Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

**ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ .. «Νέα αρχή - Νέα χρονιά».. κι αυτό δεν είναι Πρωταπριλιάτικο ψέμα !!


Πώς προέκυψε το έθιμο του Πρωταπριλιάτικου ψέματος !!
 
    Καλή Χρονιά αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου .. καθώς σύμφωνα με τους κανόνες της φύσης, την 1η Απριλίου γιορτάζουμε την Πρωτοχρονιά.. κι αυτό όντως, δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα !!

Όντως, ο Απρίλης είναι ο πρώτος μήνας του Ετήσιου Ηλιακού Κύκλου - του Ηλιακού Έτους, που γιορταζόταν φυσιολογικά ως Πρωτοχρονιά έως και αιώνες μετά Χριστού. 
Ωστόσο, μετά από κάποια γεγονότα θεωρήθηκε ως ψέμα .. και όπως κάθε άλλο έθιμο που επικράτησε μέχρι και στις μέρες μας, την μέρα της Πρωταπριλιάς έχουμε γενικεύσει τα ψέματα, προσπαθώντας να ξεγελάσουμε τους άλλους !!  
 
Επίσης .. εύχομαι Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένη χρονιά στα φλογερά μας Κριαράκια, καθώς ο  Απρίλιος μήνας είναι του Κριού, και κατόπιν αυτού, ο κάθε επόμενος Ζωδιακός Αστερισμός, εκπροσωπεί έναν ολόκληρο δικό του μήνα.  

Ο Ζωδιακός Κύκλος λοιπόν, αρχίζει πάντα με τον Κριό, διότι είναι ο Αστερισμός που συμβολίζει την αναγέννηση – την νέα αρχή – το άνοιγμα νέου κεφαλαίου στην ζωή μας κατά την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου .. παράλληλα ωστόσο εκπροσωπεί και τον κριό με το χρυσόμαλλο δέρμα, όπως γνωρίζουμε από την Αργοναυτική εκστρατεία !!  
 
Σημειώστε ακόμη ότι από αρχαιοτάτων χρόνων, κατά την περίοδο του εορτασμού του νέου έτους συνηθίζονταν να σφάζονται κριάρια .. έθιμο που συνεχίστηκε αργότερα κατά τον εορτασμό του Πάσχα, όπου σφάζονται κυρίως αρνιά !!

~ ~ Προτείνω να πάρουμε τα πράγματα απ΄ την αρχή. Καθώς όμως το παρόν άρθρο μου προέρχεται απ’ την παράλληλη Ιστοσελίδα μου, ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://mariannafordouni.blogspot.com/2023/03/blog-post.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου