Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

*Χριστός Ανέστη* .. και ο κόσμος άλλαξε για πάντα !!


Αληθώς Ανέστη φίλοι μου .. κι αν η ευχή μου πιάνει, το τέλος κάθε Γολγοθά εύχομαι να σημάνει !!


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για το ΑΡΧΕΙΟ ~ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ:
 
Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου, δεν είναι τυχαίο που η μέτρηση του χρόνου αρχίζει με την γέννηση Του Χριστού. Και δεν είναι τυχαίο που όχι μόνο δεν απέφυγε τον μαρτυρικό θάνατο Του, αλλά τον δέχθηκε αδιαμαρτύρητα !! 
 
Με αφορμή την εβδομάδα Των Παθών Του δημοσιεύω κάποια συγκεκριμένα άρθρα μου, τα οποία μοιράζομαι μαζί σας κάθε χρόνο, αλλιώς δεν έχουν νόημα οι πολυετείς μελέτες μου με τις πολύπλευρες διασταυρώσεις, προκειμένου να τα ολοκληρώσω εμπεριστατωμένα !! 

Το βέβαιο είναι ότι δεν φορούν μόνο τον “καλό χριστιανό” που οφείλει να γνωρίζει τις αποστομωτικές λεπτομέρειες, αλλά κάθε άνθρωπο που έχει αναπάντητα ερωτηματικά και κατ’ επέκταση ερευνά "ξεχασμένες" πτυχές της ιστορίας. 

Προσωπικά, θεωρώ ότι τα βιώματα Του Χριστού και ειδικά των τελευταίων ημερών Του, δεν είναι επίκαιρα μόνο εν’ όψει της εβδομάδας Των Παθών Του. Ωστόσο, τελείως αντικειμενικά και δίχως υπερβολές, σας διαβεβαιώνω ότι τα σχετικά άρθρα μου είναι όντως συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά, διότι εμπλουτίζονται από ιστορικά ντοκουμέντα άγνωστα για τους πολλούς, και από επιστημονικές μελέτες της νεότερης εποχής μας. Έρευνες και αναλύσεις τόσο από Νομικής πλευράς, όσο και από Ιατροδικαστικής σε σύγχρονα πανεπιστημιακά εργαστήρια.
 
* * Απ’ την προσεκτική ανάγνωση τους προκύπτει δίχως αμφιβολία ότι, «επί 4 ημέρες επιδίωκαν τον θάνατο Του πριν ακόμη φτάσουν την Σταύρωση Του, καταπατώντας όλες τις νομοθεσίες της εποχής εκείνης», όπως επίσης και ότι, «ουδείς θνητός θα είχε επιζήσει μετά απ’ όσα είχε υποστεί Εκείνος, ώστε σύμφωνα με την ανθρώπινη φύση του, να αντέξει στην συνέχεια και την διαδικασία της μαρτυρικής σταύρωσης Του» !!

Και εκτός αυτών, μετά την Ανάληψη Του, ακολούθησαν γεγονότα που χαρακτηρίζονται ως "ξεχασμένες πτυχές της ιστορίας" καθώς παραμένουν άγνωστες για τους πολλούς, σχετικά με τί απέγιναν οι ηθικοί αυτουργοί των μαρτυρίων .. όπως του Πόντιου Πιλάτου - των Καϊάφα και  Άννα, κ.ά.  !!
 
~ ~ Επομένως, όσοι δεν έχετε διαβάσει τα σχετικά άρθρα μου, θα τα βρείτε πανεύκολα βλέποντας τους τίτλους στο παρόν αρχείο μου, και κάνοντας κλικ στους συνδέσμους που συνοδεύουν τις περιγραφές:

Δείτε περισσότερα >>...  

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ


* * Η πρώτη Πανσέληνος μετά την Εαρινή Ισημερία από αρχαιοτάτων χρόνων. Αλλά και οι λόγοι που χαρακτηρίζεται ως Ματωμένη Πανσέληνος, καθώς κάτω από το φώς αυτής ο Ιούδας πρόδωσε Τον Σωτήρα του με ένα φιλί !! 
Θεωρείται κομβική η νύχτα αυτή, διότι σύμφωνα με την ημερομηνία εμφάνισης του Φαινομένου της Ματωμένης Σελήνης, υπολογίζεται η εβδομάδα Των Παθών Του !!

* * Το δε φιλί του Ιούδα χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανής πράξη εσχάτης προδοσίας στην ανθρώπινη ιστορία, και συνεπώς δεν έμεινε αδιάφορο το προφίλ του για τον χώρο της Ψυχανάλυσης !!

* * Ιστορική αναδρομή σχετικά με τα "άγνωστα χρόνια" Του Χριστού μέχρι τα χρόνια της ενηλικίωσης Του ~ η αληθινή καταγωγή Του και της μητέρας Του Μαρίας ~ και οι λόγοι που ο Χριστός επέλεξε την Ιουδαία για να κλονίσει τις λανθασμένες Εβραϊκές πεποιθήσεις περί Της Θεϊκής Ύπαρξης !!   
 
* * Η αλήθεια για τις πολυήμερες δίκες Του Ιησού Χριστού ~ ιστορικά ντοκουμέντα με ανάλυση από Νομικής πλευράς !!
Πιθανόν μια μερίδα ανθρώπων να μην γνωρίζει πως οι άνομες δίκες Του Χριστού ήταν 3 – 4 συνολικά σε αριθμό, και άλλες 3 τουλάχιστον οι βασανίστηκες ανακρίσεις Του επίσης εκτός νομοθεσίας !!
Το στυγερότερο έγκλημα της ιστορίας διαπράχθηκε από άτομα που όφειλαν να διαφυλάξουν την τήρηση των νομών της εποχής εκείνης !!
Στο συγκεκριμένο άρθρο μου εστιάζω στην Δικαιοσύνη στα χρόνια Του χριστού ~ πώς λειτούργησε ωστόσο στην περίπτωση Του ~ και πόση ήταν η διάρκεια των βασανιστηρίων έως την μαρτυρική σταύρωση Του:
 
* * Οι 4 μαρτυρικές ημέρες Του Ιησού Χριστού.. σύμφωνα με Ιατροδικαστικές αναλύσεις !!
Επιστημονικές μελέτες βήμα – βήμα, με σύγχρονες αλάνθαστες τοποθετήσεις..  οδηγούν σε τεκμηριωμένα πορίσματα, που πείθουν κάθε άπιστο Θωμά: 
Το συμπέρασμα είναι ότι επιδίωκαν τον θάνατο Του πριν φτάσουν στην σταύρωση Του. Ωστόσο: «Ουδείς θνητός άνθρωπος θα είχε επιζήσει μετά από τις 4 τόσο μαρτυρικές ημέρες Του .. πόσο μάλλον να υποστεί στην συνέχεια και την ανθρωπίνως αφόρητη σταύρωση Του» !!
 
Επιλέξτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο του άρθρου που σας ενδιαφέρει
 
 
* * Κυριακή Των Βαΐων ~ Ιστορική αναδρομή: 
Μετά το «Ὠσαννὰ» ακολουθεί η Μεγάλη Εβδομάδα και το «άρον άρον, σταύρωσον αυτόν» .. συγκλονιστικές πτυχές της ιστορίας, άγνωστες για τους πολλούς:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2018/04/blog-post_11.html
 
 
* * Η Ματωμένη Πανσέληνος, συνδέεται με την νύχτα της προδοσίας Του*
Η ερμηνεία του Φαινομένου της πρώτης Πανσελήνου μετά την Εαρινή Ισημερία, που
σύμφωνα με την εμφάνιση αυτής καθορίζεται ο εορτασμός Της Αναστάσεως Του ~ άρθρο μου βασιζόμενο σε ιστορικά ντοκουμέντα: 
https://psychologyastrology.blogspot.com/2018/03/blog-post_46.html
 
 
* * Έσχατες προδοσίες με ένα φιλί ..  θυμίζουν τον Ιούδα Ισκαριώτη*
Ανάλυση της αισχρής προδοσίας Του και το προφίλ του Ιούδα (και του κάθε Ιούδα), σύμφωνα με πορίσματα σύγχρονων ψυχαναλυτών. 
https://psychologyastrology.blogspot.com/2016/12/blog-post_9.html
 
 
* * Οι πολυήμερες Δίκες και Ανακρίσεις Του Ιησού Χριστού.. άρθρο μου με ντοκουμέντα και την ανάλυση των γεγονότων από Νομικής πλευράς !!
Υπήρξαν 3 - 4 σε αριθμό, και επί 4 ημέρες επιδίωκαν τον θάνατο Του – την εξόντωση Του, πριν ακόμη την Σταύρωση Του !!
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/04/blog-post_23.html
 
 
* * Οι 4 μαρτυρικές ημέρες Του Ιησού Χριστού.. με Ιατροδικαστικές αναλύσεις !!
Επιστημονικές μελέτες βήμα – βήμα, οδηγούν σε τεκμηριωμένες Αλήθειες: «Ουδείς θνητός άνθρωπος θα είχε επιζήσει έως την ώρα της σταύρωσης του» !! 
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/04/blog-post_25.html
 
 
* * Η Θεία Δίκη μετά το ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ*

Ο επίλογος φέρνει στην επιφάνεια ξεχασμένες πλευρές της ιστορίας !!
Γνωρίζουμε τί απέγιναν οι ηθικοί αυτουργοί του μαρτυρικού θανάτου Του ?! 

      Βλέπουμε καταγεγραμμένα γεγονότα από ιστορικούς εκείνης της εποχής ~ τον ρόλο που έπαιξε ο Αυτοκράτορας Τιβέριος, ώστε να κληθούν και να απολογηθούν για τις άνομες διαδικασίες τους στην υπόθεση Του Χριστού, τόσο ο Καϊάφας όσο και ο Άννας ~ την απολογία του Πόντιου Πιλάτου ενώπιον του Καίσαρα για τον ίδιο λόγο ~ την μαρτυρία της γυναίκας του Πιλάτου της Κλαουδίας, μετέπειτα Άγια Πρόκλα της οποίας η μνήμη γιορτάζεται και από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 27 Οκτωβρίου.. και αρκετά άλλα:  


ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΠΙΣΗΣ
 
* * Οι επικρατέστερες ανά τον κόσμο θρησκείες .. και οι θεωρίες της Μετενσάρκωσης – Μετεμψύχωσης:
 
       Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. Δεν είναι αρκετό να επιλέγουμε σε τί θα πιστεύουμε, αλλά να γνωρίζουμε τους λόγους που θα το υποστηρίζουμε ώστε να ευσταθή στην λογική. 
Πρόκειται για ένα από τα άρθρα μου που απαιτεί ανοιχτά μυαλά δίχως εμμονές, δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις. Απευθύνεται σε άτομα που μελετούν και ερευνούν οτιδήποτε καλούνται να εξηγήσουν ή να εκφέρουν γνώμη, διότι όπως είπε και ο Πλάτων, «Γνώμη δικαιούται να έχει ο καθένας. Γνώση όμως έχει για να έχει γνώμη ?!»

      Οφείλουμε επομένως να εξετάζουμε όλες τις εκδοχές, χωρίς να παραβλέπουμε τις έγκυρες ιστορικές πηγές, και τις μελέτες στις οποίες απαντά τεκμηριωμένα η επιστήμη. Κατόπιν αυτού, αφού εμπλουτιστούν οι γνώσεις μας, θα είμαστε σε θέση όχι μόνο να υποστηρίξουμε την γνώμη μας, αλλά και να αποφύγουμε επικίνδυνες “παρανοήσεις” !! 
Διαβάσετε την συνέχεια: 
Με αγάπη πάντα ~ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου