Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

*Η Αυγουστιάτικη Βροχή των Αστεριών.. και ο μύθος σύμφωνα με τον οποίο ονομάστηκαν Περσείδες*


Το Αστρονομικό Φαινόμενο που ονομάζεται Περσείδες.. και συγκινητικός μύθος της Βροχής των Αστεριών !!


Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. 
Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στην καρδιά του καλοκαιριού τον Αύγουστο, εμφανίζονται οι διάττοντες που ονομάζονται Περσείδες, επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται απ’ τον Αστερισμό που ονομάζεται Περσέας. Φαίνεται δηλαδή σαν να έρχονται στην Γή από αυτήν την κατεύθυνση, και μάλιστα ανά λεπτό. 

Οι Περσείδες .. είναι η διασημότερη βροχή των αστεριών, και το εκπληκτικό αυτό φαινόμενο, είναι ορατό με γυμνό μάτι !!.

Ονομάζονται και “Δάκρυα του Αγίου Λαυρέντιου” τα οποία όταν τα βλέπεις να πέφτουν, μπορείς να κάνεις μια ευχή και να πραγματοποιηθεί. 

Αρχαιοελληνική Μυθολογία και η Επιστήμη της Αστρολογίας:

Ο Περσεύς ή Περσέας ήταν μυθικός ήρωας, γιός του Δία και της Δανάης. Ήταν αυτός που έσωσε την Ανδρομέδα, η οποία ανήκει στους μεγαλύτερους Αστερισμούς. 

Ανήκουν στους 48 Αστερισμούς που κατά την αρχαιότητα τους επισήμανε πρώτος ο Πτολεμαίος, και στους 88 επίσημους Αστερισμούς που το 1922 θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση

Ο Αστερισμός του Περσέα συνορεύει με τον Κριό και τον Ταύρο.. συνεπώς όσοι ανήκετε σε αυτούς τους αστερισμούς, ευνοήστε μεταξύ 12 έως 24 Αυγούστου.
Επίσης για τα Λιονταράκια με ημερομηνία γέννησης στις προαναφερόμενες ημέρες, κάποιο "δώρο" γενεθλίων θα έχει ιδιαίτερη αξία γι' αυτούς. 
Βέβαια όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην ευτυχία, γι' αυτό, διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω:


* Ο ΜΥΘΟΣ της ΒΡΟΧΗΣ των ΑΣΤΕΡΙΩΝ *

Ο Έρωτας ρώτησε την μητέρα Σελήνη: «Τί νομίζεις ότι κάνεις ανόητη» ??...
και η Σελήνη απάντησε: «Ανακουφίζω αυτούς που εσύ κάνεις να κλαίνε » !!

~ Ένας μύθος λέει (πόσο μύθος τάχα την αστρολογία του σήμερα ?!) ότι: 
Τα άστρα κάποτε ως πολύ μικροί πλανήτες, περιστρέφονταν γύρω από την Σελήνη για να φωτίζονται την νύχτα από το φώς της. Το καθένα αντιστοιχούσε σε μια ζωντανή ψυχή επάνω στη Γή, ώστε να το ακολουθεί την νύχτα, για να μην χάσει τον δρόμο της στο σκοτάδι.
Στο μεγαλύτερο αστέρι από αυτά, στην κόρη της Σελήνης την Ψυχή (αστεροειδής ψυχή).. τα αστεράκια απ’ τις νεκρές ψυχές επέστρεφαν στην σπηλιά της Ψυχής, έως να γεννηθεί πάλι ένας νέος άνθρωπος στην Γή.

Ωστόσο
οι άνθρωποι τότε ακόμη, ήταν ευχαριστημένοι εάν μπορούσαν να εξασφαλίζουν για τον εαυτό τους τα απαραίτητα, και έτσι δεν είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να κάνουν παιδιά. Έτσι τα αστεράκια στην σπηλιά της Ψυχής, ήταν απαρηγόρητα που αργούσε να έρθει και πάλι η σειρά τους να φωτίζουν τον δρόμο κάποιας ζωντανής ψυχής στην Γή.

Τότε η Ψυχή παρακάλεσαν στον σοφό πατέρα Ήλιο, να βρεί μια λύση που θα τα δώσει λίγη χαρά. Έτσι ο ‘Ήλιος σαγήνευσε την Σελήνη με ένα εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, όπου εκείνη δεν μπόρεσε να μείνει αδιάφορη στο κάλεσμα του. Από αυτήν την έλξη μεταξύ τους, γεννήθηκε ο φτερωτός Έρωτας, που όμως ήταν ανυπόφορα σκανδαλιάρης. Και αφού επάνω στον ουρανό όλοι τον μάλωναν για τις σκανδαλιές του και τον έδιωχναν, έτσι κατέβηκε στην Γή, όπου κατασκεύασε ένα τόξο και άρχισε να ρίχνει βέλη του σε όποιον άνθρωπο δεν ήθελε να παίξει – να ασχοληθεί μαζί του !!.
Διαπίστωσε όμως πως αντί οι άνθρωποι να εκνευρίζονται που εκείνος έσπαγε πλάκα μαζί τους.. αντιθέτως εκείνοι το απολάμβαναν και έκαναν πολλά και διάφορα "περίεργα παιχνίδια" μεταξύ τους !!. Και όταν ο Έρωτας διαπίστωσε ότι μετά απ’ αυτά τα παιχνίδια οι άνθρωποι κάνουν παιδάκια, τότε απαίτησε από τον πατέρα Ήλιο να τον κάνει άτρωτο και να τον αφήσει να λειτουργεί ανεξάρτητος επάνω στην Γή. Έτσι και έγινε !!. 

Όσο όμως πλήθυναν οι ψυχές και τα αστέρια αυξάνονταν,  και τόσο περισσότερα αστεράκια περιστρέφονταν γύρω από την Σελήνη η οποία δεν φαινόταν πλέον από την Γή.. η Σελήνη θύμωσε και τα είπε:
«Ανοίξτε μου χώρο, γιατί θα πάψω να σας φωτίζω και δεν θα σας βλέπουν οι ψυχές από κάτω απ’ στην Γή».
Οπότε συνεδρίασαν και αποφάσισαν να απευθυνθούν και πάλι στον πατέρα Ήλιο για να τους δώσει λύση. Η πρόταση του Ήλιου ήταν:
«Στο εξής, το κάθε αστέρι θα πάρει υπό την προστασία του δύο ψυχές (αδελφές ψυχές),, και θα φροντίζει ώστε αυτές να συναντηθούν πάνω στην Γή. Οπότε και οι δύο ψυχές, θα φωτίζονται απ’ το ίδιο αστέρι». 

Στην αρχή λειτούργησαν όλα καλά. Οι ψυχές γινόταν ζευγάρι… αλλά καθώς ο Έρωτας παράλληλα "είχε τον ακάθιστο".. οι ψυχές όλο και περισσότερο αυξάνονταν, και το πρόβλημα της Σελήνης επανήλθε, η οποία ασφυκτιούσε αφόρητα !!.
Απείλησε τότε ότι θα βυθιστεί στο σκοτάδι (έκλειψη σελήνης).. και πράγματι, για τις επόμενες νύχτες φόρεσε ένα μαύρο πέπλο, και έτσι τυλίχθηκε στο σκοτάδι όλη η Γή. Μόνο τα δάκρυα της Σελήνης λαμπύριζαν στον ουρανό, σαν μια φωτεινή βροχή.
Οπότε ο Ήλιος, που δεν άντεχε τα αναφιλητά της αγαπημένης του, απ’ τον θυμό του πυρπόλησε τα αστέρια και αυτά διασπάστηκαν σε δύο κομμάτια. Τα σώματα τους πήραν φωτιά και απλώθηκαν στον ουρανό, ψάχνοντας για σταγόνες δροσιάς απ’ τα φωτεινά δάκρυα της Σελήνης. 
Το θέαμα απ’ την Γή, έμοιαζε με “Βροχή των Αστεριών” !! 

Η Σελήνη έκπληκτη κατέβασε το πέπλο απ' το πρόσωπο της (μισοφέγγαρο) και όταν είδε ότι από τα δάκρυα της φωτίζονταν τα αστέρια σε όλον τον ουρανό, απ’ την χαρά της ξεγυμνώθηκε (πανσέληνος) για να φανεί όλο της το μεγαλείο !!.
Άκουσε όμως τις ψυχές από την Γή να θρηνούν από μοναξιά, γιατί έχασαν το ταίρι τους. Η κάθε ψυχή έψαχνε να βρεί το ταίρι της - και το κάθε κομμάτι αστεριού, έψαχνε το άλλο του μισό !!.
Συγκλονίστηκε η Σελήνη και άρχισε να ζητάει συγνώμη προς όλες τις ψυχές. Ωστόσο το κακό ήταν ανεπανόρθωτο… και έτσι από τότε συνεχίζει να κλαίει, ώστε να φωτίζονται τα άστρα και να μπορούν να περιφέρονται στον ουρανό, μέχρι να βρούν το άλλο τους μισό !!. 

~ Έτσι έως και σήμερα λέγεται ότι: 

    Κάθε φορά που βλέπουμε να πέφτει ένα αστέρι, σημαίνει ότι έχει εντοπίσει το άλλο του μισό και τρέχει βολίδα να ενωθεί μαζί του, ενώ κάποιες αδελφές ψυχές, βρήκαν ο ένας τον άλλον στην Γή.
Αυτό ανακουφίζεται την Σελήνη, αλλά ωστόσο, και πάλι διαπιστώνει πως συνεχίζουν να υπάρχουν μοναχικές ψυχές στην Γή. Ακόμη και οι λύκοι θρηνούν για κάποιο χαμένο τους ταίρι.
Έτσι, όταν οι τύψεις της Σελήνης γίνονται αφόρητες, τότε με το κάθε της δάκρυ, στέλνει και από μια ευχή στην κάθε μοναχική ψυχή, για να βρεί σύντομα το άλλο της μισό !!.

* * Επομένως, ο μύθος μας λέει πως όποιος κάτω από την βροχή των αστεριών ακούσει την ευχή της Σελήνης.. σύντομα θα βρεί αυτό που επιθυμούσε – ζητούσε στην ζωή του !!. 
Και εγώ από πλευράς μου, εύχομαι σε όλους εσάς φίλοι μου και φίλες μου, να δείτε την δική σας  Βροχή των Αστεριών !!. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου