Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

*Πεφταστέρια Οκτωβρίου.. τί σημαίνουν οι Ωριωνίδες για όλα τα Ζώδια*

Με Βροχή των Αστεριών, απ’ τον Ζυγό στον Αστερισμό του Σκορπιού !!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, έστω με μικρή καθυστέρηση δημοσιεύω το συγκεκριμένο άρθρο μου, διότι είμαι της άποψης ότι έχει ουσία.
Το Φαινόμενο της θεαματικής βροχής των αστεριών, ή αλλιώς τα πεφταστέρια που ονομάζονται  Ωριωνίδες, λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο και συνήθως αποκορυφώνεται από 21 Οκτωβρίου έως και το ξημέρωμα στις 23 του μηνός.

Ωστόσο κάθε χρόνο ερμηνεύουμε την Αύρα που εκπέμπουν, αναλόγως με την θέση του Δία. Δηλαδή, αναλόγως σε ποιόν Αστερισμό βρίσκεται. Φέτος, ήδη βρισκόταν στον Σκορπιό, όπου θα παραμείνει έως 8.11.2018. Και καθώς θα βρίσκεται στον άκρως ερωτικό Σκορπιό όταν θα επαναληφθεί το Φαινόμενο, μπορούμε να αναμένουμε ότι θα αναζωπυρωθούν πολλές χαμένες ελπίδες μας σε ότι αφορά την αισθηματική μας ζωή !!. 

"Διαβάστε περισσότερα"...   

 Ας δούμε όμως τί σημαίνει Ωριωνίδες:

Ο Ωρίωνας κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν κυνηγός αλλά και ο σύντροφος της θεάς Άρτεμης. Ο αδελφός της Άρτεμης o Απόλλωνας, ο οποίος ήταν δυσαρεστημένος από τη σχέση της αδερφής του με τον Ωρίωνα, σχεδίαζε συνεχώς τρόπους για να τον εξοντώσει.
Έτσι  ένα πρωινό, ενώ ο Ωρίωνας κολυμπούσε στην θάλασσα, ο Απόλλωνας προσκάλεσε την Άρτεμη και την προκάλεσε..  εάν μπορεί να πετύχει με το τόξο της ένα μικρό σημαδάκι βαθιά μέσα στη θάλασσα. Η Άρτεμη δέχτηκε την πρόκληση και έριξε, και ασφαλώς πέτυχε. 
Ωστόσο, το σημαδάκι που την είχε βάλει ο αδερφός της να πετύχει ήταν ο Ωρίωνας. Και όταν η Άρτεμη αντιλήφθηκε τι έκανε.. έβαλε τον Ωρίωνα για πάντα στον ουρανό. Και έτσι, χαρακτηρίζεται ως ο Αστερισμός της χαμένης αγάπης !!.

Ο Αστερισμός του Ωρίωνα βρίσκεται στα νότια του Αστερισμού του Ταύρου. Το σχήμα του αστερισμού του είναι εύκολα ορατό και αναγνωρίσιμο. Ο σχηματισμός των αστεριών του Ωρίωνα όπως τον βλέπουμε σήμερα, δημιουργήθηκε πριν περίπου 1,5 εκ. χρόνια. Χαρακτηριστικά του αστερισμού είναι τα αστέρια που σχηματίζουν τα γράμματα της Ελληνικής αλφαβήτου το Ζήτα, το έψιλον και το Δέλτα του Ωρίωνα. Τέλος, το ονομαζόμενο Ξίφος του Ωρίωνα, είναι η περιοχή που περιλαμβάνει το ομώνυμο και πολύ εντυπωσιακό νεφέλωμα, τις Ωριωνίδες.  

Αν και οι Ωριωνίδες συνήθως διαρκούν σχεδόν όλο τον Οκτώβριο μήνα, η βροχή αυτών των πεφταστεριών κορυφώνεται στις προαναφερόμενες ημέρες. Δεκάδες μετέωρα (20 – 25 ανά ώρα), εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γής. Οι τελευταίες αναλαμπές των Ωριωνίδων, συνήθως είναι ορατές την νύχτα που περνάμε στον Αστερισμό του Σκορπιού.

Ειδικά για όσους ανήκουν στον Σκορπιό και τον Ταύρο, ο Νοέμβριος θα τους ανοίξει τον δρόμο προς την εκπλήρωση μιας ευχής, ή μιας δεύτερης ευκαιρίας. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα μου στον Αστερισμό του Σκορπιού.

Ο Οκτώβριος (επαναλαμβάνω), είναι ένας από τους σημαντικότερους μήνες, επειδή είναι ο μήνας της Δικαίωσης, που μας δίνει την δυνατότητα να γυρίσουμε σελίδα. Αυτό βέβαια το διαπιστώνουμε σε βάθος χρόνου. Αλλά σε συνδυασμό και με τα παραπάνω, καθώς ο Δίας ήδη είχε εγκατασταθεί στον Σκορπιό, η τελευταία νύχτα των Ωριωνίδων χάρισε σε όλους το δικαίωμα να περιμένουν.. «ότι δεν φέρνει ο χρόνος να το φέρει η ώρα» !!.

* * * Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου, εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μοναχικούς και πληγωμένους ανθρώπους, να δούν σύντομα την δική τους Βροχή των Αστεριών !!.


~ ~ ~ Και κλείνοντας προτείνω να διαβάσετε την προηγούμενη δημοσίευση μου, όπου αναφέρομαι σε όλα τα Ζώδια, με τίτλο  *Ο Δίας στον Σκορπιό από 10.10 2017 έως 8.11.2018*
Πατήστε επάνω στον παρακάτω σύνδεσμο για να μεταβείτε στο προαναφερόμενο άρθρο μου:ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*