Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

*Αφιέρωμα στον Οκτώβριο μήνα που τον εκπροσωπεί το σύμβολο της Δικαιοσύνης.. ο ΖΥΓΟΣ*


Η εποχή του Φθινοπώρου αρχίζει με το πέρασμα του Ήλιου στον Αστερισμό του Ζυγού, και τότε γιορτάζουμε επισήμως την Φθινοπωρινή Ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο !!  

Τί συμβολίζει όμως ο Οκτώβριος ως πρώτος μήνας του Φθινοπώρου, και πώς μας επηρεάζει όλους μας ο Αστερισμός του Ζυγού μέσα σε αυτόν τον μήνα ?!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, ενημερωθείτε διαβάζοντας περισσότερα: 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ

* * Υπενθυμίζω συνοπτικά: 
 
     Η επιστήμη της Αστρονομίας συμβαδίζει με τον Ετήσιο Ηλιακό Κύκλο ο οποίος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία, που σημαίνει πως το δεύτερο εξάμηνο αρχίζει με την Φθινοπωρινή Ισημερία.
Συνεπώς ο Οκτώβριος είναι ο 7ος μήνας του Ηλιακού Έτους και ο πρώτος του Φθινοπώρου, που σημαίνει ότι στην εποχή του Φθινοπώρου ανήκουν επίσης οι μήνες Νοέμβριος και Δεκέμβριος. 
Στον ετήσιο κύκλο του ο Ήλιος παραμένει σε κάθε Αστερισμό για περίπου έναν μήνα, και έτσι συμβαίνει τους Φθινοπωρινούς μήνες να τους εκπροσωπούν οι Αστερισμοί του Ζυγού – Σκορπιού – Τοξότη.
 
Η κάθε εποχή του χρόνου έχει την δική της ερμηνεία, κι όσον αφορά το Φθινόπωρο του 2022, το έχω χαρακτηρίσει ως «εποχή των περισυλλογών - θερίζουμε ό,τι σπείραμα» ενώ τον Χειμώνα ως «εποχή μεγάλων αποφάσεων - ή αλλιώς - αναγκαστικής προσγείωσης». 
Θα ακολουθήσουν βεβαίως αναλυτικές προβλέψεις μου και για τους τρεις μήνες του Φθινοπώρου για τον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά, ωστόσο πριν την έναρξη του κάθε νέου μήνα συνηθίζω να δημοσιεύω παρόμοιο αφιέρωμα μου.
 
Τούτο διότι, ο κάθε μήνας συμβολίζει ένα στάδιο της ζωής μας, ενώ παράλληλα γνωρίζοντας και τον συμβολισμό του Αστερισμού που τον εκπροσωπεί, διακρίνουμε τα θετικά στοιχεία της δυναμικής του που εκπέμπει προς όλους μας, τα οποία σοφό είναι να τα γνωρίζουμε για να τα εκμεταλλευτούμε αναλόγως !!  
 
Πρόκειται λοιπόν για μια πρόσθετη πανάρχαια μέθοδο που δεν είναι ευρύτερα γνωστή, διότι δεν εμπορεύσιμη. 


* * Ο Ζυγός ανήκει στα Ζώδια του Αέρα, όπως επίσης στα λεγόμενα διπλά: 

Στα Ζώδια του Αέρα ανήκουν οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος.

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια της Φωτιάς, και εδώ ισχύει ό,τι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους στον Άξονα τους.
Δηλαδή, συνήθως αλληλοϋποστηρίζουν τις ανάγκες τους και αλληλοσυμπληρώνουν τις δυνάμεις και δραστηριοποιήσεις του άλλου. Τούτο διότι η Φωτιά συνεργάζεται με τον Αέρα αρμονικά, επειδή τον χρειάζεται για να ανάψει, για να αναζωπυρωθεί όποτε χρειαστεί, ή για να την σπρώξει προς την κατεύθυνση που θέλει για να επεκταθεί.
Κατά κανόνα το «παιχνίδι» το κάνουν τα Ζώδια της Φωτιάς, εκτός της περίπτωσης του Ζυγού.. που καθώς συμβολίζει άψυχο αντικείμενο, έχει τον έλεγχο της λογικής και των συναισθημάτων του. Κάπως έτσι λοιπόν υπάρχει μια καλή προβλεπόμενη Αύρα στους Άξονες αυτούς, ειδικά όταν εισέρχεται σε αυτούς η Σελήνη. 
Το κλίμα βαραίνει μόνον όταν στα Ζώδια της Φωτιάς κάποιες Πλανητικές θέσεις δημιουργούν έντονο φλογερό κλίμα, και έτσι κινδυνεύουν οι εκπρόσωποι των Ζωδίων από τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες τους. Και τέλος: 
Μια ανθρώπινη σχέση μεταξύ εκπροσώπων της Φωτιάς και του Αέρα συνήθως κρατάει χρόνια.. εκτός εάν ο Αέρας φυσήξει δυνατά και σβήσει την Φωτιά.
Και όσο δε αφορά τα Ζώδια του Αέρα, καθώς «πάνε όπου ο αέρας τους πάει», βρίσκουν πιο εύκολα τις ισορροπίες τους - εναρμονίζονται πιο εύκολα με κάθε άλλο Ζώδιο.. ως «ο μπαλαντέρ στον Ζωδιακό Κύκλο» !!.

Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

_ Ως Ζώδια του ΑΕΡΑ: 
   Έχουν την ανάγκη να εκδηλώνεται το συναίσθημα σε όλες τις στιγμές της σχέσης τους.. στα ευχάριστα και στα δύσκολα. Δεν εγκαταλείπουν εύκολα, διότι έχουν μεγάλη πίστη στον εαυτό τους. Είναι πιο δεκτικοί στις αλλαγές και προσαρμόζονται πιο εύκολα από κάθε άλλο Ζώδιο. Διαθέτουν μεγάλη κατανόηση, διότι  πιστεύουν στο δικαίωμα οι σύντροφοι να αναπνέουν ελεύθερα μέσα στην σχέση. Δεν ασκούν πίεση, όσο δεν δέχονται οι ίδιοι περιορισμούς. Αφήνουν τον χρόνο να δείξει, αλλά και πάντα είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν το κάθε ενδεχόμενο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουν και έναν χωρισμό αρκετά ψύχραιμα.. και έτσι πάν’ την ζωή τους πιο εύκολα παραπέρα. Συνήθως χωρίζουν χωρίς μελοδράματα, και ανάλογα την περίπτωση, υπάρχει πιθανότητα να σας κρατήσουν στην ζωή τους ως φίλους. 
Όμως.. το κρεβάτι τους δεν το ξαναβλέπετε εάν εσείς προκαλέσατε τον χωρισμό.. κι ας σας αφήνουν να ελπίζετε σε κάτι τέτοιο !!.

_ Ο Ζυγός ως Ζώδιο του ΑΕΡΑ:
   Οι Ζυγοί διαθέτουν περισσότερη κατανόηση από κάθε άλλο Ζώδιο.. σε βαθμό που κάποιες φορές οι σύντροφοι τους πιστεύουν ότι δεν ζηλεύουν, διότι δεν τους διεκδικούν με πάθος. Αυτό είναι λάθος. Απλά δεν αντέχουν τις εντάσεις μέσα στις σχέσεις τους, και δεν βλέπουν το νόημα να συνεχιστεί μια σχέση με ακατάπαυστες αμφιβολίες και καχυποψίες.
Ο Ζυγός έρχεται στην Γή για να βρεί το άλλο του μισό. Στις Καρμικές του σχέσεις η αγάπη του είναι απύθμενη, και είναι απίστευτα τολμηρός για κάθε θυσία. Έως όμως να ανακαλύψει το άλλο του μισό, φλερτάρει ακόμη και με τον αέρα που αναπνέει.. όμως μην γελιέστε.. δύσκολα θα τον κατακτήσετε. Ως γνήσιο παιδί της Αφροδίτης, μπορεί να ερωτευτεί αρκετές φορές και να ζεί με πάθος τον έρωτα, με πολλές εκπλήξεις και αστείρευτη φαντασία.. όμως πάντα κρατάει ένα μέρος των συναισθημάτων του για τον Αληθινό, Μοναδικό Έρωτα που θα νιώσει στην ζωή του.
Ωστόσο δίνει στην κάθε του σχέση τον καλύτερο του εαυτό, και το πιο βασικό γι’ αυτόν είναι η ψυχική αρμονία, παρά οι όποιες υλικές απολαβές της σχέσης. Απεχθάνεται διαφωνίες και καυγάδες γι’ αυτό και εύκολα υποχωρεί.. όμως και πάλι μην γελιέστε.. άλλο τόσο εύκολα και αμετάκλητα αποχωρεί, εάν κρίνει την σχέση ως αναληθή ή επιφανειακή.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην υποτιμήσετε ποτέ την νοημοσύνη του, και μην κλονίσετε ποτέ την εμπιστοσύνη. Είναι από τα λίγα πράγματα που ποτέ δεν συγχωρεί. 

Ο Ζυγός είναι απ’ τα διπλά Ζώδια, όπως οι Ιχθείς και οι Δίδυμοι, ωστόσο: 
Δεν ευσταθεί η φήμη ότι έχουν διπλή προσωπικότητα, ή ότι διχάζονται συχνά – πυκνά. Απλά ο χαρακτήρας των διπλών Ζωδίων φωτογραφίζει τις δύο όψεις του νομίσματος.. που στην περίπτωση του Ζυγού σημαίνει «κατανόηση μεν, δικαιοσύνη δε» !!.

Προτείνω να διαβάσετε: Ο Ζυγός ως Ζωδιακός Αστερισμός .. και ο Έρωτας !! 

 
 * * * * Προτείνω επίσης να δείτε το άρθρο μου όπου αναφέρομαι σε όλα τα Ζώδια, και το οποίο σας παραπέμπει στον μήνα και τον Αστερισμό που σας ενδιαφέρει. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:



* * Ο Αστερισμός του ΖΥΓΟΥ


*Σημειώστε ότι σχηματίζετε Άξονα με τον Κριό, και οι Κυβερνήτες σας είναι:
*ΚΡΙΟΣ = ο πολεμοχαρής θεός ΑΡΗΣ – που ωστόσο η "Αχίλλειος πτέρνα του" είναι η Αφροδίτη.
*ΖΥΓΟΣ = γνήσιο παιδί της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – που όσο κι αν θέλει να αποφύγει τον Άρη, η έλξη είναι μοιραία. Οι Κυβερνήτες σας λοιπόν, είναι οι αιώνιοι εραστές του Πλανητικού Συστήματος, και απεικονίζονται στην κάρτα των Εραστών του Αστρολογικού Ταρό.


* * ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ: 

       Ο Ζυγός (λατινικά Libra) είναι ένας από τους Αστερισμός που σημειώθηκε στην αρχαιότητα  από τον Πτολεμαίο, και ένας από τους 88 επίσημους Αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση. Το όνομα του σημαίνει ζυγαριά, και είναι νότιος Αστερισμός, ορατός στο σύνολό του από την Ελλάδα και όλη σχεδόν την Ευρώπη. 
Αρχικά, επειδή ο Ζυγός διακρίνονταν ως τμήμα του Σκορπιού, ήταν γνωστός στην Αστρονομία ως Χηλαί Σκορπίου, δηλαδή οι «Δαγκάνες του Σκορπιού».

Ωστόσο ο Ζυγός ως χωριστός Αστερισμός, ήταν γνωστός στους αρχαιοελληνικούς χρόνους ως το σύμβολο της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με την μυθολογία λοιπόν, η Θέμιδα απέκτησε μια κόρη με τον  Δία, την Δίκη. Ο Δίας ανέθεσε στην Δίκη να διοικεί τον Αστερισμό της Δικαιοσύνης, του οποίου το έμβλημα ήταν η ζυγαριά της Θέμιδος. 
Ως Προστάτιδα και Κυβερνήτης του Αστερισμού, ορίστηκε η θεά Αφροδίτη. Ωστόσο ο  θεός Άρης, ο οποίος ήταν αιωνίως παθιασμένος (καψούρης) με την Αφροδίτη, λέγεται ότι άσκησε βέτο για να είναι μαζί της στον ίδιο Άξονα, προκειμένου να δεθεί μαζί της παντοτινά. Και συγκεκριμένα ζήτησε να γίνει ο Κυβερνήτης του ακριβώς απέναντι Αστερισμού, που η είσοδος σε αυτόν συμπίπτει με την Εαρινή Ισημερία. Δηλαδή στον Αστερισμό που ονομάστηκε Κριός, και με αυτόν ανοίγει πάντα ο νέος Αστρολογικός Κύκλος. 

Ο Δίας ήταν ανένδοτος, ώσπου ο Άρης του πρότεινε να βάλουν ένα στοίχημα. Εάν κέρδιζε ο Άρης, τότε ο Δίας θα του ανέθετε την διακυβέρνηση του Αστερισμού του Κριού, απέναντι από την Αφροδίτη.
Το στοίχημα είχε ως εξής: Ο Άρης στοιχημάτισε ότι ο βασιλιάς Αιήτης θα φυλάξει το Χρυσόμαλλο Δέρας του Κριού στο δικό του δάσος. Δηλαδή, στο ιερό άλσος του Άρη. Και προφανώς ο Άρης κέρδισε το στοίχημα, και έκτοτε βρίσκεται στον ίδιο Άξονα με την Αφροδίτη.  


~ ~ Ο Ετήσιος Ζωδιακός Κύκλος:

 
Για τους νέους μου αναγνώστες διευκρινίζω ότι:

Σύμφωνα με το νεότερο παγκόσμιο ημερολόγιο που ακολουθούμε, γιορτάζουμε την έναρξη του Νέου Έτους την 1η Ιανουαρίου. Δεν είναι επί της παρούσης να αναφέρω πότε και γιατί καθιερώθηκε η αλλαγή του χρόνου την πρώτη ημέρα του Ιανουαρίου. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να θεωρούμε ως πρώτο μήνα του νέου έτους τον Ιανουάριο, και σύμφωνα με αυτό, δημοσιεύουν τις ετήσιες προβλέψεις οι αστρολόγοι.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με την Αστρονομία αλλά και τους κανόνες της Φύσης, ο Ήλιος αρχίζει τον Νέο Ετήσιο Κύκλο του (Ηλιακό Έτος) με την Εαρινή Ισημερία, όπου στο Βόρειο Ημισφαίριο γιορτάζουμε επισήμως την έναρξη της Άνοιξης. Και λόγω του Φαινόμενου της Μετάπτωσης των Ισημεριών σε συνδυασμό με το νεότερο παγκόσμιο ημερολόγιο, εορτάζουμε την Εαρινή Ισημερία 20 – 22 Μαρτίου.
Αυτό σημαίνει ότι, ο Απρίλιος είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, και μάλιστα από αρχαιοτάτων χρόνων έως και πολύ μετά Χριστού, η έναρξη του νέου έτους (η Πρωτοχρονιά) γιορταζότανε φυσιολογικά με την έναρξη του Νέου Ετήσιου Ηλιακού Κύκλου. 

Συνεπώς, δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία, καθώς τότε αρχίζει ο Νέος Ετήσιος Ηλιακός Χρόνος - Κύκλος. 

Και πιο συγκεκριμένα:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο νέος ετήσιος Ηλιακός κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία και διαδοχικά περνάει και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, που σημαίνει ότι χρειάζεται περίπου έναν μήνα για να διανύσει κάθε έναν από αυτούς. Οπότε ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται στον ανάλογο Αστερισμό.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Οκτώβρη, που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Ζυγού, τότε το άτομο ανήκει στον Ζυγό.

Άσχετα λοιπόν με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι επηρεαζόμαστε όλοι μας (λίγο – πολύ) απ’ τα χαρακτηριστικά του ομώνυμου Ζωδίου, καθώς αυτά κυριαρχούν μέσα στον δικό του μήνα. Περισσότερο βέβαια επηρεάζονται τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου.
Ως παράδειγμα:
Έως 1η Απριλίου, οι Κριού του Μαρτίου επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου, οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας. 

Σημαντική διευκρίνιση - συμβουλές:

Ο χαρακτήρας του Αστερισμού της Παρθένου επικρατεί ολόκληρο τον μήνα Σεπτέμβριο. Ο ρόλος της Παρθένου είναι να μας σοβαρέψει – νοικοκυρέψει, να δώσουμε προτεραιότητα στα όποια συμφέροντα μας. Δηλαδή, να δώσουμε βαρύτητα στα πρακτικά θέματα μας, ώστε να κάνουμε ορθούς υπολογισμούς. Είναι της άποψης ότι, «ο έρωτας από μόνος του, δεν γεμίζει το στομάχι» !!.

Επομένως οι Ζυγοί του Σεπτεμβρίου, είναι φυσικό να ανησυχούν για το εάν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Τους προτείνω να περιοριστούν στα βασικότερα – αναπόφευκτα έξοδα, διότι μέσα στον Οκτώβριο αυτό θα είναι προς όφελος τους.

Επίσης στους Σκορπιούς του Οκτωβρίου, των οποίων οι προτεραιότητες τους αλλάζουν στον Οκτώβριο, τους συμβουλεύω να αποφύγουν οτιδήποτε περιττό ή μη αναγκαίο μέσα στον Οκτώβριο, όπως και να αποφύγουν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. Ο Νοέμβριος (ο δικός τους μήνα) θα τους δικαιώσει. 


 * * Ζωδιακοί Αστερισμοί:

          Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.

Επομένως, όλοι μας λίγο - πολύ, κρύβουμε μέσα μας έναν ακριβοδίκαιο Ζυγό, του οποίου τον δύσκολο ρόλο στον Ζωδιακό Κύκλο διευκρινίζω παρακάτω. 


ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
                   Καθώς ο κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από έναν Αστερισμό, ο ρόλος αυτού είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. Αυτό σημαίνει ότι, ο κάθε Αστερισμός (οίκος του ομώνυμου Ζωδίου) φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να βρούμε τον ρόλο του δικό μας Αστερισμού μέσα στο Σύμπαν, καθώς ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. 

Και συγκεκριμένα: 

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή.


* * Ο Οκτώβριος του ΖΥΓΟΥ για όλα τα Ζώδια:

Ο Οκτώβριος είναι ο έβδομος (7ος) μήνας του Ετήσιου Ηλιακού Κύκλου. Μπαίνοντας στον Ζυγό καλωσορίζουμε επισήμως το Φθινόπωρο στο Βόρειο Ημισφαίριο..  και έτσι μπαίνουμε στο δεύτερο εξάμηνο του Ετήσιου Ηλιακού Κύκλου. 

Ο Ζυγός ανοίγει τις πύλες του Φθινοπώρου και μας προετοιμάζει για την δεύτερη εποχή του χρόνου (δεύτερο εξάμηνο), που για όλους μας σημαίνει ότι: 

Πρόκειται για φάση της ζωής μας όπου αρχίζουμε να αναλογιζόμαστε, «μήπως εάν αλλάζαμε κάποια πράγματα, θα μπορούσαμε άραγε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για εμάς ?».. και έτσι μπαίνουμε στην διαδικασία να κάνουμε τους απολογισμούς μας. 
Είναι ο μήνας των απολογισμών, και στην φάση αυτή τα συναισθήματα μας έχουν πάντα διακυμάνσεις. Γι’ αυτό άλλωστε συμβουλεύω τους Ζυγούς, αυτό που θα πρέπει να προσέξουν είναι, να μην γίνουν ιδιαιτέρως υποχωρητικοί σε ότι αφορά το δικαίωμα τους στα δικά του “θέλω” !!.   
 

* * ΩΣΤΟΣΟ: Δείτε πώς επηρεάζει όλους μας ο Αστερισμός του Ζυγού:

     Ο Αστερισμός του λοιπόν συμβολίζει την Δικαιοσύνη, γι’ αυτό άλλωστε παίζει τον ρόλο του κριτή όπως και του ισορροπιστή του Ζωδιακού Κύκλου. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να φέρνει τον ίδιο τον Ζυγό συχνά σε αμφιταλαντευόμενη κατάσταση, στην προσπάθεια του να συμβιβάσει τα πρέπει με τα δικά του προσωπικά θέλω. Δηλαδή, ενώ νιώθει την ανάγκη να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του, σκέφτεται τον πιο δίκαιο τρόπο !!.
Επομένως μετά όλα τα παραπάνω, έχουμε την απάντηση για τους λόγους που όσο βρισκόμαστε στον Αστερισμό του, όλοι μας νιώθουμε να συγκρούεται η λογική μας με το δικαίωμα μας στο συναίσθημα !!. 


ΕΠΙΠΛΕΟΝ

Ο Οκτώβριος παρουσιάζει πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εμφανίζεται και το Φαινόμενο της θεαματικής "Βροχής των Αστεριών" οι Ωριωνίδες !! 
Διαβάστε το σχετικό άρθρο μου:



 * * Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου:

Για να μην επαναλαμβάνομαι, προτείνω να διαβάσετε το αναλυτικό άρθρο μου «Μήνες και ολόγεμα Φεγγάρια του Ηλιακού Έτους»
Αξίζει το χρόνο σας, του οποίου το περιεχόμενο εκτός απ’ τις προβλέψεις μου για την κάθε Πανσέληνο του ετήσιου κύκλου είναι πλούσιο σε πληροφορίες. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο: 

~ ~ ~ Συνιστώ επίσης να διαβάσετε την ανάρτηση μου με τίτλο "Φθινοπωρινή Ισημερία", καθώς αφορά όλο το επόμενο χρονικό διάστημα έως την Εαρινή Ισημερία.. με συμβουλές μου για όλα τα Ζώδια:  
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε:



        Και τέλος διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, παρότι δεν στερούμαι γνώσεων. Δεν είναι η κύρια ενασχόληση μου, οπότε έχω την επιλογή να δημοσιεύω τα σχετικά άρθρα μου σύμφωνα με όσα θεωρώ σημαντικά ή ενδιαφέροντα (κατά την κρίση μου), και σύμφωνα βεβαίως με την ευχέρεια του ελεύθερου χρόνου μου. 
Ωστόσο, πιστεύω ότι θα έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό παρακολουθώντας τις μηνιαίες προβλέψεις μου, όπου εστιάζω στα αποτελέσματα των εξελίξεων, όπως αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου