Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

*Χαρτομαντεία*

Τράπουλες Χαρτομαντείας και οι Κάρτες Αστρολογικού ΤΑΡΟ ..

Αγαπημένοι μου Αναγνώστες.
Μέθοδοι μαντείας υπάρχουν αρκετοί. Μία από τις πιο γνωστές είναι η χαρτομαντεία. Οι τράπουλες που χρησιμοποιούνται γι΄ αυτόν τον σκοπό είναι πολλές και διαφορετικές, και αρκετές από αυτές χαρακτηρίζονται «ταρό ή ταρώ».

_Η ανάγκη μας να γνωρίζουμε το Μέλλον μας, όπως και το αποτέλεσμα των επιλογών μας.. μήπως μας κάνει να εθελοτυφλούμε μπροστά στην Πραγματικότητα ??!!. 
_Οι διαδόσεις σχετικά με τις διάφορες τεχνικές μαντείας.. μήπως μας έχουν δημιουργήσει προκαταλήψεις, ή και αντιστρόφως, μήπως μας έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση ότι είναι ένας απαραίτητος οδηγός της καθημερινότητας μας ??!!. 

Σε προηγούμενα άρθρα μου που ανήκουν επίσης στο αρχείο μου «Ψυχοερεύνηση _ Παραψυχολογία», έχω γράψει σχετικά με την επιστήμη της Μελλοντολογίας, όπως και την εξωπραγματική διάσταση που δίνουμε στην Μαντεία, την Μαγεία, την Βασκανία κ.ά.
Εμπεριστατωμένες αναλύσεις, ικανές να πείσουν τον κάθε προκατειλημμένο απέναντι στις ασυνήθιστες ωστόσο φυσικές ανθρώπινες ικανότητες.. όπως όμως και αντιστρόφως.. τον κάθε άνθρωπο που νομίζει πως το μέλλον είναι μία ευθεία πορεία επάνω στην Γή, την οποία μπορεί να του την αποκαλύψουν με διάφορους τρόπους.

"Διαβάστε περισσότερα"...  

Στο σημερινό μου άρθρο εστιάζω στην Χαρτομαντεία και τους εμπνευστές – κατασκευαστές των διαφόρων καρτών:

Όπως ο κάθε εμπνευστής επιτραπέζιου παιχνιδιού, έτσι και οι εμπνευστές των διαφόρων παιχνιδιών με την κλασσική τράπουλα, προφανώς είχαν υπόψη τους την ικανοποίηση που δίνει στον άνθρωπο η νίκη, σε συνδυασμό με την φλογερή αίσθηση που του δίνει η
Αδρεναλίνη, καθώς ανεβαίνει λόγω της αγωνίας του.
Ασφαλώς σε κάθε περίπτωση βασικός παράγοντας είναι η τύχη, καθότι πριν κάθε παιχνίδι ανακατεύονται τα χαρτιά και μπαίνουν σε τυχαία σειρά - κόβεται η τράπουλα σε τυχαίο σημείο - μοιράζονται ή ανοίγουν τα χαρτιά τυχαία για τον κάθε παίχτη που καλείται να “στοιχηματίσει” με την Τύχη του. Μήπως δεν είναι κάπως έτσι ?!. 

Κάπως έτσι και οι εμπνευστές των διαφόρων καρτών που χρησιμοποιούνται για προβλέψεις, αφού στηρίχθηκαν στα 12 στάδια του χρόνου τα οποία αντιπροσωπεύουν οι 12 Αστερισμοί, όπως και στις 10 βασικές φάσεις του κύκλου της ζωής μας (όπως αναλύω παρακάτω), και έτσι προσθέσανε επιπλέον κάρτες στις τράπουλες τους, δίνοντας σε αυτές τις δικές τους ερμηνείες, σύμφωνα πάντα με την δική τους αντίληψη για τους λόγους της ύπαρξης του ανθρώπου στην Γή.
Επομένως, εάν κάποιος βλέπει την ζωή με πικρόχολη διάθεση, “χάρος που βγήκε παγανιά με το δρεπάνι του”, αναμενόμενο είναι, οι ερμηνείες των καρτών της τράπουλας του να μας τρομάζουν. Στο σημείο αυτό δεν θα ήταν λάθος να προσθέσω ως παράδειγμα, πως εάν ερμηνεύσουμε τις κάρτες «τράπουλα της Κατίνας», σύμφωνα με τους χαρακτήρες που εκείνη τους έδωσε (ως εμπνεύστρια τους), τότε θα οδηγηθούμε στο συμπέρασμα πως ερχόμαστε στην ζωή για να κατακτήσουμε τους στόχους μας και το αντικείμενο του πόθου μας, με όποιο αθέμιτο και μεταφυσικό τρόπο μπορούμε !!. Και ο λόγος είναι διότι έτσι πολύ απλά.. αυτήν την άποψη είχε η ίδια για τον λόγο της ύπαρξης της κάθε γυναίκας !!. 
Στην πραγματικότητα λοιπόν, σε μεγάλο βαθμό, οι ερμηνείες των καρτών της κάθε τράπουλας, φωτογραφίζουν τον εσωτερικό κόσμου του εμπνευστή τους. Όχι την δική μας ζωή.

Δεν διαφέρει ο τρόπος που ανακατεύεται και κόβεται η οποιαδήποτε τράπουλα. Και με όποια σειρά ή σε όποιο σχήμα κι αν ρίξουμε – τοποθετήσουμε τα φύλλα της τράπουλας.. σε κάθε περίπτωση θα είναι καθαρά θέμα τύχης το αποτέλεσμα. Το ερώτημα είναι «μπορούμε να πιστέψουμε ότι με αυτόν τον τρόπο πήραμε απαντήσεις για το μέλλον μας» ??!!. 

Συνεπώς, δεν υπάρχουν ούτε καλές ούτε διαβολικές κάρτες πρόβλεψης, που μάλιστα οι περισσότερες έχουν την ονομασία Ταρώ ή Ταρό.
Κάθε κάρτα, ότι και να απεικονίζει, πάντα έχει δύο όψεις όπως και το κάθε νόμισμα – όπως και όλα τα πράγματα στην ζωή μας. Το μυστικό είναι.. εμείς από ποια πλευρά θέλουμε να εξετάζουμε τα πράγματα ??!!.

Αστρολογία βάσει των Πλανητικών θέσεων:

Χωρίς ψυχή δεν υπάρχει ούτε παρελθόν ούτε μέλλον, καθότι χωρίς Ψυχή δεν υπάρχει ζωή !!. 
Οι μηχανές του Σύμπαντος (οι Πλανήτες) όντως ακολουθούν τις εξελίξεις στο μέλλον μας, αλλά πάντα σύμφωνα με τις δικές μας επιλογές. Σύμφωνα πάντα, με αυτό που εμείς εκπέμπουμε στο Σύμπαν. Δηλαδή.. τόσο την θετική όσο και την αρνητική Αύρα γύρω μας, τις δημιουργούν οι δικές μας Αύρες Ψυχών, και ανάλογα με τις διαθέσεις των Ψυχών μας !!. 
Γι' αυτό και όταν οι προβλέψεις γίνονται κατόπιν μελέτης των Πλανητικών Δρώμενων, οφείλουμε να τονίσουμε ότι τα αποτελέσματα που θα φέρουν οι επιρροές, θα είναι ανάλογα με τις δικές μας συμπεριφορές.

Η κάθε ψυχή είναι ένα μόριο του Αστερισμού στον οποίο ανήκει. Ο κάθε Αστερισμός αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Όλοι μας λοιπόν κρύβουμε μέσα μας και ένα «σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας», που θα εκδηλωθεί όταν προκύψει ανάγκη να υπερασπιστούμε την ζωή μας, ή να παλέψουμε για την επιβίωση μας. Όλοι μας και ανάλογα την στιγμή (π.χ.).. γινόμαστε ειλικρινείς ή υποκριτές – εκδηλωτικοί ή μυστικοπαθείς – συναισθηματικοί ή παγερά αδιάφοροι κ.λ.π – κ.λ.π.. με την διαφορά ότι κάθε Αστερισμός εκπέμπει πιο έντονα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που αυτά είναι αμυδρά στους υπόλοιπους Αστερισμούς. Όλοι μαζί όμως οι χαρακτήρες, ολοκληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία που χρειάζονται, για να μπορεί να υπάρξει εξέλιξη μέσα απ’ την συνύπαρξη όλων των Ζωδίων, όπως ονομάζουμε τους χαρακτήρες των ομωνύμων Αστερισμών. 

Προβλέψεις μέσω Αστρολογικού ΤΑΡΟ: 

Πρόκειται για συμπλήρωμα των ερμηνειών, αξιόπιστη σύνθετη μέθοδος. Ασφαλώς, υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τις οποιεσδήποτε άλλες τράπουλες και τις όποιες διαδικασίες γίνονται στην χαρτομαντεία. Και κυρίως, η μέθοδος αυτή δεν χρησιμεύει για προσωπικές προβλέψεις όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω.

Το πάντρεμα της Αστρονομίας - Αστρολογίας με τις συγκεκριμένες κάρτες Ταρό, άρχισε κατά την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια, όταν συνάντησε μια ασυνήθιστη χαρτορίχτρα, που με την ιδιότητα του παρατηρητή Αστρονόμου μελετούσε τον ετήσιο κύκλο των Αστερισμών. Έτσι η μέθοδος αυτή ονομάστηκε Αλεξανδρινή. 
Οι προβλέψεις πάντα αφορούσαν και συνεχίζουν να αφορούν ομάδες ατόμων που τους συνδέουν κοινά γνωρίσματα ή κοινές προοπτικές. Σε κάθε περίπτωση, κάποιος συνδετικός κρίκος θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ τους. Για κάθε διαφορετική ομάδα ή διαφορετικό λαό, οι προβλέψεις δεν είναι ποτέ ίδιες. Μάλιστα η ολοκλήρωση της μελέτης των προβλέψεων πριν δημοσιοποιηθούν, γίνεται εφόσον μπεί ο νέος μήνας. 
Οπότε η μελέτη των καρτών, γνωστές ως Αστρολογικό Ταρό στις μέρες μας, πλαισιώνουν τον Αστρολογικό Κύκλο (τον Ζωδιακό), και αυτονόητα δεν θεωρείται μορφή χαρτομαντείας.

Η αρχική μορφή τους ήταν από πηλό (πήλινες πλάκες), στις οποίες οι Αστρονόμοι μελετητές χάραζαν ή ζωγράφιζαν διάφορα σύμβολα. Τα σύμβολα αυτά αντιπροσώπευαν χαρακτήρες, όμοιους με τους Κυβερνήτες των Αστερισμών (τους Πλανήτες), όπως όμως και άλλων μυθικών θεοτήτων. Ως παράδειγμα, η κάρτα των εραστών απεικονίζει τους αιώνιους εραστές Άρης – Αφροδίτη.
     
Η τοποθέτηση των καρτών σε σχήμα κύκλου, με πορεία περιστροφής γύρω από τον Ήλιο, είχε ως απώτερο σκοπό την αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων από το Σύμπαν.
Ωστόσο, για να κατανοήσουμε τα μηνύματα του Σύμπαντος, θα πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι το άυλο και αθάνατο μέρος της ύπαρξης μας μέσω της Αύρας του, λειτουργεί όπως ένας πομπός, ο οποίος δέχεται και ταυτόχρονα στέλνει μηνύματα. Επομένως η κάθε ψυχή, έχει ενεργή θέση μέσα στο Σύμπαν.  

Και πράγματι, οι κάρτες συμβολίζουν όλα τα διαφορετικά στάδια της ζωής μας, καθώς μάλιστα η τοποθέτηση τους θυμίζει το ρολόϊ του χρόνου με τους τρείς δείκτες. Επομένως στις μέρες μας, ο αστρολόγος δεν χρειάζεται καν’ να έχει στα χέρια του τις κάρτες. Τα φύλλα δεν ανακατεύονται, δεν επιλέγονται τυχαία, οι φιγούρες δεν προκύπτουν τυχαία. Οι φιγούρες είναι συγκεκριμένες σε αριθμό, και βαδίζουν (περιστρέφονται) σταθερά γύρω από τον Ζωδιακό Κύκλο, αιώνες τώρα. Οπότε μετά από μία σχετική μελέτη, ο αστρολόγος μπορεί να γνωρίζει έως και αιώνες μετά, σε ποια θέση θα βρίσκεται η κάθε κάρτα.

Και συγκεκριμένα:
Κάθε χρόνο μία από τις κάρτες, αντιπροσωπεύει όλο τον χρόνο για όλα τα Ζώδια. Επίσης κάθε νέο χρόνο, το κάθε Ζώδιο έχει μία δική του κάρτα, η οποία σε συνδυασμό με την ετήσια κάρτα του έτους, αποκωδικοποιεί τις πιθανές εξελίξεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τις μηνιαίες κάρτες, όπου το αποτέλεσμα κρίνεται από τις επιλογές, τις πράξεις, και τις συμπεριφορές μας γενικότερα. 
Ωστόσο, η ερμηνεία των καρτών διαφοροποιείται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Αφενός έχουμε πλέον ως κορμό τα όσα διαφωτιστικά στοιχεία μας δίνει η Αστρονομία, και αφετέρου όσο εκσυγχρονιζόμαστε, αλλάζουν και τα δεδομένα.

Δηλαδή, βάσει όλων των παραπάνω.. μπορώ να σας πώ από σήμερα για το επόμενο έτος αλλά και μετά από πολλά χρονιά, ποια θα είναι η κάρτα του έτους – η κάρτα του κάθε μήνα του έτους – η κάρτα του έτους για τον κάθε Αστερισμό – η κάρτα του κάθε μήνα του έτους για τον κάθε Αστερισμό κ.λ.π. Ωστόσο δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι εξελισσόμαστε, και μαζί μας αλλάζουν οι στάσεις του Σύμπαντος απέναντι μας. Η τεχνολογία καθώς προχωράει και τα νεότερα δεδομένα διαμορφώνουν τον τρόπο της ζωής μας ανάλογα, έτσι και οι ερμηνείες των καρτών, συμβαδίζουν με το στάδιο της εξέλιξης μας. 

Το έμφυτο Θείο Δώρο που μας έχει δοθεί και το διαθέτει η κάθε Ψυχή.. λέγεται ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ !!

Δεν αμφιβάλω διόλου ότι υπάρχουν άνθρωποι με ιδιαίτερες ψυχικές δυνάμεις, μέσα σε αυτές και μία μερίδα που έχουν το χάρισμα να δουν στο μέλλον. Άλλωστε, πολλά σε αριθμό τα άρθρα μου σχετικά με τα Ψυχικά Φαινόμενα - Οριακά Φαινόμενα στο αρχείο μου «Ψυχοερεύνηση – Παραψυχολογία».
Όπως, ότι αφορά την Ψυχοκίνηση – Τηλεπάθεια – Τηλεκίνηση – Τηλεμεταφορά - Πυροκίνηση – Μεταβολιασμός – Διόραση – Διακοή – Αυτόματη Γραφή – Ενεργειακή Ιατρική – Προμήνυμα Θανάτου.. και πολλά άλλα. 

Ωστόσο, για να είναι βάσιμη μια προσωπική πρόβλεψη, χρειάζεται να αποκτηθεί κάποιο ψυχικό σημείο επαφής με το απέναντι άτομο.. καθότι η κάθε ψυχή είναι μία και μοναδική, με την δική της αποκλειστική ταυτότητα που είναι η Αύρα της. Είναι μία διαδικασία που πολλές φορές απαιτεί μελέτη και χρόνο, καθώς κανένας άνθρωπος δεν έχει το χάρισμα αυτό στο τσεπάκι του, για να το χρησιμοποιεί όποτε τον βολεύει. Αυτό δεν μπορούσε να το κάνει ούτε η Πυθία !!. 

Επίσης δεν αντιλέγω ότι οι περισσότεροι με μαντικές ικανότητες χρειάζεται να συγκεντρωθούν σε οτιδήποτε τους βοηθά να ανοίξουν οι «πύλες πληροφοριών» τους. Όπως δηλαδή το φλιτζανάκι του καφέ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα τυχαία σχήματα απ’ το κατακάθι του καφέ μέσα στο φλιτζανάκι, έχουν την μεταφυσική δύναμη να μας πούνε τα μελλούμενα. Αλλά μέσω αυτών μεταδίδονται διάφορες εικόνες στον πραγματικό “δέκτη”.
Και τέλος, άτομα που έχουν συνηθισμένες λειτουργίες, μετά από αρκετή εξάσκηση, ερμηνεύουν τα προβλεπόμενα διαισθητικά. Δηλαδή, όπως θα τα ερμηνεύαμε και οι ίδιοι με τις όποιες δικές μας Διαισθήσεις. 

Προσωπικές ή Καθημερινές Προβλέψεις:

Επομένως σε καθημερινή βάση, δεν υπάρχει κάποια μέθοδος η οποία να θεωρείται βάσιμη. Εκτός εάν θέλουμε καθημερινά να μας επαναλαμβάνουν τα ίδια, ή εξ’ ανάγκης να μας λένε πράγματα που εμείς θέλουμε να ακούσουμε. Ούτε βεβαίως οι Πλανήτες ξυπνούν κάθε μέρα σε διαφορετικές θέσεις και διαθέσεις !!. Η πραγματική πρόβλεψη λοιπόν, δε έχει συγκεκριμένη μέρα και ώρα, αλλά σίγουρα θα συμβεί μέσα σε κάποιο εύγλωττο χρονικό διάστημα.

* * Ωστόσο.. εάν θέλουμε να βάλουμε την πρόβλεψη μέσα στην καθημερινή μας ζωή και να γίνουμε οι μελλοντολόγοι του εαυτού μας.. δεν έχουμε παρά να Αναπτύξουμε και να Διευρύνουμε την δική μας Διαίσθηση !!. 
Η διαίσθηση είναι μια αστείρευτη πηγή γνώσεων, που μας δόθηκε ως έμφυτο ΔΩΡΟ, για να μας βοηθήσει στην επιβίωση μας. 

Με ποιους τρόπους μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό ?!. 
Διαβάστε το σχετικό άρθρο μου. Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή σας ενημέρωση:  ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου