Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

* *Ο Φεβρουάριο μήνας για όλα τα Ζώδια, με αφιέρωμα στον Υδροχόο που τον εκπροσωπεί:

Και μάλιστα, το “παγερό κλίμα” που θα επικρατεί επηρεάζει όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς !!


Ο Φεβρουάριος είναι ο δεύτερος και πιο παγερός Χειμερινός μήνας κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο οποίος σύμφωνα με την Αστρονομία αλλά και τους κανόνες της φύσης, είναι ο 11ος μήνας του Ηλιακού Έτους – Ετήσιου Ηλιακού Κύκλου, και εκπροσωπείται  από τον Ζωδιακό Αστερισμό του Υδροχόου:  
 

Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου, εύχομαι ολόψυχα σε όλους καλό Χειμώνα με υγεία, αγάπη και πίστη στην καρδιά.. και ειδικότερα συνιστώ λιγότερη καλοπιστία στους φιλότιμους Υδροχόους μας, διότι συνηθίζουν να παραβλέπουν "τα ψιλά γράμματα" με την γενικότερη έννοια  !!
 
~ ~ Το παρόν αφιέρωμα μου αφορά όλους μας. Και συγκεκριμένα, πρόκειται για πανάρχαια 
συμπληρωματική μέθοδο προβλέψεων, άγνωστη για τους πολλούς διότι δεν είναι εμπορεύσιμη. Χαρά μου όμως να κλέβω απ’ τον ελεύθερο χρόνο μου, διότι οι ιδιαιτερότητες του κάθε διαφορετικού μήνα σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα του Αστερισμού που τον εκπροσωπεί, έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζονται αναλόγως όλα τα Ζώδια.
 
Δηλαδή, κατά την ίδια εποχή συμβαίνει να έχουμε όλοι μας λίγο πολύ τα ίδια ζητούμενα – να αντιμετωπίζουμε τις ίδιες ανησυχίες – αλλά και να έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες, εάν εκμεταλλευτούμε τις θετικές πλευρές που έχει ο κάθε μήνας. Επιπλέον, στον Αστερισμό που εκπροσωπεί τον μήνα, υπάρχουν πάντα κάποια θετικά ενεργειακά στοιχεία που μας βοηθάνε, εφόσον όμως δούμε τα πράγματα κι από μια άλλη οπτική γωνία.
 
Βέβαια, επειδή αρκετός κόσμος μπερδεύεται, διευκρινίζω πως ενώ σύμφωνα με το παγκόσμιο ημερολόγιο που ακολουθούμε γιορτάζουμε την έναρξη του Νέου Έτους την 1η Ιανουαρίου, ωστόσο, ο Νέος Ετήσιος Ηλιακός Χρόνος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία.

Ο Φεβρουάριος επομένως είναι ο ενδέκατος μήνας του Ετήσιου Ηλιακού Κύκλου και ο δεύτερος του Χειμώνα, που σημαίνει ότι, στους Χειμερινούς μήνες ανήκουν ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος. 

Συνεπώς συνεχίζουμε να διανύουμε το Ηλιακό Έτος Απρίλιος 2023 έως και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους 2024.. και γι' αυτό, οι νέες ετήσιες προβλέψεις μου που θα ακολουθήσουν, θα αφορούν την χρονική περίοδο Απρίλιο 2024 - Μάρτιο 2025. 

Επίσης, καθώς ο Ήλιος μένει για έναν ολόκληρο μήνα στον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό, ο Υδροχόος (λατινικά Aquarius) εκπροσωπεί ολόκληρο τον Φεβρουάριο, ασχέτως που αστρολογικά θεωρείται ότι ανήκουν στο Ζώδιο του Υδροχόου όσοι έχουν γεννηθεί από 20 Ιανουαρίου έως και 19 Φεβρουαρίου.
 
~ ~ Εν περιλήψει: 
Ο Φεβρουάριος είναι όντως ο πιο παγερός Χειμερινός μήνας κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο οποίος ωστόσο μάς επιτρέπει να χαλαρώσουμε, με έναν κάπως παράδοξο τρόπο. Όπως δηλαδή, μετά από μια περίοδο καθημερινής προσπάθειας για να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, φτάνουμε να μας αφήνουν παγερά αδιάφορους οι όποιες υποσχόμενες εξελίξεις. Και 
παρότι θεωρείται ο μήνας των ερωτευμένων, η δε «Πανσέληνος του Χιονιού» παγώνει τα όποια ψυχοφθόρα συναισθήματα !!

Τούτο διότι  αυξάνεται το ένστικτο της επιβίωσης - της αυτοσυντήρησης μας, και έτσι τα ζητούμενα μας υπερισχύουν των ερωτικών επιθυμιών ή ονειροπολήσεων. Το βέβαιο όμως είναι ότι, δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα ζευγάρια που άντεξαν μαζί στις όποιες πολύμηνες δυσκολίες. Σε αντίθεση με αυτό, "ερωτικά σενάρια" που είτε δεν οδηγούν πουθενά, είτε φθείρουν τους πρωταγωνιστές αυτών .. θα βαλτώσουν αφήνοντας μια πικρή γεύση απογοήτευσης !!.  

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Σε γενικές γραμμές, για να περιγράψω τον Φεβρουάριο με μιά φράση, θά 'λεγα πως είναι ο μήνας όπου πρέπει να ακολουθούμε την λαϊκή ρήση, «από πίτα που δεν τρώω δεν με νοιάζει κι αν καεί» !!
Αναγκαίο μάλιστα, καθώς τον Χειμώνα του 2024 τον έχω χαρακτηρίσει ως την εποχή που θέλοντας και μή, "διαχωρίζεται την ήρα απ' το στάρι" !!

Διαβάστε περισσότερα >>... 


ΠΡΟΛΟΓΟΣ:

Στα Ζώδια του Αέρα ανήκουν οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος:

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια της Φωτιάς, και εδώ ισχύει ότι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Δηλαδή, συνήθως αλληλοϋποστηρίζουν τις ανάγκες τους και συμπληρώνουν τις ελλιπείς δυνάμεις – δραστηριοποιήσεις του άλλου. Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται αρμονικά με τον Αέρα επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει - να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή για να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί. Κατά κανόνα το «παιχνίδι» το έχουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του ΖΥΓΟΥ.. που καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. 
Κάπως έτσι λοιπόν υπάρχει μια καλή προβλεπόμενη Αύρα στους Άξονες αυτούς, ειδικά όταν εισέρχεται σε αυτούς και η Σελήνη. Το κλίμα βαραίνει μόνον όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό κλίμα, και έτσι κινδυνεύουν οι εκπρόσωποι των Ζωδίων από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. Και τέλος, μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Φωτιάς και Αέρα,  συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά.
Όσο δε αφορά τα Ζώδια του Αέρα, καθώς «πάνε όπου ο αέρας τους πάει», βρίσκουν πιο εύκολα τις ισορροπίες τους. Εναρμονίζονται ευκολότερα με κάθε άλλο Ζώδιο.. ως «ο μπαλαντέρ στον Ζωδιακό Κύκλο» !!.
 
Ο Χαρακτήρας των Αέρινων Ζωδίων γενικότερα:

_Ως Ζώδια του ΑΕΡΑ: 

     Διαθέτουν περισσότερη κατανόηση απ’ όλα τα υπόλοιπα Ζώδια (ειδικότερα ο Ζυγός).. σε βαθμό που κάποιες φορές οι σύντροφοι τους, πιστεύουν ότι δεν ζηλεύουν, δεν διεκδικούν με πάθος. Αυτό είναι λάθος. Απλά πιστεύουν στο δικαίωμα να αναπνέουν ελεύθερα μέσα σε μία σχέση.. γι αυτό και οι ίδιοι την ζούν πιο ανάλαφρα (αέρινα). Παράλληλα έχουν ανάγκη το συναίσθημα να εκδηλώνεται σε όλες τις στιγμές της σχέσης τους. Δεν ασκούν πίεση.. αφήνουν τον χρόνο να δείξει τα αποτελέσματα, αλλά και πάντα είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν το κάθε ενδεχόμενο. Δεν εγκαταλείπουν εύκολα και έχουν μεγάλη πίστη στον εαυτό τους. Είναι πιο δεκτικοί στις αλλαγές και προσαρμόζονται πιο εύκολα από κάθε άλλο Ζώδιο. Με τους ίδιους τρόπους όμως αντιμετωπίζουν και τον χωρισμό.. και έτσι πάν’ την ζωή τους πιο εύκολα παραπέρα. Συνήθως χωρίζουν χωρίς μελοδράματα και υπάρχει πιθανότητα (ανάλογα την περίπτωση) να σας κρατήσουν ως φίλους στην ζωή τους. 
ΩΣΤΟΣΟ: Το κρεβάτι τους δεν το ξαναβλέπετε εάν εσείς προκαλέσατε τον χωρισμό.. κι ας σας αφήνουν να ελπίζετε σε κάτι τέτοιο !!.

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο Υδροχόος:

     Δίνει χωρίς να περιμένει αντίστοιχα ανταλλάγματα. Του αρέσει να μοιράζεται τα πάντα σε μία σχέση. Δεν παραπονιέται εύκολα εάν δεν είναι ικανοποιημένος. Έχει υπομονή και δίνει πολλές ευκαιρίες. Αγαπάει για να αγαπιέται. Υποχωρεί σε πολλές περιπτώσεις. Υπάρχει εκδοχή να μην αντιληφθείτε καν΄ ότι είναι δυστυχισμένος μέσα στην σχέση σας. Η αλλαγή όμως στην συμπεριφορά του μπορεί να σας εκπλήξει (στροφή 180 μοιρών), εάν εκμεταλλευτείτε τα συναισθήματα του - αντιληφθεί ότι τον θεωρείτε δεδομένο. Τον παίρνει καιρό να το ξεπεράσει, όμως δεν υπάρχει επιστροφή όταν νιώσει να τον καλεί μία άλλη αγάπη πιο αληθινή.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην εκμεταλλευτείτε ποτέ την καλοπιστία του, θα χάσετε την εμπιστοσύνη του για πάντα. Και μην του ζητήσετε περισσότερα απ' όσα μπορεί να δώσει.. τον πνίγετε !!. 

* * * * Προτείνω να μην περιοριστείτε στο παρόν αφιέρωμα μου, αλλά να διαβάσετε και το αρχικό με περισσότερες διευκρινήσεις, το οποίο σας παραπέμπει σε όλα τα υπόλοιπα Ζώδια και στους μήνες που εκπροσωπούν. 

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/01/12.html



*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον Αστερισμό του ΥΔΡΟΧΟΟΥ και στον μήνα Φεβρουάριο*


      Από αστρολογικής πλευράς, για να γνωρίζουμε σε ποιο Ζώδιο ανήκουμε, υπολογίζουμε βάσει της ημερομηνίας γέννησης μας. Έτσι, ενώ οι περισσότεροι υπολογίζουν ότι το Ζώδιο του Υδροχόου περιορίζεται στο χρονικό διάστημα από 20 Ιανουαρίου έως και 19 Φεβρουαρίου, 
στην πραγματικότητα, οι Υδροχόοι εκπροσωπούν ολόκληρο τον μήνα Φεβρουάριο. Αναλύω παρακάτω

*Σημειώστε Υδροχόοι ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Λέων, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΥΔΡΟΧΟΟΣ = ο ΚΡΟΝΟΣ, και ο εξίσου βασικός ρυθμιστής του Σύμπαντος ο ΟΥΡΑΝΟΣ
*ΛΕΩΝ = το απόλυτο φώς, ο ΗΛΙΟΣ

Συνεπώς, σε ό,τι αφορά τους συμβολισμούς και τις ερμηνείες των ουράνιων σωμάτων, είναι φυσικό να παραπέμπουν αναπόφευκτα στην αρχαιοελληνική μυθολογία.


~ ~ Σύμφωνα με την Αστρονομία: 

          Ο Υδροχόος (λατινικά Aquarius – συντομογραφία Aqr), είναι επίσης ένας από τους αρχαιότερους Αστερισμούς στον ουρανό που σημειώθηκε στην αρχαιότητα  από τον Πτολεμαίο, και ένας από τους 88 επίσημους Αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση. Ωστόσο, οι 12 μόνο από τους 88 θεωρούνται Ζωδιακοί Αστερισμοί στις μέρες μας, όσοι και οι μήνες του έτους.
Και στο σημείο αυτό θεωρώ απαραίτητο να λάβουμε υπόψη μας ότι ο Πτολεμαίος θεωρούσε την μαντική Αστρολογία πιθανοκρατικό – συμβουλευτικό εργαλείο, αλλά όχι αλάνθαστο οδηγό για προσωπικές προβλέψεις. Υποστήριζε ότι, «μπορούμε να μελετήσουμε τις μελλοντικές πιθανότητες που έχουμε, αλλά το αποτέλεσμα θα κριθεί από τις επιλογές μας». 

Ο Υδροχόος είναι ο προτελευταίος Αστερισμός που συναντά ο Ήλιος κατά την διάρκεια του ετήσιου κύκλου του (συνεπώς ο ενδέκατος του ζωδιακού κύκλου), και βρίσκεται κατά το 80% και πλέον στο νότιο ημισφαίριο της ουράνιας σφαίρας, ορατός στο σύνολό του από την Ελλάδα τα βράδια του Φθινοπώρου. 
Είναι μεγάλος και έχει πάνω από 100 άστρα, αλλά δεν περιέχει κανένα άστρο ιδιαίτερα λαμπρό. Περιβάλλεται από τους Αστερισμούς του Πήγασου, του Δελφίνος, του Αετού, του Αιγόκερου, του Νότιου Ιχθύος, και του Κήτους.

Ανήκει στα Ζώδια του Αέρα, ωστόσο, ο υδάτινος χαρακτήρας του Υδροχόου οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ήλιος διέρχεται από το Ζώδιο αυτό την εποχή των συνεχόμενων κρύων βροχών. Γι’ αυτό και οι γειτονικοί Αστερισμοί (όπως Ιχθύες, Κήτος και Ηριδανός), έχουν σχέση με το υγρό στοιχείο.

~ ~ Η ονομασία και οι συμβολισμοί του Υδροχόου:

     Το όνομά του σημαίνει «αυτός που χύνει το νερό» και οφείλεται στο ότι (κατά τον Ideler στην αρχαιότητα), ο Ήλιος περνάει από αυτόν τον Αστερισμό κατά την εποχή των βροχών.
Μάλιστα οι Βαβυλώνιοι, τον συνέδεαν με τον ενδέκατο μήνα τους τον Shabatu, δηλαδή, «ο μήνας της Κατάρας της Βροχής» !!

Κατά τις Ιουδαιοχριστιανικές αναπαραστάσεις των Αστερισμών (16ος και 17ος αιώνας μ.Χ.), ο Υδροχόος ταυτίστηκε με τον Ιωάννη τον Βαφτιστή, μολονότι ορισμένοι τον παρομοίαζαν με τον Μωϋσή ως βρέφος, που ανασύρεται από τα νερά του Νείλου. Και ο δε Πίνδαρος βεβαιώνει ότι ο Υδροχόος συμβόλιζε τις πηγές του Νείλου, ενώ στον Οράτιο βρίσκεται και ο χαρακτηρισμός 
Tyrannus aquae. 
Η δε στάμνα του Υδροχόου, αποκαλείτο και Κάλπη από τους αρχαίους Έλληνες.

Ωστόσο, απ’ την εποχή του αρχαίου κόσμου ακόμη απεικονιζόταν ως άνδρας ή αγόρι με το όνομα Γανυμήδης, που χύνει νερό από μια στάμνα του, την οποία σχηματίζουν οι αστέρες του. Τρία άστρα του Αστερισμού του παριστάνουν την Υδρία που κρατάει στα χέρια του ο Γανυμήδης, και φαίνεται σαν από το στόμιό της να  χύνεται νερό προς τον γειτονικό Αστερισμό του Νότιου Ιχθύος.

~ ~ Σύμφωνα με την Μυθολογία:

        Σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογία, ο Υδροχόος παριστάνει τον Γανυμήδη. Τον ωραιότερο νέο που τον  άρπαξε ο Δίας για να τον κάνει οινοχόο του στον Όλυμπο, ώστε για να παίρνουν από τα χέρια του αυτός και οι άλλοι θεοί το κρασί και το νέκταρ.
Ο Γανυμήδης ήταν γιος του Τρώα και της Καλλιρρόης, και ήταν ο ωραιότερος θνητός άνδρας που γέννησε η φύση. Ο Δίας ζήλεψε την ομορφιά του παλικαριού, και με μορφή αετού άρπαξε το Γανυμήδη, για να του χαρίσει την αιώνια ομορφιά και αθανασία.
Στον Τρώα, τον απαρηγόρητο πατέρα του, ο Δίας χάρισε τα περίφημα άλογά του, αυτά που στη συνέχεια έγιναν η αιτία να θανατωθεί από τον Ηρακλή ο βασιλιάς της Τροίας, ο πονηρός Λαομέδοντας.
Ο Δίας εγκατέστησε λοιπόν τον Γανυμήδη στον Όλυμπο ως οινοχόο των θεών, γεγονός που όμως προκάλεσε την ζήλια της Ήρας αλλά και της κόρης της Ήβης, η οποία έως τότε ήταν η ίδια η οινοχόος των θεών. Στην συνέχεια οι συνεχείς πιέσεις αυτών των δύο γυναικών, ανάγκασαν τον Δία να μεταμορφώσει το νεαρό ευνοούμενο του στον Αστερισμό του Υδροχόου, χαρίζοντας του έτσι την αιώνια αθανασία στον ουρανό.


~ Ο Ετήσιος Ζωδιακός Κύκλος:


 Συχνά γίνεται σύγχυση ανάμεσα στους Αστερισμούς και τα Ζώδια

Πιο συγκεκριμένα:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο νέος ετήσιος Ηλιακός κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία και διαδοχικά περνάει και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, που σημαίνει ότι χρειάζεται περίπου έναν μήνα για να διανύσει κάθε έναν από αυτούς. Οπότε ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται στον ανάλογο Αστερισμό.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Οκτώβρη, που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Ζυγού, τότε το άτομο ανήκει στον Ζυγό.

Συνεπώς:
Άσχετα με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι επηρεαζόμαστε όλοι μας (λίγο – πολύ) απ’ τα χαρακτηριστικά του ομώνυμου Ζωδίου, καθώς αυτά κυριαρχούν μέσα στον δικό του μήνα. Περισσότερο βέβαια επηρεάζονται τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου.
Ως παράδειγμα:
Έως 1η Απριλίου, οι Κριού του Μαρτίου επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου, οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας. 

       Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
                   Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια εκπροσωπούν τους μήνες του χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, η οποία στηρίχθηκε στους υπαρκτούς Φυσικούς Κανόνες, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από έναν Αστερισμό, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. 
Ο κάθε Αστερισμός (οίκος του ομώνυμου Ζωδίου) φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να βρούμε τον ρόλο του δικό μας Αστερισμού μέσα στο Σύμπαν, καθώς ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. 

Και συγκεκριμένα: 

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή.

     Έτσι συμβαίνει επομένως και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, αντιστοιχεί και σε ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.
Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, υπάρχουν λίγο - πολύ όλες οι πλευρές των διαφορετικών Ζωδίων.


Ο Υδροχόος

Συγκριτικά με τα άλλα Ζώδια θεωρείται το πιο ευκολόπιστος και φιλότιμος, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως ο "νεροκουβαλητής" του Ζωδιακού Κύκλου. Δηλαδή, θεωρείται το καλό παιδί της παρέας για όλες τις δουλειές. 
Δεν τον ενοχλεί εάν δίνει και αντί αυτού λαμβάνει ελάχιστα, αρκεί να νιώθει πως παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή των άλλων. Αργεί να αντιληφθεί την σκοπιμότητα στις ενέργειες των άλλων - δυσκολεύεται να το αποδεχθεί, γι' αυτό αντί να τους γυρίσει την πλάτη, προσφέρει όλο και περισσότερα με την ελπίδα να τους φέρει πιο κοντά του. Εάν απογοητευτεί τελικώς.. χάνει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους για μεγάλο χρονικό διάστημα.    
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν Υδροχόο !!.


* * Ο Φεβρουάριος του ΥΔΡΟΧΟΟΥ.. πώς επηρεάζει όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς:  

Ο Αστερισμός του αντιπροσωπεύει τον βαρύτερο μήνα του Χειμώνα, που για όλους σημαίνει:

Φάση της ζωής μας που δυσκολευόμαστε να συνέλθουμε από κάτι που θα το παρομοιάζαμε με χειμερία νάρκη. Μια νάρκη που ηθελημένα μπήκαμε σε αυτήν, με την ελπίδα να ζήσουμε αυτά που θέλουμε στο όνειρό μας, αλλά "ξυπνάμε" καθώς μείναμε με άδειο στομάχι και άδεια χέρια, και έτσι καλούμαστε να ανακτήσουμε τον έλεγχο μας και να πάρουμε τις ζωτικές ανάγκες μας στα σοβαρά.
Στο σημείο αυτό είναι που δυσκολεύεται ο Υδροχόος (το αδύναμο σημείο του), διότι δίνει περισσότερη βαρύτητα στο τυχών αισθηματικό του κενό, παρά στην άδεια του τσέπη. 
Συνεπώς, κάπως έτσι επηρεαζόμαστε όλοι μας λίγο - πολύ από τον Υδροχόο μέσα στον Φεβρουάριο. Κι αυτό έρχεται να το "διορθώσει" η Πανσέληνος του ιδίου μηνός. Δείτε παρακάτω.  

Διευκρίνιση: Υδροχόοι του Ιανουαρίου. Ο δικός σας μήνας είναι ο Φεβρουάριος και επομένως, εσείς του τελευταίου δεκαημέρου επηρεάζεστε απ' τον Αιγόκερω, όπως και οι Ιχθείς του Φεβρουαρίου θα επηρεάζονται από εσάς. 
 

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ του ΦΕΒΡΟΥΑΡΪΟΥ:

Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου  χαρακτηρίζεται ως η Σελήνη του Παγωμένου Χιονιά:

Θα επανέλθω εκ' νέου ως τότε, συνοπτικά όμως αναφέρω πως παρότι ο Φεβρουάριος θεωρείται ο μήνας των ερωτευμένων  (Αγίου Βαλεντίνου), η Πανσέληνος του χαρακτηρίζεται ως «Ψυχρή», με σκοπό να συμβάλει στο να παγώσουν συναισθήματα που έχουν γίνει πλέον ψυχοφθόρα, και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, ώστε να παγώσουν προσωπικές αποφάσεις που στην συνέχεια ενδέχεται να αποδειχθούν λανθασμένες. 
Ωστόσο, να θυμάστε ότι πρόσφατα έλαβε χώρα το «Ξύπνημα της Πυθίας», η οποία ήδη αυξάνει το ένστικτο της επιβίωσης, με αποτέλεσμα τα ζητούμενα των προτεραιοτήτων μας, να υπερισχύουν των ερωτικών επιθυμιών μας.

Σε κάθε περίπτωση επομένως τα παραπάνω μάς βγαίνουν σε καλό.. καθώς μάλιστα Κυβερνήτης του Υδροχόου ο Κρόνος είναι "ο γιατρός του χρόνου", και ως Συγκυβερνήτης του ο Ουρανός, φροντίζει πάντα ώστε «μετά την καταιγίδα να προβάλει το Ουράνιο Τόξο !!


* * Προτείνω να ενημερωθείτε για το πώς ερμηνεύεται η κάθε Πανσέληνος του Ηλιακού Έτους, και πώς προβλέπεται το "κλίμα" που θα επικρατεί στον κάθε μήνα, σύμφωνα με τον Αστερισμό που λαμβάνει χώρα: 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2020/02/blog-post.html


Συνιστώ επίσης να διαβάσετε:


* * Πλανήτες Κυβερνήτες και Αστερισμοί ~ Συμβολισμοί με Προβλέψεις έως και το 2040:

 ~ Συμβολισμοί Κυβερνητών και Αστερισμών που διοικούν, με Προβλέψεις μου πολλών επόμενων ετών ..  κρατήστε σημειώσεις έχοντας έναν αξιόπιστο οδηγό, καθώς έρχονται νέες εποχές !!  
Ανοίξτε τον σύνδεσμο: 


* * * Και κλείνοντας διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, παρότι δεν στερούμαι γνώσεων. Δεν είναι η κύρια ενασχόληση μου, οπότε έχω την επιλογή να συντάσσω και να δημοσιεύω τα σχετικά άρθρα μου σύμφωνα με όσα θεωρώ σημαντικά (κατά την κρίση μου), και σύμφωνα βεβαίως με την ευχέρεια του ελεύθερου χρόνου μου. 
Ωστόσο πιστεύω ότι θα έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό παρακολουθώντας τις μελέτες μου - προβλέψεις μου, όπου εστιάζω στα αποτελέσματα των εξελίξεων για το κάθε Ζώδιο χωριστά, όπως αναμένονται για τον κάθε νέο μήνα ή νέο χρόνο. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου