Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

*Ιχθείς, οι εκπρόσωποι του μηνός Μαρτίου*

Χρόνια Πολλά σε όλα τα ονειροπόλα Ψαράκια μας !! 


Στα Ζώδια του Νερού ανήκουν ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθείς:

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια της Γής, και εδώ ισχύει όσα και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Τα αντίθετα έλκονται, καθώς η Γή ποτίζεται απ’ το Νερό, και έτσι μπορεί να ευδοκιμήσει. Αυτή όμως η ανάγκη της Γής για να ξεδιψάσει, την κάνει πολλές φορές ευάλωτη. Δίνει δηλαδή πάρα πολλά για «λίγες σταγόνες νερό». Οπότε ο κίνδυνος που διατρέχει είναι, να «ξεβράσει» επάνω της η απέναντι πλευρά ότι την εμποδίζει για να φτάσει στα δικά της ζητούμενα. Τότε είναι σαν να πλημμυρίζει η Γή με Νερό που δεν μπορεί να το απορροφήσει, και «αρρωσταίνει το χώμα» κάτω από αυτό. Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται ότι αυτές οι ανθρώπινες σχέσεις, ενώ για ένα διάστημα φαίνονται να εξελίσσονται σε ιδανικές, στην συνέχεια το σκηνικό πιθανότατα να αλλάξει.

Ωστόσο στο σημείο αυτό συμπληρώνω ότι: 
Όλα τα Ζώδια του Νερού, κρύβουν μέσα τους έναν χείμαρρο συναισθημάτων που έχουν την ανάγκη κάπου να τα αποθέσουν, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν, «να κολυμπούν στα βαθιά». 
Εκεί είναι που έρχονται σε αντίθεση με τα Ζώδια του Άξονα τους, καθώς τα Ζώδια της Γής είναι πιο πρακτικά και συντηρητικά – σταθερά στα ζητούμενα τους. Επομένως τα Ζώδια του Νερού χρειάζονται δίπλα τους άτομα που μπορούν «να συνταξιδεύουν μαζί τους επάνω στα πληθωρικά κύματα των συναισθημάτων τους».. ενώ τα Ζώδια της Γής, άτομα που «εξανεμίζουν τις ανασφάλειες τους». Βέβαια πάντα υπάρχει η εξαίρεση του κανόνα. 

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:


_Ως Ζώδια του ΝΕΡΟΥ: 
Είναι πολύπλοκος ο συναισθηματικός τους κόσμος. Βιώνουν πολύ πιο έντονα κάθε ευχάριστη αλλά και δυσάρεστη στιγμή. Η απογοήτευση τους τρομάζει, γι αυτό και δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα. Τότε είναι που βυθίζονται στον δικό τους ονειροπόλο κόσμο. Όσον αφορά τις αλλαγές, ή αποφάσεις σχετικά με το επόμενο βήμα στην σχέση.. όπως και την αποχώρηση τους από αυτήν.. θέλουν τον δικό τους χρόνο για να υιοθετήσουν πρώτα την ιδέα. Τούτο διότι επίσης δυσκολεύονται να ισορροπήσουν το συναίσθημα με την ψυχρή λογική. Είναι από τα ζώδια που τους γεννιούνται εύκολα ενοχές, γι αυτό κι αποχωρούν από μια σχέση μόνο εάν απογοητευτούν τρομερά, ή δεχτούν πίεση για κάτι που χαλάει το όνειρο τους. Βιώνουν με πολλά ψυχοφθόρα σκαμπανεβάσματα το τέλος της σχέσης, και έτσι στην συνέχεια ξεπερνούν πιο γρήγορα τον χωρισμό. 
Μην ελπίζετε σε επανασύνδεση αν ξεπεράσουν την ιδέα του χωρισμού, ή ερωτευτούν άλλο πρόσωπο. 
Πιθανότητες επανασύνδεσης υπάρχουν μόνο εάν οι ίδιοι έχουν πράξει μεγάλα λάθη.. και αυτό.. μόνο μέσα στο χρονικό διάστημα που ακόμη νιώθουν ενοχές !!.

_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ οι ΙΧΘΕΙΣ ως Αστερισμός του Νερού:

Ενώ το Ψαράκι αποζητά τον τέλειο έρωτα που ζεί στην φαντασία του, αλλά σε αντίθεση με αυτό,  θέλει να ξέρει μέσα στις σχέσεις του ποια είναι η πραγματικότητα. Οι απιστίες του είναι περισσότερο νοερές παρά στην πράξη. Δεν εκδηλώνεται έντονα, αλλά τα βιώνει όλα πολύ έντονα. Δεν λέει πολλά (σιωπή ιχθύος) για ότι αφορά τον εσωτερικό του κόσμο και τα αισθήματα του.. αλλά τα εκδηλώνει με πολλούς τρόπους.. και κυρίως με την γλώσσα του σώματος. Μένει μέσα στην σχέση όσο δεν θα του ταράξει τα ήρεμα νερά του και του επιτρέπει να βιώνει τον έρωτα με το δικό σκεπτικό. Φεύγει από το λιμανάκι του μόνο εάν νιώσει ότι ο έρωτας απομακρύνεται, ή εάν δεν γίνονται κατανοητές οι βαθύτερες συναισθηματικές του ανάγκες. Τότε το αμίλητο γλυκό ψαράκι.. γίνετε καρχαρίας. 
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην αμφισβητήσετε ποτέ τα συναισθήματα του. Κατά την εποχή που τα λέει και τα δείχνει.. τα εννοεί. Μην φέρετε το ψαράκι ποτέ σε επαφή με μία σκληρή πραγματικότητα, εάν προηγουμένως δεν τον/την έχετε προετοιμάσει !!. 


*ΑΦΙΕΡΩΜΑ στους ΙΧΘΕΙΣ  20.02 – 20.03*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με την Παρθένο, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΠΑΡΘΕΝΟΣ = προστάτης της ο ΕΡΜΗΣ, ο αγγελιοφόρος αλλά και ο αρχειοθέτης του παρελθόντος.
*ΙΧΘΕΙΣ = ο ΔΙΑΣ .. και ο θεός του υγρού στοιχείου ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια εκπροσωπούν τους μήνες του χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, η οποία στηρίχθηκε στους υπαρκτούς Φυσικούς Κανόνες, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από έναν Αστερισμό, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. 
Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός (οίκος του ομώνυμου Ζωδίου) φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να βρούμε τον ρόλο του δικό μας Αστερισμού μέσα στο Σύμπαν.

* * Προτείνω να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το δικό σας Ζώδιο, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του αρχείου μου (το αρχικό άρθρο μου), το οποίο σας παρέπεμψε στην παρούσα σελίδα του blog μου. Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και ενημερωθείτε για το κάθε Ζώδιο χωριστά:


Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. 
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.

       Οι Ιχθείς ανήκουν στα διπλά Ζώδια, όπως ο Ζυγός και οι Δίδυμοι, αλλά είναι λανθασμένη η φήμη ότι έχουν διπλή προσωπικότητα, ή ότι διχάζονται συχνά – πυκνά. Απλά ο χαρακτήρας των διπλών Ζωδίων φωτογραφίζει και τις δύο όψεις ενός νομίσματος.
Στην περίπτωση των Ιχθύων, νιώθουν ασφάλεια μόνο μέσα στο δικό τους γνώριμο λιμανάκι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τρομάζουν όταν τους ταράξουν τα ήρεμα νερά τους (τους φέρουν δηλαδή αντιμέτωπους με την σκληρή πραγματικότητα), και τότε, τους παρηγορεί το όνειρο που την ομορφαίνει. 
Επομένως.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα ανασφαλή και ονειροπόλο Ψαράκι !!.


*Ο Μάρτιος των ΙΧΘΥΩΝ για όλα τα Ζώδια:  

Ο Αστερισμός τους εκπροσωπεί τον Μάρτιο, όπου αναμένουμε τους πρώτους ανθούς που θα καλωσορίσουν την Άνοιξης. Αυτό σημαίνει: 
Φάση της ζωής μας που καλούμαστε να ανοιχτούμε σε πελάγη και να βιώσουμε όλα τα πρωτόγνωρα συναισθήματα, αλλά ωστόσο μας τρομάζει το άγνωστο και η όποια τυχών απογοήτευση. Τότε, ενώ τα όνειρα μας, μας κρατούν ξύπνιους τις νύχτες.. κάθε αυγή τα αναβάλουμε για αύριο. Άλλοτε η αναμονή της κατάλληλης στιγμής μας ανταμείβει, κι άλλοτε λόγω ονειροπόλησης χάνουμε την αίσθηση του χρόνου που τρέχει. 
Είναι λοιπόν μια εποχή της ζωής μας που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς όλοι μας λίγο -πολύ περνάμε μια τέτοια φάση στα τέλη του Χειμώνα !!. 

Διευκρίνιση:
Άσχετα με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, ο κάθε Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα. Και μάλιστα, επηρεαζόμαστε όλοι μας απ’ τα χαρακτηριστικά του ομώνυμου Ζωδίου, τα οποία κυριαρχούν μέσα στον δικό του μήνα. Περισσότερο βέβαια, επηρεάζονται τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου.
Ως παράδειγμα:
Έως 1η Απριλίου, οι Κριού του Μαρτίου επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου, οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ: 


*Ο Ποσειδώνας θα είναι στους Ιχθείς έως 26.01.2026*
Ίσως να έχετε την απορία, «γιατί θα πρέπει να αφορά όλους μας η θέση του Ποσειδώνα», όταν ανήκουμε σε άλλους Αστερισμούς !! 
Προτείνω να ενημερωθείτε για το τί σημαίνει αυτό στο γενικό σύνολο, αλλά και για το κάθε Ζώδιο χωριστά.


** Κλείνοντας συνιστώ επίσης να διαβάσετε τις ετήσιες προβλέψεις σχετικά με την πορεία μας έως και τον Μάρτιο του έτους 2020, όπως και τις συμβουλές μου για το κάθε Ζώδιο χωριστά. Επιπλέον, πιστεύω ότι θα έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό εάν θα παρακολουθείτε τις μηνιαίες προβλέψεις μου, όπου εστιάζω στα αποτελέσματα των εξελίξεων, όπως αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα. 
Και τέλος, διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, παρότι δεν στερούμαι γνώσεων. Απλά διαπίστωσα πως “παντρεύοντας” την αστρολογία με την ψυχολογία, μας βοηθάει να κατανοήσουμε βαθύτερα το άυλο στοιχείο μας που είναι η Ψυχή.. και τον ρόλο της βεβαίως στο Σύμπαν !!. ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου