Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Ό,τι δεν με σκοτώνει.. με κάνει πιο δυνατό !!

Είναι αλήθεια άραγε ?!... ή λόγια παρηγοριάς ?!. 


Γνωστή η θεωρία «ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό», και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε σε αυτήν σε δύσκολες στιγμές μας. Ωστόσο τα λόγια παρηγοριάς για να βοηθήσουν την ψυχή να ανακάμψει.. θα πρέπει να τα πιστέψει !!.

Πράγματι, συμβαίνει να χάνουμε την πίστη μας όταν εξαντλείται το κουράγιο μας ορισμένες φορές, και έτσι έχουμε την αίσθηση ότι χάνουμε την γη κάτω από τα πόδια μας. Ως αποτέλεσμα, οι ψυχοσωματικές παθήσεις αρχίζουν να μας καταβάλουν, και έτσι παύουμε να πιστεύουμε στην φυσική δύναμη μας. Και τότε μάλιστα, η παραπάνω φράση.. μας ακούγεται ωραία μόνο ως θεωρία !!.

Ωστόσο, η δύναμη στον άνθρωπο δεν μετριέται με τις αντοχές του στον πόνο και στην θλίψη, αλλά με τον βαθμό καθαρότητας της σκέψης του. Βέβαια, ο καθένας από εμάς έχει τον δικό του τρόπο για να διαχειρίζεται τα ψυχοφθόρα συναισθήματα του. Ωστόσο, το ολοκληρωμένο ορθό σκεπτικό είναι εκείνο που δίνει στην ψυχή τις απαντήσεις που χρειάζεται, ώστε να αναζωπυρωθεί η θέλησης της για να συνεχίσει – για να μην εξανεμιστεί η ανάγκη της να ευτυχίσει.

Είναι γεγονός λοιπόν πως, «την σοφία του μυαλού την αποκτάμε από την πείρα και τις γνώσεις, αλλά η σοφία της ψυχής αποκτάται μέσα από αφόρητους της πόνους» !!.

* Δυνατοί άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν συνηθίσει να περπατούν χέρι - χέρι με τους φόβους τους, καθώς ο φόβος είναι εκείνος που σε απομακρύνει απ’ τον γκρεμό !!. 
* Δυνατοί άνθρωποι είναι εκείνοι που ξέρουν ότι η αλήθεια πονάει, αλλά την προτιμούν απ' το ψέμα που κάθε μέρα σκοτώνει λίγο - λίγο !!. 
* Δυνατοί άνθρωποι είναι εκείνοι που δεν λιγοψυχούν όταν τους κομματιάσουν την ψυχή, διότι ξέρουν πως όταν καταφέρουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, θα αναγεννηθούν ακόμη πιο δυνατοί !!.
* Δυνατοί άνθρωποι είναι εκείνοι που όταν τους ρίχνουν στα πατώματα δεν μένουν εκεί, αλλά σηκώνονται αγέρωχοι και τολμούν απ' την αρχή !!. 
* Δυνατοί άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν μάθει να ζητούν συγνώμη απ' τον εαυτό τους όταν αποτύχουν, διότι ξέρουν πως κανείς άλλος δεν ευθύνεται για τις λάθος επιλογές τους !!. 

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, μην ψάχνεται ποιοι έχουν πεί όλα αυτά, διότι δεν έχει σημασία. Άλλωστε, όλοι εμείς που παρουσιάζουμε την άποψη μας στο ευρύτερο κοινό, έχουμε διδαχτεί από την αρχαιοελληνική σοφία. Επομένως κρατήστε τα παρακάτω στο πίσω μέρος του μυαλού σας, και όποτε νιώθετε ότι σας εγκαταλείπουν οι δυνάμεις, τα επαναφέρετε στην μνήμη σας.

_ Δεν γνωρίζουμε τις ικανότητες μας, έως την στιγμή που θα βρεθούμε μπροστά σε μια δυνατή πρόκληση ή αντιμέτωποι με έναν ξαφνικό κίνδυνο.. και τότε το ένστικτο της επιβίωσης μας θα τις "ξεθάψει" !!.
_ Αν έχουμε πιθανότητες να κρατηθούμε στην ζωή έστω κατά το 1% .. τότε στοιχηματίζουμε με τον εαυτό μας να φτάσουμε στο 100%, διότι «ο σκοπός είναι αυτός που αγιάζει τα μέσα» !!
_ Νικητή δεν σε κάνει η μάχη με έναν αντίπαλο στα μέτρα σου.. αλλά η προσπάθεια σου να ανεβάσεις το επίπεδο σου, κι ας χάσεις. Η εμπειρία και μόνο είναι αρκετή !!.
_ Στην κορυφή δεν ανεβαίνεις έρποντας - ούτε γλείφοντας άλλους στο διάβα σου όπως το σαλιγκάρι - ούτε ανεβαίνοντας στον σβέρκο των άλλων όπως η ψείρα στον γιακά !!. Θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος ότι θα κοπούν τα γόνατα σου, θα στερέψει η ανάσα σου έως να φτάσεις στο ψηλότερο σκαλοπάτι !!.
_ Τολμηρό, αποφασιστικό και ιδεολόγο.. δεν σε κάνει ούτε η ανάγκη - ούτε η αγανάκτηση - ούτε το πείσμα - ούτε η δίψα για εκδίκηση. Αλλά σε κάνει η πίστη στην δύναμη της θέλησης ψυχής σου. 
Βέβαια, όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να λάβουμε ηθική ικανοποίηση, αλλά πρώτα απ’ όλα.. οφείλουμε να διαφυλάξουμε τον εαυτό από τις ψυχικές φθορές !!.


** Το κεφάλαιο "ψυχοσωματικές παθήσεις"  τείνει να γίνει ανεξάντλητο !!.
Επομένως τα άρθρα μου θα συνεχίζουν να ποικίλουν σ’ ότι περιστρέφεται γύρω απ’ την ψυχική μας ισορροπία, καθότι είναι αμέτρητοι οι ύπουλοι κίνδυνοι που διατρέχει η ψυχοσωματική μας υγεία. 

Για να δείτε το αρχείο μου με τίτλο "Πτυχές Ψυχής", ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://psychologyastrology.blogspot.gr/2017/07/blog-post_44.htmlΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Εάν προκύπτει λόγος για επικοινωνία μαζί μου, στείλτε το μήνυμα σας απ’ την δημόσια σελίδα μου στο facebook Ψυχή & Αστρολογία, ή στο e-mail μου:
Γράψτε το ονοματεπώνυμο σας, το τηλέφωνο σας, τον τόπο διαμονής σας, και το θέμα σας συνοπτικά. Για εξαιρετικές περιπτώσεις, στείλτε μήνυμα σας στον αριθμό: 6993617550