Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

* * Πρωταγωνιστικός ρόλος της Αφροδίτης στο 2022 ~ η νέα τριπλή σύνοδός της με Δία και Ποσειδώνα:

 
~ Η νέα Απριλιανή τριπλή σύνοδος της Αφροδίτης (27 - 30), αυτήν την φορά με Δία και Ποσειδώνα, θεωρείται επίσης σπάνια, διότι συνέβη τέλη Ιανουαρίου του 1984 και θα επαναληφθεί στο 2035 !!
 
~ Χαρακτηρίζεται ως «η Μεγάλη Σύνοδος του Αιώνα», διότι πραγματοποιείται στον Αστερισμό των Ιχθύων, όπου συμπίπτει να βρίσκονται και οι δύο Συγκυβερνήτες τους, Ποσειδώνας και Δίας !!               
 
~ Αναμένονται εκπληκτικές αναθεωρήσεις - ανακατατάξεις σε βάθος χρόνου, καθώς η έξαρση και των τριών «στην χώρα του ονείρου» του Ποσειδώνα, θα έχει απήχηση μεγάλης διάρκειας, έως τα τέλη του 2022 !!
 
~ Ωστόσο, ενώ ο συνδυασμός αυτών των τριών έχει να προσφέρει θετική χροιά, μπορεί όμως εύκολα να υπερτονίσει καταστάσεις, όπως και να αυξήσει την υπερβολή κυρίως στην προσωπική – ερωτική μας ζωή !!    
 
 
ΠΡΟΛΟΓΟΣ:
 
Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου, για όσους δεν γνωρίζουν διευκρινίζω τα παρακάτω:
Μοιράζομαι μαζί σας τις μελέτες μου σε ό,τι αφορά τα Πλανητικά Δρώμενα, ανάλογα με το τί θεωρώ σημαντικό κατά την κρίση μου, και σύμφωνα με τον ελεύθερο χρόνο μου.
Ο νέος κύκλος των ετησίων προβλέψεων μου αρχίζει με τον μήνα Απρίλιο, και ολοκληρώνεται με τον Μάρτιο του επόμενου έτος. Τούτο διότι, ακολουθώ τον ετήσιο Ηλιακό κύκλο - το Ηλιακό Έτος.   
 
Όπως κάθε χρόνο, κατά την περίοδο μεγάλων χριστιανικών εορτών, έτσι και φέτος σχεδόν όλον τον Απρίλιο, έδωσα προτεραιότητα στα άρθρα μου από το αρχείο μου «Άγια Πάθη».
 
Προηγουμένως όμως δημοσίευσα αρκετό υλικό με προβλέψεις μου, ικανό να καλύψει τον μήνα Απρίλιο – ετήσιες προβλέψεις για όλο το Ηλιακό Έτος – εξελίξεις κατόπιν Συμπαντικών αλληλοεπιδράσεων έως το 2026 – όπως και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τις 2 Συνόδους της Αφροδίτης, που προηγήθηκαν στον Φεβρουάριο και Μάρτιο μήνα.
Α) Σύνοδος Αφροδίτης με Άρη, αφορμή να φουντώσουν ποικίλα ερωτικά σενάρια.. ενώ όπως πρόβλεψα, ο πολεμοχαρής Άρης «κάτι ετοίμαζε» !!  
Β) Η τριπλή Σύνοδος Αφροδίτης με Άρη και Πλούτωνα, η οποία πρόβλεψα ότι θα κλονίσει τα δεδομένα μας.. όπως και έγινε ως αποτέλεσμα ενός πολέμου !! 
 
Για όσους δεν έλαβαν υπόψη τους τα παραπάνω, δίνω τους συνδέσμους στο τέλος του κειμένου.
Και στο σημείο αυτό κλείνω τον πρόλογο, συνεχίζοντας με την ερμηνεία του αναγγελλόμενου Αστρονομικού Φαινομένου, προσθέτοντας όπως πάντα συμβουλές μου για όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες επιρροές.    
 

* * Πριν όλων, ορθό είναι να γνωρίζουμε τον συμβολισμό του κάθε αναφερόμενου Πλανήτη:
 
      Είναι αυτονόητο πως ο Θεός δεν περιορίστηκε μόνο στον Πλανήτη Γή και σε όσους ζωντανούς οργανισμούς βρίσκονται επάνω σε αυτόν, αλλά έπλασε όλο το Ηλιακό μας Σύστημα, έχοντας ασφαλώς βαρυσήμαντους λόγους. Και ασφαλώς ήταν θέλημα Του, να ασχοληθεί ο άνθρωπος με το Σύμπαν και να κατανοήσει την θέση του μέσα σε αυτό.  
Επομένως, κάθε Πλανήτης είναι κι ένα γρανάζι του Ηλιακού μας Συστήματος, το οποίο έχει τον δικό του ρόλο ως ρυθμιστής της λειτουργίας του, και ο καθένας από αυτούς εκφράζει μία δύναμη ή μία αρχή. Σε συνδυασμό ωστόσο με την θέση άλλων Κυριάρχων Πλανητών, επηρεάζεται αναλόγως το αποτέλεσμα.
 
Επίσης δεν είναι τυχαίο που η  Διεθνής Αστρονομική Ένωση (UAI), η οποία είναι η αρμόδια αρχή για την ονοματοδοσία των ουράνιων σωμάτων, υιοθέτησε της αρχαιοελληνικές ονομασίες και τους συμπαντικούς χαρακτηρισμούς που προέρχονται από την αρχαιοελληνική μυθολογία - ιστορία. Έτσι, όλοι οι Πλανήτες αυτονόητα, έχουν ονόματα αρχαιοελληνικών θεοτήτων.
 

      Όλοι μας γνωρίζουμε πλέον τους Πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, οι οποίοι συντροφεύουν την Γή στο ακατάπαυστο ταξίδι της γύρω από τον Ήλιο. Όλοι θεωρούνται Ρυθμιστές του Σύμπαντος και Κυβερνήτες των Ζωδιακών Αστερισμών, και είναι: 
ο Κρόνος – ο Δίας – ο Ουρανός – ο Πλούτωνας – ο Ποσειδώνας, και ακολουθούν οι ισοδύναμοι Άρης – Αφροδίτη – Ερμής, ενώ στους Κυβερνήτες των Ζωδιακών Αστερισμών συμπεριλαμβάνονται ο Ήλιος και η Σελήνη.  
 
 
~ ~ Ο Πλανήτης Ποσειδώνας στον Αστερισμό των Ιχθύων, από τον Φεβρουάριο του 2012 έως 26.1.2026:
 

Ο Ποσειδώνας κατά την αρχαιοελληνική μυθολογία θεωρείτο ο θεός των θαλασσών. Γιός των Τιτάνων Κρόνου και Ρέας, αδελφός του Δία και του Πλούτωνα.
 
Είναι ο Κυβερνήτης των Ιχθύων με Συγκυβερνήτη τον πατέρα του Δία.
 
Ο Ποσειδώνας βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον στο Ζώδιο που Κυριαρχεί από τον Φεβρουάριο του 2012. Θα μετακινηθεί στον Κριό στα τέλη Ιανουαρίου του 2026, και θα επανέλθει στους Ιχθείς μετά από 165 χρόνια. Τούτο διότι η διαμονή του στον κάθε Αστερισμό διαρκεί περίπου 14 χρόνια.
 
Θεωρείται ο Πλανήτης των ονείρων και των φαντασιώσεων, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι μας διδάσκει να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα μέσα στην Χώρα του Ονείρου.
Είναι απαραίτητο να αφηνόμαστε κάποιες στιγμές στην Χώρα του Ονείρου, για την καλή μας πνευματική και ψυχολογική κατάσταση.
Όταν όμως είμαστε χαμένοι σε έναν φανταστικό κόσμο – ή όταν δεν φροντίζουμε το σώμα μας, το μυαλό μας –  ή όταν παραβλέπουμε τους ηθικούς φραγμούς και τις ευθύνες μας.. τότε ο Ποσειδώνας είναι “ανθυγιεινή” επιλογή.
 
Ο Ποσειδώνας κατ’ ουσία είναι συμπονετικός, αλλά εξοργίζεται και προκαλεί θαλασσοταραχή στην ζωή όσων βασίζονται στην καλή τους τύχη, όπως και όσων ζητούν την βοήθεια της Αθήνας (ο μύθος του ναυαγού), δίχως να παλέψουν για την σωτηρία τους.
 
Γενικό συμπέρασμα:
Μας επιτρέπει να διεισδύσουμε στην «χώρα του ονείρου» αρκεί να είμαστε συνειδητοποιημένοι, ώστε να
πασχίσουμε για να διεκδικήσουμε θέση στο όνειρο.   
 
Συνεπώς, μέσα στο 2022 χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε ψυχρά την πραγματικότητα με ανοιχτό μυαλό και σωστούς υπολογισμούς, διότι ο Ποσειδώνας, ή που θα μας βυθίσει στην “χώρα του απατηλού ονείρου” όπου το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ ~ ή που θα μας “ξεβράσει σε γαλήνιες συναισθηματικές ακτές” με γνώμονα την λογική !!.

 
~ ~ Πλανήτης Δίας, από τις 28 Δεκεμβρίου του 2021 μετακινήθηκε στους Ιχθείς, και θα παραμείνει έως τέλη του 2022:
 

       Σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Μυθολογία, ο Δίας ήταν ο θεός των θεών. Είναι Κυβερνήτης του φιλόδοξου Τοξότη, και Συγκυβερνήτης των ονειροπόλων Ιχθύων. Μένει σε κάθε Ζωδιακό Αστερισμό για περίπου έναν χρόνο. Ωστόσο, Κυρίαρχος Κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Ποσειδώνας (όπως προαναφέρω), που σημαίνει ότι για έναν ολόκληρο χρόνο θα συγκατοικήσουν στον ίδιο Αστερισμό. Ας δούμε επομένως τί έχουμε να περιμένουμε:
 
Ο Δίας εκφράζει το ψυχοδυναμικό πεδίο του ανθρώπου, άρα επομένως, κινεί τα νήματα μέσω της ψυχοσύνθεσης μας:

    Όντως, ο Δίας είναι ο Πλανήτης που μέσω της ψυχοσύνθεσης μας κινεί τα νήματα. Θεωρείται ο μεγάλος πνευματικός δάσκαλος του Ζωδιακού Κύκλου, που μας δίνει σαν δώρο την ευκολία μέσω της τύχης.
Ο Δίας σχετίζεται με την τιμιότητα, την γενναιοδωρία και την επιτυχία, όπως και με την υψηλότερη εκπαίδευση, φιλοσοφία, θεολογία και νομολογία. Γι’ αυτό άλλωστε, καθώς αντιπροσωπεύει την θρησκεία, τις ηθικές και πνευματικές αξίες, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον Δία να ευνοήσει τις όποιες δόλιες προθέσεις και τους ανέντιμους στόχους. Εκεί, τον βρίσκουμε απέναντί μας. Αυτά που απεχθάνεται επίσης, είναι η λαιμαργία, η υπερβολή, η υπερτίμηση δυνάμεων (λεονταρισμοί).. με την κυριολεκτική αλλά και μεταφορική τους έννοια.

Σε όποιον Ζωδιακό Αστερισμό και να βρίσκεται ο Δίας, πάντα ευνοεί την δημιουργική επέκταση μας, όπως και την διατήρηση των πνευματικών και φυσικών επιπέδων μας, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτόν τα θετικά στοιχεία που ασφαλώς διαθέτει ο κάθε Αστερισμός ως κύρια χαρακτηριστικά του. Και έτσι, πάντα μα πάντα, μας δείχνει τον δρόμο για να εξελιχθούμε, όταν μάλιστα πρόκειται οι στόχοι μας να αυξήσουν το ηθικό και νοητικό μας επίπεδο.
Ο Δίας σχετίζεται με την τιμιότητα, την γενναιοδωρία και την επιτυχία, όπως και με την υψηλότερη εκπαίδευση, φιλοσοφία, θεολογία και νομολογία. Γι’ αυτό άλλωστε, καθώς αντιπροσωπεύει την θρησκεία, τις ηθικές και πνευματικές αξίες, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον Δία να ευνοήσει τις όποιες δόλιες προθέσεις και τους ανέντιμους στόχους. Εκεί, τον βρίσκουμε απέναντί μας. Αυτά που απεχθάνεται επίσης, είναι η λαιμαργία, η υπερβολή, η υπερτίμηση δυνάμεων (λεονταρισμοί).. με την κυριολεκτική αλλά και μεταφορική τους έννοια.
Σε όποιον Ζωδιακό Αστερισμό και να βρίσκεται ο Δίας, πάντα ευνοεί την δημιουργική επέκταση μας, όπως και την διατήρηση των πνευματικών και φυσικών επιπέδων μας, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτόν τα θετικά στοιχεία που ασφαλώς διαθέτει ο κάθε Αστερισμός ως κύρια χαρακτηριστικά του. Και έτσι, πάντα μα πάντα, μας δείχνει τον δρόμο για να εξελιχθούμε, όταν μάλιστα πρόκειται οι στόχοι μας να αυξήσουν το ηθικό και νοητικό μας επίπεδο.
Πράγματι, ο Δίας έχει την τάση να οδεύει το άτομο προς την επιτυχία, γι’ αυτό εξάλλου δίνει αρκετές ευκαιρίες γι’ αυτόν τον σκοπό, αρκεί το άτομο να τείνει προς ενδιαφέροντα που είναι δημιουργικά. Και τότε.. διαφυλάσσει και προστατεύει την καλοπέραση του ατόμου. Επίσης, μας κάνει πιο ευαισθητοποιημένους σε ότι αφορά θέματα υγείας, καθώς, ο Δίας έχει την γενική κυριαρχία στο αίμα, στην αρτηριακή κυκλοφορία, στο ηπατικό σύστημα και τους μηρούς.
 
Γενικό συμπέρασμα:
Ο Δίας βάζει στο παιχνίδι τον παράγοντα Τύχη, ωστόσο είναι της άποψης ότι «η τύχη ευνοεί, όποιον Θεό ευγνωμονεί» !!
 
Είναι ο Πλανήτης που δηλώνει ευημερία και φιλανθρωπία, και θεωρείται καλός αγωγός της τύχης. Ωστόσο:
Ως Κυβερνήτης του φιλόδοξου Τοξότη, θέλει προσοχή στο να μην βάζουμε πολύ υψηλούς στόχους που δεν θα τους φτάσουν τα βέλη μας. Επομένως, όσο θα βρίσκεται στους Ιχθείς, θέλει προσοχή στο να μην είναι απλώς όνειρα απατηλά οι φιλοδοξίες μας.
Με την μετακίνηση του, και την συγκατοίκηση τους με τον Ποσειδώνα (όπως προαναφέρω), μας επιτρέπει μεν την ονειροπόληση αλλά ως το σημείο του εφικτού, διότι εάν παραλογιζόμαστε, ο Ποσειδώνας εξοργίζεται και προκαλεί θαλασσοταραχή στην ζωή όσων βασίζονται στην καλή τους τύχη και μόνο, δίχως να παλεύουν για την πραγματοποίηση του ονείρου τους.
 
Συνεπώς, μέσα στο 2022 χρειάζεται να διατηρούνται δυνατές και κοπιαστικές ισορροπίες μεταξύ της φιλοδοξίας και του ονείρου, χρειάζεται βαθιά επίγνωση των καταστάσεων, και τέλος να γίνουμε πιο οργανωτικοί σε ό,τι αφορά πρακτικά θέματα. Αυτό ισχύει για όλους μας. Κι αν το θέλετε και διαφορετικά, τηρήστε την λαϊκή ρήση «κάλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι».
 
 
~ ~ Πλανήτης Αφροδίτη, Κυβερνήτης του Ζυγού και του Ταύρου:
 

       Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε απόσταση από τον Ήλιο Πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό ουρανό μετά τη Σελήνη. Ονομάζεται απ’ τον λαό Αυγερινός ή Αποσπερίτης.
 
Είναι ένας Πλανήτης που χαρακτηρίζεται και ως η «δίδυμη αδελφή» της Γης, επειδή έχει περίπου το ίδιο μέγεθος, μάζα, και απόσταση από τον Ήλιο. Όμως από όλες τις απόψεις είναι εντελώς διαφορετική από την Γή.
Σύμφωνα με τις Αστρονομικές μελέτες, η Αφροδίτη είναι μία καυτή κόλαση, με ρήγματα και αρχαία ηφαίστεια, και μία πυκνή ατμόσφαιρα που αποτελείται από δηλητηριώδη αέρια. Με μία θερμοκρασία επιφανείας στους 464° C, με ατμόσφαιρα αποτελούμενη από τοξικά αέρια, με πίεση εκατό φορές μεγαλύτερη από της Γης.. συνεπώς είναι ένας Πλανήτης που απέχει παρασάγγας από το να ονομαστεί ειδυλλιακό μέρος, καθιστώντας την Αφροδίτη μη κατοικήσιμη. 
 
Σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Μυθολογία, η Αφροδίτη ήταν η θεά της Αγάπης και της Ομορφιάς.
Υπήρξε η άπιστη σύζυγος του Ηφαίστου (θεού της φωτιάς), μεταξύ πολλών άλλων ερωμένη του Άρη (τον αγαπημένο της εραστή), τον θεό του πολέμου, με τον οποίο την έπιασε στο κρεβάτι ο Ήφαιστος και τους καταράστηκε να μην αντέχουν να ζήσουν μαζί, αλλά και να μην αντέχει ο ένας μακριά από τον άλλον !!
 
Κάπως έτσι, από την αρχαιότητα ακόμη, οι μελετητές αστρολόγοι συνέδεσαν την Αφροδίτη με τον μοιραίο έρωτα, τις καρμικές σχέσεις, και το αχαλίνωτο καταστροφικό πάθος.    
 
Ωστόσο, η Αφροδίτη κυβερνά την δύναμη της Έλξης, είτε αυτή είναι ερωτικής φύσεως ή οτιδήποτε άλλο. Αντιπροσωπεύει την Αξιολόγηση. Συμβολίζει τις Αξίες του καθενός, από οικογένεια έως χρήματα και περιουσία που έχουμε στην κατοχή μας. 
 
Σχετίζεται βεβαίως με την αγάπη, την ερωτοτροπία, την ομορφιά, την πολυτέλεια, την τέχνη, την αρμονία, την ισορροπία, την απόλαυση. Χάρη σε αυτήν μπορούμε (υποκειμενικά πάντα), να διακρίνουμε τί μας αρέσει ή δεν μας καλύπτει. Ενισχύει την επιθυμία μας για να έλκουμε αυτό που επιθυμούμε (ερωτική έλξη). Με την μελέτη της Αφροδίτης μπορούμε να μάθουμε πώς ερωτευόμαστε, πώς αγαπάμε, πώς εκφράζουμε τα συναισθήματά μας.
 
Αντιπροσωπεύει επίσης την επιθυμία μας να ζήσουμε αρμονικά με τους άλλους. Σε αυτό χρειάζεται προσοχή, διότι πολλές φορές, καθώς έλκει την προοπτική νέων στοιχείων στην ζωή μας, τείνει να κάνει να φαίνονται αρμονικά ακόμη και απειλητικά στοιχεία. Μία πιθανή εξήγηση γι’ αυτό, είναι πως η Αφροδίτη προσπαθεί να ενσωματώσει περισσότερα από όσα μπορεί στην ζωή μας, κι έτσι στην προσπάθειά της να δημιουργήσει αρμονία, μας κάνει να εθελοτυφλούμε.   
 
Παραδόξως όμως, η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει και τον τρόπο με τον οποίον διαχειριζόμαστε τα χρήματα και τα υλικά συμφέροντα μας. Και αυτό φαίνεται να λειτουργεί ως ένας μηχανισμός επιβίωσης, ο οποίος ενεργοποιείται όταν απειλούμαστε από άκρως αρνητικές καταστάσεις, οι οποίες δεν έχουν υποστεί το απαραίτητο φιλτράρισμα πριν την ενσωμάτωσή τους στην ζωή μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις ανακαλύπτουμε στα ξαφνικά να παγώνουν συναισθηματισμοί, όπως ως παράδειγμα, να ξενερώνουμε από έναν έρωτα που μας έκανε να πέφτουμε στα πατώματα !!     
 
Το σύμβολο της Αφροδίτης ενσωματώνει δύο στοιχεία: Τον σταυρό της Γης και τον κύκλο του Πνεύματος.
Επομένως δεν είναι τυχαίο, που συσχετίζουμε το σύμβολό της με το βιολογικό σύμβολο των γυναικών.   
 
Γενικό συμπέρασμα:

Η Αφροδίτη θα μας απασχολήσει όλο το 2022 .. και οι επιρροές θα έχουν διάρκεια 2 ετών.. δηλαδή ως και τον Μάρτιο του 2024 !!  
Ως «θηλυκός» Πλανήτης αρέσκεται στον αισθησιασμό και στις ευχάριστες στιγμές. Και σε κάθε Σύνοδο της (συνάντηση της) με το «αρσενικό» στοιχείο, ανάλογα με αυτό που εκφράζει ή αντιπροσωπεύει ο Πλανήτης, δημιουργεί νέες προοπτικές ή προκαλεί καταστροφές !!
 

* * ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ:
 
Α) Η σπάνια Σύνοδος Αφροδίτης με Άρη ήταν αφορμή να φουντώσουν ποικίλα ερωτικά σενάρια.. ενώ ο πολεμοχαρής Άρης «κάτι ετοίμαζε» !!  

Στις 14 Φεβρουαρίου του Αγίου Βαλεντίνου, την ημέρα της γιορτής που εξυμνεί τον έρωτα, την επισφράγισε η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Άρη.. η οποία αποκορυφώθηκε με την «Παγερή» Πανσέληνο !!
Αποκαλύφθηκαν πλατωνικοί έρωτες δίχως ανταπόκριση – χωρισμοί λόγω απιστίας – καυγάδες που χάλασαν το προγραμματισμένο σκηνικό του εορτασμού των ερωτευμένων – επανασυνδέσεις που τελικά κατέληξαν σε ακόμη μία απογοήτευση – νέες γνωριμίες που σεξουαλικά έμειναν ανικανοποίητες – και μέσα σε όλα αυτά ο πολεμοχαρής Άρης «κάτι ετοίμαζε» !!

Τα παραπάνω τα δημοσίευσα αναλυτικά με προβλέψεις μου στις 7 Φεβρουαρίου, σε εποχή που δεν μπορούσα να γνωρίζω, και για όσους επιθυμούν να επανεξετάσουν τις προβλέψεις μου για τα αισθηματικά τους θέματα, δίνω τον παρακάτω σύνδεσμο: 
https://psychologyastrology.blogspot.com/2022/02/blog-post.html
 

Β) Ακολούθησε η τριπλή Σύνοδος Αφροδίτης με Άρη και Πλούτωνα, η οποία πρόβλεψα ότι θα κλονίσει τα δεδομένα μας.. όπως και έγινε ως αποτέλεσμα ενός πολέμου !! 

Η επίσης σπάνια τριπλή συνάντηση των παραπάνω Πλανητών, έλαβε χώρα στις 3 Μαρτίου και διήρκησε έως την Εαρινή Ισημερία 20 – 21 Μαρτίου .. δηλαδή προηγήθηκε στον Αστερισμό των Ιχθύων, στην χώρα του Ποσειδώνα.
Εδώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την ζήλια του Άρη για το φλέρτ της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, αναμενόμενο λοιπόν να οξυνθεί η επιθυμία διεκδίκησης, της υπεροχής !!
Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τον συμβολισμό του Πλανήτη Πλούτωνα, θεός του κάτω κόσμου, των νεκρών στον Άδη. Συνεπώς, πολεμοχαρής Άρης εναντίον Πλούτωνα, δυστυχώς ήταν αναμενόμενο να θρηνήσουμε αδικοχαμένο αίμα, ή σε κάποιο κράτος να είναι αναγκασμένοι οι άνθρωποι να ζήσουν σε συνθήκες «ζωντανοί νεκροί» !! 

Βέβαια, η Εαρινή Ισημερία σηματοδοτεί την «αναγέννηση μετά τον θάνατο» (προτείνω να διαβάσετε το άρθρο μου, δίνω τον σύνδεσμο παρακάτω).

Σύμφωνα με την Αστρονομία αρχίζει ο Νέος Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος, και σύμφωνα με την μυθολογία, εκείνη την ημέρα ο Πλούτωνας μετά από επιβολή του Δία, επιτρέπει στην Περσεφόνη να ανέβει στον επάνω κόσμο.. οπότε θεώρησα βέβαιο ότι στον δικό μας χώρο θα υπάρξει «απεγκλωβισμός» από τα μέτρα λόγω πανδημίας. Και τέλος μην ξεχνάμε ότι η Ήπειρος Ευρώπη, οφείλει την ονομασία της στον Δία.   
 
Τα παραπάνω τα δημοσίευσα αναλυτικά στις 3 Μαρτίου. 
Θυμηθείτε όσα ακολούθησαν, πολύκροτα γεγονότα ιδιαίτερης εντάσεως, αγωνίας και αναμονής, τόσο στην Ευρώπη όσο και εκτός αυτής. Για όσους επιθυμούν να επανεξετάσουν τις προβλέψεις μου, σας δίνω τον σύνδεσμο: 
https://psychologyastrology.blogspot.com/2022/03/blog-post.html
 

ΠΡΟΒΛΕΠΩ:
 
Η ακόμη πιο σπάνια τρίτη σύνοδός της Αφροδίτης 27 – 30 Απριλίου με Δία και Ποσειδώνα, στον Αστερισμό των Ιχθύων.. αναμένεται να φέρει εκπληκτικές αναθεωρήσεις σε βάθος χρόνου, καθώς η έξαρση και των τριών «στην χώρα του ονείρου», θα έχει απήχηση μεγάλης διάρκειας, έως τα τέλη του 2022 !!
Ασφαλώς υπάρχουν και θετικά στοιχεία, καθότι τα πάντα έχουν δύο όψεις, αρκεί να μπορούμε να διακρίνουμε αντικειμενικά τα θετικά της κάθε όψης !!  
 

Και τέλος όπως προείπα .. κι αυτό δεν αλλάζει:  

Η Άνοιξη του 2022 θα είναι «η εποχή της καρτερικότητας». 
Το Καλοκαίρι «η εποχή των αναθεωρήσεων». 
Το Φθινόπωρο «η εποχή των περισυλλογών».
Ο δε Χειμώνας του 2023 θα είναι «η εποχή των μεγάλων αποφάσεων» .. 
καθώς όπως προείπα, στο 2023 όπου κλείνει μια τριετία, επιβάλλεται να δούμε πως δεν υπάρχει πάντα «παράδρομος» για να βγούμε από λάθος λωρίδα πορείας – δεν υπάρχει μέση λύση, παρά μόνο «ή του ύψους ή του βάθους».
 
* * Ο Δίας ανταποκρίνεται σε ερωτικά καλέσματα (όπως της Αφροδίτης), ωστόσο έχει τον έλεγχο της ψυχρής λογικής. Θα χρησιμοποιήσει τον ερωτισμό για να δημιουργήσει το ανάλογο κλίμα, που ζευγαρώνει μοναχικούς ανθρώπους και θα μάς βάλει στην διαδικασία να σκεφτούμε πόσα μας χωρίζουν αλλά και πόσα μας ενώνουν με τα άτομα που ήδη μοιραζόμαστε την ζωή μας. Θα είναι δίκαιος και αυστηρός τιμωρός, όταν η αισχροκέρδεια θα έχει επιπτώσεις στην έλλειψη αγαθών – στις ανάγκες της επιβίωσης. Και ως καλός αγωγός της τύχης, θα εννοεί όποιον Θεό ευγνωμονεί !!  
 
* * Ο Ποσειδώνας, γνωρίζει τα καμώματα της Αφροδίτης, καθώς αναδύθηκε (γεννήθηκε) μέσα απ’ το υγρό στοιχείο του. Βέβαια, επειδή είναι της άποψης πως ο άνθρωπος ξεφεύγει απ’ την σκληρή πραγματικότητα ονειροπολώντας, του δίνεται η αφορμή να δημιουργήσει ονειροπόλα ερωτική διάθεση (προτεραιότητα η σεξουαλική ικανοποίηση) – να αυξήσει επιθυμίες για καλή ζωή (απαιτείται γρήγορο εύκολο χρήμα) – να δώσει ελπίδες ακόμη και στην Υπερβολή !!    
 
Αυτά με δύο λόγια, όπως προείπα σημαίνουν ότι, «ή θα πρέπει να ξυπνήσουμε απ’ τον λήθαργο στην χώρα του ονείρου, ή θα γινόμαστε κομπάρσοι στα σενάρια του παραλόγου» !!.
 

Σε πιο προσωπικό επίπεδο, ΠΡΟΣΟΧΗ στις συμβουλές μου:


ΖΩΔΙΑ του Νερού:
 
Ιχθείς, η ανάγκη να ερωτευτούμε μπορεί να μας θολώσει την κρίση και να απογοητευτούμε αργότερα. Επομένως ζυγίζουμε προς τα πού κλείνει η ανάγκη μας για αίσθηση συντροφικότητας και αλληλοϋποστήριξης.   
Σκορπιοί, οι παράνομοι ή οι κρυφοί έρωτες θα έχουν την τιμητική τους. Αυτό όμως μας απομακρύνει από την δημιουργία αποκλειστικής σχέσης, ή κλονίζει την ήδη υπάρχουσα ριζωμένη σχέση.   
Καρκίνοι, κάποιες φορές οι πλατωνικοί έρωτες προσφέρουν την νοερή συντροφιά στην μοναξιά μας. Κι ακόμη χειρότερα, έτσι εξιδανικεύουμε τον πρίγκιπα των ονείρων μας, και τότε μας ξινίζουν όσοι μας πλησιάζουν. 
 
ΖΩΔΙΑ της Γής:
 
Ταύροι, οι απολαύσεις όπως φαγητό, τα γλυκά, το αλκοόλ, το σεξ κ.λ.π. δεν έχουν τελειωμό. Επομένως αλλάζουμε σκεπτικό για να νιώθουμε ευχαριστημένοι ακόμη και με τα ελάχιστα, όταν είναι άπιαστο όνειρο τα πολλά.
Παρθένοι, η ανάγκη μας για συγχώρεση, για αγάπη χωρίς όρους και συμπόνια, μας κάνει πιο ανθρώπινους. Ωστόσο το θέμα είναι να μας επιστρέφουν το αντίστοιχο, και να μην επιτρέπουμε την εκμετάλλευση συναισθημάτων μας.
Αιγόκεροι, είναι φυσιολογικό να θέλουμε την απελευθέρωση μας απ’ τους μέχρι τώρα γενικότερους περιορισμούς. Ωστόσο οι τάσεις φυγής από την άχαρη καθημερινότητα, μπορούν να μας οδηγήσουν σε ασύστολα έξοδα.
 
ΖΩΔΙΑ του Αέρα:
 
Δίδυμοι, οι ιδέες που μπορεί να μας κάνουν πλούσιους, κάποιες φορές δεν απαιτούν κεφάλαια. Απαιτούν όμως γνώση του αντικειμένου, ισχυρό ένστικτο και τετράγωνη λογική. Και κυρίως, την κατάλληλη εποχή.
Ζυγοί, το να προσαρμοζόμαστε σε όλες τις συνθήκες (όπου με πάει ο άνεμος, θα πάω), ασφαλώς είναι πλεονέκτημα. Αλλά έχοντας ως Κυβερνήτη την Αφροδίτη, ωφέλιμο είναι, να ελαττώσουμε επιτέλους την υποχωρητικότητα μας.     
Υδροχόοι, οραματιζόμαστε και ευχόμαστε αυτά που θέλουμε στο μέλλον, διότι έστω και έτσι, αποκτά νόημα η ζωή μας. Ωστόσο τα όνειρα γίνονται πραγματικά μόνο εάν σηκωθούμε απ’ το κρεβάτι και δραστηριοποιηθούμε.  
    
ΖΩΔΙΑ της Φωτίας:
 
Κριοί, η συνήθεια είναι όντως δυνατό συναίσθημα. Γι’ αυτό τρομάζουμε στην ιδέα να ζήσουμε το δράμα ενός χωρισμού, και γαντζωνόμαστε ασφυκτικά πάνω στο επιθυμητό άτομο. Αυτό όμως δεν έχει ποτέ καλό αποτέλεσμα.
Λέοντες, η ανάγκη για ηρεμία και αρμονία στο περιβάλλον μας, μάς απομακρύνει απ’ τους πολλούς, αλλά νιώθουμε άσχημα απέναντι τους λές και δεν είναι δίκαιο. Ωστόσο, όσοι δεν έχουν κατανόηση, δεν χωράν στην ζωή μας.       
Τοξότες, η άρνηση της αποτυχίας στις υποχρεώσεις και ο φόβος της απώλειας, μπορούμε να πούμε ότι είναι στην φύση μας. Ωστόσο, τα μελλοντικά σχέδια μας δεν υλοποιούνται με την φαντασία, χρειάζεται να ματώσουμε γι’ αυτά.. όπως άλλωστε το απαιτεί ο Δίας ως Κυβερνήτης και του Τοξότη !!.    
 

 
Προτείνω επίσης να διαβάσετε επίσης: 
 

~ Σχετικά με τους ρόλους όλων των Κυριάρχων Πλανητών και τις επιρροές αυτών, και πώς προβλέπονται οι κινήσεις τους στην “Συμπαντική Σκακιέρα” !!
* * Πλανήτες Κυβερνήτες και Αστερισμοί ~ Συμβολισμοί με Προβλέψεις έως και το 2040:


~ Αναλυτικές Ετήσιες Προβλέψεις. Γενικά και για κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά από το 2019 έως και τον Μάρτιο του 2024:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2021/01/2026.html
  
~ Εαρινή Ισημερία 21 Μαρτίου ~ έναρξη Νέου Ετήσιου Ηλιακού Κύκλου .. έναρξη νέου κύκλου Ζωής:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2018/03/blog-post_21.html
 
 

Πάντα με αγάπη ~ ΜΑΡΙΑΝΝΑ:
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου