Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

*Τα πάντα έχουν 2 όψεις.. εξαίρεση του κανόνα δεν αποτελεί ο Έρωτας*

 ΝΑΙ στον Έρωτα.. αλλά με τα αφενός και τα αφετέρου !!.   

Υπάρχει μία θεωρία, η οποία θέλοντας να διδάξει το μεγαλείο της ακλόνητης αγάπης, μας λέει ότι:
«Όταν αγαπάς κάποιον, άσ’ τον να φύγει. Και εφόσον ξαναγυρίσει, θα είναι για πάντα δικό σου» !!.

Ωστόσο, όσο ακόμη ήμουν φοιτήτρια.. το μάτι μου έπεσε τυχαία επάνω σε μία βαθιά φιλοσοφημένη μελέτη, της οποίας το συμπέρασμα έμεινε στην μνήμη μου:
** Πίσω από κάθε απομάκρυνση με την δικαιολογία «θέλω τον χρόνο μου.» κρύβεται, «αυτό που έχουμε δεν μου αρκεί, κι αν δεν βρώ κάτι καλύτερο, τότε τα ξαναλέμε» !!. 

Ομολογώ πως για αρκετά χρόνια έβρισκα να υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ των δύο παραπάνω περιπτώσεων. Έ
ως που μέσα από τις εμπειρίες μου, και κυρίως, ζώντας την ζωή μου δίπλα στις ζωές των άλλων.. έφτασα να συμφωνήσω με το συμπέρασμα ότι.. και στις δύο περιπτώσεις τελικώς, μιλάνε για το ίδιο πράγμα !!.
Με την διαφορά ότι η εκδοχή επιστροφής σύμφωνα με την πρώτη θεωρία, μας αφήνει να ζούμε με την Ψευδαίσθηση ότι κέρδισε η δύναμη της αγάπης μας. Ενώ η εκδοχή της δεύτερης, μας δείχνει την πραγματικότητα. Επομένως το θέμα είναι, σε ποιά από τις δύο θέλουμε εμείς να πιστέψουμε !!.

Και πράγματι. Όπως τα πάντα στην ζωή, έτσι ακόμη και ο Έρωτας, έχει διπλή όψη. Η μία αντιπροσωπεύει την Πραγματικότητα, ενώ η άλλη είναι απλά Ψευδαίσθηση. Μοιάζουν όμως τόσο πολύ μεταξύ τους, που όταν πλέον μας κυριεύσει το συναίσθημα, παύουμε να τις ξεχωρίζουμε !!. 
Καθώς όμως, απ’ όποια πλευρά κι αν τον κοιτάξουμε, πάντα θα μας μαγεύει και πάντα θα δίνει νόημα στην ζωή μας .. σοφό είναι να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τα παρακάτω «αφενός και αφετέρου»:  


ΑΦΕΝΟΣ:
_  Ναί, μην φοβάστε να χαρίσετε την καρδιά σας σε έναν νέο έρωτα λόγω άσχημων εμπειριών.. διότι κάθε νέο πρόσωπο που έρχεται στην ζωή μας, ποτέ δεν είναι όμοιο με το προηγούμενο ή το κάθε επόμενο. Κι άλλωστε, κανείς δεν μας ερωτεύεται για τους ίδιους λόγους, και με το ίδιο συναίσθημα.
_  Ναί, ποτέ μην μετανιώνετε για τις όμορφες στιγμές που ζήσατε, ακόμη κι αν ο έρωτας σας απογοήτευσε το τέλος.. διότι κινδυνεύετε να νιώσετε αποτυχημένοι στην αγάπη, με αποτέλεσμα να χάσετε την αισιοδοξία σας για το μέλλον. 
_  Ναί, αφεθείτε στο όνειρο ακόμη κι αν δεν ξέρετε τί θα ξημερώσει το αύριο, διότι ο έρωτας δεν είναι συμβόλαιο εφ’ όρου ζωής. Και επιπλέον να θυμάστε.. μόνοι μας προκαλούμε αυτό που φοβόμαστε να μην συμβεί. 
_  Ναί, είναι προτιμότερο να δακρύζεις στην ανάμνηση όσων έζησες, ακόμη κι αν έκανες λάθη.. παρά να κλαίς για τα χρόνια που έχασες, μην επιτρέποντας στον εαυτό σου να ζήσει το πάθος, από φόβο και αναρίθμητα πρέπει.

ΑΦΕΤΕΡΟΥ:
* ΠΟΤΕ μην παρακαλέσετε κάποιον να μείνει μαζί σας, ή να επιστρέψει κοντά σας. Είναι σαν να υπογράφετε την καταδίκη σας στην δυστυχία. Είναι το πρώτο στάδιο για να αρχίσετε να υποχωρείτε βήμα – βήμα και να ζείτε στην σκιά του άλλου.
* ΠΟΤΕ μην στηριχθείτε στην θεωρία πως.. « εάν αγαπάς κάποιον τον αφήνεις να φύγει – κι αν επιστρέψει θα είναι για πάντα δικός σου/δική σου ». Είναι λάθος. Όταν αγαπάμε αληθινά, παλεύουμε με νύχια και δόντια για να αποδείξουμε στον άλλον ότι αξίζει να μείνει μαζί μας. Εάν φύγει όμως, τότε σημαίνει ότι δεν νιώθει το ίδιο με μας.. οπότε δεν θα το νιώσει ούτε μακριά μας. Κι’ αν επιστρέψει.. δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι δεν θα ξαναφύγει για να αναζητήσει και πάλι το “κάτι περισσότερο”. 
* ΠΟΤΕ μην σκεφτείτε ότι μπορείτε να στήσετε την ευτυχία σας πάνω στην δυστυχία του άλλου. Η ζωή είναι μπούμερανγκ.. και αυτό που στέλνουμε – αυτό μας επιστρέφεται. «Μην κάνεις όσα δεν θα ΄θελες να κάνουν οι άλλοι σ’ εσένα»  !!. Πέραν αυτών βέβαια.. ας μην ξεχνάμε πως το συναίσθημα είναι κάτι που ξεπηδά αυθόρμητα από μέσα μας, καθώς αναβλύζει απ’ την ψυχή μας. Άρα δεν χρειάζεται σκέψη για να το εκφράσουμε, ούτε πίστωση χρόνου για να αποφασίσουμε εάν θα το ακολουθήσουμε. Συνεπώς, όσο ερωτευμένοι και να νιώθουμε.. είναι απαράδεκτο να επιτρέπουμε να υποτιμούν την νοημοσύνη μας !!.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Εάν προκύπτει λόγος για επικοινωνία μαζί μου, στείλτε το μήνυμα σας απ’ την δημόσια σελίδα μου στο facebook Ψυχή & Αστρολογία, ή στο e-mail μου:
Γράψτε το ονοματεπώνυμο σας, το τηλέφωνο σας, τον τόπο διαμονής σας, και το θέμα σας συνοπτικά. Θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου