Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

*Αφιέρωμα στην Παρθένο, και στον Σεπτέμβριο*

Ο Αστερισμός της νοικοκυροσύνης !! 

Στα Ζώδια της Γής ανήκουν ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως.

Τα Ζώδια της Γής σχηματίζουν Άξονες με τα Ζώδια του Νερού, και εδώ ισχύει ότι και για τα Ζώδια που έχουν απέναντί τους.
Τα αντίθετα έλκονται, καθώς η Γή ποτίζεται απ’ το Νερό, και έτσι μπορεί να ευδοκιμήσει. Αυτή όμως η ανάγκη της Γής για να ξεδιψάσει, την κάνει πολλές φορές ευάλωτη. Δίνει δηλαδή πάρα πολλά για «λίγες σταγόνες νερό». Οπότε ο κίνδυνος που διατρέχει η Γή είναι να «ξεβράσει» επάνω της η απέναντι πλευρά ότι την εμποδίζει για να φτάσει στα δικά της ζητούμενα. Τότε είναι σαν να πλημμυρίζει η Γή με Νερό που δεν μπορεί να το απορροφήσει, και «αρρωσταίνει το χώμα» κάτω από αυτό.
Η βοήθεια που λαμβάνουν τότε τα Ζώδια της Γής, ή είναι από κάποιον Αστερισμό της Φωτιάς που εξατμίζει το νερό – ή του Αέρα που την τρέφει με το οξυγόνο που της δίνει.  Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται ότι οι ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ Γής και Νερού, ενώ για ένα διάστημα φαίνονται να εξελίσσονται σε ιδανικές, στην συνέχεια το σκηνικό πιθανότατα να αλλάξει. Επομένως σύμφωνα με τα παραπάνω, τα Ζώδια του Νερού ευνοούνται περισσότερο.


Ο Χαρακτήρας τους γενικότερα:

_Ως Ζώδια της ΓΗΣ: 
Τους χρειάζεται να νιώθουν την γή γερά κάτω από τα πόδια τους, για αυτό δεν αφήνονται εύκολα στο αυθόρμητο συναίσθημα. Τα πρακτικά μέρη μιας σχέσης είναι στενά συνδεδεμένα με τα συναισθηματικά, και έτσι έχουν και την ικανότητα να ισορροπούν τα θέλω με τα πρέπει. Δύσκολα θα κάνουν αλλαγές εάν αυτές δεν τους διασφαλίζουν εκ’ των προτέρων την επιτυχία. Γενικότερα είναι σταθερά στις απόψεις τους, γι’ αυτό θεωρούνται από τα πιο πιστά. Δεν αντέχουν για μεγάλο διάστημα την μοναξιά και δένονται με την συνήθεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να εγκλωβίζονται σε μια σχέση που στην πραγματικότητα δεν τους καλύπτει απόλυτα. Συνήθως φεύγουν από αυτήν μόνο εάν έχουν βρεί μεγαλύτερη ανταπόκριση, και τότε δεν επιστρέφουν ξανά. Σε περίπτωση που ο χωρισμός δεν είναι δική τους επιλογή, υποφέρουν έως να βρούν το επόμενο ταίρι. Περίπτωση επανασύνδεσης υπάρχει μόνο όσο είναι ακόμη μόνοι.. ή εάν δεν έχουν βρεί κάτι το καλύτερο !!. 

_Ειδικότερα οι ΠΑΡΘΕΝΟΙ ως Ζώδιο της Γής:
 
Ο Παρθένος έχει την ανάγκη να νιώθει ότι είναι μοναδική/ός στην ζωή σας. Φοβάται το άγνωστο, το πρωτόγνωρο και χρειάζεται υπομονή και χρόνο να κατανοήσει - δεχτεί τυχών αλλαγές. Είναι το άτομο που ποτέ δεν θα διστάσει να θυσιαστεί για ότι αγαπά.. αλλά πρέπει να του αποδείξετε ότι αξίζετε την θυσία του. Χρειάζεται να έχει και άλλα ενδιαφέροντα στην ζωή του χωρίς να νιώθει ότι ελέγχεται .. όμως δεν θα σας κρύψει ποτέ τίποτα εάν σας εμπιστευτεί απόλυτα. Είναι το άτομο που όταν νιώθει ότι το αγαπούν, όλα τα υπόλοιπα μπορεί και τα ξεπερνάει.
Τι πρέπει να προσέξετε: Μην τολμήσετε να τον/την απομακρύνεται από ότι έχει ανάγκη να υπάρχει στην ζωή του/της. Και μην ζητήσετε να δεχτεί τις επιλογές σας, σαν να μην έχει άλλη επιλογή. Το παιχνίδι το έχετε χάσει !!.  

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
> > > > > >  Η Παρθένος συμβολίζει την Περσεφόνη. Σύμφωνα με τον μύθο, ο θεός του κάτω κόσμου ανάγκασε την Περσεφόνη να τον ακολουθήσει στον Άδη. Η Περσεφόνη ήταν κόρη της θεάς Δήμητρας. Η Δήμητρα όμως την ζήτησε πίσω. Οπότε συμφωνήθηκε να ανεβαίνει η Περσεφόνη έξι μήνες στον πάνω κόσμο, και να κατεβαίνει τους επόμενους έξι στον κάτω. 
Δηλαδή να επιστρέψει στον κάτω κόσμο με την ανάπαυση της φύσης την ημέρα της Φθινοπωρινής Ισημερίας, έως και πάλι την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, έναρξη γέννησης της φύσης. Έτσι τους μήνες που η Περσεφόνη ήταν  στον πάνω κόσμο, η θεά Δήμητρα χαιρόταν και άνθιζε η πλάση και η γή ευδοκιμούσε. Άρχιζε η καλοκαιρία. Ενώ τους άλλους μήνες θρηνούσε και υπήρχε κακοκαιρία. Η φύση νεκρώνονταν !! 
Ήταν μία δίκαια λύση, την οποία επέβαλε ο Δίας στον θεό του Άδη τον Πλούτωνα, ο οποίος ερωτεύτηκε την Περσεφόνη και την απήγαγε. 


*ΠΑΡΘΕΝΟΣ  24.08 – 22.09

Σχηματίζει Άξονα με τους Ιχθείς, και οι Κυβερνήτες τους είναι:
*ΠΑΡΘΕΝΟΣ = προστάτης της ο ΕΡΜΗΣ ο αγγελιοφόρος, ο οποίος επαναφέρει και μνήμες του παρελθόντος.
*ΙΧΘΕΙΣ = ο ΔΙΑΣ και ο θεός του υγρού στοιχείου ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

* * Προτείνω να μην περιοριστείτε στο αφιέρωμα μου για το Ζώδιο σας, αλλά να διαβάσετε και τον πρόλογο του αρχείου μου (το αρχικό άρθρο μου), το οποίο σας παρέπεμψε στην παρούσα σελίδα του blog μου. 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2019/01/blog-post_14.html


Πράγματι .. ο κάθε Αστερισμός είναι ένας κρίκος της αλυσίδας όλων των φάσεων της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ατόμου – ανθρώπου. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», το οποίο θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας έχουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις μας. Και όλοι μας ανάλογα με την στιγμή, γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πολύ πιο έντονα κάποια χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς.
Η εξέλιξη λοιπόν του ανθρώπινου είδους επάνω στην Γή, οφείλεται στην διαφορετικότητα που παρουσιάζουν τα Ζώδια, καθώς όλα μαζί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που καλλιεργούν την ικανότητα της ευρηματικότητας για τους τρόπους της επιβίωσης μας επάνω στην Γή, όπως και την απαιτούμενη μεταξύ μας έλξη, για να είναι εφικτή η συνύπαρξη μας.

Συνεπώς.. όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν/μία Παρθένο, που είναι της άποψης «ακολούθησε το γνωστό μονοπάτι όσο δύσβατο κι αν είναι, αν θέλεις να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις !!.

Δεν είναι τυχαίο που ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία, τον Αστερισμό του Κριού. Σύμφωνα με την Αστρονομία, τότε αρχίζει ο Νέος Ετήσιος Ηλιακός Χρόνος. Επίσης δεν είναι τυχαίο που τα Ζώδια εκπροσωπούν τους μήνες του χρόνου. Μάλιστα σύμφωνα με την αρχαιοελληνική Αστρολογία, η οποία στηρίχθηκε στους υπαρκτούς Φυσικούς Κανόνες, κάθε ολόκληρος μήνας εκπροσωπείται από έναν Αστερισμό, του οποίου ο ρόλος είναι ανάλογος με την εποχή του χρόνου στην οποία ανήκει.
Δηλαδή, ο κάθε Αστερισμός (οίκος του ομώνυμου Ζωδίου) φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. Οπότε, αφού ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την έναρξη του νέου Ηλιακού Κύκλου τον Απρίλιο (με τον μήνα του Κριού), δεν είναι δύσκολο να βρούμε τον ρόλο του δικό μας Αστερισμού μέσα στο Σύμπαν, καθώς ο κάθε Αστερισμός φωτογραφίζει ένα βασικό στάδιο της ζωής μας, απ’ την γέννηση μας έως το τέλος μας. 

Και συγκεκριμένα: 

_Η Άνοιξη = συμβολίζει την αρχή μιας νέας πορείας, το πρώτο άνθος – το νεαρό της ηλικίας μας, όπου αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός για περιπέτεια, ονειροπόληση για πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και αναβλητικότητα.
_Το Καλοκαίρι = συμβολίζει την ωριμότητα που θα πρέπει πλέον να έχουμε αποκτήσει, ώστε να εκμεταλλευτούμε σωστά τα εφόδια που μας δίνονται. Μας χαρακτηρίζει η υπερβολή, η αίσθηση της υπεροχής, αλλά και ανυπομονησία.
_Το Φθινόπωρο = συμβολίζει το αποτέλεσμα των ενεργειών μας – επιλογών μας, όπου καλούμαστε να θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει. Μας χαρακτηρίζει η σχολαστικότητα, ανάγκη για συντροφικότητα, αλλά και αμφιβολία.
_Και ο Χειμώνας = συμβολίζει την ανασκόπηση της πορείας μας – την ολοκλήρωση μας μαζί με την ανάπαυση της φύσης,  όπου έρχεται ο μεταφορικός Θάνατος, διότι μόνο μετά από ένα τέλος μπορεί να επέλθει Αναγέννηση. Μας χαρακτηρίζει η αίσθηση του ανικανοποίητου, η αυτοκριτική, αλλά και η γέννηση ελπίδας για μια Νέα Αρχή.

Έτσι συμβαίνει και ο κάθε Αστερισμός (πέραν των άλλων), αντιπροσωπεύει και ένα μέρος της κάθε εποχής, η οποία όπως περιγράφω ερμηνεύεται ως μία απ΄ τις φάσεις της ζωής μας, αλλά και ταυτόχρονα, ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως στον χαρακτήρα του κάθε διαφορετικού Ζωδίου (ανθρώπου που το αντιπροσωπεύει), υπάρχουν λίγο-πολύ όλες οι πλευρές και των υπολοίπων Ζωδίων.


* * Ο Σεπτέμβριος της Παρθένου για όλα τα Ζώδια: 

Ο Αστερισμός της αντιπροσωπεύει τον Σεπτέμβριο, την αρχή του Φθινοπώρου, που για όλους μας σημαίνει:
Φάση της ζωής μας όπου δεν γνωρίζουμε ακόμη τα αποτελέσματα των προσπαθειών – ενεργειών μας, αλλά ελπίζουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εποχή της ζωής μας όπου συνειδητοποιούμε ότι «θα θερίσουμε αυτό που έχουμε σπείρει». 
Βέβαια ο φόβος μας μήπως και απογοητευτούμε, μετατρέπει σε εφιάλτες ακόμη και τα πιο αισιόδοξα όνειρα μας. Γι’ αυτό λοιπόν οι Παρθένοι, ενώ φαίνεται να φοβούνται το άγνωστο – το πρωτόγνωρο, στην πραγματικότητα ακολουθούν τον κανόνα «φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά» !!. Ωστόσο, είναι τόσο οργανωτικοί και εργατικοί, που σε κάθε περίπτωση θα είναι οι τελευταίοι που θα πεινάσουν. Κυριολεκτικά και μεταφορικά !!.
Έτσι λοιπόν, καθώς με την Παρθένο αρχίζει η φάση της ζωής μας όπου προετοιμαζόμαστε για τον Χειμώνα – τις δύσκολες μέρες, ο ρόλος της Παρθένου είναι να μας σοβαρέψει – νοικοκυρέψει. Να δώσουμε βαρύτητα στα πρακτικά θέματα, ώστε να κάνουμε ορθούς υπολογισμούς. Κι άλλωστε, «ο έρωτας από μόνος του, δεν γεμίζει το στομάχι» !!.


Σημαντική διευκρίνιση: Ο χαρακτήρας του Αστερισμού του Λέοντος επικρατεί ολόκληρο τον μήνα Αύγουστο. Έτσι οι Παρθένοι του Αυγούστου, έως να μπεί ο δικός τους ο μήνας ο Σεπτέμβριος, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις συμβουλές μου στις προβλέψεις μου του μηνός Αυγούστου. Τούτο διότι όλοι μας επηρεαζόμαστε από τον χαρακτήρα του Αστερισμού που εκπροσωπεί τον μήνα που διανύουμε. Επομένως, κατά τον ίδιο τρόπο θα μας επηρεάσει όλους μας και ο μήνα της Παρθένου.

** Συνιστώ επίσης να διαβάσετε τις ετήσιες προβλέψεις σχετικά με την πορεία μας έως και τον Μάρτιο του έτους 2020, όπως και τις συμβουλές μου για το κάθε Ζώδιο χωριστά. Επιπλέον, πιστεύω ότι θα έχετε έναν αξιόπιστο οδηγό εάν θα παρακολουθείτε τις μηνιαίες προβλέψεις μου, όπου εστιάζω στα αποτελέσματα των εξελίξεων, όπως αναμένονται στον κάθε επόμενο μήνα. 
Και τέλος, διευκρινίζω ότι δεν ασκώ το επάγγελμα του αστρολόγου, παρότι δεν στερούμαι γνώσεων. Απλά διαπίστωσα πως “παντρεύοντας” την αστρολογία με την ψυχολογία, μας βοηθάει να κατανοήσουμε βαθύτερα το άυλο στοιχείο μας που είναι η Ψυχή.. και τον ρόλο της βεβαίως στο Σύμπαν !!. ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου