα που μπορεί να έχει και οικονομικό κέρδος, όπως όμως και ευκαιρίες για διακοπές αναψυχής ή ταξίδια. Ωστόσο, η αυτοπεποίθηση είναι αυτή που θα φέρει όλα τα θετικά στην πόρτα μας.
 
ΔΙΑΣ στον ΖΥΓΟ:
Έτος δικαίωσης και απαλλαγής δυσάρεστων καταστάσεων. Ανάκτηση των δυνάμεων μας, βελτίωση της ψυχολογίας και της ισορροπία μας. Περισσότερη βοήθεια από άτομα του στενού μας περιβάλλοντος. Εύνοια σε θέματα ακινήτων αλλά και επενδύσεων. Ευκολία σε επιθυμητή μετακόμιση ή μια ωραία ανακαίνιση. Τα συναισθηματικά μας συνδυάζονται με διασκέδαση και ωραίες στιγμές. Ωστόσο προσοχή, μην κάνουμε σε άλλους αυτό που δεν θέλουμε να κάνουν σε εμάς.
 
ΔΙΑΣ στον ΣΚΟΡΠΙΟ:
Ο Δίας δεν λέει όχι σε παθιασμένους έρωτες, νέες γνωριμίες, ολιγοήμερα ταξιδάκια. Δημιουργεί την ευκολία στις σχέσεις με αδέρφια και στενούς συγγενείς, σε ό,τι αφορά κοινά ζητούμενα μας και τακτοποιούνται. Εύνοια στην αγορά οχήματος ή διαφόρων συσκευών, τιμές ευκαιρίας. Ευκαιρίες επίσης για σεμινάρια, και για όποια μελέτη μας εξελίσσει. Επιβάλλεται ωστόσο να διατηρηθούν οι ηθικοί μας φραγμοί, και μην εθελοτυφλούμε όταν οι συμπεριφορές μας ζημιώνουν άλλους.
 
ΔΙΑΣ στον Αστερισμό που Κυριαρχεί, στον ΤΟΞΟΤΗ:
Ο ευεργέτης Κυβερνήτης του πύρινου Αστερισμού του Τοξότη, φροντίζει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να ευεργετηθούν τα οικονομικά μας. Αναμένεται έτος με περισσότερα εισοδήματα, με επιτυχημένες αγορές ή καλές πωλήσεις. Πυροδοτεί την ανάκτηση της αυτοεκτίμησης μας, είναι αυτή είναι που θα αυξήσει την αίσθηση της ικανοποίησης για την προσωπική μας ζωή. Εννοείται ότι ευνοούνται οι στόχοι μας.. αρκεί να μην στοχεύουμε από απόσταση που δεν θα τους φτάσουν τα βέλη μας.
 
ΔΙΑΣ στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ:
Πολύ σημαντική χρονιά όταν ο Δία βρίσκεται στον Αστερισμό του φιλόδοξου Αιγόκερου, καθώς φέρνει επιτυχία στα όποια ξεκινήματα ή σε έρευνες, που απαιτούν ιδιαίτερες τεχνικές ή ακαδημαϊκές γνώσεις. Διασφαλίζει επίσης την αναγνώριση των προσπαθειών μας, ή των δικαιωμάτων μας. Σε ό,τι μάς δίνει αίσθηση ανασφάλειας ή έλλειψης ελευθερίας επιλογών, προκαλεί εξελίξεις που οδηγούν στην απομυθοποίηση των φόβων μας. Σε προσωπικό επίπεδο, ευνοεί τις όποιες αποφάσεις μας κατόπιν ωρίμων σκέψεων, ωστόσο θέλει προσοχή στις πρωτοβουλίες μας, διότι για τις όποιες τυχών λανθασμένες επιλογές μας, επιβάλλεται η αναγνώριση των ευθυνών μας.
 
ΔΙΑΣ στον ΥΔΡΟΧΟΟ:
Δεν είναι τόσο προβλέψιμος, σε ό,τι αφορά τον τρόπο που θα ενεργήσει. Ωστόσο το αποτέλεσμα είναι τελικά επιτυχαίνει την ψυχολογική βελτίωση μας, σε σημαντικό βαθμό. Διευρύνει το πνευματικό μας επίπεδο, αυξάνοντας την αίσθηση της ολοκλήρωσης. Συμβάλει στο αίσιο κλείσιμο θεμάτων, που μας απελευθερώνουν απ’ το στενάχωρο παρελθόν. Σε προσωπικό επίπεδο, επιδιώκει την αισθηματική ολοκλήρωση και ανακούφιση. Όμως, για να μας δωρίσει όλα τα παραπάνω, θα μας φέρει πρώτα αντιμέτωπους με εμπειρίες, που θα μας γίνουν διδάγματα.
 
ΔΙΑΣ στους ΙΧΘΕΙΣ ή ΙΧΘΥΕΣ ως Συγκυβερνήτης:
Ως Συγκυβερνήτης τους, μάς επιτρέπει όνειρα και οράματα που αναπτερώνουν την ελπίδα. Καθώς όμως συνήθως υπερβάλουμε, μέσα σε αυτό το έτος φέρνει έτσι τα πράγματα, που θα χρειαστεί να συχνά πυκνά να κάμνουμε την ενδοσκοπική μας. Ωστόσο, φέρνει άφθονη τύχη στα ζητούμενα μας. Έρχονται νέοι αξιόλογοι άνθρωποι στην ζωή σας, διευρύνει τον κοινωνικό μας κύκλο ώστε να διευκολυνθούμε μέσω των γνωριμιών τους, ξεδιπλώνονται νέα επαγγελματικά πλάνα, και γενικότερα βλέπουμε να υπάρχει οικονομική εύνοια. Σε προσωπικό επίπεδο, δεν λείπουν οι  ωραίες στιγμές με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Τα ερωτικά πάνε θαυμάσια .. ωστόσο η επιτυχία βρίσκεται στην αποδοχή της πραγματικότητας.  
 
 
* * Η υποστηριχτική όψη του Κρόνου για όλα τα Ζώδια, ασχέτως σε ποιόν Αστερισμό βρίσκεται:
 
 

* * Το θετικό πρόσωπο του Κρόνου, το βλέπουν πρώτα τα Ζώδια της Φωτιάς (πύρινη ενέργεια – Κριοί Λέοντες και Τοξότες), παρότι δεν το βλέπουν διότι εύκολα τους καταβάλουν οι απογοητεύσεις, απ’ τις δυσκολίες που τυχών βιώνουν. Ωστόσο πάντα θα έχουν αρκετή “συμπτωματική διευκόλυνση” στην διαχείριση βασικών θεμάτων της ζωής τους, που σχετίζονται με τις όποιες επαγγελματικές δραστηριότητες, νέα ξεκινήματα, θέματα οικογένειας, σπουδές,  μετακινήσεις.. αρκεί να μάχονται δυναμικά.
 
* * Τα Ζώδια του Αέρα (αέρινη δύναμη – Δίδυμοι, Υδροχόοι και Ζυγοί), θα έχουν πάντα εύστοχες ιδέες για να διατηρούν την επιθυμητή σταθερότητα σε ότι αφορά την προσωπική τους ζωή, για την αντιμετώπιση αμφιταλαντευόμενων καταστάσεων, για να αντιλαμβάνονται γρήγορα τις νέες ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα, ακόμη και για να δημιουργούν συνθήκες που θα τους επιτρέπουν να αναδείξουν τα ταλέντα τους. Ειδικά οι Υδροχόοι, ανταμείβονται πάντα για το φιλότιμο τους.
 
* * Τα Ζώδια του Νερού (υδάτινη αναζωογόνηση – Ιχθείς, Καρκίνοι και Σκορπιοί), έχουν πάντα την έγκριση του Κρόνου για να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες τους, αρκεί να μην είναι υπερβολικά ονειροπόλες - άπιαστες. Ευνοεί πάντα για να δημιουργηθούν ενδιαφέρουσες κοινωνικές γνωριμίες, και μέσω αυτών διδακτικές εμπειρίες. Και επιπλέον τους ωθεί να στρέψουν την προσοχή τους προς νέα επαγγελματικά ενδιαφέροντα, εφόσον έτσι πρόκειται να ανακάμψουν οικονομικά.
 
* * Την μεγαλύτερη εύνοια για βελτιώσεις στην ζωή τους την έχουν τα Ζώδια της Γής (καρποφόρα ενέργεια – Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι), αρκεί την κατάλληλη στιγμή να αρπάζουν την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά. Εφόσον την εκμεταλλευτούν, δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην τακτοποίηση περιουσιακών και γραφειοκρατικών θεμάτων τους, στην απαλλαγή τους από στενάχωρες υποχρεώσεις, όπως και στην δρομολόγηση αλλαγών στην προσωπική τους ζωή, ειδικότερα οι Αιγόκεροι.
 
 
* *  Όλοι οι Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, Κυβερνήτες:
 
~ ~ Κάθε Πλανήτης εκφράζει μία δύναμη ή μια αρχή, η οποία σε συνδυασμό με την θέση άλλων Κυριάρχων Πλανητών, επηρεάζει αναλόγως όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς. Κυρίως, όταν βρίσκεται σε αυτόν που Κυριαρχεί:
Αναλυτικά, διευκρινήσεις για τον κάθε Πλανήτη χωριστά, και οι ερμηνείες των Αστερισμών που Κυβερνούν .. διαβάστε το σχετικό άρθρο μου: 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/01/blog-post_40.html

 
ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
 
ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ: συχνό Πλανητικό Φαινόμενο, εκτός του Ηλίου και της Σελήνης
 
     Σε ότι αφορά, τα χρονικά διαστήματα που αναφερόμαστε στην ανάδρομη πορεία των Πλανητών, δεν σημαίνει ότι “πηγαίνουν με την όπισθεν”, ούτε ότι μετακινούνται αυθαίρετα σε ανύποπτο χρόνο. 
Απλά.. ο όρος αυτός χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που οι Πλανήτες παρουσιάζουν φαινομενικά ανάποδη κίνηση σε σχέση με την Γή.
Δηλαδή, όπως τους παρατηρούμε από την Γή, δίνουν την εντύπωση πως περιστρέφονται προς τα πίσω – ανάποδα. Ασφαλώς όμως δεν αλλάζουν όντως κατεύθυνση πορείας.. ασχέτως που τα συμπαντικά αυτά φαινόμενα, χρησιμοποιούνται ως “τροφή” για την αστρολογία.
 

Ωστόσο, όταν ένας Πλανήτης βρίσκεται σε φαινομενική ανάδρομη πορεία, πάντα κάτι έχει να μας “επιστρέψει”, ή να μας δώσει “πίστωση χρόνου” για να επανορθώσουμε !!.

~ ~ Αναλυτικά για τον κάθε Πλανήτη χωριστά, και σύμφωνα σε ποιόν Αστερισμό παρουσιάζεται το Φαινόμενο.. Ενημερωθείτε:
* * Οι ερμηνείες των επιρροών των Ανάδρομων Πλανητών ανά χρονικά διαστήματα:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2022/09/blog-post.html
 
 
 
~ ~ Κλείνοντας, διευκρινίζω (όπως πάντα) ότι δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με την αστρολογία, ούτε κάν’ με την μαντεία, κι αυτό μου επιτρέπει να μοιράζομαι μαζί σας τις μελέτες μου, ανάλογα με την κρίση μου και τον ελεύθερο χρόνο μου, πάντα αφιλοκερδώς.
Η ευστοχία μου δεν οφείλεται βεβαίως απλά στην διαίσθηση, αλλά σε πολύπλευρες και πολύχρονες μελέτες πολλών ωρών. Και επειδή πιθανόν να έχουν ορισμένοι την απορία, πώς συνάδει το αντικείμενο μου με την αστρολογία, απαντώ ότι: Η κατανόηση της σχέσης μας με το Σύμπαν, είναι ακόμη ένα εργαλείο για την βαθύτερη Ψυχανάλυση – Ψυχοερεύνηση του κάθε ατόμου.     
 
 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου