Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

* * Wolf Moon .. η Πανσέληνος του Λύκου στις 25 Ιανουαρίου, με “ξύπνημα” της Πυθίας !!

Με την Πανσέληνο του Ιανουαρίου που ονομάζεται Wolf Moon «Σελήνη του λύκου», λαμβάνει χώρα και το «Ξύπνημα» του Αστεροειδή Πυθία, ενώ ο Δίας βρίσκεται ήδη στον Ταύρο: 
 

_Θεωρείται Αστρονομικό Φαινόμενο, καθότι την ίδια νύχτα λαμβάνει χώρα το "ξύπνημα της Πυθίας", με ισχυρές επιρροές σε βαθμό Υπερφυσικό !!

_Πραγματοποιείται στον Άξονα των Ζωδιακών Αστερισμών Αιγόκερου με Καρκίνο, Άξονας με αρκετές ανισορροπίες λόγω μεγάλων διαφορών χαρακτήρων, και έτσι είναι αναπόφευκτες οι εσωτερικές συγκρούσεις.  
   
_Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου χαρακτηρίζεται ως Σελήνη της συναισθηματικής θλίψης και του θρήνου (ακολουθεί ο πιο συγκινητικός μύθος), με αποτέλεσμα αρκετοί από εμάς θα έχουν πιο έντονη την αίσθηση της απώλειας – της στέρησης, κυρίως από συναισθηματικής πλευράς.  

_ Ωστόσο, όσο αβάσταχτη κι αν είναι η όποια κατάσταση που βιώνουμε στα πρακτικά - οικονομικά μας θέματα, η Πυθία ξυπνάει το ένστικτο της επιβίωσης, το οποίο αυξάνει την ευρηματικότητα της αυτοσυντήρησης που καθοδηγεί το μυαλό.. με αποτέλεσμα να υπερισχύει η ψυχρή λογική του συναισθηματικού εγκλωβισμού. 

_ Και τέλος, ενώ ο Δίας θεωρείται αγωγός της καλής τύχης, ωστόσο να θυμάστε ότι,
"ευνοεί, όποιον Θεό ευγνωμονεί" !! 

Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου.  
Τόσο η Σελήνη του λύκου όσο και η Πυθία, παραπέμπουν στην αρχαιοελληνική ιστορία που ονομάζουμε Μυθολογία. Ωστόσο, και σε μετέπειτα εποχές, διαδοθεί διάφοροι αστικοί μύθοι, που τους συναντάμε στην σφαίρα της πραγματικότητας ως Αστρονομικά Φαινόμενα.
 
Στο παρόν άρθρο μου αναφέρομαι συνοπτικά στο “πλανητικό σκηνικό” του πολυσυζητημένου Αστρονομικού Φαινόμενου του Ιανουαρίου στην ίδια νύχτα, καταλήγοντας στην ερμηνεία των επιρροών, και πώς θα τις διαχειριστείτε. 
 
Και ολοκληρώνοντας με τα παραπάνω, τέλος μοιράζομαι μαζί σας τον πιο συγκινητικό μύθο, που μιλάει για την μητέρα Σελήνη και τον γιό της τον Λύκο !!
 

~ ~ Συνοπτική αναφορά στο Πλανητικό Σκηνικό:
 

       Κάθε ουράνιο σώμα είναι και μια διαφορετική ενεργειακή πηγή, που συμβάλει στις ισορροπίες των κανόνων της φύσεως. Η αλληλεπίδραση των ενεργειακών πηγών με όλα τα στοιχεία της φύσης αφορά αναπόφευκτα και τον άνθρωπο, καθώς είναι δημιούργημα της φύσης. 
Το βέβαιο είναι ότι, το κάθε Πλανητικό Φαινόμενο είναι το επακόλουθο ενός προηγούμενου, όπως και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ αυτών που θα ακολουθήσουν. Αυτός είναι ο βασικότερος κανόνας, που στηριζόμενοι σε αυτόν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τα μελλούμενα – τις εξελίξεις, όπως αναλύω σε σχετικό άρθρο μου που αφορά τον τομέα των πολυεπιστημονικών ερευνών, που ονομάζεται Μελλοντολογία. 
Και επειδή ο ορισμό της Μελλοντολογίας έχει παρερμηνευτεί, έχει ενδιαφέρον να ενημερωθείτε ανοίγοντας τον σύνδεσμο:
   
 
Ο Δίας στον κάθε Αστερισμό για περίπου έναν χρόνο:

      Ο Δίας μετακινείται από Αστερισμό σε Αστερισμό κυκλικά, παραμένοντας στον καθένα για περίπου έναν χρόνο. Θεωρείται ο προστάτης των Ελλήνων, και μάλιστα χάριν αυτού ονομάστηκε η Ήπειρος μας Ευρώπη. Και συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Μυθολογία, μεταμορφώθηκε σε ταύρο για να κλέψει την όμορφη Ευρώπη !! 
  
Με την κάθε μετακίνηση του, έχουμε και κάτι ανατρεπτικό να αναμένουμε, που σε βάθος χρόνου μας βοηθά να ξαναγεννιόμαστε μέσα από τις στάχτες μας. Πόσο μάλλον που έως αρχές Φθινοπώρου του 2024, θα βρίσκεται στον Αστερισμό του Ταύρου !! 

Και καθώς όπως λέγεται ότι, ο Αστεροειδής που ονομάζεται Πυθία τον ακολουθεί μετά την κάθε του μετακίνηση, επανέρχομαι στην ερμηνεία αυτού του Πλανητικού σκηνικού παρακάτω.   
~ ~ Αναλυτικότερα, σχετικά με τις επιρροές όλων των Κυρίαρχων Πλανητών και για μεγάλα χρονικά διαστήματα έως και το 2040 ..  έχω ήδη δημοσιεύσει άρθρο μου. Σας δίνω τον σύνδεσμο και προτείνω να το διαβάσετε, σημειώνοντας τις συμβουλές μου: 
 
 
* * Ο Αστεροειδής Πυθία από πλευράς της Αστρονομίας:
 

Ο Αστεροειδής με το όνομα Πυθία (432 Pythia) ανήκει επίσης επισήμως στην Κύρια Ζώνη των Αστεροειδών, του οποίου το όνομα είχε δοθεί ήδη από τον Πτολεμαίο, και αναγνωρίστηκε μαζί με άλλους από την Διεθνή Αστρονομική Ένωση (UAI).

Η Πυθία περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της μία φορά κάθε 8 ώρες και 15 λεπτά. Η μέση θερμοκρασία στην επιφάνειά της, εκτιμάται στους 100 περίπου βαθμούς Κελσίου υπό του μηδενός.
 
Σημειώστε ότι τα Αστεροειδή σώματα λαμβάνουν την απαιτούμενη ενέργεια τους από την Γή αλλά κυρίως από την Σελήνη, και οι επιρροές τους ερμηνεύονται σε συνδυασμό με την θέση που βρίσκονται κάποιοι κυρίαρχοι Πλανήτες.
Φανταστείτε το Φαινόμενο όπως, μέσω ενός φακού (ένα γυαλί) συγκεντρώνουμε τις ακτίνες του Ηλίου προς ένα συγκεκριμένο σημείο, ώστε να ανάψουμε φωτιά. Κάπως έτσι τροφοδοτούνται με ενέργεια τα Αστεροειδή σώματα, που αυτό στην γλώσσα της Αστρολογίας αλλά και Παραψυχολογίας, ονομάζεται «Ξύπνημα Αστέρων».
 
Η Πυθία ανακαλύφθηκε επισήμως το 1897 από τον Γάλλο αστρονόμο Ωγκύστ Σαρλουά. Ωστόσο είχε επισημανθεί απ’ τον Πτολεμαίο (όπως προαναφέρω), και πήρε το όνομά της από τον τίτλο της εκάστοτε πρωθιέρειας των Δελφών, και έχει τις ιδιότητες αυτών, που μέσω του στόματος αυτών ο Απόλλων αποκάλυπτε τα μελλούμενα, τους λεγόμενους Χρησμούς.
 
Η Πυθία είναι ένα απ' τα Αστεροειδή σώματα που ο ρόλος του θεωρείται καθοριστικός:
 
Το Αστρονομικό Φαινόμενο, το λεγόμενο «ξύπνημα» της Πυθίας, λαμβάνει χώρα συνήθως με την πρώτη Πανσέληνο αμέσως μετά από την μετακίνηση του Δία στον κάθε επόμενο Αστερισμό. Δηλαδή κάθε χρόνο περίπου, και η διάρκεια των επιρροών του Φαινομένου υπολογίζεται μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.
 
Συνηθίζουμε να λέμε ότι «η Πυθία ακολουθεί τον Δία», δίχως να σημαίνει ότι αυτό το ουράνιο σώμα μετακινείται προς το μέρος του Πλανήτη. Αλλά ανάλογα με την θέση του Δία, και τις ανάγκες που προσπαθεί να μας καλύψει, η Πυθία μάς στέλνει τα μηνύματα της. Βάσει αυτών, σας δίνω τις πρόσθετες συμβουλές μου, αινιγματικές ωστόσο, που όμως, όποιος αναγνωρίζει στον εαυτό του “τα αδύναμα” σημεία του, τις αντιλαμβάνεται καλώς.

Για να μην επαναλαμβάνομαι στο παρόν άρθρο μου, ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο.
Συμπαντική βοήθεια μέσω της Πυθίας, με συμβουλές για όλα τα Ζώδια: https://psychologyastrology.blogspot.com/2018/11/blog-post_27.html
 
 
* * Wolf Moon ~ η Πανσέληνος του Ιανουαρίου πήρε το όνομα “Φεγγάρι του Λύκου”, απ΄τα ουρλιαχτά των λύκων !!
 

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι γνωστή με διάφορα ονόματα σε διαφορετικούς πολιτισμούς, όπως:
Old Moon, Ice Moon, Snow Moon, (και η πρώτη μετά το νέο έτος) The first Full Moon of the New Year, is named “Wolf Moon” from the howling wolves.
 
Οι νύχτες του Wolf Moon ποικίλουν ανά ζώνη ώρας των Ηπείρων και των Κρατών αυτών. Στον ουρανό της Ελλάδος, το Φαινόμενο αυτό θα λάβει χώρα στις 18 του μηνός.  
 
Σύμφωνα με το παγκόσμιο ημερολόγιο που ακολουθούμε στις μέρες μας, ως πρώτος μήνας του νέου έτους θεωρείται ο Ιανουάριος. Για το Βόρειο Ημισφαίριο χαρακτηρίζεται ως «η καρδιά του Χειμώνα», όπου τα ουρλιαχτά των λύκων είναι πολύ εντονότερα αυτό το χρονικό διάστημα, από κάθε άλλη εποχή. Ειδικά την νύχτα με Πανσέληνο !!
 
Σίγουρα έχετε παρατηρήσει φίλοι μου, πως τα ζώα είναι ανήσυχα τις τελευταίες ημέρες πριν την γέμιση του φεγγαριού. Αλλά και κατά κανόνα, ακόμη και εμείς οι άνθρωποι, λίγες μέρες πριν και μετά την κάθε Πανσέληνο, νιώθουμε πως αυξάνονται οι αβεβαιότητες μας. Τούτο διότι πέφτει ο δείκτης της ψυχικής μας ισορροπίας, και αμφιταλαντεύεται το συναίσθημα μεταξύ της λογικής.. ενώ μετά την Πανσέληνο, είναι σαν να έφυγε ένα βάρος από πάνω μας, ή σαν να βρήκαμε ξαφνικά την λύση στο πρόβλημα μας !!.
Οι λόγοι που επηρεαζόμαστε απ’ την Σελήνη έχουν επιστημονικές εξηγήσεις, και αναφέρομαι στο φυσικό αυτό φαινόμενο σε άλλο άρθρο μου.
 
 
"Wolf Moon" .. ο Ύμνος του λύκου προς την Πανσέληνο, τελικά δεν είναι μύθος !!
 

      Οι άνθρωποι κατά τις παλαιότερες εποχές, καθώς είχαν αντιληφθεί ότι τα ζώα έχουν πολύ πιο ανεπτυγμένα ένστικτα απ’ τον άνθρωπο (ειδικά σε ότι αφορούσε καιρικά φαινόμενα, αλλαγές της φύσης, διαφόρους κινδύνους κ.λ.π)... παρατηρούσαν τις αντιδράσεις των ζώων, ώστε να προετοιμαστούν και εκείνοι αναλόγως.
Κάποιες συνήθειες των ζώων ωστόσο, παρέμεναν μυστήριες και ανεξήγητες. Όπως το γεγονός ότι οι λύκοι σε κάθε Πανσέληνο μαζεύονταν σε κάποιο ξέφωτο, και επιλέγοντας το ψηλότερο σημείο, σήκωναν το κεφάλι προς το φεγγάρι και ούρλιαζαν σαν να θρηνούσαν !!.
 
Κάποια ολόγεμα φεγγάρια μάλιστα, παρατηρούσαν πως είχαν ιδιαίτερες ιδιότητες, όπως του Ιανουαρίου, που οι Ινδιάνοι το ονόμαζαν φεγγάρι του λύκου. Ένας χαρακτηρισμός που εξαπλώθηκε και χρησιμοποιείται ακόμη και στις μέρες μας ως Wolf Moon .  
 
Έτσι, από τα παμπάλαια ακόμη χρόνια, άρχισαν να γεννιούνται διάφοροι μύθοι και θρύλοι, εκ των οποίων, αυτός που βρίσκεται πλησιέστερα στην πραγματικότητα, και ο πιο συγκινητικός όλων, έχει ως εξής:
 
* * * * Ο κάτασπρος Λύκος λοιπόν (όπως μας λέει ο θρύλος), ήταν κακό γέννημα της Σελήνης, που για να μην φάει τα άλλα παιδιά της αφού δεν της πήγαινε η καρδιά να τον σκοτώσει, τον πέταξε κάτω στην Γή – τον εξόρισε δηλαδή, πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι δεν θα τον αφήσουν να επιζήσει. 

Ο Λύκος όμως επέζησε, διότι παρεμπιπτόντως πράγματι, ο λύκος έχει ιδιαίτερες ψυχικές αντοχές. Είναι από τα ζωντανά πλάσματα που εάν παγιδευτεί, αψήφα κάθε σωματικό πόνο προκειμένου να ελευθερωθεί. Εάν ως παράδειγμα πιαστεί σε παγίδα το πόδι του (και έχουμε άπειρα παραδείγματα), θα το κόψει με τα ίδια του τα δόντια δίχως να χάσει τις αισθήσεις του. Στην συνέχεια θα απομακρυνθεί αιμόφυρτος, έως να βρεί μέρος για να κρυφτεί. Και μόνο τότε αφήνει να τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του !!.

Επέζησε λοιπόν, και ερωτεύτηκε τρελά μια αδέσποτη κάτασπρη σκυλίτσα, και έτσι πολλαπλασιάστηκε το είδος των λυκόσκυλων. Την σύντροφο του όμως την έπιασαν οι άνθρωποι, την ώρα που είχε πάει να κλέψει από τις στάνες τους τροφή για τα παιδιά της, και τότε την έγδαραν ζωντανή !!.
Το τομάρι της στην συνέχεια το κρέμασαν σε ένα δένδρο στο κέντρο της πόλης τους, προς γνώσιν και συμμόρφωση όλων των άγριων σκυλιών. Ο Λύκος όμως πήγε κρυφά την νύχτα και πήρε το αιματοβαμμένο κάτασπρο τομάρι της, και ουρλιάζοντας από ψυχικό πόνο, το ανέβασε στην ψηλότερη κορφή ενός βουνού. Εκεί θρηνώντας τον χαμό της, ικέτευε την μητέρα Σελήνη, να αναστήσει την αγαπημένη του !!.

Η καρδιά της Σελήνης ράγισε τότε από τύψεις. Αλλά όσο κι αν προσπάθησε, δεν είχε την μαγική δύναμη να την αναστήσει. Ωστόσο, η πνοή της την οποία έστειλε στην Γή, ήταν ένα πολύ ισχυρό ελιξίριο, ικανό να ανακουφίσει – να δώσει κουράγιο στον Λύκο, όπως όμως και σε κάθε άλλη πονεμένη ψυχή.

Από τότε, με κάθε Πανσέληνο οι λύκοι ανεβαίνουν στο ψηλότερο σημείο σε κάποιο ξέφωτο, και σηκώνοντας το κεφάλι προς το μέρος της Σελήνης, της τραγουδούν – την υμνούν, παρακαλώντας να στείλει το ελιξίριο της, είτε για να αναστήσει μια αγαπημένη ψυχή – είτε για να γιατρέψει κάποιον πόνο ψυχής – είτε για να τους δώσει δύναμη να αντέξουν τον σωματικό πόνο.
Και έτσι (σύμφωνα με τον θρύλο), προκειμένου η Σελήνη να απαλύνει τις τύψεις της, στέλνει το ελιξίριο της προς κάθε ψυχή, ώστε να της δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσει ακάθεκτη την πορεία της πάνω στην Γή !!   
 
* * Κλείνοντας εδώ τον μύθο, προτείνω τις νύχτες με Πανσέληνο, να σηκώνετε τα μάτια στον ουρανό, κι από τα βάθη της ψυχής σας κάνετε μια παράκληση και πιστέψετε στην δύναμη της .. τότε πολύ πιθανόν η παράκληση σας να εισακουστεί !!. 
 

Συμπεράσματα:
 
Συνεπώς μετά όλα τα παραπάνω, πιστεύω πως έχετε την απάντηση στους λόγους που η κάθε ερμηνεία Συμπαντικών Φαινομένων συνδέονται με την αρχαιοελληνική μυθολογία. Και στο σημείο αυτό σάς διαβεβαιώνω πως πίσω από κάθε μύθο ή θρύλο κρύβονται αλήθειες, που έχουν επιστημονικές εξηγήσεις στις μέρες μας. Και ασφαλώς είναι απολύτως φυσικό, που σε παλαιότερες εποχές οι άνθρωποι παρουσίαζαν τις παρατηρήσεις τους με μυθικό τρόπο, μην  μπορώντας να έχουν διαφορετικές εξηγήσεις.

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, για περισσότερες αναλυτικές εξηγήσεις σχετικά με τις επιρροές του ουράνιου σώματος που ονομάζουμε Φεγγάρι ως δορυφόρο της Γής, δείτε το σχετικό άρθρο μου:


~ Οι μήνες του Ηλιακού Έτους και τα Ολόγεμα Φεγγάρια τους:

Εκτός από τις προβλέψεις μου για τον κάθε μήνα, θα δείτε τις συγκλίσεις της Αστρονομίας με την Μυθολογία, όπως και πληροφορίες σχετικά με τον «σεληνιασμό» σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες. 
https://psychologyastrology.blogspot.com/2020/02/blog-post.html



Με αγάπη πάντα .. ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου