Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

*Επώνυμο Βιογραφικό Συγκλονιστικής Εμπειρίας*

Θαύματα Της Παναγίας επί των Ημερών μας !!Ονομάζομαι Ελένη Κουντουριώτη, και ζω στο Milford Michigan της Αμερικής.
Δεν έχει ουσία να αναφερθώ στο παρελθόν μου, πριν τον γάμο μας με τον σύζυγό μου. Έχει όμως σημασία να γράψω τους λόγους που για πρώτη φορά επισκέφτηκα το Μοναστήρι Της Παναγίας Της Γοργοεπήκοου, στην Μανδρά Αττικής.

Άσχημα τα παιδικά μου χρόνια, τραυματική και η εφηβεία μου. Άλλα κι όταν αποφάσισα να πάρω την ζωή μου στα χέρια μου, η μία δυστυχία πίσω από την άλλη. Και επειδή ποτέ δεν έκανα κακό σε κανέναν και με έπνιγε το παράπονο, μετά και από την τελευταία μεγάλη απώλεια που είχα, έπεσα σε κατάθλιψη με αποτέλεσμα να εξασθενήσει και ο οργανισμός μου. Τότε ακόμη ζούσα στην Ελλάδα, πιο μόνη από την καλαμιά.
Κάποιο πρωινό μόλις ξύπνησα, ένιωσα την ανάγκη να επισκεφτώ το προαναφερόμενο Μοναστήρι Της Παναγίας μας. Μια φίλη μου πρότεινε να με συνοδέψει, διότι δεν είχα την δύναμη να ταξιδέψω έως εκεί. Σήμερα της είμαι ευγνώμων. 

 "Διαβάστε περισσότερα"...  

Γονάτισα μπροστά στο εικόνισμα Της και έκλαιγα για ώρες. Μέσα από τα αναφιλητά μου, της έλεγα τα βάσανα μου. Δεν παραπονιόμουν για τις αδικίες της ζωής, παρά μόνο Της ζητούσα να μου δώσει δύναμη να αντέξω τους πόνους της ψυχής μου και να συνεχίσω την ζωή μου. Μια ευκαιρία Της ζητούσα.
Στην επιστροφή ένιωθα ανάλαφρη, και όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, είχα την αίσθηση ότι με ακολουθούσε ένας Φύλακας Άγγελος που μου τον έδωσε η Παναγία η Γοργοεπήκοος για να με προστατεύει. Από τότε η διαίσθηση μου με προφυλάξε από πολλά, αλλά και με οδήγησε σε σωστούς ανθρώπους.

Σύντομα γνώρισα τον σύντροφο της ζωής μου, έναν υπέροχο άνθρωπο που μου δίνει όση αγάπη και ευτυχία είχα στερηθεί. Από τότε ζώ μαζί του στην Αμερική. Και εφόσον μιλάω για θαύματα, θα πρέπει να παραδεχτώ ότι η γνωριμία μου με τον σύζυγό μου, ήταν το πρώτο Θαύμα Της Παναγίας για μένα !!.

Ιατρικό Ιστορικό: 28.02.2016 - 17.04.2017

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2016, επισκέπτομαι τον παθολόγο μου Dr Rafaeil Dennis για τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο της υγείας μου. Κάτι μέσα μου με προειδοποιούσε να προσέχω τον αριστερό μου πνεύμονα, αλλά δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία. Τότε ήμουνα 57 χρονών.
Με στέλνει για αξονική πνευμόνων και τότε περνάει από το μυαλό μου ότι δυο φορές ο Φύλακας Άγγελος μου (της Παναγιά μου Γοργοεπήκοος) προσπάθησε να με προειδοποίηση. Πράγματι, η διάγνωση ήταν κακοήθης καρκίνος στον αριστερό πνεύμονα !!

Η διάγνωση με ταρακούνησε, με κατατρόμαξε όπως είναι φυσικό. Η Πίστη μου όμως ήταν πιο δυνατή από την ιδέα του θανάτου, και επειδή φοβόμουν μην μου την κλονίσουν τρίτα πρόσωπα, αποφασίσαμε μαζί με τον σύζυγό μου να το κρατήσουμε μυστικό απ’ όλους στο στενό μας περιβάλλον, για να μην μου συμπεριφέρνονται με λύπηση όπως τους μελλοθάνατους. Δεν θα το άντεχα αυτό !!.
Τότε γνώρισα τον εξαίρετο άνθρωπο και επιστήμονα τον πνευμονολόγο μου τον Dr Lawrence MacDonald, ο οποίος μου έκλεισε όλα μου τα ραντεβού με τους γιατρούς που αναφέρω παρακάτω.
               
Από τις 29 Φεβρουαρίου του 2016 μέχρι 16 Μαρτίου 2016, μου κάνανε συνεχεία εξετάσεις.
Στις 17 Μαρτίου εγχειρίστηκα από τον Dr A.King Ang,MD. Μετά την επέμβαση μου ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να αφαιρέσει όλο τον όγκο και θα χρειαζόταν να κάνω ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία. Όμως όλες αυτές τις μέρες συνέβαινε και κάτι μαγικό. Όσες δυσκολίες κι αν είχαμε εκείνο τον καιρό, με έναν μαγικό τρόπο έβρισκαν λύση – έφευγαν από τον δρόμο μας. Τόσο για μένα όσο και για τον άνδρα μου, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση απ΄το ότι κοντά μας ήταν ο Θεός και η Παναγία !!

Στις 4 Απριλίου του 2016, οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο καρκίνος ευτυχώς ήτανε μόνο στον αριστερό πνεύμονα. Από τις 5 Απριλίου όλα εξελίχθηκαν ομαλά βάσει σχεδίου των γιατρών μου. 

Στο DMC Huron Valley-Sinai Hospital, στο KARMANOS Cancer Center, της ογκολόγου μου για της ακτινοβολίες Dr Kimberly B.Hart, του Dr Joel L.Appel του ογκολόγου μου για της χημειοθεραπείες μαζί και η Carol Appel - RN,AOCNP .. συνολικά 36 ακτινοβολίες και 4 χημειοθεραπείες, μια θεραπεία η οποία θα γινότανε ταυτόχρονα.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑΥΜΑ !!
                                        
Ήμουνα φοβισμένη, τρομοκρατημένη, απροετοίμαστη ψυχολογικά για όλες τις παρενέργειες που φέρνουν αυτές οι θεραπείες. Οι γιατροί μου με ενημέρωσαν για τις παρενέργειες και πως θα έχανα τα μαλλιά μου, και γι’ αυτό αγόρασα περούκα.. την οποία όμως δεν φόρεσα ούτε ΜΙΑ στιγμή, διότι ΔΕΝ την χρειάστηκα !!.
Επίσης, καμιά παρενέργεια από την πρώτη θεραπεία !!.. ούτε ζαλάδες, ούτε εμετούς, και δεν έπεσε τρίχα απ’ τα μαλλιά μου !!. Σίγουρα το θεωρώ Θαύμα, διότι τα παραπάνω με βοήθησαν να γεμίσει η ψυχή μου ελπίδες για ζωή, και έτσι πριν τελειώσει η θεραπεία, χάρισα την περούκα σε μια κυρία ομοιοπαθούσα που την είχε μεγάλη ανάγκη !!

ΤΡΙΤΟ ΘΑΥΜΑ !!

Έφτασα στην 13η ακτινοβολία. Ήμουνα μόνη στο δωμάτιο της θεραπείας (φεύγει η νοσοκόμα, κλείνει η πόρτα, αλλά σε παρακολουθούν από το τζάμι), έως να τελειώσει η θεραπεία. Και τότε ξαφνικά μου έφυγε όλη η αγωνία και η αναστάτωση που είχα. Ένιωσα τόσο ήρεμη και γαλήνια, σαν να βρισκόμουν στα σύννεφα. Τα φώτα σαν να χαμήλωσαν και δεν ένιωθα το σώμα. Δίπλα μου αισθανόμουν έντονα να υπάρχει μία θηλυκή Παρουσία στα άσπρα, ενώ ήξερα ότι κανείς άλλος δεν βρισκόταν μέσα στο δωμάτιο. Έσκυψε και κάτι έκανε στο πλάι του πάγκου που ήμουν ξαπλωμένη, όπου υπάρχουν μόνο τα κουμπιά που ρυθμίζουν το θεόρατο μηχάνημα για τις ακτινοβολίες.
Και ενώ αυτό θυμάμαι ότι κράτησε μόνο δευτερόλεπτα.. ωστόσο ούτε καν κατάλαβα ποτέ τελείωσε η 13η ακτινοβολία. Δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη όταν μπήκε η νοσοκόμα πάλι στο δωμάτιο, και έφυγα αμίλητη με την σκέψη ότι η Παρουσία που ένιωσα ήταν Η Παναγία !! .

Συνέχιζα να είμαι ήρεμη και να νιώθω γαλήνια. Δεν έλεγα σχεδόν κουβέντα. Το βράδυ όμως όπως καθόμουνα στο σπίτι μου, γυρίζω προς τον άνδρα μου και του είπα όσα έζησα στο δωμάτιο των ακτινοβολιών. Γρήγορη και αυθόρμητη η απάντηση του, «αγάπη μου, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ήτανε !!». Μας πλημμύρισε και τους δυο συγκίνηση και  ευγνωμοσύνη για το ποσό ευλογημένοι είμαστε !!.
                      
Την επόμενη μέρα μετά την 14η ακτινοβολία μου κάνουν αξονική και διαπιστώνουν ότι ο όγκος συρρικνώθηκε κατά πολύ !! Όλοι οι γιατροί μου ξαφνιάζονται διότι πρώτη φορά βλέπουν τέτοιο φαινόμενο και μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα !!.
Οι αιματολογικές εξετάσεις εκπληκτικές .. και εκεί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.. μου είπαν ότι δεν έχουν ξαναζήσει περίπτωση σαν την δικιά μου !!.

Στις 7 Ιουνίου 2016 έκανα την τελευταία χημειοθεραπεία.
Η χαρά μου απερίγραπτη, και επειδή τα γενέθλια μου ήταν στις 10 Ιουνίου, οι αγαπημένες μου νοσοκόμες που όλο αυτό το διάστημα ήτανε πολύ κοντά μου στην θεραπεία μου, σκέφτηκαν να μου κάνουν έκπληξη για τα γενέθλια μου, μια τούρτα με κεράκια. Για άλλη μια φορά ένοιωσα πόσο ευλογημένη είμαι, και η καρδιά μου, η ψυχούλα μου γέμισε ευγνωμοσύνη αλλά και αγάπη για την ζωή !!

ΤΕΤΑΡΤΟ ΘΑΥΜΑ !!

Στις 20 Ιούλιο του 2016 (μέσα στον ίδιο χρόνο δηλαδή), ήταν προγραμματισμένη η αξονική. 
Τα αποτελέσματα έδειξαν ένα μικρό καρκινογόνο όγκο στο συκώτι αυτήν την φορά !!

Έχασα την Γή κάτω απ’ τα πόδια μου !!. Οι γιατροί μου στην κυριολεξία δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, γιατί δεν είχανε καμιά ένδειξη ως τότε. Όλες οι εξετάσεις μέχρι την ημέρα που έκανα την αξονική, ήτανε καθαρές. Έτσι αποφασίσανε ένα νέο κύκλο χημειοθεραπειας,18 στο σύνολο, με ένα καινούργιο φάρμακο, το Opdivo. Ένα φάρμακο χωρίς τις παρενέργειες του πρώτου κύκλου, τις οποίες όμως δεν τις έζησα όπως προαναφέρω.

Ήδη είχα κάνει Τάμα στην Παναγία Την Γοργοεπήκοο, να με αξιώσει να ταξιδέψω στην Ελλάδα για να πάω για άλλη μια φορά να Την προσκυνήσω και να Την ευχαριστήσω που μου χάρισε ανέλπιστα την υγεία μου. Και παρότι διαπιστώθηκε ο καρκινογόνος όγκος στο συκώτι μου, ούτε εγώ ούτε ο άνδρας μου χάσαμε την αισιοδοξία μας, και προγραμματίσαμε το ταξίδι μας για την Ελλάδα.
Η πρώτη χημειοθεραπεία έγινε στις 26 Ιουλίου και τελείωσα στις 4 Απρίλιος του 2017. Ενδιάμεσα έκανα Petscan και στις 3 Φεβρουαρίου ταξίδεψα για την Ελλάδα.

Πραγματοποίησα το Τάμα μου. 
Έπεσα στα γόνατα και με δυνατή φωνή εξέφρασα την απερίγραπτη, απέραντη ευγνωμοσύνη που ένοιωθα, και την πίστη μου πως για άλλη μια φορά θα νικήσω τον καρκίνο. Μίλησα με την ηγουμένη και της είπα πως ούτε μια στιγμή δεν έχασα την Πίστη μου διότι ένοιωθα την παρουσία της Γλυκείας μου Μάνας, της Παναγίας μου της Γοργοεπήκοου κοντά μου συνεχεία ,όπως και Του Θεανθρώπου μας που δεν με αφήσανε στιγμή να χάσω τις ελπίδες μου. Και τέλος υποσχέθηκα πως όταν θα θεραπευτώ, θα δημοσιεύσω το ιστορικό μου. Επέστρεψα στην Αμερική με Πίστη ότι θα νικήσω και πάλι τον καρκίνο !!.

Στις 4 Απρίλιος του 2017 (όπως προαναφέρω) έκανα την τελευταία προγραμματισμένη χημειοθεραπεία, και το ήξερα πως ήταν η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ !!.

Το ένιωσα και το πίστευα ότι έχω τελειώσει με αυτό που λέγεται «καρκίνος». Δευτέρα του Ορθόδοξου Πάσχα, Απρίλιος 17 του 2017 έκανα Petscan και ήτανε πεντακάθαρο !! .. οι δε αιματολογικές μου καταπληκτικές και όλες μου οι εξετάσεις !!. 
Άφωνοι οι γιατροί μου για άλλη μια φορά, και ΝΑΙ όλοι μιλάνε σήμερα για ΘΑΥΜΑ !!.

Σήμερα, Ιούλιος του 2018, είμαι μια υγιέστατη και δυνατή γυναικά !!.


_ Θέλω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Dr Lawrence MacDonald, που εκτός από την βοήθεια του μου άνοιξε την αγκαλιά του. Χίλια ευχαριστώ σε όλους τους γιατρούς που προαναφέρω, που εκτός την εξαιρετική θεραπεία που μου κάνανε, μου φέρθηκαν με ανθρωπιά.
_ Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το προσωπικό του KARMANOS Cancer Center , ανεκτίμητη η ψυχολογική βοήθεια τους και η καλοσύνη τους.
_ Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σύζυγο μου, που όλο αυτόν τον καιρό με την δική του ακλόνητη πίστη ήταν δίπλα μου, ήταν στήριγμα μου, και που με τόση αγάπη και κατανόηση έκρυβε τον δικό του πόνο για να δίνει σε εμένα δύναμη. Τον ευχαριστώ για το κουράγιο του να κάνει τα πάντα ώστε να μην αποκαλυφθεί η κατάσταση μου στο περιβάλλον μας, και ας έκαμαν όποιες σκέψεις ήθελαν οι άλλοι που είχαμε απ’ όλους απομακρυνθεί.
_ Και τέλος θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ένα άτομο που σίγουρα η Παναγία το έφερε στην ζωή μου, μετά την πρώτη διάγνωση. Ένα άτομο άγνωστο για μένα ως τότε, που ενώ μας χωρίζουν πάνω από 7.000 μίλια .. μου έδωσε όση δύναμη χρειαζόμουν για να μην εγκαταλείψω τον αγώνα μου. Και συγκεκριμένα πρόκειται για την αγαπημένη μου φίλη Μαριάννα Μοσχονά (Marianna Mosxona), το μόνο άτομο μετά τον σύζυγο μου που γνώριζε τα πάντα και όλη την αλήθεια. Έστω και τηλεφωνικώς, σημαντική για μένα υπήρξε η παρουσία της Μαριάνας μου στην μάχη μου με τον καρκίνο. Ένωσε την πίστη της με την δική μου, και δεν με άφησε ούτε στιγμή να σκεφτώ τον θάνατο.

Το ευχαριστώ σε όλους όσους ανέφερα είναι πολύ λίγο συγκριτικά με αυτά που νιώθω. Είναι σαν να ξαναγεννήθηκα – σαν να επέστρεψα από την πόρτα του άλλου κόσμου !!.
Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια της ζωής μου, εισέπραξα τόση κατανόηση, θαλπωρή, αγάπη και στήριξη, όση δεν ένιωσα σε όλα τα προηγούμενα χρόνια της ζωή μου. Μέσα από αυτήν την εμπειρία μου έμαθα να αγαπώ εμένα την Έλενα που την είχα ξεχάσει. Έμαθα να σέβομαι την ψυχή που μου έδωσε ο Θεός, διότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι ακόμη και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια στον ΘΕΟ !!.

Αυτό που νιώθω είναι μοναδικό, και οφείλω να μοιραστώ με όλον τον Κόσμο !!.


ΔΕΟΣ για Την Υπεραγία Θεοτόκο, Την Παναγιά που είναι η Μάνα όλων μας. Το ξέρω πως όλα τα παραπάνω Θαύματα ήταν δικά Της !!. 
Επιβεβαίωση για την ύπαρξη Του ΘΕΟΥ ... συγκίνηση για το μεγαλείο της ζωής, που μόνο όταν αισθανθούμε τον κίνδυνο να την χάσουμε σηκώνουμε το βλέμμα στον ουρανό και ζητάμε μία ακόμη ευκαιρία !!.  

ΝΑΙ, γίνονται Θαύματα καθημερινά γύρω μας, φτάνει να πιστεύουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας, και να μην ξεχνάμε πως τα πάντα έχουν το Τίμημα τους !!. 


Είμαι ζωντανή απόδειξη, και η  προσπάθεια μου για να δημοσιευθεί το ιστορικό μου, είναι το δικό μου Τίμημα.
Elena Bakaliaou - Kountouriotis 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου