Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

*Ο Αστεροειδής που ονομάζεται Πυθία ~ και η θέση του στην Αστρολογία*


Πώς ερμηνεύεται το “Ξύπνημα της Πυθίας” που λαμβάνει χώρα με την πρώτη Πανσέληνο μετά την μετακίνηση του Δία .. και με ποιόν τρόπο μάς ευνοεί αυτό το Αστρονομικό Φαινόμενο !!


Αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Κάθε ουράνιο σώμα είναι και μια διαφορετική ενεργειακή πηγή, που συμβάλει στις ισορροπίες των κανόνων της φύσεως. Η αλληλεπίδραση των ενεργειακών πηγών με όλα τα στοιχεία της φύσης αφορά αναπόφευκτα και τον άνθρωπο, καθώς είναι δημιούργημα της φύσης. 
 
Στο παρόν άρθρο μου εστιάζω στον επισήμως αναγνωρισμένο Αστεροειδή που από την αρχαιότητα ονομάζεται Πυθία (432 Pythia), εξηγώντας την σχέση που έχει το λεγόμενο "Ξύπνημα της Πυθίας" με τις μετακινήσεις του Πλανήτη Δία από Αστερισμό σε Αστερισμό, σύμφωνα με τον ρόλο του για την Αστρολογία

Το συγκεκριμένο Αστρονομικό Φαινόμενο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, συνήθως με την πρώτη Πανσέληνο που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την μετακίνηση του Δία από τον έναν Αστερισμό στον κάθε επόμενο κυκλικά κατά σειρά. Η διάρκεια των επιρροών του Φαινομένου υπολογίζεται από το λεγόμενο “ξύπνημα” της Πυθίας με Πανσέληνο έως και μήνες μετά, αναλόγως και με τις θέσεις των υπολοίπων Κυρίαρχων Πλανητών.

Η Πυθία με το "ξύπνημα" της, εκπέμπει προφητικά και προειδοποιητικά μηνύματα προς όλους εμάς, ανάλογα με το στοιχείο της φύσης στο οποίο ανήκει ο Αστερισμός μας. Συνεπώς, κλείνοντας το παρόν άρθρο μου παρακάτω, σας δίνω πρόσθετες συμβουλές μου, αινιγματικές αυτήν την φορά, που ωστόσο όποιος αναγνωρίζει στον εαυτό του "τα αδύναμα" σημεία του, τις αντιλαμβάνεται καλώς.  

Διαβάστε περισσότερα >>...  


Για την ιστορία ~ η Πυθία κατά την αρχαιότητα:


Δεν είναι τυχαίο που κατά την αρχαιότητα οι Δελφοί θεωρούνταν ο ομφαλός της Γής !!.
Οι λόγοι είναι αυτονόητοι, ωστόσο έτσι για την ιστορία, θα σας υπενθυμίσω ότι οι Δελφικές Εντολές, χρησιμοποιήθηκαν ως κανόνες όλων των θρησκειών ανά τον κόσμο – χρησιμοποιήθηκαν ως νόμοι της ανθρώπινης δικαιοσύνης – χρησιμοποιήθηκαν ως θεωρήματα όλων των φιλοσόφων του πλανήτη – έβαλαν τις βάσεις στο σύνταγμα και την δημοκρατία – θεμελίωσαν την κοσμοθεωρία .. και γενικότερα, έγιναν οι πυλώνες όλων των πολιτισμών.
Και στο σημείο αυτό παρεμπιπτόντως, εμένα προσωπικά με πικραίνει που θαυμάζουμε φιλοσόφους – ιδεολόγους και θρησκευτικούς ηγέτες άλλων πολιτισμών, οι οποίοι αναμφισβήτητα διδάχτηκαν απ’ την αρχαιοελληνική Μυθολογία !!.

Η Αστρονομία, είναι μία από τις αρχαιότερες επιστήμες, η οποία θεμελίωσε την Κοσμοθεωρία. Η Αστρονομία και κατ’ επέκταση η Αστρολογία γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα, όπως και όλες οι γνωστές επιστήμες ανά τον κόσμο. Εξού και οι ονομασίες τους όπως και οι ορολογίες τους, προέρχονται από τις Ελληνικές λέξεις.
Η κληρονομιά των Ελλήνων λοιπόν !!.

Οι Δελφοί παραπέμπουν στους Χρησμούς της εκάστοτε Πυθίας.
Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι οι απαντήσεις είχαν ευρύτερες έννοιες – ερμηνείες, καθότι “φωτογράφιζαν” το αποτέλεσμα και των δύο όψεων (θετικό – αρνητικό), όπως και τις ανατροπές που πιθανόν θα οφείλονταν σε τρίτα πρόσωπα, ή σε στοιχεία της φύσης. Απρόβλεπτα δηλαδή, που δεν επιδέχονται έλεγχο.
Λογικό επομένως, οι Χρησμοί ακούγονταν διφορούμενοι.

Το αλάνθαστο ένστικτο των προγόνων μας, οφείλονταν στην επαφή τους με την Πηγή του Καθαρού Φωτός, της οποίας η θεότητα θεωρούσαν ότι ήταν ο Απόλλωνας.
Μέσω αυτής τροφοδοτούνταν με πληροφορίες, ικανές να τους οδηγήσουν σε μελέτες που είχαν ως αποτέλεσμα να αναπτύξουν όλες τις επιστημονικές θεωρίες, που έως και σήμερα διδάσκονται παγκοσμίως. Επομένως “απορροφούσαν” γνώσεις από κάποια απύθμενη πηγή στο Υπερπέραν που τους χάριζε σοφία, και η οποία πίστευαν ακλόνητα ότι τους στέλνεται για να οδηγηθούν στην υλοποίηση Θεάρεστων πράξεων. Και ασφαλώς, ούτε ως προς αυτό είχαν άδικο. 
Και μετά από πολλές χιλιετίες, συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι το ένστικτο των αρχαίων προγόνων μας ήταν αλάνθαστο σε όλες τις περιπτώσεις. Όπως δηλαδή, οι χαρακτήρες και οι ιδιότητες των μυθικών θεοτήτων, αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό τις αρμοδιότητες των Κυρίαρχων Ουράνιων Σωμάτων, των Κυβερνητών των Αστερισμών μας. 

Επομένως, αυτό που ονόμαζαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι «Πηγή Γνώσεων και Καθαρού Φωτός», αργότερα στα χρόνια Του Χριστού, ο άνθρωπος το γνώρισε ως την ύπαρξη του Επουρανίου Πνεύματος. Μάλιστα μετά την Ανάληψη Του, όταν απ’ τους ουρανούς εμφανίστηκε Το Άγιο Πνεύμα ως πύρινες γλώσσες στο πλήθος, για να εμφυτέψει απεριόριστες γνώσεις στους μαθητές Του – Αποστόλους Του (Επιφοίτηση μέσω Αγίου Πνεύματος).. τότε, η κάθε αμφιβολία εξανεμίστηκε.

Εξετάζοντας τα Πλανητικά Δρώμενα από επιστημονικής πλευράς, και με απλά λόγια
 
     Έχετε υπόψη σας ότι το κάθε Πλανητικό Φαινόμενο, είναι το επακόλουθο ενός προηγούμενου, όπως και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ αυτών που θα ακολουθήσουν. Αυτός είναι ο βασικότερος κανόνας, που στηριζόμενοι σε αυτόν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τα μελλούμενα – τις εξελίξεις, όπως αναλύω σε σχετικό άρθρο μου που αφορά τον τομέας επιστημονικών ερευνών που ονομάζεται Μελλοντολογία. 
Και επειδή ο ορισμός την Μελλοντολογίας έχει παρερμηνευτεί, έχει ενδιαφέρον να ενημερωθείτε, ανοίγοντας τον σύνδεσμο: https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/03/blog-post_53.html

      Ασφαλώς θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τους χαρακτήρες των Ρυθμιστών του Σύμπαντος, όπως τους περιγράφει η Μυθολογία μας, οι οποίοι θεωρούνται οι κυρίαρχοι Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος. Ταυτόχρονα είναι οι Κυβερνήτες των 12 Αστερισμών (οίκων των ομώνυμων Ζωδίων μας), και ο ρόλος τους είναι διπλός. Και συγκεκριμένα, να προστατέψουν τον Πλανήτη Γή, όπως και να συμβάλουν στην διατήρηση των ισορροπιών μεταξύ της φύσης και των ζώντων οργανισμών. 

Συνεπώς, είναι αυτονόητο ότι συνωμοτούν υπέρ μας, γι’ αυτό και ανά εποχές μας δίνουν την δυνατότητα να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στην ζωή μας. 

Σίγουρα πολλές φορές το κάνουν με πιεστικό τρόπο ή με ανεπιθύμητες ανατροπές, διότι ο άνθρωπος δυσκολεύεται να δεχτεί την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι ο Δημιουργός μας – Θεός μας, δεν ευθύνεται για τα τραγικά λάθη μας και τις φρικαλέες πράξεις μας, καθότι δε μας τροφοδότησε μόνο με ανθρώπινες αδυναμίες, αλλά μας έδωσε και νοημοσύνη - και την ελεύθερη βούληση !!.
Ωστόσο, καθώς είναι ταυτόχρονα ο Δημιουργός όλου του Σύμπαντος, μπορούμε να πούμε ότι ανέθεσε στους Ρυθμιστές του Σύμπαντος συγκεκριμένες αρμοδιότητες, ώστε αφενός να διατηρηθεί η ζωή στον Πλανήτη Γή, και αφετέρου, να εξελιχθεί το ανθρώπινο είδος στηριζόμενο στην νοημοσύνη του. 

Πέραν των Κυρίαρχων Πλανητών, οι μελέτες των αρχαίων προγόνων μας, διευρύνονταν και στα μικρότερα ουράνια σώματα, τα οποία υποστήριζαν ότι συμβάλουν σημαντικά. Άλλοτε στην ισορροπημένη λειτουργία του Σύμπαντος - άλλοτε στην ψυχική μας ηρεμία - άλλοτε στην διαύγεια του πνεύματος μας.. και άλλοτε στην επαφή μας με την Απολλώνια Πηγή του Φωτός – Πηγή των Γνώσεων !!. 

Πράγματι οι μετέπειτα ερευνητές σε νεότερες εποχές, ανακάλυψαν αρκετούς απ’ τους Αστεροειδείς, τους οποίους αφού τους μελέτησαν και παρακολούθησαν τις συμπεριφορές τους, τους επισημοποίησαν με τις ονομασίες που τους είχαν ήδη δοθεί από τους πατέρες της Αστρονομίας. 
Ένας απ' τους σημαντικότερους θεωρείται επίσης η Ψυχή, στην οποία αναφέρομαι σε άλλα άρθρα μου. 


* * Ο Αστεροειδής Πυθία από Αστρονομικής πλευράς:
 

       Ο Αστεροειδής με το όνομα Πυθία (432 Pythia) ανήκει επίσης επισήμως στην Κύρια Ζώνη των Αστεροειδών σωμάτων, του οποίου το όνομα το έδωσε ο Πτολεμαίος και αναγνωρίστηκε από την Διεθνής Αστρονομική Ένωση (UAI).
Η Πυθία περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της μία φορά κάθε 8 ώρες και 15 λεπτά. Η μέση θερμοκρασία στην επιφάνειά της εκτιμάται περίπου στους 100 βαθμούς Κελσίου υπό του μηδενός. 
 
Σημειώστε ότι τα Αστεροειδή σώματα λαμβάνουν την απαιτούμενη ενέργεια τους από την Γή αλλά κυρίως από την Σελήνη, και οι επιρροές τους ερμηνεύονται σε συνδυασμό με την θέση που βρίσκονται κάποιοι κυρίαρχοι Πλανήτες.
Φανταστείτε το Φαινόμενο όπως μέσω ενός φακού (ένα γυαλί) συγκεντρώνουμε τις ακτίνες του Ηλίου προς ένα συγκεκριμένο σημείο, ώστε να ανάψουμε φωτιά. Κάπως έτσι τροφοδοτούνται με ενέργεια τα Αστεροειδή σώματα, που αυτό στην γλώσσα της Αστρολογίας αλλά και της Παραψυχολογίας, ονομάζεται «Ξύπνημα Αστέρων».
 
Η Πυθία ανακαλύφθηκε επισήμως το 1897 από τον Γάλλο αστρονόμο Ωγκύστ Σαρλουά. Ωστόσο είχε επισημανθεί απ’ τον Πτολεμαίο και πήρε το όνομα από τον τίτλο της εκάστοτε πρωθιέρειας των Δελφών, και έχει τις ιδιότητες της κάθε τότε εκάστοτε Πυθίας, που μέσω του στόματος αυτής ο Απόλλων αποκάλυπτε τα μελλούμενα, τους λεγόμενους Χρησμούς.
 

* * Ο ρόλος της Πυθίας στο Σύμπαν:


Η Πυθία είναι 
ένα από τα Αστεροειδή σώματα που ο ρόλος του θεωρείται καθοριστικός:

Το Αστρονομικό Φαινόμενο, το λεγόμενο «ξύπνημα» της Πυθίας, λαμβάνει χώρα συνήθως με την πρώτη Πανσέληνο αμέσως μετά από την μετακίνηση του Δία στον κάθε επόμενο Αστερισμό. Δηλαδή κάθε χρόνο περίπου, και η διάρκεια των επιρροών του Φαινομένου υπολογίζεται μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.
 
Συνηθίζουμε να λέμε ότι «η Πυθία ακολουθεί τον Δία», δίχως να σημαίνει ότι αυτό το ουράνιο σώμα μετακινείται προς το μέρος του Πλανήτη. Αλλά ανάλογα με την θέση του Δία, και τις ανάγκες που προσπαθεί να μας καλύψει, η Πυθία μάς στέλνει τα μηνύματα της. Βάσει αυτών, συχνά – πυκνά σας δίνω τις πρόσθετες συμβουλές μου, αινιγματικές ωστόσο, που όμως, όποιος αναγνωρίζει στον εαυτό του “τα αδύναμα” σημεία του, τις αντιλαμβάνεται καλώς.
 

* * Αστεροειδής Πυθία.. και το Ξύπνημα της*

Επομένως η Πυθία ως ενεργό ουράνιο σώμα «εκπέμπει μηνύματα απ’ το Υπερπέραν», και μάλιστα παίρνει κυρίαρχη θέση στον ωροσκόπο όσων καλλιεργούν τα έμφυτα ένστικτά τους – χαρίσματα τους. 

Η Πυθία βοηθά στο να ξυπνήσουν μέσα μας τα πρωτογενή ένστικτα της επιβίωσης μας, που σημαίνει ότι αυξάνεται η διαίσθηση και η ευρηματικότητα.

Ο Δίας ως καλός αγωγός της τύχης τείνει προς το συμφέρον του λαού της Ελλάδος, και η Πυθία συμβάλει στο να αναπτύξουμε τις ψυχικές μας δυνάμεις – να διευρύνουμε τις φυσικές εγκεφαλικές μας ικανότητες - στο να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε εκδοχή .. ώστε να μπορέσουμε να ελιχθούμε για να διασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες επιβίωσης, παρότι τα παγκόσμια γεγονότα κλονίζουν όσα θεωρούσαμε ως δεδομένα.  
 
Ωστόσο, επειδή είναι στην ανθρώπινη φύση μας, να μην θέλουμε να προετοιμαζόμαστε σε περίπτωση
ανεπιθύμητης έκβασης στα ζητούμενα μας .. αναλωνόμαστε ψάχνοντας προβλέψεις ενθαρρυντικές για το μέλλον μας, και δεν θεωρούμε καμιά απάντηση αξιόπιστη, μέχρι να ακούσουμε αυτό που εμάς ικανοποιεί !!. 
  
Σε αυτές τις περιπτώσεις το “ξύπνημα” της Πυθίας είναι οδυνηρό. Και καθώς μάλιστα ο Δίας ευνοεί μόνον όποιον "Θεό Ευγνωμονεί" .. θα μας φέρει σε επαφή με την πραγματικότητα, σαν να μας ρίχνουν έναν κουβά κρύο νερό την ώρα του βαθύτερου ύπνου μας !!. 


Αινιγματικές οι συμβουλές μου:

Συμπαντική βοήθεια μέσω της Πυθίας:

Τα ακόλουθα δεν αλλάζουν ούτε τις ετήσιες, ούτε τις μηνιαίες προβλέψεις μου.
Απλά, προσθέτοντας και τα “μηνύματα” της Πυθίας προς εμάς, θα έχετε έναν αξιόπιστο σύμβουλο τουλάχιστον έως την Εαρινή Ισημερία, όπου αρχίζει ο Νέος Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος - το Νέο Ηλιακό Έτος: 

_Αποφύγετε αδιέξοδες καταστάσεις, κι ακόμη περισσότερο αμφίβολες αισθηματικές σχέσεις.
_Αποφύγετε την όποια υπερβολή και στρώστε τα πλάνα σας μέσα στο γνωστικό σας πεδίο, ή βάλτε μελλοντικούς στόχους μέχρι εκεί που θα έχετε οπτική επαφή με τον στόχο.
_Να σκέφτεστε όλες τις εκδοχές πριν πάρετε μια απόφαση, και ακόμη περισσότερο αυτές που ενδέχεται να έχουν δυσάρεστες εξελίξεις.
_Να σκέφτεστε τί αντίκτυπο θα έχουν οι πράξεις σας, τόσο στο στενό - όσο και στο κοινωνικό σας περιβάλλον, διότι θα χρειαστείτε σωστούς ανθρώπους δίπλα σας.
_Βγάλτε από την ζωή σας τοξικούς ανθρώπους όσο κι αν σας είναι αβάσταχτη η απουσία τους. Δώστε σημασία στις δικές σας προτεραιότητες και μεριμνήστε για θέματα υγείας σας.
_Βγάλτε από τις σκέψεις σας το αγκάθι της αμφιβολίας, ο φόβος μάς ωθεί να δημιουργούμε από μόνοι μας ανεπιθύμητα αποτελέσματα. 
Και τέλος .. αγαπήστε τον εαυτό σας περισσότερο από κάθε άλλον, διότι με αυτόν θα πορευτείτε μια ολόκληρη ζωή, ακόμη κι όταν όλοι οι άλλοι θα σας έχουν γυρίσουν την πλάτη !!.


Εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες 


ΖΩΔΙΑ της ΦΩΤΙΑΣ:

Κριοί -  Λιοντάρια - Τοξότες. Σχηματίζετε Άξονα με τα Ζώδια του Αέρα. 
Δεν σας ταιριάζει «όπου φυσάει ο άνεμος πάω», καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Ευκαιρίες σίγουρα θα σας δοθούν, ίσως όμως να τις δείτε σαν φτερό στον άνεμο. Ωστόσο μην το αφήσετε από τα μάτια σας να χαθεί, διότι μόλις κοπάσει ο αέρας, στο χέρι σας θα βρεθεί !!.
  

ΖΩΔΙΑ του ΑΕΡΑ:

Δίδυμοι - Ζυγοί - Υδροχόοι. Σχηματίζετε Άξονα με τα Ζώδια της Φωτιάς. 
Κι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Οπότε μην απλώνεστε προς πολλές κατευθύνσεις, εστιάστε προς τα κεί που ήδη καίει μια φωτιά. Διατηρήστε την φλόγα αναμμένη, φυσάτε τόσο όσο χρειάζεται για να σιγοκαίει. Η επιτυχία δεν απαιτεί κόπο, αλλά τρόπο !!.


ΖΩΔΙΑ της ΓΗΣ:

Ταύροι - Παρθένοι - Αιγόκεροι. Σχηματίζετε Άξονα με τα Ζώδια του Νερού. 
Όταν έχετε την αίσθηση ότι δεν πατάτε γερά στα πόδια σας, χάνετε τον προσανατολισμό σας. Μείνετε σταθεροί στους προγραμματισμούς σας και βάλτε σε σωστή σειρά τις προτεραιότητες σας. Οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν αρκετές, ασχέτως εάν θα τις δείτε ως σταγόνες στον ωκεανό. Ωστόσο να θυμάστε, σταγόνα – σταγόνα γεμίζει το ποτήρι.  


ΖΩΔΙΑ του ΝΕΡΟΥ:

Καρκίνοι -  Σκορπιοί - Ιχθείς. Σχηματίζετε Άξονα με τα Ζώδια της Γής. 
Οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν, ίσως αρχικά να μην σας ενθουσιάσουν, και για ορισμένους καμένη γή να σας θυμίσουν. Ωστόσο εάν την ποτίσετε, και με αισιόδοξες σκέψεις την καλλιεργήσετε, θα διαπιστώσετε πως η στάχτη ήταν μόνο επιφανειακή.


ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ:

Ενημερωθείτε σχετικά με την Πανσέληνο του Ιανουαρίου που ονομάζεται Wolf Moon 
«Σελήνη του λύκου», ενώ την ίδια νύχτα λαμβάνει χώρα το προαναφερόμενο «Ξύπνημα» του Αστεροειδή Πυθία: 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

2 σχόλια: