Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Το Συναισθηματικό Ρίγος .. μένει αλησμόνητο !!

Η σωματική έλξη είναι μέρος της φύσης μας.. ωστόσο:


Το συναισθηματικό ρίγος, το οποίο έρχεται πάντα απροσκάλεστο σε ανύποπτους χρόνους, το αισθανόμαστε σαν να έχουμε συνδεθεί με χαμηλής τάσεως ηλεκτρικό ρεύμα !!.
Διαπερνά την σπονδυλική στήλη φτάνοντας στον εγκέφαλο, δίνοντας μας έτσι την αίσθηση ότι το μυαλό παραλύει, και ότι το πνεύμα μας αιωρείται γύρω από την σάρκα μας που φλέγεται.. καθώς ο πόθος αυξάνει και την ταχύτητα της κυκλοφορίας του αίματος !!.
Το μούδιασμα εξαπλώνεται ταυτόχρονα σε όλα τα άκρα, κάνοντας τις πατούσες και τις παλάμες να καίνε και να ιδρώνουν.. ενώ παράλληλα ερεθίζονται όλοι οι αδένες μας που εκκρίνουν υγρό (ειδικά στα απόκρυφα σημεία). Τότε αρχίζει το έντονο καρδιοχτύπι, ενώ η γλώσσα δένεται κόμπος !!.

"Διαβάστε περισσότερα"...  

Αυτό είναι το πρώτο στάδιο που ονομάζουμε “έρωτας ψυχή τε και σώματι”, ο οποίος κατ’ αυτόν τον τρόπο “κτυπά’ το καμπανάκι του” στην Αισθητήρια Μνήμη, για να μείνει αλησμόνητος. Αυτός είναι και ο λόγος που νοσταλγούμε έναν δυνατό μας έρωτα, παρότι με κάθε νέο, ενδέχεται να νιώσουμε παρόμοια έντονη σωματική έλξη. Ποτέ όμως δεν έχει τις ίδιες αποχρώσεις !!.

Ασφαλώς όλα τα παραπάνω, μας τα προκαλεί η Αύρα του άλλου ατόμου που μας βρίσκει ανυποψίαστους.. και έρχεται να "ζυμωθεί" με την δική μας Αύρα. Και καθώς η αύρα ψυχής του κάθε ανθρώπου είναι μία και μοναδική (όπως και τα δακτυλικά του αποτυπώματα), κάθε φορά δημιουργείται διαφορετική χημεία κατά την “ζύμωση” !!.

Η Αύρα μας λοιπόν είναι αυτή που μας επιτρέπει να λειτουργούμε ως Πομποί & Δέκτες, η οποία αλλιώς (σύμφωνα με τον όρο της αστροφυσικής) ονομάζεται «Αστρικό Σώμα».
Η εμβέλεια της Αύρας στον Σύμπαν είναι ανυπολόγιστη, όπως επίσης, μπορεί να κάνει τον κύκλο της Γής διαπερνώντας κάθε εμπόδιο. Συνεπώς, δεν είναι τυχαίο που διεγείρονται οι αισθήσεις μας και μόνο με την σκέψη του ατόμου που μας “στιγμάτισε” !!.

Και εξάλλου, δεν είναι επίσης τυχαίο που ο Δημιουργός μας, μας έδωσε Πνοή απ’ την πνοή Του (αύρα Ψυχής Του) για να έχουμε τα ενστικτώδη ερεθίσματα που μας φέρνουν σε επαφή με άλλες ψυχές.
Συνεπώς. Εάν ο Δημιουργός του Σύμπαντος, Δημιουργός των πάντων, ήταν κατά των ερωτικών ερεθισμάτων, δεν θα είχε πλάσει το Συναισθηματικό Ρίγος που προκαλεί την σωματική έλξη.. και που ασφαλώς έχει και τα επακόλουθα του !!.

Ωστόσο:

Ενώ το ζητούμενο μας δεν είναι πάντα καθαρά και μόνο η σεξουαλική συνεύρεση ως πράξη, ωστόσο την θεωρούμε ως προϋπόθεση για να φτάσουμε στην ψυχική επαφή. Και έτσι αρκετές φορές, η έντονη επιθυμία μας για ψυχική ένωση, μας παρασύρει σε αισθηματικά ανικανοποίητες σχέσεις. Δημιουργούμε με το μυαλό μας ρομαντικά σενάρια και ονειροπολούμε, εθελοτυφλώντας μπροστά στις πρακτικές δυσκολίες που ενδέχεται να μην επιτρέπουν την απόλυτη συνένωση μας με το άλλο άτομο.  Βαφτίζουμε τον σεξουαλικό πόθο «αδελφή ψυχή» (διότι το ερωτικό συναίσθημα γίνεται βασανιστικός πόθος), και έτσι ωραιοποιούμε όλες τις δυσάρεστες καταστάσεις. Μας αρκεί να ακούμε αυτά που θέλουμε, ακόμη κι όταν αντιλαμβανόμαστε το ψέμα !!.

Άρα, το θέμα είναι να μάθουμε να χειριζόμαστε τον «Πίνακα Ελέγχου» των πόθων μας ώστε να μην ενδίδουμε σε αδιέξοδες σχέσεις.. ή τουλάχιστον, να μην επενδύουμε σε αυτές αισθηματικά. Αλλά ακόμη κι αν το κάνουμε.. να έχουμε την συναίσθηση πότε θα πρέπει «να κατεβάσουμε τον διακόπτη». Δεν είναι απαραίτητο να νιώσουμε προδομένοι ή πληγωμένοι για να γυρίσουμε την πλάτη σε μία κατάσταση η οποία προβλέπεται να εξελιχθεί σε ψυχοφθόρα. Εξετάζουμε τις εκδοχές με γνώμονα την λογική, κρατάμε για εμάς τις όμορφες – απολαυστικές στιγμές που ζήσαμε.. και απλά λέμε Αντίο !!.

Εάν όλα τα παραπάνω νιώθετε να είναι πέραν των δυνάμεων σας, τότε, φανταστείτε το όλο θέμα σαν να πρόκειται για καλοκαιρινές διακοπές. Τις περιμένουμε πως και πως. Στην σκέψη και μόνο ότι θα έρθει η μέρα που θα φύγουμε από την ρουτίνα μας, ανακτούμε δυνάμεις. Τις απολαμβάνουμε όσο πιο έντονα και ευχάριστα μπορούμε, γνωρίζοντας ότι είναι περιορισμένης διάρκειας. Μας λυπεί που πρέπει να τις διακόψουμε.. αλλά ωστόσο κρατάμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες μας και επανερχόμαστε στην καθημερινότητα. Και έτσι .. η ζωή μας συνεχίζεται !!.ΜΑΡΙΑΝΝΑ
* Ψυχαναλύτρια – Ψυχοερευνήτρια – Σύμβουλος σχέσεων*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου