Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

* *Ο αστεροειδής Έρως.. το βάσανο της κάθε Ψυχής*


Μεταξύ αρχαιοελληνικού μύθου και της επιστήμης της Αστρονομίας .. ο Έρως ήταν ο σύντροφος της Ψυχής, που ωστόσο υπάρχει με το όνομα του επίσημος Αστεροειδής: 


* * Η φωτογραφία που συνοδεύει το παρόν άρθρο μου, είναι απ' τον ζωγραφικό πίνακα του καλλιτέχνη Sxizas (αντίγραφο του ζωγράφου Ουιλιάμ-Αντόλφ Μπουγκερώ), και απεικονίζει τον Έρωτα με την Ψυχή. 


Αγαπημένοι μου αναγνώστες.. δείτε πώς μας επηρεάζει αυτό το ουράνιο σώμα !! 
Υπάρχει όντως αστεροειδής που ονομάζεται Έρως, και είναι στενά συνδεδεμένος με τον αστεροειδή Ψυχή. 

Ωστόσο, ο Έρως σε αντίθεση με την Ψυχή που είναι το βάλσαμο για κάθε ψυχή, εκείνος λέγεται ότι είναι το βάσανο της (καθώς και κάθε ψυχής).. όπως θα δείτε στην συνέχεια !!

Έχω δημοσιεύσει άρθρο μου σχετικά με τον αστεροειδή Ψυχή (σας δίνω τον σύνδεσμο παρακάτω), επομένως σήμερα θα σας “συστήσω” τον αστεροειδή Έρως (Eros 433). 

Ο Έρως λοιπόν συνοπτικά, αντιπροσωπεύει μία βασική φυσική σωματική ανθρώπινη ανάγκη. Διεγείρει τις αισθήσεις μας με το πάθος που εκπέμπει στο κέντρο του Αστρικού - Ζωδιακού Κύκλου, με σκοπό να προκαλέσει έλξη - ερωτική προσέγγιση. Δηλαδή την ώθηση μας προς την σεξουαλική δραστηριότητα !!


* * Για την Αστρονομία:

       Ο Έρως ήταν γνωστός ως ουράνιο σώμα από την αρχαιότητα. Ωστόσο πήρε τον αύξοντα αριθμό (433 Eros) όταν ανακαλύφθηκε επισήμως στο έτος 1898 από τους Gustav Witt στο Βερολίνο και τον Auguste Charlois στην Νίκαια της Γαλλίας, και πολύ αργότερα στις 15 Φεβρουαρίου του 2001 προσεδαφίστηκε σε αυτόν η διαστημοσυσκευή NEAR.

Το σχήμα του είναι ακανόνιστο. Μπορεί κάποιος να το παρομοιάσει με φυστίκι ή πατάτα. Το μήκος του είναι μόλις 33 χιλιόμετρα, και είναι ο μοναδικός αστεροειδής που μπαίνει στην τροχιά του Πλανήτη Άρη.
Σημειωτέο, Άρης και Αφροδίτη συνδέονται μεταξύ τους στον Άξονα Ζυγού – Κριού, καθώς η Αφροδίτη είναι Κυβερνήτης του Ζυγού και ο Άρης του Κριού.  

* * Για την Αστρολογία:

       Ο Έρως συμβολίζει την λίμπιντο, η οποία εκφέρεται ως ερωτική επιθυμία. Είναι το στοιχείο που τονίζει τα σημεία που αφορούν την έκφραση του πάθους μας, των επιθυμιών μας, το σημείο ερεθισμού μας, την καθαρή έκφραση της σεξουαλικής μας ζωής.
Συνήθως “ξυπνά” μετά την Πανσέληνο του Μαΐου, και δραστηριοποιείται στον Αστερισμό των Διδύμων (δίδυμων ψυχών σύμφωνα με τον μύθο). Πυρώνει στους καλοκαιρινούς μήνες, και η επιρροή του εκπνέει όσο πλησιάζει η Φθινοπωρινή Ισημερία. 
Και επειδή λοιπόν ο Έρως είναι ζαβολιάρης και σκανδαλιάρης, χρειάζεται να είμαστε επιφυλακτικοί, ειδικά στην καρδιά του καλοκαιριού, καθότι:
Ο Έρωτας δεν παίζεται όπως το πόκερ, όπου μπορείς να μπλοφάρεις. Ο Έρωτας είναι απόλυτος και τα θέλει όλα, αλλιώς θα σε αφήσει παρέα με το απόλυτο Τίποτα !!.


* * Ο Έρωτας στην Μυθολογία:

       Ο πιο γνωστός μύθος σχετικά με τον Έρωτα, είναι εκείνος που ως θεός Έρως ερωτεύθηκε μία θνητή, η οποία ονομάζονταν Ψυχή.
Μία από τις πολλές εκδοχές για την καταγωγή του, είναι ότι υπήρξε γιος της Αφροδίτης και του Άρη, των δύο αιώνιων εραστών, που βρίσκονται μαζί στον ίδιο Άξονα όπως προαναφέρω. Ήταν (λέει) ο καρπός της συνεύρεσης των δύο παραπάνω θεών, ένα όμορφο καλοκαιρινό βράδυ.
Ως θεός ο Έρως συμβόλιζε τον πόθο, τον έρωτα, την σεξουαλική δραστηριότητα. Ήταν πανέμορφος αλλά και μόνιμος μπελάς με τα κατορθώματά του, τόσο για τους θνητούς όσο και για τους Θεούς.

~ ~ Ο Έρως και η Ψυχή:

          Σύμφωνα με τον μύθο, η Ψυχή και οι δύο αδελφές της ήταν φημισμένες για την ομορφιά τους. Ειδικά η ομορφιά της Ψυχής ήταν θεϊκή, και την ερωτεύονταν όλοι οι άνδρες. Μάλιστα άνθρωποι από όλο τον κόσμο έφταναν για να την δουν από κοντά, και την τιμούσαν περισσότερο από τη θεά Αφροδίτη.
Η Αφροδίτη θύμωσε και ζήτησε από τον γιο της, τον Έρωτα, να δηλητηριάσει τις ψυχές των ανδρών και να μην επιθυμούν πλέον την Ψυχή. Σκοπός την Αφροδίτης ήταν να οδηγηθεί η Ψυχή σε έναν δυνατό έρωτα με τον ασχημότερο των ανθρώπων, θεόφτωχο, άρρωστο και κακομοίρη.
Τα χρόνια περνούσαν και η Ψυχή δεν μπορούσε να βρει μνηστήρα. Οι γονείς της ζήτησαν χρησμό από τους
Δελφούς, και εκεί ο Απόλλωνας έδωσε τον ακόλουθο χρησμό:
«Η Ψυχή δεν προορίζεται για γυναίκα κανενός θνητού. Ο άντρας της την περιμένει στην κορυφή ενός βουνού, και είναι ένα αποκρουστικό τέρας, που ούτε θνητός ούτε αθάνατος, δεν μπορεί να του αντισταθεί».

Η Ψυχή πράγματι βασανίστηκε για πολλά χρόνια και βίωσε πολλές ταλαιπωρίες. Βέβαια, σημαντικό ρόλο για τον σκοπό της Αφροδίτης έπαιξε ο θεός Έρωτας, ο οποίος όμως άθελα του τρυπήθηκε απ’ τα ίδια του τα βέλη, και ερωτεύτηκε σφοδρά την Ψυχή. Επομένως το μόνο που δεν υπολόγισε η Αφροδίτη, ήταν ότι ο Έρωτας θα ερωτευόταν την Ψυχή και στην συνέχεια θα γινόντουσαν αχώριστο ζευγάρι !!.


Η Ψυχή .. το βάλσαμο για κάθε ψυχή:

Έχω ήδη δημοσιεύσει το σχετικό ενδιαφέρον άρθρο μου, οπότε για να μην επαναλαμβάνομαι ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο. Θα σας οδηγήσει στο κείμενο.


~ Ακαταμάχητο το Ρίγος που εκπέμπει ο Έρως !!
 

Πολλά τα ερωτικά σενάρια:
Έρωτας παντοτινός - Έρωτας απατηλός - Έρωτας πλατωνικός - Έρωτας μυστικός .. και Έρωτας που ντύνει με νέα χρώματα την μόνιμη συντροφική σχέση. Ο Έρωτας λοιπόν σε όλο του το μεγαλείο.. που άλλοτε πονά, κι άλλοτε δίνει νέα φτερά στην αγάπη !!.

Το συναισθηματικό ρίγος έρχεται πάντα απροσκάλεστο !!
Το αισθανόμαστε σαν να μας διαπερνά χαμηλής τάσης ηλεκτρικό ρεύμα !!

      Διαπερνά την σπονδυλική στήλη φτάνοντας στον εγκέφαλο, δίνοντας μας έτσι την αίσθηση ότι το μυαλό παραλύει, και το πνεύμα μας αιωρείται γύρω από την σάρκα μας που φλέγεται.. καθώς αυξάνεται και η ταχύτητα της κυκλοφορίας του αίματος !!.
Το μούδιασμα εξαπλώνεται ταυτόχρονα σε όλα τα άκρα, κάνοντας τις πατούσες και τις παλάμες να καίνε και να ιδρώνουν.. ενώ παράλληλα ερεθίζονται όλοι οι αδένες μας που εκκρίνουν υγρό (ειδικά στα απόκρυφα σημεία). Και τότε αρχίζει το τρελό καρδιοχτύπι, ενώ ταυτόχρονα η γλώσσα δένεται κόμπος !!.

Αυτό είναι το πρώτο στάδιο όπου ο Έρωτας μάς χτυπά το καμπανάκι του.. και ασφαλώς όλα τα παραπάνω, μάς τα προκαλεί η Αύρα του άλλου ατόμου, που μας βρίσκει ανυποψίαστους και έρχεται να "ζυμωθεί" με την δική μας αύρα !!.

Η Αύρα μας λοιπόν είναι αυτή που μας επιτρέπει να λειτουργούμε ως Πομποί & Δέκτες.. και μάλιστα η εμβέλεια της μπορεί να κάνει τον κύκλο της Γής διαπερνώντας κάθε εμπόδιο. Δεν είναι λοιπόν λάθος το ρητό «τα μεγάλα Πνεύματα συναντιούνται», αφήνοντας να νοηθεί πως οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν νοερά, μέσω της Αύρας τους. 

Επίσης δεν είναι τυχαίο που ο Δημιουργός μας, μάς έδωσε πνοή απ’ την Πνοή Του (αύρα από την αύρα Του), ώστε να έχουμε τα απαραίτητα ενστικτώδη ερεθίσματα και (εκτός των άλλων) να ερχόμαστε σε επαφή με άλλες ψυχές. 

Συνεπώς: Εάν ο Δημιουργός μας, ο Δημιουργός του Σύμπαντος και των πάντων ήταν κατά των ερωτικών ερεθισμάτων, δεν θα μας προίκιζε με το Συναισθηματικό Ρίγος.. που ασφαλώς έχει και τα επακόλουθα του !!. 


* * Εννοείται πως είμαι της άποψης ότι: 
 
       Ενώ η κάθε ψυχή είναι μία και Μοναδική, κάπου στον Πλανήτη Γή υπάρχει μια «δίδυμη ψυχή», την οποία αργά ή γρήγορα την εντοπίζει μέσω της Αύρας της. Αρκεί όμως ο νούς να έχει υπόψη του τα παρακάτω: 
 
      Συμβαίνει αρκετές φορές, η έντονη επιθυμία μας για ψυχική ένωση να μας παρασύρει σε ψευδαισθήσεις ή ονειροπολήσεις, και τότε δίνουμε αξίες στον ερωτικό μας σύντροφο που δεν τις έχει, και βαφτίζουμε τον ερωτικό πόθο σε «αδελφή ψυχή» !!.

Μάλιστα.. όλοι μας κάποια φορά στην ζωή μας να έχουμε ωραιοποιήσει καταστάσεις προκείμενου να το παλέψουμε – να το αντέξουμε, κι αυτό άλλωστε είναι και τελείως ανθρώπινο. Κάποιες φορές έως και αναγκαίο για την ψυχική μας ισορροπία. 
Όμως σοφό είναι να μην χάνουμε επαφή με τον ''πίνακα ελέγχου'' της λογικής μας, που θα έχει ως αποτέλεσμα να ενδίδουμε σε αδιέξοδες σχέσεις. 
Εγκλωβιζόμαστε - φθειρόμαστε μέσα σε ψυχοφθόρες καταστάσεις, και έτσι χάνουμε τις ευκαιρίες για το πραγματικό "άγγιγμα ψυχής". Αλλά ακόμη κι αν συμβεί να αφεθούμε στην μέθη του πόθου μας .. ας έχουμε τουλάχιστον την εν_συναίσθηση, πότε θα πρέπει να δώσουμε τέλος “κατεβάζοντας τον διακόπτη” !!. 


Ο Έρως και τα 12 Ζώδια:

* Πώς βιώνει το κάθε Ζώδιο τον έρωτα και την αγάπη μέσα στην σχέση του, όπως όμως και έναν χωρισμό.   
* Τα κύρια χαρακτηριστικά των Ζωδίων, τα οποία θα πρέπει να τα κατανοήσουμε εάν θέλουμε να τα κρατήσουμε στην ζωή μας.

Απολύτως σχετικό το αναλυτικό αφιέρωμα μου, του οποίου το κείμενο (αστρολογικής τοποθέτησης) μπορείτε να το διαβάσετε ανοίγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο.   
Κλικ εδώ: https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/02/12.html


Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου, σας εύχομαι ολόψυχα να βιώνετε πάντα τον έρωτα σαν μια ατέλειωτη γιορτή !!


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου