Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

*GREXIT ?! .. σενάριο επιστημονικής φαντασίας !!


ΕΥΡΩΠΗ δίχως ΕΛΛΑΔΑ = είναι σαν ένα παιδί δίχως πιστοποιητικό γέννησης !!.


Αγαπημένοι μου αναγνώστες. 
Κατά την ταπεινή μου γνώμη .. ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ τα σενάρια που ’’ρίχνονται επάνω στο τραπέζι’’ προς συζήτηση το τελευταίο διάστημα, σχετικά με την πιθανότητα GREXIT ... και το πήγαινε - έλα μέσα στα μαύρα σκοτάδια, "γερά κρατεί" !! 
Μα ασφαλώς θεωρείται αδιανόητο να μείνει στο "περιθώριο" της Ευρώπης η Πηγή του πολιτισμού !!

    Ωστόσο μην ανησυχείτε, ο Δίας αρχικά γέλασε και στην συνέχεια βρόντηξε και άστραψε, καθώς μάλιστα η αρπαγή της Ευρώπης από τον ίδιο απεικονίζεται σε νόμισμα του Ευρώ !! Αλίμονο .. ακόμη και αυτοί που έχουν μαύρα μεσάνυχτα από αρχαιοελληνική ιστορία, γνωρίζουν ότι η Ευρώπη οφείλει το όνομα της στην Ελληνική Μυθολογία !!    
     
     ΠΡΑΓΜΑΤΙ όμως, και να μου το θυμηθείτε.. στα επόμενα χρόνια θα αποχωρήσει όντως κάποια χώρα από "την ενότητα", που μάλιστα οι Θρόνοι της έχουν μακροχρόνια ιστορία.. αλλά ως τότε θα αλλάξουν πολλά από αυτά που θεωρούμε ως δεδομένα !! 

Οι εμφανιζόμενοι σωτήρες της Ελλάδος, όσοι και οι μνηστήρες της Πηνελόπης» !!.
Και πλανάται η αίσθηση ότι κανείς μας "δεν βάζει το χέρι στην φωτιά" γι' αυτόν-αυτούς που θα δώσει την ψήφο του. Κανείς δεν πιστεύει απόλυτα στα όσα μας υπόσχονται οι υποψήφιοι κυβερνήτες της χώρας μας. Αλλά καθώς έχουμε την ανάγκη να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.. θα το στηρίξουμε με τις προσευχές μας.

Οι επιλογές μας από την Σκύλα στην Χάρυβδη.. θα έρθει όμως στιγμές που δεν θα μας νοιάζει αν θα μας κυβερνούν "άθεοι", καθώς είδαμε κι αυτούς που όταν ορκίζονται βάζουν το χέρι στο Ευαγγέλιο !!  
Αυτό όμως που με ανησυχεί περισσότερο, είναι ότι θα χρειαστεί να δώσουμε σκληρή μάχη με κάποιον "αόρατο εχθρό" .. την ίδια εποχή που κάποιο θα παριστάνουν τους 300 του Λεωνίδα που θυσιάζονται για μας !!  

Το Σύμπαν πάντα προειδοποιεί.. για το αποτέλεσμα είμαστε υπόλογοι και υπεύθυνοι: 


       Όπως έχετε διαπιστώσει φίλοι και φίλες μου, σε ό,τι αφορά πολιτικά θέματα κρατώ πάντα ουδέτερη στάση. Ωστόσο μέσω των προβλέψεων μου, όποτε θεωρώ χρήσιμο ή απαραίτητο να ’’φωτογραφίσω’’ κάποιο παρασκήνιο ή κάποιο αποτέλεσμα.. σάς το παρουσιάζω έστω κι αν αυτό είναι με αλληγορικό τρόπο. 
Βέβαια, τις αλληγορικές απαντήσεις τις αντιλαμβάνεται ο καθένας σύμφωνα με το επιθυμητό για εκείνον αποτέλεσμα. Όμως, κατά πόσο οι επιλογές μας, μάς έφεραν κοντά στις προσδοκίες μας ή στις αποτυχίες μας, το διαπιστώνουμε μόνο με την πάροδο του χρόνου.


     Τον τελευταίο μήνα του 2014 είχα τονίσει ότι ο Ιανουάριος θα είναι καθοριστικός για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.. και πριν καλά – καλά καλωσορίσουμε το 2015 .. την μια μέρα λέγαμε δόξα τω Θεώ και την άλλη βοήθα Παναγιά μου !! 

Κρατήστε επομένως τα παρακάτω στο πίσω μέρος του μυαλού σας, καθώς ο κάθε Έλληνας κρύβει μέσα του έναν μικρό ή μεγάλο Οδυσσέα, που αργά ή γρήγορα θα βρεί τον δρόμο του για την Ιθάκη. Και στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίζω, πώς αντιμετώπισε ο Οδυσσέας την παρουσία των μνηστήρων της Πηνελόπης στην Ιθάκη !!.   


_Πράγματι, είναι ακόμη αρχή του έτους, και διανύουμε έναν απ’ τους πιο κρίσιμους μήνες του 2015, που ασφαλώς επηρεάζει και την προσωπική μας ζωή. Ωστόσο το όποιο αποτέλεσμα, να θυμάστε ότι θα μας φέρει πιο κοντά στην οικογένεια. 

_Όντως το κλίμα που επικρατεί ανεβάζει το "θερμόμετρο" της αγωνίας, αλλά ταυτόχρονα φουντώνει και τις ανασφάλειες μας. Ωστόσο η αίσθηση της ανασφάλειας οξύνει την εφευρετικότητα και την μαχητικότητα του Έλληνα.  

_Στις 20 Ιανουαρίου η Νέα Σελήνη που γεννήθηκε στον Άξονα Υδροχόου - Λέοντος, χαρακτηρίζεται ως "Ανατρεπτική".. συνεπώς μην μας εκπλήξουν κάποιες ανατροπές της τελευταίας στιγμής που θα έχουν επιπτώσεις στα επόμενα χρόνια. 

_Επίσης καθώς αυξάνεται το κλίμα της αβεβαιότητας, οι φοβίες θα φέρουν ασυνεννοησίες. Οπότε συμβουλεύω, μην προσπαθείτε αυτήν την εποχή να λύσετε τις διαφορές σας με αγαπημένα σας πρόσωπα, ή με άτομα που έχετε μια σοβαρή - σταθερή συνεργασία. Αφήστε τα σοβαρά θέματα να περιμένουν για μετά τις 4 Φεβρουαρίου, και προσοχή στα "ψιλά γράμματα" ως τότε !!. 

_Πλανάται η αίσθηση ότι κανείς μας "δεν βάζει το χέρι στην φωτιά" γι' αυτόν-αυτούς που θα δώσει την ψήφο του. Αλλά καθώς έχουμε την ανάγκη να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, το αποτέλεσμα εύχομαι να κριθεί από τις "αντοχές της λογικής" μας !! 


* * Και κλείνοντας επαναλαμβάνω ότι το 2015 είναι το έτος της Δικαίωσης που θα μας αποδείξει πως «Ότι διαφεύγει απ’ την ανθρώπινη δικαιοσύνη, δεν διαφεύγει ωστόσο απ’ την Θεία Δίκη - την Συμπαντική Δικαιοσύνη .. καθώς υπάρχει Θεός» !!. 

Συνεπώς να θυμάστε ότι, έστω σε βάθος χρόνου: << Όποιο και να είναι το μάθημα που θα πρέπει να πάρουμε προς το παρόν, όσο κι αν μάς ντροπιάσουν ως λαό.. το φινάλε θα μας Δικαιώσει >> !!.



ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

1 σχόλιο:

  1. Προτείνω να διαβάστε ένα ακόμη σχετικό άρθρο μου, αναρτήθηκε τον Ιανουάριο του 2015:
    https://psychologyastrology.blogspot.com/2015/01/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή