Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

*Αφιέρωμα στον μήνα Δεκέμβριο και στον Αστερισμό του Τοξότη*


Οι πύρινοι φιλελεύθεροι και φιλόδοξοι Τοξότες μας .. εκπροσωπούν τον Δεκέμβριο μήνα με τον οποίο αποχαιρετάμε το Φθινόπωρο και υποδεχόμαστε τον Χειμώνα !! 

Και πράγματι, λίγο πριν τα Χριστούγεννα με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο υποδεχόμαστε επισήμως τον Χειμώνα !! 

Σημαντική χρονική περίοδος καθώς περνάμε στην εποχή των μεγάλων αποφάσεων .. και έχει ουσία να γνωρίζουμε συμβολισμούς και επιρροές που αφορούν όλους μας !!


Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου.  
Πρόκειται για συμπληρωματική πανάρχαια μέθοδο άγνωστη για τους πολλούς, διότι δεν είναι εμπορεύσιμη. Προηγείται πάντα των αναλυτικών μηνιαίων προβλέψεων μου, διότι ο συμβολισμός του κάθε ερχόμενου μήνα και του Αστερισμού που τον εκπροσωπεί, μας βοηθάει να εκμεταλλευτούμε τις θετικές επιρροές όπως και να αποφύγουμε τις κακοτοπιές !!
 
* * Υπενθυμίζω συνοπτικά: 
 
     Η επιστήμη της Αστρονομίας συμβαδίζει με τον Ετήσιο Ηλιακό Κύκλο ο οποίος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία, που σημαίνει πως το δεύτερο εξάμηνο αρχίζει με την Φθινοπωρινή Ισημερία.
Συνεπώς ο Δεκέμβριος είναι ο 9ος μήνας του Ηλιακού Έτους και ο τελευταίος του Φθινοπώρου, που σημαίνει ότι στην εποχή του Φθινοπώρου ανήκουν οι μήνες Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος. 
Στον ετήσιο κύκλο του ο Ήλιος παραμένει σε κάθε Αστερισμό για περίπου έναν μήνας, και έτσι συμβαίνει τους Φθινοπωρινούς μήνες να τους εκπροσωπούν οι Αστερισμοί του Ζυγού – Σκορπιού – Τοξότη.
 
Η κάθε εποχή του χρόνου έχει την δική της ερμηνεία, κι όσον αφορά το Φθινόπωρο του 2022 το έχω χαρακτηρίσει ως «εποχή των περισυλλογών – θερίζουμε ό,τι σπείραμα», ενώ τον Χειμώνα του 2023 ως «εποχή των μεγάλων αποφάσεων – ή αλλιώς – αναγκαστικής προσγείωσης» !!

Έχω ήδη δημοσιεύσει αναλυτικές προβλέψεις μου και για τους τρεις μήνες του Φθινοπώρου για τον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά (σας δίνω τον σύνδεσμο στο τέλος του κειμένου), ωστόσο επανέρχομαι με παρόν αφιέρωμα μου, διότι όπως προαναφέρω, σοφό είναι να τα γνωρίζουμε τις ιδιαίτερες επιρροές του συγκεκριμένου μήνα, ώστε να διακρίνουμε τα θετικά στοιχεία της δυναμικής του Τοξότη που εκπέμπει προς όλους μας !!  

Διαβάστε περισσότερα >>... 


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ:

Στα Ζώδια της Φωτιάς ή αλλιώς στα Πύρινα Ζώδια, ανήκουν οι Κριοί οι Λέοντες και οι Τοξότες.

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια του Αέρα, και συνήθως αλληλοϋποστηρίζουν τις ανάγκες τους και συμπληρώνουν τις ελλιπείς δυνάμεις – δραστηριοποιήσεις του άλλου.
Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται αρμονικά με τον Αέρα επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει, για να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή ώστε να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί. Κατά κανόνα το «παιχνίδι» το έχουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του ΖΥΓΟΥ.. που καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. Κάπως έτσι λοιπόν, υπάρχει μια καλή προβλεπόμενη Αύρα στους Άξονες αυτούς, ειδικά όταν εισέρχεται σε αυτούς η Σελήνη.
Το κλίμα βαραίνει μόνον όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό κλίμα, και έτσι κινδυνεύουν οι εκπρόσωποι των Ζωδίων από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. Και τέλος, μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Φωτιάς και Αέρα,  συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά.

Ο Χαρακτήρας των Πύρινων Ζωδίων:

     Στις σχέσεις τους έχουν ανάγκη το πάθος. Οι χλιαροί έρωτες γρήγορα τους απογοητεύουν. Γι αυτούς οι εκπλήξεις – οι αλλαγές και το ρίσκο είναι απαραίτητα στοιχεία μέσα στην σχέση τους. Όλα έχουν το έντονο χρώμα της φωτιάς, όπου κυριαρχεί το συναίσθημα. Το υλικό κόστος δεν τους τρομάζει εάν νιώθουν αισθηματική πληρότητα. Το λάθος με το σωστό.. είναι γι αυτούς λεπτές κόκκινες γραμμές που τις διαπερνούν δίχως πολύ σκέψη. Όντως σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύονται τα μεγάλα τους πάθη αυτοκαταστροφικά.. αλλά για έναν περίεργο λόγο.. δεν το μετανιώνουν. Οπότε, εάν ένα Ζώδιο της Φωτιάς σας χωρίσει, θα επιστρέψει μόνο λόγω κάποιας υποχρέωσης, ή διότι υπάρχει κάποιον σημαντικό εμπόδιο στον χωρισμό. Εάν όμως η επιλογή είναι δική σας, όσο είναι ακόμη ερωτευμένο μαζί σας.. οι αντιδράσεις του τότε είναι απρόβλεπτες και ακραίες. Σε αυτήν την περίπτωση βιώνει τον χωρισμό μαρτυρικά. Μέσα σε αυτό το διάστημα Ω’ Ναί.. υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης. Το ερώτημα όμως είναι.. για πόσο χρονικό διάστημα θα σας δεχτεί πίσω !!.
Το αντίδοτο για τα Ζώδια της Φωτιάς σε κάθε περίπτωση λοιπόν είναι..  ένας νέος έρωτας !!.

Ειδικότερα ο Τοξότης ως Ζώδιο της Φωτιάς: 

     Ο έρωτας είναι ένας από τους βασικούς στόχους του.. και απολαμβάνει περισσότερο την εποχή που βρίσκεται ακόμη στο φλέρτ. Στην συνέχεια οι υποχρεώσεις μιας σχέσεις, αλλάζουν το κλίμα του ρομαντισμού και την αίσθηση της ελευθερίας.. οπότε απογοητεύεται συντομότερα από κάθε άλλο Ζώδιο. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι λάτρης της ελευθερίας του. Ωστόσο.. αναζητά το ταίρι που θα τον πείσει ότι μπορεί μέσα στην σχέση τους να συνδυαστούν και τα δύο. Δηλαδή να έχει την ελευθερία των κινήσεων του και των επιλογών του.. και τότε θα σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο της οικογένειας. Συνήθως μέσα σε μια σχέση μένουν πιστοί.. ασχέτως εάν φλερτάρουν με έντονο τρόπο. Οι ερωτικές τους απογοητεύσεις δεν τους φθείρουν, και μάλιστα η απογοήτευση κρατάει για λίγο. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην συνεχίζετε να τον/την πιέζετε όταν βλέπετε ότι απομακρύνεται, διότι έτσι θα τον/την χάσετε σε χρόνο ρεκόρ. Μην προσπαθήσετε να προκαλέσετε οίκτο, διότι απεχθάνεται τους αδύναμους χαρακτήρες – τα ηττοπαθή άτομα. Κι όταν έχετε παράπονα μην ξεσπάτε σε κλάματα, απλά, χρησιμοποιήστε λογικά επιχειρήματα. 

* * * * Προτείνω να διαβάσετε το αρχικό άρθρο μου με περισσότερες διευκρινήσεις, στο οποίο αναφέρομαι σε όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς, και το οποίο σας παραπέμπει στις σελίδες των Αστερισμών που σας ενδιαφέρουν αναλυτικότερα. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο: 


~ Ο Αστερισμός του ΤΟΞΟΤΗΣ  


Σχηματίζει Άξονα με τους Διδύμους, και οι Κυβερνήτες τους είναι:

ΤΟΞΟΤΗΣ = ο θεός των θεών ΔΙΑΣ
ΔΙΔΥΜΟΙ = ο ΕΡΜΗΣ, ο συντονιστής των επικοινωνιών και “η υπενθύμιση” - επαναφορά αναμνήσεων του παρελθόντος.

Από Αστρονομικής πλευράς:

        Ο Τοξότης (λατινικά Sagittarius, συντομογραφία Sgr), είναι ένας από τους Αστερισμούς που σημειώθηκε στην αρχαιότητα  από τον Πτολεμαίο, και ένας από τους 88 επίσημους Αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση.
Είναι νότιος Αστερισμός, ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση, και πιο πλούσιους σε αριθμό αστέρων, όλων των άλλων των Ζωδιακών Αστερισμών. Ο αστρονόμος Friedrich Wilhelm August Argelander απέδιδε στον Τοξότη 54 αστέρες ορατούς με γυμνό μάτι, ενώ ο Heis 90.

Από την Ελλάδα φαίνεται ολόκληρος μόνο το καλοκαίρι σε μια ξάστερη νύχτα. Για παράδειγμα, τον μήνα Αύγουστο μπορεί κανείς να διακρίνει με γυμνό μάτι περισσότερους από 90 αστέρες κοιτάζοντας προς τον Νοτιά, αμέσως μετά τη δύση του Ηλίου.
Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είναι ότι μέσα από αυτόν είναι σαν να εξαπλώνεται ο Γαλαξίας μας, σε απόσταση περίπου 28.000 έτη φωτός από την Γή. 
Οι κυριότεροι αστέρες του αστερισμού έχουν τα δικά τους ιδιαίτερα ονόματα, που τα σύμβολα τους είναι η Ελληνική αλφάβητος. Οι αστέρες τ, ζ, σ, φ, λ, ε, δ, η και γ2  του Τοξότη σχηματίζουν ένα εύκολα αναγνωρίσιμο σχήμα σαν μια μεγάλη τσαγιέρα, απ΄την οποία (όπως προαναφέρω), φαίνεται σαν εξερχόμενος ατμός ο Γαλαξίας μας απ’ το στόμιο της δυτικής πλευράς της.

Σύμφωνα με την Μυθολογία:

         Το σημερινό όνομα του Αστερισμού προέρχεται μάλλον από τους αρχαίους πολιτισμούς της Μεσοποταμίας, οι οποίοι τον ονόμαζαν Τόξο και Βέλος και τον συνέδεαν με τη δύναμη και τον πόλεμο. O Άρατος δίνει για τον Τοξότη τα ονόματα Τοξευτής και Ρύτωρ τόξου, δηλαδή αυτός που τεντώνει το τόξο. Αξίζει να σημειωθεί πως το βέλος του Τοξότη δείχνει να σημαδεύει πάντα την καρδιά του Σκορπιού. 

Ως Ζωδιακός Αστερισμός ο Τοξότης, συνδέθηκε με την Αστρολογία όπως και με αρκετές προλήψεις και θρύλους. Οι αρχαίοι αστρολόγοι τον θεωρούσαν Οίκο του Διός, επειδή ο πλανήτης Δίας (υποτίθεται) ότι δημιουργήθηκε σε αυτόν.
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν συνδέσει το Ζώδιο αυτό με τον Κένταυρο Χείρωνα, ο οποίος κρατάει στα χέρια του ένα τόξο οπλισμένο με βέλος. Ο Χείρων ήταν γιος του Κρόνου και της Ωκεανίδας Φιλύρας, και γεννήθηκε μισός άλογο και μισός άνθρωπος, επειδή ο πατέρας του (ο Κρόνος) για να κατακτήσει τη μητέρα του, την κυνήγησε στον Θεσσαλικό κάμπο μεταμορφωμένος σε άλογο. Ως γιός του Κρόνου ο Χείρωνας, ήταν ετεροθαλής αδελφός του Δία, και ανήκε στην πρώτη γενιά των θεών και των ηρώων σε αντίθεση με τους άλλους Κενταύρους, οι οποίοι ήταν απόγονοι του Ιξίονα και της Νεφέλης, άρα δύο γενιές νεότεροι.


~ Ο Ετήσιος Ζωδιακός Κύκλος:


Δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία, καθώς τότε αρχίζει ο Νέος Ετήσιος Ηλιακός Χρόνος - Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος. 

Πιο συγκεκριμένα:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο νέος ετήσιος Ηλιακός κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία και διαδοχικά περνάει και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, που σημαίνει ότι χρειάζεται περίπου έναν μήνα για να διανύσει κάθε έναν από αυτούς. Οπότε ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται στον ανάλογο Αστερισμό.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Οκτώβρη, που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Ζυγού, τότε το άτομο ανήκει στον Ζυγό.

Συνεπώς:
Άσχετα με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι επηρεαζόμαστε όλοι μας (λίγο – πολύ) απ’ τα χαρακτηριστικά του ομώνυμου Ζωδίου, καθώς αυτά κυριαρχούν μέσα στον δικό του μήνα. Περισσότερο βέβαια επηρεάζονται τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου.
Ως παράδειγμα:
Έως 1η Απριλίου, οι Κριού του Μαρτίου επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου, οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας. 

Διευκρίνηση: 
Τοξότες του Νοεμβρίου. Στον Νοέμβριο συνεχίζει να επικρατεί ο Σκορπιός για όλους μας, παρότι ανήκουν στο Ζώδιο του Τοξότη όσοι έχουν γεννηθεί από 23 Νοεμβρίου έως και 21 Δεκεμβρίου.
Επομένως κατά τον ίδιο τρόπο, επηρεάζονται απ΄τον Τοξότη οι Αιγόκεροι του Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου.. και έτσι πάει λέγοντας για τους επόμενους μήνες. 


       Και πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
                   Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια εκπροσωπούν τους μήνες του χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, η οποία στηρίχθηκε στους υπαρκτούς Φυσικούς Κανόνες, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από έναν Αστερισμό, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. 
Ο κάθε Αστερισμός (οίκος του ομώνυμου Ζωδίου) φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να βρούμε τον ρόλο του δικό μας Αστερισμού μέσα στο Σύμπαν, καθώς ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. 

 Και συγκεκριμένα: 

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή.

     Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε διαφορετικού Ζωδίου (ανθρώπου που το αντιπροσωπεύει), υπάρχουν λίγο-πολύ όλες οι πλευρές και των υπολοίπων Ζωδίων.

Επομένως, όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα φιλελεύθερο πνεύμα όπως του Τοξότη. Όλοι μας θέλουμε όταν βάζουμε έναν στόχο να τον πετυχαίνουμε δίχως πολλές ταλαιπωρίες. Το θέμα ωστόσο είναι να μην ζητάμε περισσότερα απ’ όσα εμείς δίνουμε, και να αναγνωρίζουμε στους άλλους το δικαίωμα να κυνηγούν τα δικά τους όνειρα !!.


* * Πώς επηρεάζει ο Δεκέμβριος του Τοξότη όλα τα Ζώδια:  


        Επομένως .. ο κάθε Αστερισμός αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Αλλά και ταυτόχρονα, καθώς εκπροσωπεί ένα μέρος του κύκλου της ζωής, είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας. Επομένως ο Δεκέμβριο ερμηνεύεται ως εξής: 

Ο Δεκέμβριος είναι ο ένατος (9ος) μήνας του Ετήσιου Ηλιακού Κύκλου. 
Ο Αστερισμός του Τοξότη εκπροσωπεί τον Δεκέμβριο, το τέλος του Φθινοπώρου και την αρχή του Χειμώνα (Χειμερινό Ηλιοστάσιο στις 21 - 22 Δεκεμβρίου όπου περνάμε επισήμως στην Χειμερινή εποχή), που για όλους μας σημαίνει ότι:

Βρισκόμαστε σε φάση της ζωής όπου νιώθουμε κουρασμένοι απ’ τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους άλλους, και αρχίζουμε να ψάχνουμε τρόπους για να αποφορτιστούμε απ’ όλα αυτά. Αισθανόμαστε την ανάγκη να έχουμε λίγο περισσότερο δικό μας χώρο και ελεύθερο χρόνο. Απολύτως αναγκαίο και ανθρώπινο βεβαίως πριν δραστηριοποιηθούμε και πάλι για τους νέους στόχους μας.. ωστόσο οι Τοξότες δυσκολεύονται να μετριάσουν το δικαίωμα τους στην ελευθερία των κινήσεων τους. Σε αυτήν την φάση τους συμβουλεύω εγκράτεια, και να μην απομακρυνθούν απ’ όσα με κόπο αποκτήσανε.  

Συνεπώς, ο ρόλος του Τοξότη στον ετήσιο κύκλο είναι να μας εμψυχώνει όποτε κουραζόμαστε να κυνηγάμε τους στόχους μας. Και μάλιστα, καθώς ο Δίας είναι ο Κυβερνήτης του Τοξότη, μάς φέρνει αντιμέτωπους με το ερώτημα >>: 
Μήπως περιμένοντας το σωστό τραίνο, περάσει όλη μας η ζωή στο λάθος σταθμό... ?!. 



~ Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου:


      Την έχουμε συνδέσει με το Πνεύμα των Χριστουγέννων των επόμενων ημερών, οπότε συνήθως χαρακτηρίζεται ως «Λαμπερή» ή ως «η Σελήνη της Αγάπης»:

Είναι όντως ιδιαίτερα λαμπερή, και μπορούμε να ερμηνεύσουμε την Αύρα της ως Ψυχοθεραπευτική εάν αφεθούμε στο χαρούμενο εορταστικό κλίμα, καθώς το Πνεύμα των Χριστουγέννων γεμίζει τις ψυχές μας με κατανόηση, συμπόνια και αγάπη !!.
Ωστόσο καθώς λαμβάνει χώρα στην μήνα του Τοξότη με το «φιλελεύθερο πνεύμα», γι’ αυτό και θέλει έλεγχο στο «ανικανοποίητο» που όλοι λίγο – πολύ νιώθουμε μέσα μας, ή να μην ενεργήσουμε ασυλλόγιστα θέλοντας να αποκτήσουμε «ελευθερία» σε κάτι. 
Είναι ο μήνας που εάν το σκεπτικό, μάς οδηγήσει σε λάθη, θα τα μετανιώσουμε στον Ιανουάριο !!.   


Αλλά για να μην επαναλαμβάνω τις λεπτομέρειες, προτείνω να διαβάσετε το αναλυτικό άρθρο μου «Όλα τα Ολόγεμα Φεγγάρια του Ηλιακού Έτους»
Αξίζει το χρόνο σας, του οποίου το περιεχόμενο εκτός απ’ τις προβλέψεις μου για την κάθε Πανσέληνο του ετήσιου κύκλου, είναι πλούσιο και σε πληροφορίες. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο: 



~ ~ Προτείνω επίσης να διαβάσετε: 

*Οφιούχος.. ο 13ος Ζωδιακός Αστερισμός στην Αρχαιότητα*

      Κατά την αρχαιότητα, όπου οι άνθρωποι μετρούσαν τον χρόνο σύμφωνα με την εμφάνιση της Πανσελήνου (συνολικά ως 13 ολόγεμα φεγγάρια στο έτος), οι Ζωδιακοί Αστερισμοί ήταν 13 μαζί με τον Οφιούχο.
Ωστόσο αργότερα, σύμφωνα με το Ηλιακό Έτος, οι μέρες της κυριαρχίας του Οφιούχου μοιράστηκαν μεταξύ Σκορπιού και Τοξότη (29 Νοεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου) , διότι η διάρκεια του Ήλιου που περνάει από τον Αστερισμό του είναι μόνο δεκαεννέα ημέρες.
 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/01/13.html



* * * Συνιστώ ακόμη να διαβάσετε το άρθρο μου *Φθινοπωρινή Ισημερία*


Το δεύτερο εξάμηνο του Ηλιακού Κύκλου, καθώς αφορά όλο το επόμενο διάστημα έως την Εαρινή Ισημερία.. με συμβουλές μου για όλα τα Ζώδια:  
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε:


        Και τέλος διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, παρότι δεν στερούμαι γνώσεων. Δεν είναι η κύρια ενασχόληση μου, οπότε έχω την επιλογή να δημοσιεύω τα σχετικά άρθρα μου σύμφωνα με όσα θεωρώ σημαντικά ή ενδιαφέροντα (κατά την κρίση μου), και σύμφωνα βεβαίως με την ευχέρεια του ελεύθερου χρόνου μου. 
Ωστόσο, πιστεύω ότι θα έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό παρακολουθώντας τις μηνιαίες εποχιακές προβλέψεις μου, όπου εστιάζω στα αποτελέσματα των εξελίξεων, όπως αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

1 σχόλιο: