Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

* *Ο μήνας Μάρτιος .. προβλέψεις με αφιέρωμα στους Ιχθείς που τον εκπροσωπούν:


Είναι ο τρίτος και τελευταίος μήνας της Χειμερινής εποχής .. και συνεπώς ο 12ος και τελευταίος του Ετήσιου Ηλιακού Κύκλου - Ηλιακού Έτους.
Αυτό σημαίνει ότι, οι επόμενες ετήσιες προβλέψεις μου θα αφορούν το νέο Ηλιακό Έτος, από τον Απρίλιο του 2024 ως και τον Μάρτιο του 2025.
 
Ο Ήλιος τον Μάρτιο βρίσκεται στους ονειροπόλους Ιχθύες, με αποτέλεσμα να διαχέονται εντονότερα τα στοιχεία που εκπροσωπεί ο Αστερισμός τους .. επηρεάζοντας όλα τα Ζώδια αναλόγως. Συνεπώς, το παρόν μηνιαίο αφιέρωμα μου, αφορά όλους μας.
 
Σημαντικό δε είναι να μην μας διαφεύγει ότι ο Ποσειδώνας, ως κυρίαρχος στην «χώρα του ονείρου», συνεχίζει να βρίσκεται στον Αστερισμό των Ιχθύων, των οποίων είναι Κυβερνήτης !!  
Συνεπώς, ακόμη ένας Μάρτιος με παρασκηνιακές εντάσεις - ανομολόγητα πάθη - και πιθανά λάθη.. όπως θα δείτε, καθώς επανέρχομαι παρακάτω!!.  
 
 
      Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου, παρότι απ’ τα τέλη Δεκεμβρίου του 2022, έχω δημοσιεύσει αναλυτικές προβλέψεις μου σχετικά με την παραμονή του Ποσειδώνα στους Ιχθύες έως 26.1.2026 (σύνολο σχεδόν 14 χρόνια), στους οποίους θα βρίσκεται και ο Κρόνος από 8.3.2023 ως 13.2.2026.. ωστόσο ο κάθε Μάρτιος έχει τις ιδιαιτερότητες του. 

      Πρόκειται για μία απαραίτητη συμπληρωματική μέθοδο, όντως άγνωστη για τους πολλούς, καθώς δεν είναι εμπορεύσιμη, επειδή απαιτεί πολύ χρόνο μελέτης. Ωστόσο, είναι χαρά μου να κλέβω απ’ τον ελεύθερο χρόνο μου, διότι εφόσον γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του κάθε διαφορετικού μήνα, οι οποίες προέρχονται απ’ τον Αστερισμό που τον εκπροσωπεί.. αφενός αντιμετωπίζουμε τα θέματα μας έχοντας και μία διαφορετική οπτική, και αφετέρου χειριζόμαστε ευκολότερα τις “αναλαμπές” στις συμπεριφορές των άλλων !!
 
Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός αντιπροσωπεύει κι έναν διαφορετικό χαρακτήρα, στον οποίο καλούμαστε άλλοτε να αντισταθούμε, κι άλλοτε να διδαχτούμε απ’ τις δικές του τακτικές. Έτσι συμβαίνει, κατά την ίδια εποχή, να μάς απασχολούν όλους λίγο πολύ τα ίδια ζητούμενα – να αντιμετωπίζουμε τις ίδιες ανησυχίες – αλλά και να έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες, εάν εκμεταλλευτούμε τις θετικές επιρροές του κάθε Αστερισμού που τον εκπροσωπεί.
 
Και εκτός όλων των παραπάνω, λαμβάνουμε υπόψη και την θέση του Κυβερνήτη του συγκεκριμένου Αστερισμού, στον οποίο θα συγκατοικήσει με τον Κρόνο ως το 2026 .. με αποτέλεσμα στην προκειμένη περίπτωση, η όψη της “Ονειροπόλας” Πανσελήνου στον ίδιο μήνα, σημαίνει, «ανώμαλη προσγείωση» !!. 

Σας δίνω στους σχετικούς συνδέσμους παρακάτω: 


Ενημερώσεις - Διευκρινίσεις:


Συχνά γίνεται σύγχυση ανάμεσα στα Ζώδια και στους Αστερισμούς:
 
      Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι Αστερισμοί είναι υπαρκτοί - υλικοί και εμφανείς στον ουρανό, τους οποίους μπορούμε την κατάλληλη εποχή, να τους δούμε και με γυμνό μάτι στον νυκτερινό ουρανό. 
Ενώ τα Ζώδια είναι άυλα και αόρατα, είναι οι 12 "ενεργειακές πύλες" για τους αστρολόγους, που συμβολίζουν τον ρόλο του ομώνυμου Αστερισμού, τον χαρακτήρα και την ενέργεια αυτού (την αύρα) που εκπέμπει. 
Βέβαια οι Αστερισμοί είναι πολλοί σε αριθμό στον ουράνιο θόλο, αλλά μόνο όσοι περικλείουν την Γή χαρακτηρίζονται Ζωδιακοί Αστερισμοί, και ο καθένας αντιστοιχεί σε έναν ολόκληρο μήνα. Επίσης χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, όσα τα βασικά στοιχεία της φύσης, Αέρας – Νερό – Φωτιά και Γή.    

Συγκεκριμένα:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο Ήλιος περνάει διαδοχικά και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, και χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να διανύσει τον κάθε έναν από αυτούς. Έτσι, ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται στον Ζωδιακό Αστερισμό που διανύει, συμβολίζοντας ένα απ’ τα παραπάνω στοιχεία της φύσης.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Απρίλιο που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Κριού, τότε το άτομο ανήκει στον Κριό που φέρει το στοιχείο της φωτιάς.
 
Συνεπώς:
Άσχετα με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, που σύμφωνα με αυτήν υπολογίζουμε σε ποιό Ζώδιο ανήκουμε από αστρολογικής πλευράς, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα.
Βέβαια, έως 1η Απριλίου, οι Κριοί του Μαρτίου επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας. Που σημαίνει πως στην πραγματικότητα, τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου αντί να ψάχνουν για τον ωροσκόπο τους, αρκεί να μελετήσουν τον Ζωδιακό Αστερισμό του μήνα που έχουν γεννηθεί.


* * Στα Ζώδια του Νερού ανήκουν ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθείς:

     Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια της Γής, και εδώ ισχύει όσα και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους. Τα αντίθετα έλκονται, καθώς η Γή ποτίζεται απ’ το Νερό, και έτσι μπορεί να ευδοκιμήσει. Αυτή όμως η ανάγκη της Γής για να ξεδιψάσει, την κάνει πολλές φορές ευάλωτη. Δίνει δηλαδή πάρα πολλά για «λίγες σταγόνες νερό». Οπότε ο κίνδυνος που διατρέχει είναι, να «ξεβράσει» επάνω της η απέναντι πλευρά ότι την εμποδίζει για να φτάσει στα δικά της ζητούμενα. Τότε είναι σαν να πλημμυρίζει η Γή με Νερό που δεν μπορεί να το απορροφήσει, και «αρρωσταίνει το χώμα» κάτω από αυτό. Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται ότι αυτές οι ανθρώπινες σχέσεις, ενώ για ένα διάστημα φαίνονται να εξελίσσονται σε ιδανικές, στην συνέχεια το σκηνικό πιθανότατα να αλλάξει.

Ωστόσο στο σημείο αυτό συμπληρώνω ότι:  Όλα τα Ζώδια του Νερού, κρύβουν μέσα τους έναν χείμαρρο συναισθημάτων που έχουν την ανάγκη κάπου να τα αποθέσουν, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν, «να κολυμπούν στα βαθιά». 
Εκεί είναι που έρχονται σε αντίθεση με τα Ζώδια του Άξονα τους, καθώς τα Ζώδια της Γής είναι πιο πρακτικά και συντηρητικά – σταθερά στα ζητούμενα τους. Επομένως τα Ζώδια του Νερού χρειάζονται δίπλα τους άτομα που μπορούν «να συνταξιδεύουν μαζί τους επάνω στα πληθωρικά κύματα των συναισθημάτων τους».. ενώ τα Ζώδια της Γής, άτομα που «εξανεμίζουν τις ανασφάλειες τους». Βέβαια πάντα υπάρχει η εξαίρεση του κανόνα. 

* * Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα, ως Ζώδια του στοιχείου του Νερού:

      Είναι πολύπλοκος ο συναισθηματικός τους κόσμος. Βιώνουν πολύ πιο έντονα κάθε ευχάριστη αλλά και δυσάρεστη στιγμή. Η απογοήτευση τους τρομάζει, γι αυτό και δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα. Τότε είναι που βυθίζονται στον δικό τους ονειροπόλο κόσμο. Όσον αφορά τις αλλαγές, ή αποφάσεις σχετικά με το επόμενο βήμα στην σχέση.. όπως και την αποχώρηση τους από αυτήν.. θέλουν τον δικό τους χρόνο για να υιοθετήσουν πρώτα την ιδέα. Τούτο διότι επίσης δυσκολεύονται να ισορροπήσουν το συναίσθημα με την ψυχρή λογική. Είναι από τα ζώδια που τους γεννιούνται εύκολα ενοχές, γι αυτό κι αποχωρούν από μια σχέση μόνο εάν απογοητευτούν τρομερά, ή δεχτούν πίεση για κάτι που χαλάει το όνειρο τους. Βιώνουν με πολλά ψυχοφθόρα σκαμπανεβάσματα το τέλος της σχέσης, και έτσι στην συνέχεια ξεπερνούν πιο γρήγορα τον χωρισμό. 
Μην ελπίζετε σε επανασύνδεση αν ξεπεράσουν την ιδέα του χωρισμού, ή ερωτευτούν άλλο πρόσωπο. 
Πιθανότητες επανασύνδεσης υπάρχουν μόνο εάν οι ίδιοι έχουν πράξει μεγάλα λάθη.. και αυτό.. μόνο μέσα στο χρονικό διάστημα που ακόμη νιώθουν ενοχές !!.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ οι ΙΧΘΕΙΣ:

      Ενώ το Ψαράκι αποζητά τον τέλειο έρωτα που ζεί στην φαντασία του, αλλά σε αντίθεση με αυτό,  θέλει να ξέρει μέσα στις σχέσεις του ποια είναι η πραγματικότητα. Οι απιστίες του είναι περισσότερο νοερές παρά στην πράξη. Δεν εκδηλώνεται έντονα, αλλά τα βιώνει όλα πολύ έντονα. Δεν λέει πολλά (σιωπή ιχθύος) για ότι αφορά τον εσωτερικό του κόσμο και τα αισθήματα του.. αλλά τα εκδηλώνει με πολλούς τρόπους.. και κυρίως με την γλώσσα του σώματος. Μένει μέσα στην σχέση όσο δεν θα του ταράξει τα ήρεμα νερά του και του επιτρέπει να βιώνει τον έρωτα με το δικό σκεπτικό. Φεύγει από το λιμανάκι του μόνο εάν νιώσει ότι ο έρωτας απομακρύνεται, ή εάν δεν γίνονται κατανοητές οι βαθύτερες συναισθηματικές του ανάγκες. Τότε το αμίλητο γλυκό ψαράκι.. γίνετε καρχαρίας. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην αμφισβητήσετε ποτέ τα συναισθήματα τους. Κατά την εποχή που τα λέν' και τα δείχνουν.. τα εννοούν. Μην φέρετε το ψαράκι ποτέ σε επαφή με μία σκληρή πραγματικότητα, εάν προηγουμένως δεν τον/την έχετε προετοιμάσει !!. 


* * * Προτείνω να επισκεφτείτε το αρχείο μου, στο οποίο αναφέρομαι σε όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς, και το οποίο σας παραπέμπει στον καθένα χωριστά. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο: 
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/01/blog-post_14.html



~ ~ ΙΧΘΕΙΣ ή ΙΧΘΥΕΣ (λατινικά Pisces)..
       εκπροσωπούν ολόκληρο τον μήνα Μάρτιο:


~ Ιχθείς - Ιχθύς ή Ιχθύες: 

       Πρίν όλων θα πρέπει να διευκρινιστεί η ονομασία του συγκεκριμένου Αστερισμού. Στην νεοελληνική αναφέρεται ως "Ιχθείς" ενώ η ονομασία αυτού του Αστερισμού προέρχεται από την αρχαία λέξη ιχθύς (ψάρι), οπότε στον πληθυντικό διατηρείται το «υ» και προστίθεται σε αυτό η κατάληξη «ες». Με αποτέλεσμα αλλού να συναντάμε την ονομασία του Αστερισμού ως οι Ιχθείς και άλλου ως Ιχθύες, ενώ είναι ο ίδιος Αστερισμός.

Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται αναφορά στον Νότιο Ιχθύ, και σε κάποιες άλλες στον Βόριο Ιχθύ:
Αυτό συμβαίνει διότι οι Αστρικοί Χάρτες παριστάνουν τους δύο Ιχθύς, τον βόρειο και το νότιο (όπως ονομάζονται), να ενώνονται μεταξύ τους με δύο ταινίες που καλούνται λίνοι. Ωστόσο, από Αστρονομικής πλευράς, αυτό δεν διαφέρει για ανήκουν στον συγκεκριμένο Αστερισμό. 
Ο Αστερισμός αυτός φέρει επιπλέον τα ονόματα Αφροδίτη και Έρως, για λόγους που θα δείτε παρακάτω.


~ Από Αστρονομικής πλευράς:

* * Οι εκπρόσωποι των Ιχθύων σχηματίζουν Άξονα με την Παρθένο, και οι Κυβερνήτες τους είναι:
 
ΙΧΘΕΙΣ = ως Κυβερνήτης ο θεό του υγρού στοιχείου ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ, και ως Συγκυβερνήτη ο ΔΙΑΣ.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ = μοναδικός Κυβερνήτης ο αγγελιοφόρος ΕΡΜΗΣ, ο οποίος θεωρείται και φύλακας του παρελθοντικού αρχείου.  

      Ιχθύες (λατινικά Pisces, συντομογραφία: Psc) είναι ένας από τους Αστερισμούς που σημειώθηκε στην αρχαιότητα  από τον Πτολεμαίο, και ένας από τους 88 επίσημους Αστερισμούς που το 1922 θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση.
Ωστόσο, μόνο οι 12 από τους 88 θεωρούνται Ζωδιακοί Αστερισμοί στις μέρες μας, όσοι και οι μήνες του έτους. Επομένως, είναι ο δωδέκατος Αστερισμός σύμφωνα με τον Ετήσιο Ηλιακό Κύκλο.  
Και στο σημείο αυτό θεωρώ απαραίτητο να λάβουμε υπόψη μας ότι ο Πτολεμαίος θεωρούσε την μαντική Αστρολογία πιθανοκρατικό – συμβουλευτικό εργαλείο, αλλά σε καμία περίπτωση αλάνθαστο οδηγό για προσωπικές προβλέψεις. 
Υποστήριζε ότι, «μπορούμε να μελετήσουμε τις μελλοντικές πιθανότητες που έχουμε, αλλά το αποτέλεσμα θα κριθεί από τις επιλογές μας». 

Νότια του Κριού βρίσκεται ο μεγάλος αυτός Αστερισμός και περιλαμβάνει στο σύνολο 76 ορατούς αστέρες με γυμνό οφθαλμό, περισσότερο όμως αμυδρούς. Στον ουράνιο θόλο βρίσκεται επίσης μεταξύ των Αστερισμών του Πήγασου και του Υδροχόου, ενώ άνωθεν αυτών είναι η Ανδρομέδα και κάτω το Κήτος.
Στον Αστερισμό αυτόν και πλησίον του αστέρα Ω βρίσκεται το "εαρινό ισημερινό σημείο".

Από την εποχή των Βαβυλωνίων ο Αστερισμός απεικονιζόταν με δύο ψάρια που αντικρίζουν αντίθετες κατευθύνσεις (βορά και νότο), και είναι δεμένα με μια πετονιά από το στόμα. Το ένα από τα ψάρια στρέφεται προς τον Αστερισμό της Ανδρομέδας, και το άλλο προς τον Αστερισμό του Υδροχόου


~ Σύμφωνα με την Μυθολογία:

       Σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογία μας, οι δύο Ιχθύες παριστάνουν την Αφροδίτη και τον γιό της τον Έρωτα, που εγκατέλειψαν τον Όλυμπο και του άλλους θεούς, και κατέφυγαν στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια της Γιγαντομαχίας. Όταν δηλαδή επιτέθηκε στους θεούς ο Γίγαντας Τυφώνας, γιός του Ταρτάρου και της Γής.
Η Αφροδίτη και ο Έρωτας μετά από πολλές περιπλανήσεις έφτασαν στον ποταμό Ευφράτη. Κι εκεί όμως τους βρήκε τελικά ο Τυφώνας. Κατατρομαγμένοι οι δύο θεοί μεταμορφώθηκαν σε ψάρια και έπεσαν μέσα στο ποτάμι, και έτσι κατά την μυθολογία παριστάνουν τον Αστερισμό των Ιχθύων.

Σε μια άλλη παρόμοια εκδοχή, οι Ιχθύες είναι τα δύο ψάρια που οδήγησαν την θεϊκή δυάδα στον Ευφράτη για να σωθούν από το Γίγαντα Τυφώνα που τους κυνηγούσε. Οι θεοί από την ευγνωμοσύνη τους, τοποθέτησαν τα δύο αυτά ψάρια στον ουρανό και σχηματίστηκε έτσι το ζώδιο των Ιχθύων.

Και κατά μία άλλη εκδοχή, την επικρατέστερη, οι δύο Ιχθύες είναι τα δύο δελφίνια που συνόδευαν πάντα τον θεό της θάλασσας τον Ποσειδώνα στις διάφορες μετακινήσεις του. Προφανώς και γι’ αυτό, Κυβερνήτης των Ιχθύων θεωρείται ο Ποσειδώνας.

Φαίνεται πως ο παραπάνω μύθος ήταν διαδεδομένος και σε άλλους λαούς της περιοχής. Ο Ξενοφών και ο Οβίδιος (π.χ) αναφέρουν ότι οι αρχαίοι Σύριοι θεωρούσαν τα ποταμίσια ψάρια ιερά και δεν τα έτρωγαν, και αντίστοιχα οι αρχαίοι Αιγύπτιοι για τον ίδιο παραπάνω λόγο, δεν έτρωγαν θαλασσινά ψάρια. Δηλαδή, όπως συμβαίνει ακόμη και σήμερα με τις αγελάδες στην Ινδία. 

ΩΣΤΟΣΟ.. 
ως σύμβολο πίστης των χριστιανών:

Οι χριστιανοί σε μεταγενέστερους χρόνους, συνέδεσαν τον Αστερισμό με το θαύμα που έκανε ο Ιησούς κοντά στην πόλη Βηθσαϊδά, στην δυτική όχθη της λίμνης Γεννησαρέτ. Στο θαύμα αυτό όπου ο Ιησούς χόρτασε ένα πλήθος 5.000 ανθρώπων με 2 ψάρια και 5 ψωμιά. 
Επίσης, ο Αστερισμός συνδέθηκε και με το ψάρι που ζωγράφιζαν οι πρώτοι χριστιανοί ως σύμβολο πίστης, από τα αρχικά των λέξεων Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ.



* * Ο Ετήσιος Ζωδιακός Κύκλος για όλα τα Ζώδια:

       
    Δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία, καθώς τότε με την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου υποδεχόμαστε επισήμως την Άνοιξη, τον νέο κύκλο ζωής της Φύσης.
Και καθώς ο Ήλιος περνάει διαδοχικά απ’ όλους του Ζωδιακούς Αστερισμούς, επίσης είναι τυχαίο που τα Ζώδια εκπροσωπούν τους μήνες του χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, η οποία στηρίχθηκε στους υπαρκτούς Φυσικούς Κανόνες, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από έναν Αστερισμό, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. 
 
Ο κάθε Αστερισμός (οίκος του ομώνυμου Ζωδίου) φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να βρούμε τον ρόλο του δικό μας Αστερισμού μέσα στο Σύμπαν, καθώς ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. 

Και συγκεκριμένα: 

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή.

       Έτσι συμβαίνει επομένως και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας (κατά καιρούς), αλλά και ταυτόχρονα, ερμηνεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.
Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, υπάρχουν λίγο - πολύ όλες οι πλευρές των διαφορετικών Ζωδίων.

       Και πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω

    Οι Ιχθείς ανήκουν στα διπλά Ζώδια, όπως ο Ζυγός και οι Δίδυμοι, αλλά είναι λανθασμένη η φήμη ότι έχουν διπλή προσωπικότητα, ή ότι διχάζονται συχνά – πυκνά. Απλά ο χαρακτήρας των διπλών Ζωδίων φωτογραφίζει και τις δύο όψεις ενός νομίσματος.

Στην περίπτωση των Ιχθύων, νιώθουν ασφάλεια μόνο μέσα στο δικό τους γνώριμο λιμανάκι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τρομάζουν όταν τους ταράξουν τα ήρεμα νερά τους (τους φέρουν δηλαδή αντιμέτωπους με την σκληρή πραγματικότητα), και τότε, τους παρηγορεί το όνειρο που την ομορφαίνει. 
Επομένως, όλοι κρύβουμε μέσα μας.. ένα ανασφαλή και ονειροπόλο Ψαράκι !!.



* * Ο Μάρτιος των ΙΧΘΥΩΝ για όλα τα Ζώδια:  

Ο Αστερισμός τους εκπροσωπεί τον Μάρτιο, τον τελευταίο μήνα του Ηλιακού Έτους, όπου αναμένουμε τους πρώτους ανθούς για να καλωσορίσουμε επιτέλους την Άνοιξη. Αυτό σημαίνει ότι: 

Πρόκειται για φάση της ζωής μας που καλούμαστε να ανοιχτούμε σε πελάγη και να βιώσουμε όλα τα πρωτόγνωρα συναισθήματα, αλλά ωστόσο μας τρομάζει το άγνωστο και η όποια τυχών απογοήτευση. Τότε, ενώ τα όνειρα μας, μάς κρατούν ξύπνιους τις νύχτες.. κάθε αυγή τα αναβάλουμε για αύριο. Άλλοτε η αναμονή της κατάλληλης στιγμής μάς ανταμείβει, κι άλλοτε λόγω ονειροπόλησης χάνουμε την αίσθηση του χρόνου που τρέχει. 
Είναι λοιπόν μια εποχή της ζωής μας που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς όλοι μας λίγο -πολύ περνάμε μια τέτοια φάση στα τέλη του Χειμώνα !!. 


* *Η "Ονειροπόλα" Πανσέληνος του Μαρτίου .. αλλά και πώς μάς επηρεάζουν Πλανήτες Κυβερνήτες, από την θέση των Ιχθύων: 
 

     Στο 2022, όπου ο Συγκυβερνήτης των Ιχθύων ο Δίας βρισκόταν επίσης στον Αστερισμό των Ιχθύων μαζί με τον Κυβερνήτη τους τον Ποσειδώνα, ο Δίας ισορροπούσε τις επιρροές του Ποσειδώνα. Συγκεκριμένα, είχαμε την εύνοια του Δία ως καλό αγωγό της τύχης.. ώστε από τύχη να αποφεύγουμε την παραπλάνηση. 

     Γενικότερα, η Πανσέληνος του Μαρτίου χαρακτηρίζεται ως "Ονειροπόλα" και θέλει απ' όλους μας πάντα ιδιαίτερη προσοχή, ειδικότερα όσο ακόμη ο Κυβερνήτης των Ιχθύων ο Ποσειδώνας, θα βρίσκεται στον Αστερισμό τους έως 26.01.2026.
Αυτό σημαίνει πως "στην χώρα του ονείρου" όπου κυριαρχεί ο Ποσειδώνας, μάς επιτρέπει να περιηγηθούμε μέσα σε αυτήν ώστε να ξεφύγουμε για λίγο απ΄ την άχαρη καθημερινότητα.. 

Ωστόσο: Υπάρχει κίνδυνος να αποκοπούμε απ' την πραγματικότητα, και τότε να μάς συνεφέρει με πολύ σοκαριστικό τρόπο. Και τούτο διότι, έχει εισέλθει και ο απαιτητικός Κρόνος στους Ιχθείς, ο οποίος θα παραμείνει επίσης ως το 2026.. με αποτέλεσμα, «θα είναι σαν να μας ρίχνουν έναν κουβά κρύο νερό, μέσα στο βαθύ ύπνο μας» !!
 
     Επίσης, καθώς οι Ιχθείς σχηματίζουν Άξονα με την Παρθένο, όπου θα λάβει χώρα η Πανσέληνος, μην ξεχνάμε ότι Κυβερνήτης της Παρθένου είναι ο Ερμής (ο αγγελιοφόρος, αλλά και φύλακας του παρελθοντικού αρχείου) .. συνεπώς, κατά την διάρκεια της επιρροής της Πανσελήνου, άλλοτε μάς υπενθυμίζει νοσταλγικές εποχές του παρελθόντος, κι άλλοτε φροντίζει να ενημερωθούμε για θέματα που δεν γνωρίζαμε κατά το παρελθόν και θα μας «φρικάρουν», ή θα εμφανιστούν πρόσωπα από το παρελθόν που θα είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μας. 
 
Συνεπώς, ακόμη ακόμη ένας Μάρτιος .. όπου η «Ονειροπόλα Πανσέληνος» του Μαρτίου, ή που θα μας βυθίσει στην “χώρα του απατηλού ονείρου” όπου το τίμημα θα είναι βαρύ.. ή που θα μας “ταρακουνήσει” ώστε να ενεργήσουμε με γνώμονα την λογική !!.
Συνιστώ την προσοχή όλων μας .. και ειδικότερα σε όσους ανήκουν στους Ιχθείς !!.  
 
 
Προτείνω να διαβάσετε τα παρακάτω αναλυτικά άρθρα μου



* * * Οι μήνες και όλα τα Ολόγεμα Φεγγάρια τους:
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο: 


ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ~ Κρόνος με τον Ποσειδώνα μαζί, για περίπου 6 χρόνια !!
 
Ο Κρόνος στους ονειροπόλους Ιχθύες με τον Κυβερνήτη τους Ποσειδώνα για 3 περίπου χρόνια μαζί .. και στην συνέχεια μετακινούνται για άλλη μια τριετία και πάλι μαζί στον πύρινο Κριό !!
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/02/blog-post_22.html
 

* * Συμβολισμοί Πλανητών και των Ζωδιακών Αστερισμών που Κυβερνούν.. με προβλέψεις μου ως το 2040 !!
 
Κρατήστε σημειώσεις έχοντας έναν αξιόπιστο οδηγό, καθώς έρχονται νέες εποχές !!
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/01/blog-post_40.html
 


* * * Και κλείνοντας διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, παρότι δεν στερούμαι γνώσεων. Δεν είναι η κύρια ενασχόληση μου, οπότε έχω την επιλογή να συντάσσω και να δημοσιεύω τα σχετικά άρθρα μου σύμφωνα με όσα θεωρώ σημαντικά (κατά την κρίση μου), και σύμφωνα βεβαίως με την ευχέρεια του ελεύθερου χρόνου μου. 
Και πιστεύω ότι θα έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό παρακολουθώντας τις μηνιαίες προβλέψεις μου, όπου εστιάζω στα αποτελέσματα των εξελίξεων για το κάθε Ζώδιο χωριστά, όπως αναμένονται στον κάθε νέο μήνα. 



ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου