Ετικέτες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση θέματος του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

*Αφιέρωμα στον Νοέμβριο μήνα ~ και στον Αστερισμό που τον εκπροσωπεί, τον Σκορπιό*


Νοέμβριος.. ο μήνας του "όλα ή τίποτα" !!

Εκπροσωπείται απ' τον Σκορπιό.. επομένως είναι ο μήνας που μέσα στην καρδιά του Φθινοπώρου "κινεί τα νήματα" όλων μας !!  

Ο ελκυστικός Σκορπιός ως Ζωδιακός Αστερισμός συμβολίζει το μοιραίο - τον μυστικισμό - τον παθιασμένο έρωτα, αλλά και την αυτοκαταστροφική επιμονή !! 

Ο Σκορπιός λοιπόν, καθώς είναι ο Αστερισμός της ακρότητας, μάς ωθεί στην διεκδίκηση, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει «όλα ή τίποτα» !!


Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου, το βέβαιο είναι ότι αφορά όλους μας.  
Πρόκειται για πανάρχαια μέθοδο άγνωστη για τους πολλούς, διότι δεν είναι εμπορεύσιμη. Θεωρείται πρόσθετη των αναλυτικών μηνιαίων προβλέψεων μου, διότι γνωρίζοντας τον συμβολισμό του κάθε αναμενόμενου μήνα και του Αστερισμού που τον εκπροσωπεί, μας βοηθάει να εκμεταλλευτούμε τις θετικές επιρροές όπως και να αποφύγουμε τις κακοτοπιές !!
 
* * Υπενθυμίζω συνοπτικά: 
 
     Η επιστήμη της Αστρονομίας συμβαδίζει με τον Ετήσιο Ηλιακό Κύκλο ο οποίος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία, που σημαίνει πως το δεύτερο εξάμηνο αρχίζει με την Φθινοπωρινή Ισημερία.
Συνεπώς ο Νοέμβριος είναι ο 8ος μήνας του Ηλιακού Έτους και ο δεύτερος του Φθινοπώρου, που σημαίνει ότι στην εποχή του Φθινοπώρου ανήκουν οι μήνες Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος. 
Στον ετήσιο κύκλο του ο Ήλιος παραμένει σε κάθε Αστερισμό για περίπου έναν μήνας, και έτσι συμβαίνει τους Φθινοπωρινούς μήνες να τους εκπροσωπούν οι Αστερισμοί του Ζυγού – Σκορπιού – Τοξότη.

Η κάθε εποχή του χρόνου έχει την δική της ερμηνεία, κι όσον αφορά το Φθινόπωρο του 2022 το έχω χαρακτηρίσει ως «εποχή των περισυλλογών – θερίζουμε ό,τι σπείραμα», ενώ τον Χειμώνα του 2023 ως «εποχή των μεγάλων αποφάσεων – ή αλλιώς – αναγκαστικής προσγείωσης» !!

Έχω ήδη δημοσιεύσει αναλυτικές προβλέψεις μου και για τους τρεις μήνες του Φθινοπώρου για τον κάθε Ζωδιακό Αστερισμό χωριστά (σας δίνω τον σύνδεσμο στο τέλος του κειμένου), ωστόσο επανέρχομαι με παρόν αφιέρωμα μου, διότι όπως προαναφέρω, σοφό είναι να τα γνωρίζουμε τις ιδιαίτερες επιρροές του συγκεκριμένου μήνα, ώστε να διακρίνουμε τα θετικά στοιχεία της δυναμικής του Σκορπιού που εκπέμπει προς όλους μας !!  

* * Τί συμβολίζει επομένως ο Σκορπιός, και πώς θα επηρεάσει όλους μας ο Νοέμβριο μήνας !!

 Διαβάστε περισσότερα >> 


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Στα Ζώδια του Νερού ανήκουν ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθείς.

Σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια της Γής, και εδώ ισχύει ότι και για τα Γήινα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Τα αντίθετα έλκονται, καθώς η Γή ποτίζεται απ’ το Νερό, και έτσι μπορεί να ευδοκιμήσει. Αυτή όμως η ανάγκη της Γής για να ξεδιψάσει, την κάνει πολλές φορές ευάλωτη. Δίνει δηλαδή πάρα πολλά για «λίγες σταγόνες νερό». Οπότε ο κίνδυνος που διατρέχει είναι, να «ξεβράσει» επάνω της η απέναντι πλευρά ότι την εμποδίζει για να φτάσει στα δικά της ζητούμενα. Τότε είναι σαν να πλημμυρίζει η Γή με Νερό που δεν μπορεί να το απορροφήσει, και «αρρωσταίνει το χώμα» κάτω από αυτό. Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται ότι αυτές οι ανθρώπινες σχέσεις, ενώ για ένα διάστημα φαίνονται να εξελίσσονται σε ιδανικές, στην συνέχεια το σκηνικό πιθανότατα να αλλάξει.

Συχνά έρχονται σε αντίθεση με τα Ζώδια του Άξονα τους, καθώς τα Ζώδια της Γής είναι πιο πρακτικά και συντηρητικά – σταθερά στα ζητούμενα τους. Επομένως τα Ζώδια του Νερού χρειάζονται δίπλα τους άτομα που μπορούν «να συνταξιδεύουν μαζί τους επάνω στα πληθωρικά κύματα των συναισθημάτων τους».. ενώ τα Ζώδια της Γής, άτομα που «εξανεμίζουν τις ανασφάλειες τους». Βέβαια πάντα υπάρχει η εξαίρεση του κανόνα. 
Ωστόσο στο σημείο αυτό οφείλω να συμπληρώσω ότι:
Όλα τα Ζώδια του Νερού κρύβουν μέσα τους έναν χείμαρρο συναισθημάτων που έχουν ανάγκη κάπου να τα αποθέσουν, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν, «να κολυμπούν στα βαθιά».


_ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ ως Ζώδιο του Νερού:
 
Τον συναρπάζει το μοιραίο και το μυστήριο. Ζεί για τον παθιασμένο έρωτα.. αλλά με τον δικό του τρόπο. Θέλει τον/την σύντροφο ψυχή και σώμα δικά του, δίχως όμως να είναι διατεθειμένος να του αποκαλύψει τις δικές του μυστικές πλευρές. Θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο και να γνωρίζει τα πάντα για την ζωή του/της συντρόφου του, παρελθόν έως και τις πιο απόκρυφες σκέψεις του/της. Δεν θα εκδηλώσει με άμεσο τρόπο την ζήλια του, ούτε τις ανασφάλειες του μέσα στην σχέση. Χρειάζεται πολύ λεπτούς χειρισμούς για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του. Η σχέση με έναν Σκορπιό συνήθως είναι δύσκολη αλλά και συναρπαστική. Όντως είναι το νούμερο ένα Ζώδιο που μπορεί να κάνει σέξ με πάθος.. αλλά δίχως να νιώθει αγάπη.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην του πείτε ψέματα, όσο κι αν το θεωρείτε ασήμαντο ψεματάκι. Μην τον κάνετε να σας ζηλέψει, θα σας το ανταποδώσει. Μην επιχειρήσετε να τον χωρίσετε, αλλά αφήστε τον στο να το κάνει ο ίδιος. Μόνο τότε έχετε ελπίδες για επανασύνδεση, δίχως πικρά να το μετανιώσετε.


* * * * Προτείνω το αρχικό άρθρο μου με περισσότερες διευκρινήσεις, στο οποίο αναφέρομαι σε όλους τους Ζωδιακούς Αστερισμούς, και το οποίο σας παραπέμπει στις σχετικές σελίδες του blog μου με τον μήνα και τον Αστερισμό που σας ενδιαφέρει. 



* * Ο Αστερισμός του ΣΚΟΡΠΙΟΥ  


Σχηματίζει Άξονα με τον Ταύρο, και οι Κυβερνήτες τους είναι:

ΣΚΟΡΠΙΟΣ = ο πολεμοχαρής ΑΡΗΣ και ο θεός του κάτω κόσμου ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
ΤΑΥΡΟΣ = προστάτιδα του η ΑΦΡΟΔΙΤΗ


Από Αστρονομικής πλευράς:

            Ο Σκορπιός (λατινικά Scorpius), είναι ένας από τους Αστερισμούς που σημειώθηκε στην αρχαιότητα  από τον Πτολεμαίο, και ένας από τους 88 επίσημους Αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση. Ο όγκος του είναι 30 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερος από τον όγκο του Ήλιου. Είναι δηλαδή τόσο ογκώδης, ώστε η θέση του θα κάλυπτε και την τροχιά του Πλανήτη Άρη.

Ο Ζωδιακός Αστερισμός του Σκορπιού, παρότι βρίσκεται ολόκληρος στο νότιο ημισφαίριο της ουράνιας σφαίρας, είναι ορατός στο σύνολό του από την Ελλάδα αργά τις νύκτες της ανοίξεως και τα καλοκαιρινά βράδια, και αναγνωρίζεται εύκολα, γιατί έχει πολλά λαμπρά άστρα. Μπορούμε εύκολα να βρούμε τον Σκορπιό στην προέκταση της ουράς της Μεγάλης Άρκτου, αφού πρώτα συναντούμε τον Αστερισμό του Βοώτη, και τους Ζωδιακούς Αστερισμούς της Παρθένου και του Ζυγού. Βρίσκεται νότια του Οφιούχου (του 13ου Ζωδιακού Αστερισμού κατά την αρχαιότητα), βόρεια του Λύκου, ανατολικά του Τοξότη και δυτικά του Ζυγού.

Ο Αστερισμός του Σκορπιού μοιάζει πραγματικά με το ερπετό αυτό, που συνήθως έχει γυρισμένη την ουρά προς τα πάνω. Το λαμπρότερο άστρο του, ο λεγόμενος Αντάρης, είναι ένα κόκκινο άστρο υπεργίγαντας, 733 φορές λαμπρότερος του Ήλιου μας, και βρίσκεται σε απόσταση 172 ε.φ. από εμάς. Βρίσκεται στο μέσο του σώματος του Σκορπιού, γι’ αυτό στην αρχαιότητα αλλά έως και σήμερα ονομάζεται «Καρδιά του Σκορπιού».
Οι αρχαίοι αστρολόγοι θεωρούσαν τον Αντάρη οίκο του Πλανήτη Άρη και τον πολεμοχαρή θεό Άρη φρουρό του. Συνεπώς, σύμφωνα με την Αστρονομία, γι’ αυτό και ο Πλανήτης Άρης θεωρείται Κυβερνήτης του Σκορπιού. 

Σύμφωνα με την Μυθολογία:

      Σύμφωνα με τους αρχαίους αστρολόγους, ο θανατηφόρος Σκορπιός ήταν το Ζώδιο της ταραχής και του θανάτου, επειδή ήταν συνδεδεμένος με το φόνο του θνητού κυνηγού Ωρίωνα.
Ο μύθος έχει πολλές εκδοχές. Μία εκδοχή μας λέει ότι ο θεός Απόλλωνας έστειλε τον θανατηφόρο Σκορπιό εναντίον του Ωρίωνα για να μην ενωθεί ερωτικά ο θνητός αυτός γίγαντας με την αθάνατη αδελφή του θεά Αρτέμιδα. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι η Γή έστειλε τον Σκορπιό εναντίον του Ωρίωνα για να τον τιμωρήσει για την καυχησιά του, διότι πραγματικά, ο μυθικός κυνηγός είχε προσβάλει την Γή, αφού συνέχεια δήλωνε ότι κανένα γήινο ζώο δεν μπορούσε να ξεφύγει από τα βέλη του. Τελικά και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, ο Σκορπιός και ο Ωρίωνας αλληλοεξοντώθηκαν, και ο Δίας αφού τους έκανε Αστερισμούς, διέταξε να ανατέλλει ο ένας την στιγμή που δύει ο άλλος.

Αλλά σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, ο Σκορπιός αυτόεξοντώθηκε (δαγκώνοντας τον εαυτό του) αφού δεν μπόρεσε να βλάψει τον Ωρίωνα. Και τότε o Απόλλωνας, ο οποίος ήταν δυσαρεστημένος από τη σχέση της αδερφής του με τον Ωρίωνα, σχεδίαζε συνεχώς νέους τρόπους για να τον εξοντώσει. Έτσι  ενώ ένα πρωινό ο Ωρίωνας κολυμπούσε στην θάλασσα, ο Απόλλωνας προσκάλεσε την Άρτεμη και την προκάλεσε λέγοντας πως δεν μπορεί να πετύχει με το τόξο της ένα μικρό σημαδάκι βαθιά μέσα στη θάλασσα. Η Άρτεμη δέχτηκε την πρόκληση και έριξε, και ασφαλώς πέτυχε τον στόχο. Ωστόσο, το σημαδάκι που την είχε βάλει ο αδερφός της να πετύχει, ήταν ο Ωρίωνας !!. 
Σύντομα όμως η Άρτεμη αντιλήφθηκε πως σκότωσε άθελα της τον αγαπημένο της, και τότε έβαλε τον Ωρίωνα για πάντα στον ουρανό. Έτσι κάθε χρόνο καθώς περνάμε απ’ τον Αστερισμό του Ζυγού στον Σκορπιό, λαμβάνει χώρα το αποκορύφωμα της βροχής των αστεριών που ονομάζονται Ωριωνίδες.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αστερισμός του Ωρίωνα χαρακτηρίζεται ως ο Αστερισμός της χαμένης αγάπης !!.

Έχω δημοσιεύσει αφιέρωμα μου στο θεαματικό αυτό Φαινόμενο, όπως και τις επιρροές των Ωριωνίδων, ειδικά στην ερωτική μας ζωή. 



~ ~ Ο Ετήσιος Ζωδιακός Κύκλος:

 
          Δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία, καθώς τότε σύμφωνα με την Αστρονομία, αρχίζει ο Νέος Ετήσιος Ηλιακός Χρόνος - Κύκλος. 
Πιο συγκεκριμένα:
Στην ετήσια φαινομενική κίνηση του Ήλιου γύρω από την Γή, ο νέος ετήσιος Ηλιακός κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία και διαδοχικά περνάει και από τους δώδεκα Ζωδιακούς Αστερισμούς, που σημαίνει ότι χρειάζεται περίπου έναν μήνα για να διανύσει κάθε έναν από αυτούς. Οπότε ανάλογα με την θέση του Ήλιου την στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, το άτομο κατατάσσεται στον ανάλογο Αστερισμό.
Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννήθηκε τον Οκτώβρη, που ο Ήλιος βρίσκεται στον Αστερισμό του Ζυγού, τότε το άτομο ανήκει στον Ζυγό.

Συνεπώς:
Άσχετα με την ημερομηνία των γενεθλίων μας, ο κάθε Ζωδιακός Αστερισμός εκπροσωπεί έναν ολόκληρο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι επηρεαζόμαστε όλοι μας (λίγο – πολύ) απ’ τα χαρακτηριστικά του ομώνυμου Ζωδίου, καθώς αυτά κυριαρχούν μέσα στον δικό του μήνα. Περισσότερο βέβαια επηρεάζονται τα Ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου.
Ως παράδειγμα:
Έως 1η Απριλίου, οι Κριού του Μαρτίου επηρεάζονται απ’ τους Ιχθείς – έως 1η Μαΐου, οι Ταύροι του Απριλίου απ’ τον Κριό .. και πάει λέγοντας. 

       Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
                   Δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια εκπροσωπούν τους μήνες του χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, η οποία στηρίχθηκε στους υπαρκτούς Φυσικούς Κανόνες, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από έναν Αστερισμό, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει. 
Ο κάθε Αστερισμός (οίκος του ομώνυμου Ζωδίου) φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να βρούμε τον ρόλο του δικό μας Αστερισμού μέσα στο Σύμπαν, καθώς ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. 

Και συγκεκριμένα: 

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.  
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή.

Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε διαφορετικού Ζωδίου (ανθρώπου που το αντιπροσωπεύει), υπάρχουν λίγο - πολύ όλες οι πλευρές και των υπολοίπων Ζωδίων.


Συνεπώς, όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν Σκορπιό. 
Πρόκειται για τον Αστερισμό που μας διδάσκει ότι, «η σωστή στρατηγική δεν χρειάζεται μόνο στον πόλεμο, αλλά και στον απόρθητο έρωτα» !!
Και είναι φυσικό, καθώς οι Πλανήτες Κυβερνήτες του Σκορπιού είναι ο θεός του πολέμου Άρης, και ο θεός του κάτω κόσμου (του Άδη) ο Πλούτωνας.


* * Ο μήνας Νοέμβριος του Σκορπιού για όλα τα Ζώδια:


Ο Νοέμβριος είναι ο όγδοος (8ος) μήνας του Ετήσιου Ηλιακού Κύκλου. Επομένως, ο Αστερισμός του Σκορπιού αντιπροσωπεύει τον Νοέμβρη, την καρδιά του Φθινοπώρου, που για όλους μας σημαίνει ότι:

Είναι μια φάση της ζωής μας όπου το αποτέλεσμα δεν είναι ανατρέψιμο, και έτσι δεν έχουμε παρά να πορευτούμε με αυτό. Ωστόσο, εάν οι καρποί των προσπαθειών μας δεν είναι ικανοποιητικοί, τότε, έχουμε το χρονικό περιθώριο μέσα στο επόμενο διάστημα που ακολουθεί (τον Χειμώνα), να οργανωθούμε καλύτερα για την Άνοιξη. 
Πρόκειται δηλαδή για την εποχή όπου διδασκόμαστε από τις εμπειρίες μας, ώστε να μπορούμε να γίνουμε πιο σοφοί - πιο οργανωτικοί και πιο διεκδικητικοί (εκεί που πρέπει) στο μέλλον.


~ ~ Πώς επηρεάζει όλους μας ο Αστερισμός του Σκορπιού:

Ο Σκορπιός είναι ο Αστερισμός που συμβολίζει την ακρότητα. Δηλαδή, το «όλα ή τίποτα» !!.

Από τα βαθύτερα ανομολόγητα ανθρώπινα πάθη μας, στις πιο έντονες και θορυβώδεις εκδηλώσεις των συναισθημάτων μας. Από την παγερή αδιαφορία, στην πιο ένθερμη μαχητικότητα. Από τον αυθορμητισμό, στην συμπεριφορά κατόπιν προμελετημένης στρατηγικής. Πολύ πιθανόν γι’ αυτό, όσοι ανήκουν στον Σκορπιό, ενώ έχουν μεγάλη γκάμα προτερημάτων, σε κάποιες περιπτώσεις χάνουν το μέτρο και έτσι προκαλούν το αντίθετο αποτέλεσμα. Ωστόσο μέσα από τα λάθη τους, γίνονται πιο δυνατοί.
Ένα μεγάλο προτέρημα του Σκορπιού, είναι ότι λειτουργεί μέσω της άριστης στρατηγικής του που μας θυμίζει τον Δούρειο Ίππο, καθώς είναι της άποψης πως «εάν χάσουμε μια μάχη, δεν σημαίνει ότι χάσαμε τον πόλεμο» !!. 


~ ~ Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου:

Χαρακτηρίζεται ως «Σελήνη του Μυστηρίου» ή «της Ανατροπής»:  
Είναι ο μήνας που εκπροσωπείται απ’ τον Σκορπιό, ο οποίος συμβολίζει τον παθιασμένο έρωτα - το μοιραίο - τον μυστικισμό - αλλά και την αυτοκαταστροφική επιμονή !! 
Επομένως, είναι ο μήνας που θέλει ιδιαίτερη προσοχή στα πάθη.. καθώς γίνονται αιτία για τα μεγαλύτερα μας λάθη !!

Αλλά για να μην επαναλαμβάνω τις λεπτομέρειες, προτείνω να διαβάσετε το αναλυτικό άρθρο μου «Οι μήνες και τα όλα τα Ολόγεμα Φεγγάρια του Ηλιακού Έτους»
Αξίζει το χρόνο σας, του οποίου το περιεχόμενο εκτός απ’ τις προβλέψεις μου για την κάθε Πανσέληνο του ετήσιου κύκλου, είναι πλούσιο και σε πληροφορίες. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο: 


Προτείνω επίσης να διαβάσετε: 

*Οφιούχος* .. ο 13ος Ζωδιακός Αστερισμός στην Αρχαιότητα:


Κατά την αρχαιότητα, όπου οι άνθρωποι μετρούσαν τον χρόνο σύμφωνα με την εμφάνιση της Πανσελήνου (συνολικά ως 13 ολόγεμα φεγγάρια στο έτος), οι Ζωδιακοί Αστερισμοί ήταν 13 μαζί με τον Οφιούχο.
Ωστόσο αργότερα, σύμφωνα με το Ηλιακό Έτος, οι μέρες της κυριαρχίας του Οφιούχου μοιράστηκαν μεταξύ Σκορπιού και Τοξότη (29 Νοεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου) , διότι η διάρκεια του Ήλιου που περνάει από τον Αστερισμό του είναι μόνο δεκαεννέα ημέρες.
 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/01/13.html



*Φθινοπωρινή Ισημερία* 

Το δεύτερο εξάμηνο του Ηλιακού Κύκλου, καθώς αφορά όλο το επόμενο διάστημα έως την Εαρινή Ισημερία.. με συμβουλές μου για όλα τα Ζώδια:  
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε:


        Και τέλος διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, παρότι δεν στερούμαι γνώσεων. Δεν είναι η κύρια ενασχόληση μου, οπότε έχω την επιλογή να δημοσιεύω τα σχετικά άρθρα μου σύμφωνα με όσα θεωρώ σημαντικά ή ενδιαφέροντα (κατά την κρίση μου), και σύμφωνα βεβαίως με την ευχέρεια του ελεύθερου χρόνου μου. 
Ωστόσο, πιστεύω ότι θα έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό παρακολουθώντας τις μηνιαίες εποχιακές προβλέψεις μου, όπου εστιάζω στα αποτελέσματα των εξελίξεων, όπως αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα.



ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου