Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

*Ο Αστεροειδής "Ψυχή" .. το βάλσαμο για κάθε Ψυχή*


Μεταξύ μύθου και πραγματικότητας .. 
η Ψυχή στην μυθολογία αλλά και στην Αστρονομία: 


      Αγαπημένοι μου αναγνώστες, πιθανόν να μην είναι σε όλους σας γνωστό ότι υπάρχει  αστεροειδής ο οποίος ονομάζεται επισήμως «Ψυχή» .. και μάλιστα πήρε το όνομα του απ' την αρχαιοελληνική μυθολογία, όπως σχεδόν όλα τα ουράνια σώματα και οι Αστερισμοί !! 
  
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προτείνω να ενημερωθείτε, καθώς όντως η Ψυχή παίζει κυρίαρχο ρόλο στο κέντρο του Αστρικού Κύκλου, απ’ όπου η αύρα της εκπνέει ψυχική γαλήνη και αισθηματική πληρότητα !! 

Για την Αστρονομία:

      Η Ψυχή (Asteroid16 ~ Psyche) είναι ένας αστεροειδής που ανακαλύφθηκε επίσημα στο 1852, από τον Ιταλό Αστρονόμο Annibale De Gasparis. Βάσιμες πληροφορίες λένε ότι έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για τις μελέτες του Πτολεμαίου (Πτολεμαίος Κλαύδιος 100 – 160 μ.Χ. Αστρονόμος, Μαθηματικός και Γεωγράφος), όπως και για τελετουργίες διαφόρων φυλών κατά την αρχαιότητα, μέσω των οποίων οι άνθρωποι ευελπιστούσαν στην έλξη θετικής ενέργειας.  

Ωστόσο ήδη από αρχαιοτάτων χρόνων, οι μελετητές αστρονόμοι πρόγονοι μας, ονόμαζαν «Ψυχή» το μεγάλο φωτεινό αστέρι, που ως ένας μικρός φωτεινός πλανήτης, κρυβότανε πίσω από την Σελήνη. Μάλιστα σπανίως εμφανιζόταν τις νύχτες, αλλά κατά έναν ανεξήγητο τρόπο, όποτε εμφανιζόταν, έδινε την αίσθηση ότι έλαμπε στον ουρανό απ’ άκρη - σε άκρη της Γής !!.

* * Από Αστρονομικής πλευράς, μετά την επίσημη ανακάλυψη της Ψυχής, υποστηρίζεται ότι >> αυτό ήταν το Μεγάλο Φωτεινό Αστέρι που οδήγησε τους τρεις Μάγους στην φάτνη Του Χριστού !!

Στην μυθολογία:

       Η Ψυχή ήταν μία από τις τρείς κόρες του βασιλιά της Σικελίας, τόσο πανέμορφη, που επισκίαζε την θεά Αφροδίτη. Η θεά ζήλεψε και έκανε τα πάντα για να υποφέρει η Ψυχή από έρωτα. Σημαντικό ρόλο για τον σκοπό της έπαιξε ο θεός Έρωτας, ο οποίος όμως τρυπήθηκε απ’ τα ίδια του τα βέλη και ερωτεύτηκε σφοδρά την Ψυχή.   
Κάποιοι άλλοι πολιτισμοί ‘θέλαν την Ψυχή ως την μεγαλύτερη κόρη της Σελήνης, όπου στην σπηλιά της συγκεντρώνονται τα αστεράκια που δεν ακολουθούν πλέον ζωντανές ψυχές, περιμένοντας να γεννηθούν νέοι άνθρωποι και να τους συντροφέψουν και πάλι στην πορεία τους επάνω στην Γή. 
Και κάποιοι άλλοι, πίστευαν πως όποτε εμφανίζεται η Ψυχή στον ουρανό, τότε τους στέλνεται δύναμη από πνεύματα ψυχών που έχουν αναληφθεί στο Υπερπέραν. 

Για την Αστρολογία:

       Η ιδιότητες του αστεροειδή Ψυχή, απασχόλησε αρκετούς διάσημους ερευνητές, οι οποίοι τελικώς συγκλίνουν μεταξύ τους και επιβεβαιώνουν με στατιστικές έρευνες, την επιρροή της Ψυχής στο κέντρο του Αστρικού Κύκλου, απ’ όπου τροφοδοτεί τον κάθε Αστερισμό με «συναισθηματικά ερεθίσματα». Αυτά τα απορροφούν οι εκπρόσωποι τους, ειδικά τις νύχτες με φωτεινή Πανσέληνο.. και έτσι κατ’ επέκταση, “τρέφονται” απ’ την ελιξίρια πνοή της οι ψυχές όλων μας !!

Αργότερα, οι Αμερικανοί Αστρονόμοι Lehman και Morrison, μπήκαν στην διαδικασία να αναλύσουν την επιρροή των αστεροειδών στη ζωή μας (βασιζόμενοι στις μελέτες του Πτολεμαίου, του Πυθαγόρα, ακόμη και σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του Ιπποκράτη), και έτσι διαπίστωσαν πως η Ψυχή κατέχει κυρίαρχη θέση στα ωροσκόπια των μέντιουμ και όσων διαθέτουν ιδιαίτερες ψυχικές δυνάμεις.. καθώς και στα άτομα που ασχολούνται με θέματα της ψυχής, όπως ψυχολόγοι – ψυχαναλυτές κ.ά.

Συνεπώς, η Ψυχή βοηθάει στο να ανακαλύψουμε τις ψυχικές μας δυνάμεις. Και επειδή ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο μήνα, στον μήνα των Ιχθύων, η Πανσέληνος του Μαρτίου θεωρείται «Υπερφυσική» !!

Και τέλος σύμφωνα με την Παραψυχολογία:

        Οι Ψυχικές Έρευνες (κορμός της παραψυχολογίας), μάς απέδειξαν πως ο καθένας από εμάς (μηδενός εξαιρουμένου), κρύβει μέσα του άγνωστες ψυχικές δυνάμεις, έως που κάτι θα συμβεί σε μία ανύποπτη στιγμή.. και τότε πολύ πιθανόν να τις ανακαλύψει !!.
Μάλιστα, οι μελέτες σχετικά με την ανθρώπινη φύση, δείχνουν ότι κάτω απ’ την επιφάνεια του συνειδητού και της λογικής, υπάρχουν όντως ασυνείδητες κινητήριες ψυχικές δυνάμεις, οι οποίες σε παλαιότερες εποχές (όπως στον Μεσαίωνα), όπου δεν υπήρχε δυνατότητα να εξηγηθούν επιστημονικά, χαρακτηρίζονταν ως «μεταφυσικές – δαιμονικές» !! 

** Ωστόσο, στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι:
    Ο πατέρας της ιατρικής ο Ιπποκράτης, και ο μεταγενέστερος μεγάλος γιατρός Γαληνός, αναφέρονται στις επιρροές που όντως δεχόμαστε απ’ την κίνηση Αστεροειδών σωμάτων και Πλανητών, οι οποίες συμβάλλουν ακόμη και στην ψυχική υγεία των ανθρώπων. Ο Δημόκριτος δε, παρότι δεν ήταν γιατρός, εκφέρει την ίδια άποψη σε δικές του θεωρίες.

Επομένως καταλήγουμε στο σαφές συμπέρασμα πως οι διάφορες πλανητικές επιρροές δεν καθοδηγούν τον εγκέφαλο μας σχετικά με τις επιλογές μας, αλλά οι ψυχικές διαθέσεις μας είναι αυτές που μας οδηγούν σε ανάλογες ενέργειές μας.
Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, αναμφισβήτητα υπάρχει άρρηκτη σχέση μεταξύ Ψυχής και Αστρολογίας, δίχως όμως να μπερδεύουμε τους ρόλους μεταξύ αστρολόγου και μέντιουμ, όπως και μεταξύ ψυχιάτρου και ψυχαναλυτή. 


Σημειώστε: 

Εκτός απ’ την Ψυχή, υπάρχουν και άλλοι αστεροειδείς που παίζουν τον δικό τους ρόλο στην ψυχοσύνθεση μας. Σημαντική η επιρροή τους στην Αύρα μας, όπως η Πυθία, η Λίλιθ (μαύρη σελήνη) κ.ά. στους οποίους αναφέρομαι σε άλλα άρθρα μου, και ειδικότερα ο Έρως που σύμφωνα με την μυθολογία, υπήρξε ο σύντροφος της Ψυχής. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο μου:
 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

4 σχόλια:

  1. Εκπληκτικό άρθρο, πολύ κατατοπιστικό! Ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα μόνο να σας ρωτήσω αν κάπου αναφέρεται τα ονόματα των δύο αδελφών της ψυχής, αν υπάρχουν και αν είναι γνωστά ! Καλή συνέχεια στο έργο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάνθη μου, θα πρέπει να ανατρέξεις στην αρχαιοελληνική μυθολογία, εκεί θα βρείς αρκετές και διαφορετικές αναφορές-εκδοχές σχετικά με δίδυμες ψυχές. Βέβαια ακόμη και στις μέρες μας μιλάμε για "Δίδυμα Φεγγάρια" όπως έχω γράψει σε κάποιο άρθρο μου, που σύντομα θα αναδημοσιεύσω.
      Ευχαριστώ για το σχόλιο σου ~ την αγάπη μου !!

      Διαγραφή
    2. Πάντα διαφωτιστική! Ευχαριστώ Θερμά για ότι διαβάζω από τις δημιουργίες και τις έρευνές σας.

      Διαγραφή
    3. Συγνώμη Μαριάνθη μου για την αργοπορημένη απάντηση μου, αλλά κάποιες μέρες είναι τόσο φορτωμένο το πρόγραμμα μου που δεν προλαβαίνω να τα παρακολουθώ όλα.
      Σε ευχαριστώ και γω' από πλευράς μου για το σχόλιο σου, διότι αφενός τα σχόλια των αναγνωστών μου με βοηθούν να διαπιστώνω τα ενδιαφέροντα ρους - ζητούμενα τους, και αφετέρου νιώθω πως ανταμείβομαι για τον χρόνο που αφιερώνω και αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω !!
      Έχεις την αγάπη μου ~ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

      Διαγραφή