Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

*Πύρινες Γλώσσες.. απόδειξη της Παντοδυναμίας Του*

Επιφοίτηση Του Αγίου Πνεύματος .. Το Θαύμα !!

Αγαπημένοι αναγνώστες μου.
Ως γνωστόν η Κυριακή της Πεντηκοστής, είναι η ημέρα που προηγείται της Εμφάνισης του Αγίου Πνεύματος. Δηλαδή, αφού έχουν συμπληρωθεί ακριβώς 50 ημέρες μετά Την Λαμπρή Ανάσταση Του Κυρίου, και προετοιμαζόμαστε για να "λάβουμε" το Άγιο Πνεύμα την επόμενη ημέρα. 

Το παρόν άρθρο μου ανήκει επίσης στο αρχείο μου με τίτλο «Τα Άγια Πάθη».
Σίγουρα δεν είναι δουλεία μου “να μπαίνω στα χωράφια” της Εκκλησίας, ωστόσο, σίγουρα δουλεία μου είναι να παρουσιάζω σφαιρικά όλα τα θέματα που αγγίζω. Σκοπός μου δεν είναι να σας κουράζω, ούτε να σας κάνω επίδειξη γνώσεων. Εξάλλου ο καθένας έχει το δικαίωμα να διατηρεί τις δικές του απόψεις. Ο Θεός μας έδωσε ελεύθερη βούληση, όμως μας έδωσε και νοημοσύνη. Συνεπώς, το θεωρώ ανώφελο να διαβάζουμε ένα κείμενο επειδή έτσι μας "το πετάνε επάνω στο τραπέζι", δίχως να μας δίνει τροφή για συμπεράσματα. Δίχως να μας δίνει την δυνατότητα να εξετάσουμε το θέμα από κάθε οπτική γωνία.  

Άγιο Πνεύμα - Πνεύμα Επουράνιο !!

Φίλοι μου, δεν ξέρω τί σημαίνει για τον καθένα από εσάς Άγιο Πνεύμα.
Για μένα προσωπικά είναι μία καθημερινή ανάγκη να προσεύχομαι σε Αυτό. Κάθε πρωί για να με Φωτίσει να κάνω το σωστό.. και κάθε βράδυ για να εμφυτέψει στο μυαλό μου (κατά την διάρκεια του ύπνου μου) τις απαντήσεις που χρειάζομαι, όπως και οδηγίες για τα επόμενα βήματα μου !!.

Σύμφωνα με την Χριστιανική πίστη, Αυτό μας καθοδηγεί - μας νομοθετεί - μας οδηγεί στην απόλυτη αλήθεια.
Αυτό μας διδάσκει όλες τις σοφίες που βρίσκονται στην απύθμενη Πηγή του Φωτός (Συμπαντικό Αρχείο), όπως επίσης και πυροδοτεί την Συνείδηση μας μέσω του Ενστίκτου μας, ώστε να τηρούμε τους Θεάρεστους κανόνες. 
Άλλωστε, είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε αρμονική εξέλιξη επάνω στον Πλανήτη Γή, ως Ανθρώπινα Όντα. 
Ας το αναλύσουμε λοιπόν συνοπτικά:

_ Ο Κόσμος μας:
Αναμφισβήτητα, Ο πάνσοφος Δημιουργός μας – Δημιουργός των πάντων, δημιούργησε όλο το Σύμπαν και όχι μόνο τον Πλανήτη Γή. Και βέβαια, για κάποιους λόγους συμπεριέλαβε όλα τα Ουράνια Σώματα που υπάρχουν στο Ηλιακό μας Σύστημα. Συνεπώς, είναι αυτονόητο ότι στήριξε την δημιουργία Του επάνω σε συγκεκριμένους Συμπαντικούς Κανόνες. Όποιος τους αμφισβητεί, δεν έχει παρά να διασταυρώσει τα στοιχεία που μας δίνει η επιστήμη της Αστρονομίας σχετικά με τα Ουράνια Φαινόμενα, με όσα αναγράφονται στις Γραφές. Θα διαπιστώσει ότι στην ουσία λέγονται τα ίδια πράγματα, αλλά με διαφορετικές τοποθετήσεις και ονομασίες. 
Δεν είναι τυχαίο που εορτάζουμε Την Ανάσταση Του την επόμενη Κυριακή, αμέσως μετά την πρώτη Πανσέληνο που θα λάβει χώρα μετά την Εαρινή Ισημερία. Δεν είναι τυχαίο που ακολουθεί “λαμπρή” Πανσέληνος μετά την Επιφοίτηση Του Αγίου Πνεύματος. Δεν είναι τυχαίο που ονομάζεται Ψυχή ο αστεροειδής, το Μεγάλο Φωτεινό Αστέρι του οδήγησε τους τρείς Μάγους στην φάτνη Του Χριστού .. κ.ά.π.

_Πηγή εμπνεύσεων και σοφίας:
Η επιστήμη της Αστρονομίας γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα, και οι αρχαίοι μας πρόγονοι (πατέρες όλων των επιστημών), είναι αυτονόητο ότι δεν εμπνεύστηκαν τις λειτουργίες του Σύμπαντος τυχαία. Μάλιστα πίστευαν (και πολύ σωστά), ότι δέχονται διαφώτιση μέσω κάποιου επουρανίου πνεύματος.
Το Πνεύμα της Πηγής των Γνώσεων –  την Πηγή του Καθαρού Φωτός, την ονόμασαν θεό Απόλλων. Και όπως γνωρίζουμε δεν υπάρχει ουράνιο σώμα με αυτήν την ονομασία, διότι ο Απόλλωνας αντιπροσωπεύει το Αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα !!. 

_ Θεϊκή Ουράνια Δύναμη:
Όταν οι αρχαίοι μας πρόγονοι δίδασκαν τους νόμους περί Ηθικής, όταν μιλούσαν για Τον Θεό των ζωντανών.. που σημαίνει Αγάπη, Ευσπλαχνία, Αρμονία.. δεν έλεγαν τίποτα το διαφορετικό απ' ότι στην συνέχεια διδαχτήκαμε μέσω Του Ιησού Χριστού. Κι’ όταν επικαλούνταν τον Απόλλωνα για την διαύγεια του πνεύματος τους, την φώτιση για να πράξουν το σωστό.. στην ουσία προσεύχονταν για την Επιφοίτηση τους από το Επουράνιο Πνεύμα. 
Επομένως από ένστικτο και μόνο, πέραν των άλλων, γνώριζαν την ύπαρξη του Επουράνιου Πνεύματος, όπως ονομάζουμε Την Θεία Φώτιση μετά Χριστού. 

_Συνειδητοποίηση:
Είναι σαφές ότι σημαίνει τροφοδοσία πληροφοριών ή εμπνεύσεων, όπως όμως και αντίληψη των λανθασμένων ενεργειών μας, μέσω ακαθόριστων συναισθημάτων. Συνήθως τότε λέμε, «έχω την αίσθηση πως κάτι δεν κάνω σωστά», ή «κάτι μου διαφεύγει, αλλά δεν ξέρω τί» !!. 
Επίσης κάποιες φορές συνειδητά κάνουμε κάτι άσχημο, ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθουμε ένα ψυχοπλάκωμα στην συνέχεια, καθώς έχει αρχίσει και μας κουνάει το δάκτυλο της η συνείδηση μας.
Επομένως, η εξήγηση είναι ότι έχουμε λάβει ασυναίσθητα την επίπληξη μας, από Την Θεία Δικαιοσύνη !!. 

_ Ψυχή και Θρησκεία:
Όλες οι θρησκείες του κόσμου (είτε είναι σωστές – είτε είναι λάθος), αναφέρονται στην Λύτρωση της Ψυχής, τόσο εν ζωή επί της Γής, όσο και στην μεταθανάτια ζωή. Και παρότι προσκυνούν διαφορετικές θεότητες, ωστόσο όλες συγκλίνουν μεταξύ τους σε ότι αφορά την Αθανασία της Ψυχής. 
Επομένως ο κάθε ψυχοθεραπευτής, οφείλει να επιδιώξει να φέρει σε επαφή τον εξεταζόμενο (ψυχικά ταραγμένο άτομο), με την Συνείδηση του. Τούτο διότι στο ασυνείδητο τμήμα βρίσκονται όλες οι απαντήσεις για την λύτρωση της ψυχής από τον πόνο. Και Συνείδηση σημαίνει ΘΕΟΣ !!.

«Δεν έχεις τον Θεό σου».. γνωστή αυτή η έκφραση, την οποία την λέμε σε κάποιον που ενεργεί δίχως συνείδηση !!. 
Δυστυχώς υπάρχουν άτομα που χάνουν κάθε επαφή με την συνείδηση τους, ή την καθησυχάζουν πλάθοντας δικούς τους κανόνες. Και μάλιστα, για να έχουν επιχειρήματα, ψάχνονται για θεωρίες μέσω των οποίων εξουδετερώνουν τις ενοχές τους. Ωστόσο, όταν η ψυχή τους βρεθεί μπροστά σε κίνδυνο, ή όταν έρθουν αντιμέτωποι με κάποιον οδυνηρό ψυχοσωματικό πόνο.. τότε ικετεύουν για Έλεος !!. 

Συνεπώς, ο μόνος δρόμος προς Τον Θεό είναι:  «Μην κάνεις σε άλλους αυτά που δεν θέλεις να κάνουν οι άλλοι σε σένα, και τότε θα ξέρεις ότι είσαι στον σωστό δρόμο» !!. 

* * Πύρινες Γλώσσες.. Το Θαύμα  !!.

Ο Ιησούς Χριστός πάντα μιλούσε στους μαθητές του για το Άγιο Πνεύμα, που θα έστελνε στον κόσμο από τον ουρανό ο Ουράνιος Πατέρας Του. Και παρότι, τόσο οι ίδιοι όσο και το πλήθος που παρακολουθούσε τις ομιλίες Του, δεν αντιλαμβάνονταν την βαθύτητα του λόγου Του.. πίστεψαν σε Αυτόν διότι διαισθάνονταν την αλήθεια. Σε όλες τις διδασκαλίες Του τόνιζε: 
«Εγώ είμαι το Φώς του κόσμου (η Πηγή Καθαρού Φωτός), όποιος με ακολουθεί δεν θα περπατήσει στο σκοτάδι, διότι θα έχει μέσα του το Φώς».

Ειδικά πριν από την Ανάληψη Του, μιλώντας για το Επουράνιο Πνεύμα, έλεγε τους μαθητές Του: 
«Καθίστε στην Ιερουσαλήμ μέχρι που να οπλιστείτε με δύναμη από τον ουρανό». !!
Την τελευταία ημέρα στάθηκε ο Ιησούς Χριστός και φώναξε δυνατά, λέγοντας:
«Όποιος διψά ας έρχεται σε μένα και ας πίνει. Όποιος πιστεύει σε μένα, θα τρέξουν από την καρδιά του ποταμοί ζωντανού νερού». 
Και βεβαίως ο Κύριος εννοούσε την Πηγή του Φωτός (Άγιο Πνεύμα), από την οποία θα "λούζονται" όσοι πιστέψουν σε Εκείνον.

* * Το Θαύμα:

Και πράγματι, ο ερχομός του Πανάγιου Πνεύματος, έγινε αφού πέρασαν δέκα μέρες απ' την Ανάληψη του Χριστού. Δεν έγινε ταυτόχρονα με την Ανάληψη, διότι οι Απόστολοι έπρεπε να Το περιμένουν.
Ο Κύριος επέλεξε την συγκεκριμένη ημέρα ώστε να υπάρχουν μάρτυρες για την Παντοδυναμία, χιλιάδες άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο !!.

Την ημέρα εκείνη, οι Απόστολοι ήταν μαζεμένοι μέσα σε μεγάλο πλήθος ανθρώπων, που είχαν συγκεντρωθεί λόγω της Εβραϊκής γιορτής της Πεντηκοστής. Γιορτή, λόγω των δέκα εντολών που ο Θεός είχε δώσει στον Μωϋσή στο όρος Σινά. Έτσι είχαν συγκεντρωθεί στην Ιερουσαλήμ Ιουδαίοι απ’ όλες τις γωνιές της Γής, οι οποίοι όμως μιλούσαν και διαφορετικές γλώσσες. Δηλαδή, της χώρας όπου ζούσαν. 
Τότε ξαφνικά ακούστηκε μια δυνατή βροντή από τον ουρανό, και εμφανίστηκε μια φωτιά να κατεβαίνει προς την Γή, που το σχήμα της έμοιαζε με 12 γλώσσες !!

Η κάθε μία από αυτές τις 12  πύρινες γλώσσες, στάθηκε επάνω στα κεφάλια των 12 Αποστόλων.
Από εκείνη την στιγμή, οι Απόστολοι άρχισαν να καταλαβαίνουν όλες τις γλώσσες του Κόσμου και να μπορούν να τις μιλούν !!. Αυτοί οι φτωχοί και αγράμματοι ψαράδες, μπορούσαν ξαφνικά να μιλούν με τόση σοφία, και μάλιστα σε όλες τις τότε γλώσσες του Πλανήτη Γή !!. 

Την ίδια στιγμή ξεχύθηκαν μέσα στο πλήθος και άρχισαν να κηρύττουν Τον λόγο Του στους Ιουδαίους, στην γλώσσα της χώρας που μιλούσε ο καθένας χωριστά. Έκθαμβοι έμειναν όλοι όσοι βίωσαν αυτό το Θαύμα, καθότι ήταν αδιανόητο αλλά και οφθαλμοφανές αυτό το γεγονός. Και έτσι εξαπλώθηκε η Χριστιανική πίστη !!

* * Συμπεράσματα:
Μέσω του Αγίου Πνεύματος - Πηγή του Φωτός και των Γνώσεων (όπως και να Το ονομάσουμε).. ο άνθρωπος διδάχτηκε ενστικτωδώς τον τρόπο να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ζωντανά πλάσματα στην Γή. Εξελίχθηκε ως νοήμον όν φτάνοντας στις μέρες μας, διότι αυτό είναι το θέλημα Του. Και ασφαλώς, μπορεί να συνεχίσει να διδάσκεται, αρκεί να πιστεύει στην Θεϊκή Δύναμη. Γι’ αυτό ας μην υπερεκτιμούμε την νοημοσύνη μας, ας μην παριστάνουμε τους παντογνώστες, κι ας μην προσπαθούμε να παίζουμε τον ρόλο Του Θεού με όποιον τρόπο.

Είναι ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νου η Παντοδυναμία Του και η Πανσοφία Του !!. 


αρχείο μου *Τα Άγια Πάθη* 
Πρόκειται για άρθρα μου τα οποία θεωρώ πως είναι λάθος να έχουν ενδιαφέρον μόνο κατά την εβδομάδα Των Παθών Του. Σας προτείνω να επισκεφτείτε το συγκεκριμένο αρχείο μου. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:  


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου