Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

*Ο Ζυγός ως Ζώδιο.. και ο Έρωτας*

Αφιέρωμα μου στον ακριβοδίκαιο Ζυγό, στου οποίου τον Αστερισμό είμαστε από 23 Σεπτεμβρίου έως και 22 Οκτωβρίου. 


Βέβαια, σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρονομία, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από έναν Αστερισμό, ώστε ο κάθε Αστερισμός να εκπροσωπεί κι ένα απ' τα βασικά στάδια της ζωής μας (μήνα με τον μήνα), απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας.
Επομένως, καθώς ο Ετήσιος Ηλιακός Κύκλος αρχίζει με τον μήνα του Κριού (τον Απρίλιο), ο Ζυγός αντιπροσωπεύει ολόκληρο τον μήνα Οκτώβριο, παρότι ανήκουν στον Ζυγό όλοι όσοι έχουν γεννηθεί στις προαναφερόμενες ημερομηνίες.

Ωστόσο, τόσο οι Ζυγοί όπως και όλα τα υπόλοιπα Ζώδια, συνεχίζουμε να επηρεαζόμαστε από την Παρθένο έως και την τελευταία μέρα του Σεπτεμβρίου, όπως έχω ήδη αναλύσει σε προηγούμενη ανάρτηση μου. 

Εάν λοιπόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον σας ένας/μία Ζυγός .. ενημερωθείτε για όσα πρέπει να ξέρετε: 

Μέσα απ’ το χιούμορ ξεστομίζονται και οι μεγαλύτερες αλήθειες, κι αυτό είναι μια απ’ τις έμφυτες τακτικές του Ζυγού.
Οπότε μεταξύ αστείου και σοβαρού .. αν το αντικείμενο του πόθου σας είναι μία/ένας Ζυγός, και είστε αποφασισμένοι να κατακτήσετε ή να κρατήσετε στην ζωή σας «το γνήσιο παιδί της Αφροδίτης».. διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω και.. τέλος σημειώστε τις συμβουλές μου:

Ο Ζυγός σύμφωνα με την Ελληνική Αστρολογία, είναι ο Αστερισμός της Δίκης, της κόρης του Δία και της Θέμιδας. Ως εκ τούτου, έγινε το σύμβολο της Δικαιοσύνης. Κυβερνήτης του Αστερισμού και προστάτιδα του, είναι η Αφροδίτη.
Ανήκει στους Αστερισμούς αρσενικού γένους, στους οποίους δηλαδή υπερέχει το αρσενικό πνεύμα. Επίσης ως Ζώδιο ανήκει στα Ζώδια του Αέρα, δηλαδή στο στοιχείο της φύσης που συντελεί στην βιωσιμότητα μας.   

Σχηματίζει άξονα με τον Κριό, πύρινο Ζώδιο (της Φωτιάς), του οποίου Κυβερνήτης είναι ο θεός του πολέμου ο Άρης. Μέσω της μυθολογίας, μας δίνονται απαντήσεις για το πώς κατάφεραν οι δύο παθιασμένοι εραστές (Άρης – Αφροδίτη) να μείνουν αιωνίως δεμένοι στον ίδιο άξονα.. αλλά όπως και να ‘χει, επιβεβαιώνουν τον κανόνα «τα αντίθετα έλκονται» !!.

Είναι το μόνο Ζώδιο που το σύμβολο του είναι ένα άψυχο αντικείμενο. Η ζυγαριά που εκπροσωπεί τον Ζυγό, του δίνει μία υψηλότερη υπόσταση απ’ όσα συμβολίζουν τα υπόλοιπα ζώδια, και ως σκοπό έχει να συνταιριάζει την Διανοητική με την Συναισθηματική πλευρά της ανθρώπινης φύσης. Γι' αυτό άλλωστε τον εξοργίζουν οι ανούσιες εκρηκτικές καταστάσεις, ή οι εγωϊστικές συμπεριφορές.. καθότι θεωρεί πως όλα τα προβλήματα λύνονται με την λογική και τον διάλογο. Επομένως, η λέξη που του ταιριάζει απόλυτα, είναι η ΕΝΩΣΗ !!.

Είναι έντονα τα χαρακτηριστικά του Ζυγού που εκπέμπει ο Αστερισμός του. Τα κυριότερα εξ’ αυτών, που αφορούν την απονομή της Δικαιοσύνης, είναι η προσέγγιση και εξέταση των πραγμάτων σφαιρικά  – η ορθή κρίση των καταστάσεων τελείως αντικειμενικά. Στις αρμοδιότητες του είναι επίσης η τήρηση της ισορροπίας – αρμονίας μεταξύ των ανθρώπινων σχέσεων. 
Επομένως, είναι στην φύση του να έχει τον έλεγχο των συναισθημάτων του, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από κάθε άλλο Ζώδιο.

Πράγματι, ο Ζυγός έχει πολλά έμφυτα χαρίσματα. Κι ένα από αυτά είναι να βρίσκει αδιάψευστα επιχειρήματα, ειδικά όταν πρόκειται να ακυρώσει αντιφάσεις, ή να αποστομώσει την υπερβολή. Γι’ αυτό όντως, έχει τους περισσότερους αντίζηλους και εχθρούς από κάθε άλλο Ζώδιο. Βέβαια σε συνδυασμό με έμφυτο χιούμορ του.. αντιμετωπίζει ακόμη και τον χειρότερους εχθρούς τους «πετώντας τους το γάντι» !!.

Η σχέση του Ζυγού με το χρήμα, είναι απλά μαθηματικά:
Δεν είναι άπληστος αλλά ούτε και ολιγαρκής. Έχει άριστο μέτρο με το χρήμα, παρότι δίνει την εντύπωση πως άλλοτε είναι σπάταλος και άλλοτε τσιγκούνης.
Θεωρεί πως η αίσθηση της επιτυχίας δεν εξαρτάται μόνο απ’ το χρήμα που επιφέρει, αλλά απ’ το ύψος της ηθικής αμοιβής. Ξέρει να περνάει όμορφα και διασκεδαστικά, ακόμη και με τα λίγα. Ξέρει να διαμορφώνει τους χώρους του σε ένα ιδανικό – ρομαντικό περιβάλλον αξιοποιώντας απλά αντικείμενα, ή ακόμη και κάποια που άλλοι θα τα πετούσαν.

Οι Ζυγοί είναι οι ιδανικοί μεσολαβητές, με σκοπό την επίτευξη της ισορροπίας και της μακροβιότητας στις προσωπικές σχέσεις. Γίνονται άριστοι διπλωμάτες – δικαστές – ερευνητές – διακοσμητές, και ότι άλλο έχει σχέση με την προσφορά κοινωνικού έργου, αποζητώντας πέραν από την οικονομική ικανοποίηση κυρίως την αποδοχή των άλλων. Εάν αντιληφθούν ότι δεν έχει την αναμενόμενη επιτυχία η καριέρα τους, ή δεν τους εξασφαλίζει την ψυχική τους ισορροπία.. τότε την εγκαταλείπουν με όποιο τίμημα, αφού προηγουμένως τελείως αθόρυβα, έχουν στήσει τις γέφυρες τους για κάτι καινούργιο. 

Ωστόσο, η τάση του Ζυγού να προσπαθεί να επιλύσει τα πάντα ειρηνικά και αρμονικά, αποφεύγοντας οδυνηρές διαδικασίες και υπερβάσεις.. θεωρείται από πολλούς ως υπεκφυγή των ευθυνών του, πράγμα που κάνει τους άλλους να νομίζουν ότι οι Ζυγοί είναι επιφανειακοί – ρηχοί – αναποφάσιστοι ή ακόμη και αναξιόπιστοι. Λάθος συμπέρασμα ασφαλώς, διότι ο Ζυγός πριν κάνει την κριτική του, θα κάνει πρώτα την αυτοκριτική του. Και έτσι όταν θα οδηγηθεί σε αποφάσεις, θα είναι δίκαιες για όλες τις δύο πλευρές. 

Ο Ζυγός δεν κρύβει μυστήριο:
Εκδηλώνει αυθόρμητα και έντονα κάθε του συναίσθημα και άποψη, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα και την γλώσσα του σώματος. Ντύνεται όπως ακριβώς συμπεριφέρεται. Κομψά, εντυπωσιακά, χαριτωμένα.. αναδεικνύοντας ακόμα και ένα τσουβάλι σε ένα μοναδικού στυλ ρούχο. Πιθανότατα, όλα αυτά είναι που τον κάνουν ελκυστικό – γοητευτικό.
Έχει υψηλή αισθητική του ωραίου, γι’ αυτό τον απωθεί η κακογουστιά ή οτιδήποτε ιδιαίτερα προκλητικό, που δεν αφήνει την φαντασία να δουλέψει. Η ακαταστασία και η υπερβολή γενικότερα, τον τρέπουν σε φυγή.

Ο Ζυγός είναι κοινωνικό άτομο και κάνει πολλές γνωριμίες, αλλά ελάχιστους φίλους. Πιθανότατα διότι είναι στην φύση του να αισθάνεται τις ανάγκες των άλλων και να είναι πάντα πρόθυμος να προσφέρει λύσεις, κάτι που δεν γίνεται με όλους όσους είναι στο περιβάλλον του. Θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος (όπως ένας πιστός σκύλος), αλλά μην περιμένετε να σας “χρυσώνει το χάπι”. Θα απογοητευτείτε εάν περιμένετε να συμφωνεί μαζί σας προκειμένου να μην σας κακοκαρδίσει, ή σας ακολουθήσει σε κάτι που κρίνει ότι στερείται λογικής.

Κάπως έτσι, χειρίζεται και τις ερωτικές – συντροφικές του σχέσεις:
Σημειώστε ότι ο Ζυγός έχει ανάγκη να επιβεβαιώνεται συχνά για τα συναισθήματα του άλλου. Νιώθει πληρότητα μόνο όταν μοιράζεται τα πάντα με την/τον σύντροφό του (ακόμη και σκέψεις), καθώς ο σκοπός που ήρθε στην Γή, είναι για να βρεί «το άλλο του μισό».

Έχει πλήρη επίγνωση για όσα δίνει μέσα στη σχέση του (υλικά & συναισθηματικά).. και στην πραγματικότητα, δεν μετανιώνει ποτέ γι’ αυτό. Δίνεται ολόψυχα και μάλιστα περισσότερο από κάθε άλλο Ζώδιο.. όμως παράλληλα έχει και τον αυτοέλεγχο των συναισθημάτων του, σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ τα άλλα Ζώδια. Γι’ αυτό άλλωστε δεν βιώνει έναν χωρισμό “πέφτοντας στα πατώματα”.

Ωστόσο.. καθώς η ανεκτικότητα του και στην προσωπική του ζωή (που στην ουσία είναι η απλά κατανόηση για την διαφορετικότητα του άλλου), δίνει την εντύπωση ότι γίνεται το Θύμα της σχέσης του, και ότι είναι εξαρτημένος από τον άλλον. Ασφαλώς και πάλι πρόκειται για λάθος συμπεράσματα. Διότι ο Ζυγός μπορεί να συγχωρεί σχεδόν τα πάντα, αλλά αυτά που δεν συγχωρεί, είναι να υποτιμηθεί η νοημοσύνη του και να επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την κατανόηση του !!. 


~ ~ ~ Επομένως: 
Εάν το ενδιαφέρον σας περιστρέφεται γύρω από μία/έναν Ζυγό, φροντίστε πρώτα να θυμάστε τα παραπάνω βασικά ερεθίσματα του Αστερισμού, και βεβαίως - βεβαίως.. να τηρήσετε τους 10 παρακάτω κανόνες: 


1. Για να πλησιάσετε έναν Ζυγό, δώστε προσοχή στην πρώτη εντύπωση που θα της/του κάνετε. Φερθείτε με ευγένεια και μάθετε το σαβουάρ βίβρ απ' έξω κι ανακατωτά. Χρησιμοποιείστε όποιο έξυπνο κοπλιμέντο ξέρετε, αρκεί να μην υπερβάλλετε. Και βεβαίως προσοχή, μην χρησιμοποιήσετε ατάκες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.. διότι θα σας απορρίψει λόγω έλλειψης φαντασίας.

2. Πείστε την/τον ότι σιχαίνεστε τους τσακωμούς και τα ξεκατινιάσματα, και ότι για σας έχει μεγαλύτερη σημασία η αρμονική συντροφικότητα, παρά η σεξουαλική ικανοποίηση ως πράξη. Έτσι υπάρχει η πιθανότητα να σας ερωτευτεί.. αφού πρώτα σας βιώσει και σας αγαπήσει ως φίλο. Ο Ζυγός ενθουσιάζεται ναι μεν συχνά, αλλά σπανίως ερωτεύεται πραγματικά με την πρώτη ματιά.  

3. Να θυμάστε ότι διαθέτει πολύ καλή μνήμη, με λεπτομέρεια. Έτσι κάθε αντικείμενο, το αξιολογεί με την δική του ιστορία. Οπότε ρωτήστε διακριτικά τι άρωμα φοράει, ή ποια μικροαντικείμενα θεωρεί απαραίτητα στην καθημερινότητα της/του.. και κάνε της/του το ανάλογο δώρο. Λατρεύει τις εκπλήξεις αλλά και πέραν αυτού, θα αισθανθεί ότι γίνατε κομμάτι της ζωής της/του.

4. Θίξτε άφοβα ποικίλα θέματα προς συζήτηση, είναι πάντα σε ετοιμότητα να τα αναπτύξει μαζί σας. Άλλωστε διψά για μάθηση και ανταλλαγή απόψεων. Μάλιστα, όταν της/του κεντρίσει το ενδιαφέρον ένα άτομο, κάνει πολλές ερωτήσεις. Προσοχή, μην απαντάτε μονολεκτικά με ένα «ναι – όχι - ίσως», διότι η αποφυγή της ανάλυσης θα της/του  δημιουργεί ανασφάλειες για την εξέλιξη της σχέσης σας.

5. Πάρτε πρωτοβουλίες για το πώς θα εξελιχθεί η συνάντηση σας. Προτείνετε εξορμήσεις – δραστηριότητες που της/του απελευθερώνουν το πάθος για ζωή. Εξιτάρεται από δυναμικούς χαρακτήρες και απ’ την ιδέα της περιπέτειας.. έχοντας όμως πάντα και τον έλεγχο της λογικής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, είναι σίγουρο ότι θα βιώσετε μαζί της/του πρωτόγνωρες και ανεπανάληπτες στιγμές. 

6. Προσοχή στις χυδαιότητες, ειδικά όταν πρόκειται για την πρώτη σας ερωτική επαφή. Μην κάνετε άσεμνες ή βίαιες χειρονομίες, προβλέπεται να σας αποκρούσει παγερά. Πριν όλων, δοκιμάστε να αναφερθείτε σε ρομαντικές αισθησιακές στιγμές που φαντασιώνεστε μαζί της/του. Ο Ζυγός είναι εγκεφαλικός τύπος και για να λειτουργήσει, θα πρέπει πρώτα να διεγείρετε το μυαλό του. Και τότε, θα βιώσετε μαζί της/του όλα τα ερωτικά σενάρια.

7. Ο Ζυγός έχει τον έλεγχο των συναισθημάτων του, διότι το αίσθημα της δικαιοσύνης είναι πολύ ανεπτυγμένο μέσα του, και έτσι μπορεί να βρίσκει το σωστό δρόμο μόνος του.. όμως χρειάζεται τον χρόνο του. Οπότε, εάν δεν σας καλύπτει σε κάτι ή έχετε κάποια παράπονα, συνιστώ να τα εκδηλώνετε εγκαίρως. Εάν το κάνετε μεταχρονολογημένα, θα μειωθούν τα συναισθήματα του, διότι θα σας κρίνει ως ανέντιμους και υποκριτές.

8. Μην είστε απόλυτοι στις απόψεις σας δίχως να τις επιχειρηματολογείτε. Το αντιλαμβάνεται ως έλλειψη αντίληψης, έλλειψη κατανόησης, και άρνηση να δείτε τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία. Σε αυτήν την περίπτωση ενδέχεται να μην σας πεί άμεσα το οριστικό αντίο.. αλλά μετά το τέλος της συζήτησης σας, θα διαισθανθείτε ότι έρχεται το τέλος. Η απομάκρυνση της/του ίσως να είναι σιωπηλή, αλλά έντονα αισθητή.

9. Μην πιστέψετε ποτέ ότι θα μπορέσετε να λύσετε τις όποιες διαφορές σας σε υψηλούς τόνους επιβάλλοντας τα δικά σας ζητούμενα, ή αποφεύγοντας να δώσετε εξηγήσεις. Στην πρώτη περίπτωση το πιο πιθανό είναι να αποφασίσει να φύγει επιτόπου και δίχως πισωγυρίσματα.. και στην δεύτερη να νιώσει ότι έχει αποκοπεί από εσάς. Οπότε και στις δύο περιπτώσεις, κινδυνεύετε να μην επανεξετάσει την σχέση σας και απλά να εξαφανιστεί.

10. Το κυριότερο. Τολμήστε να πείτε την αλήθεια στον Ζυγό, όσο πικρή κι αν είναι. Ενδέχεται να αντιδράσει άσχημα εκείνη την στιγμή, όμως στην συνέχεια, σίγουρα θα το εκτιμήσει και δεν θα σας αδικήσει. Εάν επιλέξετε να πείτε ψέματα ή παρουσιάσετε μια εξωπραγματική κατάσταση (κάτι που σίγουρα θα το ανακαλύψει).. τότε θα σας κρίνει αυστηρά διότι απεχθάνεται να προσβάλλεται η νοημοσύνη της/του.. και πιστέψτε με.. δεν θα θέλατε να την/τον δείτε στον ρόλο Δικαστή !!.

Πόσο άραγε θα κρατήσει ο έρωτας σας με έναν/μία Ζυγό ?!.

Στο Κινέζικο ωροσκόπιο ο Ζυγός είναι ο πιστός Σκύλος.. και όντως μεταμορφώνεται σε "σκυλί" για να διαφυλάξει αυτούς που αγαπάει. Αρκεί βέβαια, η σχέση σας να την/τον εκφράζει.
Ο Ζυγός σπανίως χωρίζει από επιπολαιότητα ή από καθαρά δική του επιλογή, και μάλιστα σχεδόν πάντα εξαντλεί όλα τα περιθώρια. Όχι διότι δεν ξέρει να χάνει, αλλά επειδή θέλει να νιώθει καλά με τον εαυτό του. Οπότε μην εκπλαγείτε εάν φεύγει αθόρυβα και αμετάκλητα από την σχέση σας. Συνήθως δεν δίνει καν εξηγήσεις, διότι μέσα στο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να οδηγηθεί στην απόφασή του, σίγουρα έχει δώσει αρκετές ευκαιρίες ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Τηρήστε λοιπόν τις ισορροπίες και τους ρόλους σας μέσα στην σχέση σας, και θα έχετε για πάντα τον πιο ισορροπημένο – τον πιο καλόγουστο – τον πιο αφοσιωμένο – τον πιο δίκαιο – και τον πιο ερωτικό σύντροφο της ζωής σας. Εξάλλου η ζωή με έναν Ζυγό ποτέ δεν θα γίνει ρουτίνα, εάν βρείτε τον τρόπο να τον παθιάζετε. Γι’ αυτό άλλωστε αν φύγει από την ζωή σας ένας/μία Ζυγός.. δεν ξεχνιέται Ποτέ !!. ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Σύμβουλος σχέσεων*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου