Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

*Υδροχόος, ο εκπρόσωπος του μηνός Φεβρουαρίου*

Χρόνια Πολλά σε όλους τους φιλότιμους Υδροχόους μας !! 


Στα Ζώδια του Αέρα ανήκουν οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος:

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια της Φωτιάς, και εδώ ισχύει ότι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Δηλαδή, συνήθως αλληλοϋποστηρίζουν τις ανάγκες τους και συμπληρώνουν τις ελλιπείς δυνάμεις – δραστηριοποιήσεις του άλλου. Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται αρμονικά με τον Αέρα επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει - να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή για να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί. Κατά κανόνα το «παιχνίδι» το έχουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του ΖΥΓΟΥ.. που καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. 
Κάπως έτσι λοιπόν υπάρχει μια καλή προβλεπόμενη Αύρα στους Άξονες αυτούς, ειδικά όταν εισέρχεται σε αυτούς και η Σελήνη. Το κλίμα βαραίνει μόνον όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό κλίμα, και έτσι κινδυνεύουν οι εκπρόσωποι των Ζωδίων από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. Και τέλος, μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Φωτιάς και Αέρα,  συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά.
Όσο δε αφορά τα Ζώδια του Αέρα, καθώς «πάνε όπου ο αέρας τους πάει», βρίσκουν πιο εύκολα τις ισορροπίες τους. Εναρμονίζονται ευκολότερα με κάθε άλλο Ζώδιο.. ως «ο μπαλαντέρ στον Ζωδιακό Κύκλο» !!.

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:


_Ως Ζώδια του ΑΕΡΑ: 
Διαθέτουν περισσότερη κατανόηση απ’ όλα τα υπόλοιπα Ζώδια (ειδικότερα ο Ζυγός).. σε βαθμό που κάποιες φορές οι σύντροφοι τους, πιστεύουν ότι δεν ζηλεύουν, δεν διεκδικούν με πάθος. Αυτό είναι λάθος. Απλά πιστεύουν στο δικαίωμα να αναπνέουν ελεύθερα μέσα σε μία σχέση.. γι αυτό και οι ίδιοι την ζούν πιο ανάλαφρα (αέρινα). Παράλληλα έχουν ανάγκη το συναίσθημα να εκδηλώνεται σε όλες τις στιγμές της σχέσης τους. Δεν ασκούν πίεση.. αφήνουν τον χρόνο να δείξει τα αποτελέσματα, αλλά και πάντα είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν το κάθε ενδεχόμενο. Δεν εγκαταλείπουν εύκολα και έχουν μεγάλη πίστη στον εαυτό τους. Είναι πιο δεκτικοί στις αλλαγές και προσαρμόζονται πιο εύκολα από κάθε άλλο Ζώδιο. Με τους ίδιους τρόπους όμως αντιμετωπίζουν και τον χωρισμό.. και έτσι πάν’ την ζωή τους πιο εύκολα παραπέρα. Συνήθως χωρίζουν χωρίς μελοδράματα και υπάρχει πιθανότητα (ανάλογα την περίπτωση) να σας κρατήσουν ως φίλους στην ζωή τους. 
ΩΣΤΟΣΟ: Το κρεβάτι τους δεν το ξαναβλέπετε εάν εσείς προκαλέσατε τον χωρισμό.. κι ας σας αφήνουν να ελπίζετε σε κάτι τέτοιο !!.


*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΥΔΡΟΧΟΟ  20.01 – 19.02*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Λέων, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΥΔΡΟΧΟΟΣ = ο ΚΡΟΝΟΣ, και ο εξίσου βασικός ρυθμιστής του Σύμπαντος ο ΟΥΡΑΝΟΣ
*ΛΕΩΝ = το απόλυτο φώς, ο ΗΛΙΟΣ

 

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια εκπροσωπούν τους μήνες του χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, η οποία στηρίχθηκε στους υπαρκτούς Φυσικούς Κανόνες, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από έναν Αστερισμό, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. 
Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός (οίκος του ομώνυμου Ζωδίου) φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να βρούμε τον ρόλο του δικό μας Αστερισμού μέσα στο Σύμπαν.

* * Συνιστώ να μην περιοριστείτε στο παρόν αφιέρωμα μου για τον Αστερισμό σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του αρχείου μου (το αρχικό άρθρο μου), το οποίο σας παρέπεμψε στην παρούσα σελίδα του blog μου. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:


Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.

     Ο Υδροχόος συγκριτικά με τα άλλα Ζώδια θεωρείται ο πιο ευκολόπιστος και πιο απλόχερα φιλότιμος, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως ο "νεροκουβαλητής" του Ζωδιακού Κύκλου. 
Δηλαδή, το καλό παιδί της παρέας για όλες τις δουλειές. Δεν τον ενοχλεί εάν δίνει και αντί αυτού λαμβάνει ελάχιστα, αρκεί να νιώθει πως παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή των άλλων. Αργεί να αντιληφθεί την σκοπιμότητα στις ενέργειες των άλλων - δυσκολεύεται να το αποδεχθεί, γι' αυτό αντί να τους γυρίσει την πλάτη, προσφέρει όλο και περισσότερα με την ελπίδα να τους φέρει πιο κοντά του. Εάν απογοητευτεί τελικώς.. χάνει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους για μεγάλο χρονικό διάστημα.    
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν Υδροχόο !!.


**Ο Φεβρουάριος του ΥΔΡΟΧΟΟΥ για όλα τα Ζώδια:  

Ο Αστερισμός του αντιπροσωπεύει τον Ιανουάριο, μήνα του Χειμώνα, που σημαίνει:
Φάση της ζωής μας που δυσκολευόμαστε να συνέλθουμε από την χειμερία νάρκη. Μια νάρκη που ηθελημένα μπήκαμε σε αυτήν (με την ελπίδα), αλλά καθώς μείναμε με άδειο στομάχι και άδεια χέρια, καλούμαστε να ανακτήσουμε τον έλεγχο μας και να πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Σε αυτό το σημείο είναι που δυσκολεύεται ο Υδροχόος, διότι δίνει περισσότερη βαρύτητα στην συναισθηματική απώλεια, παρά στην άδεια του τσέπη. 
Συνεπώς, κάπως έτσι επηρεαζόμαστε λίγο - πολύ όλοι μας στον Φεβρουάριο από τον Υδροχόο.   


_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ ως Αστερισμός του Αέρα:

Δίνει χωρίς να περιμένει αντίστοιχα ανταλλάγματα. Του αρέσει να μοιράζεται τα πάντα σε μία σχέση. Δεν παραπονιέται εύκολα εάν δεν είναι ικανοποιημένος. Έχει υπομονή και δίνει πολλές ευκαιρίες. Αγαπάει για να αγαπιέται. Υποχωρεί σε πολλές περιπτώσεις. Υπάρχει εκδοχή να μην αντιληφθείτε καν΄ ότι είναι δυστυχισμένος μέσα στην σχέση σας. Η αλλαγή όμως στην συμπεριφορά του μπορεί να σας εκπλήξει (στροφή 180 μοιρών), εάν εκμεταλλευτείτε τα συναισθήματα του - αντιληφθεί ότι τον θεωρείτε δεδομένο. Τον παίρνει καιρό να το ξεπεράσει, όμως δεν υπάρχει επιστροφή όταν νιώσει να τον καλεί μία άλλη αγάπη πιο αληθινή. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην εκμεταλλευτείτε ποτέ την καλοπιστία του, θα χάσετε την εμπιστοσύνη του για πάντα. Και μην του ζητήσετε περισσότερα απ' όσα μπορεί να δώσει.. τον πνίγετε !!. 

Διευκρίνιση:
Άσχετα με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, ο κάθε Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα. Και μάλιστα, επηρεαζόμαστε όλοι μας απ’ τα χαρακτηριστικά του ομώνυμου Ζωδίου, τα οποία κυριαρχούν μέσα στον δικό του μήνα. Περισσότερο βέβαια, επηρεάζονται τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου.
Ως παράδειγμα:
Έως 1η Απριλίου, οι Κριού του Μαρτίου επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου, οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας. 


** Κλείνοντας συνιστώ επίσης να διαβάσετε τις ετήσιες προβλέψεις σχετικά με την πορεία μας έως και τον Μάρτιο του έτους 2020, όπως και τις συμβουλές μου για το κάθε Ζώδιο χωριστά. Επιπλέον, πιστεύω ότι θα έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό εάν θα παρακολουθείτε τις μηνιαίες προβλέψεις μου, όπου εστιάζω στα αποτελέσματα των εξελίξεων, όπως αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα. 
Και τέλος, διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, παρότι δεν στερούμαι γνώσεων. Απλά διαπίστωσα πως “παντρεύοντας” την αστρολογία με την ψυχολογία, μας βοηθάει να κατανοήσουμε βαθύτερα το άυλο στοιχείο μας που είναι η Ψυχή.. και τον ρόλο της βεβαίως στο Σύμπαν !!. ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*