Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

*Κάθε κλειδί, ανήκει στην δική του κλειδαριά*


Συνεπώς, όπως το κάθε κλειδί θέλει την κλειδαριά του .. έτσι κι ο Θεός, στην κάθε μας απογοήτευση απ' την ζωή, θέλει να δώσει την λύση !!


Πικρά παράπονα: 

_Ζήτησα ευημερία… αλλά η ζωή μου έδωσε μυαλό και υγεία για να δουλέψω.
_Ζήτησα καλοτυχία… αλλά η ζωή μου έδωσε ευκαιρίες για να πετύχω.
_Ζήτησα έναν στόχο… αλλά η ζωή μου έδωσε εμπόδια για να τον φτάσω.
_Ζήτησα αντοχή… αλλά η ζωή μου έδωσε δυσκολίες για να με κάνει δυνατότερη.
_Ζήτησα σοφία… αλλά η ζωή μου έδωσε προβλήματα για να στύψω το μυαλό προκειμένου να τα λύσω.
_Ζήτησα διαχειρίσιμες απώλειες... αλλά η ζωή μου έδωσε τις πιο δυσβάσταχτες, ώστε να αποκτήσω μέτρο σύγκρισης. 
_Ζήτησα έναν σκοπό στην άχαρη καθημερινότητα μου… και η ζωή μου έδωσε πονεμένους ανθρώπους να βοηθήσω !!.

Πικρά παράπονα που όλοι μας κάνουμε κατά την διάρκεια της ζωή μας. Και αρκετοί από εμάς, έχουμε την αίσθηση ότι ακόμη δεν λάβαμε την απάντηση στο “γιατί" !!. 

Γνωστή σε όλους η έκφραση «Ο Θεός δοκιμάζει τους δυνατούς».. και πολλοί από εμάς, την έχουμε χρησιμοποιήσει σε αρκετές φάσεις της ζωής μας. Είναι ανθρώπινο όμως να μας πνίγει το πικρό παράπονο όταν τα όνειρα μας γκρεμίζονται απ’ τα αξεπέραστα εμπόδια, και οι προσωπικές μας σχέσεις βαλτώνουν από τις δυσκολίες των συνθηκών. 
Απογοητεύσεις που δημιουργούν αβεβαιότητες, και τότε πλημμύρα ψυχοφθόρων συναισθημάτων ξεσπούν σαν τσουνάμι να πνίξουν κάθε όνειρο !!. 

        Ωστόσο, οι απογοητεύσεις οφείλονται κατά κανόνα στο γεγονός ότι εμείς οι άνθρωποι αποφεύγουμε να λάβουμε υπόψη μας και τα όποια τυχών χειρότερα σενάρια. Και ο βασικότερος λόγος που αποφεύγουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για την χειρότερη εξέλιξη των πραγμάτων, είναι διότι κρίνουμε υποκειμενικά, κι έτσι πάντα θέλουμε να σκεφτόμαστε την καλύτερη εκδοχή για μας. 
Είναι στην ανθρώπινη φύση να ωραιοποιούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε.. αλλά και τότε ακόμη, ζητάμε όλο και περισσότερα !!.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούμε προβληματισμούς μέσα στο μυαλό μας γι’ αυτό που θα θέλαμε και δεν μας δίνεται στην ζωή, ή γι΄αυτό που αλλιώς το περιμέναμε κι αλλιώς έχει εξελιχθεί. Το "γιατί" γίνεται εμμονή που μας τσακίζει ψυχολογικά !!.

Νομίζουμε πως το κλειδί για την πόρτα της δικής μας ευτυχίας έχει χαθεί. Είναι όμως έτσι ?!. 

Δεν υπάρχει πόρτα που δεν ανοίγει, αρκεί να μην θέλουμε να την ανοίξουμε με λάθος κλειδί. Κι αν δεν έχουμε το κατάλληλο κλειδί.. τότε σημαίνει ότι η πόρτα αυτή δεν μας ανήκει.
Δεν υπάρχει πρόβλημα δίχως την λύση του, αρκεί να μην προσπαθούμε να το λύσουμε με λάθος τρόπο. Κι αν δεν βρίσκουμε τον κατάλληλο τρόπο.. τότε σημαίνει ότι στεκόμαστε μπροστά σε ένα πρόβλημα που δεν μας αφορά - δεν είναι δικό μας.

Δεν υπάρχει κλειδαριά που δημιουργήθηκε δίχως το κλειδί της. Διότι σε άλλη περίπτωση, δεν θα μπορεί να κλειδώσει.
Δεν υπάρχει πρόβλημα που δημιουργήθηκε δίχως υπάρχει λύση. Διότι σε άλλη περίπτωση, δεν έχουμε λόγους για να το λύσουμε. Οπότε, ο μόνος τρόπος για να πάψει να μας απασχολεί το πρόβλημα .. είναι να συνειδητοποιήσουμε τον πραγματικό λόγο που το δημιούργησε.

Κανείς μας δεν ξέφυγε απ’ το παρελθόν – κανείς μας δεν του γύρισε την πλάτη, δίχως μια μέρα να χρειαστεί να επιστρέψει σε αυτό, για να “επιλύσει” αυτά που τον έτρεψαν σε φυγή. Και η φυγή δεν είναι λύση, καθώς τα πικρά παράπονα δεν εξαφανίζονται ως δια μαγεία.!!.

Συμπέρασμα .. 
Εάν καλοεξετάσουμε τα παραπάνω πικρά παράπονα στην πορεία της ζωής μας, θα συνειδητοποιήσουμε πως τα διδάγματα είναι:
Δεν είναι λύση να σπρώχνουμε τα σκουπίδια κάτω απ’ το χαλί.. διότι θα ‘ρθεί η μέρα που θα σκοντάψουμε πάνω σε αυτά !!. 
Οι απώλειες είναι μέρος της ζωής. Άλλοτε είναι περαστικές και διαχειρίσιμες, κι άλλοτε μας ακολουθούν για πάντα. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να κρατηθούμε στα πόδια μας, αν μητί άλλο, για όλους όσους μας αγαπούν και μας χρειάζονται !!. 
Και τέλος.. αν δεν λάβαμε όσα ζητήσαμε απ' την ζωή, είναι επειδή.. κάπου αλλού βρίσκεται η πόρτα για το δικό μας κλειδί, που δίνει το νόημα της ύπαρξης της ψυχή μας !!.



Το άρθρο μου προέρχεται από το αρχείο μου με τίτλο *Έλεγχος Σκέψεων και Συναισθημάτων* 
Η ψυχή ικετεύει για γαλήνη, και ο νους κωφεύει !! 
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο που οδηγεί στο συγκεκριμένο αρχείο. Όλα τα άρθρα πλαισιώνονται από την ανάλογη φωτογραφία. Διαβάστε τον πρόλογο και στην συνέχεια επιλέξτε το άρθρο που σας ενδιαφέρει, βάσει του τίτλου του και της σύντομης περιγραφής του θέματος. Ο σύνδεσμος θα σας οδηγήσει στο πλήρες κείμενο. Ελπίζω κατ’ αυτόν τον τρόπο να σας είμαι χρήσιμη. 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου