Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

*Η "μαριονέτα" του Δανεικού Έρωτα*

Ω  ΕΡΩΤΑ !! … 

Είσαι φώς που θαμπώνει + ομίχλη που θολώνει την σκέψη + κινούμενη άμμος που καταπίνει την άρνηση + σκοτάδι που σκεπάζει τα ελαττώματα + πόθος που καίει σαν πυρωμένο καρφί… κι όμως.. σε αναζητάμε απεγνωσμένα όπως ο διψασμένος στην έρημο μια πηγή !!. 

Ωστόσο, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο Έρωτας δεν είναι όπως το ρούχο, το οποίο επειδή μας αρέσει όπως το βλέπουμε επάνω σε κάποιο άλλο πρόσωπο.. ή το δανειζόμαστε, ή ψάχνουμε απεγνωσμένα να βρούμε να αγοράσουμε το ίδιο.
Επίσης δεν είναι τζόκερ που το παίζεις με την ελπίδα μήπως και κερδίσεις. Και ασφαλώς δεν παίζεται όπως το πόκερ, όπου σου επιτρέπεται να μπλοφάρεις.
Ο Έρωτας δεν παίζει μαζί μας, όσο κι αν έχουμε αυτήν την εντύπωση. Αλλά αντιθέτως.. εμείς κάνουμε παιχνίδια με τον Έρωτα. Και τότε ο Έρωτας, καθώς είναι απόλυτος και τα θέλει «όλα ή τίποτα».. μας κάνει “μαριονέτες” του, μέχρι να μας τα πάρει όλα και να μας αφήσει με ένα μεγάλο Τίποτα !!.

Αυτό το απέραντο κενό - το απόλυτο Τίποτα.. αυξάνει την δίψα μας για Έρωτα, και τότε συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις να ερωτευόμαστε με την Ιδέα του Έρωτα, και όχι καθ’ αυτού με το πρόσωπο που θα έπρεπε να τον αντιπροσωπεύει. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που ερωτευόμαστε αρκετές φορές στην ζωή μας, και κάθε φορά διαφορετικά !!.

Δίψα για Έρωτα
δεν σημαίνει απαραίτητα ανάγκη για sex.. ωστόσο επειδή συνδέουμε τον έρωτα με την σαρκική ηδονή, σπάζουμε κάθε ηθικό φραγμό δίχως λογική !!.  
Η δίψα μας για να διεκδικήσουμε μια θέση δίπλα στην πηγή του Έρωτα, συμβαίνει αρκετές φορές να τυφλώνει την ορθή κρίση μας, και τότε παραβλέπουμε το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την ίδια πηγή με άλλο πρόσωπο !!.

Επίσης η δε μοναξιά μας, αβάσταχτη ειδικά τις ώρες της σιωπής.. πλάθει φανταστικά σενάρια τα οποία την παρηγορούν μέσα στην ατέλειωτη νύχτα της !!. 
Και πράγματι η έλλειψη συντροφικότητας - η έλλειψη αγάπης - όπως και η έλλειψη ανταπόκρισης στους πόθους μας.. είναι αρκετά ισχυροί λόγοι για να μας κάνουν ευάλωτους. Μας μεταμορφώνουν σε "μαριονέτες" όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε !! 

Όποια λοιπόν κι αν είναι η προσωπική σας άποψη σχετικά με τις άσχημες εμπειρίες που δημιουργούν οι ανθρώπινες σχέσεις, σκεφτείτε ότι δεν γίνεσαι μαριονέτα κανενός δίχως την συγκατάθεση σου. Δεν εμπιστεύεσαι τις απατηλές υποσχέσεις αγάπης κανενός, εάν εσύ ο ίδιος δεν έχεις την ανάγκη να τις ακούσεις. Αλλά και λογικά.. δεν μπορείς να περιμένεις πίστη από ένα άτομο, που την ίδια στιγμή απιστεί εις βάρος άλλου !!. 
Και εδώ ακριβώς τίθεται το ερώτημα.. μήπως είναι προτιμότερο να διψάμε για έρωτα, παρά να τον μοιραζόμαστε με άλλο πρόσωπο ?!. 

Το γνωρίζω αγαπημένοι μου αναγνώστες ότι ορισμένοι από εσάς δεν συμφωνείτε πάντα με όσα αναφέρω στα άρθρα μου, παρότι τα παρουσιάζω εμπεριστατωμένα και σύμφωνα πάντα με συμπεράσματα που έχουν προκύψει μετά από μακροχρόνιες μελέτες πολλών ψυχολόγων.
Προσωπικά το δέχομαι ότι είναι απολύτως φυσιολογικό, διότι δεν είμαστε πλασμένοι να σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο συναίσθημα. Γι’ αυτό άλλωστε οι απόψεις μας, σε ότι αφορά εμάς τους ίδιους, είναι περισσότερο υποκειμενικές παρά αντικειμενικές.
Ως ψυχαναλύτρια όμως γνωρίζω πως εάν προσπαθήσουμε να βγούμε για λίγο από τον εαυτό μας, και να εξετάσουμε τα προσωπικά μας βιώματα σαν να πρόκειται για τρίτο πρόσωπο .. τότε θα ανακαλύψουμε και τα αίτια που κουβαλάμε μέσα μας συναισθηματικά τραύματα. Γινόμαστε δηλαδή ψυχαναλυτές του εαυτού μας !!.

Μέσω της ψυχανάλυσης δεν ασκούμε αυστηρές κριτικές για τον εαυτό μας, αλλά και δεν επιρρίπτουμε τις δικές μας ευθύνες σε άλλα πρόσωπα. Ο απώτερος σκοπός της ψυχανάλυσης είναι να κατανοήσουμε τις ανθρώπινες συμπεριφορές και αδυναμίας. Ωστόσο μην μπερδεύεστε.. "κατανοώ" δεν σημαίνει ότι δικαιολογώ, αλλά αιτιολογώ !!. 


~ ~ ~ Το παρόν άρθρο μου προέρχεται από το αρχείο μου με τίτλο "Όψεις του Έρωτα" .. καθότι ο Έρωτας έχει  πολλά πρόσωπα. Ενδιαφέρον έχει και το άρθρο μου σχετικά με το φαινόμενο της απιστίας, η οποία έστω και νοερή (κατά φαντασία), δεν δημιουργείται τυχαία !!.
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ανάγνωση:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2018/10/blog-post_10.html


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Εάν προκύπτει λόγος για επικοινωνία μαζί μου, στείλτε το μήνυμα σας απ’ την δημόσια σελίδα μου στο facebook, Ψυχή & Αστρολογία, ή στο e-mail μου: m.mosxona@gmail.com
Γράψτε το ονοματεπώνυμο σας, το τηλέφωνο σας, τον τόπο διαμονής σας, και το θέμα σας συνοπτικά. Για εξαιρετικές περιπτώσεις, στείλτε μήνυμα σας στον αριθμό: 6993617550 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου