Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

*Αφιέρωμα στον Αστερισμό των Διδύμων*

Χαρούμενο Καλοκαίρι και Χρόνια Πολλά σε όλα τα ανυπόμονα Διδυμάκια μας !! 

Οι Δίδυμοι είναι απ’ τα διπλά Ζώδια, και ανήκουν στο στοιχείο του Αέρα. Στα Ζώδια του Αέρα ανήκουν οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος.

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια της Φωτιάς, και εδώ ισχύει ότι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Δηλαδή, συνήθως αλληλοϋποστηρίζουν τις ανάγκες τους και συμπληρώνουν τις ελλιπείς δυνάμεις – δραστηριοποιήσεις του άλλου. Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται αρμονικά με τον Αέρα επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει, για να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή ώστε να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί. Κατά κανόνα το «παιχνίδι» το έχουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του ΖΥΓΟΥ.. που καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. Κάπως έτσι λοιπόν, υπάρχει μια καλή προβλεπόμενη Αύρα στους Άξονες αυτούς, όταν ειδικά εισέρχεται σε αυτούς και η Σελήνη.
Το κλίμα βαραίνει μόνον όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό κλίμα, και έτσι κινδυνεύουν οι εκπρόσωποι των Ζωδίων από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. Και τέλος, μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Φωτιάς και Αέρα,  συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά.
Όσο δε αφορά τα Ζώδια του Αέρα, καθώς «πάνε όπου ο αέρας τους πάει», βρίσκουν πιο εύκολα τις ισορροπίες τους. Εναρμονίζονται εύκολα με κάθε άλλο Ζώδιο.. ως «τα μπαλαντέρ του Ζωδιακού Κύκλου» !!. 

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

_Ως Ζώδια του ΑΕΡΑ: 
Διαθέτουν περισσότερη κατανόηση απ’ όλα τα υπόλοιπα Ζώδια (ειδικότερα ο Ζυγός).. σε βαθμό που κάποιες φορές οι σύντροφοι τους, πιστεύουν ότι δεν ζηλεύουν, δεν διεκδικούν με πάθος. Αυτό είναι λάθος. Απλά πιστεύουν στο δικαίωμα να αναπνέουν ελεύθερα μέσα σε μία σχέση.. γι αυτό και οι ίδιοι την ζούν πιο ανάλαφρα (αέρινα). Παράλληλα έχουν ανάγκη το συναίσθημα να εκδηλώνεται σε όλες τις στιγμές της σχέσης τους. Δεν ασκούν πίεση.. αφήνουν τον χρόνο να δείξει τα αποτελέσματα, αλλά και πάντα είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν το κάθε ενδεχόμενο. Δεν εγκαταλείπουν εύκολα και έχουν μεγάλη πίστη στον εαυτό τους. Είναι πιο δεκτικοί στις αλλαγές και προσαρμόζονται πιο εύκολα από κάθε άλλο Ζώδιο. Με τους ίδιους τρόπους όμως αντιμετωπίζουν και τον χωρισμό.. και έτσι πάν’ την ζωή τους πιο εύκολα παραπέρα. Συνήθως χωρίζουν χωρίς μελοδράματα και υπάρχει πιθανότητα (ανάλογα την περίπτωση) να σας κρατήσουν ως φίλους στην ζωή τους. Το κρεβάτι τους όμως δεν το ξαναβλέπετε εάν εσείς προκαλέσατε τον χωρισμό.. κι ας σας αφήνουν να ελπίζετε σε κάτι τέτοιο !!.

*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ  21.05 – 21.06*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Τοξότη, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΔΙΔΥΜΟΙ = ο ΕΡΜΗΣ, συντονιστής των επικοινωνιών και η υπενθύμιση του παρελθόντος.
*ΤΟΞΟΤΗΣ = ο θεός των θεών, ΔΙΑΣ

Είναι απ’ τα διπλά Ζώδια, όπως οι Ιχθείς και ο Ζυγός, αλλά είναι λανθασμένη η φήμη ότι έχουν διπλή προσωπικότητα, ή ότι διχάζονται συχνά – πυκνά. Απλά ο χαρακτήρας των διπλών Ζωδίων φωτογραφίζει τις δύο όψεις του νομίσματος.. που στην περίπτωση των Διδύμων σημαίνει, «το καλό το παλικάρι, ξέρει κι άλλο μονοπάτι» !!. 

Δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία, τον Αστερισμό του Κριού. Σύμφωνα με την Αστρονομία, τότε αρχίζει ο Νέος Ετήσιος Ηλιακός Χρόνος. Γι' αυτό άλλωστε και τα Ζώδια είναι 12 όπως και οι μήνες του χρόνου, ο Κύκλος του Χρόνου. 
Επίσης σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από ένα Ζώδιο, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. 

Και συγκεκριμένα: 

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.   
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή.

Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε διαφορετικού Ζωδίου (ανθρώπου που το αντιπροσωπεύει), υπάρχουν λίγο-πολύ όλες οι πλευρές και των υπολοίπων Ζωδίων.

Δηλαδή: Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας κι ένα «άγνωστο ή μυστικό κομμάτι του εαυτού μας» το οποίο θα εκδηλωθεί ενστικτωδώς όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Συγκεκριμένα, όλοι μας και ανάλογα την στιγμή  γινόμαστε (π.χ.) ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πιο έντονα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η διαφορετικότητα προφανώς είναι απαραίτητο στοιχείο, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται οι Χαρακτήρες των Αστερισμών, με σκοπό να μπορεί να υπάρχει εξέλιξη μέσα απ’ την συνύπαρξη μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι παύουν να ισχύουν οι γνωστές ημερομηνίες όπου περνάμε από Αστερισμό σε Αστερισμό, σε ότι αφορά τα γενέθλια μας. Συνεχίζουμε να ανήκουμε στον Αστερισμό μας, όπως γνωρίζουμε. Με την διαφορά, όλα τα Ζώδια επηρεάζονται από τις ιδιαιτερότητες του κάθε μήνα.
Ως παράδειγμα, οι Δίδυμοι του Μαΐου, έως να μπεί ο δικός τους ο μήνας ο Ιούνιος, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις συμβουλές μου, στις προβλέψεις μου του μηνός Μαΐου.
               
        Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου.
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν ανυπόμονο και ετοιμόλογο Δίδυμο, που ο ρόλος του στον Ζωδιακό Κύκλο είναι να εκπέμπει εξωστρέφεια – και να μας διδάσκει πως τα πάντα έχουν δύο όψεις, όσο κι αν αυτές ανήκουν στο ίδιο νόμισμα !!.


Ο Ιούνιος των Διδύμων για όλα τα Ζώδια:  

**Οι ΔΙΔΥΜΟΙ λοιπόν αντιπροσωπεύουν την αρχή του Καλοκαιριού (τον Ιούνιο), που σημαίνει = Φάση της ζωής μας όπου αρχίζουμε να μετράμε τις δυνάμεις μας. Το συναίσθημα συνεχίζει να υπερτερεί της ώριμης σκέψης ακόμη, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να διδαχτούμε μέσα από τα λάθη μας. Και μάλιστα πριν τα κάνουμε, προηγουμένως ετοιμάζουμε την δικαιολογία μας σε περίπτωση που αποτύχουμε. Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να προσέχουν οι Δίδυμοι, είναι τα παρορμητικά ρίσκα και τυχών διπλές καταστάσεις, ειδικά μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ οι ΔΙΔΥΜΟΙ ως Ζώδια του Αέρα: 

Για τον Δίδυμο «όλα τα πράγματα έχουν 2 όψεις».. και έτσι αντιμετωπίζει και τις σχέσεις του. Είναι συναισθηματικός και δεν θέλει να προκαλεί πόνο, όμως ούτε και ο ίδιος τον αντέχει. Θα δώσει τα πάντα σε μία σχέση εάν τον καλύπτει.. όμως πρώτα θα πρέπει να βεβαιωθεί, μετά από αρκετά τέστ αντοχής που θα υποβάλει τον/την σύντροφο του. Για τον Δίδυμο τίποτα δεν παντοτινό, αλλά και δεν φεύγει εάν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Είναι από αυτούς που δίνουν την εντύπωση ότι είναι άπιστοι, αλλά δεν κάνουν σέξ χωρίς συναίσθημα. Οπότε.. αν φύγει από την σχέση, σημαίνει ότι έχει συναισθηματικά αδειάσει.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην εκμεταλλευτείτε ποτέ την ελευθερία που σας δίνει. Μην του αποκρύψετε τίποτα από το παρελθόν σας. Ο Δίδυμος φεύγει χωρίς ενδείξεις και προειδοποιήσεις. 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
** Η τακτική μου είναι να δημοσιεύω τις μηνιαίες προβλέψεις για όλα τα Ζώδια, με την έναρξη κάθε νέου μήνα. Επομένως, πρώτη Ιουνίου θα κοινοποιήσω τις νεότερες προβλέψεις μου.. έως τότε συνιστώ να επανεξετάσετε τις προβλέψεις του Μαΐου.
Και τέλος, διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, απλά, “παντρεύοντας” την αστρολογία με την ψυχολογία, διαπίστωσα πως αυτό βοηθάει να κατανοήσουμε βαθύτερα το άυλο στοιχείο μας που είναι η Ψυχή.. και τον ρόλο της βεβαίως στο Σύμπαν. Ακολουθώ αρχαιοελληνική μέθοδο, η οποία επί σειρά ετών, δεν με έχει ποτέ διαψεύσει  !!. 


** Προτείνω να διαβάσετε το άρθρο μου σχετικά με την "Εαρινή Ισημερία, τα Στοιχεία της Φύσης και ο Ζωδιακός Κύκλος" 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε: 
https://psychologyastrology.blogspot.gr/2018/03/blog-post_21.htmlΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*