Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

*Ιανουάριος 2017 .. και Καλή μας Χρονιά*

Ο μήνας που συμβολίζει την καρδιά του Χειμώνα, εκπροσωπείται από τον Αιγόκερω !!. 

Ευτυχισμένο το 2017 αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες !!.
Πριν όλων, ενημερώνω τους νεότερους αναγνώστες μου ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου. Αυτό μου δίνει την ευχέρεια να αφιερώνω τις προβλέψεις μου σε όσους με παρακολουθούν, σύμφωνα όμως με την κρίση μου, για όσα θεωρώ ουσιώδη αλλά και υπεραρκετά να γνωρίζουμε. Ακολουθώ αρχαιοελληνικές μεθόδους, τις οποίες θα αναλύσω σε επόμενα άρθρα μου, και οι οποίες επί σειρά ετών αποδεικνύονται αλάνθαστες.

Ωστόσο συνοπτικά αναφέρω ότι δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με τον Κριό, καθώς η Πρωτοχρονιά εορταζόταν στις 1 Απριλίου, και μάλιστα έως τον 16ο αιώνα μ.Χ.  Έτσι ο Κριός εκπροσωπεί ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο, και το κάθε επόμενο Ζώδιο εκπροσωπεί τον δικό του μήνα, έως να κλείσει ο δωδεκάμηνος κύκλος «ροής των εξελίξεων». Αυτό δεν σημαίνει πως όσοι γεννήθηκαν στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα τους, παύουν να ανήκουν στον Αστερισμό τους.
Επομένως ο Αιγόκερως εκπροσωπεί τον μήνα Ιανουάριο, και ήδη έχω δημοσιεύσει σχετικό αφιέρωμα μου για τον Αστερισμό του.

Πατήστε "Διαβάστε περισσότερα"...  


Συνοπτική ανακεφαλαίωση:

Το κάθε νέο Πλανητικό Φαινόμενο, γίνεται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των προηγούμενων και των επόμενων εξελίξεων. Υπάρχει δηλαδή μια αλυσιδωτή αντίδραση, γι’ αυτό άλλωστε είναι απαραίτητο να εξετάζουμε το παρελθόν, ώστε να μπορούμε να προβλέψουμε και το μέλλον. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να μας διαφεύγει αυτό που ήδη συνέβη, καθώς θα συμβάλει στις επόμενες εξελίξεις. Επομένως κρατάμε τα παρελθοντικά Φαινόμενα ως οδηγό μας, και προσθέτουμε σε αυτά τις νεότερες αναμενόμενες επιρροές.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, έως να κλείσει ο Ζωδιακός Κύκλος, θα αυξάνεται και ο όγκος του κειμένου των προβλέψεων μου (όπως θα δείτε παρακάτω), καθώς επανέρχομαι συνοπτικά στα σημαντικότερα παρελθοντικά πλανητικά δρώμενα του κάθε μήνα.

 Αρχίζοντας από τον Απρίλιο του 2016 σας προετοίμαζα για τους επόμενους μήνες, αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα που μας στέλνει το Σύμπαν. Μάλιστα μέσα στο Φθινόπωρο του 2016 έλαβαν χώρα κάποια αξιοσημείωτα Συμπαντικά γεγονότα, των οποίων οι θετικές επιρροές θα έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια. Επομένως θα μας ακολουθούν στην πορεία μας στο 2017 !!.
Όμως προς αποφυγή επαναλήψεων, θα ενημερωθείτε σχετικά με τις θετικές επιρροές στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση μου με τίτλο *Η πορεία μας στο 2017* 

 Ο Δεκέμβριος μήνας παρουσιάζει πάντα κάποιες ιδιαιτερότητες, πιθανόν διότι ο αστεροειδής η Ψυχή (το μεγάλο φωτεινό αστέρι των Χριστουγέννων), τροφοδοτεί με πολλές ευαισθησίες την μητέρα του Σελήνη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η κατανόηση μας, η συμπόνια μας.. όμως και το όποιο τυχών ενοχικό αίσθημα.
Πιθανόν ο απώτερος σκοπός είναι να νιώθουμε πιο “ανθρώπινοι”, ώστε το Σύμπαν να έχει λόγους για να μας επιβραβεύει. Έτσι πέραν των άλλων, μαζί με αυτήν την συγκεκριμένη Σελήνη γεννήθηκαν νέες ελπίδες – νέες ευκαιρίες – νέες εναλλακτικές για όλους μας. Ωστόσο, η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου, ανέλαβε να μας αποδείξει πως «όλα γίνονται για κάποιον λόγο, και όλα έχουν την ώρα τους».

Ο Ιανουάριος δεν είναι μήνας που ευνοεί βιαστικές αποφάσεις. Θεωρείται ο μήνας της περισυλλογής, ενδοσκόπησης και μελέτης. Αλλά επειδή επηρεαζόμαστε όλοι μας από τον χαρακτήρα του Αιγόκερου, έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε άμεσες λύσεις, που να συνδυάζουν «το τερπνό μετά του ωφελίμου» !!.
Τα Ζώδια τα οποία συνήθως δεν είναι τόσο επιρρεπή σε αυτό, (θέλουν δηλαδή τον χρόνο τους για να ακολουθήσουν την ποθητή λύση) είναι του Αέρα, και απ’ της Γής είναι ο Ταύρος και η Παρθένος. Προσοχή Ζώδια της Φωτιάς (ιδιαίτερη προσοχή Τοξότες), που συνήθως παθιάζεστε μόνο με την ιδέα, και κοντά στο ξερό καίτε και το χλωρό..  όπως και προσοχή του Νερού που πελαγώνετε, και τότε πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό.  
Συνεπώς, σοφό είναι να μην αφήσουμε την ανυπομονησία να μας παρασύρει, παρότι η Πανσέληνος στις 12 Ιανουαρίου θα μας δώσει την αίσθηση πως πρέπει να βιαστούμε για κάτι. Γενικότερα θα υπάρχει στα πάντα μια γερή δόση υπερβολής. Και καθώς ο χρόνος “έχει τραβήξει το φρένο”, η αναμονή θα φαντάζει ως κατάσταση δραματική !!
* Ιδιαίτερη προσοχή οι Καρκίνοι, καθώς η Πανσέληνος θα λάβει χώρα στην Άξονα σας με τον Αιγόκερω. Οπότε όλα τα παραπάνω εξηγούν τον λόγο που η Πανσέληνος του Ιανουαρίου χαρακτηρίζεται ως Δραματική !! 

** Έως τότε, θα επανέλθω με περισσότερες αναλύσεις σχετικά με την επιρροή της στο κάθε Ζώδιο χωριστά.
** Προηγουμένως θα κοινοποιήσω τις ετήσιες προβλέψεις μου για όλο το 2017 και το κάθε Ζώδιο χωριστά. 
** Αφιερώσεις μου για όλους τους Αστερισμούς και την θέση τους στο Σύμπαν, όπως και αναλύσεις του ρόλου του κάθε Ζωδίου μέσα στο Ζωδιακό Κύκλο.
** Συνδυασμοί μεταξύ Ζωδίων «πώς προβλέπεται να εξελιχθούν οι σχέσεις τους».. και θα ακολουθήσουν πολλές άλλες παρόμοιες αναρτήσεις μου !!.  


* ΖΩΔΙΑ της Φωτιάς:

_Κριοί, ο Απρίλιος, ο μήνας ο δικός σας, σας έδωσε την αίσθηση ότι περπατάτε ξυπόλητοι στα αγκάθια, ή επάνω σε τεντωμένο σκοινί. Τούτο ώστε, να αναγκαστείτε να κάνετε τους απολογισμούς σας. Έτσι οι συγκυρίες του Μαΐου, γεφύρωσαν το χάσμα σας, και μέσα στον Ιούνιο, ήταν στο χέρι σας να βάλετε αρκετά πράγματα στην θέση τους. Για τον Ιούλιο σας συνέστησα να χρησιμοποιήσετε την διπλωματική οδό, και να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας, σε ότι αφορά σημαντικές αποφάσεις. Και κυρίως, μην κάνετε βήματα πίσω λόγω κάποιων συναισθηματικών πιέσεων που πιθανόν να δεχτείτε.. διότι (όπως σας το τόνισα) ο Αύγουστος θα σας δικαιώσει. Και πράγματι.. κάτι νέο άρχισε να προβάλει δειλά – δειλά στην ζωή σας, ανεβάζοντας την αισιοδοξία σας κατακόρυφα. Γι’ αυτό και σας συμβούλεψα να αφήσετε πίσω σας τις στάχτες όπου κάποτε υπήρχε φωτιά.. και να προχωρήστε μπροστά. Εάν ακούσατε τις συμβουλές μου, τον Σεπτέμβριο σίγουρα νιώσατε “τρελή χαρά γεμάτοι”. Και συγκεκριμένα, παρότι μπήκαμε στο Φθινόπωρο, εσείς είχατε την αίσθηση ότι είναι ο μήνας των διακοπών σας, μετά από αρκετά που τελευταίως σας βασάνιζαν. Στον Οκτώβριο ευνοηθήκατε και πάλι στον έρωτα.. αλλά πρέπει να καταλήξετε προς τα πού γέρνει η ζυγαριά. Μάλιστα το «ξύπνημα της Πυθίας» στο απέναντι Ζώδιο τον Ζυγό, σας έδωσε τα εφόδια που χρειάζεστε, ώστε να αποφύγετε εγκαίρως όσα δεν θα φέρουν επιθυμητά αποτελέσματα. Και πέραν αυτού, είχατε τις ευκαιρίες σας για να φέρετε το θαύμα στην ζωή σας. Νοέμβριος:  Ήταν στο χέρι σας λοιπόν να αλλάξετε κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις, ως δια μαγείας. Ωστόσο, συμβούλεψα να ζητήσετε μια δεύτερη υπεύθυνη γνώμη, διότι κάποια πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Και επιπλέον, να μην επιτρέψετε στο πάθος σας να σας παρασύρει, σε ότι αφορά την ερωτική σας ζωή. Δεκέμβριος: Σε στιγμές που ο παρορμητισμός σας, θόλωνε την ορθή κρίση σας, θέλατε να τελειώνει “κάτι” με κάθε τίμημα. Ωστόσο μετά από λίγο λειτουργούσατε με γνώμονα την λογική, η οποία σας υπενθύμιζε το προσωπικό σας συμφέρον. Έτσι αποφασίσατε να συλλέξετε συμβουλές ή πληροφορίες από έγκυρες πηγές για να το “αποτελειώσετε”.. και πράγματι, βρήκατε την καλύτερη λύση.
Ιανουάριος 2017:
Ευνοείστε στα αισθηματικά. Εάν έως τέλος Δεκεμβρίου δεν καταφέρατε να αλλάξετε τα τυχών ανεπιθύμητα της σχέσης σας, ή να σταθεροποιήσετε μια συναισθηματική κατάσταση, ή ακόμη, να επισημοποιήσετε μία σχέση σας .. τότε έχετε μια επόμενη ευκαιρία στον Ιανουάριο. Το Σύμπαν σας θέλει συναισθηματικά γεμάτους – ολοκληρωμένους και ευνοεί αυτόν τον σκοπό.. αρκεί να μην γίνετε πιεστικοί και να κατανοήσετε πως όλα έχουν το Τίμημα τους.

_Λέοντες, στον Απρίλιο χρειάστηκε να αναθεωρήσετε κάποιες απόψεις σας, ανεπηρέαστοι από πρόσωπα που έχουν μάθει να τα περιμένουν όλα από εσάς. Ωστόσο, στον Μάιο ήρθαν να συγκλίνουν μαζί σας, έστω και υποχρεωτικά. Τον Ιούνιο επιδιώξατε να βάλετε σε προτεραιότητα την προσωπική σας ζωή.. και πολύ καλά κάνατε. Σας συνέστησα μόνο προσοχή, στις υπερβολές σας γενικότερα. Στον Ιούλιο, είχατε υποστήριξη από πρόσωπα που δεν το περιμένατε, διότι σας είχε απογοητεύσει η στάση τους απέναντί σας. Στην προσωπική σας ζωή, βάλατε το μυστήριο, έως να βεβαιωθείτε πως δεν θα πληγωθεί η υπερηφάνεια σας. Σας έγραψα, υπομονή, κοντά είναι ο δικός σας μήνας.. και πράγματι ο Αύγουστος, σας αποζημίωσε για την καρτερικότητα σας. Το συναίσθημα που νιώθατε και σας φρενάρει πολλές φορές.. εξανεμίστηκε. Χειρίζεστε πλέον τα ζητούμενα σας με σοφία, αλλά και με τόλμη Λιονταριού. Η δε Έκλειψη της Σελήνης με όψη στον δικό σας Αστερισμό, σας απαλλάσσει σταδιακά από κάτι που στενάχωρα “διαιωνίζεται”.. δίνοντας σας πίστη για καλύτερες μέρες !!. Επομένως στον Σεπτέμβριο δεν είχατε να φοβηθείτε τίποτα. Χρησιμοποιώντας την λίστα σας με όσα θέλατε να σας αδειάσουν τον χώρο, ή και αντιστρόφως, στο χέρι σας ήταν να αποφασίσετε πού θα δώσετε προτεραιότητα. Οκτώβριος: Εάν βάλατε τις προτεραιότητες σας στην σωστή τους σειρά, τότε ο Οκτώβριος σας ευνόησε για να κάνετε ένα μεγάλο άλμα μπροστά. Πήρατε τα ηνία στα χέρια σας και επισπεύσατε, ότι δεν σας ωφελεί να περιμένει πλέον. Ήταν η καταλληλότερη εποχή για σοβαρές αποφάσεις, για ουσιαστικές αλλαγές. Νοέμβριος: Ήταν ο μήνας που είχατε την δυνατότητα να ασχοληθείτε με την αποκατάσταση κάποιων θεμάτων σας – την δικαίωση σας, αλλά και την οικονομική ανεξαρτησία σας. Συμβούλεψα μόνο να πείθουν τα επιχειρήματα σας, ώστε να γίνουν δεκτοί και οι όροι σας, όπως και στον έρωτα, να συνεχίσετε να μην κάνετε εκπτώσεις. Δεκέμβριος: Η Τύχη ήταν με το μέρος σας. Ήταν καιρός να αντιστραφούν οι όροι, διότι αυτό ήθελε η καλή σας Τύχη. Ωστόσο συμβούλεψα να μην παρασυρθείτε από τυχαία περιστατικά. Με γνώμονα την λογική να εξετάσετε τις επιλογές σας – να αξιολογήσετε αντικειμενικά τα περιθώρια σας –  και να πάψετε να σας τρομάζει το όποιο τυχών ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Ο μόνος σας εχθρός στον Δεκέμβριο, ήταν ο ίδιος σας ο εαυτός, καθώς η ανυπομονησία σας, σας οδηγεί σε λάθη.
Ιανουάριος 2017:
Πιθανόν να πονέσατε, αλλά έτσι αποκτήσατε δύναμη, καθώς η θέληση της ψυχής σας ήταν δυνατότερη απ’ τις απογοητεύσεις σας. Επομένως, χρησιμοποιήστε την Δύναμη της θέλησης σας, σε όποιον τομέα της ζωής σας νιώθετε αδύναμοι. Σίγουρα, σας κούρασαν οι αδικίες, όμως οι επιτυχίες στον μήνα αυτόν, σας εμψυχώνουν απ’ την αρχή. Κι εάν κάποιες φορές νιώσετε τον φόβο πως κάτι έχει οριστικά χαθεί.. σας συνιστώ να τον αποβάλετε. 

_Τοξότες, ο Απρίλιος έφερε αναστάτωση στην ζωή σας. Ο σκοπός του ήταν να διώξει απ’ την ζωή σας όσα σας κρατούν σε  στασιμότητα. Ο έρωτας ήταν σε πρώτο πλάνο στον Μάϊο. Έτσι, στην προσωπική σας ζωή, αποφασίζετε να νοικοκυρευτείτε, αλλά τα διλήμματα δεν έπαψαν. Τον Ιούνιο φλεγόσασταν από νοσταλγίες – αναμνήσεις, κάτι που σας δίχασε μεταξύ του χθές και το αύριο. Στον Ιούλιο ισορροπήσατε τα θέλω σας με τα πρέπει, και βάλατε νερό στο κρασί σας, συνεχίζοντας όμως να επανεξετάζετε κάποιους στόχους σας. Το ατού σας βέβαια είναι ότι συνεχίζετε να έχετε τον Κρόνο στον Αστερισμό σας, αλλά ο Κυβερνήτης σας ο Δίας, φεύγει απ’ την Παρθένο στον Σεπτέμβριο. Γι’ αυτό και σας συμβούλεψα μέσα στον Αύγουστο, να δώσετε τέλος στις αναβολές των αποφάσεων σας. Συντομεύετε (σας το τόνισα), διότι θα έχετε την Τύχη με το μέρος σας. Και πράγματι, η καλή σας τύχη σας μέσα στον Σεπτέμβριο αναπτέρωσε το ηθικό σας, δίνοντας σας την δύναμη που σας χρειάζεται για να βάλετε τα όρια σας απέναντι στους άλλους, όπως και να κυνηγήσετε τους νέους σας στόχους. Τον Οκτώβριο σας συμβούλεψα να μην σπαταλάτε τα βέλη σας σε άπιαστα όνειρα. Ήταν ο μήνας που απαιτούσε ανασυγκρότηση, απολογισμό των απωλειών σας, ιδιαίτερη προσοχή στις συμφωνίες σας, και γενικότερα προσοχή στις δεσμευτικές υποσχέσεις. Ωστόσο, σας έδωσε την ευκαιρία για να απεγκλωβιστείτε από μια δυσάρεστη κατάσταση. Νοέμβριος: Ήταν ο μήνας που διαπιστώσατε πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ακόμη και τα άσχημα έχουν κάποιο λόγο που μας συμβαίνουν.. καθώς κάποια πράγματα τελειώνουν, ώστε να ανοίξει χώρος για τα νεότερα ή τα καλύτερα. Και πολύ πιθανόν για ορισμένους από εσάς δόθηκε σε κάτι ένα τέλος, το οποίο δεν είχατε την δύναμη εσείς να το δώσετε. Δεκέμβριος: Ο μήνας ο δικός σας. Πάντα μετά το τέλος έρχεται η κατάλληλη στιγμή που ευνοεί την νέα αρχή, ή την δεύτερη ευκαιρία. Είχατε απεριόριστη εύνοια για να αλλάξετε τα δεδομένα προς όφελος σας, ωστόσο σας συνέστησα εγκράτεια, με αργά βήματα και εστιάζοντας σταθερά στον στόχο σας. Επίσης για να έχετε τα ποθητά αποτελέσματα, συμβούλεψα να φροντίσετε να έχετε ακλόνητα επιχειρήματα. Δεν ήταν εποχή για “εάν και εφόσον”, διότι κινδυνεύατε να πάψουν να σας πιστεύουν.
Ιανουάριος 2017:
Προσοχή.. «ο διάολος έχει πολλά ποδάρια» !!. Ο μήνας αυτός σας ευνοεί για να επιτύχετε τους σκοπούς σας, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε “πλάγια μέσα” με όση μυστικότητα μπορείτε. Συμβούλεψα να μην βιαστείτε να πάρετε σοβαρές αποφάσεις, εάν δεν λάβετε πρώτα υπόψη σας όλες τις εκδοχές.. διότι ενδέχεται να επαναφέρετε στην ζωή σας παρελθοντικά θέματα. Είναι ο μήνας των άκρων..  γι’ αυτό μην ποντάρετε στο «όλα ή τίποτα» !!.

* ΖΩΔΙΑ του Αέρα:

_Δίδυμοι, ο Απρίλης ήταν ο μήνας που σας έδωσε τις προϋποθέσεις για να βάλετε γερά θεμέλια στους μελλοντικούς σας στόχους, αλλά ο Μάιος ήταν ο πιο κρίσιμος μήνας του 2016 για σας, καθώς έπρεπε να κερδίσετε το χαμένο έδαφος (υλικά, ή αισθηματικά). Ωστόσο, ο γενέθλιος μήνας σας ο Ιούνιος, σας εξέπληξε ευχάριστα. Αφενός νιώσατε κάποια αναγνώριση (επαγγελματικά – σπουδές – νομικές υποθέσεις), και αφετέρου διαπιστώσατε ότι συνεχίζετε να αρέσετε, τόσο ως παρέα, όσο και ως ερωτικός σύντροφός. Σας σύνεστησα μόνο προσοχή, «μην μπερδέψετε τα πίτουρα με τις στάχτες». Στον Ιούλιο είχατε την τάση άλλοτε να ρισκάρετε – άλλοτε να λουφάρετε.. και άλλοτε να τα θέλετε όλα «εδώ και τώρα». Περίεργη εποχή για σας, που ωστόσο απολαύσατε τις “τρελίτσες” σας !!. Παρόλα αυτά.. ο Αύγουστος ήταν γενναιόδωρος μαζί σας. Σας έδωσε την δυνατότητα να φέρετε το “θαύμα” στην ζωή σας. Να αλλάξετε δηλαδή κάποια κακώς κείμενα με πολλή ευκολία.. ως δια μαγείας. Εάν εκμεταλλευτήκατε σωστά τις συγκυρίες, στον Σεπτέμβριο σας συμβούλεψα να ξεχάσετε τους εγωϊσμούς, και δείξτε την ευαίσθητη πλευρά του εαυτού σας. Πολλές φορές ένα συγνώμη ή ένα σε παρακαλώ.. ανοίγουν και τις πιο επτασφράγιστες πόρτες. Βοήθεια είχατε από άτομο με κάποιο αξίωμα, ίσως όμως και από κάποιο γυναικείο πρόσωπο. Στον Οκτώβριο συνέβη κάτι ασυνήθιστο για εσάς. Οι δύο πλευρές του εαυτού σας επιτέλους εναρμονίστηκαν, οι ασυμφωνίες μετριάστηκαν, και έτσι βρίσκατε τον τρόπο για να είστε ευχαριστημένοι με την μέση λύση. Με αυτά που μπορείτε να έχετε, ή να περιμένετε από τους άλλους. Νοέμβριος: Τα παραπάνω σας βοήθησαν για να κατασταλάξετε σε αποφάσεις στον Νοέμβριο. Οι εμμονές σας εξασθένησαν. Διαπιστώσατε ότι είχατε διογκώσει το κάθε σας πρόβλημα. Δεν κυνηγάτε πλέον αυτό που δεν τρέχει πίσω από εσάς. Συναισθηματικά βρήκατε τις ισορροπίες σας, και έτσι λειτουργείτε πολύ πιο συγκροτημένα. Δεκέμβριος: Η αυτοπεποίθηση σας, ειδικά στο ερωτικό κομμάτι της ζωής σας επέστρεψε, όπως και η πίστη στον εαυτό σας, καθώς το ξέρετε πως εάν δεν πιστέψετε εσείς στον εαυτό σας, δεν μπορείτε να περιμένετε να σας ακολουθήσουν οι άλλοι. Συμβούλεψα να επιλέξετε με διαφορετικά κριτήρια τα άτομα που θα κρατήσετε στην ζωή σας, και να αποφασίσετε να κλείσετε τις πόρτες σε όσα σας φθείρουν ψυχολογικά ή υλικά. Εάν με ακούσατε, θά ‘χετε επιτυχία ή νέα πορεία.
Ιανουάριος 2017:
Επιτέλους ήρθε ο μήνας που έχετε την δυνατότητα να ασχοληθείτε με την αποκατάσταση κάποιων θεμάτων σας – την δικαίωση σας – αλλά και την οικονομική σας σταθερότητα. Συμβουλεύω να διεκδικήσετε, αλλά να φροντίσετε να πείθουν τα επιχειρήματα σας, διότι απ’ την θεωρία έως την πράξη υπάρχει τεράστια διαφορά. Θα αποβάλετε τον φόβο σας μήπως δεν  γίνουν δεκτοί οι όροι σας. Επίσης ακόμη και στον έρωτα, δεν θα κάνετε εκπτώσεις.

_Ζυγοί, ο Απρίλης θεμελίωσε όλα αυτά για τα οποία δώσατε τον καλύτερο εαυτό σας, για αρκετούς μήνες. Πιθανόν να μην το είδατε μέσα στον Μάϊο ξεκάθαρα, αλλά σίγουρα το συνειδητοποιήσατε μέσα στον Ιούνιο, ο οποίος σας έκανε ακόμη πιο σοφούς. Όσον αφορά τον έρωτα, «τον ντύσατε με τα χρώματα που εσείς θέλετε».. και αυτό ακριβώς συνεχίσατε να κάνετε και στον Ιούλιο. Ευνοείστε στον έρωτα και στους επόμενους μήνες. Οι δε προβληματισμοί σας σε ότι αφορά τα οικονομικά σας – επαγγελματικά σας – σπουδές – ταξίδια.. κατά έναν μαγικό τρόπο, λύθηκαν πολύ πιο εύκολα απ’ ότι το περιμένατε. Ήταν ο μήνας που σας έδωσε τα εφόδια για τα μελλοντικά σας σχέδια. Στον Αύγουστο, επικράτησε η αίσθηση πως έχετε «ξεσκονίσει από πάνω σας το παρελθόν», έχετε κατασταλάξει στο «τί αφήνετε πίσω σας, και τι παίρνετε μαζί σας».. οπότε σας συνέστησα να αρπάξετε το Άρμα που σας προσφέρει ο Αύγουστος, και με αποφασιστικότητα να το οδηγήσετε εκεί που θέλετε να φτάσετε. Ο Σεπτέμβριος ήταν ο μήνας της Δικαίωσης σας, ότι και να σημαίνει αυτό. Ο Δίας σας ανταμείβει για τον ρόλο σας στον Ζωδιακό Κύκλο. Ο Οκτώβριος ήταν ο μήνας ο δικός σας κυριολεκτικά, και ειδικότερα σε ότι αφορά τις προσωπικές σας ανάγκες. Μπορείτε πλέον να ονειρεύεστε την δική σας Βροχή των Αστεριών. Το δε ξύπνημα της Πυθίας σας έκανε πιο σοφούς και διορατικούς σε ότι αφορά οικονομικά σας θέματα, ενώ η Πανσέληνος στις 16 συνεχίζει να σας επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις, ειδικά για όσους γεννήθηκαν από 15 έως και 17 Οκτωβρίου, κάτι ανέλπιστα ευχάριστο θα σας συμβεί έως το τέλος του Φθινοπώρου.  Νοέμβριος: Επομένως δεν είχατε παρά να χρησιμοποιήσετε την Δύναμη της θετικής Αύρας γύρω σας, σε όποιον τομέα της ζωής σας νιώθατε να έχετε αδικηθεί. Σίγουρα αρκετές φορές νιώσατε πολύ κουρασμένοι, αλλά η αναγνώριση σας εμψυχώνει απ’ την αρχή. Και ενδεχομένως κάποιες φορές να είχατε τον φόβο ότι «ξαφνικά όλα είναι υπερβολικά καλά για να είναι αληθινά», αλλά ελπίζω να τον ξεπεράσατε. Δεκέμβριος: Κατά κάποιον τρόπο έχετε αλλάξει – έχετε γίνει πιο απαιτητικοί, και αυτό δεν αρέσει πάντα και σε όλους. Δεν έχετε αντίρρηση να δεσμευτείτε με υποσχέσεις ή νέες υποχρεώσεις, ωστόσο ζητάτε πλέον τα αντίστοιχα. Επίσης, κόβετε το νήμα σε ότι δεν έχει ουσία να σας προβληματίζει. Συμβουλή μου ήταν να ρίξετε επάνω στο τραπέζι τις δικές σας ανάγκες ως προτεραιότητα σας, και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα το σεβαστούν ακόμη και όσοι δεν συμφωνούν με αυτές.     
Ιανουάριος 2017:
Επέμενα να δώσετε προτεραιότητα στις δικές σας προσωπικές ανάγκες, και να είστε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα, θα το σεβαστούν και οι άλλοι. Τον Ιανουάριο θα διαπιστώσετε πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ακόμη και τα άσχημα, έχουν κάποιο λόγο που μας συμβαίνουν.. καθώς κάποια πράγματα πρέπει να τελειώνουν – να αλλάζουν, ώστε να ανοίξει χώρος για τα νεότερα ή για τα ακόμη καλύτερα. Και πράγματι, είστε στον δρόμο προς τα καλύτερα !!

_Υδροχόοι, στον Απρίλιο «έσπασε ο διάολος το πόδι του» και από τύχη διαπιστώσατε ότι άξιζε η υπομονή σας το περασμένο διάστημα. Ο Μάιος σας έδωσε την τόλμη και τα επιχειρήματα, για να διασφαλίσετε – περιφρουρήσετε το έδαφος που κερδίσατε.. είτε συναισθηματικά είτε υλικά. Όσοι ακολουθήσατε την λογική σας, στον Ιούνιο η Τύχη σας ευνόησε στο έπακρον, ακόμη κι όταν κάνατε γκάφες. Σας συνέστησα μόνο προσοχή στις τυχών “διπλές καταστάσεις”. Το ίδιο σας επανέλαβα και για τον Ιούλιο, ο οποίος μάλιστα, σας έδωσε τις ευκαιρίες να επιβάλλετε τα όρια σας απέναντι στους άλλους.. αρκεί βέβαια, να ήταν το δίκαιο με το μέρος σας. Ο Αύγουστος δεν ήταν ο μήνας για να κάνετε τις ριζικές αλλαγές σας. Σας βρήκε να συνεχίζετε να ταλαντεύεστε μεταξύ του χθές και του αύριο. Οπότε σας συμβούλεψα να ξεκαθαρίσετε μέσα σας, εάν αυτό που σας ενώνει με το παρελθόν, μπορεί να ακολουθήσει τα μελλοντικά σας όνειρα. Ήταν μήνας ενδοσκόπησης λοιπόν. Ωστόσο, η Έκλειψη της Σελήνης στον Άξονα σας, σας ευνόησε για να δρομολογηθεί η επίλυση ενός θέματος, που φαίνεται να έχει «κολλήσει πεισματικά». Εάν το ξεπεράσατε αυτό το κόλλημα, τότε μέσα στον Σεπτέμβριο δόθηκε το οριστικό τέλος σε κάποιο παλιό κεφάλαιο, και είδατε να ανοίγει ο δρόμος προς την νέα αρχή. Ο Οκτώβριος απαιτούσε από εσάς εγκράτεια. Συμβούλεψα να μην ανοίξετε νέες υποχρεώσεις γενικώς, εάν δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε – να τις καλύψετε. Επίσης, μην βιαστείτε να πάρετε σοβαρές αποφάσεις, εάν δεν λάβετε πρώτα υπόψη σας όλες τις εκδοχές.. διότι θα επαναφέρετε στην ζωή σας παρελθοντικά θέματα δίχως ουσία. Και τέλος συμπλήρωσα, να μετρήστε σωστά το κάθε επόμενο σας βήμα.. καθώς είστε κοντά στην πηγή.  Νοέμβριος: Όντως φτάσατε στην πηγή, και ως καλοί «νεροκουβαλητές» καταφέρατε να μεταφέρετε υπομονετικά τα αγαθά της στην ζωή σας. Ωστόσο σας συμβούλεψα να μην σας διαφεύγει πως «η στάμνα πάει πολλές φορές για νερό, αλλά μια απροσεξία αρκεί για να σπάσει». Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ενεργείτε πιο διπλωματικά και με περισσότερη μυστικότητα. Δεκέμβριος: Ήταν ο μήνας που το Σύμπαν συνωμοτούσε υπέρ σας, ώστε κάποιοι από εσάς έπρεπε να θωρακίσετε τα κεκτημένα σας, όπως και κάποιοι άλλοι, να αλλάξετε πορεία και να βάλετε τα θεμέλια σας για μια νέα αρχή. Επίσης υπήρχε μεγάλη εύνοια σε ότι αφορούσε οικονομικά θέματα. Προσοχή ήθελε μόνο σε ποια άτομα θα δείξετε εμπιστοσύνη, όπως και στα ψιλά γράμματα σε ότι αφορά γραπτές συμφωνίες. Συμβούλεψα να μην αφήσετε να σας παρασύρει το συναίσθημα.  
 Ιανουάριος 2017:
Συνεχίζεται η εύνοια σε ότι αφορά οικονομικά ή νομικά θέματα σας. Συμβουλεύω να φροντίσετε να κλείσετε εκκρεμότητες σας έως την Έκλειψη του Φεβρουαρίου. Το δε Αστέρι των Χριστουγέννων σας ακολουθεί και θα βιώσετε μια ευχάριστη έκπληξη, η οποία για άλλους έχει  συναισθηματική αξία, και για άλλους υλική. Κι εάν μείνατε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, τον επόμενο μήνα, τον δικό σας, θα σας ευνοήσει διπλά η Σελήνη.   

* ΖΩΔΙΑ της Γής:  

_Αιγόκεροι, στον Απρίλιο πιεστήκατε να καταλήξετε σε συμπεράσματα, καθώς κάποιο κεφάλαιο της ζωής σας είχε κλείσει. Ο Μάιος ωστόσο έδιωξε κάθε σας προβληματισμό, μόλις σας αποκάλυψε πρόσωπα και καταστάσεις,  που ενώ αρχικά οργιστήκατε, μετά όμως πολύ το χαρήκατε. Στον Ιούνιο νιώσατε πιο ξεκάθαροι και πιο ανάλαφροι. Σας συμβούλεψα όμως, να μην βιαστείτε να δεσμευτείτε με νέους “κανόνες”, που αργότερα θα το μετανιώσετε. Εάν όντως, δώσατε χρόνο στον εαυτό σας για να εξετάσετε τα μελλοντικά σας σχέδια πιο προσεκτικά, (σας διαβεβαίωσα) πως στον Ιούλιο θα διαπιστώσετε πως δεν χάσατε απολύτως καμία ευκαιρία. Και όντως, σίγουρα αποφύγατε ακόμη μια απογοήτευση.. διότι “το τυχερό σας”, άρχισε μετά την Πανσέληνο του Ιουλίου να εμφανίζεται μπροστά σας !!. Στον Αύγουστο νιώσατε την Δύναμη σας να επανέρχεται, και αυτό σας ανεβάζει το ηθικό σας. Αυτήν την αίσθηση αυτοπεποίθησης, δεν πρέπει όμως να την σπαταλήσετε σε ανούσιες επιδείξεις “θέσης ισχύος” .. αλλά με πράξεις την στιγμή που δεν το περιμένει κανείς. Δηλαδή, αιφνιδίως. Το ίδιο σας τόνισα ότι ίσχυε και για τον Σεπτέμβριο, ο μήνας που σας έδωσε την ευκαιρία να απεγκλωβιστείτε από αυτό που σας φράζει τον δρόμο για μια νέα πορεία. Ωστόσο σας συμβούλεψα προσοχή στον ενθουσιασμό σας, ο οποίος ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα να βιαστείτε να δεσμευτείτε με υποσχέσεις ή με υποχρεώσεις, που ενδεχομένως δεν θα μπορέσετε να τις εκπληρώσετε. Οκτώβριος. Εάν ενεργήσατε συγκρατημένα, τότε η μπόρα πέρασε και σύντομα θα δείτε το ουράνιο τόξο. Ωστόσο σας συμβούλεψα πως, εφόσον μέσα από τα λάθη σας γίνατε πιο σοφοί, τότε, να μην αρκεστείτε σε προχειρότητες. Να βάλετε γερά θεμέλια αυτήν την φορά, καθώς μάλιστα ο χρόνος είναι με το μέρος σας. Νοέμβριος: Και όντως, αποδείχθηκε ότι ο χρόνος ήταν με το μέρος σας. Πλέον έχετε απεριόριστη εύνοια για να βαδίσετε παρακάτω, ωστόσο σας συνέστησα να το κάνετε με σταθερά βήματα και συναισθηματική εγκράτεια. Επίσης να μην κάνετε οικονομικά ανοίγματα αυτή την εποχή. Δεκέμβριος: Για εσάς, ήταν ο μήνας που για να επιτύχετε τους σκοπούς σας, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε “πλάγια μέσα” με όση μυστικότητα μπορούσατε. Συμβούλεψα να μην βιαστείτε να πάρετε σοβαρές αποφάσεις, εάν δεν λάβετε πρώτα υπόψη σας όλες τις εκδοχές.. διότι ενδέχεται να επαναφέρετε στην ζωή σας παρελθοντικά θέματα, δίχως να υπάρχει ουσία. Μάλιστα σας δόθηκε μία πολύ καλή ευκαιρία, σαν να λέμε «έσπασε ο διάολος το πόδι του». 
Ιανουάριος 2017: Ο μήνας ο δικός σας !!.
 Είναι ο μήνας που το Σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σας, ώστε κάποιοι από εσάς να θωρακίσετε τα κεκτημένα σας, όπως και κάποιοι άλλοι, να αλλάξετε πορεία και να βάλετε τα θεμέλια σας για μια νέα αρχή. Επίσης υπάρχει μεγάλη εύνοια σε ότι αφορά οικονομικά θέματα. Προσοχή θέλει μόνο σε ποια άτομα θα δείξετε εμπιστοσύνη, όπως και στα ψιλά γράμματα σε ότι αφορά γραπτές συμφωνίες. Συμβουλεύω να μην αφήσετε να σας παρασύρει το συναίσθημα

_Ταύροι, ο Απρίλιος σας έδωσε την ευκαιρία να προχωρήσετε προς ένα πιο γόνιμο έδαφος. Τον Μάιο, τον μήνα τον δικό σας,  ο Ήλιος συνωμότησε υπέρ της συναισθηματικής αποκατάστασης σας, αλλά και στην υλική σας αποζημίωση. Τον Ιούνιο χρειάστηκε να κάνετε κάποια ξεκαθαρίσματα, ώστε να βρείτε την ψυχική σας ηρεμία. Σας συνέστησα μόνο να μην ενεργήσετε ως «ταύρος σε υαλοπωλείο». Τον Ιούλιο είχατε μεγάλη εύνοια στο να προχωρήσετε την ζωή σας παρακάτω. Και όσο κι αν σας φοβίζει το άγνωστο μέλλον, σας διαβεβαιώνω πως ο νέος “κόσμος” που γνωρίσατε, θα σας δώσει την ικανοποίηση που χρειάζεστε. Ο Αύγουστος σας πίεσε συναισθηματικά, ώστε να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας – να πιστέψετε περισσότερο στην γοητεία σας – να βγάλετε τις παρωπίδες.. για να ανακαλύψετε χαρές της ζωής που στερηθήκατε. Ήταν ο μήνας που σας έβγαλε από την “ναφθαλίνη” σας, και γιατί όχι.. η ζωή θέλει κάπου – κάπου και λίγες στιγμές «τρελής χαράς». Τον Σεπτέμβριο ευνοηθήκαμε απλόχερα όπως και ο Σκορπιός, που είστε δεμένοι στον ίδιο Άξονα. Με την διαφορά ότι εσείς κληθήκατε να μην αφήσετε τίποτα στην Τύχη, αλλά να φέρετε το Θαύμα οι ίδιοι στην ζωή σας. Σας συμβούλεψα να πιστέψτε στο Θαύμα.. και ο δρόμος σας προς τους στόχους σας, θα ανοίξει ως δια Μαγείας. Οκτώβριος. Για τον Οκτώβριο σας δήλωσα πως συνεχίζω να πιστεύω κάθετα στα παραπάνω, αρκεί η κάθε σας κίνηση να είναι σωστά προμελετημένη. Την υπομονή την έχετε, την επιμονή επίσης την έχετε.. οπότε έμενε να εξετάζετε τους σκοπούς σας πιο σφαιρικά. Συμβούλεψα να λάβετε υπόψη σας όλες τις εκδοχές, και τότε η Πυθία (ενστικτωδώς), θα σας προφυλάξει από τυχών παρορμητικούς ελιγμούς σας. Νοέμβριος: Πράγματι, ο Οκτώβριος ήταν ο μήνας που δεν ήθελε κόπο – αλλά τρόπο. Με την ίδια τακτική πρότεινα να συνεχίσετε και τον Νοέμβριο. Με την διαφορά ότι έπρεπε να είστε ακόμη πιο συγκρατημένοι στα λόγια και τις πράξεις σας, καθώς υπήρχε ενδεχόμενο να σας παρασύρει ο ενθουσιασμός. Συμβούλεψα, κάντε λίγο ακόμα υπομονή. Δεκέμβριος: Εάν έως τέλος Δεκεμβρίου δεν καταφέρατε να αλλάξετε τα τυχών ανεπιθύμητα της σχέσης σας, ή να οριστικοποιήσετε μια συναισθηματική κατάσταση, ή ακόμη και να επισημοποιήσετε την σχέση σας .. τότε να ξέρετε ότι αιτία ήταν το πείσμα σας και η ξεροκεφαλιά σας !!. Το Σύμπαν σας θέλει συναισθηματικά γεμάτους – ολοκληρωμένους και ευνόησε αυτόν τον σκοπό.. αρκεί όμως να κατανοήσετε πως όλα έχουν και το Τίμημα τους.
Ιανουάριος 2017:
Η αυτοπεποίθηση σας, ειδικά στο ερωτικό κομμάτι της ζωής σας επιστρέφει, όπως και η πίστη στον εαυτό σας, καθώς το ξέρετε πως εάν δεν πιστέψετε εσείς στον εαυτό σας, δεν μπορείτε να περιμένετε να σας ακολουθήσουν οι άλλοι. Ωστόσο συμβουλεύω να επιλέξετε με διαφορετικά κριτήρια τα άτομα που θα κρατήσετε στην ζωή σας, και να αποφασίσετε να κλείσετε τις πόρτες σε όσα σας φθείρουν ψυχολογικά ή υλικά. Θά ‘χετε επιτυχία, ή νέα πορεία.

_Παρθένοι, τον Απρίλιο η Μοίρα σας, ήρθε προς το μέρος σας. Ο Μάιος ήταν γενναιόδωρος με όσους δεν λιγοψύχησαν στα δύσκολα.. κι αυτό ως διά μαγείας. Δεν χρειάστηκε να κάνετε τίποτα το ιδιαίτερο. Στον Ιούνιο σας συμβούλεψα να επιτρέψετε στον εαυτό σας να ζήσει λίγες ρομαντικές στιγμές, που τις έχει στερηθεί. Το είχατε ανάγκη για να συνεχίσετε. Στο Ιούλιο σας συνέστησα να σταματήστε την γκρίνια επειδή θέλετε οι εξελίξεις να προχωρούν σε χρόνο μηδέν. Και σας τόνισα ότι δεν πρέπει να απελπίζεστε εάν υπάρξουν καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες σας υποχρεώσεις. Σας ενθάρρυνα να αφήστε τον χρόνο να κάνει την δουλεία του, διότι πριν το καταλάβετε, θα γίνουν όλα όπως τα θέλετε. Και πράγματι.. μέσα στον Αύγουστο διαπιστώσατε πόσο σοφή είναι η λαϊκή παροιμία «κάθε πράγμα στον καιρό του, και ο κολιός τον Αύγουστο». Ο Σεπτέμβριος (ο γενέθλιος μήνας σας) θα έδωσε την ώθηση για να δρομολογηθεί η επίλυση ενός θέματος, που σας απασχολεί για αρκετό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η Έκλειψη του Ηλίου στον Άξονα σας, προέβλεψα ότι σας βάλει σε συλλογισμούς, του τύπου «τί είχαμε – κι εάν βέβαια είχαμε .. τί χάσαμε – κι αν τελικώς το χάσαμε» !!. Αυτό δεν ήταν απαραιτήτως κακό για εσάς, διότι ήρθε η εποχή, όπου όλοι μας αρχίζουμε «να μετράμε τα κουκιά μας». Οκτώβριος. Επομένως, εάν κάπου είχατε χάσει έδαφος, είχατε την εύνοια για να το ανακτήσετε. Συμβούλεψα να μην βλέπετε επιφανειακά τα δεδομένα, και να μην σας προβληματίσει η άποψη – η αντίδραση των άλλων. Επιχειρήστε να διεκδικήσετε αυτό που θεωρείτε πως κακώς ξέφυγε από τον έλεγχο σας ή λόγω αμφιβολιών το παραμελήσατε, και τότε θα δείτε πόσο απλά αντιστρέφονται οι όροι. Νοέμβριος: Πράγματι, η δεύτερη ευκαιρία σας χτύπησε την πόρτα, και η Τύχη σας, σας έκλεισε το μάτι. Με γνώμονα την λογική, εάν εξετάσατε τις επιλογές σας – εάν αξιολογήσατε αντικειμενικά τα περιθώρια σας .. τότε, ο μόνος σας εχθρός θα είναι ο ίδιος σας ο εαυτός, με τις ανασφάλειες του.  Δεκέμβριος:  Αποκτήσατε δύναμη, καθώς η θέληση της ψυχής σας ήταν δυνατότερη απ’ τους φόβους σας. Χρησιμοποιήσατε την Δύναμη της θέλησης σας, σε όποιον τομέα της ζωής σας νιώθατε αδύναμοι. Σίγουρα, σας κούρασαν οι ανασφάλειες σας, όμως οι επιτυχίες στον μήνα αυτόν, σας εμψύχωσαν απ’ την αρχή. Κι εάν κάποιες φορές νιώσατε τον φόβο ότι, «όλα είναι υπερβολικά καλά για να είναι αληθινά», σας συνέστησα να τον αποβάλετε. 
Ιανουάριος 2017:
Κατά κάποιον τρόπο έχετε αλλάξει – έχετε γίνει πιο απαιτητικοί. Δεν έχετε αντίρρηση να δεσμευτείτε με υποσχέσεις ή νέες υποχρεώσεις, ωστόσο ζητάτε πλέον τα αντίστοιχα. Επίσης, κόβετε το νήμα σε ότι δεν έχει ουσία να σας προβληματίζει. Συμβουλή μου είναι να ρίξετε επάνω στο τραπέζι τις δικές σας ανάγκες ως προτεραιότητα σας, δίχως τον φόβο μήπως τις απορρίψουν. Ο μόνος εχθρός σας είναι ο φόβος σας, τον οποίο ευνοείστε να αποβάλλετε.  

* ΖΩΔΙΑ του Νερού:

_Καρκίνοι, ο Απρίλιος σας έδωσε το μάθημα του. Στον Μάιο ελπίζω να προχωρήσατε μπροστά, ανεπηρέαστοι από πρόσωπα που σας κλέβουν τον πολύτιμο χρόνο σας. Στον Ιούνιο ήσασταν από αυτούς, που αγαπήσανε περισσότερο τον εαυτό τους. Επιβάλλονταν άλλωστε να γίνει αυτό. Ακόμη και το παιχνίδι που κάνατε με τον έρωτα, είχε ως σκοπό να νιώσετε πιο ερωτεύσιμοι. Σας συνέστησα μόνο προσοχή, «μην απλωθείτε σε πολλά ταμπλό». Το συνέστησα και για τον Ιούλιο, τον μήνα τον δικό σας.. ο οποίος εάν καταφέρατε να βάλετε στις προτεραιότητες σας πρώτα τον εαυτό σας, τότε σίγουρα σας βοήθησε για να λυθούν αρκετά προβλήματα σας, έτσι απλά ως δια μαγείας !!. Αύγουστος. Οι συγκυρίες, πλέον σας δίδαξαν τον τρόπο που αποκτάμε σωστότερα μέτρα σύγκρισης, και που όταν πρέπει, γινόμαστε πιο σκληροί με ότι μας πόνεσε στο παρελθόν. Πιστεύετε ότι μπορείτε να αλλάξετε τα δεδομένα.. και πολύ καλά κάνετε. Όντως, η πίστη σας, σας ανοίγει τον δρόμο προς την «δεύτερη ευκαιρία». Στο Σεπτέμβριο είχατε την τάση για αναζήτηση νέων ευκαιριών, ή την ανακάλυψη τρόπων για να πραγματοποιήσετε κάποια όνειρα σας. Εάν επικεντρωθήκατε στους μελλοντικούς σας σκοπούς, αυτό σίγουρα σας βοήθησε ώστε να αφήσετε πίσω σας, όσα σας “αρρώσταιναν” στο παρελθόν. Σας συμβούλεψα να μην κάνετε βήματα πίσω. Τον Οκτώβριο η συμβουλή μου για εσάς δεν άλλαξε. Ειδικά σε ότι αφορά την προσωπική σας ζωή, τόνισα ότι επιβάλλεται να βάλετε τα όρια σας, να βάλετε τους δικούς σας κανόνες, να απαιτήσετε αυτό που σας ανήκει.. δίχως να σας τρομάζει η ιδέα ότι ενδέχεται να χάσετε αυτό που έχετε. Ήταν η καταλληλότερη εποχή για να βάλετε τα πράγματα στην θέση τους. Νοέμβριος: Η εύνοια του Οκτωβρίου σας ακολούθησε. Συμβούλεψα να σταματήσετε το μοιρολόι, διότι η αχαριστία το Σύμπαν εξοργίζει. Αποβάλετε από την σκέψη σας αυτά που σας φθείρουν, είτε ψυχολογικά είτε υλικά, και προγραμματίστε με αισιοδοξία μια νέα πορεία στην ζωή σας. Ήταν ο μήνας που σας βοήθησε να πιστέψετε πρώτα εσείς στον εαυτό σας, ώστε να πιστέψουν σε εσάς και οι άλλοι. Δεκέμβριος:  Επιτέλους ήταν ο μήνας που είχατε την δυνατότητα να ασχοληθείτε με την αποκατάσταση κάποιων θεμάτων σας – την δικαίωση σας – αλλά και την οικονομική σας ανεξαρτησία. Συμβούλεψα να διεκδικήσετε, αλλά να φροντίσετε να πείθουν τα επιχειρήματα σας, διότι από την θεωρία έως την πράξη υπάρχει τεράστια διαφορά. Και μην παρακαλάτε για να γίνουν δεκτοί οι όροι σας, απλά απαιτήστε. Επίσης και στον έρωτα, συμβούλεψα να μην κάνετε εκπτώσεις.
Ιανουάριος 2017:
Ήρθε ο καιρός να αντιστραφούν οι όροι, διότι αυτό θέλει η καλή σας Τύχη. Οπότε συμβουλεύω να μην παρασυρθείτε από τυχαία περιστατικά και απογοητευτείτε. Επίσης μην Δραματοποιείτε τις καταστάσεις. Με γνώμονα την λογική εξετάστε τις επιλογές σας –  αξιολογείστε αντικειμενικά τα περιθώρια σας –  και μην σας τρομάζει κάποιο τυχών ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Όλα θα πάνε καλά. Η αβεβαιότητα και η ανυπομονησία σας, ίσως οδηγήσει σε λάθη.
   
_Σκορπιοί. Ο Απρίλιος συνέβαλε στο να απεγκλωβιστείτε από κάποια θέματα που σας κρατούσαν σε στασιμότητα, και ο Μάιος ολοκλήρωσε το έργο του, δίνοντας τέλος σε ότι επιβάλλεται να γίνει παρελθόν. Τον Ιούνιο γνωρίσατε τα νέα “χρώματα” του έρωτα – πιθανόν πρωτόγνωρα συναισθήματα για σας. Στον Ιούλιο δεν είχατε να κάνετε τίποτα περισσότερο απ’ το να ακολουθήσετε το ένστικτό σας.. και να απολαύσετε το ερωτικό κλίμα. Μάλιστα, όσο ο Άρης ο Κυβερνήτης σας ήταν σε ανάδρομη πορεία, σας έδωσε τον χρόνο για να καταστρώσετε την στρατηγική σας, είτε στην προσωπική σας ζωή, είτε για να κερδίσετε το χαμένο έδαφος, είτε για να έχετε ένα καλό άλλοθι που φεύγετε. Επομένως, απ’ τον Ιούλιο ακόμη, άρχισε η κατάλληλη εποχή για να βάλετε σε εφαρμογή τα σχέδια σας. Ο Αύγουστος δοκίμασε τις αντοχές σας, και την πίστη σας στον εαυτό σας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να αισθανθείτε στο έπακρον την Δικαίωση σας, με την κυριολεκτική ή την μεταφορική της έννοια. Ο Σεπτέμβριος ήταν ο μήνας που η Τύχη σας, σας ήθελε τρελά !!. Σας συμβούλεψα να αρπάξτε την κάθε ευκαιρία απ’ τα μαλλιά.. μόνο μην ποντάρετε σε ότι έχει σχέση με “τυχερά παιχνίδια”. Ο τζόγος δανείζει – δεν χαρίζει. Αυτό αφορούσε και την προσωπική – ερωτική σας ζωή. Τον Οκτώβριο σας τόνισα πως εάν δεν ποντάρατε περισσότερα απ’ ότι στην πραγματικότητα αξίζει αυτό που ζείτε (γενικότερα), τότε ακόμη και κάποιο τυχών λάθος σας, θα δείτε να σας βγαίνει σε καλό. Ήταν ο μήνας που ευνοούσε δυναμικές αποφάσεις, δημιουργικές επεκτάσεις, ανεύρεση ευκαιριών, και ξεκαθαρίσματα εφ’ όλης της ύλης.  Νοέμβριος: Στον Οκτώβριο σίγουρα είχατε κάποιες ψυχολογικές διακυμάνσεις, οι οποίες όμως σας ωφέλησαν στην ενδοσκόπηση σας. Επομένως στον Νοέμβριο, τον μήνα τον δικό σας, ξεπεράσατε τους ψυχοφθόρους ενδοιασμούς σας, και κατασταλάξατε σε αυτό που θέλετε για τον εαυτό σας. Δεκέμβριος:  Επέμενα στην συμβουλή μου να δώσετε προτεραιότητα στις δικές σας προσωπικές ανάγκες, και να είστε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα, θα το σεβαστούν και οι άλλοι. Ήταν ο μήνας που σίγουρα διαπιστώσατε πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ακόμη και τα άσχημα, έχουν κάποιο λόγο που μας συμβαίνουν.. καθώς κάποια πράγματα πρέπει να τελειώνουν – να αλλάζουν, ώστε να ανοίξει χώρος για τα νεότερα ή για τα ακόμη καλύτερα.
 Ιανουάριος 2017:
Πάντα μετά το τέλος έρχεται η κατάλληλη στιγμή που ευνοεί την νέα αρχή, ή την δεύτερη ευκαιρία. Έχετε απεριόριστη εύνοια για να αλλάξετε τα δεδομένα προς όφελος σας, ωστόσο συνιστώ να επιστρατεύσετε την μυστικότητα και την εγκράτεια σας, εστιάζοντας σταθερά στον στόχο σας. Θα έχετε τα ποθητά αποτελέσματα, εάν φροντίσετε να έχετε ακλόνητα επιχειρήματα. Δεν είναι εποχή για “εάν και εφόσον”, αλλά για σταθερούς προγραμματισμούς.

_Ιχθείς, τον Απρίλιο νιώσατε να επιστρέφουν οι αισιόδοξες σκέψεις σας, και να ανταμείβονται οι αξίες σας. Ο Μάιος σας απέδειξε πως η καλή σας Τύχη δεν σας ξέχασε. Έτσι νιώσατε να επανέρχεται ο δυναμισμός σας μέσα στον Ιούνιο, ο οποίος σας έριξε τις γέφυρες που οδηγούν σε καλύτερες μέρες. Σας συνέστησα μόνο προσοχή στα έξοδα λόγω του αυθορμητισμού σας, όπως και σε “πολύμορφες” καταστάσεις. Για τον Ιούλιο επίσης συνέστησα να αποφύγετε την ονειροπόληση, και να εξετάσετε σοβαρά κάποιες ευκαιρίες που θα σας δοθούν, οι οποίες ωστόσο θα ευδοκιμήσουν στο τέλος του χρόνου. Πράγματι, στον Ιούλιο άρχισε να σας “φλερτάρει” ένα καλύτερο αύριο, το οποίο όμως θα πρέπει να έχετε υπομονή για να το δείτε σε βάθος χρόνου. Επίσης είναι άξιο απορίας (για εσάς) που δεν θέλετε πλέον να ζείτε «στο παραμύθι». Ο Αύγουστος σας απέδειξε ότι τα όνειρα γίνονται όντως πραγματικότητα, αρκεί να έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Μάλιστα η δε Έκλειψη της Σελήνης, σας έδωσε την πίστη για καλύτερες μέρες. Ο Σεπτέμβριος, με την Έκλειψη του Ηλίου στον Άξονα σας, σας ταρακούνησε τα στάσιμα νερά στο μικρό σας λιμανάκι. Το ήσυχο ψαράκι έγινε καρχαρίας, αλλά για το καλό του. Για να ξανοιχτεί στα πέλαγα, και να διεκδικήσει το κάτι περισσότερο που του αξίζει. Ωστόσο.. σας συμβούλεψα εγκράτεια, διότι ενδέχεται να χάσετε τον δρόμο της επιστροφής προς τον κόλπο του λιμανιού σας. Οκτώβριος. Εάν πράξατε σύμφωνα με τις συμβουλές μου, στον Οκτώβριο σίγουρα συνέβη αυτό που λέμε ότι «έσπασε ο διάολος το ποδάρι του» και έτσι εκμεταλλευτήκατε εσείς την ευκαιρία. Τόνισα μόνο προσοχή, σε ότι αφορά περίπλοκες ερωτικές “δραστηριότητες” διότι θα υπάρξουν πολύπλευρες απώλειες. Νοέμβριος: Ήταν λοιπόν μια ευκαιρία που έπρεπε να την αξιοποιήσετε σωστά έως τα τέλη του Φθινοπώρου, δίχως να σκεφτείτε τον κόπο σας ή τον χρόνο σας. Μάλιστα στον Νοέμβριο το Σύμπαν συνωμοτούσε υπέρ σας, ώστε κάποιοι από εσάς να θωρακίσετε τα κεκτημένα σας, και κάποιοι άλλοι, να αλλάξετε πορεία και να βάλετε τα θεμέλια για μια νέα αρχή. Δεκέμβριος: Συνεχίστηκε να υπάρχει μεγάλη εύνοια σε ότι αφορούσε οικονομικά ή νομικά θέματα σας. Συμβούλεψα να φροντίσετε να κλείσετε εκκρεμότητες σας έως το τέλος του χρόνου. Το δε Αστέρι των Χριστουγέννων σας επιφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη, η οποία για άλλους είχε  συναισθηματική αξία, και για άλλους υλική. Κι εάν μείνατε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, τελειώνοντας ο χρόνος, σίγουρα είστε πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας.   
Ιανουάριος 2017:
Η Σελήνη του Ιανουαρίου σας μπερδεύει σε ότι αφορά τα αισθηματικά σας. Ίσως διότι το όνειρο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ωστόσο έχετε το χάρισμα να πλάθετε τα όνειρα σας, σύμφωνα με τις εναλλακτικές σας λύσεις. Μάλιστα θα σας επηρεάσει το κλίμα του Ιανουαρίου, και τελικώς θα έχετε την επιθυμία να κάνετε την δική σας περισυλλογή, την ενδοσκόπηση σας, και ίσως να αφοσιωθείτε σε κάποια μορφή μελέτης - μάθησης ή εξάσκησης.

~ ~ Ευτυχισμένο το Νέο Έτος αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες, και μην ξεχνάτε πως πέραν όλων αυτών των Αστρολογικών προβλέψεων.. η κάθε περίπτωση είναι μοναδική, και έτσι θα πρέπει να εξετάζεται. Αναλύοντας δηλαδή τα βιώματα – τις εμπειρίες – τα γεγονότα – τα πρόσωπα που επηρεάζουν την ζωή μας (θετικά ή αρνητικά)..  και όχι μόνο τις θέσεις των Πλανητών στον Αστρολογικό μας χάρτη. Συνιστώ επίσης να διαβάζετε όλο τον πρόλογο του κείμενου, και όχι επιλεκτικά ότι αφορά μόνο το δικό σας Ζώδιο.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*

Δημόσιο blog μου: http://psychologyastrology.blogspot.gr/

Δημόσια σελίδα μου facebook: https://www.facebook.com/MariannaMosxona.PsychologyAstrology/