Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

*Ο ορισμός της Μελλοντολογίας, ως Πολυεπιστημονικός τομέας*



Υπάρχει λανθασμένη εντύπωση σχετικά με την έννοια της Μελλοντολογίας, καθώς αρκετοί την συσχετίζουν με μεθόδους Μαντείας.
 
Πρόκειται για έναν επισήμως αναγνωρισμένο Πολυεπιστημονικό τομέα, όπου για το ευρύτερο φάσμα ερευνών - μελετών - πειραματισμών, είναι απαραίτητη η συμμετοχή πολλών ειδικοτήτων.  
 

Ενημερωθείτε

Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. 
Δημοσιεύω το παρόν κατατοπιστικό άρθρο μου, καθώς ο ορισμός της Μελλοντολογίας ως επιστήμη δεν είναι ευρύτερα γνωστός, γι’ αυτό και αρκετοί την σχετίζουν με τις διάφορες μορφές μαντείας (χαρτομαντεία, καφεμαντεία, χειρομαντεία κ.λ.π.), και θεωρούν Μελλοντολόγους τα διάφορα μέντιουμ, κυρίως τους επαγγελματίες.
 
Βέβαια από τα βάθη των αιώνων ακόμη, γνωρίζουμε ότι η Μαντεία ως συνώνυμη της Προφητείας ή του Χρησμού είχε ιδιαίτερη βαρύτητα για όλους τους λαούς. Οι δε απαντήσεις ήταν διφορούμενες κυρίως για δύο λόγους. Ο πρώτος διότι η “πρόβλεψη” δεν περιορίζονταν στα προσωπικά ενδιαφέροντα του ερωτώντα, και δεύτερον διότι οι έννοιες ήταν μεταφορικές διότι δεν ήταν ακόμη γνωστές οι ονομασίες αντικειμένων – λειτουργιών – καταστάσεων κ.ά. που θα εξελίσσονταν σε μετέπειτα εποχές. 
Ωστόσο στην αρχαία Ελλάδα είχε αρχίσει να αναπτύσσεται η Μελλοντολογία, ως τρόπος έρευνας για την αποκωδικοποίηση των μελλούμενων. Επανέρχομαι παρακάτω.
 
Η σύγχρονη Μελλοντολογία στον Πολυεπιστημονικό τομέα, βασίζεται στο ευρύ φάσμα μεθόδων σε συνδυασμό με την βοήθεια σύγχρονων οργάνων, όπου τα τελικά πορίσματα των μελετών – ερευνών – πειραματισμών, είναι έργο ομάδων που απαρτίζονται από ειδικότητες και επιστήμονες πολλών διαφορετικών κλάδων, τους οποίους ονομάζουμε Μελλοντολόγους.
 
Η Μελλοντολογία βεβαίως, συνεχίζει να ασχολείται με τις αποκωδικοποιήσεις Χρησμών ή Προφητειών, όπως και οτιδήποτε άλλο που ο άνθρωπος θεωρεί ως οιωνό μελλοντικών συμβάντων. Σκοπός της είναι να ερμηνεύσει την αλήθεια στα “ακαταλαβίστικα” εκείνων των εποχών, ή να απομυθοποιήσει εξωπραγματικές φημολογίες. 
 
Η Μελλοντολογία μελετά αρχαιότερους πολιτισμούς, θρησκείες, ήθη και έθιμα - φαινόμενα που ήταν ανεξήγητα κατά το παρελθόν. Όπως και μολυσματικές παθήσεις που ενδεχομένως επανεμφανιστούν στο μέλλον - Συμπαντικά ή και ακραία φυσικά Φαινόμενα που υπάρχουν ενδείξεις για να επαναληφθούν κ.ά.   
 
Η Μελλοντολογία με απλά λόγια, ασχολείται με την μελέτη των πιθανών μελλοντικών εξελίξεων ανά τον Κόσμο, ή μίας Ηπείρου, ή ενός λαού. Αλλά προκειμένου να εκτιμηθούν οι εξελίξεις στο μέλλον, εξετάζεται προηγουμένως το παρελθόν, διότι αυτό οδηγεί στα συμπεράσματα πώς φτάσαμε στο παρόν. Και σύμφωνα με τις δυνατότητες που είχαμε στο παρελθόν, σε σύγκριση με αυτές που μας δίνονται στο παρόν, εκτιμάται το μέλλον. 
Αλλά ουδέποτε ασχολείται με τα προσωπικά μελλοντικά  "ζητούμενα" ενός και μόνο ατόμου, διότι στην πορεία της ζωής ενός ατόμου συμβάλλουν πολλοί παράγοντες που διαμορφώνουν το προσωπικό του μέλλον.
Συνεπώς: 
"Το προσωπικό μας μέλλον δεν είναι ένας αναπόφευκτος μονόδρομος, ώστε να υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε πού οδηγεί" !! Τελεία και Παύλα._
 
* * Η Μελλοντολογία όντως παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω. Η Πολυεπιστημονική προσέγγιση θα σας εκπλήξει !! 

Αλλά καθώς το ολοκληρωμένο άρθρο μου βρίσκεται αποθηκευμένο στην παράλληλη ιστοσελίδα μου, ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου