Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

* *Ο μήνας Ιανουάριος για όλα τα Ζώδια .. με αφιέρωμα στον Αιγόκερω που τον εκπροσωπεί:


Με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο υποδεχόμαστε επισήμως τον Χειμώνα στο Β. Ημισφαίριο, νύχτα μεταξύ 21 - 22 Δεκεμβρίου η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου .. που συμπίπτει με την έναρξη της κυριαρχίας του Αιγόκερου.  
Οι ιδιαιτερότητες του Ιανουαρίου σε συνδυασμό με τον Αστερισμό που τον εκπροσωπεί, αφορά όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς !!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου, εύχομαι ολόψυχα σε όλους καλό Χειμώνα και χαρούμενες γιορτές, με υγεία και αγάπη στην καρδιά !!

* * Για τους νέους μου αναγνώστες, αναφέρω συνοπτικά: 
 
    Παρότι έχει καθιερωθεί να γιορτάζουμε το νέο έτος την 1η Ιανουαρίου, ωστόσο ο Ιανουάριος είναι ο 10ος μήνας του Ετήσιου Ηλιακού Κύκλου (Ηλιακό Έτος), και επομένως ο 1ος της Χειμερινής Εποχής. Συνεπώς στην εποχή του Χειμώνα ανήκουν οι μήνες Ιανουάριος – Φεβρουάριος και Μάρτιος.
Και καθώς, ο Ήλιος στον ετήσιο κύκλο του παραμένει σε κάθε Αστερισμό για περίπου έναν μήνα, τους Χειμερινούς μήνες τους εκπροσωπούν οι Ζωδιακοί Αστερισμοί του Αιγόκερου – Υδροχόου – και Ιχθύων.

    Η επιστήμη της Αστρονομίας συμβαδίζει με το Ηλιακό Έτος, το οποίο σύμφωνα με τους κανόνες της Φύσης, αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία για το Β. Ημισφαίριο. Αυτό σημαίνει ότι οι ετήσιες προβλέψεις μου αφορούν το Ηλιακό Έτος από τον Απρίλιο ως και τον ερχόμενο Μάρτιο.
 
Θα επανέλθω με αναλυτικές εποχιακές προβλέψεις μου και για τους τρεις μήνες του Χειμώνα για τον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά, ωστόσο όπως το συνηθίζω, πριν την έναρξη του κάθε ερχόμενου μήνα, δημοσιεύω παρόμοιο αφιέρωμα μου.  
Και συγκεκριμένα, πρόκειται για συμπληρωματική πανάρχαια μέθοδο προβλέψεων, άγνωστη για τους πολλούς διότι δεν είναι εμπορεύσιμη. Χαρά μου όμως να κλέβω απ’ τον ελεύθερο χρόνο μου, διότι οι ιδιαιτερότητες του κάθε διαφορετικού μήνα σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα του Αστερισμού που τον εκπροσωπεί, έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζονται αναλόγως όλα τα Ζώδια.

Δηλαδή, κατά την ίδια εποχή, συμβαίνει να έχουμε όλοι μας λίγο πολύ τα ίδια ζητούμενα – καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε τις ίδιες ανησυχίες – αλλά έχουμε και τις ίδιες ευκαιρίες για να εκμεταλλευτούμε τις θετικές επιρροές του νέου μήνα. Επιπλέον, ο Αστερισμός που τον εκπροσωπεί, εκπέμπει πάντα τα θετικά στοιχεία του, που μας βοηθάνε να χειριστούμε τα θέματα μας, εξετάζοντας αυτά κι από μια άλλη οπτική γωνία.

Σοφό επομένως είναι να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του Ιανουαρίου, ο οποίος πήρε το όνομα του από τον μυθικό θεό των Ρωμαίων τον Ιανό, ο οποίος λέγεται ότι είχε δύο πρόσωπα. Το ένα στο πίσω μέρος της κεφαλής του, με το οποίο κοιτούσε στο παρελθόν ώστε να αποφευχθούν τα ίδια λάθη – και με το άλλο στο μπροστινό μέρος, κοιτούσε με περισσότερη σοφία το μέλλον.
Και για να διακρίνουμε δε, τα θετικά στοιχεία της δυναμικής του Αιγόκερου που εκπέμπει προς όλους μας,
διαβάστε την συνέχεια του αναλυτικού άρθρο μου, του οποίου το περιεχόμενο είναι πλούσιο και σε πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερα >>
 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:

Συχνά γίνεται σύγχυση ανάμεσα στα Ζώδια και στους Αστερισμούς:
 
Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι Αστερισμοί είναι υπαρκτοί - υλικοί και εμφανείς στον ουρανό, τους οποίους μπορούμε την κατάλληλη εποχή, να τους δούμε και με γυμνό μάτι στον νυκτερινό ουρανό. 
Ενώ τα Ζώδια είναι άυλα και αόρατα, είναι οι 12 "ενεργειακές πύλες" για τους αστρολόγους, που συμβολίζουν τον ρόλο του ομώνυμου Αστερισμού, τον χαρακτήρα και την ενέργεια αυτού (την αύρα) που εκπέμπει. 
Βέβαια οι Αστερισμοί είναι πολλοί σε αριθμό στον ουράνιο θόλο, αλλά μόνο όσοι περικλείουν την Γή χαρακτηρίζονται Ζωδιακοί Αστερισμοί, και ο καθένας αντιστοιχεί σε έναν ολόκληρο μήνα. Επίσης χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, όσα τα βασικά στοιχεία της φύσης, Αέρας – Νερό – Φωτιά και Γή.   
 
Συγκεκριμένα:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο Ήλιος περνάει διαδοχικά και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, και χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να διανύσει τον κάθε έναν από αυτούς. Έτσι, ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται στον Ζωδιακό Αστερισμό που διανύει, συμβολίζοντας ένα απ’ τα παραπάνω στοιχεία της φύσης.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Απρίλιο που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Κριού, τότε το άτομο ανήκει στον Κριό που φέρει το στοιχείο της φωτιάς.

Συνεπώς:
Παρότι, σύμφωνα με ημερομηνία των γενεθλίων μας υπολογίζουμε σε ποιό Ζώδιο ανήκουμε από αστρολογικής πλευράς, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα. 
Βέβαια, έως 1η Απριλίου, οι Κριοί του Μαρτίου επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας. Που σημαίνει πως στην πραγματικότητα, τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου αντί να ψάχνουν για τον ωροσκόπο τους, αρκεί να μελετήσουν τον Ζωδιακό Αστερισμό του μήνα που έχουν γεννηθεί.
 

Στα Ζώδια της Γής ανήκει ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως:
 

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια του Νερού, και εδώ ισχύει ότι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Τα αντίθετα έλκονται, καθώς η Γή ποτίζεται απ’ το Νερό, και έτσι μπορεί να ευδοκιμήσει. Αυτή όμως η ανάγκη της Γής για να ξεδιψάσει, την κάνει πολλές φορές ευάλωτη. Δίνει δηλαδή πάρα πολλά για «λίγες σταγόνες νερό». Οπότε ο κίνδυνος που διατρέχει η Γή είναι να «ξεβράσει» επάνω της η απέναντι πλευρά ότι την εμποδίζει για να φτάσει στα δικά της ζητούμενα. Τότε είναι σαν να πλημμυρίζει η Γή με Νερό που δεν μπορεί να το απορροφήσει, και «αρρωσταίνει το χώμα» κάτω από αυτό.
Η βοήθεια που λαμβάνουν τότε τα Ζώδια της Γής, ή είναι από κάποιον Αστερισμό της Φωτιάς που εξατμίζει το νερό – ή του Αέρα που την τρέφει με το οξυγόνο που της δίνει.  Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται ότι οι ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ Γής και Νερού, ενώ για ένα διάστημα φαίνονται να εξελίσσονται σε ιδανικές, στην συνέχεια το σκηνικό πιθανότατα να αλλάξει. Επομένως σύμφωνα με τα παραπάνω, τα Ζώδια του Νερού ευνοούνται περισσότερο.
 
* * Ο Αιγόκερως ως Ζώδιο της Γής:
 
     Έχει ανάγκη να νιώθει ότι έχει τις επιλογές του, ειδικότερα σε ότι αφορά επαγγελματικά ή οικονομικά θέματα. Δέχεται τις αλλαγές και νέες ιδέες.. όμως αφήστε τον να κάνει μόνος το επόμενο βήμα. Νιώθει ολοκληρωμένος σε μία σχέση όταν του αναγνωρίζουν τις αξίες του και θαυμάζουν τις επιτυχίες του. Είναι ειλικρινής ακόμη και όταν αυτό δεν τείνει προς το συμφέρον του, γι αυτό και δεν μένει σε έρωτες που δεν αντέχουν την αλήθεια. Ο έρωτας γι αυτόν είναι συνυφασμένος με την βαθύτερη αγάπη.. και τότε μένει στην σχέση με κάθε θυσία. Σε γενικότερες γραμμές έχει την ανάγκη να νιώθει ότι ανήκει κάπου (μέσα σε οικογένεια – σε ακλόνητη σχέση) και ότι του ανήκουν – του αξίζουν όσα βιώνει. Με δύο λόγια.. δεν είναι λάτρης της μοναχικής ζωής και των ελευθέρων σχέσεων.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην του στερήσετε την ανάγκη να δημιουργεί, έστω κι αν πρόκειται για ένα απλό χόμπι του. Μην τον κρίνετε για λάθη του. Αντιθέτως αποφορτίστε τον.. καθώς ο ίδιος ήδη κρίνει αυστηρά τον εαυτό του. Και μην αφήσετε να αντιληφθεί ότι παίζει δευτερεύοντα ρόλο στον συναισθηματικό σας κόσμο !!.
 

* * * * Προτείνω να μην περιοριστείτε στο παρόν αφιέρωμα μου, αλλά να διαβάσετε και το  συγκεντρωτικό άρθρο μου με περισσότερες διευκρινήσεις, το οποίο σας παραπέμπει σε όλα τα υπόλοιπα Ζώδια και στους μήνες που εκπροσωπούν. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/01/12.html



* *  Αφιέρωμα στον Αστερισμό του ΑΙΓΟΚΕΡΟΥ:


       Από αστρολογικής πλευράς, για να γνωρίζουμε σε ποιο Ζώδιο ανήκουμε, υπολογίζουμε βάσει της ημερομηνίας γέννησης μας. Έτσι, ενώ υπολογίζουμε ότι το Ζώδιο του Αιγόκερου περιορίζεται στο χρονικό διάστημα, από 22 Δεκεμβρίου έως και 19 Ιανουαρίου, στην πραγματικότητα οι Αιγόκεροι εκπροσωπούν ολόκληρο τον μήνα Ιανουάριο. 
Σε ό,τι αφορά τις ερμηνείες των μελλοντικών εξελίξεων, είναι φυσικό να παραπέμπουν αναπόφευκτα στην αρχαιοελληνική μυθολογία. Αναλύω παρακάτω:
 
Σημειώστε: Αιγόκεροι σχηματίζετε Άξονα με τον Καρκίνο, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ = ο αντιπρόσωπος του χρόνου ο ΚΡΟΝΟΣ – ο Πλανήτης του ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ = μητέρα των άστρων (των ψυχών), η ΣΕΛΗΝΗ
 

~ ~ Απ’ την πλευρά της Αστρονομίας:
 
      Με το όνομα Αιγόκερως (λατινικά Capricornus, το σύμβολο του: Cap), φέρεται Αστερισμός που σημειώθηκε πρώτη φορά στην αρχαιότητα από τον Πτολεμαίο, και είναι ένας από τους 88 επίσημους Αστερισμούς που αναγνώρισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση.
 
Είναι νότιος Αστερισμός του Ζωδιακού Κύκλου, αμφιφανής στην Ελλάδα. Συνορεύει με τους αστερισμούς Τοξότη, Μικροσκόπιον, Νότιο Ιχθύ, Υδροχόο και Αετό.
 
Ο Αστερισμός του Αιγόκερω, αν και είναι ένας από τους αμυδρότερους Αστερισμούς, αποτελεί τον πιο αρχαίο Αστερισμό που έχει επιζήσει μέχρι σήμερα με την ίδια μορφή. Η μορφή του ανάγεται στους πρώτους χρόνους της Ιστορίας, και μάλιστα έχει επιζήσει από εκείνη την μυθική εποχή, που σημειώνεται με την αυγή του πολιτισμού.
 
Το όνομά του σημαίνει «Αίγα (γίδα) με κέρατα» και οφείλεται στον Άρατος ο Σολεύς, Αλεξανδρινός αστρονόμος συγγραφέας και ποιητής. Ο Άρατος ονόμασε τον Αστερισμό Αιγόκερω για να τον ξεχωρίσει από την Αίγα του Ηνίοχου, και το ίδιο έκανε και ο Πτολεμαίος, αλλά οι Ίωνες συγγραφείς τον ονόμαζαν Αιγοκερέα.
Ο δε Σουετώνιος στην «Ζωή του Αυγούστου», γράφει ότι ο αυτοκράτορας αυτός έκοψε αργυρά νομίσματα με τη μορφή του Αιγόκερω, επειδή αυτό ήταν το Ζώδιό του.
 
Ο Αιγόκερως έχει την ιδιαίτερη διάκριση ότι ένας κύκλος της γήινης σφαίρας «ο Τροπικός του Αιγόκερου» φέρει το όνομά του. Αυτό οφείλεται στο ότι στα χρόνια του Πτολεμαίου το νοτιότερο σημείο που μπορεί να βρεθεί ο `Ηλιος στο γήινο ουρανό βρισκόταν μέσα στα όρια του Αιγόκερω. Σε αυτό το σημείο βρίσκεται ο `Ηλιος κάθε έτος κατά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στις 21 – 22 Δεκεμβρίου, οπότε ο `Ηλιος περνά από το ζενίθ το μεσημέρι στους τόπους που βρίσκονται πάνω στον Τροπικό του Αιγόκερω.
 
~ ~ Σύμφωνα με την Μυθολογία:
 
Κυρίαρχος Κυβερνήτης Πλανήτης του Αιγόκερου είναι ο Κρόνος, και σε έναν από τους θρύλους συνδέεται κατά περίεργο τρόπο με το βιβλικό κατακλυσμό και την Εδέμ.
 
      Ως Ζωδιακός Αστερισμός, ο Αιγόκερως συνδέθηκε με την Αστρολογία μετά από πολλές προλήψεις και θρύλους, ιδίως από την εποχή των προληπτικών Ρωμαίων. Οι Πλατωνικοί φιλόσοφοι πίστευαν ότι οι ψυχές των ανθρώπων όταν ελευθερώνονταν από το σώμα, ανέβαιναν στα ουράνια περνώντας ανάμεσα από τα άστρα του Αιγόκερου, και γι' αυτό τον ονομαζόταν «Πύλη των Θεών».
 
Ο Ερατοσθένης ταύτιζε τον Αστερισμό με τον Πάνα (που έμοιαζε με κατσίκα όρθιος στα πισινά του πόδια), ο οποίος έβγαλε ψαρίσια ουρά όταν έπεσε στα νερά του Νείλου για να ξεφύγει από τον Τυφώνα, και από εκεί βγήκε η λέξη πανικός. Αλλά η ίδια ιστορία λέγεται και για τον Βάκχο.
 
Μερικοί επίσης, συνέδεσαν τον Αιγόκερω με την Αμάλθεια, την κατσίκα που γαλουχούσε τον Δία, ο οποίος λέγεται ότι έσπασε το κέρατό της και το μεταμόρφωσε στο Κέρας της Αμάλθειας, από το οποίο εκπορεύονται όλα τα αγαθά. Αλλά η Αμάλθεια και το Κέρας της ταυτίζονται περισσότερο με τον Αστερισμό της Αίγας.
Και μια άλλη εκδοχή είναι ότι ο Αιγόκερως συμβολίζει τον Αιγίπαν, μυθικό γιο του Δία και της Αίγης, της συζύγου του τραγοπόδαρου θεού Πάνα. 
 
 
~ ~ Ο Ετήσιος Ζωδιακός Κύκλος:
 

Δεν είναι τυχαίο που σύμφωνα με την Αστρονομία ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία, καθώς τότε αρχίζει ο Νέος Ετήσιος Ηλιακός Χρόνος – Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος. 
 
Σύμφωνα με το νεότερο ημερολόγιο, το οποίο πολύ μ.Χ. έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια μέτρηση του χρόνου, γιορτάζουμε ως πρώτη μέρα του νέου έτους την 1η Ιανουαρίου. 
 
Ωστόσο, ο νέος Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος αρχίζει πάντα με την Εαρινή Ισημερία για το Βόρειο Ημισφαίριο. Δηλαδή αναλόγως την ζώνη ώρας, μεταξύ 20 – 22 Μαρτίου με το σημερινό ημερολόγιο, και γιορτάζεται ως επίσημη έναρξη της Άνοιξης. Αμέσως μετά μπαίνουμε στον πρώτο Αστερισμό, και συγκεκριμένα του Κριού.  
Επομένως, οι τρείς τελευταίοι Αστερισμοί του Ζωδιακού Κύκλου (οι χειμερινοί) είναι ο Αιγόκερως, ο Υδροχόος και οι Ιχθείς.
 
Συνεπώς:
Άσχετα με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι επηρεαζόμαστε όλοι μας (λίγο – πολύ) απ’ τα χαρακτηριστικά του ομώνυμου Ζωδίου, καθώς αυτά κυριαρχούν μέσα στον δικό του μήνα. 
 
       Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.
 
 
~ ~ Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης: 
 

                   Αέρας – Φωτιά – Νερό και Γή

Είναι γεγονός ότι φέρουμε τα στοιχεία της φύσης. Και καθώς είμαστε μέρος της φύσης, τα φυσικά φαινόμενα είναι αυτά που καθορίζουν τον ετήσιο κύκλο της ζωής. Έτσι, ενώ οι Ζωδιακοί Αστερισμοί είναι 12 όσοι οι μήνες του Ηλιακού Χρόνου, παράλληλα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:
Του Αέρα, της Φωτιάς (αλλιώς Πύρινα), του Νερού και της Γής.
 
Επομένως:  Σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, η οποία στηρίχθηκε στους άρρηκτους Φυσικούς Κανόνες, ο κάθε μήνας εκπροσωπείται από έναν Αστερισμό, ώστε να συμβάλει με τον ρόλο του στο Συμπάν, αναλόγως με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. 
Δηλαδή, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου τον Απρίλιο (τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να βρούμε τον ρόλο του δικό μας Αστερισμού μέσα στο Σύμπαν.
 
Ασφαλώς.. δεν μπορούμε να έχουμε απαντήσεις για τα πάντα. Μοναδικός Παντογνώστης είναι ο Θεός, Δημιουργός των πάντων. Γι’ αυτό θεωρώ πως είναι υπεραρκετό να μείνουμε στο γεγονός πως ο Δημιουργός μας, που αναμφισβήτητα όλα εν σοφία εποίησε, φρόντισε η κάθε εποχή του χρόνου να προσφέρει στον άνθρωπο τα εφόδια που του χρειάζονται για την εξέλιξη του επί της Γής.
Έτσι συμβαίνει και μέσα στην κάθε εποχή του χρόνου, η φύση “φωτογραφίζει” όλα τα στάδια της ζωής μας. ‘Όπως:

 Και συγκεκριμένα: 
 
_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή.

       Έτσι συμβαίνει επομένως και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, αποκαλύπτει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.
Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, υπάρχουν λίγο - πολύ όλες οι πλευρές των διαφορετικών Ζωδίων.
 
 
* * * Πώς επηρεάζει ο Ιανουάριος του Αιγόκερου όλα τα Ζώδια:
 

     Ο Ιανουάριος πήρε το όνομα του από τον μυθικό θεό των Ρωμαίων τον Ιανό, ο οποίος είχε δύο πρόσωπα. Το ένα κοιτούσε το παρελθόν και άλλο το μέλλον. Προφανώς αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που επιλέχθηκε (πολύ μετά Χριστού) να αρχίζει με τον μήνα Ιανουάριο το νέο έτος.  
 

Ο Αιγόκερως ως Ζωδιακός Αστερισμός, αντιπροσωπεύει  την έναρξη του Χειμώνα, που για όλους μας σημαίνει ότι:
 
     Πρόκειται για φάση της ζωής μας που κοιτάμε πίσω στο παρελθόν, για να δούμε τί έφταιξε και δεν νιώθουμε ικανοποιημένοι, αλλά παράλληλα και εξαντλημένοι. Είναι η εποχή που δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας για να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να επανέλθουμε πιο δυναμικά. Είναι η εποχή λοιπόν που αναζητάμε τρόπους για να έχουμε στο μέλλον μας «το τερπνό μετά του ωφέλιμου». Γι' αυτό άλλωστε αυτό απαιτεί να ανατρέξουμε στο παρελθόν, είτε για να αναγνωρίσουμε τις ευθύνες μας και τα λάθη μας - είτε για να επανεξετάσουμε καλές ιδέες που είχαμε αλλά τις "παγώσαμε".
 
Οι Αιγόκεροι είναι οι  μαχητές του Ζωδιακού Κύκλου, ωστόσο είναι γεγονός ότι δίνουν περισσότερη βαρύτητα στα επαγγελματο_οικονομικά τους θέματα, και έτσι αφήνουν άχρωμη την προσωπική τους ζωής. Αλλά σε περίπτωση που εγκλωβιστούν συναισθηματικά, τότε χάνουν το μέτρο. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το προσέξουν οι Αιγόκεροι !!.
 
Επομένως στον μήνα Ιανουάριο

    Επηρεαζόμαστε πάντα όλοι απ’ τον Αιγόκερω, καθώς όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν μαχητή Αιγόκερω. Όλοι μας έχουμε την φιλόδοξη πλευρά του, αλλά και όλοι μας χάνουμε κάποιες φορές το μέτρο στον αισθηματικό μας τομέα !!.
Πάραυτα, μέσα στο εορταστικό κλίμα με το Πνεύμα Των Χριστουγέννων, θα δούμε το παρελθόν μας “με άλλο μάτι”. Κάποιοι μάλιστα θα πάρουν μία ιδιαίτερη ικανοποίηση. Και οι δε Αιγόκεροι, θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν την δύναμη τους σε όσους δεν τους στήριξαν στο παρελθόν. 
 

ΩΣΤΟΣΟ .. υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες που αρχίζουν να εκδηλώνονται στον κάθε νέο Ιανουάριο, και μπορούμε να τις εκλάβουμε ως «προμηνύματα»: 
 

~ ~ Συνοπτικά ως παράδειγμα: 
 
_Το 2023 ο Κρόνος έχει μετακινηθεί στον Κριό, όπου θα βρίσκεται μια περίπου μια τριετία, απ' όπου στον Ιανουάριο του 2024 θα γκρεμίσει για να ξανακτίσει απ΄την αρχή, καθώς θα παραμείνει ως το 2026 !!

Και εδώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο Πλούτωνας θα παραμείνει στον Αιγόκερω (συνολικά με την ανάδρομη πορεία του), έως τα μέσα Νοεμβρίου του 2024.. και καθώς δεν το αναφέρω τυχαία >>

~ ~ Προτείνω να διαβάσετε: Πλούτωνας στον Αιγόκερω συνολικά για 16 χρόνια, από 26.12.2008  έως 19.11.2024 .. και στην συνέχεια μετακινείται στον Υδροχόο, για τουλάχιστον 20 χρόνια !!
Προβλέψεις με συμβουλές μου για όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς. Ανοίξτε τον σύνδεσμο: 
 
Ωστόσο μην επιτρέψετε στις απογοητεύσεις να σας καταβάλουν ψυχολογικά. Ήδη στο 2023 ο Δίας "άστραψε και βρόντηξε" ώστε να βρεθούν λύσεις, οι οποίες αρχικά θα θεωρηθούν «Σολομώντειες», διότι όπως προείπα.. στο 2023 όπου κλείνει μια παγκοσμίως ανατρεπτική τριετία, επιβάλλεται να εμπεδώσουμε πως δεν υπάρχει πάντα «παράδρομος» για να βγούμε από λάθος λωρίδα πορείας – δεν υπάρχει μέση λύση, παρά μόνο «ή του ύψους ή του βάθους» !! 
 
Όπως και νά'χει όμως, μην ξεχνάμε ότι
Πλανήτης Κρόνος, Κυβερνήτης του Αιγόκερου, είναι της άποψης ότι «τα αγαθά κόποις κτώνται», και τότε μάς τα δίνει απλόχερα.. ενώ Πλανήτης Δίας σημαίνει, «η τύχη ευνοεί όποιον Θεό ευγνωμονεί», και τότε βάζει στην ζωή μας και τον παράγοντα τύχη !!. 
 
 
 * * ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΪΟΥ:   
 

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου ονομάζεται «Wolf Moon», δηλαδή η Σελήνη του Λύκου:
 

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου «Wolf Moon», πήρε το όνομα απ΄τα ουρλιαχτά των λύκων, και μάλιστα κάθε χρόνο δημοσιεύω αφιέρωμα μου στον συγκεκριμένο συγκινητικό μύθο. 

Ο Ιανουάριος χαρακτηρίζεται ως η καρδιά του Χειμώνα (ενώ είναι ο πρώτος μήνας του Χειμώνα σύμφωνα με τον Ηλιακό Κύκλο), όπου τα ουρλιαχτά των λύκων είναι πολύ εντονότερα αυτό το χρονικό διάστημα, από κάθε άλλη εποχή. Ειδικά την νύχτα με Πανσέληνο, κάτω απ’ το ολόγεμο φεγγάρι.. λέγεται ότι οι λύκοι θρηνούν τον χαμένο τους έρωτα – το ταίρι τους !!
Ωστόσο εάν κάνουμε μια ευχή κάτω απ’ την συγκεκριμένη Πανσέληνο, υπάρχει πιθανότητα να εισακουστεί – να εκπληρωθεί !!.

Ενημερωθείτε σχετικά με την Πανσέληνο του Ιανουαρίου που ονομάζεται Wolf Moon .. «Σελήνη του λύκου» .. ενώ την ίδια νύχτα λαμβάνει χώρα το προαναφερόμενο «Ξύπνημα» του Αστεροειδή Πυθία: 
https://psychologyastrology.blogspot.com/2015/02/20.html
 


~ ~ ΕΠΙΠΛΕΟΝ προτείνω να εξετάσετε τις ετήσιες προβλέψεις μου, όπου αναφέρομαι και στις επιρροές Κυρίαρχων Πλανητών ως και το 2040
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ενημέρωση:



* * * Και κλείνοντας διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, παρότι δεν στερούμαι γνώσεων. Δεν είναι η κύρια ενασχόληση μου, οπότε έχω την επιλογή να συντάσσω και να δημοσιεύω τα σχετικά άρθρα μου σύμφωνα με όσα θεωρώ σημαντικά (κατά την κρίση μου), και σύμφωνα βεβαίως με την ευχέρεια του ελεύθερου χρόνου μου. 
Ωστόσο πιστεύω ότι θα έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό παρακολουθώντας τις μηνιαίες προβλέψεις μου, όπου εστιάζω στα αποτελέσματα των εξελίξεων όπως αναμένονται στον νέο μήνα, με συμβουλές μου για τον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά. 
 
 
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου