Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

*Οκτώβριος: Ο μήνας της δικαίωσης, με εκπρόσωπο τον ΖΥΓΟ*

Τί συμβολίζει ο Οκτώβριος, και πώς μας επηρεάζει ο Αστερισμός του Ζυγού ?!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.
Πριν αναλύσω εκτενέστερα τους συμβολισμούς του μηνός Οκτωβρίου, και με ποιόν τρόπο μας επηρεάζει ο χαρακτήρας του Αστερισμού του Ζυγού, λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:

Στα Ζώδια του Αέρα ανήκουν οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος.

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια της Φωτιάς, και εδώ ισχύει ότι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Δηλαδή, συνήθως αλληλοϋποστηρίζουν τις ανάγκες τους και συμπληρώνουν τις ελλιπείς δυνάμεις – δραστηριοποιήσεις του άλλου. Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται αρμονικά με τον Αέρα επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει, για να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή ώστε να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί.
Κατά κανόνα το «παιχνίδι» το έχουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του Ζυγού.. που καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. Κάπως έτσι λοιπόν, υπάρχει μια καλή προβλεπόμενη Αύρα στους Άξονες αυτούς, όταν ειδικά εισέρχεται σε αυτούς και η Σελήνη.
Το κλίμα βαραίνει μόνον όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό κλίμα, και έτσι κινδυνεύουν οι εκπρόσωποι των Ζωδίων από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. Και τέλος, μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ Φωτιάς και Αέρα,  συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά.
Όσο δε αφορά τα Ζώδια του Αέρα, καθώς «πάνε όπου ο αέρας τους πάει», βρίσκουν πιο εύκολα τις ισορροπίες τους. Εναρμονίζονται εύκολα με κάθε άλλο Ζώδιο.. ως «ο μπαλαντέρ στον Ζωδιακό Κύκλο» !!.

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

_Ως Ζώδια του ΑΕΡΑ: 
Έχουν την ανάγκη να εκδηλώνεται το συναίσθημα σε όλες τις στιγμές της σχέσης τους.. στα ευχάριστα και στα δύσκολα. Δεν εγκαταλείπουν εύκολα, διότι έχουν μεγάλη πίστη στον εαυτό τους. Είναι πιο δεκτικοί στις αλλαγές και προσαρμόζονται πιο εύκολα από κάθε άλλο Ζώδιο. Διαθέτουν μεγάλη κατανόηση, διότι  πιστεύουν στο δικαίωμα οι σύντροφοι να αναπνέουν ελεύθερα μέσα στην σχέση. Δεν ασκούν πίεση, όσο δεν δέχονται οι ίδιοι περιορισμούς. Αφήνουν τον χρόνο να δείξει, αλλά και πάντα είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν το κάθε ενδεχόμενο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουν και έναν χωρισμό αρκετά ψύχραιμα.. και έτσι πάν’ την ζωή τους πιο εύκολα παραπέρα. Συνήθως χωρίζουν χωρίς μελοδράματα, και ανάλογα την περίπτωση, υπάρχει πιθανότητα να σας κρατήσουν στην ζωή τους ως φίλους. Το κρεβάτι τους όμως δεν το ξαναβλέπετε εάν εσείς προκαλέσατε τον χωρισμό.. κι ας σας αφήνουν να ελπίζετε σε κάτι τέτοιο !!.

_Ο Ζυγός ως Ζώδιο του ΑΕΡΑ:
Οι Ζυγοί διαθέτουν περισσότερη κατανόηση από κάθε άλλο Ζώδιο.. σε βαθμό που κάποιες φορές οι σύντροφοι τους πιστεύουν ότι δεν ζηλεύουν, δεν τους διεκδικούν με πάθος. Αυτό είναι λάθος. Απλά δεν αντέχουν τις εντάσεις μέσα στις σχέσεις, και δεν βλέπουν το νόημα να συνεχιστεί μια σχέση με ακατάπαυστες αμφιβολίες.
Ο Ζυγός έρχεται στην Γή για να βρεί το άλλο του μισό. Στις Καρμικές του σχέσεις η αγάπη του είναι απύθμενη, και είναι απίστευτα τολμηρός για κάθε θυσία. Έως όμως να ανακαλύψει το άλλο του μισό, φλερτάρει ακόμη και με τον αέρα που αναπνέει.. όμως μην γελιέστε.. δύσκολα θα τον κατακτήσετε. Ως γνήσιο παιδί της Αφροδίτης, μπορεί να ερωτευτεί αρκετές φορές και να ζεί με πάθος τον έρωτα, με πολλές εκπλήξεις και αστείρευτη φαντασία.. όμως πάντα κρατάει ένα μέρος των συναισθημάτων του για τον Αληθινό, Μοναδικό Έρωτα που θα νιώσει στην ζωή του.
Ωστόσο δίνει στην κάθε του σχέση τον καλύτερο του εαυτό, και το πιο βασικό γι’ αυτόν είναι η ψυχική αρμονία, παρά οι όποιες υλικές απολαβές της σχέσης. Απεχθάνεται διαφωνίες και καυγάδες γι’ αυτό και εύκολα υποχωρεί.. όμως και πάλι μην γελιέστε.. άλλο τόσο εύκολα και αμετάκλητα αποχωρεί, εάν κρίνει την σχέση ως αναληθή ή επιφανειακή.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην υποτιμήσετε ποτέ την νοημοσύνη του και μην του κλονίσετε την εμπιστοσύνη. Είναι από τα λίγα πράγματα που ποτέ δεν συγχωρεί. 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
> > > > > > Σύμφωνα με την μυθολογία, η Θέμιδα απέκτησε μια κόρη με τον  Δίας, την Δίκη.
Ο Δίας ανέθεσε στην Δίκη να διοικεί τον Αστερισμό της Δικαιοσύνης, του οποίου το έμβλημα είναι η ζυγαριά - ο Ζυγός. 
Ως Προστάτιδα και Κυβερνήτης του Αστερισμού ορίστηκε η θεά Αφροδίτη. Ωστόσο ο  θεός Άρης, ο οποίος ήταν αιωνίως παθιασμένος (καψούρης) με την Αφροδίτη, λέγεται ότι άσκησε βέτο για να είναι μαζί της στον ίδιο Άξονα, προκειμένου να δεθεί μαζί της παντοτινά. Και συγκεκριμένα ζήτησε να γίνει ο Κυβερνήτης του ακριβώς απέναντι Αστερισμού, που η είσοδος σε αυτόν συμπίπτει με την Εαρινή Ισημερία. Δηλαδή στον Αστερισμό που ονομάστηκε Κριός, και με αυτόν ανοίγει πάντα ο νέος Αστρολογικός Κύκλος. 
Ο Δίας ήταν ανένδοτος, ώσπου ο Άρης του πρότεινε να βάλουν ένα στοίχημα. Εάν κέρδιζε ο Άρης, τότε ο Δίας θα του ανέθετε την διακυβέρνηση του Αστερισμού του Κριού, απέναντι από την Αφροδίτη.
Το στοίχημα είχε ως εξής: Ο Άρης στοιχημάτισε ότι ο βασιλιάς Αιήτης θα φυλάξει το Χρυσόμαλλο Δέρας του Κριού στο δικό του δάσος. Δηλαδή, στο ιερό άλσος του Άρη. Και προφανώς ο Άρης κέρδισε το στοίχημα, και έκτοτε βρίσκεται στον ίδιο Άξονα με την Αφροδίτη.  


*ΖΥΓΟΣ: 23.09 – 22.10*

*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Κριό, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΚΡΙΟΣ = ο πολεμοχαρής θεός ΑΡΗΣ – που ωστόσο η Αχίλλειος πτέρνα του είναι η Αφροδίτη
*ΖΥΓΟΣ = γνήσιο παιδί της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – που όσο κι αν θέλει να αποφύγει τον Άρη, η έλξη είναι μοιραία. Οι Κυβερνήτες σας λοιπόν, είναι οι αιώνιοι εραστές του Πλανητικού Συστήματος, και απεικονίζονται στην κάρτα των Εραστών του Αστρολογικού Ταρό.

Ο Ζυγός είναι απ’ τα διπλά Ζώδια, όπως οι Ιχθείς και οι Δίδυμοι, αλλά δεν ευσταθεί η φήμη ότι έχουν διπλή προσωπικότητα, ή ότι διχάζονται συχνά – πυκνά. Απλά ο χαρακτήρας των διπλών Ζωδίων φωτογραφίζει τις δύο όψεις του νομίσματος.. που στην περίπτωση του Ζυγού σημαίνει «κατανόηση μεν, δικαιοσύνη δε» !!.

        Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.
Επομένως, όλοι μας κρύβουμε μέσα μας λίγο – πολύ έναν Ζυγό !!.

Δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία, τον Αστερισμό του Κριού. Σύμφωνα με την Αστρονομία, τότε αρχίζει ο Νέος Ετήσιος Ηλιακός Χρόνος. Επίσης δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια εκπροσωπούν τους μήνες του χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, η οποία στηρίχθηκε στους υπαρκτούς Φυσικούς Κανόνες, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από έναν Αστερισμό, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. 
Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός (οίκος του ομώνυμου Ζωδίου) φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να βρούμε τον ρόλο του δικό μας Αστερισμού μέσα στο Σύμπαν, καθώς ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. 

Και συγκεκριμένα: 

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή.

Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε διαφορετικού Ζωδίου (ανθρώπου που το αντιπροσωπεύει), υπάρχουν λίγο - πολύ όλες οι πλευρές και των υπολοίπων Ζωδίων.

* * Συνιστώ να μην περιοριστείτε στο παρόν αφιέρωμα μου για τον Αστερισμό σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του αρχείου μου (το αρχικό άρθρο μου), το οποίο σας παρέπεμψε στην παρούσα σελίδα του blog μου. Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:


* * Ο Οκτώβριος του ΖΥΓΟΥ.. για όλα τα Ζώδια:

Μπήκαμε ήδη στην δεύτερη εποχή του χρόνου, στο δεύτερο εξάμηνο μετά την Φθινοπωρινή Ισημερία. 
Η θέση του Ζυγού είναι στον μήνα Οκτώβριο. Ανοίγει της πύλες του Φθινοπώρου, που όλους μας σημαίνει: 
Πρόκειται για φάση της ζωής μας όπου αρχίζουμε να αναλογιζόμαστε, «μήπως εάν αλλάζαμε κάποια πράγματα θα μπορούσαμε άραγε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για εμάς ?».. και έτσι μπαίνουμε στην διαδικασία να κάνουμε τους απολογισμούς μας. Είναι ο μήνας των απολογισμών, και στην φάση αυτήν τα συναισθήματα μας έχουν πάντα διακυμάνσεις. Γι’ άλλωστε αυτό συμβουλεύω οι Ζυγοί, αυτό που θα πρέπει να προσέξουν είναι, να μην γίνουν υπερβολικά υποχωρητικοί σε ότι αφορά το δικαίωμα τους στα δικά του “θέλω” !!.   


Πώς μας επηρεάζει ο Αστερισμός του Ζυγού:

Ο Αστερισμός του συμβολίζει την Δικαιοσύνη, γι’ αυτό άλλωστε παίζει τον ρόλο του κριτή όπως και του ισορροπιστή του Ζωδιακού Κύκλου. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να φέρνει τον Ζυγό συχνά σε μία αμφιταλαντευόμενη κατάσταση, στην προσπάθεια του να συμβιβάσει τα πρέπει με τα δικά του προσωπικά θέλω. Να έχει την ανάγκη να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του, αλλά με τον πιο δίκαιο τρόπο !!.
Οπότε μετά όλα τα παραπάνω, έχουμε την απάντηση για τους λόγους που όσο βρισκόμαστε στον Αστερισμό του, νιώθουμε να συγκρούεται η λογική και το δικαίωμα με το συναίσθημα. 

Σημαντική διευκρίνιση - συμβουλές:
Ο χαρακτήρας του Αστερισμού της Παρθένου επικρατεί ολόκληρο τον μήνα Σεπτέμβριο. Ο ρόλος της Παρθένου είναι να μας σοβαρέψει – νοικοκυρέψει, να δώσουμε προτεραιότητα στα όποια συμφέροντα μας. Δηλαδή, να δώσουμε βαρύτητα στα πρακτικά θέματα μας, ώστε να κάνουμε ορθούς υπολογισμούς. Κι άλλωστε, «ο έρωτας από μόνος του, δεν γεμίζει το στομάχι» !!.
Επομένως οι Ζυγοί του Σεπτεμβρίου, είναι φυσικό να ανησυχούν για το εάν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα τους. Τους προτείνω να περιοριστούν στα βασικότερα – αναπόφευκτα έξοδα, διότι μέσα στον Οκτώβριο αλλάζουν οι προτεραιότητες τους. Ασφαλώς προς όφελος τους. Αυτό επιδρά και στους Σκορπιούς του Οκτωβρίου, αλλάζουν και οι δικές τους προτεραιότητες, οπότε συμβουλεύω να αποφύγουν οτιδήποτε περιττό ή μη αναγκαίο μέσα στον Οκτώβριο. 


~ ~ ~ Συνιστώ επίσης να διαβάσετε την ανάρτηση μου "Φθινοπωρινή Ισημερία", αφορά όλο το επόμενο διάστημα έως την Εαρινή Ισημερία.. με συμβουλές μου για όλα τα Ζώδια:  
Για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα, διαβάστε την ανάρτηση μου σχετικά με την δεύτερη εποχή του χρόνου, σύμφωνα με τον κύκλο ζωής της φύσης. Πρόκειται για μία πανάρχαια ερμηνεία των αναμενόμενων εξελίξεων στον “Κύκλο του Χρόνου”, άγνωστη για τους πολλούς. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και ενημερωθείτε:ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου