Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

* *Ο Πλούτωνας ως Κυρίαρχος Κυβερνήτης του Σκορπιού.. με Συγκυβερνήτη τον Άρη:


Ο Πλούτωνας στον γήινο Αιγόκερω συνολικά 16 χρόνια, από 26.12.2008 έως 19.11.2024 .. 
και μετακινείται στον αέρινο Υδροχόο, όπου θα παραμείνει για περίπου 20 χρόνια !! 

Ο Κυρίαρχος Κυβερνήτης του Σκορπιού στον Αιγόκερω .. τί σημαίνει για όλα τα Ζώδια:


Πριν όλων αγαπημένοι μου αναγνώστες, κρίνω απαραίτητο να σας αναλύσω το προφίλ του Πλανήτη Πλούτωνα. 

Θεωρείται ο Πλανήτης του παραδόξου, καθώς συνδυάζει τις πιο αντιφατικές ιδιότητες και δυνάμεις σε σχέση με τους υπόλοιπους Πλανήτες. 
Συμβολίζει την αναγέννηση μέσα από τις στάχτες της φωτιάς, αλλά και τις άγνωστες δύσβατες περιοχές, απ' τις οποίες θα πρέπει να περάσει ο άνθρωπος για να φθάσει τελικά στην κατανόηση του εαυτού του και την σχέση του με την φύση.

      Επομένως όπως θα δείτε παρακάτω, από το 2008 τίποτα δεν μπορούσε να θεωρηθεί ως δεδομένο, και μάλιστα έως και το 2023 τα γεγονότα θα εξελίσσονται απρόβλεπτα !!. Ήταν αναμενόμενο να αρχίσει η εποχή της μεταμόρφωσης και της αλλαγής, ώστε μέσα από την καταστροφή να γεννηθεί η θέληση για αναγέννηση !! 
  
Ωστόσο, απ' την έναρξη του νέου Ηλιακού Έτους στο 2023, ως τις 20.11.2024 όπου μετακινείται στον Υδροχόο, το αποτέλεσμα θα είναι να αποδοθούν ευθύνες εκεί πρέπει  - να αποκαλυφθούν σημαντικές παραβλέψεις - να κλονιστούν συστήματα που αντί να αποδίδουν φθείρουν .. και γενικότερα θα αναθεωρήσουμε αρκετά !! 

Με το πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο για τα επόμενα 20 χρόνια το σκηνικό αλλάζει. Φτάνουμε στην εποχή όπου "ξαναγεννιόμαστε μέσα από τις στάχτες μας".. ειδικότερα κατά τα χρονικά διαστήματα που οι Κυβερνήτες του Υδροχόου (Κρόνος και Ουρανός), θα αποκτούν παντοδυναμία.   


Από Αστρονομικής πλευράς:

        Η περίοδος της τροχιάς του για να διανύσει τον Ζωδιακό Κύκλο, υπολογίζεται περίπου στα 248 χρόνια. Λόγω της εκκεντρότητας της τροχιάς του, ο χρόνος παραμονής του σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό δεν είναι ίδιος.

Συγκεκριμένα:
Παραμένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό από 12 έως και 30 χρόνια, περιλαμβανομένης της φαινομενικής ανάδρομης πορείας του. 
Για παράδειγμα, στον Σκορπιό και τον Τοξότη μένει περίπου δώδεκα χρόνια, ενώ όταν φθάνει στον Ταύρο παραμένει για 31 χρόνια.

Ο Πλούτωνας μπήκε στον Αιγόκερω στις 26.12.2008.. σημαντικά τα χρόνια έως και τέλη του 2023 .. και θα αποχωρήσει οριστικά από το Αιγόκερω στις 19.11.2024 δηλαδή μετά από συνολικά 16 χρόνια .. παραμένοντας στην συνέχεια στον Υδροχόο για περίπου 20 χρόνια:  

Ο Πλούτωνας είναι ένας Πλανήτης νάνος (μόλις τα 2/3 της Σελήνης), ο οποίος ανακαλύφθηκε επισήμως από τον Tombaugh το 1930, και συγκαταλέχθηκε στην ομάδα των Πλανητών του Ηλιακού μας Συστήματος. 

Η Αστρονομική κοινότητα τον αποδεχόταν ως κανονικό Πλανήτη μέχρι τον Αύγουστο του 2006, αλλά κατά την διάρκεια του συνεδρίου της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης στην Πράγα, ορισμένοι ερευνητές θεώρησαν ότι δεν έχει τις προϋποθέσεις για να λέγεται Πλανήτης. Πρότειναν να συμπεριληφθεί στην κατηγορία των Αστεροειδών Σωμάτων. Το θέμα όμως δεν έχει λυθεί τελεσίδικα.

Βέβαια, οι αρχαίοι Έλληνες αστρολόγοι ήταν σίγουροι για την ύπαρξη του Πλούτωνα, και μάλιστα τον είχαν χαρακτηρίσει ως Πλανήτη του παραδόξου, καθώς συνδυάζει τις πιο αντιφατικές ιδιότητες και δυνάμεις σε σχέση με τους υπόλοιπους Πλανήτες. 
Συμβολίζει την αναγέννηση μέσα από τις στάχτες της φωτιάς, αλλά και τις άγνωστες δύσβατες περιοχές από τις οποίες πρέπει να περάσει ο άνθρωπος για να φθάσει τελικά στην κατανόηση του εαυτού του και την σχέση του με την φύση.

      Ο Πλούτωνας είναι ο πιο μακρινός εξωκρόνιος Πλανήτης στο Ηλιακό μας Σύστημα, και το μέγεθός του είναι μικρότερο κατά το μισό από την Γή. Σύμφωνα με κάποιες απόψεις, ο Πλούτωνας πιθανότατα ήταν κάποτε δορυφόρος του Ποσειδώνα, από τον οποίο απομακρύνθηκε, αφού ήρθε σε στενή προσέγγιση με τον άλλο δορυφόρο του, τον Τρίτωνα.

Ένας από τους δορυφόρους του Πλούτωνα ονομάζεται Χάρων και κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Πλούτωνα κάθε 6,4 μέρες. Συνδυάζοντας την τροχιακή περίοδο του Χάροντα με την απόστασή του από τον Πλούτωνα, οι αστρονόμοι είχαν την δυνατότητα να μετρήσουν με ακρίβεια την μάζα του τελευταίου. Έμαθαν επίσης πως ο Πλούτωνας περιστρέφεται προς τα πίσω (ανάποδα) και ο άξονας περιστροφής του είναι γυρισμένος σχεδόν στην πλευρά του.

Ο Πλούτωνας συμπληρώνει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο κάθε 248 χρόνια και παρότι πλησιάζει πιο κοντά στον Ήλιο παρά στον Ποσειδώνα, δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί οι δύο πλανήτες να συγκρουστούν, γιατί για κάθε 2 περιστροφές του Πλούτωνα, ο Ποσειδώνας περιφέρεται 3 φορές γύρω από τον Ήλιο. Η θερμοκρασία του είναι μείον 210ο Κελσίου.

Για την προέλευση του Πλούτωνα ωστόσο έχουν διατυπωθεί και άλλες απόψεις, όπως ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας μεγάλος Αστεροειδής, ή ακόμη ότι είναι ένα σώμα που έχει προσεγγίσει το Πλανητικό μας Σύστημα από περιοχές έξω από αυτό. Σίγουρα γεγονός πάντως είναι ότι είναι ένας πολύ ιδιόμορφος Πλανήτης.

Θεωρείται ο Πλανήτης του παραδόξου, καθώς συνδυάζει μερικές από τις πιο αντιφατικές ιδιότητες και δυνάμεις, σε σχέση με τους υπόλοιπους Πλανήτες που οι ερμηνείες των επιρροών τους χρησιμοποιούνται απ' την Αστρολογία.

Ο συμβολισμός του Πλούτωνα στην Αστρολογία:

    Οι αρχαίοι Έλληνες αστρολόγοι ήταν σίγουροι για την ύπαρξη του Πλούτωνα, γι’ αυτό και μετά την ανακάλυψη του επιδόθηκαν στην μελέτη και την καταγραφή των βασικών του χαρακτηριστικών και στον καθορισμό της κυριαρχίας του στον Ζωδιακό Κύκλο, και συγκεκριμένα στον Αστερισμό του Σκορπιού.

Ο Πλούτωνας θεωρείται η υψηλότερη οκτάβα του Άρη (του Συγκυβερνήτη του Σκορπιού), και είναι ισχυρότερος και αποτελεσματικότερος του Άρη, καθώς εκφράζει την βασισμένη στο ένστικτο ορμή του ανθρώπου σε συλλογικό και μεταφυσικό επίπεδο.

Και στο σημείο αυτό σπεύδω να διευκρινίσω τα εξής:

      Παρότι οι αρχαίοι Έλληνες μελετητές ήταν σίγουροι για την ύπαρξη του Πλούτωνα, και τον είχαν συνδέσει με τον Αστερισμό του Σκορπιού λόγω των συμβολισμών του .. ωστόσο (όπως προαναφέρω), ο Πλούτωνας ανακαλύφθηκε επισήμως στο 1930 προφανώς διότι είναι ο πιο απόμακρος από τον Ήλιο, αλλά και πολύ μικρότερος από κάθε άλλον. Επισήμως ως τότε, ο Δίας είχε την Κυριαρχία του Σκορπιού, με Συγκυβερνήτη του Σκορπιού τον υποδεέστερο Άρη. 
Μετά την επίσημη αναγνώριση του Πλούτωνα, πήρε επιτέλους την θέση του Κυρίαρχου Κυβερνήτη του Σκορπιού. 
Ωστόσο όμως, όποτε ο Δίας βρίσκεται στον Σκορπιό συνεχίζει να έχει Κυρίαρχο ρόλο, εφόσον ο Πλούτωνας βρίσκεται σε άλλον Αστερισμό. Δηλαδή, ακόμη κι αν Δίας και Άρης βρίσκονται μαζί στον Σκορπιό, "το πάνω χέρι" συνεχίζει να το έχει ο Δίας !!.

Ο Πλούτωνας είναι ο Πλανήτης της μεταμόρφωσης και της αλλαγής, που μέσα από την καταστροφή, δημιουργεί την θέληση της αναγέννησης.
Μια μεγάλη δυνατότητα που μας δίνει ο Πλούτωνας, είναι, η εκμετάλλευση ευκαιριών για να περάσουμε από τον μεταφορικό θάνατο στην αναγέννηση.

Ωστόσο σχετίζεται και με το έγκλημα, την υπόγεια δράση, την υπόγεια καταστροφική μανία. 
Συμβολίζει το σκοτάδι και τα αρνητικά συναισθήματα που είναι κρυμμένα μέσα μας, τον κίνδυνο της βίας και της εκμηδένισης, την εκδικητική φύση που μπορεί να φανερώσουμε στους άλλους αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό. 
Ταυτόχρονα όμως δηλώνει και το εσωτερικό φως, αυτό που καταφέρνει να ξορκίσει όλα τα προαναφερόμενα, ώστε να θεραπεύσει το ασυνείδητο και να μας μεταμορφώσει.

Ο Πλούτωνας επομένως δείχνει τις κρυμμένες δυνατότητες που έχουμε, και από τις «δύο όψεις του νομίσματος». Δηλαδή:

Άτομα με Πλουτώνια επίδραση διαθέτουν την δύναμη που μπορεί να θεραπεύσει, ή αντιθέτως ακόμη και να καταστρέψει. Για τον λόγο αυτόν, ο Πλούτωνας έχει να κάνει και με την ψυχολογία, το ασυνείδητο, τους φόβους, τα πάθη και τα ένστικτά μας. Επιπλέον έχει να κάνει με τον τρόπο που δεχόμαστε την απόρριψη στη ζωή μας.

Ο Πλούτωνας σχετίζεται με την σε βάθος ανάλυση, που κατ’ επέκταση χρησιμεύει τους ψυχαναλυτές και τους εγκληματολόγους. Μάλιστα, έγιναν μελέτες από τους Freud και Jung για το ασυνείδητο και την προσπάθεια να αποδεχτούμε τους φόβους μας, μέσα απ' την σκοτεινή μας πλευρά μας σε σχέση με τον Πλούτωνα. Και πράγματι ο Πλανήτης θετικά όταν χανόμαστε στην σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας, στους βαθύτερους φόβους και τις ανασφάλειες μας.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, συμβολίζει την αναγέννηση από τις στάχτες της φωτιάς - τις άγνωστες περιοχές από τις οποίες πρέπει να περάσει ο άνθρωπος πριν φθάσει τελικά στην κατανόηση του εαυτού του. 


Ο Πλούτωνας στην Μυθολογία και η αρπαγή της  Περσεφόνης:


    Ο Πλούτωνας σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογία, ήταν γιός του Κρόνου και της Ρέας, αδελφός του Δία και του Ποσειδώνα, με τους οποίους μοιράστηκε τον κόσμο, όταν οι θεοί του Ολύμπου επικράτησαν των Γιγάντων και των Τιτάνων.

Ο Πλούτωνας ή αλλιώς Άδης (Αΐδης = αόρατος) πήρε τον Κάτω Κόσμο, δηλαδή το βασίλειο των σκιών και των νεκρών, στο οποίο ήταν απόλυτος άρχοντας.

Το όνομα Πλούτων δόθηκε από τη λέξη πλούτος, καθώς είχε πλήρη εξουσία στα πλούτη που κρύβονται κάτω από την Γη.
Άλλα προσωνύμια που του είχαν αποδοθεί ήταν Ζαγρεύς (μεγάλος κυνηγός), καθώς και Πολυδέγμων ή Πολυδέκτης, γιατί δεχόταν στην επικράτειά του όλους τους ανθρώπους που πέθαιναν. Σύμβολο της εξουσίας του ήταν η κυνή (η βαθιά νύχτα δηλαδή), μέσα στην οποία βασίλευε και μπορούσε να τον κάνει αόρατο.

Ο Πλούτωνας έμενε πάντοτε απομονωμένος στον υπόγειο Κόσμο του τον λεγόμενο Άδη, μία τεράστια έκταση όπου πήγαιναν η ψυχές μετά τον σωματικό θάνατο, η οποία καλυπτόταν από ακίνητα νέφη και αιώνια ομίχλη. Ωστόσο είχε βλάστηση χωρίς να ανθίζει, και το κυρίαρχο φυτό ήταν οι ασφόδελοι.

Η μοναδική φορά που ανέβηκε ο Πλούτωνας στον πάνω κόσμο ήταν όταν γοητευμένος από τα κάλλη της Περσεφόνης άρπαξε την όμορφη νέα. Η Περσεφόνη όμως ήταν κόρη της θεάς Δήμητρας, και η Δήμητρα την ζήτησε πίσω. Απευθύνθηκε στον θεό των θεών Δία, και συμφωνήθηκε να ανεβαίνει η Περσεφόνη έξι μήνες στον πάνω κόσμο με την έναρξη του Νέου Ηλιακού Κύκλου, και να κατεβαίνει τους επόμενους έξι στον κάτω.
Έτσι, τους μήνες που η Περσεφόνη ήταν στον πάνω κόσμο η θεά Δήμητρα χαιρόταν, γι’ αυτό και άνθιζε η πλάση και η Γή ευδοκιμούσε. Άρχιζε η καλοκαιρία. Ενώ τους άλλους μήνες που η Περσεφόνη επέστρεφε στον κάτω κόσμο, η θεά Δήμητρα θρηνούσε, και έτσι υπήρχε κακοκαιρία. Η φύση νεκρώνονταν !! 
Ήταν μία δίκαια λύση την οποία επέβαλε ο Δίας στον θεό του Άδη τον Πλούτωνα, ο οποίος επειδή ερωτεύτηκε τρελά την Περσεφόνη όπως προαναφέρω, την απήγαγε. 

Έκτοτε, μετά την Εαρινή Ισημερία έχουμε την έναρξη της αναγέννησης της φύσης, καλοκαιρία - και μετά Φθινοπωρινή Ισημερία αρχίζει η ανάπαυση της φύσης και κακοκαιρία !!.

Ο Πλούτωνας είχε την απόλυτη εξουσία του Κάτω Κόσμου και αν κάποιος προσπαθούσε να φύγει ή να τον εξαπατήσει, βίωνε την σαρωτική οργή του. Φύλακας του Άδη ήταν ο Κέρβερος, ένα σκυλί με τρία κεφάλια και ουρά φιδιού. Ο μοναδικός που μπόρεσε να του ξεφύγει ήταν ο Ηρακλής. Κατάφερε να περάσει ζωντανός στον Άδη και να επιστρέψει παίρνοντας μαζί του τον Κέρβερο, καθώς αυτό αποτελούσε μία από τις διαταγές που του είχε δώσει ο Ευρυσθέας, μέσα στα πλαίσια των άθλων του.


* * Οι επιρροές του Πλούτωνα στα Ζώδια:       

       Ως Κυρίαρχος Κυβερνήτης του Σκορπιού, είναι ο πιο μυστήριος και γοητευτικός Πλανήτης, που η θετική του έκφανση χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες ψυχικές δυνάμεις και έχει ένα ισχυρό δυναμικό, το οποίο μπορεί να επιφέρει την μετάλλαξη των πεπαλαιωμένων αρχών και δομών. Αυτή η ισχύς του ωστόσο θα πρέπει να τύχει σωστής διαχείρισης, καθώς μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν ασυνείδητες δυνάμεις υπό την μορφή απωθημένων που οδηγούν σε έμμονες ιδέες, φανατισμούς και καταστροφικές τάσεις.

Ωστόσο, παρότι ο Πλούτωνας είναι ο πιο απομακρυσμένος του Ηλιακού μας Συστήματος και παρότι είναι πολύ μικρός, οι δυνάμεις που ασκεί απ’ τον Αιγόκερω είναι καταλυτικές, τρομακτικές σε ένταση σε ό,τι αφορά το ένστικτο της επιβίωσης, και πάνω απ’ όλα αδιαπραγμάτευτη θέληση όταν πρόκειται για ανάπτυξη γνώσεων – εξάπλωση πληροφοριών.

       Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία σε ό,τι αφορά τις Συμπαντικές επεμβάσεις. Σκεφτείτε και θυμηθείτε.. από το 2008 και μετά: 
Όλα ξεκίνησαν κατά την εποχή όπου δημιουργήθηκε μια παγκόσμια φτιαχτή (ψεύτικη) κρίση, με σκοπό να οδηγήσει την ψυχική δύναμη της μάζας (ομαδική Ψυχοκίνηση), προς τον φόβο και την ανησυχία. Έτσι σταδιακά, η αίσθηση της ανασφάλειας αποδυνάμωσε την πίστη προς την δύναμη της θέλησης, όπως και προς την Συμπαντική Δικαιοσύνη, και κατάφερε να κρατάει εγκλωβισμένη χωρίς όραμα την έμφυτη ανθρώπινη ικανότητα, αυτοσυντήρησης και δημιουργικότητας !!.


Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ για όλα τα Ζώδια:  


_Από την θέση του στον Αιγόκερω δίνονται αρκετές προοπτικές, αλλά έρχονται συχνά σε σύγκρουση μαζί του οι Ταύροι, οι Σκορπιοί, οι Καρκίνοι και οι Ιχθείς. 
Σε μία τέτοια περίπτωση, τα παραπάνω Ζώδια χρειάζεται να εξετάζουν τις προοπτικές τους με γνώμονα την  πιθανότητα μακροχρόνιας επιτυχίας, και όχι ως προσωρινή λύση.
Από την θέση του στον Υδροχόο, θα επανέλθω: 


_Από την θέση του στον Αιγόκερω γίνονται ιδιαιτέρως τολμηροί, αλλά και συχνά σπάταλοι οι Λέοντες, οι Κριοί, οι Τοξότες και οι Αιγόκεροι.
Σε μία τέτοια περίπτωση, ευνοείται το μελετημένο τόλμημα των παραπάνω Ζωδίων, ωστόσο χρειάζεται εγκράτεια διότι σπαταλούν δυνάμεις και χρήμα, ή φθείρονται συναισθηματικά.
Από την θέση του στον Υδροχόο, θα επανέλθω: 


_Από την θέση του στον Αιγόκερω δίνονται δυνατότητες για αξιόλογες ανακατατάξεις – αναβαθμίσεις, αλλά ενίοτε παρουσιάζουν έλλειψη ψυχραιμίας οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι.
Σε μία τέτοια περίπτωση, τα παραπάνω Ζώδια μπορούν να πετύχουν τα μέγιστα, ωστόσο χρειάζεται υπομονή και επιμονή στα δύσκολα. 
 Από την θέση του στον Υδροχόο, θα επανέλθω: 


Προτείνω να ενημερωθείτε


* Ποσειδώνας στους Ιχθείς από το 2012 έως 26.1.2026:
Ανοίξτε τον σύνδεσμο και ενημερωθείτε:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/01/26012026.html
 
* Ο Ουρανός στον Ταύρο από 6 Μαρτίου 2019 ως 26 Απριλίου 2026:
Ανοίξτε τον σύνδεσμο και ενημερωθείτε:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/03/6-2019-26-2026.html
 


*Αναλυτικές Ετήσιες Προβλέψεις από το 2014 & Σημαντικές Πλανητικές Θέσεις έως και το 2026*
 
Συνολικά, αλλά και αναλυτικά για τον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά .. όλα σε μια σελίδα !!

Πρόκειται για αρχείο μου με προβλέψεις, οι οποίες άρχισαν να δημοσιεύονται από το 2014 .. και θα επεκτείνομαι έως το 2026.
Που σημαίνει ότι, αρχίζοντας τις ετήσιες προβλέψεις από το 2014 το άρθρο μου δεν έχει διαγραφεί, και επανέρχομαι κάθε χρόνο συμπληρώνοντας τις νεότερες, έως να συμπληρωθεί ο κύκλος των 12 ετών.. δηλαδή ως το 2026 !! 

 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου