Translate

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

*Ότι δεν με σκοτώνει.. με κάνει πιο δυνατό*

Είναι αλήθεια ?!... ή λόγια παρηγοριάς ?!. 


Γνωστή η θεωρία «ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό», και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς, είχαμε ανάγκη να πιστέψουμε σε αυτήν σε δύσκολες στιγμές μας !!.

Πράγματι, συμβαίνει να χάνουμε την πίστη μας διότι εξαντλείται το κουράγιο μας ορισμένες φορές, και έτσι έχουμε την αίσθηση ότι χάνουμε την γη κάτω από τα πόδια μας. Ως αποτέλεσμα, οι ψυχοσωματικές παθήσεις αρχίζουν να μας καταβάλουν, και έτσι παύουμε να πιστεύουμε στην φυσική δύναμη μας. Και μάλιστα τότε η παραπάνω φράση.. μας ακούγεται πλέον ωραία μόνο ως θεωρία !!.

Ωστόσο, η δύναμη στον άνθρωπο δεν μετριέται με τις αντοχές του στον πόνο και στην θλίψη, αλλά με τον βαθμό καθαρότητας της νοημοσύνη του. Το ορθό σκεπτικό είναι εκείνο που δίνει τις απαντήσεις που χρειάζεται η ψυχή, ώστε να αναζωπυρωθεί η θέλησης της για να συνεχίσει – να ευτυχίσει.
Είναι γεγονός λοιπόν ότι, «την σοφία του μυαλού την αποκτάς από την πείρα και τις γνώσεις, αλλά η σοφία της ψυχής αποκτάται μέσα από αφόρητους πόνους» !!.

* Δυνατοί άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν συνηθίσει να περπατούν χέρι - χέρι με τους φόβους τους, καθώς ο φόβος είναι εκείνος που σε απομακρύνει απ’ τον γκρεμό !!. 
* Δυνατοί άνθρωποι είναι εκείνοι που ξέρουν ότι η αλήθεια πονάει, αλλά την προτιμούν απ' το ψέμα που κάθε μέρα σκοτώνει λίγο - λίγο !!. 
* Δυνατοί άνθρωποι είναι εκείνοι που δεν λιγοψυχούν όταν τους κομματιάσουν την ψυχή, διότι ξέρουν πως όταν καταφέρουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, θα αναγεννηθούν ακόμα πιο δυνατοί !!.
* Δυνατοί άνθρωποι είναι εκείνοι που όταν τους ρίχνουν στα πατώματα δεν μένουν εκεί, αλλά σηκώνονται αγέρωχοι και τολμούν απ' την αρχή !!. 
* Δυνατοί άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν μάθει να ζητούν συγνώμη στον εαυτό τους όταν αποτύχουν, διότι ξέρουν πως κανείς άλλος δεν ευθύνεται για τις λάθος επιλογές τους !!. 

Αγαπημένοι μου αναγνώστε, μην ψάχνεται ποιοι τα έχουν πεί όλα αυτά, διότι δεν έχει σημασία. Άλλωστε, όλοι εμείς που λέμε ότι έχουμε δική μας άποψη και την παρουσιάζουμε στο ευρύτερο κοινό, έχουμε διδαχτεί από την αρχαιοελληνική σοφία. Επομένως κρατήστε τα παρακάτω στο πίσω μέρος του μυαλού σας, και όποτε νιώθετε ότι σας εγκαταλείπουν οι δυνάμεις, τα επαναφέρετε στην μνήμη σας.

_ Δεν γνωρίζουμε τις ικανότητες μας, έως την στιγμή που θα βρεθούμε μπροστά σε μια δυνατή πρόκληση ή αντιμέτωποι με έναν ξαφνικό κίνδυνο.. και τότε το ένστικτο της επιβίωσης μας θα τις "ξεθάψει" !!.
_ Αν έχουμε πιθανότητες να κρατηθούμε στην ζωή έστω και 1% .. τότε στοιχηματίζουμε με τον εαυτό μας να φτάσουμε το 100%, διότι «ο σκοπός είναι αυτός που αγιάζει τα μέσα» !!
_ Νικητή δεν σε κάνει η μάχη με έναν αντίπαλο στα μέτρα σου.. αλλά η προσπάθεια σου να ανεβάσεις το επίπεδο σου, κι ας χάσεις. Η εμπειρία και μόνο είναι αρκετή !!.
_ Στην κορυφή δεν ανεβαίνεις έρποντας - ούτε γλείφοντας άλλους στο διάβα σου όπως το σαλιγκάρι - ούτε ανεβαίνοντας στον σβέρκο των άλλων όπως η ψείρα στον γιακά !!. Θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος ότι θα κοπούν τα γόνατα σου, θα στερέψει η ανάσα σου έως να φτάσεις στο ψηλότερο σκαλοπάτι !!.
_ Τολμηρό, αποφασιστικό και ιδεολόγο.. δεν σε κάνει ούτε η ανάγκη - ούτε η αγανάκτηση - ούτε το πείσμα - ούτε η δίψα για εκδίκηση. Αλλά σε κάνει η πίστη στην δύναμη της θέλησης ψυχής σου, καθώς όλοι μας έχουμε το δικαίωμα της ηθικής ικανοποίησης μας, και πρώτα απ’ όλα.. για τον ίδιο σου τον εαυτό !!.

** Το κεφάλαιο "ψυχοσωματικές παθήσεις"  τείνει να γίνει ανεξάντλητο !!.
Επομένως τα άρθρα μου θα συνεχίζουν να ποικίλουν σ’ ότι περιστρέφεται γύρω απ’ την ψυχική μας ισορροπία, καθότι είναι αμέτρητοι οι ύπουλοι κίνδυνοι που διατρέχει η ψυχοσωματική μας υγείας .


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Εάν προκύπτει λόγος για επικοινωνία μαζί μου, στείλτε το μήνυμα σας απ’ την δημόσια σελίδα μου στο facebook Ψυχή & Αστρολογία, ή στο e-mail μου:
Γράψτε το ονοματεπώνυμο σας, το τηλέφωνο σας, τον τόπο διαμονής σας, και το θέμα σας συνοπτικά. Για εξαιρετικές περιπτώσεις, στείλτε μήνυμα σας στον αριθμό: 6993617550