Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

*Ο Αστερισμός του Καρκίνου, με Αφιέρωμα στον Ιούλιο*

Τα αθεράπευτα ρομαντικά Καρκινάκια μας, εκπροσωπούν τον Ιούλιο !! 
Χρόνια σας Πολλά !!


Στα Ζώδια του Νερού ανήκουν ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθείς.

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια της Γής, και εδώ ισχύει ότι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Τα αντίθετα έλκονται, καθώς η Γή ποτίζεται απ’ το Νερό, και έτσι μπορεί να ευδοκιμήσει. Αυτή όμως η ανάγκη της Γής για να ξεδιψάσει, την κάνει πολλές φορές ευάλωτη. Δίνει δηλαδή πάρα πολλά για «λίγες σταγόνες νερό». Οπότε ο κίνδυνος που διατρέχει είναι, να «ξεβράσει» επάνω της η απέναντι πλευρά ότι την εμποδίζει για να φτάσει στα δικά της ζητούμενα. Τότε είναι σαν να πλημμυρίζει η Γή με Νερό που δεν μπορεί να το απορροφήσει, και «αρρωσταίνει το χώμα» κάτω από αυτό. Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται ότι αυτές οι ανθρώπινες σχέσεις, ενώ για ένα διάστημα φαίνονται να εξελίσσονται σε ιδανικές, στην συνέχεια το σκηνικό πιθανότατα να αλλάξει.

Ωστόσο στο σημείο αυτό συμπληρώνω ότι:
Όλα τα Ζώδια του Νερού, κρύβουν μέσα τους έναν χείμαρρο συναισθημάτων που έχουν ανάγκη κάπου να τα αποθέσουν, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν, «να κολυμπούν στα βαθιά».
Εκεί λοιπόν έρχονται σε αντίθεση με τα Ζώδια του Άξονα τους, καθώς τα Ζώδια της Γής είναι πιο πρακτικά και συντηρητικά – σταθερά στα ζητούμενα τους. Επομένως τα Ζώδια του Νερού χρειάζονται δίπλα τους άτομα που μπορούν «να συνταξιδεύουν μαζί τους επάνω στα πληθωρικά κύματα των συναισθημάτων τους».. ενώ τα Ζώδια της Γής, άτομα που «εξανεμίζουν τις ανασφάλειες τους». Βέβαια πάντα υπάρχει η εξαίρεση του κανόνα. 

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα, ως Ζώδια του Νερού:

Είναι πολύπλοκος ο συναισθηματικός τους κόσμος. Βιώνουν πολύ πιο έντονα κάθε ευχάριστη αλλά και δυσάρεστη στιγμή. Η απογοήτευση τους τρομάζει, γι αυτό και δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα. Τότε είναι που βυθίζονται στον δικό τους ονειροπόλο κόσμο. Όσον αφορά τις αλλαγές, ή αποφάσεις σχετικά με το επόμενο βήμα στην σχέση.. όπως και την αποχώρηση τους από αυτήν.. θέλουν τον δικό τους χρόνο για να υιοθετήσουν πρώτα την ιδέα. Τούτο διότι επίσης δυσκολεύονται να ισορροπήσουν το συναίσθημα με την ψυχρή λογική. Είναι από τα ζώδια που τους γεννιούνται εύκολα ενοχές, γι αυτό κι αποχωρούν από μια σχέση μόνο εάν απογοητευτούν τρομερά, ή δεχτούν πίεση για κάτι που χαλάει το όνειρο τους. Βιώνουν με πολλά ψυχοφθόρα σκαμπανεβάσματα το τέλος της σχέσης, και έτσι στην συνέχεια ξεπερνούν πιο γρήγορα τον χωρισμό. Μην ελπίζετε σε επανασύνδεση αν ξεπεράσουν την ιδέα του χωρισμού, ή ερωτευτούν άλλο πρόσωπο. Πιθανότητες υπάρχουν μόνο εάν οι ίδιοι έχουν πράξει μεγάλα λάθη.. και αυτό.. μόνο μέσα στο χρονικό διάστημα που ακόμη νιώθουν ενοχές !!.

_ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ως Ζώδιο του Νερού:

Θα δοθεί απόλυτα στην αγάπη, μόνο αν νιώσει ότι δεν κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε αρρωστημένες καταστάσεις. Ζει τον έρωτα σε πολλές μορφές, έως που να βρεί την σχέση που του ταιριάζει. Ερωτεύεται κάθε φορά και διαφορετικά, σαν πρώτη φορά.. ενώ η ρουτίνα σε μια σχέση τον αρρωσταίνει. Δεν θέλει να ξέρει – να ελέγχει τα πάντα, αρκεί να είναι σίγουρος για όσα εκείνος χρειάζεται.. και να ζεί μέσα στην σχέση του την κάθε του επιλογή. Δεν έχει δηλαδή πάντα τους ίδιους κανόνες. Είναι όμως και από αυτούς που είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, εφόσον η σχέση του τον καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην περιμένετε να σας πεί ο ίδιος τί τον ενοχλεί μέσα στην σχέση, αλλά να δίνετε προσοχή στα μηνύματα που σας εκπέμπει με την συμπεριφορά του. Εάν τον/την απατήσετε.. καλύτερα να μην το μάθει ποτέ.


*ΚΑΡΚΙΝΟΣ  22.06 – 22.07*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Αιγόκερω, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ = ο αντιπρόσωπος του χρόνου ο ΚΡΟΝΟΣ – ο Πλανήτης του ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ
*ΚΑΡΚΙΝΟΣ = μητέρα των άστρων (των ψυχών), η ΣΕΛΗΝΗ


Δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία, τον Αστερισμό του Κριού. Σύμφωνα με την Αστρονομία, τότε αρχίζει ο Νέος Ετήσιος Ηλιακός Χρόνος. Γι' αυτό άλλωστε και τα Ζώδια είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο Κύκλος του Χρόνου. 
Επίσης σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. 

Και συγκεκριμένα: 

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα. 
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή.

Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε διαφορετικού Ζωδίου (ανθρώπου που το αντιπροσωπεύει), υπάρχουν λίγο-πολύ όλες οι πλευρές και των υπολοίπων Ζωδίων.

Δηλαδή: Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας κι ένα «άγνωστο ή μυστικό κομμάτι του εαυτού μας» το οποίο θα εκδηλωθεί ενστικτωδώς όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Συγκεκριμένα, όλοι μας και ανάλογα την στιγμή  γινόμαστε (π.χ.) ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πιο έντονα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η διαφορετικότητα προφανώς είναι απαραίτητο στοιχείο, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται οι Χαρακτήρες των Αστερισμών, με σκοπό να μπορεί να υπάρχει εξέλιξη μέσα απ’ την συνύπαρξη μας.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι παύουν να ισχύουν οι γνωστές ημερομηνίες όπου περνάμε από Αστερισμό σε Αστερισμό, σε ότι αφορά τα γενέθλια μας. Συνεχίζουμε να ανήκουμε στον Αστερισμό μας, όπως γνωρίζουμε. Με την διαφορά, όλα τα Ζώδια επηρεάζονται από τις ιδιαιτερότητες του κάθε μήνα.


* * Ο Ιούλιος του Καρκίνου για όλα τα Ζώδια:

        Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου.
Και συγκεκριμένα, ο Καρκίνος είναι ο λεπτολόγος του Ζωδιακού Κύκλου, που πέραν των άλλων, πάντα θα μας υπενθυμίζει όνειρα που χάθηκαν.. πιθανόν για να μην ξεχνάμε αυτούς που μας πόνεσαν !!.

Ο Καρκίνος αντιπροσωπεύει την καρδιά του Καλοκαιριού (τον Ιούλιο), που αυτό για όλου μας σημαίνει =  Αναβιώνουμε φάση της ζωής μας όπου, ενώ ξέρουμε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τις δύσκολες στιγμές ή τις κρύες μέρες, ωστόσο ζηλεύουμε την ξενοιασιά του τζίτζικα και αφήνουμε τα δύσκολα για αύριο - μεθαύριο. Νομίζουμε πως έχουμε χρόνο για να εξετάσουμε τις αρρωστημένες καταστάσεις, αψηφώντας έτσι τον κίνδυνο να γίνουν “καρκίνωμα”. Εδώ θα πρέπει να συμβουλέψω τα Καρκινάκια μας, να σταματήσουν να εθελοτυφλούν. Οι ασπιρίνες απλά καλμάρουν τον πόνο – δεν γιατρεύουν την πάθηση !!.
Γενικότερα, ο Ιούλιος δεν έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τα πρακτικά θέματα και την λογική.. διότι όλοι κρύβουμε μέσα μας στοιχεία του αθεράπευτα ρομαντικού Καρκίνου !!.

Σημαντική διευκρίνιση: Ο χαρακτήρας του Αστερισμού των Διδύμων επικρατεί ολόκληρο τον Ιούνιο. Έτσι οι Καρκίνοι του Ιουνίου, έως να μπεί ο δικός τους ο μήνας ο Ιούλιος, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις συμβουλές μου στις προβλέψεις μου του μηνός Ιουνίου. Τούτο διότι όλοι μας επηρεαζόμαστε από τον χαρακτήρα του Αστερισμού που εκπροσωπεί τον μήνα που διανύουμε. Επομένως, το ίδιο θα μας συμβεί στον μήνα του Καρκίνου, όπως περιγράφω παραπάνω.

Φαινόμενα Ιουλίου 2018, σε σχέση με τον Καρκίνο:

Βεβαίως, εκτός τα παραπάνω, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας (συνδυαστικά) και τα Πλανητικά Φαινόμενα που αναμένονται μέσα στον μήνα. Θα επανέλθω βεβαίως αναλυτικότερα και για τον κάθε Αστερισμό χωριστά, όπως και με συμβουλές μου στις προβλέψεις μου του μηνός Ιουλίου. 
Ωστόσο, για να μην επαναλαμβάνομαι, έχω ήδη δημοσιεύσει ενημερωτικό άρθρο σχετικά με τα γενικότερα Φαινόμενα, το οποίο σας συνιστώ να διαβάσετε. Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
*Καυτό Καλοκαίρι με Ανάδρομους Πλανήτες*


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
** Η τακτική μου είναι να δημοσιεύω τις μηνιαίες προβλέψεις για όλα τα Ζώδια, με την έναρξη κάθε νέου μήνα. Επομένως, πρώτη Ιουλίου θα κοινοποιήσω τις νεότερες προβλέψεις μου.. έως τότε συνιστώ να επανεξετάσετε τις προβλέψεις του μηνός Ιουνίου.
Και τέλος, διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διαθέτω τις απαραίτητες γνώσεις. Αποφάσισα να δημοσιεύω προβλέψεις μετά την διαπίστωση πως “παντρεύοντας” την αστρολογία με την ψυχολογία, βοηθάει να κατανοήσουμε βαθύτερα το άυλο στοιχείο μας που είναι η Ψυχή.. και τον ρόλο της βεβαίως στο Σύμπαν. Ακολουθώ σύνθετη αρχαιοελληνική μέθοδο, η οποία επί σειρά ετών δεν με έχει διαψεύσει ποτέ  !!. ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*